Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Strana 31 z 137
JurajP je teď offline  JurajP
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 14:13   Citovat  

piskot napsal:
Ty brďo, takhle rozchlastaný motor...?Úsměv

a isiel si na tempomate? ja som mal cely cas tempomat pusteny.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Rowen je teď offline  Rowen
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 14:35   Citovat  

Pokud jsi měl zapnutý tempomat, tak bych si troufal říct, že v 99% budeš mít lepší spotřebu než bez něj. Pokud jsi ortodoxní eco-pilot, pak budeš asi lepší než tempomat, ale pak bych za tebou asi nechtěl jet. Je to tam. Takže v tempomatu chybu nehledej.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 14:46  Naposledy upravil piskot dne 7.3.2016 , 14:50, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

xenon04 napsal:

v hondě mi říkali, že pokud přezouvám ze 17 na 16 mám si to nechat přes počítač přepsat jak psal DworiBak

A pak přepsat zpátky na 17"...? S dovolením, pitomost...
Jo, a ukažte mi jiné auto, kde tohle chtějí dělat taky...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 14:49   Citovat  

Ještě spotřeba. Dnešní výlet tam a zpět, přesně ve stejné trase. V rámci povolených rychlostních okreskových limitů.

sp2.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
sp2.jpg, 27.26 kB
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 14:54   Citovat  

Tys to musel chvílema tlačit, jen neříkej. Spotřeba jako u diesla...
   Návrat  
JurajP je teď offline  JurajP
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 14:58   Citovat  

Mozno ma diesla Velmi šťastný Taka spotreba, to sa mi nechce verit
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 15:07   Citovat  

piskot: jak jsem koupil, tak prodávám Úsměv
kdybych to přezouval v hondě, udělají to prý automaticky, takže předpokládám, že se to musí provést i při přezutí zpět na letní
DworiBak napsal:
Hlavně nezapomenout přihlásit kola pokud máte jiný rozměr než letní Velmi šťastný

Návrat  
cport je teď offline  cport
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 15:18   Citovat  

No ja pichnuto nemam, od te doby uz mam zase par set km najeto a je klid.

A jak mam prihlasit kola? Ja tam tu moznost v menu nemam? A hlasilo mi to vzdy na zimnich 16.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 15:44   Citovat  

cport: sám je nepřihlásíš, to musí udělat v servisu (v Hondě) Mrk
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 15:46   Citovat  

xenon04 napsal:
cport: sám je nepřihlásíš, to musí udělat v servisu (v Hondě) Mrk

Takže kdo má Connect, je v pr... Hondě...?Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 15:48   Citovat  

Rowen napsal:
Tys to musel chvílema tlačit, jen neříkej. Spotřeba jako u diesla...

Fuj, diesel...
Dobrý na tom je, že se nemůžu vymlouvat na terén, že bych jel někam ke Calais...Úsměv Opravdu to bylo na stejné trase tam a zpět.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 15:50   Citovat  

piskot: pleteme tu dvě různý věci...
ta inicializace/reset je normálně v i-midu nezávisle na connectu
a ten obrázek s přihlášením kol je z Honda servisu z monitoru počítače Mrk
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 16:09   Citovat  

[quote="piskot"]Fuj, diesel...
Dobrý na tom je, že se nemůžu vymlouvat na terén, že bych jel někam ke Calais...Úsměv Opravdu to bylo na stejné trase tam a zpět.[/quote]Jak fuj diesel Hihi ještě se tu rozpoutá neukočírovatelná debata... Pokud trasu znáš, nikdo se ti neplete a je to víceméně rovina, tak se to dá jezdit i bez VTECu za tuhle spotřebu pořádnej výtlem
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 17:54   Citovat  

xenon04 napsal:
piskot: pleteme tu dvě různý věci...
ta inicializace/reset je normálně v i-midu nezávisle na connectu
a ten obrázek s přihlášením kol je z Honda servisu z monitoru počítače Mrk

Tak teď to mám zapletený jako vánočku. To "z monitoru počítače" je to učení jednotky ABS?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 18:05   Citovat  

Rowen napsal:
Jak fuj diesel Hihi ještě se tu rozpoutá neukočírovatelná debata... Pokud trasu znáš, nikdo se ti neplete a je to víceméně rovina, tak se to dá jezdit i bez VTECu za tuhle spotřebu pořádnej výtlem

Správná připomínka. Výškový profil přikládám, bylo celkem volno, dalo se jet plynule.

sp3.jpg

sp3.jpg, 27.78 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 18:39   Citovat  

systém sledování tlaku v pneumatikách v i-midu máme všichni (benzín/nafta, connect/rádio) tam to kalibruješ pokud dofukuješ třeba jednu pneumatiku nebo jí vyměňuješ

to druhý co je na obrázku je z diagnostiky HDS ze servisu, ten to pokud přezouváš u nich sám nastaví/přihlásí automaticky sám
pokud si to ale přezouváš jinde nebo sám, měl by sis zajet na servis právě kvůli tomu přihlášení v diagnostice (opět je jedno benzín/nafta, connect/rádio)

moje spekulace: objem vzduchu v pneumatice je i přes stejný obvod jiný u 225/45/17 než u 205/55/16
a jelikož systém kontroluje pokles tlaku v nějakých % tudy odkaz musí vědět jestli máš na autě 18" nebo 17" nebo 16" aby fungoval 100%ně

líp už to jednou vysvětlil DworiBak (technik z Hondy) "Při změně z 17" na 16" , je u každých kol jiná prahová hodnota v DWS proto přepsat za pomocí HDS"
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 19:18   Citovat  

xenon04 napsal:
systém sledování tlaku v pneumatikách v i-midu máme všichni (benzín/nafta, connect/rádio) tam to kalibruješ pokud dofukuješ třeba jednu pneumatiku nebo jí vyměňuješ

to druhý co je na obrázku je z diagnostiky HDS ze servisu, ten to pokud přezouváš u nich sám nastaví/přihlásí automaticky sám
pokud si to ale přezouváš jinde nebo sám, měl by sis zajet na servis právě kvůli tomu přihlášení v diagnostice (opět je jedno benzín/nafta, connect/rádio)

moje spekulace: objem vzduchu v pneumatice je i přes stejný obvod jiný u 225/45/17 než u 205/55/16
a jelikož systém kontroluje pokles tlaku v nějakých % tudy odkaz musí vědět jestli máš na autě 18" nebo 17" nebo 16" aby fungoval 100%ně

líp už to jednou vysvětlil DworiBak (technik z Hondy) "Při změně z 17" na 16" , je u každých kol jiná prahová hodnota v DWS proto přepsat za pomocí HDS"

Že by v C9G už bylo přímé měření tlaku v pneumatikách? Tak v našem po facelift Toureru určitě ne.Úsměv A je to jen benzín s i-Midem. Velmi šťastný

Moje spekulace zase je, že vůbec nejde o objem vzduchu v kole, ale o jeho tlak. A ten budou aktivním monitoringu tlaku snímače snímat. Ten aktivní monitoring je v tom odkaze hezky popsaný, byť je okolo "peněžní omáčka".
Troufnu si to zpaušalizovat, naše Tourery aktivní monitoring tlaku v pneumatikách nemají.

Prosím, co je to DWS a HDS?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 19:39   Citovat  

měříme určitě nepřímo

HDS = Honda Diagnostic System
DWS = Tyre Deflation Warning System

snad nám to objasní DworiBak Úsměv

tipuju, že přes HDS zapíše rozměr kola do DWS, protože pro různý rozměr kola je jiná prahová hodnota, při který nás to má varovat (pokud to nepřepíše, funguje to nejspíš o fous nepřesnějc)
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 19:54   Citovat  

Xenon04 má pravdu - velikost kola v diagnostice asi měnit nemusíte, ale systém nebude mít tu přesnost se kterou je počítáno. Jinak odkaz na článek je více než aktuální. Bohužel Honda šla u vyšších modelů také přes senzory tlaku - jeden stojí asi 1600,- Mám je v Accordu 2015 (asi jeden z posledních v EU) a v zimních kolech je teda nemám. Jediný problém je, že svítí kontrolka a nejde vypnout VSA. Kontrolka je otravná, ale zatím se to dá vydržet. Jsem zvědav, zda příští generace Civiců nebude mít náhodou taky tyhle zpropadený senzory. to snad ne
U tourera máme oboje sady 17tky a stejně se musel systém iniciovat asi 5krát po přehození.
Pro Piskot: takhle vypadá spotřeba dle pp pro 2,4 po skoro 1200km tam a zpět Velmi šťastný 90 procent dálnice a průměr 100km/h (z toho 50km v obci + semafory a pak okresky)

spotreba-acc.JPG

spotreba-acc.JPG, 116.1 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 20:52   Citovat  

To Rowen: Hm, pěkný... Málo platný, minimálně Honda u benzínů zapracovala a dnes jsou efektivní i ve středním pásmu otáček. Obávám se, že na stejnou štreku vzít našeho šestkovýho Accorda, tak budu rád za 8,5 litru...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 21:08   Citovat  

Rowen napsal:
Xenon04 má pravdu - velikost kola v diagnostice asi měnit nemusíte, ale systém nebude mít tu přesnost se kterou je počítáno.

Když nemáme aktivní měření tlaku, nemáme "systém"...Úsměv
   Návrat  
stanokra je teď offline  stanokra
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 22:12   Citovat  

Rád by som pripomenul že zmenou 16" alebo 17" sa nemení rozmera kolesa / kola.. to je stále vo výsledku rovnaké, takže netreba blbnúť s diagnostikou.

Jedine čo sa zmení, je tlak v pneumatikách, pretože zimné majú nižší tlak - preto inicializacia merania.

JurajP - čo sa týka výmeny v PNEU, keď to zoberem že je to v podstatě pár stoviek, ceny sú nízko i v Prahe, a vyvažia mi to... tak ma ani nenapadně to meniť sám..
Ako sa poznám tak by som bol stále nervozny zda som si to utiahol správně a nezačne ma na dialnici jedno moje koleso predbiehať.
A vývaženie, u teba asi teraz pasé, ale i tak by som z výmenou šie do pneuservisu, ja tam ešte aj skladujem..
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 22:21   Citovat  

Kluci mám dotaz, hryzie ma to nejaký čas, po letnej výmene a údržbe mám dojem že nejak moc vo vnútri cítim výfukové výpary áut predo mnou + rozne tie pachy z okolia - hnojivo a pod. Začal som uvažovať že mi tam chýba filter, potom som to zavrhol ale neviem vlastne aký filter mi tam dali v servise. Odprisahal by som že je to iné ako pred výmenou, možno som len zfajnovatel, ale mám možnosť si to skontrolovat ? m.j by som si rád údržbu filtru urobil i sám. Trochu ho oklepal a pod.. prípadne tam dal nejaký lepši kúsok ..
máte niekto nejakú skúsenost ?
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 22:43   Citovat  

... Rád by som pripomenul že zmenou 16" alebo 17" sa nemení rozmera kolesa / kola.. to je stále vo výsledku rovnaké, takže netreba blbnúť s diagnostikou.

Jedine čo sa zmení, je tlak v pneumatikách, pretože zimné majú nižší tlak - preto inicializacia merania...

S tvým odvážným tvrzením teda rozhodně nesouhlasím. Zkus kouknout třeba sem a hned vidíš, že tam jistý rozdíl je. Právě tlak v pneumatikách dokážeš srovnat - a vcelku snadno papa
tudy odkaz
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 23:41   Citovat  

Rowen napsal:

S tvým odvážným tvrzením teda rozhodně nesouhlasím. Zkus kouknout třeba sem a hned vidíš, že tam jistý rozdíl je. Právě tlak v pneumatikách dokážeš srovnat - a vcelku snadno papa
tudy odkaz

Ok.. Berem, ale rozdíl je tak malý ze se to stále bere tak, ze rozměr obvodu kola ostane nezměněny. 0.4% v obvodě, cca 2.3 milimetra v priemere . Stále som přesvědčený ze mu viac vadí iny poměr tlaku
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.3.2016 , 10:29   Citovat  

stanokra napsal:
Ok.. Berem, ale rozdíl je tak malý ze se to stále bere tak, ze rozměr obvodu kola ostane nezměněny. 0.4% v obvodě, cca 2.3 milimetra v priemere . Stále som přesvědčený ze mu viac vadí iny poměr tlaku

Ano, správně, díky jinému tlaku se kola otáčejí "jinak". Ten pasivní systém je tak "blbý", že jen přes čidla systému ABS, co jsou na nábojích kol, kontroluje otáčky kol a porovnává je. Díky tomu nemůže "říct", které kolo je mimo, páč neví, které kolo je normální. Proto "generálně" vyhlásí "Sorry vole, error..."Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.3.2016 , 10:35   Citovat  

stanokra napsal:
Rád by som pripomenul že zmenou 16" alebo 17" sa nemení rozmera kolesa / kola.. to je stále vo výsledku rovnaké, takže netreba blbnúť s diagnostikou.

Jedine čo sa zmení, je tlak v pneumatikách, pretože zimné majú nižší tlak - preto inicializacia merania.

JurajP - čo sa týka výmeny v PNEU, keď to zoberem že je to v podstatě pár stoviek, ceny sú nízko i v Prahe, a vyvažia mi to... tak ma ani nenapadně to meniť sám..
Ako sa poznám tak by som bol stále nervozny zda som si to utiahol správně a nezačne ma na dialnici jedno moje koleso predbiehať.
A vývaženie, u teba asi teraz pasé, ale i tak by som z výmenou šie do pneuservisu, ja tam ešte aj skladujem..

Od doby, kdy mi v pneuservise zapomněli středící podložku na náboji a pak se tam jali cpát kolo, které ji mělo, a dopadlo to zničenou matkou a šteftem na náboji s naštěstí pár zachovalými závity, od doby, kdy na mě koukají skrz prsty, že jsem si přivezl vlastní gumy k přezutí, od doby, kdy mě málem odmítli kvůli tomu, že kvůli pár týdnům zimy jsem pořídil protektory, že se s tím nebudou zahazovat, tak u mě pneuservisy skončily.
Jedno za 4 roky to snesu, aby nahodili nová kola a vyvážili, a šmytec.
   Návrat  
Joystick je teď offline  Joystick
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.3.2016 , 19:18   Citovat  

Tak mám taky konečně objednáno. Termín přelom dubna a května. To bude už hezky na projížďky Honda
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.3.2016 , 20:55   Citovat  

Joystick: taky gratulace je to dobrý

jestli někdo pojedete na HONDAyi, můžem udělat nějaký kombi komando na focení Velmi šťastný
   Návrat  
Tomtyr je teď offline  Tomtyr
PříspěvekZaslal: 8.3.2016 , 22:44   Citovat  

To Joystick: Co jsi objednal - benzin nebo diesel? A co barva a vybava? To bude dlouhe cekani... Ja se taky nemuzu dockat... Ovsem o to to bude vetsi radost Úsměv

Pokud jsi ridil 1.8 v toureru, jaky mas z neho pocit??? H+
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina