Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
cyklisti sem
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 12, 13, 14, 15  Další 
Zaslat odpověď

Strana 13 z 15
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 11.7.2016 , 7:31   Citovat  

Aqwertzz napsal:
universal, je universal. Na teren potrebujes spuntiky dale od sebe,na asvalt stredove vedení. Na svem HTčku jsem jezdil Schwalbe smartSam, coz je presne onen universal. Spuntiky paradní a stredem linie na asvalt. Na fullu tedkom potrebuju taky universaly, ale blbe by to vypadalo. Tak jezdim Continentany Grip R. V terenu šupa, ale v zatackach pri vyssich rychlostech se necitím, smes je i měkccí a zadni plast mi vydrzel 2000km a je KO. A dost to hučí Velmi šťastný Takže okolo 300kc na HT bych šel do SmartSama OK tudy odkaz

Jinak jsem prozil tyden na Palavě s Croozerem a synatorem.

prožil nebo přežil? Velmi šťastný a ještě hodí fotku s vozíkem na silnici, vrahu! muhehe
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
67gtman je teď offline  67gtman
PříspěvekZaslal: 11.7.2016 , 7:43   Citovat  

Ja len obdivujem odvahu tych co s vozikom idu po ceste ktoru zdielaju s autami. Uz na bicykli je to nebezpecne, ludia su blazni vobec cyklistov neobchadzaju, ked vas naberu myslia si ze vam daju poistku a tym to pre nich hasne. Napalit vozik znamena ze skonci pod kolesom alebo autom, sedacke toto nehrozi alebo o dost menej... je len trochu nepochopitelne preco nikoho nenapadlo robit celokrytove sedacky (ktore su ovela bezpecnejsie pre dieta), nieco ako prepravka pre macky.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.7.2016 , 11:00   Citovat  

67gtman napsal:
Ja len obdivujem odvahu tych co s vozikom idu po ceste ktoru zdielaju s autami. Uz na bicykli je to nebezpecne, ludia su blazni vobec cyklistov neobchadzaju, ked vas naberu myslia si ze vam daju poistku a tym to pre nich hasne. Napalit vozik znamena ze skonci pod kolesom alebo autom, sedacke toto nehrozi alebo o dost menej... je len trochu nepochopitelne preco nikoho nenapadlo robit celokrytove sedacky (ktore su ovela bezpecnejsie pre dieta), nieco ako prepravka pre macky.

a je to tu zase pořádnej výtlem Co dneska není nebezpečné? to mi hlava nebere Se skoro divím, že se můj mladej dožil už 2 let. Dle zdejšího mínění musí být zákonitě mrtvý, když ve vozíku jezdí takřka od 3 měsíců Tak to valím bulvy
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.7.2016 , 21:46   Citovat  

kandik napsal:
mno nejsme na bike-foru, tak ve zkratce:)
1) mensi rozsah, nebo vetsi diry v kvaltech
2) extremni rozmery kazety
3) extremni vaha kazety navic jako neodpruzena, a rotujici hmota
4) brikule s retezovou linkou, krizeni retezu, sirka 11speed retezu atd. atd.

ale je to marketingove rozhodne schopnej tah, to se musi nechat Úsměv

Přesně tak. Jenom taková "trendy" záležitost.
Podle mně je ideál 2x10
Sám vozím 2x9 a jezdí se mi na tom mnohem lépe než na 3x9.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.7.2016 , 7:54   Citovat  

Petr 78 napsal:
Přesně tak. Jenom taková "trendy" záležitost.
Podle mně je ideál 2x10
Sám vozím 2x9 a jezdí se mi na tom mnohem lépe než na 3x9.

mně to naopak velice vyhovuje a přesmyk už nechci vidět Úsměv Jediné co mě fakt wc je padání řetězu z největšího pastorku při šlápnutí vzad naštvanej
   Návrat  
67gtman je teď offline  67gtman
PříspěvekZaslal: 13.7.2016 , 8:03   Citovat  

ty s tym malym dvojrocnym, da sa aj tak zit - nejako bolo nejako bude, kazdy je si strojcom svojho osudu
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.7.2016 , 15:34   Citovat  

rotker napsal:
mně to naopak velice vyhovuje a přesmyk už nechci vidět Úsměv Jediné co mě fakt wc je padání řetězu z největšího pastorku při šlápnutí vzad naštvanej

Je pravda, že mě v terénu štve, jak řetěz mlátí o vodítko přesmykače, ale kvůli tomu na 1x něco nepřejdu. Úsměv
To padání řetězu je vlastnost nebo závada?
To se ten řetěz tak moc kříží nebo to nezvládá přehazovačka?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.7.2016 , 8:41   Citovat  

Petr 78 napsal:
Je pravda, že mě v terénu štve, jak řetěz mlátí o vodítko přesmykače, ale kvůli tomu na 1x něco nepřejdu. Úsměv
To padání řetězu je vlastnost nebo závada?
To se ten řetěz tak moc kříží nebo to nezvládá přehazovačka?

co jsem zatím zjistil, tak je to bohužel vlastnost, křížení řetezu je už dost markantní. Nechápu jak bude fungovat nadcházející 12ti rychlostní kazeta Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.7.2016 , 17:45   Citovat  

rotker: jak bude fungovat? V uživatelském návodu bude zakázáno šlapat dozadu HaHaaa
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.7.2016 , 7:50   Citovat  

to byl punk Velmi šťastný OK

tudy odkaz
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.7.2016 , 8:22   Citovat  

crxmann napsal:
to byl punk demence

Spíše takhle a z několika důvodů:

1)Pořadatel zkrátil etapu o 6km chvíli před startem. Z toho důvodu se ty lidi z těch 6km nad cílem hnali dolů. Pořadatelé díky tomu nestihli přesunout mobilní zábrany a proto tam vznikl ten chaos.
2)Když tam nestihli dostat zábrany, měli tam dostat pořadatelskou službu, protože ta policejní motorka, která to "čistí" je absolutně neúčinná a za ní se to zase hnedka zavírá.
3)Kameraman má jet dál před prvními jezdci, takhle to je o hubu, což se taky potvrdilo. Ale zase by se tam zavíral koridor a na kameře by bylo vidět prd.
4)Froome měl být snad diskvalifikován za běžeckou vložku bez kola, ale to by byl už těžký průšvih, protože Sky je velký tým s velkým vlivem.

Takže to co z toho ve finále vyoslil pořadatel - částečné upravení dojezdu - jenom dokazuje celou demenci té situace.
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.7.2016 , 8:49   Citovat  

Nesouhlasím!

Froome nemohl za ztrátu kola po kolizi s motorkou, motorka nemohla za kolizi s divákem. Jedinej postih měl být divákům!

Je demence lézt někomu do dráhy!

+ diskvalifikace za běh bez kola? Pokud to není v pravidlech zakázáno, nelze za to udělit trest, to je snad jasný. Navíc z toho netěžil žádnou výhodu. Naopak! Takže diskvalifikace je fakt blbost.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.7.2016 , 9:23   Citovat  

Já s tím taky nesouhlasím, proto jsem psal "snad"...někde jsem četl, že běh bez kola je DQ. Pouze jsem udělal souhrn toho, co jsem se o tom kde dočetl a to co z toho vyvedli bylo asi jediné možné = v kontextu dementní. A když nad tím tak přemýšlím, punkem by to šlo nazvat taky Velmi šťastný

Jediné co nahrávalo pořadatelům udělat tohle extempore bylo to, že se to událo v 3km ochranném pásmu před cílem.

PS: to jak Nibaliho DQ v loňské Vueltě po hromadném pádu byla ve výsledku víceméně totožná situace Úsměv
   Návrat  
Pajaa je teď offline  Pajaa
PříspěvekZaslal: 15.7.2016 , 10:57   Citovat  

Tak Froom samozřejmě mohl běžet a klidně i bez kola. V pravidlech totiž je, že cyklista musí projet či projít cílem ale vždy musí mít kolo. Dle UCI musí být týmové nebo neutrální (MAVIC). Tam je hodně důležité to "cílem". Takže pokud někdo má defekt a odhodí kolo, ujde či uběhne jakýkoliv kus tratě a pak nasedne na náhradní - je to dle pravidel v pořádku. Běžně kluci popojdou pár metrů - no tady se Froom hold proběhl aby nevychladl. Takže na distanc nebyl důvod. Co provedl Mavic sem už vůbec nepochopil, protože oni moc vědí kdo má jaké kufry a mohli mu dát kolo se Shimano pedály - jenže prý toto bylo to první po ruce... No Comment.
Co se týče opravy času - já Frooma nemusím ale korekce byla na místě. Prvně celou situaci zavinil pořadatel/diváci. Silnice se náhle zablokovala a ta motorka to musela típnout na metru. I když jedete dvacet-pětadvacet jako cyklista to na metru nezastavíte. Navíc Froomovi další motorka najela na kolo a zlomila mu rám - zadní stavbu. Kolo se mu netočilo tedy nemohl běžet s kolem vedle, ale musel ho nést. Sice jeho kolo váží 6,8kg a pár gramů, ale zkuste takto běžet v tretrách - hrozně to klouže. Takže kolo opřel a běžel dál. A teď k té korekci. Muselo k tomu dojít a to z jednoho poměrně nikde nevysloveného důvodu. Už se několikrát stalo na TDF, že diváci nesnáší lídra či jiného závodníka. Pokud by Froom takto přišel o žluťáka, byl by to vlastně legální návod jak "korigovat" závod. Diváci by prostě svého miláčka pustily a toho nenáviděného by zablokovali.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.7.2016 , 11:52   Citovat  

Nemáš pravdu, v pravidlech je jasně napsáno, že musí celý závod absolvovat se svým/náhradním kolem...takže to riziko tam bylo...stačí projet zahraniční servery.

citace:
Immediately after the stage, the Tour jury commenced a meeting to discuss what to do and eventually decided to neutralize the race to keep Froome in yellow, despite a Tour de France rule that requires all riders to remain with their bikes at all times or risk disqualification.

Takže tak Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 15.7.2016 , 12:25   Citovat  

Stepa napsal:
Nemáš pravdu, v pravidlech je jasně napsáno, že musí celý závod absolvovat se svým/náhradním kolem...takže to riziko tam bylo...stačí projet zahraniční servery.

citace:
Immediately after the stage, the Tour jury commenced a meeting to discuss what to do and eventually decided to neutralize the race to keep Froome in yellow, despite a Tour de France rule that requires all riders to remain with their bikes at all times or risk disqualification.

Takže tak Úsměv

No to, že to někdo plácne bez odkazu na daný odstavec v pravidlech je o ničem. V pravidlech TDF o tom není ani čárka a v UCI regulacích pro silniční závody jsem to teda nehledal.

A abych nebyl jako oni tak "http://www.letour.fr/le-tour/2015/docs/TDF15_Reglement-BD.pdf" a UCI "http://www.uci.ch/mm/Document/News/Rulesandregulation/17/73/59/2-ROA-20160603-E_English.PDF"
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.7.2016 , 13:29   Citovat  

Ano, vím, ale neměl jsem dostatek času se v tom hrabat. Tak jsem se v tom hrabal teď a fakt to tam nikde není zmíněno. Takže si měl pravdu.

Ale nenašel jsem tam ani to co zmiňuješ Ty o projití cílem, v kterém to je paragrafu/článku?

Tu komedii s náhradním kolem jsem taky nepobral...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 15.7.2016 , 13:40   Citovat  

Stepa napsal:
Ano, vím, ale neměl jsem dostatek času se v tom hrabat. Tak jsem se v tom hrabal teď a fakt to tam nikde není zmíněno. Takže si měl pravdu.

Ale nenašel jsem tam ani to co zmiňuješ Ty o projití cílem, v kterém to je paragrafu/článku?

Tu komedii s náhradním kolem jsem taky nepobral...

Je to Pravidlo UCI ohledně klasifikace v cíli: 1.2.109 The rider may cross the finish line on foot, provided that has his bicycle with him.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.7.2016 , 19:34   Citovat  

Tak jsem se v tom vrtal dál a našel: tudy odkaz

Strana 15:
citace:
14. Wilful deviation from the course, attempt to be placed without having covered the entire course by bicycle, resuming the race after having accepted a lift in a vehicle or on a motorbike

Ty tabulky určují komisařům pravomoce postihnout závodníka, ALE správná interpretace je ta, že závodník by měl získat výhodu v pořadí tím že zdolá část závodu bez kola (myšleno spíše než během, tak autem, nebo na motorce, případně vlakem)...to se ale nestalo. Nějaká diskuze k tomu je tady: tudy odkaz

PS: úplně jsem nekecal Velmi šťastný
   Návrat  
MOTyLEK je teď offline  MOTyLEK
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.7.2016 , 6:08   Citovat  

tak jsem prezul, schwalbe rapid rob 2.25 a black jack 2.1

omku6492zmm7y56zzqoroi0sdn7dfxjttpo27765.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
omku6492zmm7y56zzqoroi0sdn7dfxjttpo27765.jpg, 138.36 kB
   Návrat  
Aqwertzz je teď offline  Aqwertzz
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.7.2016 , 9:21   Citovat  

Ten Black Jack, bude parádní universal. Stredove vedeni téměř vkuse. Hodně podobný smartsamu. OK
Nemate někdo rozbitou prehazku XT??? Potřeboval bych jednu věc, viz. Obrázek. Ble

wp_ss_20160716_0001.png

wp_ss_20160716_0001.png, 404.58 kB
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.8.2016 , 9:39   Citovat  

Ahoj,
Nevěřil bych, že sem budu někdy psát, ale přece Velmi šťastný

Jsem rekreační cyklista, amatér nebo jak to nazvat - prostě na kolo sednu jednou nebo dvakrát za rok ujedu 100km a zase ho uklidím, sice ne z důvodu, že mě to nebaví, ale že nemám čas Velmi šťastný A vzhledem k tomu, že sebou vozím kola na střeše auta k moři, tak jsem letos pocítil, že potřebují nějakou tu udržbu, kromě mytí kola a mazaní řetězu HaHaaa

Takže se ptám, potřebuji nějaký osvědčený shop na díly a příslušenství, preferuji kvalitu.

Potřebuji dát dohromady dvě Author kola - objednat botky na brzdy, stojánky, nějaký světla, brašny, možná přesmykače. Práci si udělám sám, takže potřebuji jen spolehlivý a kvalitní přísun dílů. Úsměv

Asi se tady v průběhu na pár odborných věcí zeptám, ale co mě napadá už ted - řeší se nějak olej/mazivo v přední odpružené vidlici?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.8.2016 , 10:07   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
Ahoj,
Nevěřil bych, že sem budu někdy psát, ale přece Velmi šťastný

Jsem rekreační cyklista, amatér nebo jak to nazvat - prostě na kolo sednu jednou nebo dvakrát za rok ujedu 100km a zase ho uklidím, sice ne z důvodu, že mě to nebaví, ale že nemám čas Velmi šťastný A vzhledem k tomu, že sebou vozím kola na střeše auta k moři, tak jsem letos pocítil, že potřebují nějakou tu udržbu, kromě mytí kola a mazaní řetězu HaHaaa

Takže se ptám, potřebuji nějaký osvědčený shop na díly a příslušenství, preferuji kvalitu.

Potřebuji dát dohromady dvě Author kola - objednat botky na brzdy, stojánky, nějaký světla, brašny, možná přesmykače. Práci si udělám sám, takže potřebuji jen spolehlivý a kvalitní přísun dílů. Úsměv

Asi se tady v průběhu na pár odborných věcí zeptám, ale co mě napadá už ted - řeší se nějak olej/mazivo v přední odpružené vidlici?

z těch nějvětších shopů koloshop.cz nebo kupkolo.cz
přední odpružená vidlice je hodně široký pojem Úsměv značka, model, vzduchová, pružinová ? Ale obecně by se "mazivo" ve vidli mělo řešit alespoň jednou za rok
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.8.2016 , 14:25   Citovat  

rotker napsal:
z těch nějvětších shopů koloshop.cz nebo kupkolo.cz
přední odpružená vidlice je hodně široký pojem Úsměv značka, model, vzduchová, pružinová ? Ale obecně by se "mazivo" ve vidli mělo řešit alespoň jednou za rok

Dík OK

Vidlice na jednom kole RST Capa ML a na druhém RST Gila TnL. Obě uzamykatelný s regulací tuhosti

A co se týče botek do brzd má smysl kupovat takový ty 3 směsový atd.? Ted tam jsou nějaký Tektro 825 a ty třeba za mokra v terenu moc nebrzdily.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.8.2016 , 7:39   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
Dík OK

Vidlice na jednom kole RST Capa ML a na druhém RST Gila TnL. Obě uzamykatelný s regulací tuhosti

A co se týče botek do brzd má smysl kupovat takový ty 3 směsový atd.? Ted tam jsou nějaký Tektro 825 a ty třeba za mokra v terenu moc nebrzdily.

Tak obě vidle jsou pružinovky, takže jen rozebrat, vyčistit a namazat vazelínou...nic víc tam nevymyslíš.
Ty 3 směsy jsou docela fajn, obzvlášť v terénu je to dobrý
   Návrat  
matuliik13 je teď offline  matuliik13
PříspěvekZaslal: 4.8.2016 , 11:19   Citovat  

tak som si urobila radosť a k svojmu trekingu od Leader Fox som si ešte kúpila MTB od CTM Caliber 2.0 2016, takže dúfam že ma nesklamú. Leader Fox už mi slúži tretí rok a zatiaľ spokojnosť, tak uvidím ako na tom bude CTM-ko Úsměv

13918970_10205989300684837_862917086_o.jpg

13918970_10205989300684837_862917086_o.jpg, 72.79 kB

13950504_10205989300804840_1492988990_o.jpg

13950504_10205989300804840_1492988990_o.jpg, 84.64 kB

WP_20140418_002.jpg

WP_20140418_002.jpg, 3.21 MB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.8.2016 , 11:51   Citovat  

rotker napsal:
Tak obě vidle jsou pružinovky, takže jen rozebrat, vyčistit a namazat vazelínou...nic víc tam nevymyslíš.
Ty 3 směsy jsou docela fajn, obzvlášť v terénu je to dobrý

Dík přátele
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.8.2016 , 19:44   Citovat  

dneska jsem měl zůstat doma na zadnici Smutný

DSC_0552.JPG

DSC_0552.JPG, 2.7 MB

DSC_0553.JPG

DSC_0553.JPG, 3.83 MB

mapka.jpg

mapka.jpg, 389.64 kB
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.8.2016 , 21:43   Citovat  

Pěkná projížďka je to dobrý

Odnesla to jenom kladka? Co se stalo? Vlítla ti tam větev?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.8.2016 , 20:25   Citovat  

plech jsem před focením narpvnal už, ale na fotce jde ještě vidět jak je rtošku vyhlej, jinak malej klacík do přehazky, ani jsem si ho na cestě nevšimnul, ale zastavil mě hodně rychle Velmi šťastný
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
cyklisti sem
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 12, 13, 14, 15  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina