Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Civic 6G Anglánech
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 60, 61, 62 ... 90, 91, 92  Další 
Zaslat odpověď

Strana 61 z 92
Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 5.12.2015 , 18:45   Citovat  

Něco je pospojované čepy s roztemovanýma koncema, takže odvrtat/odbrousit a nahradit šroubem a po přiměřeném dotažení roztemovat za matičkou.

Největší peklo jsou ty dva šrouby co drží podpůrnou tyč šaltr páky a ten obdélníkový silent. Tam je jistota, že nejdou povolit a musí se urvat. Problém je, že jsou navařené na plechový rámeček, co je zevnitř tunelu okolo šaltry. A pokračujem, na druhé straně ten rámeček má další dva šrouby, rovněž zralé na urvání.

Blbě se to popisuje z hlavy, nejlíp je to vidět na rozkresu v manuálu...

Je to celé pěkná šuk , ale výsledek stojí za to.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.12.2015 , 16:16   Citovat  

Liší se blatníky u předfaceliftu a pofaceliftu?
   Návrat  
kepaso je teď offline  kepaso
PříspěvekZaslal: 19.12.2015 , 20:13   Citovat  

nasla by se nejaka dobra duse, ktera by vyfotila zapadku kufru u modelu D15Z3? dvere mi praskly dolu a evidentne se od te vnitrni kovove casti neco odlomilo. nejakej kus pruznyho plastu, kterej pri zavreni zarazil horni cast dovnitr, cimz se celej vnitrek pootocil do spravne polohy a na fotce schovanej zobacek se pak objevil ve sterbine a spolu s kovanim zabranoval otevreni kufru. tento plast zaroven zabranoval narazu kovani primo na kov. potrebuju to nejak spravit, ale rad bych videl puvodni stav Úsměv. diky moc.

Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.12.2015 , 23:05   Citovat  

Jarek napsal:
Febestum bych se vyhnul. U nás na ně moc referencí není, ale na ruskejch forech je toho plno a každej srovně nadává, že je to nejhorší co můžeš koupit.

nojo, ale nic jinyho sem nesehnal Smutný
   Návrat  
majggi je teď offline  majggi
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.12.2015 , 16:07   Citovat  

Kepaso

Návrat  
J4rek je teď offline  J4rek
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.1.2016 , 14:13   Citovat  

Cau hondaCi obracim se na vas zase s malickosti nwm proc ale ta moje mb6 cosi slabe topi v dnesnich mrazech a to sem nedavno menil termostat walker 78C a nemrzku naredenou na -60C zkusil sem aj chladic kartonem zadelat bez vysledku.Ovladaci panel dam na studeno fouka studeny vetrik dam na max na teplo a fouka teplejsi vzduch ktery tak odmlzi celni sklo Velmi šťastný zaji ma me jak topi vase mb6 kua takovy motor silny ktery zere benzinu a ja zmrzam.
   Návrat  
Petr_Urban je teď offline  Petr_Urban
PříspěvekZaslal: 15.3.2016 , 1:25   Citovat  

Zdravím všechny,

jsem zde nový a vlastním model Honda Civic 1.5 vtec 84kw (D15Z8) rv 98 Procházel jsem zde pár věcí, ale prosím za prominutí zda jsem dobře nehledal a zároveň prosbu s nasměrováním na informace :
- převodovka je moc dlouhá a čeká mě výměna spojky, rád bych si dal kratší - motám se kolem komína a pětka prostě ani nechce zrychlovat, prosím z jakých typů (kod motorizace) to pasuje případně je možné zjistit stálé převody či aspoň pocitově změnu, nyní na 2 v omezovači 105km - to znáte
- koupě celé spojkové sady od LUK je správnou volbou ?
- dílenská příručka pro D15Z8 r.v.98 ?
- tlumiče hotové, přemýšlím o sériových KYB ? máte recenzi co Vám dobře šlapalo případně nějaký lepší model např. plynokapalinových tlumičů ?
- Budu do budoucna řešit 4-2-1, kat pod auto celonerez v 55 trubce, celenorez plnoprůchozí koncový tlumič je již ve výrobě na zakázku, máte typ na fungující 4-2-1 svod ?
- který z KN patří do mého filtrboxu, mě tak téměř přijde že by tam šly dát oba
tudy odkaz
- řeším maličké poklepávání v horní části motoru, seřídil jsem vůle na S 20 a V 25 a stejně při samovolném poklesu otáček z tahu je slyšet maličké poklepávání, doufám že to není od vstřikovačů, neb jsem na doporučení nalil do nádrže SONAX přípravek pro čištění palivové soustavy, opravdu je to takové jemné klepání, snad to i nahraju na video pokud na to nepřijdu, nebo trpí tyto motory na něco takového ? Nejdříve to dělao hlavně v tahu, ale dal jsem Verva 100 a to ustalo - to předpokládám detonace z velmi starého benzínu co se necházel při koupi, je to vůz po velmi starém pánovi a já mu teď dávám kouř, abych to trochu rozjezdil, zdechlina - proto jsem to chtěl dekarbonizovat přípravkem a ježděním na Verva 100
- jaké mám možnosti při koupi křidélka dozadu - kde, nejlépe snad verzi :
tudy odkaz
- nemrzku klasicky zelenou od Velvany ? (ta vyhrála v minulosti nezávislé testy nemrzek)

Nabídnu :
Možnost výroby celonerezových plnoprůchozích tlumičů na zakázku při větším počtu (aspoň 10 objednávek), tvar i ohnutí trubek dle sériového, vnitřní průměr dle zadání, dva druhý vnitřní výplně pro velmi vysokuo výdrž a krásný zvuk, cena cca 3000,- /ks ... žádný tuningářský shit, přibližné foto z výroby přikládám.
Repas či spíše úpravy hlav na cokoli s ventily (sice toho nyní mám až nad hlavu, ale snad to poleví)
ilustrativně : tudy odkaz
I když se zdá že dělám hlavně škodovky z fotek, nebojte, hlav na x motorizací (i nových) i motorek nadělal dost Úsměv
Stavím závodní motory škoda OHV a umím na ně zařídit téměř cokoli. Po koupi Hondy na spotřební ježdění mě ale toto auto nadchlo a mám z něj radost jakou bych nečekal a rád bych se mu pověnoval do budoucna.

Děkuji Vám všem za správné nasměrování.

IMG_20160304_125637.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_20160304_125637.jpg, 1.53 MB
   Návrat  
popokatepeteu je teď offline  popokatepeteu
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.3.2016 , 7:43   Citovat  

Petr Urban: Hoj. 130rs jednim slovem nadhera! Celkove i vsechny ty ostatni opravy a upravy vypadaji povedene.

Jinak prevodovku davaji z 1.4 bud ze stejneho modelu nebo z civica 5g - pasuje to bez uprav a auto pekne ozije. Jediny problem je ze ti nebude fungovat Econo rezim do 120km ale vypina pak o dost driv.

S tou spojkou je to jako vzdycky...jeden ji vychvali do nebe druhy ji prokleje. Myslim ze s Lukem ale chybu neudelas.

Manualy jsou tady na foru ke stazeni. Pouzij tlacitko hledat v pravem hornim rohu.

S obycejnyma kayabama (kyb) urcite chybu neudelas. Jestli muzu ale poradit vem kayaba ultra sr. Pekne svezeni a pritom nejsou nijak nepohodlne. Za me super.

Fungujici svody pokud nechces znackove tak sezen od pana Doupovce ty jsou klasa. Cinske svody jsou spis jen na okrasu. Vyfuk pokud si umis udelat a vypada ze jo tak super ale podle me 55 je moc. Dal bych max 50 a mozna i klidne trochu min.

Ten KN filtr by to mel byt ten prvni na 5-door

S tim klepanim tezko rict. Chtelo by to videt a slyset. To same s nemrzkou. Zalezi co tam mas ted nalite.

A odkud jsi ? Videl jsem ARCbohumin. Bohumin je kousek
   Návrat  
67gtman je teď offline  67gtman
PříspěvekZaslal: 15.3.2016 , 13:08   Citovat  

d15z8 vypadlo kurenie (fuka len studeny vzduch hoci je na max, napjrv len obcas) vrtal sa v tom niekto komu sa to stalo co tam moze blokovat? (auto sa neprehrieva teda asi nebude mat fuknute tesnenie hlavy)
   Návrat  
Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.3.2016 , 21:28   Citovat  

67gtman napsal:
d15z8 vypadlo kurenie (fuka len studeny vzduch hoci je na max, napjrv len obcas) vrtal sa v tom niekto komu sa to stalo co tam moze blokovat? (auto sa neprehrieva teda asi nebude mat fuknute tesnenie hlavy)

Bude nejspíš problém někde v tom ventilu/klapce na hadici chladicího okruhu co přepíná topení/chlazení nebo táhlo k němu. Docela častá závada.
   Návrat  
DawsoniCZ je teď offline  DawsoniCZ
PříspěvekZaslal: 17.3.2016 , 2:13   Citovat  

Zdravim Honda . Mam dotaz. Zvladnu si sam vymenit lozisko predniho kola? Jsem strojar a nejake loziska jsem uz lisoval, takze to by problem asi byt nemel. Spis jak sundat naboj z auta...? A mate nekdo zkusenosti s lozisky SKF? Mam anglana 1.5 16v (d15z8).
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2016 , 21:36   Citovat  

Nie je to nic strasne. Zmaknes to je to dobrý SKF je v pohode je to dobrý
   Návrat  
flowerpower je teď offline  flowerpower
PříspěvekZaslal: 19.3.2016 , 20:17   Citovat  

Ahoj všichni Úsměv
Zoufale sháním náhradu za prasklé sklíčko zpětného elektrického zrcátka řidiče na Civic 6G 1,4 iS MB2 D14A8 anglán liftback rok 1997.
Koupil jsem Civica již s prasklým v domnění že to zvládnu ignorovat, ale bohužel se s tím nedá jezdit Smutný
Obracím se na Vás z důvodu, že jsem již v týdnu obeslal s dotazem asi snad všechna japonská vrakoviště a různé dovozce dílů a vše marně.
Tak snad doufám, že se tady najde někdo kdo to prodává a nebo o někom ví.
Primárně se mi jedná hlavně o základovou desku se sklíčkem, zbytek zrcátka je v pohodě, ale to sotva někdo prodává.
Takže kdyby se tu někdo našel, jsem připraven koupit zrcátko celé.
Předem díky za reakce.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.3.2016 , 22:22   Citovat  

Pozri Bazos byva tam toho spusta je to dobrý
Samotne sklicko asi nezozenies. Ked tak cely spetak a hotovo
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 20.3.2016 , 18:22  Naposledy upravil Petr_Urban dne 20.3.2016 , 20:52, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

popokatepeteu : Děkuji, dělám takto motory či seřizování pouze pro přátele, sám vlastním pouze Škoda Rapid nyní v stavbě pro slalomové účely a nyní Hondu.

Já jsem z Bystřice pod Hostýnem. Nyní v týdnu ale budu mít cestu na Karvinná - Bohumín, klidně sz.

Klepání motoru zatím nevyřešeno, zhoršuje se, při výměně oleje se zkusím napichnout do mazacího kanálu nad olejovým filtrem a změřit tlak oleje jak za studena, tak postupně jak se motor bude zahřívat, je nějaký jiný mazací kanál kam by se šlo připichnout ? Přemýšlím o dodatečném budíku na tlak oleje, kam si ho u těchto 1.5 VTEC dáváte čidlo ?

Ty tlumiče Kyb ultra SR nemohu na českých stránkách najít, pouze tudy odkaz a není k mému tyu MB3 v nabídce, sedí to i z jiného typu ? je nutné či lepší vzít i jiné pružiny ?

Doupovcovi zavolám a uvidíme... s 50-kou počítám. Osobně když stavím pořádný motor nad objem 1.4, už dávám 55mm trubku, chápu ale že je to tady zřejmě zbytečné.

Manuál jsem našel pouze z odkazu od zdejšího člena viz. tudy odkaz
V CZ to zřejmě nebude ? a byl by to asi velký luxus... takže se v tom snad nějak prolouskám co bude třeba.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 20.3.2016 , 19:32   Citovat  

Shanim vnitrni homokynetak (k prevodovce) ze strany spolujezdce na civic 1.5 16v 84kw r.v. 97. Je to mb3 motor d15z8. Zacinam byt trochu zoufaly, nemuzu jej nikde sehnat ani novy... prosim pomoc at je ma Honda zase happy
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 20.3.2016 , 20:56   Citovat  

DawsoniCZ napsal:
Shanim vnitrni homokynetak (k prevodovce) ze strany spolujezdce na civic 1.5 16v 84kw r.v. 97. Je to mb3 motor d15z8. Zacinam byt trochu zoufaly, nemuzu jej nikde sehnat ani novy... prosim pomoc at je ma Honda zase happy

zde ? tudy odkaz
ale tuším že ho taky ze soupisu nevidím. To až někde najdeš, dej link prosím.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 20.3.2016 , 21:41   Citovat  

No ja uz ho shanim chvilu a nikde nic nemuzu najit. Taky ho shanis? Me by stacilo jen jedno to kloubove lozisko. Bohuzel jsem ho nikde taky nenasel. Je to na prd, nevim co s tim. Uz chci jezdit
   Návrat  
flowerpower je teď offline  flowerpower
PříspěvekZaslal: 21.3.2016 , 17:19   Citovat  

majggi napsal:
Pozri Bazos byva tam toho spusta je to dobrý
Samotne sklicko asi nezozenies. Ked tak cely spetak a hotovo

Je pravda, že na Bazoši je pár, slovy pár prodejců, co nabízí díly z anglána.
Ale při projevení zájmu o zrcátko se ještě nikdy nikdo ani neozval s odpovědí.
Začínám z toho mít schízu, vždyť je to poměrně normálně se vyskytující auto.
Co teprve kdybych sháněl nějakou raritku?
Ach jo ...
   Návrat  
DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.3.2016 , 19:21   Citovat  

Dobrou zkusenost mam s Honda Major (delaji servis na Honday od te doby co je v Myte). Kupoval jsem tam antenu na englana...

Jinak pokud to pomuze, tak po prepocitani zubu se da pouzit poloosa i z C5G/C6G Japonce. Snad nekdo upresni.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.3.2016 , 19:23   Citovat  

flowerpower
Nepis im mail ale rovno zavolaj. Tak skor nieco vybavis.
Ja by som ti vedel zohnat len balik z SK 8€ postovne a to sme boli tot nedavno bratia Velmi šťastný
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 21.3.2016 , 22:45   Citovat  

Tak uz jsem neco bazaroveho objevil. Kdyby to nevyslo, tak se poohlidnu po nejake jine
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 22.3.2016 , 1:58   Citovat  

Asi se tu tlumiče už mockrát řešili a něco jsem přečet v tématech zhrnu a rád bych referenci:
KYB - většina lidí zde doporučuje - typ ExcelG (dle jednoho zadky výroba CZ - moc tvrdé, předek výroba jinde - moc měkké a nevydržely)
Sachs - nejsou objasněny jakékoli objektivní názory
TRW - kvlaita vs. cena dostačující

Prosím máte nějaké aktuální info s čím jste kdo spokojeni na anglánu, případně rád bych předek maličko dal níže, přeci jen nechci s tím jezdit jak z vydechlým plovacím člunem Š105L, tedy kvlaitnní péra co by negativně neovlivnili větší tuhostí pohodlí, značka ?

Dekuji.
   Návrat  
njn je teď offline  njn
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.3.2016 , 11:15   Citovat  

Já byl spokojen s H&R -35 Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 22.3.2016 , 16:56   Citovat  

njn napsal:
Já byl spokojen s H&R -35 Úsměv

Dají se koupit pouze na předek a se sériovými tlumiči ok ?

Koupil někdo aktuálně KYB excel G na celého anglána ? Jak se Vám to jeví. Děkuji za recenzi. Mám zkušenosti s Sachs na jiné vozy a vždy se mi zdáli hodně měkké, více než sériové.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 22.3.2016 , 17:00   Citovat  

Ještě jsem zapoměl : kde se na bloku D15 napichnout do mazacího kanálu pro kontrolu tlaku či dodatečné montáži budíku tlaku oleje ? Viděl jsem že čidlo sériové je zřejmě nad olejovým filtrem a je nutné filtr oleje sundávat, jiné místo není. Já jej na bloku na zvedáku nenašel, žádná zátka...nic. Dívám se blbě ?
   Návrat  
Phoxinus je teď offline  Phoxinus
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.3.2016 , 21:48   Citovat  

Petr_Urban napsal:
Dají se koupit pouze na předek a se sériovými tlumiči ok ?

Koupil někdo aktuálně KYB excel G na celého anglána ? Jak se Vám to jeví. Děkuji za recenzi. Mám zkušenosti s Sachs na jiné vozy a vždy se mi zdáli hodně měkké, více než sériové.

Hoj, mam exel G vpredu i vzadu. Nejsem odbornik, ale ty zadni jsou malinko tvrdsi. Jinak jizdny vastnostni mnohem lepsi. Mam je asi pres pul roku a ok.
   Návrat  
J4rek je teď offline  J4rek
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.3.2016 , 11:43   Citovat  

Taky jsem volil kyb G tlumice se seriovymi pruzinami na 1.8 vti je to tussi i vyska se zvedla ale na ostrou jizdu to moc neni.uz je mam pres rok a spokojenost za ty prachy
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 23.3.2016 , 11:47   Citovat  

Tak ono mě asi nic jinýho než KYB nezbude co jsem tady tak pročet témata o podvozku, 30 za kw nebo podobné nedám. Se Sachs obyč řada mám já osobní špatné zkušenosti z jiných aut - úplně měkké nic, TRW mi nepřijde jako důveryhodné. O Bilstein apod. tady nikdo nic nemá žádné relevantní informace s popisem funkce. Takže buď na to všichni kašlou mi něco povědět (ztráta času - chápu) nebo toho moc vyzkoušenýho nemáte. Z toho jsem milí Honďáci zklamán a budu pátrat sám.
   Návrat  
njn je teď offline  njn
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.3.2016 , 12:32   Citovat  

Kluci jsou spokojeni s tlumici kyb ultra sr. Jsou trošku tuhsi a celá sada stojí okolo 6k. Dělají se myslím na všechny motorizace krom vti.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Civic 6G Anglánech
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 60, 61, 62 ... 90, 91, 92  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina