Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Civic 7g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 68, 69, 70 ... 98, 99, 100  Další 
Zaslat odpověď

Strana 69 z 100
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 21.7.2016 , 11:18   Citovat  

GhosTypeR napsal:
Díky za info kolik cca staly ty plasty na vyskace? Jinak repro mam vyhlidnute od Gladenu... je to dobrý

UTFG a vypadne Ti cena...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
cukor je teď offline  cukor
PříspěvekZaslal: 21.7.2016 , 11:48   Citovat  

okolo 10€ kus, ale ked zavolas dealerovi podla cisiel ti povie presne.
   Návrat  
John1657 je teď offline  John1657
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.7.2016 , 13:57   Citovat  

Čau hondaři,

chtěl bych se Vás zeptat, kdo má zkušenosti s C7G 1.6 Sportem s LPG, chtěl bych si ho koupit. Neni to auto lenivější a vůbec co a jak se musí měnit, na co si dát pozor myslim u toho plynu? Budu rád za každou odpověď. Díky je to dobrý
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.7.2016 , 14:37   Citovat  

John1657 napsal:
Čau hondaři,

chtěl bych se Vás zeptat, kdo má zkušenosti s C7G 1.6 Sportem s LPG, chtěl bych si ho koupit. Neni to auto lenivější a vůbec co a jak se musí měnit, na co si dát pozor myslim u toho plynu? Budu rád za každou odpověď. Díky je to dobrý

Mám C7g 5D D16V1 s LPG BRC a spokojenost, chce to zkouknout jestli dostatečně dimenzovaný systém, měnit filtry a pravidelně seřizovat ventily, na výkonu to nepoznáš při normálním ježdění Úsměv spotřeba od 7 do 8 litrů plynu, jezdí s tím manželka 1/3 Město 1/3 Okrsky 1/3 Dálnice
   Návrat  
Pista71 je teď offline  Pista71
PříspěvekZaslal: 25.7.2016 , 20:43   Citovat  

gregy4 napsal:
Menili jste uz chladic klimatizace ? Kvuli zjisteni mista uniku chladiva budu sundavat predni masku, a uvazuju ze bych pri te prilezitosti vymenil chladic pokud by to stalo za to - byl to duvod uniku, nebo by uz byl ve spatnem stavu. Koukal jsem, ze vyrobcu je hodne jakeho by jste doporucili ?

Mimochodem nevite proc se neda koupit na 1.6 jiny nez originalniho vysousec 80351-S6A-003 ? Auto Jarov ho prodava za vic nez 4tis. a pritom na starsi i novejsi civiky se da koupit kolem 1tis. nahrada.

Zdravím, tiež idem meniť chladič klímy. Spýtam sa možno trochu hlúpo, ale aký je dôvod pri tom chladiči meniť aj vysúšač. Je to potrebné? Resp. aké su riziká. vďaka
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.7.2016 , 20:48   Citovat  

Vysoušeč slouží k čištění obíhajícího média od vlhkosti a částeček v systému. Měl by se měnit, při každém větším zásahu do okruhu, což si myslím výměna kondenzátoru je. Při výměně kompresoru na 100% vyměnit i vysoušeč.

PS: měnil jsem kompresor za zdravý bazarový a na vysoušeč jsem se vyprdnul, protože jsem nevěděl, zda to bude fungovat a potom už jsem se k tomu nedostal Se stydím
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.7.2016 , 20:59   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
Mám C7g 5D D16V1 s LPG BRC a spokojenost, chce to zkouknout jestli dostatečně dimenzovaný systém, měnit filtry a pravidelně seřizovat ventily, na výkonu to nepoznáš při normálním ježdění Úsměv spotřeba od 7 do 8 litrů plynu, jezdí s tím manželka 1/3 Město 1/3 Okrsky 1/3 Dálnice

Jak to poznám, že je dostatečně dimenzovaný systém a jak často se mají seřizovat ventily a měnit filtry? Co se týče LPG jsem úplnej lajk. Díky za rady je to dobrý přátele

Jinak budu možná kupovat auto od SpywareC.Z tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.7.2016 , 21:00   Citovat  

Dostatečně dimenzovaný systém znamená, že na benzín a plyn to pojede stejně...a než se začneš ptát, tak si počti tady: tudy odkaz
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.7.2016 , 21:08   Citovat  

Stepa napsal:
Dostatečně dimenzovaný systém znamená, že na benzín a plyn to pojede stejně...a než se začneš ptát, tak si počti tady tudy odkaz

Díky, omlouvám se, že jsem to ani nehledal a radši se zeptám někoho kdo s tím má zkušenosti zrovna u motoru D16V1.
Jinak si to téma určitě pročtu.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.7.2016 , 21:11   Citovat  

Tak jsem to nemyslel...píšeš, že o tom víš prd, tak si o tom něco nejdřív přečti, jak to funguje a proč se musí seřizovat ty ventily, abys byl v obraze než se začneš ptát.
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.7.2016 , 12:46   Citovat  

John1657 napsal:
Jak to poznám, že je dostatečně dimenzovaný systém a jak často se mají seřizovat ventily a měnit filtry? Co se týče LPG jsem úplnej lajk. Díky za rady je to dobrý přátele

Jinak budu možná kupovat auto od SpywareC.Z tudy odkaz

Ventily seřizovat po 20tis. km , v případě spywareCZ je systém spíše předimenzovaný je to dobrý Není žádný důvod se bát LPG , D16V1 ho zvládá velmi dobře.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.7.2016 , 15:20   Citovat  

hopit napsal:
Ventily seřizovat po 20tis. km , v případě spywareCZ je systém spíše předimenzovaný je to dobrý Není žádný důvod se bát LPG , D16V1 ho zvládá velmi dobře.

Chci se ještě zeptat ohledně lpg u D16V1, je potřeba mít u něj mazání ventilů nebo se to dá i bez něj? Díky Velmi šťastný je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.7.2016 , 15:31   Citovat  

Já ho tam mám Úsměv je to pár kč a nic tím nezkazíš Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.7.2016 , 15:37   Citovat  

A můžu si to dodělat sám nebo to musí dělat odborník od plynu? Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.7.2016 , 15:54   Citovat  

John1657 napsal:
Chci se ještě zeptat ohledně lpg u D16V1, je potřeba mít u něj mazání ventilů nebo se to dá i bez něj? Díky Velmi šťastný je to dobrý

D16V1 přimazávání nepotřebuje , jsou to vyhozené peníze.
   Návrat  
oorrbb je teď offline  oorrbb
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.7.2016 , 20:01   Citovat  

John1657 napsal:

Mazani urcite nepotrebuje!!! Jen je potřeba myslet na serizeni ventilu co 15 - 20 tisíc. POZOR ta hranice 20 tis je fakt horni a vic uz ani metr na plyn...to uz je hazard. Mam BRC montovano v Italii, auto mam 3,5 roku, nejel jsem s tím cca 45 000km. Na plyn jezdim porad. 1x jsem byl menit filtr a revize (minulej rok před technickou) a nic. Nic se neserizovalo, vse tesni a jede jak ma. Plnyn se mi nikdy nevypina, protože tankuju kvalitu. Ted jezdim za 1 Kč na kilometr. Do nadrze se vleze 34 litru a najedu od 320 - 400 Km podle stylu jizdy.
Je to ta nejlevnejsi volba jak jezdit autem. Co usetrim mohu investovat do udrzby takze udržovat TOP STAV po technicky strance není problem. A ver ze c7g potřebuje udrzbu a to hlavne na predni naprave + pokud není repasla převodovka tak pocitej ze budes muset Mrk

Nevahej a kupuj, protože prichazis o prachy Velmi šťastný Velmi šťastný Honda
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.7.2016 , 20:33   Citovat  

oorrbb napsal:

Mazani urcite nepotrebuje!!! Jen je potřeba myslet na serizeni ventilu co 15 - 20 tisíc. POZOR ta hranice 20 tis je fakt horni a vic uz ani metr na plyn...to uz je hazard. Mam BRC montovano v Italii, auto mam 3,5 roku, nejel jsem s tím cca 45 000km. Na plyn jezdim porad. 1x jsem byl menit filtr a revize (minulej rok před technickou) a nic. Nic se neserizovalo, vse tesni a jede jak ma. Plnyn se mi nikdy nevypina, protože tankuju kvalitu. Ted jezdim za 1 Kč na kilometr. Do nadrze se vleze 34 litru a najedu od 320 - 400 Km podle stylu jizdy.
Je to ta nejlevnejsi volba jak jezdit autem. Co usetrim mohu investovat do udrzby takze udržovat TOP STAV po technicky strance není problem. A ver ze c7g potřebuje udrzbu a to hlavne na predni naprave + pokud není repasla převodovka tak pocitej ze budes muset
Nevahej a kupuj, protože prichazis o prachy Velmi šťastný Velmi šťastný Honda Velmi šťastný Velmi šťastný Honda

mám v plánu tam příští týden jet se na to kouknout, tak uvidim
snad ta převodovka bude v pohodě, vždyť to má najeto teprve skoro 120tis.

Díky za zkušenosti Velmi šťastný Honda
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.7.2016 , 20:37   Citovat  

Jsem schválně zvědavý jak dlouho vydrží převodovka mě Úsměv rozmazluju jí častým MTF3, zatím 150t km a je ok Úsměv

Jinak spíš počítej s urezlou pravou poloosou, respektive už si jí scháněj do zásoby, pokud není dělaná nebo nebylo sundáno závaží Velmi šťastný

Co se týká přimazávání, ted budu dělat ventily po 20t km, tak jsem zvědavý jak na tom budou Úsměv

Jinak dodělání zvládneš sám.
   Návrat  
oorrbb je teď offline  oorrbb
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.7.2016 , 21:47   Citovat  

Ve 160 000 uz zacala celkem znatlene hucet no a v 195 000 uz to bylo moc ... o držku. 3 ložiska jedno z nich na diferaku Velmi šťastný. meetallll

P.S. olej (MTF) jsem menil 3x ale uz ji nebylo pomoci.
   Návrat  
gregy4 je teď offline  gregy4
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.7.2016 , 21:54   Citovat  

Stepa napsal:
Vysoušeč slouží k čištění obíhajícího média od vlhkosti a částeček v systému. Měl by se měnit, při každém větším zásahu do okruhu, což si myslím výměna kondenzátoru je. Při výměně kompresoru na 100% vyměnit i vysoušeč.

PS: měnil jsem kompresor za zdravý bazarový a na vysoušeč jsem se vyprdnul, protože jsem nevěděl, zda to bude fungovat a potom už jsem se k tomu nedostal Se stydím

myslim, ze jsem vedle otevreni okruhu cetl i o intervalu 5 let. na druhou stranu jsem se o tom bavil s clovekem co instaluje a opravuje chladici techniku a ten pro vymenu vysousece nevidel duvod. zvolil bych asi stredni cestu a menil jen kdyz byl okruh dlouhodobe bez chladiva.

jinak u c7g neni vysousec samostatny, ale je na nem nastavec kde je mimochodem neco jako hladove oko. kdyz si pustite klimatizaci je v nem videt pohyb chladiva. kdyz se chladivo v tom sklicku peni, melo by byt v okruhu malo chladiva.
   Návrat  
Budizknicema je teď offline  Budizknicema
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.7.2016 , 16:46   Citovat  

Já mám 230k km a převodovka drží v klidu. Poloosa byla na programu minulej měsíc. Jinak pohoda.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.8.2016 , 8:55   Citovat  

Chci se Vás, co máte D16V1 s LPG, kolik na tom plynu máte odjeto km?
Když jsem řešil se svým automechanikem plyn v autě, tak mi řek že s tím nemá dobrou zkušenost, že se prý upálej ventily časem. Můj názor je, že když se budu o motor starat, že budu pravidelně seřizovat vůle ventilů a dávat mu kvalitní olej, případně dodělám přimazávání ventilů, tak to riziko snížím.
A tak jsem teď na vážkách, jestli to vzít nebo nechat být?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.8.2016 , 9:51   Citovat  

John1657 napsal:
Když jsem řešil se svým automechanikem plyn v autě, tak mi řek že s tím nemá dobrou zkušenost, že se prý upálej ventily časem. Můj názor je, že když se budu o motor starat, že budu pravidelně seřizovat vůle ventilů a dávat mu kvalitní olej, případně dodělám přimazávání ventilů, tak to riziko snížím.

Já přes 30t km

a když to vezmu ze široka tak s F20Z1 200t km a s C35A 50t km. A ten C35 tahá často karavan = přes 3500kg a není problém Úsměv

Musí se seřizovat ventily, pak nehrozí nebezpečí a ikdyby jsi v extremu jednou za 100t km dělal hlavu, tak ta úspora za 100t km ti to levou zadní pokryje Úsměv dej si tam to přimazávání a budeš mít klid Úsměv
   Návrat  
RosaV8 je teď offline  RosaV8
PříspěvekZaslal: 1.8.2016 , 12:30   Citovat  

Ahojte,

chtěl bych se zeptat, kolik může stát origo zadní tlumič výfuku na 5D, motor 1.6 Nebo zda máte někdo dobrou zkušenost s nějakým jiným výrobcem?...co tak je vidět v obchodech - vegaz, vector, ernst,...

Díky za názory přátele
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.8.2016 , 14:06   Citovat  

John1657 napsal:

100tis. km na LPG bez přimazávání a žádný ventil se neupálil.
   Návrat  
chrobok je teď offline  chrobok
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.8.2016 , 16:02   Citovat  

Nazdar chlapi. Kupuju teď pro sestřenku první auto, našli jsme Civica 7G 1.4, 230tkm, rv2001 ... No budou tam třeba udělat každopádně rozvody. Nevíte jak se to pohybuje cenově? A co všechno je při takovém nájezdu třeba měnit? Díky
   Návrat  
Smradok je teď offline  Smradok
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.8.2016 , 18:59   Citovat  

Ahojte, chcem sa spýtať aký olej by ste mi odporučili motor K20A3 má najazdených 88 000km, pri výmenách bol používaný 5w30 ale pri poslednej bol vymenený za 10w40 /najazdených cca 2000km /? pokračovať normálne v 10w40 ?
v knižke mám toto:

Ďakujem

[img][/img]
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 9.8.2016 , 18:29   Citovat  

cau kluci..neresil nekdo divne topici topeni? Velmi šťastný na min teplotu a max teplotu vse facha, ale jakmile neco mezi tim tak spis jen pofukuje studena HaHaaa - klima nov naplnena a funkcni bez problemu

PS: nesviti mi podsviceni pro cudliky na stelovani svetel a zrcatek a na druhe strane pak podsviceni klima a vnitrniho okruhu - pritom, ale vedle vytapeni zadniho okna normalne podsviceni te ikonky sviti to mi hlava nebere - ze by snad nejaka pojistecka?

diky za vsechny postrehy - mam 7G sedana
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.8.2016 , 18:53   Citovat  

Pokud máš klimu s funkcí auto tak zkus zakrýt snímač slunečního svitu, pokud je jasno, tak klima vyhodnocuje jako že svítí sluníčko a je pravděpodobnost většího tepla a tim pádem pouští studenejsi vzduch, nebo ti to fouká studeny i třeba v noci?

Co se týká podsvětlení tak klasika zarovicky.
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 9.8.2016 , 20:12   Citovat  

[quote="RIZ3K9"]Pokud máš klimu s funkcí auto tak zkus zakrýt snímač slunečního svitu, pokud je jasno, tak klima vyhodnocuje jako že svítí sluníčko a je pravděpodobnost většího tepla a tim pádem pouští studenejsi vzduch, nebo ti to fouká studeny i třeba v noci?

Co se týká podsvětlení tak klasika zarovicky.[/quote]

Aha.aha. Je fakt ze mi to zacalo delat az dnes pri vyletu Rakousko-Italie a to az v Italii kdy zniceho nic prestala resit co si na ovladaci navolim. A slunecno teda bylo dost a funkce auto na te klime je. Tedy vyzkousim co rikas Mrk

Na ty zarovicky se simte dostanu jak? To musi dolu palubka nejspis, coz kuky kuk Asi jsou teda nejak sdruzene tzn. trebak jedna pro vice ovladacu kdyz to ma tendenci prestat svitit ve skupine
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Civic 7g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 68, 69, 70 ... 98, 99, 100  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina