Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 5G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26  Další 
Zaslat odpověď

Strana 22 z 26
83427 je teď offline  83427
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 19.5.2016 , 7:24   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
A jinak ten rozpor v servisních priruckach je v tom, že ty mas servisní manuál bez dodatků do 1996 a ten druhý od 83427 je na facelift 1996-1998, mám pravdu? A někdy v těch letech se začalo MTF používat Mrk

jj, je to manuál k faceliftu 96-98. mně právě jednou někdo řekl, ať se na mtf vykašlu, že je to předražený a je to v zásadě to samý co motorák. tak šel do převodovky motorák a řazení ztuhlo, postupem času tam začla jít špatně dvojka (hlavně za studena). Když šlo do převodovky zpátky MTF, neduhy zmizely. dvojka už jde dobře zařadit vždycky.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.5.2016 , 20:12   Citovat  

83427 napsal:
jj, je to manuál k faceliftu 96-98. mně právě jednou někdo řekl, ať se na mtf vykašlu, že je to předražený a je to v zásadě to samý co motorák. tak šel do převodovky motorák a řazení ztuhlo, postupem času tam začla jít špatně dvojka (hlavně za studena). Když šlo do převodovky zpátky MTF, neduhy zmizely. dvojka už jde dobře zařadit vždycky.

Přesně tak OK
Já to nejvíce poznal u Crx, tam nešlo už řadit bez škrtání (teda spíš už to šlo jen přes zuby HaHaaa ) hlavně 2-3 a trochu 3-4, nalil jsem MTf a měl jsem 10 tisíc klid, ted už to teda škrtá opět, ale to není už olejem, ale spíš tím heslem "Shift up 8 rpm" VTEC pořádnej výtlem to mi připomíná, že potřebuju zavolat streetkidovi o nějaký synchrony Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Mc.Master150 je teď offline  Mc.Master150
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.6.2016 , 9:40   Citovat  

hoj kluci. nevite jaka znacka kotoucu se davala jako origo na accorda ?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.6.2016 , 12:09   Citovat  

Skoro bych řekl, že si je Honda dělala sama, ale nevím jistě Úsměv pročpak?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.6.2016 , 13:07   Citovat  

ahaaa:O..no koupil jsem bremba kotouce z deskama na predek a jak se zacnou ohravat tak zase kopou:\ asi nakej polskej shit nebo uz nevim..
   Návrat  
Jonaasek je teď offline  Jonaasek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.6.2016 , 13:21   Citovat  

já mám už 4 roky EBC kotouče předek i zadek a vepředu desky green stuff a bez problémů...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.6.2016 , 14:09   Citovat  

Mě ted na A5g zase sedla kombinace TRW kotouče a Ate destičky, ani brzdění na dálnici z vysokých rychlostí není problém, ale u tebe bude problém jinde a to je dnešní rychlovýroba kotoučů, ty kotouče nestihnou vyzrát, je v nich vnitřní pnutí a zkroutí se - takže je dobrý kotouče zajet, potom je pořádně ohřát, vyndat a nechat srovnat na soustruhu. Jinak ty hlavní šrouby co drží kotouč a náboj jsi dotáhl všechny stejně momentákem? Zkus změřit házivost náboje samotnýho. Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.6.2016 , 19:33   Citovat  

hele já furt řešil, že mi zadní kotouče brzděj na půl otáčky a ve výsledku byl problém v tom, že mi to tenkrát v motorartu nasadili na neočištěnou vorezlou plochu a můžeš to dotahovat jak chceš, prostě byly nakřivo....
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.6.2016 , 11:03   Citovat  

nene vsechny dosedaci plochy sem bral kartacem na flexe ty se blejskaly:) asi to bude tou rychlovyrobou jak si rikal..no ja sem kotouce zajizdel z lehka prave ..cca po 1500km my zacli hazet kdyz se ohrejou.Za studena brzdi skoro bez vibraci.hold je vyndam a zkusim je ztocit treba si sednou. Jeste ktomu ohrati to by melo stacit autogenem nahrat ne ? protoze nez sundam ten kotouc z auta tak stihne vychladnout:D
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.6.2016 , 15:14   Citovat  

tam šlo asi o to, že si ten kotuč projde zahřátim na vyšší teplotu a zase zchladnutím. tím pádem ho nemusíš sundávat z auta ještě horkej, ale sundáš ho z auta studenej a křivej
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.6.2016 , 16:37   Citovat  

83427 napsal:
tam šlo asi o to, že si ten kotuč projde zahřátim na vyšší teplotu a zase zchladnutím. tím pádem ho nemusíš sundávat z auta ještě horkej, ale sundáš ho z auta studenej a křivej

OK
děkuji, lépe bych to neřekl přátele

V praxi > Třeba na dálnici zabrzdi z vysoký rychlosti, aby se ohřál i trochu víc a pak chvíli jed bez brždění, aby v klidu vychladnul a pak sundat a srovnat Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.6.2016 , 16:23   Citovat  

diky hosi Úsměv neco vykoumam Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.6.2016 , 19:22   Citovat  

Já teď budu řešit strejdovi taky vibrující brzdy na Vtecu, dávalo se všechno Ate, všechno vyčištěno a utaženo na přesný moment a po pár km začali stejně vibrovat, ale u něj mám podezření na hnutý náboj po projetí díry v silnici, kdy se hnul i disk kola Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.6.2016 , 21:49   Citovat  

no premyslim o tom ze bych vymenil i loziska na predcich napravy mam udelany komplet krom lozisek no treba by to taky mohlo pomoct
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.7.2016 , 14:33   Citovat  

caute kluci mam problemek.kdyz normalne jedu nekde v kolonce nebo jen tak lehce slapu na plyn tak me auto dost pocukava az to vypada jako by tam nekdy prestal jit benzin nebo neco ze to prestane tahnout pak to cukne a jede to zas..a dela to jen pri lehkem seslapnuti plyny. je to nakej divnej prechod mezi uplnym sundani nohy z plynu a lehke seslapnuti. jindy me to nedela nemate stim zkusenost ? ..ps motor tam mam jinej a delalo mi to i predtim takze tusim naky cidlo nebo relatko by to mohlo delat ? diky za rady
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.7.2016 , 14:43   Citovat  

jak pises. mohl by.to byt TPS
   Návrat  
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.7.2016 , 15:03   Citovat  

Téměř jednoznačně TPS senzor, zkus změřit napětí na volnoběh bez sešlápnutého plynu na výstupu TPS oproti kostře - musí být 0.45-0.50V. TPS se dá eventuelně seřídit - nevím jak u A5g, ale u většiny Hond - odstraněním dvou nýtů držících TPS senzor na klapce, usazením ve správné poloze a přišroubováním (na šrouby lepidlo).

btw, A5g má MAP senzor na klapce rovnou, nebo přes hadičku?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.7.2016 , 19:14   Citovat  

dj-bobr napsal:
Téměř jednoznačně TPS senzor, zkus změřit napětí na volnoběh bez sešlápnutého plynu na výstupu TPS oproti kostře - musí být 0.45-0.50V. TPS se dá eventuelně seřídit - nevím jak u A5g, ale u většiny Hond - odstraněním dvou nýtů držících TPS senzor na klapce, usazením ve správné poloze a přišroubováním (na šrouby lepidlo).

btw, A5g má MAP senzor na klapce rovnou, nebo přes hadičku?

Přes hadičku Úsměv
   Návrat  
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.7.2016 , 22:59   Citovat  

Tak pak by to chtělo zkontrolovat, jestli není ta hadice zteřelá (pryž má tendenci po těch letech zteřet a pak netěsní), jestli není delší než originál (no, to se asi porovnává blbě, když není po ruce jiný Accord to mi hlava nebere ) - no prostě jestli nevypadá neoriginálně, jestli není sklouzlá nebo špatně nasazená.. tyhle příznaky totiž umí dělat taky špatné hodnoty z MAPu.

Může to být teoreticky i lambda, ale to by se projevilo při jiných jízdních režimech, takže tu bych prozatím z kola vynechal.

Nejspíše to vidím na to TPSko. Změřit, co z něj leze a pak se uvidí Nápad je tu!
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.7.2016 , 3:57   Citovat  

TPS zitra promerim kolik dava no. a jinak ten map senzor jak rikate nema zadnou hadicku je na klapce pridelanej zezhora jenom cidlo do klapky nic vic vedle toho je hadicka o ktery asi tady mluvite ale to vede nekam do naky cerny banky nakej podtlak nebo co je to.zitra to ozkousim a uvidime co nam to povi diky zatim
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.7.2016 , 13:23   Citovat  

tak tps mi ukazuje hodnoty co by melo. tim to asi nebude dle me to bude naky cidlo na aute nebo nejaky relatko ..jak rikam delalo toi pred vymenou motoru a dela to i ted. jeste ke vsemu mi neco v aute zere elektriku kdyz to par dni nenastartuju tak je baterka k.o . vim ze budiky sou stale pod napetim pac ukazuje palivomer ale ten tolik zrat nemuze.nevite naky figle jak to zjistit co to jeste zere krom toho ze budu promerovat dil po dilu ?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.7.2016 , 15:11  Naposledy upravil RIZ3K9 dne 17.7.2016 , 15:36, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Že by se lišil F20 a F22 v MAP senzorech? F20 ho ma vedle na 100% a F22 tuším ze taky to mi hlava nebere fotka mapu F20. Je tam vidět i délka hadiček.

A co se týče cukani, jaký máš zápal. kabely a nemáš velký odtrhy na svíčkách? Úsměv

DSC_0615.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSC_0615.JPG, 2.5 MB

DSC_0614.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSC_0614.JPG, 2.7 MB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.7.2016 , 15:18   Citovat  

Mc.Master150 napsal:
tak tps mi ukazuje hodnoty co by melo. tim to asi nebude dle me to bude naky cidlo na aute nebo nejaky relatko ..jak rikam delalo toi pred vymenou motoru a dela to i ted. jeste ke vsemu mi neco v aute zere elektriku kdyz to par dni nenastartuju tak je baterka k.o . vim ze budiky sou stale pod napetim pac ukazuje palivomer ale ten tolik zrat nemuze.nevite naky figle jak to zjistit co to jeste zere krom toho ze budu promerovat dil po dilu ?

K tomu vybíjení - dej meřak mezi baterku a auto -> změr kolik je odběr, pokud je velký tak postupně vyndavej jednotlivě pojistky dokud nenarazis na nějakou při který odběr spadne. Odběr v klidu bývá od 0,01 - 0,05 Ampér.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.7.2016 , 22:40   Citovat  

tak neni f20 jako f20. tim bych asi zacal. prece jenom asi bude rozdil mezi f20a4 a f20z1 ne? nevim proc to lidi porad nechapou. d16 taky neni jen jeden motor ale jsou tam podle dodatecnyho znaceni odliseny znacny rozdily
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.7.2016 , 23:07   Citovat  

Tak to je jasný, učit rozdíly motorů mě nemusíš, samozřejmě neznám a nevím o každém motoru, ale základ znám a nějaký pojem mám též, třeba když jsme u tý D16, tak ty mám dva a rozdíl mezi D16V1 a D16A8 je dosti zřetelný pořádnej výtlem ale řešíme tu A5g CEx s motory F-series (je to taky téma o konkrétním modelu, proto se například vylučuje F20 v S2000) a tam, už kvůli politice výroby Hondy, lze předpokládat shodu a podobnost. A pokud tam bude odlišnost, tak alespoň o ni budu vědět (nebo spíš budeme Mrk) a budu/me o něco chytřejší. OK

On má hlavně F22Z2 a já posílal foto F20Z1, aby věděl co hledat. K Vtecu se dostanu až za týden Mrk
Ale je možný že mají u F22 MAP na sání, protože sací manifold je celkem dost odlišny oproti F20.

Úsměv přátele
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.7.2016 , 23:26   Citovat  

presne tak
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.7.2016 , 23:37   Citovat  

83427 napsal:
presne tak

Jojo Úsměv každopádně má mcmaster s A5g porad problém asi narazil na špatný kus Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.7.2016 , 23:40   Citovat  

kdyby se ozval driv, mohl js mu nechat komplet sani z my f20z1. jsem ho vyhodil
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.7.2016 , 8:51   Citovat  

83427 napsal:
kdyby se ozval driv, mohl js mu nechat komplet sani z my f20z1. jsem ho vyhodil

A co tobě jak funguje ten postavený motor v A5g? Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.7.2016 , 9:03   Citovat  

no. zere cim dal vic olej, jsou tam slyset divny zvuky. obavam se, ze neprezije splaceni uveru pořádnej výtlem
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 5G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina