Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic EP3 R - 8000 otáček pískání
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
buttermaster je teď offline  buttermaster
0
PříspěvekZaslal: 8.11.2016 , 15:38   Citovat  

Ahoj Hondaři,

Prosím vás mám následující problém:

Vlastním Type-R EP3 něco málo přes rok. Absolvoval jsem třikrát Brno, častečně je to i daily car. To k ňjákému backgroundu.

Konfigurace auta: XYZ podvozek, ostřejší geometrie, Hondata mod na seriovem air boxu, zbytek čistá serie

Problém:

Před posledním Brnem cca měsíc zpátky jsem na rychlo čistil KN vložku v airboxu a kontroloval brzdové desky na pravém kole. Další ráno jsem vyjel do Brna a od té doby slyším v rozmezí cca 7800-8200 otáček divný zvuk - jemné pískání, neřve to ňják viditelně, ale já jako majitel to slyším. Nikdy předtím to nedělalo.

Co jsem zkusil:

1. Znovu vyčistění komplet sání (Na KN vlozce bylo méně oleje než když jsem filtr pár dní předtím vkládal do boxu, i když jsem impregnoval lehce, určitě jsem to nenechal pořádně zaschnout - jsem si vědom této chyby), další čištění jsem provedl až po škrtící klapku, včetně škrtící klapky. Box byl komplet venku, všechno vyčistěno tip top včetně správně naimpregnované vložky.

2. Kontrola, očistění, promazání brzd (+ výměna desek a kotoučů)

3. Odejmul jsem heat shield nad pravou poloosou

4. I-VTEC cover stříbrný je také odebraný

5. Vyzkoušel jsem druhé (litinové) otevřené sání

Prosím, máte někdo zkušenosti se stejným nebo podobným problémem ? Máte ňjáke rady nebo tipy ?

Samozřejmě vím, že servis je řešení, ale auto tam jde až za měsíc na zimní servis. Dodám, že auto jede perfektně, žádný problém v průběhu akcelerace/decelerace není, ani žádný jiný.

Samozřejmě forum jak v CZ tak UK and USA jsem pročetl spoustu.

S přáním pěkného dne,

Martin S Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
1
PříspěvekZaslal: 8.11.2016 , 19:16   Citovat  

Obávám se, že v tomto případě bude lepší auto slyšet na vlastní uši. Navíc pokud je zvuk slyšet v 8 tis. ot., tak je vlastně hodně hlasitý, když ho vnímáš i přes běžný projev motoru v těch otáčkách.

0
PříspěvekZaslal: 8.11.2016 , 22:50   Citovat  

V tomhle máš samozřejmě pravdu, dodám, že zvuk je pouze pod plynem, dnes stejně začlo mrznout takze půjde brzo do servisu Úsměv

rotker je teď offline  rotker
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 9.11.2016 , 9:32   Citovat  

co máš za těsnění pod manifoldem? Co máš za svody? Nepřisává ti to někde vzduch?

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 9.11.2016 , 9:54   Citovat  

Sériové svody, seriovy manifold, tesneni netusim (byl delany motor tri roky zpet v typer.cz), ujel jsem v tom stavu cca 300km ostrych a 500km normalnich, vubec zadne problemy ..

Muze to tesneni proste fouknout ? (tohle je muj tip .. nebo bordel primo v manifoldu)

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.11.2016 , 10:09   Citovat  

buttermaster napsal:
Sériové svody, seriovy manifold, tesneni netusim (byl delany motor tri roky zpet v typer.cz), ujel jsem v tom stavu cca 300km ostrych a 500km normalnich, vubec zadne problemy ..

Muze to tesneni proste fouknout ? (tohle je muj tip .. nebo bordel primo v manifoldu)

Pokud to dělali kluci v Typeru.cz tak nevěřím, nějakému nedostatku, jako je bordel v manifoldu. Nejlepší bude, když se obrátíš přímo na ně.

LK7R je teď offline  LK7R
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 9.11.2016 , 10:37   Citovat  

Pokud by to někde netěsnilo, tak by byl problém s volnoběhem. Tohle bych tipnul spíše na Hondata mod airboxu, protože právě odstraněné přepážky mají nasávaný vzduch usměrnit a eliminovat nepříjemné zvuky. Zkus si někde půjčit OEM airbox.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.11.2016 , 10:42   Citovat  

LK7R napsal:
Pokud by to někde netěsnilo, tak by byl problém s volnoběhem. Tohle bych tipnul spíše na Hondata mod airboxu, protože právě odstraněné přepážky mají nasávaný vzduch usměrnit a eliminovat nepříjemné zvuky. Zkus si někde půjčit OEM airbox.

ha, jsem špatně přečetl Hondata mod, myslel jsem, že tam má jednotku...v tom případě to může být je to dobrý

0
PříspěvekZaslal: 9.11.2016 , 11:07   Citovat  

Pánové znovu děkuji za reakce. O Typer.cz nepochybuji ani nahodou Úsměv super kluci.., motor vzal aktualne 6 deci oleje na 7500 km, takže je udělaný dobře. Nicméně jsou to tři roky, Hondu mám pouze rok (Hondata mod od zacatku) a problemy zacli az pred pár týdny. Co se týče Hondata modu, mám doma druhé kratké litinové sání (SRI), zkoušel jsem to i s ním, pískání stejné.

Eště doplním k tomu bordelu v manifoldu, tím obviňuji sebe, že jsem ho tam dostal Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.11.2016 , 11:11   Citovat  

buttermaster napsal:
Pánové znovu děkuji za reakce. O Typer.cz nepochybuji ani nahodou Úsměv super kluci.., motor vzal aktualne 6 deci oleje na 7500 km, takže je udělaný dobře. Nicméně jsou to tři roky, Hondu mám pouze rok (Hondata mod od zacatku) a problemy zacli az pred pár týdny. Co se týče Hondata modu, mám doma druhé kratké litinové sání (SRI), zkoušel jsem to i s ním, pískání stejné.

Eště doplním k tomu bordelu v manifoldu, tím obviňuji sebe, že jsem ho tam dostal Úsměv

ještě mě napdá, zkus zkontrolovat stav těsnícího kroužku mezi svody a katíkem

0
PříspěvekZaslal: 9.11.2016 , 11:45   Citovat  

Dobře, zkusím, moc děkuji za tip ! Jak to těsnění, tak mě napadá eště heat shield katu muze to v debil pripade rezonovat a vyustit v piskani ?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.11.2016 , 12:24   Citovat  

buttermaster napsal:
Dobře, zkusím, moc děkuji za tip ! Jak to těsnění, tak mě napadá eště heat shield katu muze to v debil pripade rezonovat a vyustit v piskani ?

To netuším, kat nejezdím už několik let Velmi šťastný Jediné běžné pazvuky, které ctr7g vydává, je drnčící heat shield nad poloosou a drnčení někde od airbagu spolujezde (to jsem, ale za 5 let ještě neodhalil Tak to valím bulvy )

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic EP3 R - 8000 otáček pískání
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina