Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
83427: Honda Accord 5G CE8 1998 - H2O
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další 
Zaslat odpověď

Strana 7 z 9
Zbysek09 je teď offline  Zbysek09
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 23.2.2016 , 10:49   Citovat  

Za me urcite taky palec nahoru je to dobrý jak rikam ma novy motor a jeste ,,legalni" a o to mu urcite slo. Muj obdiv ma,ze do takoveho ,,stareho" auta zainvestoval,musi ho milovat a ted mu bude delat jen a jen radost.Jsem natom podobne akorat mam Acco 4g a taky jsem necim podobnym prosel. Mel jsem ho v karburatoru,takze prisla strikacka,strikacka nestacila prisel na radu H22A2 nebylo to spatne,ale prislo na radu turbo a ted uz to staci Úsměv Asi taky zalozim takovy topic jak sel cas....Akorat mi prijde,ze Accordy tady nejsou moc v kurzu Úsměv Snad letos konecne prijedu na nejaky sraz a budu moct videt tvou prestavbu,mas u me OK
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.2.2016 , 11:39   Citovat  

Konečně přestanu Radka dávat na sprintech do modřanskýho kopce HaHaaa su moc zvědavé, jak to pojede VTEC
   Návrat  
Major je teď offline  Major
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.2.2016 , 11:55   Citovat  

No to jsme asi všichni zvědaví, jak to pojede Úsměv Těším se na to je to dobrý
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
PříspěvekZaslal: 23.2.2016 , 12:39   Citovat  

SpaceMan napsal:
A ke všemu je to furt "legální" úprava. Bude zajímavé mrknout na graf, až to bude naladěné.

Kemo,
přesně tak. Tady je to přesně, co Radek chtěl, nemusí řešit STK apod.

Také jsem čekal trochu menší tu sumu, ale přeci jen, když jsem slyšel Odose a HTB, co s tím bylo za kakání a i viděl na vlastní oči loni v říjnu, co bylo za práci jen s hlavou, tak to fakt, docela i odpovídá. Každý se honí za nesmyslnými výkony a ono to jde i ze sériovými díly, viz třeba já a hlavně, člověk nesmí být extrémně nenažraný.

Hlavně, pokud to budeš mít za tyhle prachy kompletně udělané včetně dílů, materiálu, hlavně práce, které bylo nesmysl a naladění, budeš mít jistotu, že to vydrží.

Hooodně se těším. Doufám, že se přijedeš ukázat kemo. Poměříme pindíky ... VTEC sopťa sopťa

dj-bobr napsal:
Konečně přestanu Radka dávat na sprintech do modřanskýho kopce HaHaaa su moc zvědavé, jak to pojede VTEC

Ehm,
myslím, že už ho dávno nedáváš, což? Když nejezdíš s ním do práce?
přátele
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.2.2016 , 13:30   Citovat  

To sice nedávám, ale když si pamatuju, jak jsme se potkali na Modřanský, odbočili doleva do kopce, podlaha a já se jen usmíval, jak to je víceméně vyrovnaný a mám takovej pocit, že Radek lehoulince zaostával Se stydím tak teď to bude o něčem trochu jiným, v poměřování pinďourů konečně po roce a půl prohraju to mi hlava nebere pořádnej výtlem
   Návrat  
SpaceMan je teď offline  SpaceMan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.2.2016 , 14:29   Citovat  

Bobře, M@jku, bavíte se ještě furt o motoru a nebo tenhle showroom topic zklouznul do klasického bzrnt módu? Velmi šťastný
pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem
   Návrat  
83427 je teď offline  83427
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.2.2016 , 15:46   Citovat  

Zbysek09 napsal:
Za me urcite taky palec nahoru je to dobrý jak rikam ma novy motor a jeste ,,legalni" a o to mu urcite slo. Muj obdiv ma,ze do takoveho ,,stareho" auta zainvestoval,musi ho milovat a ted mu bude delat jen a jen radost.Jsem natom podobne akorat mam Acco 4g a taky jsem necim podobnym prosel. Mel jsem ho v karburatoru,takze prisla strikacka,strikacka nestacila prisel na radu H22A2 nebylo to spatne,ale prislo na radu turbo a ted uz to staci Úsměv Asi taky zalozim takovy topic jak sel cas....Akorat mi prijde,ze Accordy tady nejsou moc v kurzu Úsměv Snad letos konecne prijedu na nejaky sraz a budu moct videt tvou prestavbu,mas u me OK

díky. a já jsem zvědavej na acco 4g s h22 v turbu pořádnej výtlem určitě doraž na honday nebo relax meeting. na obou srazech budu
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Zbysek09 je teď offline  Zbysek09
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.2.2016 , 16:07   Citovat  

Honday je pro me realnejsi jsem od Ostravy. Snad to bude jeste jezdit,je to strasne navykove a nechapu,jak jsem bez toho mohl byt,uz nechci auto bez turba Úsměv A kdy uz ho budes mit?
   Návrat  
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.2.2016 , 16:58   Citovat  

No jsem zvědav na nějaké to video a graf z brzdy
A ta cena to je jako za co další auto k tomu? HaHaaa (omlouvám se ale nedalo mi to)

Zbysek09 napsal:
Honday je pro me realnejsi jsem od Ostravy. Snad to bude jeste jezdit,je to strasne navykove a nechapu,jak jsem bez toho mohl byt,uz nechci auto bez turba Úsměv A kdy uz ho budes mit?

Tak to bychom mohli udělat nějaký sraz v Ostravě jsem moc zvědav na to jak to jezdí
Pošli mi nějaké fotky do sz celkem mě to zajímá Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.2.2016 , 20:06   Citovat  

hele asi někdy příští týden. což pro mě bohužel znamená, že auto bude až příští víkend (5-6 březen)

tak on relax meeting je na slovensku hned za hranicema. takže to máš taky celkem blízko.

tu narážku na cenu budu ignorovat HaHaaa

bobře já byl za tebou hlavně z důvodu toho, že jezdíš jak dobytek. ale jinak mam taky ten dojem, že nízkej a navíc špatně rozloženej výkon mýho sériovýho f20z1 nemohl konkurovat sic výkonově slabšímu, leč lehčímu civicu.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.3.2016 , 23:46   Citovat  

tak co pane jak to pokracuje uz to jezdi?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.3.2016 , 9:55   Citovat  

ne, naposled když jsem mluvil po telefonu s mírou (tušim že se psal čtvrtek) tak mi řekl, že jim nekomunikuje širokopásmová lambda s hondatou (hondata jako taková funguje takže nejspíš odešla ta sonda) a tudíž to nemůžou naladit a nějaký časový odhad jsem z něj nevypáčil. takže čekam a čekam a doufam a doufam
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.3.2016 , 19:52   Citovat  

to je skoda uz by to chtelo nejakou recenzi a poznatky ze stavby a z jizdnich vlastnosti
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2016 , 1:41   Citovat  

tak tady jsou konečně nějaký ty čísla....

aktuální výkon je 182ps @ 7500rpm a maximální krouťák je 181nm

motor pokořil 228km/h na 4ku (na brzdě)

omezovač je aktuálně na 7600rpm (7800rpm na otáčkoměru)

až bude graf z brzdy, uploadnu ho

na jednu stranu jsem čekal víc, na druhou stranu jsem si (u cigára) uvědomil, že mam hlavu a vačky z h22a5, která má 180ps. já mam dvoulitr se stejnym kompresnim poměrem a dosáhl jsem lehce vyššího výkonu (s motorem co má nalítáno 200.000km). takže výsledek je vlastně úspěch. jsou tady nějaký možnosti pro vylepšení takže do budoucna výkon ještě o něco vzroste
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 18.3.2016 , 8:19   Citovat  

myslim ze cisla vyborny, i vzhledem k objemu... OK
a tech 228 na 4ku - neni to preklep? to je ta prevodovka dlouha jak tejden ne?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2016 , 8:52   Citovat  

překlep to neni. alespoň ne z mý strany. taky mě to překvapilo. odhadoval jsem, že 4ka bude dávat nějakých 200 km/h a 230 až 240 pak bude strop na pětku. každopádně je fajn, že převodovka ty otáčky dává. byla to jedna z věcí, kterých jsem se bál
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2016 , 16:38   Citovat  

83427 napsal:
tak tady jsou konečně nějaký ty čísla....

aktuální výkon je 182ps @ 7500rpm a maximální krouťák je 181nm

motor pokořil 228km/h na 4ku (na brzdě)

omezovač je aktuálně na 7600rpm (7800rpm na otáčkoměru)

až bude graf z brzdy, uploadnu ho

na jednu stranu jsem čekal víc, na druhou stranu jsem si (u cigára) uvědomil, že mam hlavu a vačky z h22a5, která má 180ps. já mam dvoulitr se stejnym kompresnim poměrem a dosáhl jsem lehce vyššího výkonu (s motorem co má nalítáno 200.000km). takže výsledek je vlastně úspěch. jsou tady nějaký možnosti pro vylepšení takže do budoucna výkon ještě o něco vzroste

no já si myslím že tohle je hodně pěkný výsledek nebo ne? je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2016 , 17:03   Citovat  

až to uvidim a až mě v tom svezeš, tak pak teprve tomu uvěřím kouř
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
PříspěvekZaslal: 18.3.2016 , 18:05   Citovat  

kandik napsal:
myslim ze cisla vyborny, i vzhledem k objemu... OK
a tech 228 na 4ku - neni to preklep? to je ta prevodovka dlouha jak tejden ne?

Radku,
moc krásná čísla.

Gratuluji!!!
je to dobrý přátele

Jinak překlep to nebude, když hoši Odos a HTB ladili mne, tak Míra dal 4ku, podlahu a čekal až "štěkne" omezovač a bum 210km/h tacho, což je tak 195km/h real. Přitom mám

zkácenou převodovku oproti sérii. přátele
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2016 , 20:41   Citovat  

...měřeno se sériovym f20z1 sánim (s k&n vložkou) a děravym (hodně děravym) vejfukem.

už si zas v hlavě skládam další seznam úprav do budoucna. na těch 190 se to možná ještě dostane Úsměv
   Návrat  
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.3.2016 , 22:06   Citovat  

To se velice povedlo kamaráde OK Už se taky moc těším až budu vrčet a bude to kompletně odladěno Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.3.2016 , 0:12   Citovat  

mohl bys pak udělat nějaký report co všechno se upravovalo a měnilo při tomto swapu a jaké byly problémy a tak různě mě a možná i ostatní by to zajímalo teda doufám že nejsem jediný HaHaaa
a taky pak nějaké to video z jízdy co ty na to Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.3.2016 , 0:35   Citovat  

pokusil jsem se to trochu shrnout v prvnim příspěvku. jinak vše je snad průběžně k dočtení tady v příspěvcích Úsměv

akorát netušim, co všechno se muselo upravovat na manifoldu. ty úpravy manifoldu jsme řešili po telefonu takže nemam žádnej záznam komunikace a nepamatuju si co všechno bylo a nebylo potřeba. za tejden si jedu pro auto takže až zjistim všechny informace tak to tu doplnim. mimochodem nepasoval držák na posilovač řízení. ten na fotce níž je tedy zakázková výroba Velmi šťastný

další fáze byla elektrika a čidla. samozřejmě nic napasovalo.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.3.2016 , 22:30   Citovat  

nEcroCZ napsal:
ukaz foto... chtel bych videt jak vypadaji vacky po smrti... neexustuje nejaka moznost nejake zachrany a obnoveni povrchu ?

tak záhada s vačkovejma hřídelema je objasněna. problém je v tom, že jsou vačky natolik opotřebený, že prostě už nemaj původní tvar, takže i když je přelízneš a srovnáš ten vlnkovatej povrch, materiál, kterýho už teď je nedostatek, ještě ubude.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.3.2016 , 22:49   Citovat  

btw tady je jeden z grafů
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.3.2016 , 18:04   Citovat  

motorák
   Návrat  
Tomik je teď offline  Tomik
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.3.2016 , 19:22   Citovat  

Mas to fakt pekny, skoro jako ten muj Velmi šťastný
Kdyby si zvazoval vymenu, dej vedet. 1.8 85 kw a na dvojku je to raketa!
   Návrat  
tozby je teď offline  tozby
PříspěvekZaslal: 28.3.2016 , 22:38   Citovat  

83427 napsal:
motorák
Jeste kryt na svicky a vodici listu na svazek k altiku a je to dokonale OK A co jinak jak to jede? Stoji to zato? VTEC
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.3.2016 , 8:33   Citovat  

ten kryt svíček si chci udělat vlastní a ten plast na kabel pro alternátor (karburátor, terminátor) taky plánuju ještě sehnat. Ještě chci změřit díry a nahradit ty orezlý šrouby těma s barevnejma podložkama co prodává šílenec, na svody půjde černá termopáska (kvůli klimatizaci), budu muset opískovat a dát do laku některý díly (jako třeba držáky chladiče, který jsou orezlý)... s motorákem jsem zkrátka ještě neskončil.

jo, jede to pěkně. bohužel nemam moc s čim srovnávat. oproti originál setupům to zabíjí to ta dlouhá převodovka, protože při přeřazení z dvojky na trojku padneš otáčkama hluboko pod vtec. když jedeš sám tak to ještě neni takovej problém, když máš v autě dva spolucestující, je to pak znát. z trojky na čtyřku už je to dobrý, to padne někam na 6000rpm a ze čtyřky na pětku je rozdíl ještě menší. řekl bych, že i průměrná spotřeba je teď nižší. ale i na tyhle závěry je ještě brzo a raději ještě párkrát natankuju.

pokud nad něčim takovým alespoň trochu uvažuješ tak to pusť z hlavy a jdi do swapu. vyjde to laciněji, bude to rychleji a vlastně to ani žádnou nevýhodu nemá.

kdybych věděl, na kolik mě to ve výsledku vyjde, tak jsem tam swapnul h22 (nakonec dneska už se najdou i lidi, co dovezou ten F20B). jenže když jsem začal o tomhle přemýšlet, myslel jsem si, že to vyjde zhruba na stejný peníze, možná i o kousek levněji. jenže problém je v tom, že musíš nakoupit takovejch dílů (a spoustu z nich jsem chtěl raději origo), že to pekelně naskáče.

mimochodem jako perlička se ukázalo, že onehdá mi v PK motorsportu udělali rozvody stylem: zaplať deset tisíc a na dekl od rozvodů tim dam samolepku. auto mělo najeto 200.000 a rozvody byly ještě origo Chápeš! a to bylo ještě v dobách, kdy na PK tady po fóru pěl každej chválu (přelom 2008 a 2009)

jinak aktuálně řešim to, že auto za jízdy vydává takovej jakoby hučivej zvuk. ale neni to vysloveně hučení. je to jako kdyby to dělaly pneumatiky, jenže to dělaj jak zimní tak i letní úplně stejně. (hluk je závislej na rychlosti točení kol), ložiska to taky nejsou, protože jsou tam poměrně krátce a vůle nemaj. takže prý by to mohl být diferenciál. a od přední nápravy se s každym přeřazenim nebo zatočenim při parkování ozve takový lupnutí, což ve mě taky moc důvěry nebudí
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.3.2016 , 9:44   Citovat  

mno, ten diferáq byl jen takovej odhad Tak to valím bulvy jinak mě ještě napadlo, checkni si jestli ti nepřibrždujou pístky - visící přední brzdy dovedou taky pohučávat (a samozřejmě to žere desky i kotouče), sáhni po jízdě na kolo.

co takhle hicplechy u brzd? kablík od ABS čidla? a takovýhle věci.. co prostě může přijít do styku s čímkoliv točivým od výstupu z převodovky ke kolům..
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
83427: Honda Accord 5G CE8 1998 - H2O
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina