Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 300, 301, 302 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Strana 301 z 486
Martin T. je teď offline  Martin T.
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 31.10.2016 , 7:51   Citovat  

Tak jsem si říkal, proč mi ta ruční brzda brzdí míň a míň...

Udělal jsem nějakou montážní chybu? Nebo jenom koupil nekvalitní díl? Velmi šťastný

Najeto asi 5000km, půl roku staré. Měněno podle servisního postupu.

Pravá čelist.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Pravá čelist.jpg, 2 MB

Levá čelist.jpg

Levá čelist.jpg, 1.92 MB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
LK7R je teď offline  LK7R
Administrátor
PříspěvekZaslal: 31.10.2016 , 9:38   Citovat  

DworiBak napsal:
LK7R napsal:

Tak mám první vážnější závadu na Accordu, zatéká mi do auta v místě B sloupků. Tipnul bych to hagusy a jejich těsnění. Nesetkal se s tím někdo, případně neřešil to někdo?

Miss mokré tričko... Tak to valím bulvy

žádne těsnení tam není,hagusy jsou jen přitažené maticemi ke kastly,už jsem se setkal,díky přetížení popraská v podech kastle a mezi tím protéká voda dovnitř. Pokud máš odtoky od šíbr ok,sundat hágusy,lišty a mrkni jestli ti to tam někde nerezne.

Díky za info, o víkendu jsem se na to podíval a byla prasklina ve spáře mezi střechou a kastlí, které je zamáznutá z výroby tmelem. Příčinou bylo s největší pravděpodobností přetížení hagusů jak jsi psal, jeden z upínacích šroubů byl vyhnut směrem nahoru a tím tam byla cca 0,5mm škvíra. Kladivem jsem zamlátil do původní pozice a pečlivě zadělal karosářským tmelem Den Braven (99Kč). Teď se budu snažit pár dní nejezdit když prší a pak se uvidí. Myslím, že to tímto bude vyřešeno.

Foto kde se nacházejí prasklinky - vodítkem je náznak rzi:
Praskliny zatékání střechy

Díky je to dobrý
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Santi je teď offline  Santi
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.10.2016 , 9:48   Citovat  

Super návod na to zatékání. Zeptám se blbě Úsměv Ty hagusy jde rozdělat z vrchu? Nebo je třeba rozebrat tapec zevnitř? Díky za info.
   Návrat  
LK7R je teď offline  LK7R
Administrátor
PříspěvekZaslal: 31.10.2016 , 10:04   Citovat  

Santi napsal:
Super návod na to zatékání. Zeptám se blbě Úsměv Ty hagusy jde rozdělat z vrchu? Nebo je třeba rozebrat tapec zevnitř? Díky za info.

Hagusy se sundavají z venku. Na přední a zadní části každého hagusu je směrem ze střechy díra. Do této díry vlož například šroubovák, či imbus a zatlač směrem k sobě (je tam plechové pérko). Při zmáčknutém pérku druhou rukou chytni za plastový díl náběhu (či konce) hagusu a vysuň jej směrem dopředu (dozadu) auta. Je to tam prostě nasunutý a jistí to jen to plechové pérko - šlo to celkem lehce. Pod krytem nalezneš 2x hvězdičkovou matku vpředu, dvě vzadu. Na středním dílu je krytka (sundáš plochým šroubovákem), pod kterou jsou dva hvězdičkové šrouby. Potom již sundáš přední, zadní část hagusu i spojovací lištu. Zůstane jen střední podpěra s plastovým krytem (vysune se směrem nahoru), ve které jsou opět dvě hvězdičkové matky po jejichž odmontování se sundá i tato část. Lišty jsou pak nacvakané na plastových úchytech a zadní kus lišty se sundavá při otevřených zadních dveřích odšoupnutím směrem dozadu. je to dobrý
   Návrat  
DworiBak je teď offline  DworiBak
2 háčka
PříspěvekZaslal: 31.10.2016 , 17:44   Citovat  

LK7R napsal:
Díky za info, o víkendu jsem se na to podíval a byla prasklina ve spáře mezi střechou a kastlí, které je zamáznutá z výroby tmelem. Příčinou bylo s největší pravděpodobností přetížení hagusů jak jsi psal, jeden z upínacích šroubů byl vyhnut směrem nahoru a tím tam byla cca 0,5mm škvíra. Kladivem jsem zamlátil do původní pozice a pečlivě zadělal karosářským tmelem Den Braven (99Kč). Teď se budu snažit pár dní nejezdit když prší a pak se uvidí. Myslím, že to tímto bude vyřešeno.

Foto kde se nacházejí prasklinky - vodítkem je náznak rzi:
Praskliny zatékání střechy

Díky je to dobrý
řešil jsem to obdobně jen tmel od jiné značky Velmi šťastný
   Návrat  
DworiBak je teď offline  DworiBak
2 háčka
PříspěvekZaslal: 31.10.2016 , 17:48   Citovat  

Martin T. napsal:
Tak jsem si říkal, proč mi ta ruční brzda brzdí míň a míň...

Udělal jsem nějakou montážní chybu? Nebo jenom koupil nekvalitní díl? Velmi šťastný

Najeto asi 5000km, půl roku staré. Měněno podle servisního postupu.

Malá vůle mezi kotoučem a čelistma,nebo nekvalitní měl jsem 3x druhovýrobu a nikdy nekopírovala tvar bubnu v kotouči,proto vždy originál. kolik máš najeto že měníš čelisti,však jsou jen pro ruční brzdu vydrží 300tis a více pokud vše chodí jak má.
   Návrat  
Martin T. je teď offline  Martin T.
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.10.2016 , 18:00   Citovat  

DworiBak napsal:
Malá vůle mezi kotoučem a čelistma,nebo nekvalitní měl jsem 3x druhovýrobu a nikdy nekopírovala tvar bubnu v kotouči,proto vždy originál. kolik máš najeto že měníš čelisti,však jsou jen pro ruční brzdu vydrží 300tis a více pokud vše chodí jak má.

Najeto mám asi 230t, ale manželka si nevšimla zatažené ruční brzdy a svítící kontrolky. Taky teď půjdu do originálu. Protože myslím,že vůle byla v pořádku. A tady se utrhlo obloženi od čelisti, takže bych to viděl na nekvalitní lepení. Spíš než na montážní postup.
   Návrat  
HITmaker je teď offline  HITmaker
PříspěvekZaslal: 1.11.2016 , 5:13   Citovat  

Tolikrát omýlané téma vibrací do celého vozu, nesčetně řešení. I já se touto cestou vydal. Zprasený Acco nově postavil na tlumiče NIPPARTS, pružiny BLUE PRINT a vyměnil obě poloosy také od NIPPARTS. Problém s vibracemi se po cca 1500km začíná pomalu vracet. naštvanej Když jsem měl auto na zvedáku, s pravou poloosou šlo značně hýbat (rozuměj vyosit) a na tisícihranu prodloužení a poloosy byla drobná vůle. Zajímá mě to právě od těch z vás, kteří mají též i-CTDi a toto řešili. Už nevím, kam se podívat dál. Jít cestou výměny prodloužení a ložiska na straně převodovky? to mi hlava nebere
   Návrat  
ted1717 je teď offline  ted1717
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.11.2016 , 9:08   Citovat  

HITmaker napsal:
Tolikrát omýlané téma vibrací do celého vozu, nesčetně řešení. I já se touto cestou vydal. Zprasený Acco nově postavil na tlumiče NIPPARTS, pružiny BLUE PRINT a vyměnil obě poloosy také od NIPPARTS. Problém s vibracemi se po cca 1500km začíná pomalu vracet. naštvanej Když jsem měl auto na zvedáku, s pravou poloosou šlo značně hýbat (rozuměj vyosit) a na tisícihranu prodloužení a poloosy byla drobná vůle. Zajímá mě to právě od těch z vás, kteří mají též i-CTDi a toto řešili. Už nevím, kam se podívat dál. Jít cestou výměny prodloužení a ložiska na straně převodovky? to mi hlava nebere

Kdy ti to vibruje ? Úsměv
   Návrat  
ted1717 je teď offline  ted1717
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.11.2016 , 9:23   Citovat  

Ahoj Úsměv prosím o radu, něco mi začalo cvakat v motoru...za studena je to slyšet hodně málo, a dovnitř auta to ani slyšet není. Problém nastane vždy když jedu a motor úplně ohřeju, např ujedu 50km, pak nechám auto půl hodiny stát a pak nastartuju, tak to začne cvakat opravdu hodně a dělá to takhle pokaždé když zkrátka ohřátý motor vypnu a po čase nastartuju. Pak když jedu a cvaká to tak to po cca 10 minutách jízdy přestane :/ Přikládám video kde je to slyšet a fotku z Touchscanu, kde jsem na nic nepřišel a žádnou chybu mi to nepíše Úsměv Díky moc za rady Úsměv tudy odkaz

14881769_10206075251395261_1171214749_o.jpg

14881769_10206075251395261_1171214749_o.jpg, 332.7 kB
   Návrat  
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.11.2016 , 9:24   Citovat  

HITmaker napsal:

Vibrace řeším taky. Začínají kolem 100 km/h a ve vyšších rychlostech přestávají.

Možnosti: silentbloky, ložiška, axiální táhla, vnitřní klouby... pokud je cítíš při přidávání plynu a máš diesel, tak klidně i dvouhmotový setrvačnčík...
   Návrat  
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.11.2016 , 13:51   Citovat  

HITmaker napsal:

Ohľadom kĺbov(2.4) ,tak nič okrem OEM nefungovalo dobre...
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 1.11.2016 , 14:26   Citovat  

HITmaker napsal:

z my zkusenosti - pokud to byly poloosy, tak vibrujou jen pod plynem, pri brzdeni motorem, a zpravidla ne na neutral - resp. kdyz pohonny soustroji neni "nasponovany". Vibrace do auta, ne do volantu. A po pokusu s repasi jsem nakonec vykešoval v origo servisu a byl klid na nejakou dobu, km nevim. Pak se myslim delaly jeste jednou, Alda mi tehdy rekl, ze to v H servisu podelali, protoze tam dali malo vazeliny(ktera musi byt spesl honda, a je pry znacne draha) . Tzn. menily se klouby znova, u Aldy, v ty dobe uz byly levnejsi, a od ty doby slouzily bez problemu. Km probehy si nepamatuju, ale je to historie za celou dobu co jsem ctdi mel, tj. 160 az 290tiskm.
   Návrat  
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.11.2016 , 16:34   Citovat  

kandik napsal:
z my zkusenosti - pokud to byly poloosy, tak vibrujou jen pod plynem, pri brzdeni motorem, a zpravidla ne na neutral - resp. kdyz pohonny soustroji neni "nasponovany". Vibrace do auta, ne do volantu. A po pokusu s repasi jsem nakonec vykešoval v origo servisu a byl klid na nejakou dobu, km nevim. Pak se myslim delaly jeste jednou, Alda mi tehdy rekl, ze to v H servisu podelali, protoze tam dali malo vazeliny(ktera musi byt spesl honda, a je pry znacne draha) . Tzn. menily se klouby znova, u Aldy, v ty dobe uz byly levnejsi, a od ty doby slouzily bez problemu. Km probehy si nepamatuju, ale je to historie za celou dobu co jsem ctdi mel, tj. 160 az 290tiskm.

Já to cítím taky pouze pod plynem a jde to silně do celého auta. Do nějakých 80-90 je klid, od 100 to začíná a poslední dobou mi přijde, že to cítím ještě ve 120, což dřív nebývalo. Co to koštuje ?
   Návrat  
madlass je teď offline  madlass
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.11.2016 , 16:39   Citovat  

Zdravím, prosím o radu, pod autem na straně spolujezdce, vedle vyfuku leze pod auto gumova hadicka, ze které mi občas kape voda, a nevím odkud to je, zespodu se tam nedá dostat. Může to být klima i takhle v zimě? nedavno mi trošku zmizela i voda z "chladiče" ale to bych spíše přisuzoval nedbalé kontrole stavu vody...... Díky
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.11.2016 , 17:20   Citovat  

Odvod kondenzátu z výparníku...
   Návrat  
Fafos je teď offline  Fafos
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.11.2016 , 20:20   Citovat  

Větrák klimatizace - topení je najednou hlučnější. Za schránkou spolujezdce se ozývá takový cvrlikání. Včera jsem vyzvedával auto ze servisu, kde kromě jiných věcí jsem nechal měnit i kabinový filtr... Myslíte, že by to mohlo mít souvislost? Děkuji.
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.11.2016 , 20:37   Citovat  

Fafos napsal:
Větrák klimatizace - topení je najednou hlučnější. Za schránkou spolujezdce se ozývá takový cvrlikání. Včera jsem vyzvedával auto ze servisu, kde kromě jiných věcí jsem nechal měnit i kabinový filtr... Myslíte, že by to mohlo mít souvislost? Děkuji.

Cvrlikání? Nebo šustění? Když měnili filtr,nespadl jim nějaký bordel který byl nahoře na filtru dolu na větrák,když ten filtr vyndali?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.11.2016 , 21:10   Citovat  

Kmóďa napsal:
Cvrlikání? Nebo šustění? Když měnili filtr,nespadl jim nějaký bordel který byl nahoře na filtru dolu na větrák,když ten filtr vyndali?

No těžko se ten zvuk popisuje... teď když mluvíš o šustění, tak mi to přijde něco mezi
Hihi. Každopádně tam znovu zajedu. Když zmiňuješ bordel, tak jsem si vzpomněl, že říkali jak byli překvapený, že byl dost zanesenej...
Edit: tak ráno jsem se zkusil soustředit na ten zvuk a je pravda Kmóďa, že je to spíš šustění...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 2.11.2016 , 7:21   Citovat  

ted1717 napsal:
Kdy ti to vibruje ? Úsměv

Dělá to jen na dvojku pod plynem od cca 1700 do 2000 otáček. Nad 2000 je klid a vůbec o motoru nevim. Ostatní rychlosti ok. Cestou z Kvildy do Tábora mi to za Vimperkem při prudším brzdění udělalo taky, po opětovné zkoušce prudce zabrzdit jsem necítil nic
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 2.11.2016 , 7:41   Citovat  

Střelec napsal:
Já to cítím taky pouze pod plynem a jde to silně do celého auta. Do nějakých 80-90 je klid, od 100 to začíná a poslední dobou mi přijde, že to cítím ještě ve 120, což dřív nebývalo. Co to koštuje ?

Známý v servisu nemám, ale přes známýho v Kellyně necelých 12k se značnou slevou. Honda v ČB 22k bez DPH a bez práce.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.11.2016 , 8:41   Citovat  

HITmaker napsal:

Řešil jsem to letos, dával jsem orig a zatím je klid. Jen ta cena je mazec.
   Návrat  
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.11.2016 , 10:18   Citovat  

jak používáte topení? převážně jezdím s klimou OFF, větrák na dvě-tři čárky, ofuk čelního skla a nohou, tu a tam po ránu zapnu ofuk oken, v případě delší jízdy zapínám AUTO, v s Honda servisu mi bylo doporučeno, jezdit stále na AUTO (kvůli klima kompresoru), ale s režimem AUTO je auto takové unavené a při sepnutí klimy pohasnou světla (zapnutá klima je prostě znát a přes město dost nepříjemné) a navíc při zapnutí a vypnutí cítím vlhkost (kabinový filtr měním 2x ročně - teď je v autě asi 3 měsíce)

je ta vlkost normální?
   Návrat  
Squixx je teď offline  Squixx
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.11.2016 , 10:39   Citovat  

Klimu nechávám zaplou pořád..resp. mám to na automatu, nastavenou teplotu co chci a nestaram se o to, kudma to fouka a jak..měl bys to mít takhle zaplé, protože ti to zabraňuje mlžení oken a správnýmu oběhu vzduchu..a když budeš mít klimu furt vyplou, tak se ti médium můžu trošku znehodnotit a vytvořit tam plíseň..možná, ale je to možné.
Jestli ti to tam moc cvičí s autem, tak tam máš něco špatně, neco tam má velkej odber a proto to dela problemy a rozhodne ti nesmí pohasiant svetla, to je jasny signal toho, ze tam je neco zle..
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.11.2016 , 11:07   Citovat  

Santi napsal:
Řešil jsem to letos, dával jsem orig a zatím je klid. Jen ta cena je mazec.

Kolik to tedy bylo komplet? Jen tak pro zajímavost, aby měl člověk představu...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.11.2016 , 12:16   Citovat  

Fafos napsal:
Kolik to tedy bylo komplet? Jen tak pro zajímavost, aby měl člověk představu...

Už jsem to tu někde psal a částka je +- stejná, jako u ostatních - 14 tis + práce, najeto cca. 221 tis km
   Návrat  
Tomik je teď offline  Tomik
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.11.2016 , 14:55   Citovat  

Ventilaci mam zaplou na AUTO, steluju jen teplotu, vse funguje jak ma a clovek se o nic nestara. Ale tak prvni mesic, co jsem Accorda koupil, jsem taky steloval manualne (verze s navigaci) a porad neco pretukaval na displeji, nez jsem zkusil AUTO a od ty doby uz displej ani nerozvicuju. Úsměv
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.11.2016 , 16:13   Citovat  

To já mám klimu na AUTO jen v létě,prostě když je teplo,jinak ji mám OFF. Přijde mi divné mít pořád zaplou klimatizaci. Přes zimu ji občas zapínám na okno aby se promazala...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.11.2016 , 16:29   Citovat  

Fafos napsal:

Takže nakonec jsem vyndal kabinový filtr a vysál větrák. Vše o.k. takže to nejspíš vážně byl binec ze starého filtru. Jenom bude muset pro jistotu proces opakovat, protože jsem to dělal narychlo vysavačem z benzinky se kterým jsem se tam špatně dostal.
Co se týče provozu klimy...mám režim AUTO celý rok. A to i na všech předchozích autech, které autom. klimatizaci měly.
   Návrat  
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.11.2016 , 18:08   Citovat  

Vzhľadom na cenu kompresora klímu používam len ked treba. Ale vždy ju raz za čas zapnem a prenazem
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 300, 301, 302 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina