Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
dotaz ohledně škodní události
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
conygas je teď offline  conygas
PříspěvekZaslal: 17.12.2014 , 18:30   Citovat  

čau dneska se mi stala taková nemilá záležitost,jel jsem za skůtrem a odletěl mu šutr z kola do mého okna,a to prasklo.Borca jsem zastavil a ten ale nesouhlasil se zaviněním,volal jsem pecky a těm on řekl,že chce jít do správního řízení poradila mu to jeho pojištovna.A dotaz zní jak se dále tato situace řeší z pohledu pojištoven? jen dodám že nemám v podstatě důkaz,že to způsobilo jeho vozidlo,pouze to vím Smutný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: 17.12.2014 , 18:33   Citovat  

jinak přístup policie strašnej,strávil jsem tím spoustu času,a ani jsem nedostal žádnej papír,že prej zavolaj.Mám z nich klasicky pocit,že je otravuju Velmi šťastný
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 17.12.2014 , 19:01   Citovat  

Beze svedka se obavam,ze bez sance Smutný tot muj laicky nazor. zkusenost mam pouze spolu se svedkem a ac pan tvrdil,ze on to nebyl-mel proste smulu
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: 17.12.2014 , 19:41   Citovat  

no právě jsem si taky říkal.Rozhoduju se jestli to vůbec řešit dál,ani netuším zda jsem ted povinnej to dát na pojištovnu a nebo ne když to sepisoval policie.
   Návrat  
jdmbeba013 je teď offline  jdmbeba013
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.12.2014 , 20:08   Citovat  

pokud to neveme dobrovolně na sebe obávám se že nemáš šanci
co takhle nechat si okno připojistit a třeba za měsíc to nahlásit a nechat vyměnit?
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2014 , 20:53   Citovat  

jdmbeba013 napsal:
co takhle nechat si okno připojistit a třeba za měsíc to nahlásit a nechat vyměnit?

Před podpisem smlouvy následuje kontrola s pojišťovákem a ve smlouvě je uveden čas a místo, kde se to kontrolovalo. Leda doufat, že mu bude věřit a kontrolovat to nebude Úsměv
conygas napsal:
no právě jsem si taky říkal.Rozhoduju se jestli to vůbec řešit dál,ani netuším zda jsem ted povinnej to dát na pojištovnu a nebo ne když to sepisoval policie.

Když to tam dáš a na záznamu o nehodě nebudou mít podpis viníka, tak s tím stejně nic dělat nebudou. Když policie sepíše protokol o nehodě, tak stejně musíš vyplňovat záznam o nehodě (alespoň ČP to chce).
Hlavator napsal:
Beze svedka se obavam,ze bez sance Smutný tot muj laicky nazor. zkusenost mam pouze spolu se svedkem a ac pan tvrdil,ze on to nebyl-mel proste smulu

Mám stejný názor. Pokud se viník nepřiznal, tak je bez svědka nehraný a je to slovo proti slovu.

Připojistit čelní sklo za pár stovek pro příště a tohle oželet.
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2014 , 21:06   Citovat  

Pozor ještě na jednu věc pojišťovny postupně přestávají vyplácet škodu na skle od předmětů odletlého z druhého vozidla. Při likvidaci pojistné události začínaji chtit hromadu věcí který človek není schopný prokázat. A to můžeš mít svědků kolik chceš. naštvanej
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 17.12.2014 , 21:13   Citovat  

Aha tak v tomto případě to nechám plavat,evidentně si tím ušetřím čas a zbytečný lítání.Snad nebude nějakej problém když je to už nahlášený na PČR.
Radši si to vyměním na vlastní náklady a rovnou připojistím a bude klid.
   Návrat  
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.12.2014 , 0:05   Citovat  

Jakožto likvidátor pojišťovny ti poradím, pojisti si čelní sklo, stojí to pár korun a není s likvidací problém, pseudo škody od odlétnutých předmětů neplatíme ani když je záznam o dopravní nehodě a pojištěný uzná svoji vinu, protože jak se píše v našich dopisech, pojištěný ti nemůže potvrdit že zrovna od jeho kol odlétl předmět co měl poškodit tvoje čelní sklo, je to technicky nemožný to potvrdit Mrk Například v Německu je už rovnou v silničním zákoně zakomponováno, že poškození na čelních sklech od jiných vozidel se nehradí, nemáš připojištění, máš smůlu Mrk A bohužel škody na čelních sklech jsou z 99% pojistný podvody kdy se dotyčný dohodnou právě z toho důvodu, že poškozený nemá čelní sklo připojištěný.
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.12.2014 , 6:57   Citovat  

reznicek9 napsal:
Pozor ještě na jednu věc pojišťovny postupně přestávají vyplácet škodu na skle od předmětů odletlého z druhého vozidla... naštvanej

To ale plati pouze pro likvidaci skody z povinneho ruceni vinika. S likvidaci kdyz mas sklo pripojistene neni problem jak pise i DanTe.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.12.2014 , 9:28   Citovat  

Hele Dane a jde připojistit jen přední? Dvořáková říkala něco o tom,že dělají pouze všechna a je to samo za dvojnasobek,co stálo přední... Mně to zatím netrápí, ale za pár let...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.12.2014 , 10:02   Citovat  

Hellborn napsal:
Hele Dane a jde připojistit jen přední? Dvořáková říkala něco o tom,že dělají pouze všechna a je to samo za dvojnasobek,co stálo přední... Mně to zatím netrápí, ale za pár let...

Hele dřív to bývalo jen přední, ale teď se to dělá standartně většinou na všechny. Já třeba na starý smlouvě u Koop mám jen čelní sklo.
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.12.2014 , 10:02   Citovat  

skyline napsal:
To ale plati pouze pro likvidaci skody z povinneho ruceni vinika. S likvidaci kdyz mas sklo pripojistene neni problem jak pise i DanTe.

JJ tak to myslím, jinak Dante to vystihnul přesně.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.12.2014 , 10:06   Citovat  

DanTe napsal:
Hele dřív to bývalo jen přední, ale teď se to dělá standartně většinou na všechny. Já třeba na starý smlouvě u Koop mám jen čelní sklo.

Taky mám staré smlouvy, ale v budoucnu... Smutný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.12.2014 , 11:33   Citovat  

Aktuální situace u ČP, s civicem jsem měl pojištěné jenom čelní za 700 a teď na FR-V všechny za něco přes litr (bez započítání slev). Pojistná částka 12000,-. Takže u ČP lze stále pojistit obě varianty.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.12.2014 , 11:38   Citovat  

Stepa napsal:
Aktuální situace u ČP, s civicem jsem měl pojištěné jenom čelní za 700 a teď na FR-V všechny za něco přes litr (bez započítání slev). Pojistná částka 12000,-. Takže u ČP lze stále pojistit obě varianty.

A pojišťoval jsi oboje ve stejnou dobu? Já v r.2012 a ještě mám jen přední, teď už to u Koop nejde.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.12.2014 , 13:02   Citovat  

Minulý týden jsem byl zařizovat pojistku na FR-V a říkal jsem slečně, že chci tu samou jako na civica a ona mi řekla, ať si raději dám okna komplet, že to je jenom o pár stovek dražší a mám krytá všechna okna. Z toho jsem pochopil, že stále lze pojistit oboje varianty.
   Návrat  
D4nda je teď offline  D4nda
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.4.2015 , 17:28   Citovat  

Čaute mám dotaz,
Nacouvala do mě ženská když vyjížděla z parkoviště, Já zastavil na zákazu zastavení,než moja vystoupila tak do mě nacouvala. Neřešili jsme to přes polici i když její manžel velmi chtěl,bude to řešit pojišťovna tak se ptám kdo je viník? Půjde to z její pojistky nebo to cvaknu ze svého? Nejde o nic hrozného vyklepání a barva, ale zajímalo by mě s čím mám počítat. Někde jsem se dočetl že ja bych mohl dostat max pokutu za to zastavení kdyby jsme volali policajty ale viník je ona.přiloženy obrazek moje černé její červené

aa.png

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
aa.png, 1 MB
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.4.2015 , 18:37   Citovat  

Její vina, to že ty si stál kde nemáš, neznamená, že ti do toho může nacouvat.
   Návrat  
mad_zed je teď offline  mad_zed
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.4.2015 , 19:18   Citovat  

To je v UH normální.Do mojí takhle nacouval dědek a to neměla kam uhnout,protože za ní i před ní bylo auto.Nemělo by to vadit,žes stál tam,kdes stál.Většinu těch kluků znám a věř,že s tebou soucítili Velmi šťastný .Čemu nevěřím jsou pojišťovny Smutný
   Návrat  
Stilg je teď offline  Stilg
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.4.2015 , 5:44   Citovat  

DanTe napsal:
Jakožto likvidátor pojišťovny ti poradím, pojisti si čelní sklo, stojí to pár korun a není s likvidací problém, pseudo škody od odlétnutých předmětů neplatíme ani když je záznam o dopravní nehodě a pojištěný uzná svoji vinu, protože jak se píše v našich dopisech, pojištěný ti nemůže potvrdit že zrovna od jeho kol odlétl předmět co měl poškodit tvoje čelní sklo, je to technicky nemožný to potvrdit Mrk Například v Německu je už rovnou v silničním zákoně zakomponováno, že poškození na čelních sklech od jiných vozidel se nehradí, nemáš připojištění, máš smůlu Mrk A bohužel škody na čelních sklech jsou z 99% pojistný podvody kdy se dotyčný dohodnou právě z toho důvodu, že poškozený nemá čelní sklo připojištěný.

Takze klasicka pojistovacka klicka jak odrbat a neplnit.
To, ze je to technicky nemozny potvrdit bych si taky nebyl tak jistej. Pokud bych mel prukazny kamerovy zaznam z auta, a doznani ridice daneho vozu, tak klidne pujdu s tou vasi uzasnou pojistovnou do soudniho sporu a jsem presvedcenej, ze by to nakonec z pojisteni odpovednosti vinika zacalovat musela.
Tady se jen spoleha na to, ze to tem lidem za to nestoji, a nebo nemaji dost dukazu.

To ze je 99% (to je trochu prestrelene cislo) udalosti pojistny podvod je problem jen a jenom pojistovny a ne muj, jako poskozenyho. Odmitnout kvuli tomu plneni i v opravnenych pripadech je imho nepripustny.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.4.2015 , 5:46   Citovat  

Stilg napsal:
Takze klasicka pojistovacka klicka jak odrbat a neplnit.
To, ze je to technicky nemozny potvrdit bych si taky nebyl tak jistej. Pokud bych mel prukazny kamerovy zaznam z auta, a doznani ridice daneho vozu, tak klidne pujdu s tou vasi uzasnou pojistovnou do soudniho sporu a jsem presvedcenej, ze by to nakonec z pojisteni odpovednosti vinika zacalovat musela.
Tady se jen spoleha na to, ze to tem lidem za to nestoji, a nebo nemaji dost dukazu.

To ze je 99% (to je trochu prestrelene cislo) udalosti pojistny podvod je problem jen a jenom pojistovny a ne muj, jako poskozenyho. Odmitnout kvuli tomu plneni i v opravnenych pripadech je imho nepripustny.

To je ale něco jiného, pokud máš kamerový záznam, tak to už důkaz je Mrk
   Návrat  
NoDicz je teď offline  NoDicz
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.11.2016 , 8:43   Citovat  

Ahojte, stala se nám taková nemilá událost. S přítelkyní jsme měli auta zaparkovaná krásně za sebou, ona Golf IV, já Civic Aerodeck. Paní ve Fiatu asi vlivem vyšší moci přehlédla stojícího Golfa a nabrala jej na předek, Golf obdařen kinetickou energií radostně skočil o dva metry dozadu, kde už stála moje Honda která si taky poskočila o další metr a půl.. co vše dokáže 30km/h. Takže moje má rozbitý předek od Fiata a zadek od Hondy, a já předek od Golfa. Včera byl u nás odhadce, dneska se jim říká mobilní technici a u obou aut mi řekl že to pojišťovna bude řešit s největší pravděpodobností formou totální škody. Po zjišťovaní tohoto termínu jsem se teda dozvěděl že cena bude stanovená podle nějakých mýtických tabulek o kterých zatím každý jenom slyšel ale nikdy nikdo je neviděl.. to ve mě začal hlodat červík pochybnosti a říkám si aby nám pojišťovna neodhadla Hondu na 10K a Golfa na 20K ? O obě auta si pečujeme (já si v něm dokonce vysávám.... vlastně v něm musím vysávat i přítelkyni ale o tom se nebavme), oba je máme na plyn, a tak nějak selským rozumem předpokládám že za peníze od pojišťovny by jsme si měli být schopni koupit auta v podobném staří, motorizaci, stavu....a nejlépe vysáté.. Máte s tím někdo zkušenosti? Mezitím co píšu volala mi paní z České Pojišťovny, že moje Honda je opravdu totálka a nyní probíhá odhad, a že přítelkynino Golf půjde do elektronické aukce?? Máte někdo zkušenosti na kolik auta odhadnou? Tak nějak předpokládám že pojišťovna vydělává na tom co nezaplatí a né na tom co zaplatí... mám si nechat udělat znalecký posudek na cenu auta? - stojí 2 tisíce. Něco mi říká že bude vyšší než to co odhadne pojišťovna, a pokud ho mít budu - přihlédne k tomu pojišťovna? Děkuji za pozornost a těším se na Vaše rady a zkušenosti Úsměv
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 15.11.2016 , 9:29   Citovat  

Osobne bych tipoval, ze dostanes vic nez za kolik nechas spravit a za zbytek si koupis lepsi vysavac do auta Mrk jen se nenech zbytecne vystrasit tim terminem totalka..kazdopadne jak to probiha ti reknou jini znalci..moje zkusenost s pojistovnama byla zatim vzdy ta kterou sem ti predstavil vyse
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.11.2016 , 9:44   Citovat  

2 roky zpátky jsem nedal přednost Xantii, "oceněno" to bylo totálkou. Dostal 25t a co jsem se díval na Tipcars, tak vozidla podobného věku a nájezdu se pohybovali okolo 18t.

Zatím neplaš a počkej co Ti "vypočítají". Snad budeš spokojený Úsměv
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 15.11.2016 , 11:42   Citovat  

Mám rok starou zkušenost právě s Českou Pojišťovnou.
Finanční totální škoda z pohledu pojišťovny neznamená nic jiného, než že se cena opravy přiblíží hodnotě auta před nehodou. Obvykle se používá hranice 80% ceny auta před nehodou.

Pojišťovna stanoví podle trhu cenu auta před nehodou, dejme tomu 45.000,-. Hranice totálky je pak tedy cca 36.000,- (cenu opravy většinou stanovuje jejich technik z nových dílů).
Zároveň v el. dražbě ocení zbytek auta po nehodě, třeba 10.000,-. Tudíž od vítěze dražby dostaneš 10.000,- nebo si necháš "vrak" a přímo pojišťovna Ti dá ten rozdíl (v případě, že se likviduje škoda z havarijního pojištění, tak se od toho rozdílu odečte ještě spoluúčast, která je domluvená ve smlouvě).
V tomto hypotetickém případě by Ti pojišťovna vyplatila 35.000,- a je na Tobě zda si ponecháš "vrak", který opravíš i s případným Tvým doplatkem nebo prodáš i "vrak" vítězi dražby (vydražená částka je garantovaná 14-dní) a koupíš něco jiného.

Vždy bude záležet na hodnotě auta, kterou stanoví pojišťovna a částkou, za které se vydraží "vrak".
   Návrat  
JirkaOl je teď offline  JirkaOl
PříspěvekZaslal: 15.11.2016 , 12:00   Citovat  

02.10.2016 jsem na parkovišti před barákem zjistil, že mám promáčklý levý přední blatník a řidičovy dveře. Viník ze slušnosti zanechal své telefonní číslo za stěračem a začla mašinérie s pojišťovnou AXA (pojišťovna viníka) Přijel mobilní technik, fotil, dokumentoval a udělal zápis o nehodě. AXA přijala a přidělila číslo pojistné události. Dodnes nemám opravu vyřešenou. Teda ať úplně nekecám, ze strany AXA je pojistná událost vyřešená, pro mě ne. Poslal jsem jim na oplátku spoustu emailů a řešil telefonické rozhovory.

AXA pojišťovna mi škodu uznala jako totální s tím že Honda Civic EG5 1,6VTEC ESi a 96000km z roku 1993 v době před nehodou měla hodnotu "15.000,- Kč" s tím že mi zůstal vrak vozidla "6.000,-Kč" a na účet mi pošlou rozdíl "9.000,-Kč" Samozřejmě že jsem se nenechal a krásně od plic jsem na infolince vše vysvětlil z mého pohledu. Za dalších 14dní mne konečně kontaktoval "likvidátor" s tím, že cena vozidla byla podhodnocená v částce 15000,- a nabídly mi cituji "minimální hodnota 35.000,- bez jakékoliv omluvy nebo vysvětlení proč ji zvedli o dvacet tisíc ??? Od té doby zase ticho po pěšině. Jó a vlastně ještě, protože jsem od začátku chtěl řešit opravu v autorizovaném servise Honda v Olomouci jsem jim nedal číslo účtu, takže mi minulý týden poslali z pojišťovny složenku na oněch 9000,- !!! Smluvní servisy mají v Olomouci údajně dva - "obyčejný" autoservis a značkový Renault/Dacia Úsměv a na dotaz, proč nemůžu vozidlo nechat opravit v Hondě mi nedokázali odpovědět.

Držím pěsti při řešení vaší nehody, a hlavně, klid a pevné nervy je to dobrý
   Návrat  
Fafos je teď offline  Fafos
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.11.2016 , 13:13   Citovat  

Loňské Vánoce mi slečna na parkovišti supermarketu způsobila totální škodu na Passat 3c 2.0tfsi. Vzala mě do boku a odhodila na sloup. Vaky o.k. Cenu odhadli na 190000 což tak nějak na km a motorizaci sedělo. Auto vydrazil pán v aukci za cca 65.000. Pojišťovna nabídla tedy 125000 a nabídku od pana z aukce, nebo 125000 ať si auto opravím. Přistoupil jsem na první variantu, ale nastal menší problém. Svojí chybou jsem nevědomky prosvihl termín, kdy mi zarucovali odkup od smluvního partnera(vítěz aukce) o 2 dny. Pán byl vychcanej překupníček, kterej mi po telefonu sdělil, že nabídka je nyní jen již cca 53.000. Poslal jsem ho do kiss me a auto nabídl jiným překupníkům a o dva dny později si pro něj za 72.000 přijeli. Původní výherce aukce mi potom ještě znovu volal, že by o auto měl stále zájem... Asi si dokážete představit můj blažený výraz....Auto bylo za měsíc na sbazaru asi za 180.000. Dneska by jsem si ho asi nechal opravit, protože to nebylo nic tak hrozného a auto mělo poctivých 115t km. Člověk by ho ale musel dojezdit, protože na cebii už bude mít pořád záznam o totální škodě v hodnotě 125.000.

tmp-cam-696307114.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
tmp-cam-696307114.jpg, 628.85 kB
   Návrat  
NoDicz je teď offline  NoDicz
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.11.2016 , 13:02   Citovat  

Tak od pojišťovny zatím žádný verdikt.... máte někdo zkušenosti jak dlouho se takové věci řeší?? Jinak začínám mít kacířské myšlenky že Hondu prodám, už jsem si jí za ty 3 roky užil a najezdil s ní bajočko 100 000km, a koupil si kvalitní říšké vozidlo značky VW, ale ne takové co ,,táhne vocpoda´´ ale SDI - řídím spíš pasivně, nikam nepospíchám, proto jsem s VTEC-E jezdil za 5-5,5l před montáží LPG.... ten motor má charakteristiku přesně pro mě Velmi šťastný jak se píše v jedné recenzi, když točíte 1500ot/min - ještě nejede, když točíte 3000ot/min začíná být slyšet a nejede a když točíte 4500ot/min řve a už nejede Velmi šťastný
   Návrat  
Jarek je teď offline  Jarek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.11.2016 , 14:48   Citovat  

SDI maj susper spotřebu a jsou téměř nezničitelný. Ale sehnat nějaký s menším nájezdem je skoro zázrak.
Většina jich je stočenejch, klidně o stovky tisíc km. A krom toho ekonom je proti tomu raketa.
SDi nejede vůbec ať už tam máš otáček kolik chceš a zvuk jako traktor Velmi šťastný
Mimochodem s tou charakteristikou ekonoma teda těžce nesouhlasím. Můj táhne na 5-7tis výborně OK
Sice VTI to není, ale přesto má ten motor víc síly než většina atmosférický konkurence v kubatuře do 1.6
V poslední době jsem hodně jezdil s Focusem 1.6, dole je sice o trochu živejší, ale o to dřív chípne. Otáčkoměr není ještě ani na 5tis a najednou výkon nikde.

Jinak dle mých zkušeností je Česká co se týče odhadů ceny aut celkem v pohodě. Felicii dokonce odhadli o dost víc než měla reálně cenu.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
dotaz ohledně škodní události
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina