Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Kdo leje jaký olej?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
4
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 52, 53, 54 ... 57, 58, 59  Další 
Zaslat odpověď

Strana 53 z 59

kdo co leje do svých mazlíčků?
Motul
10%
 10%  [ 53 ]
Mogul
6%
 6%  [ 33 ]
Castrol
32%
 32%  [ 171 ]
Valvoline
13%
 13%  [ 71 ]
starline:-)
1%
 1%  [ 8 ]
jiné... připsat dolu
35%
 35%  [ 184 ]
Hlasovalo : 520
Celkem hlasů : 520

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2016 , 9:44   Citovat  

Johnyka napsal:
CTR 9G - Castrol 0W20 - 5,5 l Úsměv

To je spotřeba oleje? Se stydím HaHaaa HaHaaa
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2016 , 10:30   Citovat  

Carlos66 napsal:
Neberu to zle, ale tak mi tedy řekni podle čeho si mám olej vybrat ??

Spíš podle zkušeností lidí okolo (ikdyž vybrat olej dle tohoto tématu asi nelze pořádnej výtlem), vlastního zkoušení nebo dle rady mechanika, kterému věříš Úsměv

Hellborn napsal:

Si děláš srandu, ale bojím se až to bude mít deset let a přes 100t km tak bude i pravda a to už to taková sranda nebude. Úsměv

Johnyka je teď offline  Johnyka
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2016 , 11:45   Citovat  

Hellborn napsal:

Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný spotřeba je 100 na 100 Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný

IGNOR je teď offline  IGNOR
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2016 , 12:57   Citovat  

Jen malá reference k cardo.cz
Objednal jsem toto:
tudy odkaz

Olej jsem dnes vyzvedl. Na obalu je datum plnění 15 září 2016 a made in Italy. Za mne teda spokojenost OK

Carlos66 je teď offline  Carlos66
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2016 , 13:36   Citovat  

Schválně jsem poslal dotaz na Mobil (mobilproducts@ourdataworks.com) jaký doporučují olej pro mé A8gT 2,2iDTEC.
Poslali toto:

For you down mentioned car we recommend:
Mobil 1 ESP 0W-30
or/and
Mobil Super 3000 Formula 0W-30

Dobrý, ale už asi zůstanu u toho Mobil 1 ESP 5W-30. Objednávám 5+1 litr i s dopravou za 1225,- Kč.
Výměna po roce a nemám problém.

0
PříspěvekZaslal: 25.11.2016 , 13:32   Citovat  

Tak mám na vás kluci takový dotaz. Paní z oddělení prodeje v Honda mi při prodeji několikrát řekla (na můj dotaz), že je v motoru 5w30. Tak já dneska koupil na dolití shell helix ultra 5w30 a3/b4. Jenže nedalo mi to, tak jsem zavolal na servis do hondy kde jsem vůz kupoval. Pán v podstatě věděl o jaký vůz se jedná a jednoznačně prohlásil 5w40 HaHaaa naštvanej .

Tak a teď ta otázka. Čumím na 5w30 a nevím zda to můžu v množství tak půl litru dolít.

A ještě jedna informace. Rozdíl náplně mezi horní a spodní ryskou je 1litr. Takže mi to auto spapalo cca 0,5l na 4000km. Což je ok

Takže jaký je váš názor? Dolít, nedolít, nechat jako nouzovku (stejně mi zbyde tak litr z toho mobilu až budu měnit celou náplň)?

PS: V Honda Ostrava používají buď shell nebo petrol canada (levnější - dražší)

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.11.2016 , 15:12   Citovat  

Pokud budeš brzo měnit,tak klidně dolej...

0
PříspěvekZaslal: 25.11.2016 , 21:52   Citovat  

Hellborn napsal:
Pokud budeš brzo měnit,tak klidně dolej...

U mne je brzo až kolem května Velmi šťastný

0
PříspěvekZaslal: 27.11.2016 , 18:31   Citovat  

Takže resume Nápad je tu!

Našel jsem si krásnou rovinku a tam nechal auto stát asi 2h. Poté jsem změřil hladinu oleje a zjistil, že jsem blíže spodní rysce než středu. Dolil jsem do 5w40 neznámého výrobce půl litru 5w30 shell helix ultra a3/b4. Změřeno, těsně pod horní rysku.
Výsledek? Zlepšení proti předchozímu stavu.

Takže radši udržovat hladinu u horní rysky, i když je to za cenu smchání dvou různých olejů. než jezdit s hladinou u spodní rysky. (u mne je to vyjímka, protože už mám připraveno 5l oleje, který chci provozovat dlouhodobě)
Takže se mi potvrdilo, že pokud olej splňuje výkonostní třídu, tak se většinou nic neděje pokud se doleje jiným olejem. Teď uvidíme co to udělá přes zimu. Náplň tam byla nová od května a najeto jen cca 4000, takže se mi to nechtělo měnit jenom proto, že nevím výrobce původní náplně a potřebuju dolít.
Pokud se to za pár dní přidře tak dám vědět pořádnej výtlem
papa

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.11.2016 , 22:43   Citovat  

Takže jsi dolil víc než půl litru 5W-30?
Já osobně bych do května nečekal a vyměnil co nejdřív.
Olej není tak drahá položka, aby stálo za to riskovat možné problémy.

0
PříspěvekZaslal: 28.11.2016 , 1:34   Citovat  

Otázka zní co jsou to možné problémy?
Smíchání dvou olejů stejné výkonostní třídy není žádná tragédie. Vzhhledem k tomu, že je rozdíl pouze v letním čísle, tak jediné co mne napadá je vzájemné rušení aditiv v oleji. základové složky moc neberu v potaz, protože většina olejů je směska sama o sobě. Klasicky HC syntéza s pao4 naebo s přídavkem esterů atd. No a protože aditiva v oleji jsou takové, které mají za ůkol jak mazat tak čistit a chránit proti korozi, tak malé přimíchání jiného oleje nemá vliv charakteru dodatečných aditiv s chlorovanými parafíny.

Pokud máte někdo ńáké informace co se může tímto stát v souvislosti s poškozením tak sem s nimi. Protože jsem je nikde nenašel.
(ta litrova lahev mela odmerku takže jenom 500ml)

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.11.2016 , 22:04   Citovat  

Ano, přesně vzájemné rušení aditiv jsem měl na mysli.
Ale nikdo ti neřekne, co to udělá a jestli nebudou nějaké problémy.
Já bych pro klid duše olej vyměnil.
Alespoň se motor a olej nestihne zašpinit, když vyměníš předčasně Mrk

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.11.2016 , 23:23   Citovat  

Řekl bych že se nestane nic, pac se aditiva neumí prát Velmi šťastný

V extrému aby to bylo všechno dokonalý by jsi při dolívání musel dodržet i značku a typ oleje a vlastně i šarži. Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.11.2016 , 21:29   Citovat  

No vždyť jo.
Zásadně dolévám to co mi zbylo v kanystru po výměně oleje. Úsměv
Ba ne, kecám. Já nedolévám Úsměv

Dandie33 je teď offline  Dandie33
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2016 , 22:03   Citovat  

Zdarec
Mě by zajimalo jestli kdyz liju Shell 10w40 polosin muzu zacit lit 5w30 nebo 5w40 plnousint - dnes mi jeden mistni hondak rekl ze je blbost lejt polosint kdyz jsou motory honda konstruovany hlavne na plnou sint - neko tady taky rekl ze kdyz uz lejes 10w tak je nesmysl zase lejt 5w ze uz je tam nejaka vule,jsou tam nejake mezery treba v pistech a ta 5w uz nedokaze tak dobre vytesnit a tudis se zvedne spotreba oleje ale to dle mistniho hondaka a ze uz jede v hondach x dlouhejch let ubec nevadi - chci zjistit co teda ma smysl a k cemu se mam teda odhodlat zda-li nechat Shell Helix 10W40 polosint a nebo prejit na 5W40 nebo 5W30 plnousin - mam Acco 2.4 s najetejma 325 tisici km - a za studena se mi zda ze je slyset nejake klapani dokavat se auto neohreje tak premejslim o vymene oleje ze by se treba neco zmenilo

majggi je teď offline  majggi
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2016 , 22:38   Citovat  

Dandie33 napsal:
Zdarec neko tady taky rekl ze kdyz uz lejes 10w tak je nesmysl zase lejt 5w

To je blbost

Dandie33 napsal:
mam Acco 2.4 s najetejma 325 tisici km - a za studena se mi zda ze je slyset nejake klapani dokavat se auto neohreje tak premejslim o vymene oleje ze by se treba neco zmenilo

To robi v zime ta 10W40. 5W alebo 0W je na zimu lepsia je to dobrý Byt tebou tam dam Mobil 1 New Life™ 0W-40

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 8.12.2016 , 22:56   Citovat  

majggi napsal:
To robi v zime ta 10W40. 5W alebo 0W je na zimu lepsia je to dobrý Byt tebou tam dam Mobil 1 New Life™ 0W-40

To jsou zase rady Tak to valím bulvy 10w-40 pro naše podmínky bohatě dostačuje , přecházet u motoru s 325tis. km z 10w-40 na 0w-40 je naprostý nesmysl.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
majggi je teď offline  majggi
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2016 , 23:55   Citovat  

Tak to som zvedavy preco ? to mi hlava nebere hopit ides OK

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2016 , 13:56   Citovat  

hopit napsal:
To jsou zase rady Tak to valím bulvy 10w-40 pro naše podmínky bohatě dostačuje , přecházet u motoru s 325tis. km z 10w-40 na 0w-40 je naprostý nesmysl.

ja sice mam najeto ani pulku z toho ,ale 5W40 mi zacalo hodne papat a zkousel jsem ruzny znacky ,tak jsem dal 10W40 valvoline maxlive a jezdim uz pulroku a nedolil jsem ani kapku a taky myslim ,ze mi klesla spotreba LPG a benzinu ..
jo v zimne to startuje o 1 vterinu dele ,ale dle mne to neznamena,ze mi tim brzy neco odejde a taky nez vyjedu z garaze je nastartovany par minut nez vyjedu ..

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
-2
PříspěvekZaslal: 9.12.2016 , 20:09   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
ja sice mam najeto ani pulku z toho ,ale 5W40 mi zacalo hodne papat a zkousel jsem ruzny znacky ,tak jsem dal 10W40 valvoline maxlive a jezdim uz pulroku a nedolil jsem ani kapku a taky myslim ,ze mi klesla spotreba LPG a benzinu ..
jo v zimne to startuje o 1 vterinu dele ,ale dle mne to neznamena,ze mi tim brzy neco odejde a taky nez vyjedu z garaze je nastartovany par minut nez vyjedu ..

Jezdíš půl roku a nedolil si ani kapku? To může znamenat i že máš motor bez oleje Velmi šťastný Velmi šťastný lépe by vypadalo napsat že neubylo nic. Jinak předtím to bralo kolik,když píšeš hodně?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2016 , 20:27   Citovat  

Kmóďa napsal:
Jezdíš půl roku a nedolil si ani kapku? To může znamenat i že máš motor bez oleje Velmi šťastný Velmi šťastný lépe by vypadalo napsat že neubylo nic. Jinak předtím to bralo kolik,když píšeš hodně?

tak dik za upozorneni Velmi šťastný ale nedolil jsem pac neni treba a hladina je furt na max od vymeny ,takze tak ..a pred tim ?
za asi 6000km jsem dolil asi 2 litry co je dle me zvyklosti,toho,ze ma motor najeto 140000km a,ze ted si neveme nic hodne Velmi šťastný

Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2016 , 22:18   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
10W 40 maxlife mohu jen doporucit. Pouzivam ho dlouhodobe a snizila se jak hlucnost, spotreba oleje a trosinku i spotreba benzinu je to dobrý

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
-1
PříspěvekZaslal: 9.12.2016 , 23:31   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
tak dik za upozorneni Velmi šťastný ale nedolil jsem pac neni treba a hladina je furt na max od vymeny ,takze tak ..a pred tim ?
za asi 6000km jsem dolil asi 2 litry co je dle me zvyklosti,toho,ze ma motor najeto 140000km a,ze ted si neveme nic hodne Velmi šťastný

Tomu se mi nechce věřit,u Civica mi změna oleje nikdy nic neudělala a MaxLife 10W-40 jsem zkoušel taky. Oleje 5W-40 a 10W-40 mají skoro stejnou viskozitu při 100°C kolem 14 mm2/s,tak proč by měl najednou přestat brát olej? Neděláš ještě něco při výměnách? Nějaké proplachy? Nebo něco?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2016 , 23:55   Citovat  

Kmóďa napsal:
Tomu se mi nechce věřit,u Civica mi změna oleje nikdy nic neudělala a MaxLife 10W-40 jsem zkoušel taky. Oleje 5W-40 a 10W-40 mají skoro stejnou viskozitu při 100°C kolem 14 mm2/s,tak proč by měl najednou přestat brát olej? Neděláš ještě něco při výměnách? Nějaké proplachy? Nebo něco?

ne,nic z toho ,mozna ,uz byl motor v takovem stavu ,ze to nepomohlo ,muj ma malo najeto a mozna jsem pred tim motoru vice nakladal ,ale i tak nejsem prvni kterymu se tim snizila spotreba oleje ..

-1
PříspěvekZaslal: 10.12.2016 , 7:42   Citovat  

viskozita při 100 stupnich je možná stejná, ale jak dlouho trvá než se člověk na 100 stupnu dostane?I když se vám zahřeje voda na provozní teplotu tak olej může mít třeba jenom 50 stupňů. Proto se udává viskozita i při těch 40ti stupních. Ja třeba při trase 7km do prace mužu v zimě zapomenout. Rozdíl je za mne hlavně ve viskozitě za studena. Pokud je pod nulou, je schopnost 5wcka mnohem rychleji vypnout řetěz atd .... dostat se tam kam je třeba. Kdyby bylo -20 tak poslední válec pojede s tou 10w40 chvíli na sucho .... Ow by podle mne začal vzlínat z motoru, kort pokud jezdí na 10w40, a musel by si ho asi přetěsnit (ale nemusí xD, nic méněně nedoporučoval bych to), protože je to už moc řídké. Já radši budu dolévat, ale budu vědět, že motor dostává mazivo takřka okamžitě a vše co je závislé na tlaku oleje pracuje jak má hned po startu. To rachocení postartu je dáno právě tou 10w40 tkou.
Za mne teda 5w30-5w40

0
PříspěvekZaslal: 10.12.2016 , 7:45   Citovat  

DOHCVTEC napsal:

při 140000 2litry na 6000? to jsi jezdil pořád v červeném ne? mne za 5000 cca litr, a to jsem měl asi 2000 dálnice naložená po střechu .... btw mám cca 290000km

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.12.2016 , 10:30   Citovat  

IGNOR napsal:
při 140000 2litry na 6000? to jsi jezdil pořád v červeném ne? mne za 5000 cca litr, a to jsem měl asi 2000 dálnice naložená po střechu .... btw mám cca 290000km

to vis cerstve po reflashi mne to auto vice bavilo tocit ,ale zase ne bezhlave do cervneho ,proste ve vtecu Velmi šťastný
a ja jezdim prevazne dalnice i nalozenej ,tak ci onak pak jsem se po cca 1000km sklidnil ,ale spotreba oleje po mesicich zustala ..a spousta lidi rika ,ze po tech 100000km je lepsi 10W40 a tenhle olej je nato stavenej a vsude kde o nem nekdo neco psal tak jen pozitiva a ja nechtel ve 200000km dolejvat 4l Velmi šťastný tak jsem to zkusil a prijde mi to ,ze je to pro motor lepsi ..
nehadam se mozna neni,ale treba si pamatuji,ze do Bmotoru vetsina davala 10W40 a ja taky a nevim otom ,ze by to uskodilo..
a do Kacek dokonce 10W60 ..

Keak je teď offline  Keak
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.12.2016 , 10:58   Citovat  

Nevim no,ale 2litry na 6000km mi nepřijde u Hondy co má najeto 140tis až tak neobvyklé.Jasně některá žere míň,některá víc,ale tohle ještě není žádná tragédie.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.12.2016 , 11:04   Citovat  

Keak napsal:
Nevim no,ale 2litry na 6000km mi nepřijde u Hondy co má najeto 140tis až tak neobvyklé.Jasně některá žere míň,některá víc,ale tohle ještě není žádná tragédie.

tak u mne jo ,moje hondy prakticky nebrali nic vsechny krome te oturbene i do CTR jsem nemusel dolejvat Úsměv

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.12.2016 , 13:43   Citovat  

Leju Total Quartz 10W40 do všeho a teď i nově do anglána ekonoma.
Tam mám od jeho koupě první náplň. Celkově má motor 238tis km a od výměny budu mít za chvíli najeto deset tisíc km. Hladina oleje za tu dobu klesla od maxima přesně na minimum.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Kdo leje jaký olej?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
4
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 52, 53, 54 ... 57, 58, 59  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina