Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Dovolená v zemích Západního Balkánu :-)
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12  Další 
Zaslat odpověď

Strana 10 z 12
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 12.8.2016 , 11:33   Citovat  

crxmann napsal:
Tak cesta sem trvala skoro 24hodin. S tím, že jsem spal v maďarsku 1,5hod. Jinak cesta celkem v klidu, doporučuju všem zkontrolovat platnost a aktuálnost zelený karty. Při vstupu do Bosny a Hercegoviny ji chtěli vidět a ups....propadlá... = -35€ zmatenej

Ahoj Pepo,
ano to je známá věc, Spaceman ji taky platil, holt bohužel. Tohle vše máme. Jak jsi si užil cestu, psal jsi, že to máš na kochačku, kde jsi se zastavil, je tam pěkně?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
milan m je teď offline  milan m
PříspěvekZaslal: 12.8.2016 , 11:53   Citovat  

tak ja vyjizdim za hodku. tech 24hod se mi teda moc nelibi Velmi šťastný ja jedu teda pres srbsko. snad dojedu a auto me nezklame. cerne hore zdar Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: 13.8.2016 , 16:47   Citovat  

takze uz na miste. 23,5hod. vyjezd z prostejova vcera ve 14, pres brno, bratislava, budapest, do srbska, z belehradu na cacak, podgorica, az nakonec utjeha. cesta celkove v klidu. vsude projeto na obcanky. nikde nechteli ridicak, ani zelenou kartu, technicak, proste nic. dalnicni znamky placeny predem slovensko a madarsko. v srbsku 2,5eura do belehradu, v cerne hore tez 2,5eura za prujezd tunelem. celkove zdrzeni cca 5hod. 1,5hod okolo budapeste, asi 3 havarky, pak 2,5hod 90km pred cilem pri sjezdu z hor do podgorici. havarka kamionu a nechali ho stat na miste, misto toho aby ho odtahli a misto toho to pousteli kyvadlove. my od mista nehody 10km. tu kolonu za nama si ani neumim predstavit, ta musela mit min. 20km. chtel jsem spat 2hod na konci madarska, vubec se mi nechtelo, po protrapenych 45min jsem nahodil prvni red bull a jel. druhej ve 2 rano. zatim jedu nonstop od vcerejsiho poledne, i s koupanim, ale uz to na me zacina dopadat. jinak na zacatku srbska jsem sjel na suboticu natankovat, asi snad nejlevnejsi cena co jsem po ceste v srbsku videl a jeste to byla omv. jinak zatim odhad jedna cesta 2200kc za benzin. horsi to bude asi zpatky, z tech hor k podgorici se jelo snad 200km z kopce v kuse. a cesta z belehradu je trosku mazec. ty jejich 50tky, 40tky, pak zas 60ty,80tky. do toho navigacka zas neco jineho, no kdo se v tom mel vyznat. ale jsme tu, je to tu nadherne, tak chvili uzijeme Úsměv
   Návrat  
Fafos je teď offline  Fafos
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 13.8.2016 , 20:16   Citovat  

Super... Díky za info
..
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 14.8.2016 , 10:53   Citovat  

milan m napsal:
takze uz na miste. 23,5hod. vyjezd z prostejova vcera ve 14, pres brno, bratislava, budapest, do srbska, z belehradu na cacak, podgorica, az nakonec utjeha. cesta celkove v klidu. vsude projeto na obcanky. nikde nechteli ridicak, ani zelenou kartu, technicak, proste nic. dalnicni znamky placeny predem slovensko a madarsko. v srbsku 2,5eura do belehradu, v cerne hore tez 2,5eura za prujezd tunelem. celkove zdrzeni cca 5hod. 1,5hod okolo budapeste, asi 3 havarky, pak 2,5hod 90km pred cilem pri sjezdu z hor do podgorici. havarka kamionu a nechali ho stat na miste, misto toho aby ho odtahli a misto toho to pousteli kyvadlove. my od mista nehody 10km. tu kolonu za nama si ani neumim predstavit, ta musela mit min. 20km. chtel jsem spat 2hod na konci madarska, vubec se mi nechtelo, po protrapenych 45min jsem nahodil prvni red bull a jel. druhej ve 2 rano. zatim jedu nonstop od vcerejsiho poledne, i s koupanim, ale uz to na me zacina dopadat. jinak na zacatku srbska jsem sjel na suboticu natankovat, asi snad nejlevnejsi cena co jsem po ceste v srbsku videl a jeste to byla omv. jinak zatim odhad jedna cesta 2200kc za benzin. horsi to bude asi zpatky, z tech hor k podgorici se jelo snad 200km z kopce v kuse. a cesta z belehradu je trosku mazec. ty jejich 50tky, 40tky, pak zas 60ty,80tky. do toho navigacka zas neco jineho, no kdo se v tom mel vyznat. ale jsme tu, je to tu nadherne, tak chvili uzijeme Úsměv

Zdravím,
twle, tak je ve 14h v pátek je mazec, holt to bohužel asi je osud!!!

Tak tohle jsem přesně čekal a s tím i počítal. Proto vyrážíme už v cca 21-22h ve čtvrtek, abychom přes noc přelétli kritický úsek: Pha-Brno-Bratislava-Budapest. Stát se může ale cokoliv, kdykoliv. To je jasné.
My máme zastávku na Zlatarském jezeru, v údolí řeky Tary a nocleh v Žabljaku. Ale neboj, v Srbsku si též užijeme v pátek přes den ... Velmi šťastný

To rychlostní omezení je na prd, proto tam stavějí 150km dálnici, nebyl nějaký úsek hotový či otevřený? Bělehrad -> Čačak A2 E763 Surčin - Obrenovac - Preljina - Čačak - Požega celkem 151,7km, ve stavbě v roce 2014 103,1km?

Děkujemez informace.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 14.8.2016 , 18:21   Citovat  

ne e, nebo jsem si teda niceho nevsiml, mozna i ze to bylo po tme. jinak cerna hora fakt moc pekna. my jsme piskovi, takze dnes byla velika plaza a super
   Návrat  
Jofrey je teď offline  Jofrey
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.8.2016 , 22:13   Citovat  

Užívejte dovču!
   Návrat  
SpaceMan je teď offline  SpaceMan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.8.2016 , 8:38   Citovat  

Milane, vemte auto a dojeďte na Adu Bojanu. Sice nudapláž, ale budete ještě víc nadšení než z Veliké Plaže. BTW: projeť se i na vodním skůtru, co tam pučují. Jet přes 70km/h po vodní hladině je hroznej masakr... Velmi šťastný přátele
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.8.2016 , 11:53   Citovat  

včera večeře v Lovacu u Nasira, pamatuje si josef a Gabi i Spacemana s manželkou...kecali jsme asi hodinu a půl. Nakoupily kontraband chlastu a jeli na hotel. Velka plaža mi moc neoslovila, asi díky tomu že poslední 3 dny bylo krutě větrno a na té rovině lítal ten písek uplně všude. Válíme se na malé pláži pod hradem,kde je pár lidí.
Večer vyrážíme směr Sveti Stefan.

milan: neuděláte si výlet do Ulcinu na stary grad?
   Návrat  
Rusty je teď offline  Rusty
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.8.2016 , 16:33   Citovat  

hoj lidi jaké je plus mínus počasí na v Omiši v druhé polovině Září? je to ještě koupatelné?? Cooo???
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.8.2016 , 14:10   Citovat  

Rusty napsal:
hoj lidi jaké je plus mínus počasí na v Omiši v druhé polovině Září? je to ještě koupatelné?? Cooo???

Omiš byl na konci června ne úplně teplý, ale koupat se dalo to mi hlava nebere . Navíc mě to město nepřesvědčilo ničím, kvůli čemu bych se tam měl vrátit. Lidí všude jak naprdíno, k česky mluvícím lidem ne úplně příjemné jednání a cenově poněkud dráž v porovnáním např. s Černou Horou.
   Návrat  
rudy5 je teď offline  rudy5
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.8.2016 , 19:56   Citovat  

No ja chodím do Omiša a okolia skoro 10r a mne sa zase páči, pláže aj pre plavcov ktorím sa nepáči plytký nábeh do vody ale aj piesok pre deti a večerné mesto n prechádzku fajn a dá sa tam aj niečo podniknúť v okolí ked len človek nechce ležať pri mori tak za mňa celkom fajn cenovo som to neporovnával ale je pravda že každý rok je drahšie a drahšie minule sme boli na čiove a tam bolo slovákov a čechov velmi málo tiež celkom fajn sú tam zátoky kde je fakt súkromie s výhľadom na Split.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 18.8.2016 , 19:30   Citovat  

Zdravíme,
tak naloženo, paradoxně méně věcí, jak do Lucemburska na 4dny Velmi šťastný

Mějte se tu krásně, už se těšíme na cestu, jak malé děcka, možná nás čeká návštěva Itále trajektem za přáteli, co se minulý víkend brali a jsou Lancií Delta HF Turbo na svatební cestě na Sicílii.

Fafoš,
těším se na neděli, naviděnou.

Dobro došli ... přátele
   Návrat  
Fafos je teď offline  Fafos
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.8.2016 , 19:36   Citovat  

Jj v neděli na viděnou... Vaya con dios je to dobrý
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.8.2016 , 19:47   Citovat  

M@jk napsal:
Zdravíme,
tak naloženo, paradoxně méně věcí, jak do Lucemburska na 4dny Velmi šťastný

Mějte se tu krásně, už se těšíme na cestu, jak malé děcka, možná nás čeká návštěva Itále trajektem za přáteli, co se minulý víkend brali a jsou Lancií Delta HF Turbo na svatební cestě na Sicílii.

Fafoš,
těším se na neděli, naviděnou.

Dobro došli ... přátele

hf turbo je dobrá kára
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 20.8.2016 , 9:53   Citovat  

Dobar dan z Crna Gora,
odjezd 21.30h z Prahy, příjezd 19h.

Fotky ze H-SRB hranice Horgoš, OMV ~ Užice, Srbsko. Cca 100 km před SRB-MNT hranici Jakubka, 1.300m.n.m.
S pár přestávkami, 1.300km, vše ok, Čechy, Slovensko, Maďarsko ~ luxusní silnice, Srbsko ~ horší, ale pěkné kopce, hory, lidi milí a umějí pomocí, na styl jízdy nutno zvyknout, sem tam potulný pes, ale jde to. Cesta přes Zlatibor na
Zlatarsko jezero paráda, potkali jsme tam rodinu z Bělehradu a C4G, cesta k a od hranic SRB-MNT je pro autaře paráda, také cesta k mostu Durdevica pres řeku Tara paráda.
Večer v sedm hodin jsme přijeli do Žabljaku, jo tu krásne, kopce a hory. Nádhera. Šli jsme nakoupit a dát večeři a spát.
Dnes pokračujeme směrem k moři. Určitě nějak dojedeme, cesty jsou jaké jsou a urychlit to nejde.
Ozveme se z Ulcinj.

DSC_0005.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSC_0005.JPG, 1.42 MB

DSC_0006.JPG

DSC_0006.JPG, 1.6 MB

DSC_0003.JPG

DSC_0003.JPG, 650.69 kB

DSC_0008.JPG

DSC_0008.JPG, 1.69 MB

DSC_0004.JPG

DSC_0004.JPG, 1.38 MB

IMG-20160819-WA0002.jpg

IMG-20160819-WA0002.jpg, 1.06 MB

DSC_0007.JPG

DSC_0007.JPG, 1.7 MB
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 20.8.2016 , 19:20  Naposledy upravil M@jk dne 22.8.2023 , 15:03, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Dnes kolem poledne jsem přijeli v 18.30 do cíle cesty, po noclehu v horách Durmitorského národního parku jsme vyrazili krásnou cestou směr Nikšic, navštívili klášter ve skále Ostrog, nádherné serpentiny asi 10km, nádhera, pak už nonstop do cíle, nádhera. Jsme tu, paráda.

Dobro došli

DSC_0010.JPG

DSC_0010.JPG, 1.88 MB

DSC_0011.JPG

DSC_0011.JPG, 1.22 MB

DSC_0012.JPG

DSC_0012.JPG, 397.6 kB

DSC_0014.JPG

DSC_0014.JPG, 1.44 MB

DSC_0016.JPG

DSC_0016.JPG, 1.25 MB

dsc_0009_607.jpg

dsc_0009_607.jpg, 2.01 MB
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 21.8.2016 , 16:46   Citovat  

zdarec, tak konecne doma. bohuzel opet 24hod. ode dneska nesnasim madary. fakt s prominutim cura.. cesta cvrcela jak po masle, prijedem na srbsko madarsky hranice a srbove to pousteli, madari sacovali kazdy auto. my byli 4km of madaru, ty 4km jsme "jeli" presne 5hod. fakt nechapu takovy jednani. jinak cela cesta uplne v pohode, nikde nic az na to uplne zbytecny 5hod zdrzeni. najeto celkem 3013km
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.8.2016 , 7:49   Citovat  

milan m napsal:
zdarec, tak konecne doma. bohuzel opet 24hod. ode dneska nesnasim madary. fakt s prominutim cura.. cesta cvrcela jak po masle, prijedem na srbsko madarsky hranice a srbove to pousteli, madari sacovali kazdy auto. my byli 4km of madaru, ty 4km jsme "jeli" presne 5hod. fakt nechapu takovy jednani. jinak cela cesta uplne v pohode, nikde nic az na to uplne zbytecny 5hod zdrzeni. najeto celkem 3013km

Ahoj, tak to je masakr, já jel 2 dny před Tebou a naprosto v pohodě. Ještě sme pokecali o migrantech, páč já si tam fotil ty zábrany a plot co tam mají nachystaný.
   Návrat  
Tomik je teď offline  Tomik
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.8.2016 , 8:35   Citovat  

Mel bych dotaz, proc se uz nejezdi klasika nejkratsi trasa Rakousko-Slovinsko-Chorvatsko?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.8.2016 , 9:47   Citovat  

Tomik napsal:
Mel bych dotaz, proc se uz nejezdi klasika nejkratsi trasa Rakousko-Slovinsko-Chorvatsko?

Protože tou jezdí 80 lidí ze 100 a je tam největší šance, že se zacpeš na hodně dlouho. My jsme se ženou jeli touhle cestou domů koncem června a stejně jsme chvilku poposkakovali v koloně. Pak přes Slovinsko jsme jeli po okreskách okolo dálnice a tu jsme viděli taky ucpanou. A to, prosím, v obou směrech. Smutný
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.8.2016 , 9:57   Citovat  

A nebo je řešení jezdit ve všední den, to je pak pohoda, já nikdy snad nikde víc jak půl hodinky nestál, ale ikdyby - jedu na dovolenou tak nikam nechvátám čumim po krajině nebo na dvd, poslouchám muziku = no stress Velmi šťastný Ale chápu, že vetšině lidí nic jiného nezbývá kvuli rezervaci ubytování atd.

Pro mě je nejhorší se rozhodnout v HR na dálnici před Karlovacem jestli pojedu hrvatskou dálnici až dolů nebo pojedu po starý Úsměv Letos jsem TAM jel dálnici a ZPĚT po starý, oboje pohoda a časově prakticky stejný. Ale co jsem koukal letos tak největší šance na kolonu je při cestě tam mezi Slovinskem a Chorvatskem, je tam staveniště Slo. dálnice, uzké pruhy a 50-tka. (takže 80 a tempomat to jistil Se stydím)Každopádně už tam jezdím jak domu = bez mapy a na navi jsem ani nevzdechnul HaHaaa
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 22.8.2016 , 21:20   Citovat  

Dobar dan, dnes jedeme na Kotor

Je trochu zataženo, přehnala se Jadranem fronta, tak toho využijeme, že je chladněji.

Dnes Sveti Stefan, pevnost Gorazda serpentiny nad Kotorem, rodná chýše krále Petara Njeguša, cesta národním Parkem Lovcen (pro SpaceMana: ta cesta je průjezdna,jak jsme se bavili, ale je ve stádiu, rozšiřování a rovnání), pak klášter Cetinje, bývalé hlavní město a pak Rijeka Crnojevica a meandr této řeky, bomba. Ale nervy na ty jejich manýry za volantem.

To Tomí:

Ahoj,
no my jsme chtěli vidět kus jiné krajiny a zemí bývalé Jugoslávie, osobně jsem tam byl před 27lety.
Příští rok znovu.

DSC_0033.JPG

DSC_0033.JPG, 441.64 kB

DSC_0035.JPG

DSC_0035.JPG, 223.09 kB

DSC_0040.JPG

DSC_0040.JPG, 324.06 kB
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.8.2016 , 18:12   Citovat  

parádička
   Návrat  
varuj je teď offline  varuj
3 háčka
PříspěvekZaslal: 23.8.2016 , 19:37   Citovat  

je to dobrý je to dobrý
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 23.8.2016 , 21:00  Naposledy upravil M@jk dne 11.3.2023 , 23:19, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Dobar dan,
tak dnes jsme jeli na Plaza Ivana a Ada Bojana, ústí hraniční řeky Bojana, paráda, pak jsme jeli na průsmyk Stegvaš 480m.n.m., je na hřebenu, který dělí jezero Skadar a přímořské oblasti, nádhera, pak po úbočí tohoto hřebene k jdeme z nejstarších místních oliv, Stara Maslina, která je více, jak 2000 let stará, pak Stari Bar a panorama vyhlídka u Dobra voda. Koupání se západem slunce na oblazkové pláži u Arabela apartments. Naprostý luxus. Naproti ubytování je wapka, takže chlapci již podruhé vzali wapkou. Spokojenost.

Malou zajímavosti je, že u toho průsmyku jsme byli několik desítek metrů od MNT~Albánských hranic.

DSC_0043.JPG

DSC_0043.JPG, 1.4 MB

DSC_0045.JPG

DSC_0045.JPG, 281.1 kB

DSC_0048.JPG

DSC_0048.JPG, 1.16 MB

DSC_0053.JPG

DSC_0053.JPG, 1.45 MB

DSC_0056.JPG

DSC_0056.JPG, 1.79 MB

DSC_0057.JPG

DSC_0057.JPG, 282.92 kB

DSC_0059.JPG

DSC_0059.JPG, 373.09 kB

DSC_0063.JPG

DSC_0063.JPG, 1.78 MB

DSC_0078.JPG

DSC_0078.JPG, 369.74 kB

DSC_0082.JPG

DSC_0082.JPG, 1.47 MB
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 24.8.2016 , 13:00   Citovat  

aaaa, kdyz vidim ten pisek, hned bych tam skocil Úsměv a tu posledni fotku vim presne, jeli jsme okolo, ale uz jsem tam nestacil zatocit, pri ceste zpet
   Návrat  
Mišule je teď offline  Mišule
PříspěvekZaslal: 25.8.2016 , 8:07   Citovat  

Zdravím nějaký dobrý typ na kemp dole v chorvatsku okolo Makarske? Něco osvědčeného a do karavanu abych nemusel táhnout. Ale písečna pláž podmínkou. Díky za návrhy.
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.8.2016 , 10:15   Citovat  

Mišule napsal:
Zdravím nějaký dobrý typ na kemp dole v chorvatsku okolo Makarske? Něco osvědčeného a do karavanu abych nemusel táhnout. Ale písečna pláž podmínkou. Díky za návrhy.

Písečná pláž u makarsky? to mi hlava nebere to je hodně komplikujici podmínka Velmi šťastný
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 28.8.2016 , 20:29  Naposledy upravil M@jk dne 11.3.2023 , 23:25, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

RIZ3K9 napsal:
Písečná pláž u makarsky? to mi hlava nebere to je hodně komplikujici podmínka Velmi šťastný

Nooo,
tak to určitě. Úsměv

Dobro večer,
srećno stigli u Pragy.
Jsme doma.
Díky Jofreyovi a Zdeňkovi a Spacemanovi za tipy. Příští rok určitě znovu. A určitě v dalších letech. Vidíme to na Bosnu i Hercegovinu a i Srbsko, už víme, jak a kudy.

Trasa: SK-H-SRB-MNT-BiH-HR-H-SK
TAM: tudy odkaz - 1.475 km
ZPĚT: tudy odkaz - 1.482 km
Celkově trasa: 3.350km
Celkově poplatky: Kč 1.125,-
Celkově benzín: 7.168,95 (dle kurzů a nákupu RSD, EUR, KM v BiH)
Celkově náklady: 2,478 Kč na 1km, to je hodně slušný!

Poplatky:
- SK: 14,- € měsíční, pro jistotu, ať je rezerva
- H: 447,- Kč měsíční, pro jistotu, ať je rezerva
- SRB: 290 RSD (2,50€) dálnice A1 H/SRB hranice-Nova Subotica-Novi Sad-Bělehrad
- MNT: 2,50€ tunel Sozina 4,5km
- BiH: 8,50KM (4,25€) dálnice A1 Tarčin-Sarajevo-Zenica
- HR: 0,- KN, jeli jsme 100km po státní BiH/HR a HR/H hranice

Benzín:
- H - dostatek čerpaček OMV, MOL, sem tam Shell, netankovali jsme, jeli jsme durch TAM i ZPĚT
- SRB - EuroPetrol, EKO, Petrol, OMV, atd., já bral OMV MaxxMotion 100, 147-149,- RSD, N95 levnější, 1€ = 116-122,- RSD, 100RSD = 23-24,- Kč
- MNT - EKO, Petrol, Jugopetrol, Kalamper Petrol, FAB Petrol, atd., Eurosuper 98 1,08-1,11€
- BiH - Petrol, BP, Gazprom, Ina, Holdina (a další značky), já bral Hodina Super Plus BMB 98 N98 1,95 KM (1,- €) a Gazprom BMB G Drive 100 1,99 (1,01€)

Vše fungovalo, takže dobré. U mně je znát, že jsem neměl 100oct, ale to bylo tím teplem, ale vše fungovalo a super.

- Maďarsko: limity jako u nás, cesty super. Nasadíte 130km/h a za necelé 4hodiny projedete celé Maďarsko od Hranic po hranice.

- Srbsko: limity 50, 80 a 120km/h. Musím opravdu varovat před dlouhou cestou Bělehrad -> jih, 280km 4,5h, ale stojí to za to: Zlatibor, Zlatarsko jezero přes MNT, ale stojí to za to. Absence neotevřené dálnice A2 Bělehrad->Čačak je znát, to bude tak 2h úspora, příště spíše A1-A3 na Kragujevac-Krajleva, Manastir Studenice a přijet do MNT u Bjelsko Polje a Manastir Morača a vodopád Svetigora a Podgorica a na jih. Řidiči asi ráno kolem 7h spěchali do práce, trochu magoři, ale jde to. Pozor: neplést si radary s počitadly počtu vozdiel neboli "Brojila prometa." ... mají solární napájení a detejci v asfaltu, ale radary také, hlavně na 60tkách a v obcích s větší koncentrací obyvatel.

- Černá Hora: limity 50, 80 a 100 a 120km/h. Musím varovat na opravdu delší časy cestování přes MNT, i když je velikostí jako Středočeský kraj, ale ty krásy za to stojí. Dost omezeních rychlostních a pak to trvá. Řidiči na jednu stranu vstřícní na druhou trochu magoři. Moc mi nevyhovoval. Ale zvykl jsem si.

- Bosna a Hercegovina: 50, 80 a 100 a 130km/h. Tady musím vyzvdvihnout, 20let po válce a je znát, že silnice jsou mnohdy úplně nové, a i když starší tak kvalitní, vedlejší ne tak extrémně (to platí spíše pro Republiku Srbskou), ale i když se cesty kroutí podél řek Neretva, Bosna, jsou tu mnohé tunely a cesta odcípá. Řidiči docela v klidu, provoz jede, vyhovoval mi. Pozor: neplést si radary s počitadly počtu vozdiel neboli "Brojila prometa." ... mají solární napájení a detejci v asfaltu, ale radary také, hlavně na 60tkách a v obcích s větší koncentrací obyvatel.

Takže už víme, co a jak, a příští rok opět tam přes Bosnu a Hercegovinu: Jajce, Mostar, Međugorje, Stolač, Pocitejl a Trebinje a Černá Hora a zpět Pivski manastir a Sarajevo. Uvídíme.

přátele
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Dovolená v zemích Západního Balkánu :-)
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina