Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 52, 53, 54 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Strana 53 z 137
michal.t je teď offline  michal.t
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.9.2016 , 3:18   Citovat  

Tak se mi ten zvuk mojí 1.8 iVTEC (C9g) poslední dobou nějak nepozdává… někdy zní snad až jakoby s dieselovým cvrlikáním… či trochu připomínající starý Favorit. Nebo jako by tam někde hluboko v motoru rychle lítala kulička jako ve spreji.
Projevuje se to:
- Od cca 1700 ot. při mírném přidání plynu (zašlápnutím plynu až do podlahy se intenzita tohoto pazvuku již nezvyšuje)
- Od cca 2200 – 2500 ot. to již přestává být patné a ztrácí se to v „normálním hluku“ motoru.
- Projeví se to pouze při zahřátém motoru, typicky po prohřátí náročnější jízdou v kopcích, ale někdy i při zcela klidné jízdě po rovinkách.
- Nepřichází „skokově“, spíš se pozvolna zvýrazňuje.
- Frekvence toho „cvrlikání“ mi přijde podobná frekvenci „pálení“ válců (ale nedám ruku do ohně, že úplně stejná). Občas se mi zdá, že je to víc kolísavé než normální „rytmus“ motoru.
- Do cca 5000 km jsem ten zvuk vůbec neznal, nyní (najeto cca 8500 km) se objevuje čím dál častěji.
- Palivo beru téměř jen od Benziny, motor se jinak zdá v dobré kondici, jak spotřebou, tak zátahem.

Někdy mi ten zvuk připadá až ostudný na benzíňák… zkoušel jsem to předvést servisnímu technikovi, ale zrovna jak na potvoru se ten stav nepovedl při jízdě navodit a oba jsme mohli jen konstatovat, že slyšíme běžný zvuk výfuku. Takže nic z toho.

Nemáte někdo nějakou podobnou zkušenost? Či snad tip na řešení?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.9.2016 , 9:14   Citovat  

První bych zkontroloval vůle ventilů.
Může také docházet k detonačnímu hoření (asi nejvíce to odpovídá tomu popisu), špatný předstih, karbon v motoru ... nevím jestli má R18 čidlo klepání.
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.9.2016 , 20:55   Citovat  

Několik žánrových fotek...

20160913_193258.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
20160913_193258.jpg, 275.74 kB

20160907_170657.jpg

20160907_170657.jpg, 431.82 kB

20160915_094230.jpg

20160915_094230.jpg, 710.04 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.9.2016 , 21:40   Citovat  

JardaBar napsal:
První bych zkontroloval vůle ventilů.
Může také docházet k detonačnímu hoření (asi nejvíce to odpovídá tomu popisu), špatný předstih, karbon v motoru ... nevím jestli má R18 čidlo klepání.

Dík za tipy, některé z nich mi už taky bleskly hlavou. Zakarbonování mi nepřipadá moc pravděpodobné, když má motor za sebou pouhých cca 8500 km a občas to do kopců pořádně vytočím, přilívám taky aditivum, ať už to svůj účel plní či nikoliv.
Nejpitomnější na tom je, že se to ani nedá s jistotou navodit ten zvuk a nevím tak, co je přesně jeho spouštěčem - dnes jsem např. zkoušel jízdu stylem brzda plyn i klidnější jízdu a nic. Jindy to zas nemile překvapí, když se cvrlikání objeví. No nezbývá mi zatím asi nic než čekat, jak se to bude vyvíjet dál.
   Návrat  
cport je teď offline  cport
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.9.2016 , 9:30   Citovat  

Snad to nebude nic vazneho ... drzim palce. Dej vedet, co to bylo a jako to dopadlo.
   Návrat  
Pincek je teď offline  Pincek
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.9.2016 , 11:33   Citovat  

Já mám teda jen 1.4 krátkýho a najeto 12 000 km 95% na LPG a zvuk motoru se mě taky občas zdá být jinej. Myslím, že je to počasím, za vlhkého vzduchu mě přijde motor zvukově lepší a taky jakoby líp táhnul. Tobě to asi dělá jinou horší neplechu,ale to počasí s tím může taky souviset.

Jinak včera jsme jeli po naší krásné D1 a v jednou se zužení a samozřejmě panelového drncaní se mě rozsvitila kontrola tlaku v pneumatikách.Celou dobu jsem jel jsem normálně do 140 a v omezení 95, žádná palba. Auto jelo normálně,ale stejně jsem to raději jel zkontrolovat a všechny kola měly tlak stejně 2,1. Tak jsem to v palubáku vypnul, to se nic nestalo a svítilo to pořád dál, tak jsem to inicializoval a kontrolka zhasla a pak se už dalších cca 200 km nerozsvítila. Stalo se to už někomu?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.9.2016 , 13:07   Citovat  

Pincek napsal:
Já mám teda jen 1.4 krátkýho a najeto 12 000 km 95% na LPG a zvuk motoru se mě taky občas zdá být jinej. Myslím, že je to počasím, za vlhkého vzduchu mě přijde motor zvukově lepší a taky jakoby líp táhnul. Tobě to asi dělá jinou horší neplechu,ale to počasí s tím může taky souviset.

Jinak včera jsme jeli po naší krásné D1 a v jednou se zužení a samozřejmě panelového drncaní se mě rozsvitila kontrola tlaku v pneumatikách.Celou dobu jsem jel jsem normálně do 140 a v omezení 95, žádná palba. Auto jelo normálně,ale stejně jsem to raději jel zkontrolovat a všechny kola měly tlak stejně 2,1. Tak jsem to v palubáku vypnul, to se nic nestalo a svítilo to pořád dál, tak jsem to inicializoval a kontrolka zhasla a pak se už dalších cca 200 km nerozsvítila. Stalo se to už někomu?

JJ, to s tou vlhkostí vzduchu je známá věc, už můj děda si ve stodvacítce pochvaloval, jak hezky to vždy jede po dešti. Po fyzikální příčině jsem zatím nepátral.

Před tou signalizací změny tlaku v pneu mě prodejce varoval – že určitě dřív nebo později zažijeme nějaký ten falešný poplach. Taky mi ukazoval, jak to pak znovu správně zkalibrovat v menu… nebylo to složité, ale už si to nepamatuju, zatím jsem to nepotřeboval. V manuálu by o tom mělo něco být.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.9.2016 , 13:09   Citovat  

cport napsal:
Snad to nebude nic vazneho ... drzim palce. Dej vedet, co to bylo a jako to dopadlo.

Dík... jasně, budu informovat. Hlavně doufám, že pokud se to má "rozsypat" tak, že se tak stane ještě v záruce.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.9.2016 , 13:53   Citovat  

Falesny poplach u hlidani tlaku pneu jsem mel taky. Poprve po cca 30km po vyjeti z autosalonu. Inicializaci delam po kazdem dofouknuti pneu. U 17palcovych jsem falesny poplach nemel, u 16palcovych jsem mel asi 3.

K tomu motoru - a to ti to ani preventivne neproverili?
   Návrat  
DworiBak je teď offline  DworiBak
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.9.2016 , 17:40   Citovat  

cport napsal:
Falesny poplach u hlidani tlaku pneu jsem mel taky. Poprve po cca 30km po vyjeti z autosalonu. Inicializaci delam po kazdem dofouknuti pneu. U 17palcovych jsem falesny poplach nemel, u 16palcovych jsem mel asi 3.

Ono je taky potřeba přihlásit i jiný rozměr kola do ECU přes HDS,proč je to potřeba jsem zde psal.
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.9.2016 , 21:24   Citovat  

DworiBak napsal:
Ono je taky potřeba přihlásit i jiný rozměr kola do ECU přes HDS,proč je to potřeba jsem zde psal.

Není to potřeba.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.9.2016 , 21:56   Citovat  

cport napsal:

"preventivně prověřit" - tím myslíš napojit diagnostiku? Hmm, auto tam pak sice zůstalo na výměnu oleje, ale nikdo se nezmiňoval, že by diagnostiku dělali... Ono po tom "fiasku" kdy jsem se marně snažil ten zvuk navodit, jsem si připadal jak ichtyl Tak to koukám! a neměl holt tu náturu něco dalšího chtít. Ale přístup jinak vstřícný, pokud by se to nějak zvýraznilo, mám pry přijít znovu.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.9.2016 , 7:28   Citovat  

DworiBak: jj, to vim, ze se to ma prehazovat, ale to uz si neudelam sam. Nebo ano?

michal.t: Jj, diagnostiku. Nejpozdeji na prvni servisni bych ji vyzadoval.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.9.2016 , 12:10   Citovat  

cport napsal:
DworiBak: jj, to vim, ze se to ma prehazovat, ale to uz si neudelam sam. Nebo ano?

michal.t: Jj, diagnostiku. Nejpozdeji na prvni servisni bych ji vyzadoval.

Sám si to neuděláš,je potřeba diagnostiku HDS a v ABS přepsat rozměr kol.
   Návrat  
hornet je teď offline  hornet
PříspěvekZaslal: 27.9.2016 , 19:19   Citovat  

Michal.t
Něco podobného jsem zaregistroval i já a zhruba při stejných km.Zjistil jsem,že zvuk vydává PCV ventil.Až to bude ďělat,zmáčkni hadičku,která vede od něj do sání a když to přestane jsme doma. Smutný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.9.2016 , 22:53   Citovat  

hornet napsal:
Michal.t
Něco podobného jsem zaregistroval i já a zhruba při stejných km.Zjistil jsem,že zvuk vydává PCV ventil.Až to bude ďělat,zmáčkni hadičku,která vede od něj do sání a když to přestane jsme doma. Smutný

Díky za tip!
pokusím se nalézt tu správnou hadičku, ani jsem netušil, že nějaké PCV vůbec existuje… bude to chtít nějakou svorku, která by to přidržela zmáčknuté za jízdy… Nebo se to u Tebe projevovalo i na volnoběh či vytáčení motoru na místě? U mě jen za jízdy.
A jak to tede dopadlo? Pomohla výměna toho ventilu? Opravili Ti to v rámci záruky?
   Návrat  
hornet je teď offline  hornet
PříspěvekZaslal: 28.9.2016 , 9:54   Citovat  

Projevuje se to jen občas na volnoběh a přidáváni na místě.Za jízdy už to slyšet není.Je to ventil odvětrání klikové skříně.Tak u tebe to bude něco jiného.Zatím to nemám vyměněné,jelikož jsem při prvním servisu byl na montáži a ženu s tím tak nějak odbyli.
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 28.9.2016 , 15:07   Citovat  

Joystick napsal:
Co je na tom k nepochopení. Elegance 2015 a 2016 je stejná, pouze je nyní dražší. Navíc přibyla Elegance Connect+ s Connectem a navigací. Nová výbava 2016 je Style.

asi příprava na ceny 10G Velmi šťastný
každopádně masakr je to vedle v německu Tak to koukám!

eura.JPG

eura.JPG, 104.19 kB
   Návrat  
Joystick je teď offline  Joystick
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.9.2016 , 17:07   Citovat  

xenon04 napsal:
asi příprava na ceny 10G Velmi šťastný
každopádně masakr je to vedle v německu Tak to koukám!

Hmm, 680kkč za benzín to je hustý. A to mají nižší DPH.
   Návrat  
chrobok je teď offline  chrobok
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.10.2016 , 9:20   Citovat  

Jak široké jsou ty středy kol? Chtěl bych na černá kola něco s červený detailem (aby to doplnilo ten můj červený pruh na masce) tak jsem koukal na bazos že to tam borec prodává odkaz jen nevím jestli to bude sedět H+
   Návrat  
Dudla je teď offline  Dudla
PříspěvekZaslal: 3.10.2016 , 19:23   Citovat  

Zdravim,

můžete doporučit nějaké dobré příčníky? Do týdne bych chtěl kupovat. Předem díky.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.10.2016 , 8:11   Citovat  

Ja to chtel resit, ale nakonec jsem to odlozil. Letos v lete jsem pricniky jeste nepotreboval.

Osobne bych asi nebral jine nez Thule, pokud najdes neco srovnatelneho, budu rad za tip.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.10.2016 , 9:12   Citovat  

Celkem kvalitní nosiče dělá Atera,ale jestli má Tourera,nevím...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.10.2016 , 22:54   Citovat  

Mám origo, vydupal jsem si je k novýmu autí a jsou bezva. Dražší jsou asi o 2000,- než aero thule.
   Návrat  
KaBro je teď offline  KaBro
PříspěvekZaslal: 5.10.2016 , 20:58   Citovat  

Dobrý den, jsem zde nový majitel nového Civic Tourer 9G ca od 05/2016. Řeším výměnu pneu z letních na zimní, tzn. z profilu 17 na 16. Jsem z JBC, autorizovaný servis, kde jsem koupil auto nabízí teď zimní gumy s alu disky ca za 22 tis., což se mi jeví dost, jsem schopen sehnat nové s plech. disky ca za polovic. Jenže nevím jak dál postupovat - auto nemá rezervu, jen sadu lepení, tudíž ani hever (v servisu mi řekli, že v případě defektu mám volat asistenci ...), nevím kde ho příp. nasadit, abych nepoškodil karoserii. Další problém je asi s přečipováním v palubním compu ze 17´na 16´ tak, aby byl správný nájezd km (to pro první garančku - mám najeto ca 8500 km),kalibraci tlaku (aby nesvítila kontrolka) bych měl snad zvládnout při nastavení na volantu a správném tlaku v pneu. Do servisu k dealerovi se mi nechce (Pelesi LBC), abych je "neurazil" svými disky a pneu, protože od nich za tu cenu opravdu nechci. Prosím, může mi někdo poradit, resp. má někdo zkušenosti jak při výměně pneu letních 17 za zimní 16 postupovat? Něco jsem četl už tady na fóru, ale je to pro mně dost nesrozumitelné. Navíc prodejce, od kterého bych chtěl sadu koupit tvrdí, že nepotřebuji nic přečipovávat- viz odpovědi zde:
Dobrý den,

1) rozměr disku není důležitý pro elektroniku vozidla – pokud se mění rozměr disku, mění se i rozměr pneu tj. obvod kola je stále stejný

2) pokud nedošlo ke změně, má Honda kontrolu tlaku pře ABS tj. žádné ventilky potřeba nejsou

3) pro správné rozhodnutí ohledně zimního kompletu je podstatné, co máte v TP (jsou zde uvedeny náhradní rozměry disků i pneumatik)

S pozdravem

Tady bych si tedy myslel, že kolo 17´se otáčí pomaleji nežli 16´, čili 16 ka by měla teoreticky najet víc otáček a tím pádem i km - nevím ...

Dobrý den,

1) rozměr disku není důležitý pro elektroniku vozidla – pokud se mění rozměr disku, mění se i rozměr pneu tj. obvod kola je stále stejný

Díky za jakoukoli fundovanou odpověď.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.10.2016 , 22:24   Citovat  

joystick: a nejsou ty originaly prave rebrandovane Thule? Ja mel za to, ze jo.

KaBro: osobne si myslim, ze original ALU s obutim za 22 je dobra cena. I kdyz koupis jinde, nemaji se co urazet a normalne tu zmenu rozmeru muhou udelat. Ale osobne bych z toho vubec hlavu nemel.

Sam mam letni 17 a zimni 16, v pocitaci mam nastaveno trvale 17. U tech 16 mi to dela problem jen v tom, ze musim nekdy kalibrovat na vickrat.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.10.2016 , 22:54   Citovat  

KaBro napsal:
Dobrý den, jsem zde nový majitel nového Civic Tourer 9G

Nemusíš mít originál kola,nikomu to přeci vadit nebude.
tudy odkaz
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.10.2016 , 23:16   Citovat  

Zlatý starý auta... Těm bylo jedno, jaký kola jsou nasazený... naštvanej

Už mě zas přešlo pohrávání s myšlenkou na prodej Acca...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 6.10.2016 , 10:43   Citovat  

cport napsal:
joystick: a nejsou ty originaly prave rebrandovane Thule? Ja mel za to, ze jo.
.

jj, je to asi thule, ale systém zámků je jiný. Nepoužívá se běžný klíček, ale takový tisícihran, kterých je asi několik desítek či stovek variant a tím se to zamyká.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.10.2016 , 11:30   Citovat  

Hellborn napsal:
Zlatý starý auta... Těm bylo jedno, jaký kola jsou nasazený... naštvanej

Už mě zas přešlo pohrávání s myšlenkou na prodej Acca...

... i kdyz to tak nevyznelo, tak ja prece tim svym prispevkem chtel rict, ze je jedno, jaky kola jsou nasazeny Mrk U tech 16" mi to zpusobilo dohromady dvouminutove zdrzeni.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 52, 53, 54 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina