Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Brzdové kotouče a destičky - zkušenosti
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 23, 24, 25, 26  Další 
Zaslat odpověď

Strana 24 z 26
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2016 , 20:42   Citovat  

Petr 78 napsal:
Na to by ale neměl vliv polohy vnější destičky, ne?

Hm asi ne no. I když já to tam měl blbě nasazené a jakoby se příčil celý třmen,takže by i vnější deska mohla hůř sedět...
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Čáp je teď offline  Čáp
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2016 , 13:08   Citovat  

ahoj, připojim se s dotazem do tématu....
auto: C6G EK3, RV tedy do provozu 11/1997 1,5 (d15z6) sedan.
mám koupené kotouče ATE AT421105
k nim by měly jít desky ATE AT605820.
kotouč sem poměřil s tim, který tam byl a odpovídá, jenže desky jsou jiné, větší, širší.
když jsem našel desky podle těch co tam byly (Ferodo FE FDB777) našlo mi to alternativu od ATE 605943.
jenže ty ATE 605943 nejsou pro moje auto dle specifikace, ale pro 1,4...
tak a teď babo raď :o)
neřešil někdo podobný problém? je mi jasné, že mam opět přelomovej rok, kdy se určitě vše měnilo...

Sobuls je teď offline  Sobuls
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2016 , 13:12   Citovat  

ja kdyz hledal jaky desky a kotouce, tak jsem sel jsem - odkaz, kde podle vinu a podle vybavy je clovek schopen najit konkretne svoje auto a pak OEM kody, podle kterych to dohleda vyrobce ATE a dalsi Velmi šťastný

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2016 , 13:22   Citovat  

Přesně tak. To je jediná spolehlivá cesta, jak objednat správný díl - podle VIN a OEM kódu.
Pokud ale někdo nedal brzdy z jiného auta.
Tam se pak objednává podle rozměrů.

Čáp je teď offline  Čáp
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2016 , 13:32   Citovat  

tak podle vinka mě to našlo, kotouč dobře, desky podle feroda FE FDB776 což jsou ty větší podle ATE ty AT 605820 a ty mi tam nejdou :o( jsou prostě dlouhý a nedam je do brzdíče...
brzdy to má seriové, znam to auto od začátku... desky sem kupoval FE FDB777...

DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2016 , 13:37   Citovat  

To je jednoduchý, jak máš velký brzdový kotouč? Pokud máš 240mm, tak na to patří desky co jdou i do 1.4 a pokud máš 262mm, tak na to jdou desky např. z VTi Mrk

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Čáp je teď offline  Čáp
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2016 , 13:44   Citovat  

kotouč je 262

DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2016 , 13:45   Citovat  

Čáp napsal:
kotouč je 262

Tak to tam nemůžou jít desky co jsou na 1.4, ty měli 240mm Úsměv Zkus pohledat desky co patří na VTi

EDIT: Aby tam nakonec nebyl nějaký bastl, protože co jsem koukal, tak by tam opravdu měly být ty desky AT 605820 to mi hlava nebere

Čáp je teď offline  Čáp
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2016 , 13:58   Citovat  

když sem koukal na ty brzdové kotouče a desky, tak na 1,4 se dělaj i kotouče 262.

Čáp je teď offline  Čáp
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2016 , 14:01   Citovat  

jen se pokusim předejít spekulacím, to co na tom je, je z výroby, tzn. kotouče jsou první tak jak tam byly, brzdiče jsou origo, jen desky se měnily...
ale když sem koukal, našel sem u spousty variantu od 07/1997 do 12/1997 a to je žel bohu zrovna oboje můj případ :o(

Čáp je teď offline  Čáp
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2016 , 17:43   Citovat  

možná se zeptam ještě jinak, jaké desky kdo kupujete na tohle auto?

RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2016 , 17:56   Citovat  

mikos napsal:
Ta barva se mi taky líbí. Ještě zkusim vyměnit ty vodicí čepy, protože pod prachovkama byly dost orezlý.

kápnul si na to Velmi šťastný
vyfotim ti svoje , který můžou mít najeto tak 2 - 4 .tis.km a jsou krásně rovnoměrně vyleštěný Úsměv
pokud máš zrezlý vodící čepy, tak se mužou třmeny křížit či špatně vracet a pak desky nedosedají rovnoměrně..
desky si sice možná sednou, ale budou sjetý nerovnoměrně a zkrátíš jim životnost..bejt tebou bych to řešil co nejdřív

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2016 , 18:54   Citovat  

Čáp napsal:
tak podle vinka mě to našlo, kotouč dobře, desky podle feroda FE FDB776 což jsou ty větší podle ATE ty AT 605820 a ty mi tam nejdou :o( jsou prostě dlouhý a nedam je do brzdíče...
brzdy to má seriové, znam to auto od začátku... desky sem kupoval FE FDB777...

Měl jsi staré destičky oměřit a porovnat tvar - na dobrých e-shopech mají nákresy s rozměrama.
Budu držet palce, aby druhý pokus vyšel Mrk

JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.7.2016 , 12:14   Citovat  

Má prosím někdo osobní zkušenosti s kotouči TAROX? Pokud ano, s jakými (a na jakém autě) a jak se vám zdály? Díky moc.

rattray je teď offline  rattray
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.1.2018 , 13:24   Citovat  

Prosím o radu.. Jaké máte poslední zkušenosti z kotoučema na MG ZS , tudíš swapove kotouče na 282/25 4x100 ktere sposta z vás jezdí..U většiny jsem se setkal s výrobcem ATE a i já sam je jezdím ,ale mam pocit že jejich kvalita šla celkem dolů. Moje první od ATE Zvládli teměř celou sezonu,ale další už po pár minutach na okruhu byly jak příboj pacifiku...
Chci se tedy zeptat , zdali má někdo zkušenost s jiným výrobce ? a jakou zkušenost mate právě s ATE.
Je pravda že jsem ještě nezkoušel Cryo upravu, je to opravdu tak velký rozdíl oproti serii ?
Zkrátka hledám možnosti a alternativy ,jak nazbrojit brzdy na sezonu...

_Marty_ je teď offline  _Marty_
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.1.2018 , 17:28   Citovat  

rattray: zalezi hodne co jezdis za desky taky, cryo pomuze hodne. Lec kdyz na ne napalis desky tak bude kopat vsechno... a taky dulezity rovnost naboje.

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.1.2018 , 17:43   Citovat  

rattray napsal:
Prosím o radu.. Jaké máte poslední zkušenosti z kotoučema na MG ZS , tudíš swapove kotouče na 282/25 4x100 ktere sposta z vás jezdí..U většiny jsem se setkal s výrobcem ATE a i já sam je jezdím ,ale mam pocit že jejich kvalita šla celkem dolů. Moje první od ATE Zvládli teměř celou sezonu,ale další už po pár minutach na okruhu byly jak příboj pacifiku...
Chci se tedy zeptat , zdali má někdo zkušenost s jiným výrobce ? a jakou zkušenost mate právě s ATE.
Je pravda že jsem ještě nezkoušel Cryo upravu, je to opravdu tak velký rozdíl oproti serii ?
Zkrátka hledám možnosti a alternativy ,jak nazbrojit brzdy na sezonu...

Mám tento swap na CRX2g + obyč Ate desky. Na okruhu jsem s nima nebyl, ale to auto mám forfun, takže zatěž dostávají. Nemám zatím problém - kupovaný před cca 2 lety a ted najeto asi 10t km. Záleží na zajetí - mě se vždycky osvědčilo vyjet 4 nádrže benzínu a přitom brzdit zlehka jen aby se trochu ohřály a hned nechat vyhladnout. Potom jim dát zátež 2x brždění z 180 na 0 a nechat vychladnout jízdou. Mám půlku desek pryč a kotouče jsou hladký bez sebemenšího radiálního vrypu a o vibracích vůbec nevím. Čistotu a pečlivost při montáži zminovat nemusím předpokládám. Úsměv

renda4 je teď offline  renda4
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2018 , 1:25   Citovat  

Jen tak pro zamyšlení , auto sjede z linky a první kam si to frčí je test brzd a dostanou záhul pak si to jede na zkušební jízdu tam ty brzdy taky nikdo nešetří pak to má nový šťastný majitel a ten ty brzdy taky nijak nezajíždí a brzdy vydrží celkem dost , takže ta druhovýroba to je taky pěkná loterie...

Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2018 , 6:07   Citovat  

Po výměně brzd volím tento postup a nemám dlouhodobý problém ani s citovanými ATE. Většina s vás to jistě zná, ale novější hondaři vědět nemusí, tak pro sichr...

Po výměně brzdových destiček není dostatečný styk mezi brzdovými destičkami a brzdovým kotoučem. K dokonalému sladění dojde až po cca 200 km jízdy. Vyhněte se proto intenzivnímu brzdění po dobu zajíždění brzd. Nemusíte vždy využívat jen brzd pro snížení rychlosti. Snižte rychlost přeřazením na nižší převodový poměr a dojíždějte plynule do zastavení. Ale především: Předvídejte situaci, snižte včas rychlost a vyhněte se prudkému brzdění.

Po 200 km až 400 km se destičky a kotouče zbrousí tak, že je možné přikročit ke kroku č. 2 a tím je vypečení destiček.

Minimálně 5x zpomalit z rychlosti cca 120 km/h na cca 30 km/h, tak, aby brzdění nebylo prudké, ale bylo středně ostré (brzdit cca 5 sekund), potom je nezbytné dát brzdám 10 až 15 minut pauzu a dochladit je jízdou bez intenzivního brzdění a bez zastavení. Následně opět cca 5x až 8x zpomalit ze 120 km/h na 30 km/h a dalších 10 minut jet bez zastavení. Tím jsou destičky definitivně zapečené.

Ten druhý cyklus není nutný pokud člověk nejezdí velmi ostře. Ten první cyklus je hodně důležitý. Počet brzdění závisí na typu destiček, vhodné je dělat takový počet brzdění, aby začaly smrdět, nebo aby začaly mírně vadnout - to se z nich vypaluje pojivo, které by jinak skončilo nalepené na kotouči.

Že to je potřeba dělat někde kde je minimální provoz snad nemusím dodávat. Je mimořádně důležité s rozžhavenými brzdami nezastavit do úplného zastavení, jinak dojde k tomu co popisoval modelář.

Pokud člověk destičky nezajede výše uvedeným způsobem, a pak je nucen na dálnici zastavit, tak jedním bržděním může brzdy odsoudit k vibracím volantu, což se ale obvykle neprojeví hned, ale až po čase.

Uvedený postup - rozžhavení a pozvolné vychladnutí je důležité i pro kotouče.

Jen pro úplnost, i když to tu už padlo. K devastaci kotouče nejčastěji dojde poté, co s kotouči "do červena" člověk zastaví a zůstane stát na fleku bez možnosti dalšího pohybu a navíc s nohou na pedálu brzdy. Desky, jejichž pozice vůči kotouči se tak nemění a navíc jsou na něj tlačeny, z něho lokálně odvedou teplo a je vymalováno. Házení kotoučů (kopání do volantu) se následně objeví hned při prvním použití brzd.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2018 , 9:54   Citovat  

renda4 napsal:
Jen tak pro zamyšlení , auto sjede z linky a první kam si to frčí je test brzd a dostanou záhul pak si to jede na zkušební jízdu tam ty brzdy taky nikdo nešetří pak to má nový šťastný majitel a ten ty brzdy taky nijak nezajíždí a brzdy vydrží celkem dost , takže ta druhovýroba to je taky pěkná loterie...

To je pravda, ale všechno je nové, přesné, neojeté a namazané + při tom testu mají určitou hranici za kterou nejdou, určitě to tam neupečou, nikdy jsem v továrně neviděl, že by brzdy nějak zvlášt trápily Mrk ...

Jopeeeno napsal:
Po výměně brzd volím tento postup a nemám dlouhodobý problém ani s citovanými ATE. Většina s vás to jistě zná, ale novější hondaři vědět nemusí, tak pro sichr...

Po výměně brzdových destiček není dostatečný styk mezi brzdovými destičkami a brzdovým kotoučem. K dokonalému sladění dojde až po cca 200 km jízdy. Vyhněte se proto intenzivnímu brzdění po dobu zajíždění brzd. Nemusíte vždy využívat jen brzd pro snížení rychlosti. Snižte rychlost přeřazením na nižší převodový poměr a dojíždějte plynule do zastavení. Ale především: Předvídejte situaci, snižte včas rychlost a vyhněte se prudkému brzdění.

Po 200 km až 400 km se destičky a kotouče zbrousí tak, že je možné přikročit ke kroku č. 2 a tím je vypečení destiček.

Minimálně 5x zpomalit z rychlosti cca 120 km/h na cca 30 km/h, tak, aby brzdění nebylo prudké, ale bylo středně ostré (brzdit cca 5 sekund), potom je nezbytné dát brzdám 10 až 15 minut pauzu a dochladit je jízdou bez intenzivního brzdění a bez zastavení. Následně opět cca 5x až 8x zpomalit ze 120 km/h na 30 km/h a dalších 10 minut jet bez zastavení. Tím jsou destičky definitivně zapečené.

Ten druhý cyklus není nutný pokud člověk nejezdí velmi ostře. Ten první cyklus je hodně důležitý. Počet brzdění závisí na typu destiček, vhodné je dělat takový počet brzdění, aby začaly smrdět, nebo aby začaly mírně vadnout - to se z nich vypaluje pojivo, které by jinak skončilo nalepené na kotouči.

Že to je potřeba dělat někde kde je minimální provoz snad nemusím dodávat. Je mimořádně důležité s rozžhavenými brzdami nezastavit do úplného zastavení, jinak dojde k tomu co popisoval modelář.

Pokud člověk destičky nezajede výše uvedeným způsobem, a pak je nucen na dálnici zastavit, tak jedním bržděním může brzdy odsoudit k vibracím volantu, což se ale obvykle neprojeví hned, ale až po čase.

Uvedený postup - rozžhavení a pozvolné vychladnutí je důležité i pro kotouče.

Jen pro úplnost, i když to tu už padlo. K devastaci kotouče nejčastěji dojde poté, co s kotouči "do červena" člověk zastaví a zůstane stát na fleku bez možnosti dalšího pohybu a navíc s nohou na pedálu brzdy. Desky, jejichž pozice vůči kotouči se tak nemění a navíc jsou na něj tlačeny, z něho lokálně odvedou teplo a je vymalováno. Házení kotoučů (kopání do volantu) se následně objeví hned při prvním použití brzd.

Jo s tím se dá souhlasit, ale někdy mají i výrobci blný várky, zrovna ATE jsou na to experti, ale vetšinou nebyl problem s reklamací ...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2018 , 12:53   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
To je pravda, ale všechno je nové, přesné, neojeté a namazané + při tom testu mají určitou hranici za kterou nejdou, určitě to tam neupečou, nikdy jsem v továrně neviděl, že by brzdy nějak zvlášt trápily Mrk ...

No tak to já viděl , a kupu spálených kotoučů i s deskami no a když byla špatná várka kotoučů tak měly rýhy jak po 100000km a krásné odstíny modré .

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2018 , 13:53   Citovat  

Mne se taky ATE zvlnily po cca 20000km ,ted jsem daval zimmermany, jinak jak mas poreseny chalezeni kotoucu ? je to docela zasadni vec ..

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2018 , 16:42   Citovat  

renda4 napsal:
No tak to já viděl , a kupu spálených kotoučů i s deskami no a když byla špatná várka kotoučů tak měly rýhy jak po 100000km a krásné odstíny modré .

Jakože auto stálo na showroomu nebo bylo dodáno zákazníkovi se spálenými deskami a modrými kotouči? To spíš s tím někdo kravil při expedici než ve výrobě, ne? to mi hlava nebere

Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2018 , 17:43   Citovat  

Na PDI - výstupu z výroby zase takový kotel brzdám nedávají, mám odpozorováno v Hyundai, Škodovce + videa z youtube (výroba HR-V a CXG). Spíše je možné, že se neodladila úplně 100% ocel při výrobě. Taky bych se, krom toho, co jsem psal už výše (návod na zajetí), přiklonil k tomu, že se najdou i "mechoši", kteří pořádně, opravdu důsledně, před výměnou kotoučů, neočistí styčné plochy kotouče s nábojem, to má taky na pozdější házivost zásadní vliv.
Na křápy ATE jsem už narazil (dokonce v power disc řadě), i základní Bremba taky, ale zatím bez jediné vady byly brzdové komponenty zn. TEXTAR.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2018 , 19:20   Citovat  

Jo Textar až budu měnit tak jedině tyto , naposledy jsem zkusil Cimrmany no ... brzdily ,ale třeba TRW byly znatelně lepší do těch děrovaných šitů bych už nikdy nešel , ale prostě musel jsem se přesvědčit .

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2018 , 20:44   Citovat  

renda4 napsal:
Jo Textar až budu měnit tak jedině tyto , naposledy jsem zkusil Cimrmany no ... brzdily ,ale třeba TRW byly znatelně lepší do těch děrovaných šitů bych už nikdy nešel , ale prostě musel jsem se přesvědčit .

zmerman dela i hladky kotouce ja je ma a stoji co ATE .. derovany bych taky nechtel..

JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2018 , 12:35   Citovat  

Překvapuje mě, že se kritizují Zimmermany. Měl jsem kdysi děrované, nyní plné a žádný problém. Výborné brzdy v kombinaci s deskama Ferodo Performance (na Tarze), nyní DS2500 (CTR8G). Možná ty problémy (jak už často bývá) nesouvisí s kotouči, ale s nesprávnou kombinací kotouč/deska.

edy je teď offline  edy
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.3.2018 , 20:33   Citovat  

Ahoj,dávám swap brzd na Accord 7G,budou to 2 písty z ATR a řeším jestli dát EBC,nebo ATE,mimochodem ATE jezdím teď a maximální spokojenost, bohužel nemohu najít ATE v daném rozměru a trošku mě lákají právě pochvalované EBC tudy odkaz (CH)&year=2000%20(V-X)
Děkuji za reakce a názory

markos je teď offline  markos
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.3.2018 , 0:13   Citovat  

edy napsal:
Ahoj,dávám swap brzd na Accord 7G,budou to 2 písty z ATR a řeším jestli dát EBC,nebo ATE,mimochodem ATE jezdím teď a maximální spokojenost, bohužel nemohu najít ATE v daném rozměru a trošku mě lákají právě pochvalované EBC tudy odkaz (CH)&year=2000%20(V-X)
Děkuji za reakce a názory

ATE v 28 mm prevedení nie sú, aspoň som ich teda nenašiel . Ja idem do zimmermanov + ferrodo, cele to vychádza asi 170 €.

edy je teď offline  edy
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.3.2018 , 9:47   Citovat  

Zimmermann mě moc nesedí,jsou vrtané,mají tendenci praskat od těch vrtaných děr, měl jsem před lety a dost mě otravovalo,že při změně počasí brzdy pískaly,možná to bylo deskama, nevím,ale raději klasické, hladké,na běžné ježdění dostačující ....

Obsah fóra Honda-club.cz   
Brzdové kotouče a destičky - zkušenosti
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 23, 24, 25, 26  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina