Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[0]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 295, 296, 297 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Strana 296 z 486
Trip je teď offline  Trip
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.10.2016 , 9:11   Citovat  

Čerstvá zpráva z H+ servisu. Zeptal jsem se jaký doporučují olej do A7G nafta. Říkal, že do teď vždycky lili 5w30, ale že prý hromadně přecházejí na 0w30 se specifikací C2/C3. Prý přechod z 5w30 by měl být bez problémů. Tak třeba to někomu pomůže při rozhodování je to dobrý
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.10.2016 , 12:04   Citovat  

VenaRD napsal:
Ahoj,
jak vám brzdí Acco7G? Nechal jsem si udělat komplet brzdy - kotouče, destičky, vzadu pístky - takže stav by měl být 100%. Zvyknul jsem si na to, že pro větší brzdnej účinek musím vyvinou poměrně dost síly. Když to někomu pujčím, tak pak slyším "nějak blbě ti to brzdí". Velmi šťastný Velmi šťastný Máte to taky tak? Přemýšlím o tom, zda je to charakteristika auta, nebo bych měl třeba ještě zkontrolovat posilovač apod.
Díky V

100% asi tezko kdyz to mas cca 13let stary Velmi šťastný hadicky maji taky uz neco za sebou ,ja jsem mel brembo 4 pistky na 2tunovem aute ktery pri selapnuti pedalu na podlahu zastavilo na par metrech a pak jsem sedl cestve do accorda se KO kotoucema a novyma deskama nezname znacky tak jsem se malem vyboural kdyz jsem zadupnul a auto jelo jeste 10m Velmi šťastný a ani po vymene to nebyl zadnej zazrak ,ale zvykl jsem si , tu vyyjenou silu ..,kazdej je zvyklej na neco jineho ,ale treba ja taky musim poradneji slapnout na pedal aby to fakt zabrzdilo ,mozna je vec nastaveni a mozna bezna vec u accordu nebo celkove tak stareho auta .. myslim ,ze se vetsina schodne natom ,ze A7G by mohl mit lepsi brzdy na tu vahu ...
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 15.10.2016 , 12:48   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
100% asi tezko kdyz to mas cca 13let stary Velmi šťastný hadicky maji taky uz neco za sebou ,ja jsem mel brembo 4 pistky na 2tunovem aute ktery pri selapnuti pedalu na podlahu zastavilo na par metrech a pak jsem sedl cestve do accorda se KO kotoucema a novyma deskama nezname znacky tak jsem se malem vyboural kdyz jsem zadupnul a auto jelo jeste 10m Velmi šťastný a ani po vymene to nebyl zadnej zazrak ,ale zvykl jsem si , tu vyyjenou silu ..,kazdej je zvyklej na neco jineho ,ale treba ja taky musim poradneji slapnout na pedal aby to fakt zabrzdilo ,mozna je vec nastaveni a mozna bezna vec u accordu nebo celkove tak stareho auta .. myslim ,ze se vetsina schodne natom ,ze A7G by mohl mit lepsi brzdy na tu vahu ...

Docela by mě zajímalo co si měl předtím za auto...
   Návrat  
Mino21 je teď offline  Mino21
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.10.2016 , 13:31   Citovat  

DOHCVTEC napsal:

Mně přijdou akorát. Tedy upřímně řečeno, když jsem sedl z Primery do Accordu, tak jsem furt líbal čelní sklo a naopak když jsem přesedl z Accordu do Primery, tak jsem jednou při vyjíždění z parkoviště na hlavní dojel až do půlky hlavní na středovou čáru jak blbě ten Nissan brzdil. Štěstí, že nic nejelo. Když mi vyměnili kotouče, tak to ze začátku brzdilo docela bídně, ale po chvíli si to sedlo a nemám námitek.
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.10.2016 , 14:57   Citovat  

Mino21 napsal:
Mně přijdou akorát. Tedy upřímně řečeno, když jsem sedl z Primery do Accordu, tak jsem furt líbal čelní sklo a naopak když jsem přesedl z Accordu do Primery, tak jsem jednou při vyjíždění z parkoviště na hlavní dojel až do půlky hlavní na středovou čáru jak blbě ten Nissan brzdil. Štěstí, že nic nejelo. Když mi vyměnili kotouče, tak to ze začátku brzdilo docela bídně, ale po chvíli si to sedlo a nemám námitek.

proto jsem rikal ,ze je o o zvyku ,takze je tezko subjektivne rict jestli brzdi dobre nebo ne ,
jako mit jeste tezsi naftu tak nevim ,ale na vse se da naviknout ..

Mel jsem 607 V6 a mel jsem tam ATE kotouce a desky a brzdilo to moc dobre na tu vahu ,
tam fakt kdyz jsi to zadupnul tak jsi letel Velmi šťastný ,jinak povedeny auto za 60000kc , jezdi dodneska bez problemu ..

20140531_190037.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
20140531_190037.jpg, 1.17 MB
   Návrat  
varuj je teď offline  varuj
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.10.2016 , 15:09   Citovat  

VenaRD napsal:
Ahoj,
jak vám brzdí Acco7G? Nechal jsem si udělat komplet brzdy - kotouče, destičky, vzadu pístky - takže stav by měl být 100%. Zvyknul jsem si na to, že pro větší brzdnej účinek musím vyvinou poměrně dost síly. Když to někomu pujčím, tak pak slyším "nějak blbě ti to brzdí". Velmi šťastný Velmi šťastný Máte to taky tak? Přemýšlím o tom, zda je to charakteristika auta, nebo bych měl třeba ještě zkontrolovat posilovač apod.
Díky V

A co brzdova kvapalina, kedy si ju menil naposledy? Je rovnako dolezitá, ako kotuce a dosticky...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Mino21 je teď offline  Mino21
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.10.2016 , 17:06   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
proto jsem rikal ,ze je o o zvyku ,takze je tezko subjektivne rict jestli brzdi dobre nebo ne ,
jako mit jeste tezsi naftu tak nevim ,ale na vse se da naviknout ..

Mel jsem 607 V6 a mel jsem tam ATE kotouce a desky a brzdilo to moc dobre na tu vahu ,
tam fakt kdyz jsi to zadupnul tak jsi letel Velmi šťastný ,jinak povedeny auto za 60000kc , jezdi dodneska bez problemu ..

Jj, to souhlasím, záleží dost na zkušenostech s jinými auty. Zatím jsem ale neřídil nic, co by brzdilo nějak výrazně líp než můj Accord. Buď zhruba tak stejně nebo hůř. Zajímavý byl např. naftový Ceed, který měl docela slabé brzdy a jak se to naložilo, o to více to vyniklo. Pak už to byly spíše jen zpomalovače než brzdy.
   Návrat  
scream je teď offline  scream
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.10.2016 , 18:50   Citovat  

Jedna vec je kde to zacne brzdit (kusat) a aku silu na to treba vyvinut, druha vec je, ci to dokaze ubrzdit kolesa tak aby auto slo do smyku aj pri 100km/h, ked sa zadupne pedal do zeme. To prve je o pocitoch, charakteristike, ocakavaniach a to druhe je o tom, ci auto brzdi dobre alebo nie. Ja som napr. na mercedese nevedel zabrzdit v 50km/h ako clovek, lebo to auto flekovalo pri zoslapnuti pedalu o 1/4
   Návrat  
Jakub Foud je teď offline  Jakub Foud
PříspěvekZaslal: 16.10.2016 , 7:29   Citovat  

VenaRD napsal:
Ahoj,
jak vám brzdí Acco7G? Nechal jsem si udělat komplet brzdy - kotouče, destičky, vzadu pístky - takže stav by měl být 100%. Zvyknul jsem si na to, že pro větší brzdnej účinek musím vyvinou poměrně dost síly. Když to někomu pujčím, tak pak slyším "nějak blbě ti to brzdí". Velmi šťastný Velmi šťastný Máte to taky tak? Přemýšlím o tom, zda je to charakteristika auta, nebo bych měl třeba ještě zkontrolovat
posilovač apod.
Díky V

Čau já mám Acco 7g z roku 2008 a to jak sem byl zvyklí na starý auto že to chce fakt šlápnout pořádně na brzdu tak tady si ještě trochu na tu brzdu zvikam... Přijde mi že jsou dost jedovaté... Máš je nové tak si je nech sednout a uvidíš oni pak změní úplně účinnost... Každý nový brzdy ti nebrzdi dobře.
   Návrat  
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.10.2016 , 8:59   Citovat  

Tak sa choďte povoziť na Varuj-ovej zostave s kompletom od EBC a uvidíte že pôvodn brzdy za moc nestoja Velmi šťastný

NEviem teda aké sú OEM platne, ale s nad EBC min. dopredu prudko uvažujem.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.10.2016 , 10:28   Citovat  

Teď nevím co řešíte. Já když zadupnu pedál,tak auto zastaví tak,že mám v těle až takový divný pocit. Ty brzdy se dávkují postupně a když to fakt na krev zadupnu,brzdí to slušně. Mě to vyhovuje. Asi bych nechtěl brzdy které se koušou jen se lehce dotknete a jdete na sklo...
   Návrat  
scream je teď offline  scream
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.10.2016 , 9:36   Citovat  

Slabe brzdy spoznate pri piatom zabrzdeni zo 150 na 70 Velmi šťastný
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 17.10.2016 , 10:01   Citovat  

scream napsal:
Slabe brzdy spoznate pri piatom zabrzdeni zo 150 na 70 Velmi šťastný

....a zadna Honda z tech co jsem mel moznost mit, se ctí takovej test nedala. ( Kdyz pominu 300mm XYZ na ITR). Pro sebe z toho mam zaver, ze Hondy proste nebrzdej.
Ted jen cekam, kdo zacne tu pohadku o " to je potreba umet brzdit" Úsměv
   Návrat  
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.10.2016 , 11:07   Citovat  

kandik napsal:
....a zadna Honda z tech co jsem mel moznost mit, se ctí takovej test nedala. ( Kdyz pominu 300mm XYZ na ITR). Pro sebe z toho mam zaver, ze Hondy proste nebrzdej.

kdo brzdí je druhej Velmi šťastný
Jinak souhlas, Hondy jsou chcíplý na brzdách, a že jsem jich pár už taky měl, a závadou na brzdovém systému to nebylo
   Návrat  
von-pivoj je teď offline  von-pivoj
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.10.2016 , 13:16   Citovat  

Pěkná diskuze se tu rozhořela ohledně brzd, to musím uznat. Mě brzdy na Acco docela vyhovují, resp. nástup brzdného účinku, hezká dávkovatelnost a hlavně rychlá čitelnost. Když to porovnám s autama od frantíků, která jsem doposud řídil tak mi příjdou brzdy v Acco mnohem lepší a bezpečnější. Není tam ten nesmyslný efekt okamžitého stopu, kdy se člověk dotkne pedálu a kola se bloknou, teprve po pár metrech se konečně ECU resp. ABS rozhodně ukončit demonstrativní stávku a začne fungovat, jenže to už máte na čele bouli a zamaštěné přední sklo. Tím samozřejmě nechválím samotné brzdy na Acco, v předu bych osobně uvítal dvoupístové řešení vzhledem k hmotnosti Acco tourer a zadní brzdy jsou kapitola sama o sobě. Systém zadních brzd, resp. kotoučů mi přijde docela nešťastě řešený. Vzhledem k rozložení hmotnosti a hlavně rozložení brzdných sil (přední vs. zadní náprava) měly být vzadu použit jinší systém než dosavadní. Malé zdvihy a mírné brzdné síly na zadní straně způsobují ono časté zatuhávání třmenů a s tím spojenou degradaci samotného brzdového kotouče. Prostě, když to slabě brzdí nebo to nebrzdí vůbec, tak to shnije jak spadlé jablko.
Zde se pak nedivím lidem, kteří mají čas, prostor a finance na SWAP, hned bych se do toho taky pustil.
Samozřejmě, kdo jezdí hodně a na hraně, tak tomu sériové brzdy zákonitě stačit nebudou, o tom není pochyb. Ale testovat výdrž brzd krizovým brzděním ze 150km několikrát po sobě je v dnešním provozu dost velký hazard. Samozřejmě jiná situace je na okruhu, tam ale snad jdou lidi, co si toto uvědomují a mají na to dostatečně přizpůsobené vozidlo.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 17.10.2016 , 13:39   Citovat  

von-pivoj napsal:

Zde se pak nedivím lidem, kteří mají čas, prostor a finance na SWAP, hned bych se do toho taky pustil.
Samozřejmě, kdo jezdí hodně a na hraně, tak tomu sériové brzdy zákonitě stačit nebudou, o tom není pochyb. Ale testovat výdrž brzd krizovým brzděním ze 150km několikrát po sobě je v dnešním provozu dost velký hazard. Samozřejmě jiná situace je na okruhu, tam ale snad jdou lidi, co si toto uvědomují a mají na to dostatečně přizpůsobené vozidlo.

potiz je v tom, ze brzdeni 5x za sebou 140 - 70kmh neni zadnej "krizovej test" ale muze to byt celkem bezna prax paklize napr. spechas a predjizdis. Tuhle potrebu muze mit semtam kazdej ridic, nerad bych aby ted tady zacinaly moralistni onanie na tema dopravnich predpisu atd.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.10.2016 , 13:49   Citovat  

von-pivoj napsal:
V předu bych osobně uvítal dvoupístové řešení vzhledem k hmotnosti Acco tourer a zadní brzdy jsou kapitola sama o sobě.....

Už som skoro kúpil dvojpiesty ale stačilo sa previesť s Varujom a jeho kompletom od EBC (blade + redstuff vpredu, groove vzadu ak sa nemýlim), tak mi bolo jasné že problém nie sú čeluste ale kotúče a dosky. Takže moja cesta smeruje tam Úsměv
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.10.2016 , 13:55   Citovat  

Jak píše von-pivoj, taky mě vyhovuje dávkovatelnost a čitelnost. Když si půjčím škodovku u rodiny, tak na první křižovatce líbám vždycky sklo Úsměv

Na moje jezdění to stačí, ale dovedu si představit, že kdo využívá potenciál auta víc, tak z toho šťastný nebude.
   Návrat  
Jakub Foud je teď offline  Jakub Foud
PříspěvekZaslal: 17.10.2016 , 14:11   Citovat  

Čau chci se zeptat budu mit problém s policií když dám místo parkovacek led žárovky bílé... A ještě jedna věc co je tam za typ žárovek.???
   Návrat  
VenaRD je teď offline  VenaRD
PříspěvekZaslal: 17.10.2016 , 14:20   Citovat  

Díky za odpovědi.
Vychází mně z toho, že mně to brzdí zřejmě tak jak má Úsměv Mně osobně ty brzdy vyhovují a zvyk jsem si, když chci tak auto brzdí za kibicování ABS z třeba 80 km na 0, bez vadnutí. Kapalinu mám novou v rámci výměny těch desek a brzdy mám odvzdušněny. Jinak brzdy už mám po výměně zajety, už mají asi 8000 km, takže účinnost už bude zřejmě neměnná.
Myslím, že už i manželka si zvykla, že musí trošku šlápnout... Úsměv
Dík V
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.10.2016 , 14:53   Citovat  

Jakub Foud napsal:
Čau chci se zeptat budu mit problém s policií když dám místo parkovacek led žárovky bílé... A ještě jedna věc co je tam za typ žárovek.???

W5W (T10) . Ale oblúkom sa vyhni číne, pretože ich 6000K biela je tak v realite 7000K - "namodralá" biela.

Odporúčam ísť do rady Osram LED W5W, ktoré sa vyrábajú v 3 odtieňoch. Teplá biela (4000K), studená biela (6000K) a bielo-modrá (6700K).

Je na tebe čo si vyberieš, ja si to ale zvyčajne ladím s xenónami podľa výbojok ktoré používam. Na leto mávam 5500K výbojky, takže tam mmám 6000K, rozdiel je zanedbateľný, na zimu prechádzam vždy 4300K a následne používam 4000K. K halogénom by som nič iné ako 4000K ani nedával, bude to "skok" ale to už je na tebe.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.10.2016 , 15:01   Citovat  

kandik napsal:

Myslíš že tímto brzdovým testem neprojdou jen Hondy? Pokud při prvních brzděních je to v pohodě a po více brzděních vadnou,tak to bude materiálem kotoučů a desek. Přiznám se že u C5g se mi několikrát stalo,že po ohřátí jsem stál vší silou na pedálu a auto si jelo. U Accorda se mi to ale ještě nestalo...
   Návrat  
pelcik13 je teď offline  pelcik13
PříspěvekZaslal: 17.10.2016 , 15:38   Citovat  

Ahoj. Nemá někdo zkušenosti s podobným problémem jako mám já? Jedu v autě a občas (spíše v kopci) pří předjíždění a nebo prostě při plynu na podlaze najednou jako kdyby auto vůbec nejelo. Dokonce jak kdyby se dusilo a mělo nulový výkon. Asi 4x mě to udělalo, tak jsem byl acco projet se servisákem a dokonce při tomhle projevu auto uplně zdechlo a nechtělo chvíli nastartovat. Byl to rozjezd,1ka, 2ka plnej kotel trochu do kopce pak škub a zdechl. Mám už auto v servisu, ale trnu co se z toho vyklube. (jo a po tom posledním se rozsvítila kontrolka motoru). + neví někdo o třeba alternativě (jiná firma nebo "jak jsou nerez svody třeba pro benzíny crx atd") na acco, aby člověk nemusel kupovat nový origo za cca 11 tisíc?
Díky za příspěvky. H+
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.10.2016 , 15:57   Citovat  

Máš originálny palivový filter? Menil si ho? Úsměv
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 17.10.2016 , 16:06   Citovat  

Kmóďa napsal:
Myslíš že tímto brzdovým testem neprojdou jen Hondy? Pokud při prvních brzděních je to v pohodě a po více brzděních vadnou,tak to bude materiálem kotoučů a desek. Přiznám se že u C5g se mi několikrát stalo,že po ohřátí jsem stál vší silou na pedálu a auto si jelo. U Accorda se mi to ale ještě nestalo...

urcite takovym testem neprojde spousta jinych aut. Nikdy jsem netvrdil, ze jen hondy. Z moji zkusenosti konkretne ale projde LS400 a Smax 2.5t, oboji mastodonti na hranici dvou tun.
   Návrat  
pelcik13 je teď offline  pelcik13
PříspěvekZaslal: 17.10.2016 , 16:35   Citovat  

Palivák jsem měnil- nedávno. 2 týdny zpátky- jestli je origo nevím- objednaný podle vinka a měněný v servisu. (ne honda)
   Návrat  
MAREKB je teď offline  MAREKB
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.10.2016 , 17:44   Citovat  

Zdarec, jedu si a tu nahle se rosvitila kontrolka baterie. Ztratil se vykon, vypadl posilovac řízení a nasledne i brzd a auto zdechno. Znovu jsem nastartoval a cajk. Celkem neprijemne stat se to na dalnici. Co to bude? Alternátor? Díky
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.10.2016 , 17:54   Citovat  

MAREKB napsal:
Zdarec, jedu si a tu nahle se rosvitila kontrolka baterie. Ztratil se vykon, vypadl posilovac řízení a nasledne i brzd a auto zdechno. Znovu jsem nastartoval a cajk. Celkem neprijemne stat se to na dalnici. Co to bude? Alternátor? Díky

Koukni na kontakty na baterce + hlavní ukostření (upevnění, utažení, oxidace), nebo muže být načatá baterka - krátkodobý vnitřní zkrat. Alternátorem to nebude, pokud to bylo v jeden okamžik. Každopádně to řeš rychle jak baterku tak kontakty, jinak odpráskneš alternátor.
   Návrat  
MAREKB je teď offline  MAREKB
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.10.2016 , 19:52   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
Koukni na kontakty na baterce + hlavní ukostření (upevnění, utažení, oxidace), nebo muže být načatá baterka - krátkodobý vnitřní zkrat. Alternátorem to nebude, pokud to bylo v jeden okamžik. Každopádně to řeš rychle jak baterku tak kontakty, jinak odpráskneš alternátor.

Ted jsem jel zpet domu a po 300m zase, tak jak předtím. Kontakty drzi a jsou v poho dle meho. Baterka ma 7 let, takze by i mela narok a rovnou objednam novou exide ale jakou? Jaka vleze vetsi nevis nahodou? Vim ze je tu nekde forum.
   Návrat  
von-pivoj je teď offline  von-pivoj
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.10.2016 , 21:15   Citovat  

kandik napsal:
potiz je v tom, ze brzdeni 5x za sebou 140 - 70kmh neni zadnej "krizovej test" ale muze to byt celkem bezna prax paklize napr. spechas a predjizdis. Tuhle potrebu muze mit semtam kazdej ridic, nerad bych aby ted tady zacinaly moralistni onanie na tema dopravnich predpisu atd.

Souhlasím, trochu jsem to přitáhl za vlasy, teda za brzdy. Rozhodně zde nechci vyvolat vášnivou diskuzi o stylech jízdy a o vyhlášce o provozu na pozemních komunikacích čr. Možná je to způsobeno i tím, že v současné době nevím o úseku dálnice, kde by to bylo technicky a bezpečně možné..
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 295, 296, 297 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina