Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Kdo leje jaký olej?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
4
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 50, 51, 52 ... 57, 58, 59  Další 
Zaslat odpověď

Strana 51 z 59

kdo co leje do svých mazlíčků?
Motul
10%
 10%  [ 53 ]
Mogul
6%
 6%  [ 33 ]
Castrol
32%
 32%  [ 171 ]
Valvoline
13%
 13%  [ 71 ]
starline:-)
1%
 1%  [ 8 ]
jiné... připsat dolu
35%
 35%  [ 184 ]
Hlasovalo : 520
Celkem hlasů : 520

IGNOR je teď offline  IGNOR
0
PříspěvekZaslal: 19.11.2016 , 1:23   Citovat  

Tady jsem postnul pár odkazů na testy od jednoho ruskeho maníka. jak teplotní, co se děje s olejem při přehřívání, tak zátěžové. ( Motul podle jeho metodiky Velmi šťastný testů nic moc )
pečení oleje HaHaaa 1 tudy odkaz a 2 tudy odkaz
pečení 3 tudy odkaz
zátěž 1 tudy odkaz a zátěž 2 tudy odkaz

Videí tam má spousty. Jen ten motul mne udivil ... Úsměv

zimní test 5w40 tudy odkaz
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 19.11.2016 , 13:42   Citovat  

Zajímavé testy,koukám že zde vychvalovaný Shell Helix 5W-40,který se tu prezentuje skoro jako olej od boha nic moc...
Přepálil se víc jak třeba 5W-30 od Elfu a zátěž třením taky nic moc,i na rozdíl od některých olejů 5W-30 jako třeba Liqui Molly. Ale bude se tu na 5W-30 pořád plivat...

Pražus je teď offline  Pražus
0
PříspěvekZaslal: 19.11.2016 , 14:23   Citovat  

IGNOR napsal:
Tady jsem postnul pár odkazů na testy od jednoho ruskeho maníka. jak teplotní, co se děje s olejem při přehřívání, tak zátěžové. ( Motul podle jeho metodiky Velmi šťastný testů nic moc )
pečení oleje HaHaaa 1 tudy odkaz a 2 tudy odkaz
pečení 3 tudy odkaz
zátěž 1 tudy odkaz a zátěž 2 tudy odkaz

Videí tam má spousty. Jen ten motul mne udivil ... Úsměv

zimní test 5w40 tudy odkaz

Ty taky umíš člověka pěkně nas rat. Tak v pátek (18.11.16) mi přivezou tu Ultru 5w-40, co jsem si tu nechal poradit a ty sem teď dáš test, že není vhodná ani na mazání řetězu na staré ukrajině. To ti tedy děkuji. Velmi šťastný
No nevadí stejně bych jí asi koupil. Horší než předchozí Castrol snad nebude. Se stydím

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.11.2016 , 14:41   Citovat  

Pražus napsal:
...v pátek (18.11.16) mi přivezou tu Ultru 5w-40, co jsem si tu nechal poradit a ty sem teď dáš test, že není vhodná ani na mazání řetězu na staré ukrajině....

pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem nepřeháněj...

0
PříspěvekZaslal: 19.11.2016 , 18:44  Naposledy upravil IGNOR dne 19.11.2016 , 19:18, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Pražus napsal:
Ty taky umíš člověka pěkně nas rat. Tak v pátek (18.11.16) mi přivezou tu Ultru 5w-40, co jsem si tu nechal poradit a ty sem teď dáš test, že není vhodná ani na mazání řetězu na staré ukrajině. To ti tedy děkuji. Velmi šťastný
No nevadí stejně bych jí asi koupil. Horší než předchozí Castrol snad nebude. Se stydím

No u toho pečení jde o dobu, jakou to nechá přehřívat. každý test trošku jiná doba. co se týče testu tření tak motul , který se tu na fóru mockrát zmínil jako ekvivalent k liqui moly podává celkem tristní výsledky. Liqui moly si v testu udrželo kvalitu. A mobil super, který jsem objednal já, a byl jsem upozorněn na skutečnost, že jsem koupil nakonec úplně obyčejný olej, tak vůbec nezklamal. pokud jde o výsledky testů které prováděl ( je jich daleko více než těch pár odkazů co jsem postnul ) se ukázalo pár přeborníků. Co se týče tření, tak bezkonkurenční byl olej jak to vycházelo podle pořadí: 1. Polymerium xpro1 2. liqui moly , 3. bardahl, 3. mobil ,
Jediný kdo nakonec přežil dlouhé přehřátí byl ruskej gasprom Je to tam.
To polymerium sem u nás nenašel. Bardahl se ale prodává za normální cenu. tudy odkaz
No a mobil super 3000 x1 jednoznačně není horší jak shell, ale Shell taky to není zlý olej. Vůbec bych neřešil že si koupil Shell.
Pokud jde o to polymerium tak to vypadá na ruskou výrobu Velmi šťastný
Jinak bych to bral čistě orientačně - vše co dá aspoň 8kg je good. Ty výsledky taky hodně ovlivňují ty válečky co používá a jejich tvrdost.

0
PříspěvekZaslal: 19.11.2016 , 18:48   Citovat  

ten polymerium je ale hodně aditivovaný ňákou keramikou atd. V manuálu pro hondu píšou "váš vůz Honda nepotřebuje další aditivaci v oleji"

HIGHTOWER je teď offline  HIGHTOWER
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.11.2016 , 19:12  Naposledy upravil HIGHTOWER dne 18.1.2017 , 19:26, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

...

0
PříspěvekZaslal: 19.11.2016 , 21:24   Citovat  

Test zmněny barvy zahříváním
tudy odkaz
něco o provozu v zimně a mazání po startu
tudy odkaz
Jak dlouho japonec nepotřebuje olej Mr. Green zmatenej

Jiřik je teď offline  Jiřik
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2016 , 12:39   Citovat  

údajně jedny z nejlepších esterových olejů:
tudy odkaz

Probos je teď offline  Probos
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2016 , 13:03   Citovat  

Ahoj, co říkáte na Catrol Edge 5w-40 na motor 2.4 ? Dával ho tam bývalý majitel a prý je to dobrý olej, ale nemám s ním zkušenost.

Je něco lepšího pro tento motor - primárně mi nejde tak o cenu jak o kvalitu.

Nevím, jestli mám v castrol dege pokačovat nebo změnit případně na jiný.

Díky. Honda

0
PříspěvekZaslal: 20.11.2016 , 17:06   Citovat  

[quote="Probos"]Ahoj, co říkáte na Catrol Edge 5w-40 na motor 2.4 ? Dával ho tam bývalý majitel a prý je to dobrý olej, ale nemám s ním zkušenost.

Je něco lepšího pro tento motor - primárně mi nejde tak o cenu jak o kvalitu.

Nevím, jestli mám v castrol dege pokačovat nebo změnit případně na jiný.

Když ti nejde o peníze tak tudy odkaz Je to v mazivosti posun o třídu výše než ten castrol. Velmi šťastný Vyhni se ale motulu, ten předvedl tristní výsledky. Interval výmněny ale nenavyšuj s rostoucí cenou oleje. Pokud peníze řešíš, tak u castrolu klidně zůstaň. Já to teďka dost zkoumal a dospěl jsem k tomu, že u mojí k20a6 budu používat mobil super(auto jezdilo na olej z autorizáku, a jediné co jsem z nich vytáhl bylo 5w30. 300/litr jim ale nedám). Jde mi o výkon/cena a dle testů se ukázal v dobrém světle (někteří tady mi bez jakékoli zkušenosti tvrdili že je to obyč olej, takže jsem ověřoval a hledal dostupné info.) Filtr vždy s olejem. PS: padělají se jak oleje tak filtry, takže brát z ověřeného zdroje.
Podle ceny Tak to koukám! toho hrnce tě přechod na liqui moly vůbec nebude trápit HaHaaa

0
PříspěvekZaslal: 20.11.2016 , 17:07   Citovat  

Jiřik napsal:
údajně jedny z nejlepších esterových olejů:
tudy odkaz

něco o esterech
tudy odkaz

Jiřik je teď offline  Jiřik
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2016 , 18:13   Citovat  

Lepší přilnavost a schopnost rozpouštět aditiva- estery tedy nějaký smysl mají.

gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2016 , 19:11   Citovat  

Leju to co tam patří = originál. Pokud je s tím nějaký problém, tak řeším problém a ne jiný olej Velmi šťastný
Výrobce dobře ví, co tam doporučuje.. je to dobrý

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2016 , 19:37   Citovat  

gizmi napsal:
Leju to co tam patří = originál. Pokud je s tím nějaký problém, tak řeším problém a ne jiný olej Velmi šťastný

A co to je ten originál??

Probos je teď offline  Probos
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2016 , 19:55   Citovat  

Kmóďa napsal:
A co to je ten originál??

Nedávala Honda jako orignál náhodou nějaký MFT olej nebo tak nějak ? Možná se pletu...

Já jsem teda na originálem neuvažoval ale teď mi to nějak vrtá hlavou, pokud by měl být pro ten motor opravdu nejlepší, tak proč ho tam nedávat, že ...

Případně zkusit to Luqid Moly?

V každém případě bych rád dopřál motoru to, co potřebuje. Hlavně teď nevím, jestli stačí prostě vzít jiný olej a vyměnit to, nebo musí mezi tím být nějaký určitý postup, jak přecházet z jednoho typu oleje na jiný? Přece jen na ten Castrol motor jezdil 200k, že Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 20.11.2016 , 20:41   Citovat  

Probos napsal:
Nedávala Honda jako orignál náhodou nějaký MFT olej nebo tak nějak ? Možná se pletu...

Já jsem teda na originálem neuvažoval ale teď mi to nějak vrtá hlavou, pokud by měl být pro ten motor opravdu nejlepší, tak proč ho tam nedávat, že ...

V každém případě bych rád dopřál motoru to, co potřebuje. Hlavně teď nevím, jestli stačí prostě vzít jiný olej a vyměnit to, nebo musí mezi tím být nějaký určitý postup, jak přecházet z jednoho typu oleje na jiný? Přece jen na ten Castrol motor jezdil 200k, že Úsměv

Přecházíš jen za jinou značku. Viskozita zůstala stejná, takže jaký pak postup. Možná napoprvé zkrátit interval třeba na 6000km i s filtrem a pak normal. Je otázka jestli něco poznáš. to mi hlava nebere

0
PříspěvekZaslal: 20.11.2016 , 20:42   Citovat  

gizmi napsal:

Mne se v hondě na můj dotaz co tam dávají neobtěžovali prozradit onu original značku Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 20.11.2016 , 20:47   Citovat  

Jiřik napsal:
Lepší přilnavost a schopnost rozpouštět aditiva- estery tedy nějaký smysl mají.

Jenže Honda sama upozorňuje, že G4G nepotřebuje žádné aditiva. Jen apeluje na výkonostní normu a specifikaci. Většina olejů, které plní novější normy mají malé množství esterů přidané. Nad určitou koncentraci je to kontraproduktivní pro jejich reakce z těsněními, hadicemi atd, které nejsou stavěné na velké množství esterů. Tak za mne do starého auta určitě ne olej, který si na esterech zakládá.

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2016 , 21:50   Citovat  

IGNOR napsal:
Přecházíš jen za jinou značku. Viskozita zůstala stejná, takže jaký pak postup. Možná napoprvé zkrátit interval třeba na 6000km i s filtrem a pak normal. Je otázka jestli něco poznáš. to mi hlava nebere

Jenže každá značka používá jiný "koktejl" aditiv, takže to není jenom o viskozitě.

1
PříspěvekZaslal: 20.11.2016 , 23:02   Citovat  

Petr 78 napsal:
Jenže každá značka používá jiný "koktejl" aditiv, takže to není jenom o viskozitě.

To bych si netrougfnul moc tvrdit, to už zavání marketingem, těžko poznatelné v provozu, pokud se budeme bavit o těch lepších olejích. Najde se asi pár kousků co nedosahuje ani průměru kvality (motul Velmi šťastný) , ale sluchem nepoznáte rozdíl mezi TOTAL,ELF,SHELL,CASTROLL,MOBIL,(při stejných specifikacích). A při výmněně do 10k km a normálním ježděním ani kvalitu těch aditiv.(a při tom si tady motul vychvalovali) Možná některý bude trošku řidčí a bude ho motor žrát více, to je tak vše.

Jak moc ty aditiva fungují co se týče tření ukázal test výše. Proto jsem mu doporučil z toho co jsem viděl liqui moly, protože opravdu byl aditivován na snížení tření a opotřebení vůči hrnci výrazněji. Castrol je prostě průměr. Ale pokud olej splňuje danou výkonostní třídu, tak už je dle ní aditivován. Výkonostní třída určuje potřebnou míru aditivace, protože si to norma žádá k plnění účelu nebo konkrétní vlastnosti. Zbytek je už marketing. No a při dlouhé nebo velké tepelné zátěži může mít velké množství přidaných látek negativní vliv právě na tvorbu usazenin a jejich zapékání. Protože má ale k24 (i k20) velký zdvih, tak právě snížení tření a trhová stabilita jsou asi nejdůležitější aspekty při výběru. No a pokud někdo proplachuje často motor ńákou chemií a motor jezdí, tak proč ne. já v to důvěru zatím moc nemám.

výkonostní třídy olejů - tudy odkaz

Ještě je tu problém kvality olejů pro dané trhy. Jediná možnost je si navzájem povymněňovat kupu vzorků a udělat si lokální test. kouř
Já teď budu přecházet na průměr v podobě mobil super 3000 x1 5w40. Nevim co se tam lilo celou dobu před tím (kromě sae 5w30) tak poreferuji jestli se něco obrátilo k horšímu nebo lepšímu. Zatím se plácám na poli teorie a youtuberských testrů a naučných videí pořádnej výtlem

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2016 , 8:26   Citovat  

Probos napsal:

MTF je originál olej do převodovky Úsměv

Olej - to je prostě nesmrtelný téma zmatenej

Pokud se lije z nějakých značek typu - Castrol, Shell, Texaco, Luqid Moly, ELF..., protože Mogul, Starline, Paramo apod. jsou opravdu na nic. Specifikace - do novějších motorů 5w-40 do starších 10w-40 a dbáte na pravidelnou udržbu, výměnu kolem 10t km, tak vám ten motor vydrží v normálním provozu tak či tak a poznáte ve skutečnosti uplný prd, když pominu PLACEBO efekt Mrk kouř

Carlos66 je teď offline  Carlos66
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2016 , 9:54   Citovat  

A8gT 2,2 iDTEC
Výkonný syntetický olej, který je navržen tak, aby motoru poskytoval vynikající čistící schopnosti, ochranu proti opotřebení a celkově zlepšoval jeho výkon. Olej vyhovuje použití s nejnovějšími částicovými filtry vznětových motorů a s katalyzátory zážehových motorů. Ochrana systému pro snížení emisí.

MobilESP_5W30_4L.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
MobilESP_5W30_4L.jpg, 46.33 kB

majggi je teď offline  majggi
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2016 , 11:40   Citovat  

IGNOR napsal:
Najde se asi pár kousků co nedosahuje ani průměru kvality (motul Velmi šťastný)

Pan je degustator ? Liqui Moly chuti lepsie ? HaHaaa
IGNOR napsal:
ale sluchem nepoznáte rozdíl mezi TOTAL,ELF,SHELL,CASTROLL,MOBIL,(při stejných specifikacích).

tak treba ist usnemu Velmi šťastný

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2016 , 12:16   Citovat  

Carlos66 napsal:
A8gT 2,2 iDTEC
Výkonný syntetický olej, který je navržen tak, aby motoru poskytoval vynikající čistící schopnosti, ochranu proti opotřebení a celkově zlepšoval jeho výkon. Olej vyhovuje použití s nejnovějšími částicovými filtry vznětových motorů a s katalyzátory zážehových motorů. Ochrana systému pro snížení emisí.

Bohužel tahle věta nevypovídá o kvalitě oleje vůbec nic, pac takovouhle větu vymyslí průměrný manager propagace a reklamy Velmi šťastný ještě bych zmínil snížení spotřeby aby to bylo kompletní Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2016 , 12:18   Citovat  

majggi napsal:
Pan je degustator ? Liqui Moly chuti lepsie ? HaHaaa

Mě se líbí jak tu rozdáváš rádoby rady,potom vynecháš odkazy na testy olejů v praxi,které si určitě neviděl a zas pokračuješ ve své teorii Velmi šťastný

rudy5 je teď offline  rudy5
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2016 , 16:20   Citovat  

majggi napsal:
tak treba ist usnemu Velmi šťastný

Ty si potom iny borec ked to tvojimi usami rozoznas Úsměv 4 Velmi šťastný

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2016 , 16:51   Citovat  

Carlos66 napsal:
A8gT 2,2 iDTEC

podle toho co vím z olejového "zákulisí" tak Mobil 1 je úplně jiný olej (už od základu) než třeba Mobil Super 2000 ...3000
tak že, za mne Mobil 1 ano ... ale pozor na padělky HaHaaa

Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2016 , 16:56   Citovat  

Probos napsal:

Original Honda oleje Úsměv Zabralo mi to asi 10 vterin gugleni Velmi šťastný

honda oil.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
honda oil.jpg, 23.76 kB

majggi je teď offline  majggi
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2016 , 18:32   Citovat  

Kmóďa napsal:
Mě se líbí jak tu rozdáváš rádoby rady,potom vynecháš odkazy na testy olejů v praxi,které si určitě neviděl a zas pokračuješ ve své teorii Velmi šťastný

Neskutocne testy presne toto sa deje cely cas v mojom motore Velmi šťastný Nic asi idem zajtra vymenit olej za jeden z tych co mali najviac bodov Je to tam.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Kdo leje jaký olej?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
4
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 50, 51, 52 ... 57, 58, 59  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina