Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 8G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 107, 108, 109  Další 
Zaslat odpověď

Strana 30 z 109
krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.12.2016 , 15:00   Citovat  

JJ na netu se ted prodavaji origo honda za 4.5k. Thule aero beru ted za 5. Jsou nove, maji vetsi nosnost a podle me vypadaji lip. Ty origose tak nejak neprirozene trci a jsou hlavne strasne vysoky.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Punisher je teď offline  Punisher
PříspěvekZaslal: 18.12.2016 , 9:23   Citovat  

Radek_KA7 napsal:
takovej dotaz....

vzhledem k tomu že prodávám auto tak mi volali i z AAA auto, mám to naproti domu a tak jsem tam teda zajel když jsem čekal na přítelkyni.

uznali perfektní stav vozidla, a už nevěděli čím argumentovat aby mě stáhli s cenou a nakonec na mě vytáhli, že pokud do auta netankuju natural 98 tak ničím palivovou soustavu Úsměv

docela jsem se jim vysmál ale radši se zeptám i tady jestli o tom už někdo neslyšel...

PS: každou třetí nádrž tankuju verva100 ale prý bych to musel tankovat furt Úsměv

Samozřejmě stačí dávat normální N95, já to v zimě sem tam doplnil aditivem do benzínu a jelo to líp jak s Vervou nebo MaxMotionem. Týpek tady nedaleko prodává americký made in Chicago a na auto to mělo vynikající vliv Úsměv
   Návrat  
Vorel je teď offline  Vorel
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 18.12.2016 , 12:49   Citovat  

Můžu se zeptat na ten VTC ventil jak se projevuje a co konkrétně může způsobit? Trpí k24 R.v. Nějakými neduhami na které si dát pozor jde mi o verzi s manuálem. Děkuji
   Návrat  
Probos je teď offline  Probos
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.12.2016 , 14:58   Citovat  

Vorel napsal:
Můžu se zeptat na ten VTC ventil jak se projevuje a co konkrétně může způsobit? Trpí k24 R.v. Nějakými neduhami na které si dát pozor jde mi o verzi s manuálem. Děkuji

Já ho měnil zrovna pár dnů zpět - preventivně, protože ještě nebyl v tak špatném stavu ale zvuk se někdy ozval. Co může způsobit po pravdě netuším, jen vím, že mechanik říkal, že pokud by se nějak nerozpadl, neměl by nic udělat. A je to pořádný kus kovu, nevím, jestli je možné aby se nějak rozpadl.

Mám k24z3 manuál rok 2009. Tento motor na to trpí dost. Projevuje se při chladnějším počasí a pouze když auto stojí déle jak 6 hodin. U mě to bylo třeba až 3 dny, protože jsem ho neměl ještě tak moc ve špatném stavu.

Na internetu je spousta videí, kde je jasně slyšet projev špatného VTC ventilu. Viz.: tudy odkaz nebo zadej do googlu "Honda accord cold start".

Cenovka za výměnu komplet 5k.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.12.2016 , 13:01   Citovat  

Probos napsal:
Já ho měnil zrovna pár dnů zpět - preventivně, protože ještě nebyl v tak špatném stavu ale zvuk se někdy ozval. Co může způsobit po pravdě netuším, jen vím, že mechanik říkal, že pokud by se nějak nerozpadl, neměl by nic udělat. A je to pořádný kus kovu, nevím, jestli je možné aby se nějak rozpadl.

Mám k24z3 manuál rok 2009. Tento motor na to trpí dost. Projevuje se při chladnějším počasí a pouze když auto stojí déle jak 6 hodin. U mě to bylo třeba až 3 dny, protože jsem ho neměl ještě tak moc ve špatném stavu.

Na internetu je spousta videí, kde je jasně slyšet projev špatného VTC ventilu. Viz.: tudy odkaz nebo zadej do googlu "Honda accord cold start".

Cenovka za výměnu komplet 5k.

Mám A7G 2.4 a stejný zvuk po startu v chladném počasí se občas ozývá také. Vevnitř je to trochu utlumené, někdo si to poslechnu podobně zvenku. Takže další závada Smutný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.12.2016 , 14:21   Citovat  

Njn tak každé auto má nějaké závady. To si nevyberes. Jen se většinou vyskytují až po 100tkm Se stydím
   Návrat  
lukyn1982 je teď offline  lukyn1982
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.12.2016 , 11:41   Citovat  

PaloSV napsal:
Starý kľúč už mal zošuchané tlačítka a hlavne nedržal otvorený a zatváral sa aj bez stlačenia čudlíka, čo najviac vadilo pri štartovaní. Tak som skúsil objednať klon z Číny. Použil som znak a nálepku z origo a vyzerá na nepoznanie a po 1 mm podložení tlačidiel funguje na 100%.

Jsi spokojený s čínskou náhradou, stále to drží?
   Návrat  
PaloSV je teď offline  PaloSV
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 23.12.2016 , 15:21   Citovat  

Spokojný, len som vymenil naspäť za origo tú vrchnú časť, kde je ten gombík na otváranie, lebo sa mi zdalo, že po čase začala tá časť z čínskeho viac odstávať. Teraz to vyzerá tak:

IMG_3930.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_3930.JPG, 902.1 kB

IMG_3932.JPG

IMG_3932.JPG, 950.1 kB

IMG_3933.JPG

IMG_3933.JPG, 892.76 kB
   Návrat  
NITRO.Z je teď offline  NITRO.Z
Nový příspěvekZaslal: 23.12.2016 , 15:34   Citovat  

PaloSV napsal:
Spokojný, len som vymenil naspäť za origo tú vrchnú časť, kde je ten gombík na otváranie, lebo sa mi zdalo, že po čase začala tá časť z čínskeho viac odstávať. Teraz to vyzerá tak:

Já teda spokojený nejsem, ten čínský šunt vůbec nesedí. Všechny kovové díly zevnitř jsem musel nahradit původními origo (čínský odlitky nešly spasovat) a po složení a dovložkování některých vůlí, stejně vznikl problém ve stejné škvíře u klíčku.
Doporučuji jen vyměnit kryt tlačítek a ostatní nechat beze změny.

Zbyňa
   Návrat  
2 háčka
Nový příspěvekZaslal: 27.12.2016 , 11:43   Citovat  

Ahoj,

na accu mám spojku exedy, která má najeto circa 20k. Když auto stojí, stává se, že když řadím jedničku, tak to jde celkem ztuha. Někdy to tam padne krásně , někdy se to v polovině jakoby "zadrhne" a musím vyvinout trošku síly aby to tam skočilo. Něco podobného se stává u zpátečky s tím rozdílem, že někdy padne úplně nádherně, a někdy (v závilosti asi v jaké poloze zastavím) tam zpátečky dám a ozve se zakový škaredý zvuk "dření", Mechank mi řekl, že u zpátečky to někdy dělá, protože tam není synchron.

Co mi ale vadí víc a zjistil jem to teprve teď, že když například dojíždím na křižovatku, vím, že budu muset zastavit a tak si zmáčknu spojku, chci si nachystat jedničku a ono to zaprve jde taky ztuha jak jsem psal výše, tak to i docela zadře, přitom spojku mám pořád zmáčklou. Udělá to jen někdy, ale rozčiluje mě to.

Ostatní kvalty se mi zdají bez problémů.

Čím to může být a co musím vyměnit, aby to bylo ok ? V topicu A7G jsem našel (asi v polovině) tudy odkaz , že něco podobného řešil střelec, že se dá jen něco "poštelovat" a mělo by to být ok, ale neívm, jestli to platí i u A8G. Neřešil to někdo ?

Předem díky.
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 27.12.2016 , 11:48   Citovat  

Strelec dostavoval pedal. Zkusit to muzes taky. Kdy si menil prevodak?
   Návrat  
2 háčka
Nový příspěvekZaslal: 27.12.2016 , 11:58   Citovat  

Stepa napsal:
Strelec dostavoval pedal. Zkusit to muzes taky. Kdy si menil prevodak?

Tak to nevím, myslím, že má najeto tak 60k pokud se při výměně spojky jen vypustil a vrátil. Ale podle servsiky byl měněný olej v převodovce cca před těma 60tkm.

Možná má jen ten pedál špatný záběr a mohlo by to pomoct.
   Návrat  
shortyx je teď offline  shortyx
Nový příspěvekZaslal: 27.12.2016 , 20:46   Citovat  

Ahoj, dotaz ohledně výbavy - má A8G 2.4 executive automaticky taky xenony? Celou dobu jsem si myslel, že to tak je. Náhodou jsem dnes otevřel krabičku [honda], co jsem měl v autě a tam jsou jen žárovky H1L a HB3. Ale to jsou jen halogeny, ne ?

Při koupi auta jsem se ptal, jestli má auto xenony a bylo mi řečeno: ano, má. Úsměv Tak Buď teda prodejce lhal, nebo mám špatnou krabičku. Žárovky z auta jsem zatím nevydělával Velmi šťastný

Co myslíte ?
   Návrat  
rudy5 je teď offline  rudy5
2 háčka
Nový příspěvekZaslal: 27.12.2016 , 21:05   Citovat  

Ty nepoznas rozdiel ci mas xenon alebo.nie? Tak to koukám! Ak mas xenon mas.ostrekovce svetiel a v tme ked startujes tak.vidis ako ti pobehaju svetla.hore dolu po starte ked.ich zapnes a neda sa.v kabine manualne nastavovat vyska svetiel. A ten rozdiel v soferovani po tme si hadam aj talian vsimne sory.
   Návrat  
markos je teď offline  markos
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 27.12.2016 , 21:23   Citovat  

To pobehovanie svetiel nie som si istý, na A7g to nerobí.

Okrem iného silne pochybujem ze ti Honda do krabičky pribalí výbojky
   Návrat  
Nový příspěvekZaslal: 27.12.2016 , 21:36   Citovat  

rudy5 napsal:
Ty nepoznas rozdiel ci mas xenon alebo.nie? Tak to koukám! Ak mas xenon mas.ostrekovce svetiel a v tme ked startujes tak.vidis ako ti pobehaju svetla.hore dolu po starte ked.ich zapnes a neda sa.v kabine manualne nastavovat vyska svetiel. A ten rozdiel v soferovani po tme si hadam aj talian vsimne sory.

No vzhledem k tomu, že jsem halogen ani xenon nikdy předtím neměl, tak jsem to ani nemohl srovnat. Co je na tom, že se zeptám? Úsměv od toho to tady přece je. Mimo to, Už jsem se podíval do příručky a v kabině nemám opravdu manuální nastavování výšky světla. Nevím, proč tam teda mám tu honda krabičku s osvětlením "HONDA bubl kit". Kde jsou ty halogeny. Možná to jen koupil někdo špatně. Právě proto se na to ptám, že mě to zmátlo.
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 27.12.2016 , 21:43   Citovat  

Náhradní xenonové výbojky nikdo k autu nedává...stojí to dost peněz. Tu krabičku tam máš kvůli ostatním žárovkám.
   Návrat  
Nový příspěvekZaslal: 27.12.2016 , 21:45   Citovat  

Stepa napsal:
Náhradní xenonové výbojky nikdo k autu nedává...stojí to dost peněz. Tu krabičku tam máš kvůli ostatním žárovkám.

Dobře, já jsem si myslel, že ty xenony na autě jsou, jen jsem to nepochopil s tou krabičkou. Ale díky za vysvětlení Úsměv je to dobrý
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 27.12.2016 , 22:18   Citovat  

shortyx napsal:
Ahoj, dotaz ohledně výbavy - má A8G 2.4 executive automaticky taky xenony? Celou dobu jsem si myslel, že to tak je. Náhodou jsem dnes otevřel krabičku [honda], co jsem měl v autě a tam jsou jen žárovky H1L a HB3. Ale to jsou jen halogeny, ne ?

Při koupi auta jsem se ptal, jestli má auto xenony a bylo mi řečeno: ano, má. Úsměv Tak Buď teda prodejce lhal, nebo mám špatnou krabičku. Žárovky z auta jsem zatím nevydělával Velmi šťastný

Co myslíte ?

Nevím co myslíš tím H1L? H1 budou určitě žárovky do dálkových světel a HB3 do mlhovek. Xenonové výbojky tam nemáš asi proto,že správně si je měnit sám nesmíš,měli by je měnit jen v servise...
   Návrat  
fera2 je teď offline  fera2
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 28.12.2016 , 11:26   Citovat  

Zdravím vás všechny, chtěl jsem zeptat na zkušenosti a postřehy těch z vás, kteří přecházeli na 2.0 Accorda 8G z 2.0 7G. Pomalu přemýšlím, čím nahradit svůj současný sedan a tak budu rád za jakékoliv postřehy. klidně srovnávejte přechod ze sedanu 7G na sedan/tourer 8G o velikost kufru mi moc nejde. Je to na seznamu priorit až za věcmi jako: komfort jízdy, projev motoru, prostornost/dojem z interiéru a pod. díky za vaše postřehy
   Návrat  
Carlos66 je teď offline  Carlos66
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 28.12.2016 , 12:07   Citovat  

shortyx napsal:

Co myslíte ?

Tak pokud máš uvnitř kolečko na seřizování/naklápění světlometů, tak xenony nemáš !!! Je to tam.
   Návrat  
2 háčka
Nový příspěvekZaslal: 29.12.2016 , 22:30   Citovat  

Ahoj,

vyskytl se mi problém.

Jak už jsem psal o pár příspěvků výš, měnil jsem před 3mi týdny VTC ventil. Od té doby po špatném zvuku ani stopy. Až do dnes. Auto stálo asi 4.5 hodiny venku, pak přijdu do auta a udělalo to úplně stejný zvuk, jako před výměnou. nesetkal se s tím někdo? Nemůže být problém ještě někde jinde?

Zvuk je asi téměř identický s tímto, tak co by to mohlo být jiného: tudy odkaz

V každém případě se budu snažit to "zachytit" na kameru, snad se mi to podaří. Je to jen jednou za čas.

Díky.
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 29.12.2016 , 23:05   Citovat  

U A7g nás takto zlobí startér. Zůstane na chvíli viset pastorek než zaskočí. Osobně jsem sundal startér,rozebral,vyčistil,promazal a je klid. Dělalo to při nižších venkovních teplotách,hlavně u studeného motoru...
   Návrat  
fernando je teď offline  fernando
Nový příspěvekZaslal: 30.12.2016 , 9:46   Citovat  

jj, jsem na tom s Probosem úplně stejně, vyměnil jsem sítko i VTC ventil, chvíli klid a cca po týdnu se zvuk ozval znovu, asi ta závada toho ventilu nebude zase až tak častá, po mé zkušenosti doporučuji každému s tímto problémem začít tím startérem..
   Návrat  
2 háčka
Nový příspěvekZaslal: 30.12.2016 , 10:16   Citovat  

Takže vy mi chcete říct, že ten startér dělá úplně stejný zvuk jako ten problém s VTC ?

Fernando - Když jsi řešil to stejné, vyměnil VTC a nepomohlo to. Dělal jsi už ten startér a problém vyřešený ?

Já šel s tím ventilem na jistotu. Všechno naznačovalo, že se jedná o ventil. I podle všech videí na youtube, i to že to dělá za studena, po delším stání atd... A teď se dozvím, že to může být startér Úsměv Dobrý no. Tak aspon mám nový VTC.
   Návrat  
fernando je teď offline  fernando
Nový příspěvekZaslal: 30.12.2016 , 11:20   Citovat  

Přesně jak píšeš, také jsem byl dle zvuku z videí přesvědčený o VTC ventilu, ač mě v Hondě trochu odrazovali, nechal jsem ho vyměnit, ten startér jsem zatím nestihl, je to teď čerstvé, takže mne to čeká a doufám že už to bude finále, co se tohoto problému týče..
   Návrat  
2 háčka
Nový příspěvekZaslal: 30.12.2016 , 12:04   Citovat  

Díval jsem se na youtube na několik videí ohledně špatného zvuku ze starteru a vůbec mi nepřipadá, že by se jednalo o stejný zvuk jako mám já. Jsem si na 100% jistý, že zvuk je přesně takový, jak jsem posílal předtím, nebo jaký je tady u CRV tudy odkaz

Všude zmiňují jen ten VTC ventil, případně tady u toho videa s CRV ještě ten autor videa píše něco o tlaku oleje + něco o "hydraulic valves". Ale přece pokud by problém byl u VTC, a je vyměněný za nový, se ten zvuk neobjeví po ujetí řekněmě 800km a třech týdnech "provozu". Nakonec nejsem jediný kdo má stejný problém po výměně. Možná, že to ten VTC není, ale ten zvuk je hrozně moc identický.

Pro porování se špatným startérem mi to přijde o hodně jiné a v jinou dobu. Startér se ozve ještě chvíli před startem motoru, kdežto VTC hned jak motor naskočí. Viz.: tudy odkaz nebo tudy odkaz

Smutný

PS: Asi by bylo vhodné přesunout tuhle diskuzi do samostatného topicu, ať tady nespamujeme diskuzi obecnou. což?
   Návrat  
mknismo je teď offline  mknismo
Nový příspěvekZaslal: 30.12.2016 , 12:30   Citovat  

VTC Tema: Ahoj, uz i ja jsem zaznamenal tento problem = pri studenem startu se ozve zvuk, jen nekdy..Mam najeto 30 tisic km, coz je malo. Ptal jsem se vcera Aldy, pry o tom zatim nic neslyse, nikdo z lidi, co k nemu jezdi si pry na toto nestezoval. Nicmene se pry podiva do databaze Hondy, co k tomu psali.
Me starter toci uplne normalne, i kdyz je chladno. Problemy se starterem jsem resil u stare Primery, kde presne zlobil a zustaval viset - startovani se na sekundu jakoby zaseklo a nasledne teprv motor naskocil (pomohlo rozebrani a procisteni) - v nasem pripade se to nedeje. Ale je divne, ze se Vam to vratilo i po vymene VTC Smutný
Ohledne presunu do samostanteho topicu soouhlasim.
   Návrat  
krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
Nový příspěvekZaslal: 30.12.2016 , 12:48   Citovat  

Co presne ste nechali teda menit? Jak probehla diagnostka Vtc systemu. Vtc neni jen to vackove kolo... Kontrovali ventil? Naslo se nekde nejake poskozeni?
   Návrat  
2 háčka
Nový příspěvekZaslal: 30.12.2016 , 13:02   Citovat  

krtekm napsal:
Co presne ste nechali teda menit? Jak probehla diagnostka Vtc systemu. Vtc neni jen to vackove kolo... Kontrovali ventil? Naslo se nekde nejake poskozeni?

Nějaké poškození, se nenašelo. Nevím o tom. Měnil jsem komplet celý ventil za nový viz.: tudy odkaz
nevím co dalšího by se mělo vyměnit, co je jeho součástí. Všude píší jen o výměně ventilu.

ještě se myslím měnilo to sítko.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 8G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 107, 108, 109  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina