Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Brzdové kotouče a destičky - zkušenosti
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 22, 23, 24, 25, 26  Další 
Zaslat odpověď

Strana 23 z 26
Marián je teď offline  Marián
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.12.2015 , 21:41   Citovat  

No pedál jsem neprošlápl, zustal tvrdej jako vždy, mi teda přišlo. Myslim že to bude, jak píšete, jedno z druhym. Ještě to zajíždění destiček, spíš jsem zajížděl tak, že normálně jezdil a brzdil, žádná divočina. Dík za info. Viděl bych to na ATE kotouče nebo Brembo, desky taky ATE, novou brdovku a musí to makat. Ještě bych se zeptal na ty plechy mezi destiškou brzdičem, nikde jsem to memohl sehnat. Myslím že je to tam, kvůli pískání, ale už je mam uplně sežraný.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 13.12.2015 , 21:46   Citovat  

Jestli chceš, pošli mi tvoje VIN (do soukromé zprávy) a já zjistím nejdřív OEM kód a pak i druhovýrobu Mrk

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 13.12.2015 , 22:44   Citovat  

Marián napsal:
No pedál jsem neprošlápl, zustal tvrdej jako vždy, mi teda přišlo. Myslim že to bude, jak píšete, jedno z druhym. Ještě to zajíždění destiček, spíš jsem zajížděl tak, že normálně jezdil a brzdil, žádná divočina. Dík za info. Viděl bych to na ATE kotouče nebo Brembo, desky taky ATE, novou brdovku a musí to makat. Ještě bych se zeptal na ty plechy mezi destiškou brzdičem, nikde jsem to memohl sehnat. Myslím že je to tam, kvůli pískání, ale už je mam uplně sežraný.

Normalni desticky nemusis nijak zajizdet, to je potreba u sportovnich nebo zavodnich rad a potom to zalezi na konkretnim typu.
U normalnich desek plati klasika- na zacatku nebrzdit na krev, po nejake dobe, az si sednou s kotouci, se hodi jim dat malinko zabrat a je to, nehledej v tom vedu.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 13.12.2015 , 23:18   Citovat  

Marián napsal:

Máš to v SZ Mrk

Pavelkoci je teď offline  Pavelkoci
0
PříspěvekZaslal: 14.12.2015 , 12:18   Citovat  

Zdravím pomohl by mi někdo s výberem kotoučů a destiček na moji c6g? Chtěl bych se vejít do 5000. Byl bych radši za nějaké děrované kotouče ale jde mi taky o brzdnej účinek a nevím jak to je jestli není brdznej účinek s derovanejma horší nebo lepší. Za odkazy budu rád. Diky

5 háček
1
PříspěvekZaslal: 14.12.2015 , 12:41   Citovat  

Určitě se na děrované kotouče vykašli. Lépe to brzdit nebude.
Kup normální kotouče a raději zainvestuj do lepších destiček.
Třeba Ferodo DS 2500.
S těma to lépe brzdit bude. Zaručeně.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.12.2015 , 14:20   Citovat  

Díky Petr 78. Jen je trochu problém sehnat ty Feroda ds2500. Na obchodech FiCars.cz a 2racing.cz je na Civica nemaj. Na ferodo.com něco je, ale asi jsou jinak označena.

Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.12.2015 , 14:24   Citovat  

Napiš uživateli Dany...

Pavelkoci je teď offline  Pavelkoci
0
PříspěvekZaslal: 14.12.2015 , 16:09   Citovat  

Díky moc za radu Úsměv a poradí mě někdo jaké kotouče koupit? Jestli origo honda nebo jaké?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.12.2015 , 17:42   Citovat  

Ahoj,nejsem odborník, ale jak jsem to tu pročítal, tak bych to asi viděl takto:
Normální provoz (do práce, na nákupy) asi stačí kotouče original nebo ATE, Brembo apod. Destičky třeba ATE
tudy odkaz
Pokud budeš hodně pospíchat a ostře zastavovat u Lidlu Velmi šťastný ,asi bych dal kvýše uvedenému lepší destíčky, EBC nebo Ferodo DS2500
tudy odkaz
No a pokud už budeš jezdit hodně svižně, tak koukni sem, kam by jsi se zařadil. Zde už je kladen velký důraz na správné zajetí destiček a kotoučů
tudy odkaz
tudy odkaz

jaris je teď offline  jaris
0
PříspěvekZaslal: 17.12.2015 , 15:47   Citovat  

Ahoj, mohu potvrdit, mám ATE a na normální ježdějí to v pohodě stačí. sopťa sopťa

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 17.12.2015 , 18:40   Citovat  

Marián napsal:
Ahoj,nejsem odborník, ale jak jsem to tu pročítal, tak bych to asi viděl takto:...

Kdyz sam rikas, ze tomu nerozumis, tak proc tady vytrhujes ze souvislosti cizi text a jeste ho upravujes po svem?
Zalezi vzdycky na konkretnim aute, prumeru a sile kotoucu, na trmenech, pistcich, atd. . Treba ty DS 2500 muzes s jednim autem spalit i pri jizde po dalnici, s jinym staci i pro zavodni pouziti.

RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.12.2015 , 21:08   Citovat  

Bully napsal:
Kdyz sam rikas, ze tomu nerozumis, tak proc tady vytrhujes ze souvislosti cizi text a jeste ho upravujes po svem?
Zalezi vzdycky na konkretnim aute, prumeru a sile kotoucu, na trmenech, pistcich, atd. . Treba ty DS 2500 muzes s jednim autem spalit i pri jizde po dalnici, s jinym staci i pro zavodni pouziti.

jj, DS 2500 mám na závodničce a nestěžuju si Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.12.2015 , 19:56   Citovat  

Bully napsal:

No tak sorry, chtěl jsem trochu pomoci. Omlouvám se autorům, jenž jsem bez jejich souhlasu citoval, a navíc jsem si to pozměnil po svém. Pročítal jsem zde dost Vašich příspěvků, strávil jsem u toho dost času a tímto Vám chci za ně poděkovat. Zaujal jsem díky Vám k tomu toto stanovisko a myslím, že jsem žádné bludy nepsal, je to můj názor a vlastně Vaše zkušenosti. Pavelovci se chtěl něco dozvědět a nemyslím, že bych ho dezinformoval. Navíc jistě pročítal celou tuto diskuzi a z toho konkrétně vyplývá, že on jezdí Civicem stejně jako já, a z toho, co jsem citoval si může podle svého vybrat a neudělá špatně. Já jsem se rohodl pro kotouče ATE a desky DS2500 pro normální běžné cestování do práce. Moje dlohodobá počítaná spotřeba je průměr 6,3 s motorem D15B7, takže žádnej závodník nejsem, (ta DS-ka budou taková rezerva, kdyby náhodou).

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 19.12.2015 , 12:16   Citovat  

Marián:
neber si to ve zlem, ale pokud prave neuvedes, co mas konkretne za auto, v jakem stavu, pro jake jezdeni apod., tak radit a doporucovat, ze jsou treba desky Ferodo DS2500 dobre tak na ostrejsi zastavovani u Lidlu je dost od veci. V tomhle konkretnim pripade jde treba uz o zavodni smes, co je potreba dobre zajet. V beznem provozu a bez zahrati ti budou brzdit mozna stejne jako kterekoli jine desticky, co budou stat podstatne min. A kdyz das autu zahul nekde na okruhu, spalis si nejspis brzdy, protoze smes vydrzi vysoke teploty a nevaruje te, ze jsi "za carou" tim, ze by vadnul jejich ucinek. Nemuzes proste vytrhovat veci z kontextu a jednoduse cast nejakeho textu, vychazejiciho z necich konkretnich zkusenosti na konkretnim aute opsat a vydavat ji za obecne pravidlo.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.12.2015 , 20:32   Citovat  

Né v pohodě, sice jsem nedělal nikdy brzdy pro okruh, tak jsem u několika aut připravoval brzdy na STK. Obyčejný Škodovky s obyč. kotoučema a deskama. Pro běžné ježdění absolutně dostačující, auta brdila vždycky líp než před mojim zásahem a na STK uplně v pohodě, brdzdný účinek, souměrnost atd. To je moje zkušenost a tady to někdo několikrát potvrdil. Prostě normální pojížďky do práce, na nákupy apod a zde to klidně můžou být originál nebo od ATE. Přiznávám, že příměr s tím Lidlem je trochu mimo, ale pro Krista pána byl tam smajlík. Měl jsem na mysli ostřejší jízdu, kdy je potřeba i ostřeji a intezivněji brzdit, třeba na "jedničce" silnici při předjížděni a končně i uplné zastavení při nenadálé situaci. Když to bude provoz dovolovat a budu jezdit svižně a užívat si rovinek se zatáčkami, občas něco předjet a zařadit se a opět brdit, tak nevidim důvod proč nepoužít lepší destičku, třeba DS2500. Brzdy budou pořád provozně zahřáté pří tomtu způsobu provozu a sám píšeš pro běžny provoz na nákupy to taky stačí. No a co psal Pavelkoci?
Pavelkoci napsal:
Zdravím pomohl by mi někdo s výberem kotoučů a destiček na moji c6g? Chtěl bych se vejít do 5000. Byl bych radši za nějaké děrované kotouče ale jde mi taky o brzdnej účinek a nevím jak to je jestli není brdznej účinek s derovanejma horší nebo lepší. Za odkazy budu rád. Diky

Todle mi přijde už jako dost konkrétní popis vozu, i když nevíme, jestli má kotouče i vzadu. S kotoučema ATE a DS2500 na předek by to mohlo stát kolem těch 5000,- a brzit to asi nebude hůř než série. Co nenapsal je, jak chce provozovat auto, ale u C6G bych to na okruhy nepředpokládal a vhledem k tomu jak se ptal, tak asi taky ne. A kdyby přeci jen okruh, tak jsem použil odkaz na Danyho a jeho určitě letité zkušenosti se sadami kotoučů a desek a způsobu provozu na okruhu s nimi. Tady je přesně popsáno na co dát pozor a jak správně postupovat při použití takovýchto brzd.
V mém příspěvku jsem to zobecnil, ale nemyslel to jako pravidlo, všimni, že jsem několikrát použil slovo "asi". Dále jsem použil ty odkazy, které by mohli Pavelkoci zajímat. Nemyslím, že jsem uplně mimo mísu a nechápu o jakých trhancech z kontextů to mluvíš a proč kometnuješ takle mě, proč jsi se tada nezeptal přímo Pavla, když se na to ptal v jeho příspěvku? Místo toho jsi reogaval na mě. Proti tomu, co jsi napsl, já nic nemám, s tím souhlasím, je vidět, že víš o čem mluvíš. Nemá smysl se tu nějak dohadovat, Pavelkoci potřeboval informace a já si nemyslim, že bych mu podával něco vythaného z kontextů. Jsem to normálni schrnul a nasměroval odkazy pro přesnější informace, Měl k dispozici a i další příspěvky autoru ve vlákně. Tímto se tedy odmlčuji a omlouvám, že jsem vůbec reagoval. Ať tedy Pavelkoci mého příspěvku nedbá a zeptá se zde zkušených Hondařů s profláklým nickem, když teda nebudou zrovna peskovat nějaké nováčky v diskuzi. Úsměv

Mapone je teď offline  Mapone
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2016 , 22:13   Citovat  

Ahojte,
Sháním nějaké kotouče na Hondu jazz 2004. Koukám že tu jsou zavedené docela trefné kategorie, takže potřebuji něco na ostřejší zastavování u Lidlu Úsměv Brembo jsem dal jako druhé po prvovýrobních kotoučích a mám špatné zkušenosti, po trošku ostřejším brždění se zvlnily, po srovnání na soustruhu znovu.
Může být třeba ATE? Nějaké zkušenosti. Jen mě přijde dost divný cenový rozdíl. MJAuto 1060,-
MJAuto
MLauto 745,- MLAuto
Nebude levnější nějaký nekvalitní?

Jagi je teď offline  Jagi
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2016 , 22:44   Citovat  

ahoj... já dělal na jazzu brzdy nedávno... bral jsem to z cardo, ale je to daily kára... mám koupené TRWčka... brzdí, takže to stačí Velmi šťastný ono...

závodní brzdy chcou zahřát... jen tak v krizovce ti samotné uplně nepomůžou. Za mě prostě TRW a nebo brembo... s ate nemám dobrou zkušenost... i když z jiného auta. Nějak pocitově hůře brzdily... a relativně brzo. to mi hlava nebere

Mapone je teď offline  Mapone
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2016 , 23:10   Citovat  

Takže TRW jo hmmm. Na MLparts jsou za 549,- za kus. to mi hlava nebere Není to nějaké bláto za ty peníze?
Myslím to tak že Bremba se zvlnily a to je to dražší kotouč. Tak aby to nebylo u TRW ještě horší.
Tak nějak žiju podle rovnice nižší cena = nižší kvalita a opačně. Ale třeba jsem mimo no kuky kuk

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2016 , 23:19   Citovat  

bremba od tech utikej pořádnej výtlem houby brzdi a piskaj a kdeco ,kdyz uz naky normal tak ATE , ty jsem daval na vse vti ,CTR i silnejsi ,tezsi auta a poslouzily mnohem lepe nezli naky extra pseudo brzdy .. EBC ,rezane ,vrtane a pod jsou fakt na hracicky auta na okruh a pod ,ale jak uz bylo psano v krizove situaci ti nejlip pomuzou obyc ..

Jagi je teď offline  Jagi
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2016 , 23:45   Citovat  

u ATE jsem byl 2x spokojenej ale u posledního auta se po výměně za ATE prostě furt chovaly tak nějak tupě...
U TRW je to prostě furt stejné... maj ale jednu nevýhodu, ale mě to zase tak nějak netíží že více špiněj než jiné desky... ale jinak prostě brzdí. a po 4té co je mám na nějakém autě jsem tak nějak... nerozladěn, prostě fungujou.

mikos je teď offline  mikos
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2016 , 17:38   Citovat  

Ahoj, dal jsem na Accorda zadní nové kotouče i destičky obojí od ATE. Ale zhruba po 500ti km vypadají kotouče takto. Není obržděný celý kotouč ani na pravý ani na levý straně auta. Může si to ještě sednout nebo je někde chyba? Pístky i čepy chodí volně. Jo a docela brzdy pískají.

levá strana.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
levá strana.JPG, 137.26 kB

pravá strana (2).JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
pravá strana (2).JPG, 137.98 kB

Punisher je teď offline  Punisher
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2016 , 18:58   Citovat  

mikos napsal:
Ahoj, dal jsem na Accorda zadní nové kotouče i destičky obojí od ATE. Ale zhruba po 500ti km vypadají kotouče takto. Není obržděný celý kotouč ani na pravý ani na levý straně auta. Může si to ještě sednout nebo je někde chyba? Pístky i čepy chodí volně. Jo a docela brzdy pískají.

Mám na Acco 8g taky nově destičky a kotouče, obojí Brembo. Stály teda slušnou pálku, teď jsem ujel cca 2 tisíce a občas mi brzdy taky pískají. Není to vždycky, tak jednou ze tří zabrždění a pískají jen trochu, ale popravdě nevím proč. Když jsou nové tak bych pískání nečekal. Fakt nevím co s tím. Tak to valím bulvy

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2016 , 19:39   Citovat  

Punisher napsal:
Mám na Acco 8g taky nově destičky a kotouče, obojí Brembo. Stály teda slušnou pálku, teď jsem ujel cca 2 tisíce a občas mi brzdy taky pískají. Není to vždycky, tak jednou ze tří zabrždění a pískají jen trochu, ale popravdě nevím proč. Když jsou nové tak bych pískání nečekal. Fakt nevím co s tím. Tak to valím bulvy

A brzdily ti hned po celý ploše?

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2016 , 20:31   Citovat  

mikos napsal:

Máš to předpokládám správně nasazené,tzn. výstupek vzadu na destičce zapadne do výřezu v pístku?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2016 , 20:47   Citovat  

mikos napsal:

Ještě chvíli vydrž a víc brzdi - ono se to srovná. Mrk
ATE má ty kotouče krásně nabarvené. To se mi moc líbí je to dobrý
Snad ta barva bude mít dlouhou trvanlivost.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2016 , 20:49   Citovat  

Kmóďa napsal:
Máš to předpokládám správně nasazené,tzn. výstupek vzadu na destičce zapadne do výřezu v pístku?

Na to by ale neměl vliv polohy vnější destičky, ne?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2016 , 20:58   Citovat  

Kmóďa napsal:

Jojo, sedí na výstupku.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2016 , 21:00   Citovat  

Petr 78 napsal:

Ta barva se mi taky líbí. Ještě zkusim vyměnit ty vodicí čepy, protože pod prachovkama byly dost orezlý.

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2016 , 21:41   Citovat  

Petr 78 napsal:

Mě spíš ta barva přišla jako základová,která absorbuje vodu,takové nic moc. Natíral jsem je vrchní barvou...

Obsah fóra Honda-club.cz   
Brzdové kotouče a destičky - zkušenosti
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 22, 23, 24, 25, 26  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina