Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[0]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 253, 254, 255 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Strana 254 z 486
rudy5 je teď offline  rudy5
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.4.2016 , 23:24   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
do servisu umi zajet kazdej polobld Velmi šťastný ja se ptal jak bych nato prisel sam pred tim nez nekam zajedu aby me neosidil nakej sikula co rad meni pulku motoru jen pro jednu trubku jen aby na mne vydelal Hihi

No a vacsi blb tamnad tým maturuje na fore zatial co to mohol mat mozno za par kaciek hotove ked na to nemá doma potřebné vybavenie či ti je luto dat 1000korun aby ti zistili co tomu je a kde máš únik?třeba si uvědomit že vsetko sa doma na kolene urobit nedá .
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.4.2016 , 8:28  Naposledy upravil DOHCVTEC dne 6.4.2016 , 16:18, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

rudy5 napsal:
No a vacsi blb tamnad tým maturuje na fore zatial co to mohol mat mozno za par kaciek hotove ked na to nemá doma potřebné vybavenie či ti je luto dat 1000korun aby ti zistili co tomu je a kde máš únik?třeba si uvědomit že vsetko sa doma na kolene urobit nedá .

ja vim cim drahsi servis tim je to kvalitnejsi a hlavne lepsi pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem

kdybys aspon cetl co pisu ,psal jsem jak poznam kde to unika ,nez pojedu do servisu aby me nakej chytrak neosklbal a nenakecal ze musim menit celou soustavu kde uz se pohybujes v desettisicich ne jedne tisicovky ...
a ne jak to na kolene opravit Tak to valím bulvy co jineho od tebe cekat HaHaaa

jsou vubec k prodeji naky sady tesneni na klimu nebo se musi menit celek ?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 6.4.2016 , 8:45   Citovat  

DworiBak napsal:
Nic se nenapousti barvivem barvivo se pridava do noveho oleje klima musi nejakou dobu bezet aby se zjistil unik.
pokud ale klimatizace nebehala tak ani olej ze systemu neodsajes a pridanim dalsiho oleje do systemu nebude delat dobre kompresoru.Tato metoda je tak 70% na zjisteni uniku,u noveho chldiva R1234yf nelze pouzit barvivo.100% zjsteni netesnosti metodou vodik/dusik Úsměv
Ale u takto stareho auta je to vetsinou chladic,ventilky,tesnici gumicky.

Asi tak nějak OK

Skrz barvivo v oleji jsem kdysi našel drobounký únik,byla prooxidovaná trubka, která vede před chladičem (c6g Aero). Jestli se nepletu, tak barvivo jde dobře vidět pod UV světlem.
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.4.2016 , 10:14   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
psal jsem jak poznam kde to unika ,nez pojedu do servisu aby me nakej chytrak neosklbal a nenakecal ze musim menit celou soustavu a ne jak to na kolene opravit...

Tam kde to uniká, tak můžeš očekávat mastný film(jestli je i barvivo, tak to bude mít takovou žlutozelenou barvu). Při pomalém úniku(Tvůj případ) nemusíš najít nic. Já jsem měl něco podobného(půl roku klima šla, pak to uteklo pod hranici sepnutí). Byla dírka na trubce u motorové přepážky a to v místě, kde se do dotýká, takže to teklo do té pěny a nic se nenašlo. Řešil jsem to přes 3 roky, protože byly úniky pomalé, až při následující zimě se ta díra prožrala natolik, že to fičelo jak z kompresoru.
   Návrat  
von-pivoj je teď offline  von-pivoj
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.4.2016 , 12:16   Citovat  

rudy5 napsal:
väčšina chladiarov používa obyčajnú jarovú vodu pri úniku ale to musí byť väčší únik a prístroje čo na to sú su celkom nepresné a musia byť kompatibilné na plyn ako je v náplni nejlepšie a najpresnejšie je odsať a napustiť farbivom .

Nejsem na toto odborník ale myslím, že způsobem, který popisuješ neodhalí mírné prolínání. Jarovou vodou lze odhalit výrazně vyšší úniky, které způsobují mnohem rychlejší vyprázdnění soustavy.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.4.2016 , 13:13   Citovat  

Již delší dobu mne trápil nepříjemný zvuk, který se linul ze zadních dveří spolujezdce během jejich zavírání a otvírání. Zvuk byl směsicí vrzání a klepání. Tušil jsem, kde je zakopaný (zavrzaný) pes a i přes neustálé mazání a čištění tento problém neustával, takže opět začala standardní procedura ve sběru potřebných dat a informací. Něco málo jsem našel zde, ale bylo toho poskrovnu a internet taktéž neoplýval dostatečně kvalitními informacemi takže nastoupila metoda « in natura ».
Právě o víkendu, kdy se mi udělal volná chvilka, jsem se odhodlal do toho pustit. Mno, plán i vize nepočítaly s žádnými komplikacemi a jelikož jsem již nějaký ten tapecír sundal, ty mi sebevědomí nechybělo.
Problém jsem identifikoval ve špatné funkci « brzdy » záchytu polohy dveří. Takže jsem se pustil, posilněn ne-alko pivem abych u toho nechytl rapla v tom pařáku se voda pít nedal, do demontáže. První pár šroubů jsem našel za krytkou kliky, sice jsem s ní chvilku bojoval ale za chvíli se odporoučela k podlaze a bez sebemenšího poškození. Dál to byl výzkum, jelikož tapecír držel jak « helvétská víra ». Další šrouby jsem našel pod krytkou madla, zde si případní domácí opraváři musí dát opravdu pozor aby ji nezničily při demontáži. Já odlomil jednu zarážku a jednu jsem nalomil, naštěstí nějaký inženýr vymyslel tavnou pistoli a tavné lepidlo. Čili další dva šrouby venku. Proto aby šel tapecír sundat je nutné ještě vyloupnout krytku sloupku v zadní části okna, která zabraňuje vysunutí tapecíru nahoru. Zde jsem se nejvíc zapotil, byl to sakra boj a chvílemi to vypadalo, že krytku převedu do množného čísla.
Ale pak čep (kolík) povolil a krytka odlétla někam do prostoru spolucestujících, kde jsem ji asi po 5 minutách našel mezi autosedačkami.
Takže teď jsem měl dveře před-připravené k sundání tapecíru. Ani to se však neobešlo bez menší vulgární výpomoci. Skóre bylo kupodivu dobré, ze 4 nebo 5 kolíků, jsem zničil jen jeden a naštěstí jsem měl po předchozí opravě 5-tých dveří nějaké v zásobě.
Tapecír byl uvolněn a následovalo odpojení konektoru pro ovládání okna a odpojení bovdenu od kliky. To druhé bylo relativně v pohodě, horší to bylo s tím konektorem. Byť mám docela malou ruku tak jsem měl sakra potíž konektor vypojit a ještě k tomu vytáhnout z tapecíru. Ale i to se podařilo. Pak jsem odlepil ochrannou fólii a voala, měl jsem přístup k brzdě dveří.
Pro demontáž budete potřebovat klíč 10mm (demontáž za dveří) a nástrčkový klíč 12mm pro demontáž táhla ze sloupku. Nepochopil jsem proč, asi je to standard v Asii, jsou šrouby M8 vybaveny hexagonální hlavou 12, v Evropě je standardem 13 a 14.
Pak již standardní procedura, ala ježek z klece ven, a mechanismus je venku ze dveří. Napadlo mě, jestli náhodou konstruktéři Hondy nebyly fanouškové Jaroslava Foglara, a jako modlu měli knihu Záhada hlavolamu, protože toto k tomu zcela evokuje.
Nuže tedy, mechanismus byl venku a byla nutná dokonalá očista.
K tomu lze použít mnoho chemických prostředků, jelikož jsem majitelem vozu s motorem KA24Axx (to poslední číslo nevím) tak jsem bohužel neměl po ruce naftu ba ani petrolej. K tomuto účelu jsem musel tedy použít docela drahý prostředek a tím bylo cca 1/3 plechovky WD40. Naštěstí žena před časem vyřadila jeden pekáč na buchty takže mi odpadla procedura vysvětlování, na co potřebují teflonový pekáč, a mohl jsem čistit a prát.
Z čeho vlastně mechanismus je?
Mno, v základu se jedná o pár protilehlých kuličkových domečků, které za pomoci pružin svírají mezi těmito domečky táhlo, na kterém jsou prolisy lícující s kuličkami. Na táhle jsou výrazné nálitky, jež tvoří jednotlivé polohy otevření dveří. Plastové domečky jsou vybaveny kuličkovým ložiskem aby se snížilo tření, respektive aby bylo dosaženo valivého odporu namísto třecího odporu. Táhlo je na konci vybaveni pevným dorazem s pryžovou tlumící vložkou. Pevný doraz je zajištěn nalisovaným kolíkem.
Za ty roky se do mechanismu dostalo pěkné sv*nstvo, jelikož jsem se nechtěl nijak zvlášť vrtat v mechanismu, myslel jsem, že důkladné vyčištění a promazání postačí. Takže s vyčištěným a promazaným mechanismem jsem se vydal zpět k vozu a dveřím. Po zpětné montáži jsem zjistil, že předchozí práce byla k ničemu a že dveře vržou a cvakají stejně. Takže opět s ježkem, tedy s brzdou ven.
Tentokrát jsem musel mechanismus více rozdělat. Pomocí jemného nářadí: svěráku, kladiva, nástrčného klíče (oříšku) M6 jsem vytřískal čep z táhla. Táhlo bez dorazu jsem vytáhl z mechanismu a začal studovat, kde je problém. Po chvíli jsem zjistil, že i když je mechanismus dokonale promazán, tak se kuličky v domečku neotáčí. Ale jak je z tam dostat ven ?
Vskutku Nerudovská otázka. Jelikož bez většího mechanického zásahu by mechanismus nešlo rozdělat. Ty 2 pružiny, které se svou silou směle mohou rovnat k vratné pružině Sturmgewehru 44 nebo jiné automatické zbraně, mě ani chvilku nenechali na pochybách, že by demontáž mohla skončit fatálně.
Takže jsem mezi domečky vložil matici M5 a pomocí SIKA kleští jsem jeden domeček stlačil vůči rámu mechanismu, tím, jsem zvětšil otvor pro vytažení kuličky. Bohužel jsem si myslel, že takto vzniklý otvor bude stačit. Mýlil jsem se a jelikož z celého mechanismu ještě kapal olej+WD40 tak se mi kleště smekly a i s matkou letěly k zemi. To mě ani tak nepálilo jako ty zcvaklé prsty. Pro další pokus jsem tedy použil matici M4 a to se již kuličky postupně poroučely ven. Až teď jsem zjistil konkrétní závadu. Jedna z kuliček byla zbroušena natolik, že ji již nebylo možné považovat za kuličku, měla nepravidelný tvar, obdobný geoidu. Jedna však vypadala dobře. Nástroj s kódovým označení « šuplera » mi řekl, že kulička má průměr 11.9 mm, zajímavý rozměr. Naštěstí otec po delším hledání našel nějaká ložiska. Sice měla průměr 11 mm ale i tak by to mohlo stačit.
Lůžka kuliček jsem promazal mazacím tukem, a zpětnou sborkou jsem kuličky vložil do domečků. Domečky jsem promazala taktéž mazacím tukem a poskládal celý mechanismus zpět. Vlisování kolíku bylo tentokráte tišší, stačilo použít již jen svěráček a kladivo mohlo odpočívat. Sousedi si mohli v době oběda v klidu vychutnat oběd. S mechanismem jsem se opět vydal ke dveřím vozu.
Nebudu Vás déle napínat, dobře to dopadlo a tak tiché dveře jsem neslyšel ani u nového auta.
Zároveň jsem založil návod pro domácí kutily do technické sekce.

20160402_155309.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
20160402_155309.jpg, 799.13 kB

20160403_103749.jpg

20160403_103749.jpg, 1.34 MB

20160402_155320.jpg

20160402_155320.jpg, 1.41 MB

20160402_171939.jpg

20160402_171939.jpg, 1.92 MB

20160402_170038.jpg

20160402_170038.jpg, 1.71 MB

20160402_180404.jpg

20160402_180404.jpg, 1.58 MB

20160402_180412.jpg

20160402_180412.jpg, 1.72 MB

20160402_180420.jpg

20160402_180420.jpg, 1.74 MB
   Návrat  
Squixx je teď offline  Squixx
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.4.2016 , 13:57   Citovat  

Wau..skvělý výkon a perfektní návod..akorát se mi do toho absolutně nechce!! Ale ten zvuk, co to v teplém počasí vydává, to je strašná ostuda..jak vrata z kadibudky..achjo..asi to čeká každýho, jenom mám strach, že to dolámu, jak se tam budu snažit dostat..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.4.2016 , 16:21   Citovat  

Stepa napsal:
Tam kde to uniká, tak můžeš očekávat mastný film(jestli je i barvivo, tak to bude mít takovou žlutozelenou barvu). Při pomalém úniku(Tvůj případ) nemusíš najít nic. Já jsem měl něco podobného(půl roku klima šla, pak to uteklo pod hranici sepnutí). Byla dírka na trubce u motorové přepážky a to v místě, kde se do dotýká, takže to teklo do té pěny a nic se nenašlo. Řešil jsem to přes 3 roky, protože byly úniky pomalé, až při následující zimě se ta díra prožrala natolik, že to fičelo jak z kompresoru.

asi tak ,nenasel jsem vubec nic ,ale uz jsem objednanej u jednoho kterej to skontroluje dusikem tak se uvidi ..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.4.2016 , 19:43   Citovat  

Dusík je napytel, protože má velké molekuly...na dusíku jsem s tím byl samozřejmě taky a prd se našlo. R134a má molekuly menší a uteče to menší dírou.

Jenom Ti pošlu výčet, kde jsem byl:
1.Servis v Novém Bydžově: to je pane natuty chladič, má vysypaný voštiny - nechal jsem tam přes 5k a situace se opakovakla
2.Autoservis Barchoš Praha: měli to tam den, nic nenašli a neřekli si za to ani korunu, protože to neodhalili. Procházeli to s UV lampou.
3.Servis u kamaráda: První dusík, nic se nenašlo. Prolézali jsme to s čuchačkou a vypadalo to na ventilky, tak jsem měnil ventilky za 300,-
4.Alda: předrozebral jsem interiér, aby na tom netrávil tolik času, bylo to u něj den a nechal jsem tam 4k. Závěr, že to utíká okolo simeringu na kompresoru pod spojkou - doporučení koupit nový kompresor(cca 20k). Koupil jsem jetý z UK za 500,- a vyměnil jsem si ho. Samozřejmě změna žádná. Procházel to s UV lampou.
5.Servis u kamaráda: byl jsem smířen s tím, že to budu každý rok plnit, aby mi to fungovalo alespoň přes vedra v létě, tak jsme to chtěli natlačit před létem a začalo to fučet tou velkou prožranou dírou. Následovala demontáž zmíněné trubky a zavaření hliníkem za 300,-. Hurá, vyřešeno.

Takže oprava klimy mě vyšla přes 10k a k tomu asi 7 náplní, než se to vyřešilo. Celá ta anabáze trvala přes 3 roky.

Přeju Ti víc zdaru přátele
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.4.2016 , 20:30   Citovat  

Stepa napsal:
Dusík je napytel, protože má velké molekuly...na dusíku jsem s tím byl samozřejmě taky a prd se našlo. R134a má molekuly menší a uteče to menší dírou.

Jenom Ti pošlu výčet, kde jsem byl:
1.Servis v Novém Bydžově: to je pane natuty chladič, má vysypaný voštiny - nechal jsem tam přes 5k a situace se opakovakla
2.Autoservis Barchoš Praha: měli to tam den, nic nenašli a neřekli si za to ani korunu, protože to neodhalili. Procházeli to s UV lampou.
3.Servis u kamaráda: První dusík, nic se nenašlo. Prolézali jsme to s čuchačkou a vypadalo to na ventilky, tak jsem měnil ventilky za 300,-
4.Alda: předrozebral jsem interiér, aby na tom netrávil tolik času, bylo to u něj den a nechal jsem tam 4k. Závěr, že to utíká okolo simeringu na kompresoru pod spojkou - doporučení koupit nový kompresor(cca 20k). Koupil jsem jetý z UK za 500,- a vyměnil jsem si ho. Samozřejmě změna žádná. Procházel to s UV lampou.
5.Servis u kamaráda: byl jsem smířen s tím, že to budu každý rok plnit, aby mi to fungovalo alespoň přes vedra v létě, tak jsme to chtěli natlačit před létem a začalo to fučet tou velkou prožranou dírou. Následovala demontáž zmíněné trubky a zavaření hliníkem za 300,-. Hurá, vyřešeno.

Takže oprava klimy mě vyšla přes 10k a k tomu asi 7 náplní, než se to vyřešilo. Celá ta anabáze trvala přes 3 roky.

Přeju Ti víc zdaru přátele

no uvidime a kdyz tak to budu plnit kazdej rok rovnou nez to nezacne fucet a hotovo Velmi šťastný
   Návrat  
rudy5 je teď offline  rudy5
2 háčka
PříspěvekZaslal: 6.4.2016 , 20:31   Citovat  

von-pivoj napsal:
Nejsem na toto odborník ale myslím, že způsobem, který popisuješ neodhalí mírné prolínání. Jarovou vodou lze odhalit výrazně vyšší úniky, které způsobují mnohem rychlejší vyprázdnění soustavy.

ak tam je malý únik tak to väčšina ludí ani nerieši a ani servisom sa do toho moc nechce lebo je to beh na dlhé trate a riešia to tak že radšej každý rok naplnia klímu ked to vydrží aspoň sezónu .
   Návrat  
Squixx je teď offline  Squixx
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.4.2016 , 6:32   Citovat  

Já řeším podobný problém..minulý léto jsem sejmul zajocha na silnici a ten blb mě vletěl přímo do toho nekrytého místa v nárazníku..takže od té doby klima utíká a je to i vidět, že když se naplní, tak za pár dní je tam únik..akorát nevím přesně kde, jestli je to hadička nebo něco jiného..uvidíme
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.4.2016 , 12:53   Citovat  

Squixx napsal:
Já řeším podobný problém..minulý léto jsem sejmul zajocha na silnici a ten blb mě vletěl přímo do toho nekrytého místa v nárazníku..takže od té doby klima utíká a je to i vidět, že když se naplní, tak za pár dní je tam únik..akorát nevím přesně kde, jestli je to hadička nebo něco jiného..uvidíme

Já jsem si zase všiml, že se mi z chladiče klimatizace odporoučelo část hliníkového žebrování. Asi jak jsem auto myl vapkou. Tak doufám, že to ještě nějaký čas vydrží. Na chladiči je vidět, že po těch prosolených zimách má svá nejlepší léta za sebou.
   Návrat  
kotoul je teď offline  kotoul
PříspěvekZaslal: 7.4.2016 , 14:55   Citovat  

Ahoj všem,

Už se to tady několikrát omílalo, ale bohužel se mi zatím podle žádného z návodů nepodařilo zprovoznit mapy východní evropy na mém předfacovém Accu z roku 2005.

Prosím, nemohl by mi někdo poradit, která mapa (link) opravdu zaručeně funguje?

Už jsem zničil několik DVD a propadám trudomyslnosti Úsměv

Za každou radu budu vděčný!

Díky ,Kotoul
   Návrat  
DworiBak je teď offline  DworiBak
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.4.2016 , 18:07   Citovat  

kotoul napsal:
Ahoj všem,Už se to tady několikrát omílalo, ale bohužel se mi zatím podle žádného z návodů nepodařilo zprovoznit mapy východní evropy na mém předfacovém Accu z roku 2005.
Prosím, nemohl by mi někdo poradit, která mapa (link) opravdu zaručeně funguje?

Na predface model navi nepodporvola nektere casti z evropy ale zde mas postup tudy odkaz
   Návrat  
kotoul je teď offline  kotoul
PříspěvekZaslal: 7.4.2016 , 18:55   Citovat  

DworiBak napsal:
Na predface model navi nepodporvola nektere casti z evropy ale zde mas postup tudy odkaz

Ahoj,
Moc díky za odkaz. O tomto článku vím a podle něj jsem to i zkoušel. Bohužel se mi to zatím nepodařilo Smutný asi budu lama Úsměv
   Návrat  
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.4.2016 , 11:21   Citovat  

LED evolution coming!

Dneska samé novinky Úsměv

LED.jpg

LED.jpg, 84.75 kB
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.4.2016 , 12:41   Citovat  

markos napsal:
LED evolution coming!

Dneska samé novinky Úsměv

Wow, to už mě ale opravdu zajímá, co to stojí, jaká je dostupnost atd???
Homologace? Co bude obnášet zástavba?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.4.2016 , 13:05   Citovat  

Homologácia jasné že niee je! na druhú stranu, ukáž mi policajta čo rozozná led od xenónu s quick startom Velmi šťastný, to isté STK. Za mňa kto má origo xenóny od výroby, tak myslím že sa obávať nemusí.

Cena ešte nie je stanovená, ale mohla by sa pohybovať v oblasti cca 120-150 eur za kompletné riešenie (2x projektor, kabeláž, redukčné montážne rámčeky rezané na mieru)
   Návrat  
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.4.2016 , 18:14   Citovat  

Matylda napsal:
Mají svítit tyto tlačítka ve dveřích řidiče?
Myslím podsvícení "značek" ne té diody zaplého vyhřívání.
Dík

mě v Accu 2003 nesvítí, jen ta dioda
   Návrat  
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.4.2016 , 18:17   Citovat  

začala mě zlobit zadní vrata u tourera, to že jsem jim při otvírání musel lehce pomoct, na to jsem si zvykl, ale včera se jim už nechtělo zavírat a otvírání musím pomáhat daleko víc... jakoby ty dveře poskočí když zabere ten pohon a trochu v tom cvakne Smutný
elektronika funguje v pohodě, resp. píská to a impulz k otevření a zavření je, jen to nedotáhne do zdárného konce, takže mechanický problém...
co je špatně? vzpěry určitě a teď k tomu i pohon?
   Návrat  
miniwop je teď offline  miniwop
PříspěvekZaslal: 14.4.2016 , 18:30   Citovat  

Petura napsal:
mě v Accu 2003 nesvítí, jen ta dioda

mě svití tlačítka i joystick i tlač. zamykání. acco 2005
   Návrat  
Nabirak je teď offline  Nabirak
PříspěvekZaslal: 14.4.2016 , 20:39   Citovat  

markos napsal:
Homologácia jasné že niee je! na druhú stranu, ukáž mi policajta čo rozozná led od xenónu s quick startom Velmi šťastný, to isté STK. Za mňa kto má origo xenóny od výroby, tak myslím že sa obávať nemusí.

Cena ešte nie je stanovená, ale mohla by sa pohybovať v oblasti cca 120-150 eur za kompletné riešenie (2x projektor, kabeláž, redukčné montážne rámčeky rezané na mieru)

Pokud to bude svitit lip jak zarovky, ale ne zase tak napadne jako HID, tak by to bylo zajimave. Navic pokud nasadis dobrou cenu, tak nebudes mit o zakazniky nouzi je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.4.2016 , 20:42   Citovat  

to Petura: mrkni se do toho TOPovaného vlákna, vytahal jsem tam nějaké odkazy: tudy odkaz

Začni vzpěrami...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.4.2016 , 20:44   Citovat  

Nabirak napsal:
Pokud to bude svitit lip jak zarovky, ale ne zase tak napadne jako HID, tak by to bylo zajimave. Navic pokud nasadis dobrou cenu, tak nebudes mit o zakazniky nouzi je to dobrý

Zmysel hmloviek nie je vyrobiť megalumeny. Myslím že verzia 3000K bude zuajímavá, žlté svetlo je v hmle lepšie ako biele. Ja mám doma i žlté výbojky do projektoru H1, ale žiaľ, nie je tam pre projektor miesto.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 14.4.2016 , 21:52   Citovat  

Ja se ted bavim o tech hlavni LED svetlech co jsi postoval tady: 14.4.2016 , 11:21

Jsou to hlavni svetla, kdy se daji prepinat na potkavaci a dalkove ne?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.4.2016 , 0:09   Citovat  

Ano, žiaľ, nie sú na sklade, obdržal som info že by mali byť cca o mesiac, ale može to byť kludne viacej alebo menej. Idem práve naskladnovať nový bixenónový projektor 2,5", do ktorého pojdu D2S výbojky, montáž by mala byť iba cez zadný otvor. Takisto budú k dispozícii výbojky 4300K a 5500K od nie úplne známeho výrobcu, ale ich výkon (svietivosť) dosahuje hodnot Osram Xenarc NBU. Cena bude asi 1/2 ako Osram NBU. Objednávam ich tento týždeň, postnem potom hodnoty z luxmetra.

Ešte neviem čo myslíš slovom "nápadne ako HID". Homologované výbojky kúpiš v hodnotách od 4300K do 6000K (6000K majú výbojky Philip Blue Vision+, ktoré su plne homologované na cestnú premávku). To že už to svieti modro a pomerne horšie je už vec iná.
Samozrejme, 6000K už upúta i nejakých tých cestných strážcov, ale ak máš HID od výroby, tak to vobec nerieš. Toto, čo tu prezentujem ja, prosím nezrovnávaj s tými tuzermi s modrými sviečkami, čo si myslia že majú HID. To je paródia na svetlá
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 15.4.2016 , 6:35   Citovat  

Myslel jsem to tak, ze dost lidi premysli o renovaci parabol, nebo dokonce vymene za OEM xenony. No a pokud budou tyhle hlavni LED svetla svitivosti alespon nekde mezi (nebo snad dokonce dosahovat svitivosti jako xenony), tak pak je to jasna volba. Zadne vypalene paraboly, nizka spotreba, dostatek homogeniho svetla... same vyhody je to dobrý
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.4.2016 , 12:28   Citovat  

markos napsal:
Ano, žiaľ, nie sú na sklade, obdržal som info že by mali byť cca o mesiac, ale može to byť kludne viacej alebo menej. Idem práve naskladnovať nový bixenónový projektor 2,5", do ktorého pojdu D2S výbojky, montáž by mala byť iba cez zadný otvor. Takisto budú k dispozícii výbojky 4300K a 5500K od nie úplne známeho výrobcu, ale ich výkon (svietivosť) dosahuje hodnot Osram Xenarc NBU. Cena bude asi 1/2 ako Osram NBU. Objednávam ich tento týždeň, postnem potom hodnoty z luxmetra.

Ešte neviem čo myslíš slovom "nápadne ako HID". Homologované výbojky kúpiš v hodnotách od 4300K do 6000K (6000K majú výbojky Philip Blue Vision+, ktoré su plne homologované na cestnú premávku). To že už to svieti modro a pomerne horšie je už vec iná.
Samozrejme, 6000K už upúta i nejakých tých cestných strážcov, ale ak máš HID od výroby, tak to vobec nerieš. Toto, čo tu prezentujem ja, prosím nezrovnávaj s tými tuzermi s modrými sviečkami, čo si myslia že majú HID. To je paródia na svetlá

Pokud bude dobrá cena, tak již pro mě nemá smysl řešit DRL, případně repas parabol xenonů a s tím spojená výměna DS2 výbojek, když to shrnu kolem a kolem, tak za repas parabol a nové výbojky bych se dostal prakticky na tu samou cenu jako 2 nové LED paraboly s kabeláží. Počkám na tvé zhodnocení a měření a pak se rozhodnu, předpokládám, že zdroj máš ověřený.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.4.2016 , 12:34   Citovat  

Prosím všetky veci ohľadom svetiel riešiť v sekcii "Všetko o svetlách"
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích: