Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Článek : Montáž DRL - světla pro denní svícení - Accord 7G
Fórum: Elektroinstalace
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Strana 4 z 5
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 5.3.2016 , 19:38   Citovat  

von-pivoj napsal:
Nazdar, po delší době váhání a hlavně uvědomění si ceny xenonů začínám uvažovat taktéž o instalaci DRL, ale chtěl bych si to udělat tak, aby mi DRL svítila společně s obrysovkama a teprve při zapnutí hlavních (potkávacích) světel zhasla. Jsem toho názoru, že auto by mělo být vidět ze všech stran, tedy i za zadu. No a zadní světla svítí až při zapnutí obrysových světel, tudíž předchozí postup je pro mě nevyhovující.
Pokud to někdo řešil na obdobné úrovni, rád bych se nechal inspirovat.
Je mi jasné, že napájení (+, tedy pozice zapal. klíče II) budu muset vzít z místa spínání obrysovek a deaktivace z z místa (patrně ze svorkovnice) kde se spínají potkávací světla (patrně taky z rozvodné skříňky).

Denní světla ti společně s jinýma světlama (ano obrysovýma) svítit NESMÍ.
Přečti si vyhlášku.
Navíc by pak denní světla postrádaly smysl, když by svítila společně s obrysovkama.
Buď si denní světla zapoj tak jak se mají zapojit nebo se na to vykašli.
Nebo jestli chceš riskovat pokutu......
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
von-pivoj je teď offline  von-pivoj
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.3.2016 , 13:54   Citovat  

Petr 78 napsal:
Přečti si vyhlášku.
Navíc by pak denní světla postrádaly smysl, když by svítila společně s obrysovkama.

Je to prd proti prdu, když se vyhláška schválila a automobilky začala dávat do standardní výbavy DRL tak společně s DRL a obrysovými světly svítila i zpětná světla, pak si někdo řekl, že to je zbytečné a přestali to dělat. Pro mě je to nepochopitelné, k čemu DRL je v předu? Když vjedeš v létě za slunečného dne do lesa, respektive projíždíš lesem (a nemám na mysli lesní cestu ale normální cestu, která holt vede skrze les) a potkáš tam dědu který se zrovna kochá cestou, tak ti zaručuji, že to auto bez svítících zadních světel při průjezdu stíněm slunkem a opět stáněm, neuvidíš. To je prostě fakt.
Ale je pravdou, že s mou horkou hlavou by případné hádky nedopadly v můj prospěch, tak to holt udělam, jam mi radíte.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Carlos66 je teď offline  Carlos66
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 10:06   Citovat  

Od platnosti dané vyhlášky o povinnosti "denního svícení" jsem dodnes nepochopil, proč, když mám na autě klasické světlomety- potkávací/dálkové/mlhovky, se chce někdo odlišovat a kupuje a montuje si nová, přídavná světla, nejlépe LEDbludičky, které nesvítí a tak nízko, že při přejezdu na horizontu jsou vidět na poslední chvíli !!??
Vždyť ten knoflík, nebo páčku k rozsvícení světel máme v autě všichni !!!
A souhlas s tím, že po novu auta neosvětlená vzadu, jsou velký problém v provoze za snížené viditelnosti !!!

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 10:44   Citovat  

Proč? Na to je jednoduchá odpověď. Za sebe můžu říct, že po 150t km mi auto při celodenním svícení doslova osleplo, protože paraboly dostávají pořádně zabrat. Nevidím důvod, proč svítit za jasného dne a dobré viditelnosti. I v německu od toho upustili. Nehledě na to že dřív se dalo rychle poznat auto s vozejkem, případně motorka, protože nikdo jiný nesvítil.
O svícení při špatných světelných podmínkách by to byla diskuse jiná - osobní odpovědnost, zdravý rozum atd...

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 11:03   Citovat  

Carlos66 napsal:
Od platnosti dané vyhlášky o povinnosti "denního svícení" jsem dodnes nepochopil, proč, když mám na autě klasické světlomety- potkávací/dálkové/mlhovky, se chce někdo odlišovat a kupuje a montuje si nová, přídavná světla, nejlépe LEDbludičky, které nesvítí a tak nízko, že při přejezdu na horizontu jsou vidět na poslední chvíli !!??
Vždyť ten knoflík, nebo páčku k rozsvícení světel máme v autě všichni !!!
A souhlas s tím, že po novu auta neosvětlená vzadu, jsou velký problém v provoze za snížené viditelnosti !!!

Jsou lidi,co chtějí šetřit xenonové výbojky,startery a ballasty,u ostatních to taky nechápu...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 11:07   Citovat  

Petr 78 napsal:
Přečti si vyhlášku.

Tohle mi přijde postavené na hlavu. NESMÍ?? Nebo NEMUSÍ?? V tom je rozdíl. Protože spousta lidí jezdí s rozsvícenými normálními světly,kde svítí obrysové,potkávací i koncová světla...

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 11:08  Naposledy upravil Hellborn dne 7.3.2016 , 11:12, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Kmóďa napsal:
Jsou lidi,co chtějí šetřit xenonové výbojky,startery a ballasty,u ostatních to taky nechápu...

Já na Swiftu chci šetřit i paraboly normálních světel - jak psal ninja výš. Pochybuju, že by se výroba parabol za posledních 10-20 let nějak výrazně změnila a byl brán ohled, že auto má svítit každý najetý km, zatímco dřív ze 100tis.km svítilo po dobu tak 10tis.km...

Edit: Navíc jsem na Swiftu neměl přední mlhovky, tak jsem vzal světla 2in1 (homologovaná), kde část svítí jako denní a část jako mlhovky (bohužel na A7g nejdou - kulatá, ale na A8g bych si je dal,kdybych ho měl).

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 11:09   Citovat  

Kmóďa napsal:
Tohle mi přijde postavené na hlavu. NESMÍ?? Nebo NEMUSÍ?? V tom je rozdíl. Protože spousta lidí jezdí s rozsvícenými normálními světly,kde svítí obrysové,potkávací i koncová světla...

Nesmí, ale je fakt, že některé novější Fordy mají led-proužky, které svítí i s potkávačkama...

markos je teď offline  markos
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 12:51   Citovat  

Hellborn napsal:
Já na Swiftu chci šetřit i paraboly normálních světel - jak psal ninja výš. Pochybuju, že by se výroba parabol za posledních 10-20 let nějak výrazně změnila a byl brán ohled, že auto má svítit každý najetý km, zatímco dřív ze 100tis.km svítilo po dobu tak 10tis.km...

Edit: Navíc jsem na Swiftu neměl přední mlhovky, tak jsem vzal světla 2in1 (homologovaná), kde část svítí jako denní a část jako mlhovky (bohužel na A7g nejdou - kulatá, ale na A8g bych si je dal,kdybych ho měl).

Neviem ako halogény, ale v HID sú to napr. plastové paraboly xenónových refletktorov. Čo to spraví pri dennom svietení,po 70-80 tisíc km je jasné. Doslova DIERA v projektore...
Dôvod je jasný, cena produktu, a takisto správne nastavená "životnosť". Bežne sa tieto paraboly montovali do Octacvia 2..

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 13:35   Citovat  

Hellborn napsal:
Nesmí, ale je fakt, že některé novější Fordy mají led-proužky, které svítí i s potkávačkama...

Ja nemám speciální světla pro denní svícení,svítím normálními,takže tím ze mi ve dne svítí i koncová a obrysová světla porušuji zákon...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 13:46   Citovat  

Kmóďa napsal:
Ja nemám speciální světla pro denní svícení,svítím normálními,takže tím ze mi ve dne svítí i koncová a obrazová světla porušuji zákon...

Ne. Svítíš buď normálními (potkávačky + koncová) nebo přídavnými pro denní svícení a s těmi nesmí svítit nic jiného (blinkry a brzdová nepočítám, kdyby chtěl někdo namítat).

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 13:51   Citovat  

Mně taktéž nejde do hlavy, že by při svícení DRL "nesměla" svítit obrysová světla. Když se na to podíváte selským rozumem, a určitě se to stalo mnoha lidem, kteří mají nainsalované DRL světla, tak se často stává, že v šeru nebo dokonce v noci občas někdo zapomene přepnout DRL na klasická potkávací světla (když je ve městě zapnuto pouliční osvětlení). A právě v těchto případech, když nesvítí zpětná obrysová světla, je auto zezadu neosvětleno a špatně viditelné, až po chvilce si řidič uvědomí, při přejezdech v méně osvětlených místech komunikace, že by si měl přepnout světla...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 13:57   Citovat  

markos napsal:
Neviem ako halogény, ale v HID sú to napr. plastové paraboly xenónových refletktorov. Čo to spraví pri dennom svietení,po 70-80 tisíc km je jasné. Doslova DIERA v projektore...
Dôvod je jasný, cena produktu, a takisto správne nastavená "životnosť". Bežne sa tieto paraboly montovali do Octacvia 2..

Taktéž si to myslím, nedávno jsem rozkuchal světlomet na staré mazdě 323F, kvůli tomu, že mi vypadla parabola potkávacích světel z kloubu a mohu potvrdit, že je vyrobena z nějaké slitiny lehkých kovů. V současné době, kdy se na všem co nejvíc šetří, si myslím, že paraboly dělají z něčeho mnohem levnějšího. Někde jsem četl, že největší průšviháři, co se světel týče, jsou Mercedesy a Toyoty, kde jsou paraboly, z nějakého plastu s tenkou vrstvou chromu které vydrží max 150tis. a pak se roztečou, jelikož ten chrom se vypálí a neodražené světlo je na povrchu poškozené paraboly přeměněno na teplo...

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 14:15   Citovat  

von-pivoj napsal:
A právě v těchto případech, když nesvítí zpětná obrysová světla, je auto zezadu neosvětleno a špatně viditelné

Na druhou stranu, právě z těchto důvodů jsou zezadu na autě odrazky. Stejně jako když praskne žárovka.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 14:38   Citovat  

von-pivoj napsal:
Mně taktéž nejde do hlavy, že by při svícení DRL "nesměla" svítit obrysová světla. Když se na to podíváte selským rozumem, a určitě se to stalo mnoha lidem, kteří mají nainsalované DRL světla, tak se často stává, že v šeru nebo dokonce v noci občas někdo zapomene přepnout DRL na klasická potkávací světla (když je ve městě zapnuto pouliční osvětlení). A právě v těchto případech, když nesvítí zpětná obrysová světla, je auto zezadu neosvětleno a špatně viditelné, až po chvilce si řidič uvědomí, při přejezdech v méně osvětlených místech komunikace, že by si měl přepnout světla...

Když se na to podívám selským rozumem, tak se dost často divím, proč některá auta (bez DRL) ve městě nesvítí vůbec... Prostě lidi nemyslí, ale tomu zabrání leda automatické rozsvěcování při snížených světelných podmínkách. Úsměv

Pincek je teď offline  Pincek
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 15:24   Citovat  

Já jsem si téměř na 100 % jistý, že při svícení deníma led světlama, nic jiného nesvítí,ale při sepnutí normálních světel za tmy, nebo horších světelných podmínek se ty ledky pouze ztlumí,ale jinak svítí dále. Je to tak už od výroby - Civic 2015. To znamená, že pokud by platilo napsáno výše ,že při zapnutých normálních světel by neměly svítit ledky, by Civic z výroby porušoval legislativu. To se mě ale nezdá Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 15:43   Citovat  

Pincek napsal:
Já jsem si téměř na 100 % jistý, že při svícení deníma led světlama, nic jiného nesvítí,ale při sepnutí normálních světel za tmy, nebo horších světelných podmínek se ty ledky pouze ztlumí,ale jinak svítí dále. Je to tak už od výroby - Civic 2015. To znamená, že pokud by platilo napsáno výše ,že při zapnutých normálních světel by neměly svítit ledky, by Civic z výroby porušoval legislativu. To se mě ale nezdá Úsměv

Otázka je, jestli jen ztlumí nebo se zapnou jiné, které fungují jako parkovačka... Ale i nových Škodovek mi přijde, že sloučili denní s parkovačkou...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 15:46   Citovat  

A nemají náhodou ty LEDky u nového Civica dvojí funkci? DRL a obrysovky?
Právě proto svítí méně při zapnutých potkávačkách.

Kdo nevěří, že s DRL nesmí svítit nic jiného, tak ať si přečte vyhlášku.
A pak ať se zamyslí, proč vlastně DRL existujou a možná mu to selským rozumem dojde.
A pokud ne, tak mu to rád vysvětlím Mrk

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 15:49   Citovat  

Petr 78 napsal:
A nemají náhodou ty LEDky u nového Civica dvojí funkci? DRL a obrysovky?
Právě proto svítí méně při zapnutých potkávačkách.

Kdo nevěří, že s DRL nesmí svítit nic jiného, tak ať si přečte vyhlášku.
A pak ať se zamyslí, proč vlastně DRL existujou a možná mu to selským rozumem dojde.
A pokud ne, tak mu to rád vysvětlím Mrk

Dej mi odkaz na tu vyhlášku. Děkuji

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 19:22   Citovat  

Nebuď líný a najdi si:
vyhláška č. 361/2000 Sb. § 32 odst. 1
a
homologační předpis EHK/OSN č. 48 a č. 87

Jinak nějaké čtení tady: odkaz

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 19:53   Citovat  

Petr 78 napsal:
Nebuď líný a najdi si:
a
homologační předpis EHK/OSN č. 48 a č. 87

Jinak nějaké čtení tady: odkaz

Nejsem líný,dokážu si najít co chci. Jen tu blbost cos napsal nevidím nikde.
Našel jsem toto.
"K elektrickému zapojení denních svítilen připomínáme zejména, že jejich zapojení musí zajistit plnění následujících základních podmínek:
- svítí i samostatně bez obrysových světel,
- automaticky se rozsvítí po nastartování motoru a zhasnou po vypnutí motoru,
- musí zhasnout při rozsvícení světlometů, tj. světel dálkových, potkávacích a do mlhy."

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 21:37   Citovat  

Tak se koukáš a hledáš špatně.

"Motorové vozidlo musí mít za jízdy rozsvícena obrysová světla a potkávací světla nebo světla pro denní svícení, pokud je jimi vybaveno podle zvláštního právního předpisu2). Tramvaj musí mít rozsvícena potkávací světla nebo světla pro denní svícení."

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 22:19  Naposledy upravil Kmóďa dne 7.3.2016 , 22:20, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Petr 78 napsal:
Tak se koukáš a hledáš špatně.

"Motorové vozidlo musí mít za jízdy rozsvícena obrysová světla a potkávací světla nebo světla pro denní svícení, pokud je jimi vybaveno podle zvláštního právního předpisu2). Tramvaj musí mít rozsvícena potkávací světla nebo světla pro denní svícení."

Kde vidíš napsáno,že se světly pro denní svícení nesmí svítit obrysová a koncová světla?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 22:19   Citovat  

Buď jsi hloupej nebo chceš za každou cenu rozpoutat Flame.
V obou případech ale nemá smysl dál pokračovat v diskuzi s tebou. papa

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 22:27   Citovat  

Petr 78 napsal:
Buď jsi hloupej nebo chceš za každou cenu rozpoutat Flame.
V obou případech ale nemá smysl dál pokračovat v diskuzi s tebou. papa

Hloupej seš ty. Podmínky pro zapojení jsou jasné: Světla pro denní svícení se musí rozsvítit ihned po nastartování,bez toho abys kvůli tomu musel zapnout nebo stisknou tlačítko pro jiná světla. Ale není psáno,že se ta obrysová a koncová světla nesmí rozsvítit i s těmi pro denní svícení automaticky. Samozřejmě po rozsvícení potkávacích musí denní zhasnout...

5 háček
1
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 22:29   Citovat  

Kmóďa napsal:
Kde vidíš napsáno,že se světly pro denní svícení nesmí svítit obrysová a koncová světla?

Protože mají svítit buď 1. parkovačky a potkávačky nebo 2. denní svícení. Třetí možnost podle vyhlášky není. kouř

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 22:31   Citovat  

Kmóďa napsal:
Hloupej seš ty. Podmínky pro zapojení jsou jasné: Světla pro denní svícení se musí rozsvítit ihned po nastartování,bez toho abys kvůli tomu musel zapnout nebo stisknou tlačítko pro jiná světla. Ale není psáno,že se ta obrysová a koncová světla nesmí rozsvítit i s těmi pro denní svícení automaticky. Samozřejmě po rozsvícení potkávacích musí denní zhasnout...

Není hloupej. Chce to pořádně číst. Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 22:32   Citovat  

Hellborn napsal:
Protože mají svítit buď 1. parkovačky a potkávačky nebo 2. denní svícení. Třetí možnost podle vyhlášky není. kouř

Nebo to lze pochopit tak,že motorové vozidlo musí mít za jízdy rozsvícena obrysová světla a k nim potkávací světla nebo světla pro denní svícení Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 22:39   Citovat  

Úplně stupidní mi naopak přijde,že by ke světlům pro denní svícení NESMĚLA svítit zadní koncová světla,když odborníci upozorňují na to,že to že stačí aby svítila světla pro denní svícení vpředu není v zákoně zrovna domyšlené...

spoon je teď offline  spoon
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 22:58   Citovat  

Koncim,od zitrka nesvitim cože cože ? Nicim,ale vubec nicim VTEC

Obsah fóra Honda-club.cz   
Článek : Montáž DRL - světla pro denní svícení - Accord 7G
Fórum: Elektroinstalace