Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jaký olej do motoru Honda Accord 2.4 Vtec r.v 2003
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13  Další 
Zaslat odpověď

Strana 11 z 13
rudy5 je teď offline  rudy5
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.1.2016 , 19:29   Citovat  

len tam nedávajte olej z tohto zdroja:D

tudy odkaz
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
rudy5 je teď offline  rudy5
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.1.2016 , 19:33   Citovat  

inak na spotrebu oleja je dobré urobiť aj chemickú dekarbonizáciu oleja

tudy odkaz
   Návrat  
majggi je teď offline  majggi
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 12.1.2016 , 20:33   Citovat  

Gabo napsal:
V tom prípade by som teda rád vedel, prečo v samotných autorizovaných servisoch nevedia, aký olej sa tam má liať a lejú tam Castrol KO

Pretoze Castrol... Castrol to uz je panecku iny olej OK Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.1.2016 , 23:02   Citovat  

Gabo napsal:
V tom prípade by som teda rád vedel, prečo v samotných autorizovaných servisoch nevedia, aký olej sa tam má liať a lejú tam Castrol KO

Protože nejsilnější stránka olejů Castrol je marketing.
To že ho lejou v servisu nemá nic společného s tím, že by to byla ta nejlepší volba mezi oleji.
   Návrat  
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
PříspěvekZaslal: 12.1.2016 , 23:06   Citovat  

Petr 78 napsal:
Protože nejsilnější stránka olejů Castrol je marketing.
To že ho lejou v servisu nemá nic společného s tím, že by to byla ta nejlepší volba mezi oleji.

Jo OK A jeste se mezi sebou domlouvaj s jabkem u ucha,pozeri Je to tam.
   Návrat  
PuLo je teď offline  PuLo
PříspěvekZaslal: 11.5.2016 , 17:52   Citovat  

Spomina sa tu dost casto, ze od urcitych km je vhodne prejst na 10w40. Zaujima ma kolkym z vas to pomohlo znizit spotrebu oleja? Pripadne z akej hodnoty, na ktoru a aky olej pouzivali.
Podla historie viem napisat, ze na mojej 2.4ke bol od zaciatku pouzivany shell 5w40 a az na Slovensku (povod DE) pri cca 160 tis. zacali pri servise pouzivat 5w30. V podstate by som sa nad tym nezamyslal keby ta spotreba oleja nebola uz takmer na urovni 2dcl na 1000km. Neviem kolko motor bral ked bezal na 5w40 nakolko majitelom som sa stal az pri cca 180tis.
Dakujem za odpovede.
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.5.2016 , 21:43   Citovat  

Určitě se vrať k 5W-40 a pokud spotřeba oleje neklesne, tak zkus 10W-40.
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.5.2016 , 21:43   Citovat  

Gabo napsal:
Ja som mal tiež presne 1 liter spotrebu oleja na 5000km. Dával sa tam predtým Castrol, ja som začal dávať Elf 5W40 a spotreba oleja každou výmenou VÝRAZNE klesala. Teraz mám spotrebu len 2-3 deci na 10000km... Motor taktiež výrazne stíhol, má rovnomernejší chod ako predtým. Takže ani netreba siahať po drahších olejoch, ale stačí až príliš lacný Elf Úsměv

ja presel z castrolu na shell a mam pocit,ze se spotreba zvysila ,jeste to musim zmerit presne ,
ale mozna nejsem daleko od te tve prvotni sporteby mozna tak 8000km na litr ,ale zatim jen odhaduji..
premyslim ,ze skusim zas neco jineho ..
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.5.2016 , 9:44   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
ja presel z castrolu na shell a mam pocit,ze se spotreba zvysila ,jeste to musim zmerit presne ,
ale mozna nejsem daleko od te tve prvotni sporteby mozna tak 8000km na litr ,ale zatim jen odhaduji..
premyslim ,ze skusim zas neco jineho ..
mít 1L na 8000km tak to neřeším vůůbec Velmi šťastný to bych řekl že je norma, ale pak když motor držím na D1 od Prahy až k Ostravě kolem 130-140km/h tak se nedivím že si nějaký ten litřík vezme Velmi šťastný já jsem zhruba na 2-2.5L na 8-9k km s 5w-30.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.5.2016 , 11:37   Citovat  

sablos napsal:
mít 1L na 8000km tak to neřeším vůůbec Velmi šťastný to bych řekl že je norma, ale pak když motor držím na D1 od Prahy až k Ostravě kolem 130-140km/h tak se nedivím že si nějaký ten litřík vezme Velmi šťastný já jsem zhruba na 2-2.5L na 8-9k km s 5w-30.

tak v mem pripade je to vice nez pred 12000km tak proto premyslim ze by to chtelo jinej olej Velmi šťastný
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.5.2016 , 12:32   Citovat  

Gabo napsal:
Ja som mal tiež presne 1 liter spotrebu oleja na 5000km. Dával sa tam predtým Castrol, ja som začal dávať Elf 5W40 a spotreba oleja každou výmenou VÝRAZNE klesala. Teraz mám spotrebu len 2-3 deci na 10000km... Motor taktiež výrazne stíhol, má rovnomernejší chod ako predtým. Takže ani netreba siahať po drahších olejoch, ale stačí až príliš lacný Elf Úsměv

Tomu se mi snad ani nechce věřit Tak to koukám!
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.5.2016 , 12:34   Citovat  

PuLo napsal:
...V podstate by som sa nad tym nezamyslal keby ta spotreba oleja nebola uz takmer na urovni 2dcl na 1000km...

Kéž bych měl takovou spotřebu Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.5.2016 , 14:51   Citovat  

a jaka je tedy u toho motoru normalni spotreba oleje a kdy to je uz na krouzkovni Velmi šťastný kdyz rikas ze kez bys mel takovou spotrebu ,vim ze u k24 ktera je pravidelne tocena , nedolejvat vubec za 10000-15000km je sci-fi Velmi šťastný
pac to se da jen pri dobrem stavu motoru a jizde baby do kostela pořádnej výtlem
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.5.2016 , 15:43   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
a jaka je tedy u toho motoru normalni spotreba oleje a kdy to je uz na krouzkovni Velmi šťastný kdyz rikas ze kez bys mel takovou spotrebu ,vim ze u k24 ktera je pravidelne tocena , nedolejvat vubec za 10000-15000km je sci-fi Velmi šťastný
pac to se da jen pri dobrem stavu motoru a jizde baby do kostela pořádnej výtlem

Nesouhlasím. Moje K24 se pravidelně podívá na 1 až 4st. (minimálně 2x každou jízdu) k omezovači a za 5-8tis.km žádný viditelný úbytek oleje není (používám 0W-40 nebo 5W40), najeto aktuálně asi 170tis.km.
   Návrat  
PuLo je teď offline  PuLo
PříspěvekZaslal: 24.6.2016 , 7:46   Citovat  

Presiel som z 5w30 Mobil, predtym 5w30 Shell, na 5w40 Mobil a spotreba je stale priblizne na urovni 2dcl/1000km.
Dam tomu este jednu sancu a skusim 10w40, i ked neverim v lepsi vysledok...
Pripadne skusit este ineho vyrobcu oleja, ale aj pri tomto som dost skepticky.
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 24.6.2016 , 7:51   Citovat  

PuLo napsal:
Presiel som z 5w30 Mobil, predtym 5w30 Shell, na 5w40 Mobil a spotreba je stale priblizne na urovni 2dcl/1000km.
Dam tomu este jednu sancu a skusim 10w40, i ked neverim v lepsi vysledok...
Pripadne skusit este ineho vyrobcu oleja, ale aj pri tomto som dost skepticky.

zkus Valvoline MaxLife 10W-40 ... motor neopraví, ale po druhé výměně se spotřeba oleje sníží na polovinu
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.6.2016 , 10:02   Citovat  

Hellborn napsal:
Nesouhlasím. Moje K24 se pravidelně podívá na 1 až 4st. (minimálně 2x každou jízdu) k omezovači a za 5-8tis.km žádný viditelný úbytek oleje není (používám 0W-40 nebo 5W40), najeto aktuálně asi 170tis.km.

prosim te a kdyz menis olej kolik tam mas kdyz ..neubide ,pocitam ,ze ful az nahoru vid a pak neubide mezi riskama Velmi šťastný
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 24.6.2016 , 10:44   Citovat  

Nalito na horní risku a viditelně neubyde z horní risky, takže opravdu nemám potřebu dolévat ani 1dcl...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.6.2016 , 11:14   Citovat  

Hellborn napsal:
Nalito na horní risku a viditelně neubyde z horní risky, takže opravdu nemám potřebu dolévat ani 1dcl...

ja takhle mel prvne ,rok po koupy ,jeste castrol 5W40 vymena s plnou a po 6-8000km uz bylo mezi riskama ,ted hold jedzim po reflashu hodne svizne a porad na LPG tak ta vetsi spotreba nebude jen vec zmeny oleje na Shell.. jeste par mesicu hold doliju zbytky 5W40 a pak skusim neco jineho treba 10W40 nebo 0W30 nevim co by bylo lepsi ..
   Návrat  
Sobuls je teď offline  Sobuls
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.6.2016 , 12:34   Citovat  

ja jsem najel asi 40 tisic km na olej Q8 formula 5w40, je hustsi nez napr. shell 5w30 (40), ktery memu auto moc chutnal, a behem vymen co 10 tisic jsem nedoleval ani n, vzdy jsem se vesel mezi rysky (vyjimkou byl vylet do nemec, kde jsem tomu dal trosku napit tak jsem asi dolivat Je to tam.)
   Návrat  
PaloSV je teď offline  PaloSV
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.7.2016 , 18:08   Citovat  

Pred rokom som kúpil A8g K24Z3. Mal 145 tisíc km a ročné nájazdy okolo 30 tisíc km na dlhšie trasy. Neviem čo do neho liali po celý čas, ale posledná výmena tesne pred kúpou bola Shell 5W-40. Dosť možné, že od nova taká viskozita. Teraz robím oproti prvému majiteľovi oveľa viac krátkych jázd, studené štarty, presuny detí po meste a nájazd za rok bol len 8 tisíc km. Zobral do cca 0,8-1,0 litra oleja. Rozmýšľam, či by bolo dobré do neho naliať 0W-40 vzhľadom na náročnejšiu prevádzku pri častých krátkych jazdách, detto v zime... Asi by začal brať viac oleja. Čo by ste radili? Skúsiť 0W-40? Či by mu to neurobilo dobre? Alebo neexperimentovať a zostať pri 5W-40 keď má na ňom už pravdepodobne 153 tisíc km nalietané?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.7.2016 , 0:03   Citovat  

tak budu menit na 10w40 otazka je jeste jakej ? ELF EVOLUTION 700 STI ,VALVOLINE MAXLIFE nebo Eneos Premium ..
mam najeto 134000km ,na LPG tak 40000km pouzivam 5w40 ..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.7.2016 , 8:54   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
tak budu menit na 10w40 otazka je jeste jakej ? ELF EVOLUTION 700 STI ,VALVOLINE MAXLIFE nebo Eneos Premium ..
mam najeto 134000km ,na LPG tak 40000km pouzivam 5w40 ..

A proč tam budeš lít 10W-40? Má to nějaký speciální důvod?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.7.2016 , 10:20   Citovat  

Kmóďa napsal:
A proč tam budeš lít 10W-40? Má to nějaký speciální důvod?

no vcera jsem procet koplet temata o olejich a ne jedou tam padlo ,ze je lepsi po urcitych km tam lit 10W ,
za druhy posledni dobou jezdim mene a kratky trasy 15-40km ,jezdim svizneji a po reflasi mne to bavi i vice tocit ,
tak se mi zvysla i spotreba oleje vice nez jsem zvyklej ,proto skusim 10W40 ,chtel jsem puvodne 10W50,
ale to uz jsou motocyklovy oleje tak asi radeji ne Velmi šťastný

PS: v zime auto prakticky ani nestartuje ve velkych minusech uz vubec ne .. olej menim cca kazdych 7000km/jednou rocne .
   Návrat  
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
PříspěvekZaslal: 6.8.2016 , 15:08   Citovat  

Dávám Mobil Super 3000 X1 5W-40

Spotřeba stejná jako u všech předchozích accordů - cca 1l na 2000-3000 km, takže si k výměně oleje rovnou kupuju 5l kanystr a je to do další výměny akorát Honda OK
   Návrat  
Dandie33 je teď offline  Dandie33
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.8.2016 , 21:49   Citovat  

Zdarec
nevim proc to tady vsichni tak resite
Ja mam take Acco 2.4 rv 2003 motor ma natoceno bez mala 320 tis a uz od zhruba 200 tis se tam leje jen 10w 40 Shell helix a je to bez jake koli spotreby oleje,jednou jsem na doporuceni znameho zkusil presedlat na 5w 30 a spotreba najednou byla asi pul litru na 5000 tis ( nechal jsem ho pres zimu jeden vymenej interval a to je u mne 10000 tis km pak menin olej i filtr origo honda a cistim vcetne impregnace vzduchovej KN)
jinak je motor v super kondici,necuka nezere olej ani nehuly- jo kdyz ho vyhulim ja do peknejch otacek tak pak trochu zasmrdi olejik a neco malinko si vezme ale je to sakra neznatelny takze za me se fakt 10W40 bat fakt nikdo nemusite H+
   Návrat  
Mara008 je teď offline  Mara008
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.8.2016 , 22:55   Citovat  

Dandie33 napsal:
Zdarec
nevim proc to tady vsichni tak resite
Ja mam take Acco 2.4 rv 2003 motor ma natoceno bez mala 320 tis a uz od zhruba 200 tis se tam leje jen 10w 40 Shell helix a je to bez jake koli spotreby oleje,jednou jsem na doporuceni znameho zkusil presedlat na 5w 30 a spotreba najednou byla asi pul litru na 5000 tis ( nechal jsem ho pres zimu jeden vymenej interval a to je u mne 10000 tis km pak menin olej i filtr origo honda a cistim vcetne impregnace vzduchovej KN)
jinak je motor v super kondici,necuka nezere olej ani nehuly- jo kdyz ho vyhulim ja do peknejch otacek tak pak trochu zasmrdi olejik a neco malinko si vezme ale je to sakra neznatelny takze za me se fakt 10W40 bat fakt nikdo nemusite H+

Prosimtě, co to používáš za olej, že ti vydrží několika násobek životnosti motoru? Velmi šťastný
Sry nedalo mi to a musel jsem si rýpnout Se stydím .

Jinak se spotřebou to mám podobně, jako Střelec ... Kupuju 5l (takže 0,8l na dolití) a pohoda. Po koupi jsem měl spotřebu vyšší, myslel jsem, že to je řidším helixem, ale bylo to netěsným ventilovým víkem Se stydím .
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.8.2016 , 23:47   Citovat  

Nevím podle čeho usuzuješ že životnost motoru je nekolika nasobne prekročena ale budiš,ja jen vím že na životnost ma vliv hĺavne udržba a pravidelna výměna oleje a to je u me hranice 10 tis dal ani prd,leju stale stejný olej až na tu jednu vyjímku jak jsem psal a motor je pekně tichej,nepapa,spokojene si vrní a poslušně taha jak ma takže nevým jak vy ale i servisak v H mi sam řek že na takhle zajetej motor je to luxus kterej se vidí jen u dobře pečovanejch a udržovanejch autaku a tech ubíva Velmi šťastný takže 10W40 uplně s klidem
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.8.2016 , 5:50   Citovat  

Dandie33 napsal:
Nevím podle čeho usuzuješ že životnost motoru je nekolika nasobne prekročena ale budiš,ja jen vím že na životnost ma vliv hĺavne udržba a pravidelna výměna oleje a to je u me hranice 10 tis dal ani prd,leju stale stejný olej až na tu jednu vyjímku jak jsem psal a motor je pekně tichej,nepapa,spokojene si vrní a poslušně taha jak ma takže nevým jak vy ale i servisak v H mi sam řek že na takhle zajetej motor je to luxus kterej se vidí jen u dobře pečovanejch a udržovanejch autaku a tech ubíva Velmi šťastný takže 10W40 uplně s klidem

Výměna každých 10 tisic km je v pořádku, ale výměna každých 10000 tisíc km jak si napsal původně v pořádku není. Kvůli tomu bylo to rýpnutí na životnost motoru a tys to jen nepochopil...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.8.2016 , 22:44   Citovat  

Jéžiši Velmi šťastný slovíčkaření Velmi šťastný tak sóóry nó
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jaký olej do motoru Honda Accord 2.4 Vtec r.v 2003
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích: