Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 248, 249, 250 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Strana 249 z 486
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 11.3.2016 , 19:47   Citovat  

Hellborn napsal:
Pokud se nepletu, tak třetí brzdový je povinné a rozhodně před začátkem výroby A7g (tuším kolem roku 1997).

Treti brzdove svetlo neni nikdy povinne, to je jako predni mlhovky, denni sviceni apod. . Pokud je ale uz od vyrobce nebo majitelem vozu jednou namontovane (jako kazda vec na aute), musi fungovat tak, jak ma.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
VenaRD je teď offline  VenaRD
PříspěvekZaslal: 11.3.2016 , 22:26   Citovat  

Ahoj,
mám dotaz, kterej asi dost lidí rozesměje, ale stejně ho zkusím položit. Potřebuju vyměnit žárovky ve xenonech. Mám se do toho pouštět sám, případně poradíte mi prosím postup? Na krytu světlometu je hvězdička šroub a v manuálu napsáno že musím mazat do servisu, protože vysoký napětí může být stále v okruhu... cože cože ?
Poradíte?
Díky V
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.3.2016 , 22:30   Citovat  

Bully napsal:
Treti brzdove svetlo neni nikdy povinne, to je jako predni mlhovky, denni sviceni apod. . Pokud je ale uz od vyrobce nebo majitelem vozu jednou namontovane (jako kazda vec na aute), musi fungovat tak, jak ma.

První vygooglený článek z roku 200 - každé nové auto musí mít třetí brzdové.
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 11.3.2016 , 22:44   Citovat  

Toz to jsem nevedel. Od nejakeho roku je u novych vozu nakonec povinne i to DRL, ESP apod. . Co je ale od ktereho r.v. a do ceho spada zrovna i A7G jsem nikdy nezjistoval.
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.3.2016 , 22:49   Citovat  

VenaRD napsal:
Ahoj,
mám dotaz, kterej asi dost lidí rozesměje, ale stejně ho zkusím položit. Potřebuju vyměnit žárovky ve xenonech. Mám se do toho pouštět sám, případně poradíte mi prosím postup? Na krytu světlometu je hvězdička šroub a v manuálu napsáno že musím mazat do servisu, protože vysoký napětí může být stále v okruhu... cože cože ?
Poradíte?
Díky V

Velmi šťastný odpoj baterku a nebude zadne napeti Velmi šťastný je taky otazka jestli mas zarovky nebo opravdu xenony ,jestli mas ostrikovace svetel nebo ne .. dale by nemel byt problem Úsměv sundas kryt a vymenis zarovku ..
   Návrat  
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.3.2016 , 23:00   Citovat  

VenaRD napsal:
Ahoj,
Poradíte?
Díky V

Jo, vzhľaom na to že je tam vysoké napätie tak to do manuály museli napísať. Nechcelu riskovať že tam budeš mať ruky a nejaký dobráčisko ti pustí svetlá.

Malo by stačiť iba pri vypnutom zapaľovaní, ale ak si chceš byť 100 % istý, tak odpoj baterku.

daj dole krytku a výbojky vymeň. Nie je na tom nič špeciálne. Len dúfam že dávaš origo výbojky a nie nejaké shity. A skla výbojky sa hlavne nedotýkať, prípadne odporúčajú pred montážou očistiť alkoholom.

DOHC - ak tam má blesk, tak má na 99% xenóny
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 12.3.2016 , 0:29   Citovat  

Jojo mam xenony Úsměv Radši odpojim baterku, díky za rady! Výbojky mám ještě od minulého majitele auta, snad origoše.
V
   Návrat  
DworiBak je teď offline  DworiBak
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.3.2016 , 0:45   Citovat  

VenaRD napsal:
Ahoj,
Poradíte?
Díky V

Hlavně tu výbujku správně nasadit ,at si neudělaš více škody,též to platí o správném zajištění starteru

Bully napsal:
Toz to jsem nevedel. Od nejakeho roku je u novych vozu nakonec povinne i to DRL, ESP apod. . Co je ale od ktereho r.v. a do ceho spada zrovna i A7G jsem nikdy nezjistoval.

je to tak každým rokem je něco na víc povinné jako ted třeba TPMS atd.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.3.2016 , 8:06   Citovat  

VenaRD napsal:
Jojo mam xenony Úsměv Radši odpojim baterku, díky za rady! Výbojky mám ještě od minulého majitele auta, snad origoše.
V

Minimálne by to mali byť Philips/Osramky, vzhľadom na množstvo fejkov, ktoré sa však povaľujú kade tade, istota 100% neexistuje...
Ak tam značku na nich nemáš, tak ich tam ani nedávaj. Riskuješ že odpáliš elektroniku a tá rozhodne lacná nie je...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 12.3.2016 , 13:47   Citovat  

markos napsal:
Minimálne by to mali byť Philips/Osramky, vzhľadom na množstvo fejkov, ktoré sa však povaľujú kade tade, istota 100% neexistuje...
Ak tam značku na nich nemáš, tak ich tam ani nedávaj. Riskuješ že odpáliš elektroniku a tá rozhodne lacná nie je...

Takže neoriginální výbojky můžou odpálit ty trafa co generujou startovací proudy? Tak to asi nebude pak finančně žádná sranda což? Ble
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.3.2016 , 14:23   Citovat  

ANo možu odpáliť trafo, štartér. Samozrejme, sú neorigo výbojky a neorigo výbojky. Ale v prípade petice D2S čo máš pri origo Honda xenónoch, by som volil zásadne origo výbojky. OSram 88240 zoženieš snáď za 900 Kč/kus, takže nič hrozné...
   Návrat  
Kynio je teď offline  Kynio
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.3.2016 , 11:36   Citovat  

Je běžný, že kdy rozsvítím xenony jsou nejdříve slabé a pak teprve se rozsvítí na bílé silné světlo a pak se zase trochu zeslabí? Jedná trochu do červena, ale to vím, že odchází pomalu.

BTW osram 88240 jsem nenašel
   Návrat  
Bullseye je teď offline  Bullseye
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.3.2016 , 11:57   Citovat  

Dotaz k předním světlům - lze na předface nahodit poface světla? Předface se mlží, špiní a jsou už značně zašlé.. poface už údajně problémy s mlžením neměl. Pokud jdou čistě nahodit bez úprav je potřeba z poface nějakých konektorů/objímek nebo částí kabeláže?
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.3.2016 , 13:26   Citovat  

Kynio napsal:
Je běžný, že kdy rozsvítím xenony jsou nejdříve slabé a pak teprve se rozsvítí na bílé silné světlo a pak se zase trochu zeslabí? Jedná trochu do červena, ale to vím, že odchází pomalu.

To byl asi překlep,nejspíš myšleno Osram 66240...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.3.2016 , 16:18   Citovat  

Kynio napsal:

Pardon, kmóda má pravdu, preklep z mojej strany, 66240.

Ano xenóny sa určitý čas "rozsvecujú". Závisí od elektroniky, ktorá je tam namontovaná.

Už keď je jedna červená, tak mala byť dávno vymenená. Používanie výbojok na hranici životnosti (fialová, červená farba) nepomáha dva krát elektronike, takže šup šup vymeniť Úsměv
   Návrat  
HondaAddict je teď offline  HondaAddict
PříspěvekZaslal: 13.3.2016 , 16:56   Citovat  

Dvouhmota?

ahoj, mám problém s 2,2cdti. Po zhasnutí motoru, motor ještě strašidelně doklepává, třes jde do celé kabiny. Auto se celé při jízde celkem dost klepe. Jinak motor cvaká na Hondu celkem přiměřeně... Prý je to dvohmotou? Měnil jse ji někdo?
Jinak klasika 80-90km/h při zrychování třes nejen přes volant, ale jakoby z podlahy...takže vyměnit ty klouby poloos, nebo to může jít z toho setrvačníku?

díky za odpověď Úsměv
   Návrat  
Marián je teď offline  Marián
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.3.2016 , 22:15   Citovat  

Ahoj, také mam jednu výbojku na Acco do červena. Koukal jsem na tu Osramku, cena kolem litru. Mam se bát výměny svépomocí? Odpojim baterii (pro jistotu), odpojim konektor, vyměnim, pozapojim zpět a hotovo. Nebo je to složitější, nebo mi hrozí rána od vysokého napětí. Díky... Jinak s tím dieselem asi neporadim Se stydím
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.3.2016 , 22:32   Citovat  

Marián napsal:
Ahoj, také mam jednu výbojku na Acco do červena. Koukal jsem na tu Osramku, cena kolem litru. Mam se bát výměny svépomocí? Odpojim baterii (pro jistotu), odpojim konektor, vyměnim, pozapojim zpět a hotovo. Nebo je to složitější, nebo mi hrozí rána od vysokého napětí...

Není to složitější,já ani neodpojuji baterii...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.3.2016 , 23:16   Citovat  

Marián napsal:
Ahoj, také mam jednu výbojku na Acco do červena. Koukal jsem na tu Osramku, cena kolem litru. Mam se bát výměny svépomocí? Odpojim baterii (pro jistotu), odpojim konektor, vyměnim, pozapojim zpět a hotovo. Nebo je to složitější, nebo mi hrozí rána od vysokého napětí. Díky... Jinak s tím dieselem asi neporadim Se stydím

Nehľadaj na tom nič zložité, len tam tá výbojka musí dobre zapadnúť, pre to rob niekde v klude, ideálne vo vnútri, a hlavne dostatok svetla. Rany sa báť nemusíš, na youtube je plno videí aj na honda/acura ako sa to mení, tak si to pozri.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.3.2016 , 23:30   Citovat  

Díky moc, nehledám v tom vědu, jen mi někdo říkal, že se s tím musí do sevisu HaHaaa Musí se to měnit v páru? Asi to bude lepší, že??
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.3.2016 , 23:34   Citovat  

Odporúčam v páre, pre zhodnú farbu svetla. Ideš teda do tých Osram 66240? Existujú ešte aj iné výbojky, napr. osram 66240XNBU alebo Osram Xenarc Cool blue, tie sú bielo modré. Najlepšie svietia tie Osram xenarc 66240 XNBU ale cena je cca o 30 % vyššia.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.3.2016 , 23:49   Citovat  

Koukal jsem ještě na Philips, ale ty jsou dražsí. Modré světlo asi néee, spíš aby to co nejlíp svítilo a zároveň neunavovalo oči. Takže to jsou asi ty Osram xenarc 66240 XNBU. Budu muset ještě počkat do výplaty Smutný Ještě jsem viděl nějaký Osaram clasik, a ty maj prý menší životnost. No pravděpodobně budu muset repasovat ty zátěžová čidla na automatické naklápění světel, po zapnutí se jen pomalu rozsvítí, ale nesjedou dolu a nahoru.
   Návrat  
DworiBak je teď offline  DworiBak
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.3.2016 , 0:03   Citovat  

Marián napsal:
po zapnutí se jen pomalu rozsvítí, ale nesjedou dolu a nahoru.

To xenony na Honda nedělají,jen když vyresetuješ uložení základní polohy tak projedou polohu dolu a nahoru a nastaví se na střed,pak manuálně seřídíš.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.3.2016 , 0:17   Citovat  

Dobře, jak ale zjistim, zda to naklápění funguje? Tím resetem, to se dělá jak? Za jízdy se mi zdá, že se to "houpe" společně s autem, nebo mam hodit do kufru třeba 100 kg a sledovat světelnou hranu? Jinak jsem zde četl návod na repas
tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.3.2016 , 0:33   Citovat  

Honda má statické naklápanie, žiadne zmeny počas húpania sveltá nerobia. Skúste si do kufra dvaja sadnúť a sledujte. Keď je však čidlo K.O. tak sa xenón automaticky sklopí do najnižšej polohy aby zabránil oslneniu kvôli nefuknčnosti. Ak to máš v dobrej výške, tak máš čidlá O.K.

Osram Xenarc Cool Blue intense nie sú nejaké tuzingové výbojky. Majú teplotu okolo 5500K, v tejto teplote pracujú i moderne LED reflektory, jedná sa o chladnejšie biele svetlo, ktoré je aj efektové. V daždi je však vnímanie bielej troška horšie, to je isté.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.3.2016 , 0:51   Citovat  

Ahááá. Čidlo je na zadní nápravě, ale i na přední. Takže pokud postavím auto před bílou zeď a zatížim třeba kufr (dvouma pořezama HaHaaa )Tak by se světlo mělo nastavit do polohy před nezatížením, pokud to funguje O.K. Jednotka toho systému naklápění musí dostavat okamžité hodnoty s čidel (při přejetí nerovností dochází k propérování a změně v těch čidlech), ale na krátkodobé rychlé výkyvy neraugeje?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.3.2016 , 7:48   Citovat  

tudy odkaz

Strana 5
   Návrat  
Kynio je teď offline  Kynio
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.3.2016 , 8:24   Citovat  

markos napsal:
Odporúčam v páre, pre zhodnú farbu svetla. Ideš teda do tých Osram 66240? Existujú ešte aj iné výbojky, napr. osram 66240XNBU alebo Osram Xenarc Cool blue, tie sú bielo modré. Najlepšie svietia tie Osram xenarc 66240 XNBU ale cena je cca o 30 % vyššia.

Čili night breaker?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.3.2016 , 10:31   Citovat  

Ja nakupujem tu tudy odkaz

S poštou to vychádza plus mínus rovnako, ničmenej vzhľadom na to množstvo fejkov čo sa všade povaľuje, to mám za cca rovnakú cenu z nemecka priamo doma. A viem, že sú pravé Úsměv

Ak chceš najlepšie svetlo za každých podmienok, choĎ do tých Xenarc Nightbreaker
   Návrat  
von-pivoj je teď offline  von-pivoj
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.3.2016 , 13:32   Citovat  

Marián napsal:
Ahááá. Čidlo je na zadní nápravě, ale i na přední. Takže pokud postavím auto před bílou zeď a zatížim třeba kufr (dvouma pořezama HaHaaa )Tak by se světlo mělo nastavit do polohy před nezatížením, pokud to funguje O.K. Jednotka toho systému naklápění musí dostavat okamžité hodnoty s čidel (při přejetí nerovností dochází k propérování a změně v těch čidlech), ale na krátkodobé rychlé výkyvy neraugeje?

Přesně tak, ono stačí jen zvednout na heveru zadní kolo (levé) a pak zapnout světla, pokud se ti světla hned sklopí, tak je vše OK, a nebo prostě nahaž pár desítek kilo do kufru a zapni světla, měla by popojet nahoru a po odlehčení zase zpět dolů. Toto se děje, jen při stojícím voze, za jízdy (tzv. dynamická regulace sklonu) se u tohoto auta sklon nemění.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 248, 249, 250 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina