Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 8G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 107, 108, 109  Další 
Zaslat odpověď

Strana 31 z 109
Probos je teď offline  Probos
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.12.2016 , 13:05   Citovat  

Založil jsem nové téma, tak prosím další diskuze sem >> tudy odkaz
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
whizzz je teď offline  whizzz
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.12.2016 , 2:02   Citovat  

fera2 napsal:
Zdravím vás všechny, chtěl jsem zeptat na zkušenosti a postřehy těch z vás, kteří přecházeli na 2.0 Accorda 8G z 2.0 7G. Pomalu přemýšlím, čím nahradit svůj současný sedan a tak budu rád za jakékoliv postřehy. klidně srovnávejte přechod ze sedanu 7G na sedan/tourer 8G o velikost kufru mi moc nejde. Je to na seznamu priorit až za věcmi jako: komfort jízdy, projev motoru, prostornost/dojem z interiéru a pod. díky za vaše postřehy

Asi by bylo nejjednodušší kdyby sis do toho auta sednul a poznáš vše hned Je to tam.
Komfort je úplně někde jinde, stačí zamířit a pal. Interiér modernější a 8G je obecně dost široký vevnitř. Jediná výtka k interiéru je prostor pro kolena vepředu a to, že v černém vnitřku je světlé zadní plato (wtf). 2.0 nehodnotím, jezdím 2.4. Ještě me oproti 7G napadá, že 8G o hodně dost lepší volant - menší, silnější, dobře se drží (nebo alespoň mě).
   Návrat  
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
PříspěvekZaslal: 31.12.2016 , 16:40   Citovat  

Whizzz:obecně nejširší ve své tride Velmi šťastný Uvnitř je širší než dvojkovej superb OK
Fera2:po roce ježdění s 8g se do 7g vracím nerad.K 2.0 taky nic říct nedokážu,obě mám 2.4
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
rudy5 je teď offline  rudy5
2 háčka
PříspěvekZaslal: 31.12.2016 , 18:40   Citovat  

spoon napsal:
Whizzz:obecně nejširší ve své tride Velmi šťastný Uvnitř je8 8širší než dvojkovej superb OK
Fera2:po roce ježdění s 8g se do 7g vracím nerad.K 2.0 taky nic říct nedokážu,obě mám 2.4

No mne to tak.nepripada mozno.na.papieri to tak.je ale.jazdil som superbom x krat v tej.honde tiez par km a mne teda A8 pride vnutri dost stiesneny mensi ako hocake.auto mensej triedy vzadu miesta strasne malo zato superb miestom.bezkonkurencny.
   Návrat  
krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
PříspěvekZaslal: 31.12.2016 , 18:50   Citovat  

A8G je nafouknuta jak zvenku, tak zevnitr... Coz ma urcite negativni vliv na misto. Ale alespon to nepusobi jak papirak, prave naopak! O miste na zadnich sedackach nemuze byt vubec rec! Se superBckem proste neporovnatelne. Nicmene ptal se ridic, takze je vice mene jasny, ze ho misto v zadu az tak nezajima. Tak bych to sem vubec netahal. Kor kdyz ma A7G a chce jit do 8my, kde urcite nebude ve srovnani nejak moc markantne malo mista! Jestli vubec... Svoji sirkou podle me vede a je to velmi prijemne... Kdyz jsem jel naposledy v novem Sharikovi tak jsem nadaval jak cert. Otresne malo mista pro ridice (kolena, lokty) Dost me to sklamalo Smutný

Za me ve srovnani 7g a 8g, coz je nac se ptas je to urcite posun dopredu! Matrose, misto, erogonomie, posez... Jen bych zvazil toho dvoulitra no Hihi
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 31.12.2016 , 19:09   Citovat  

rudy5 napsal:
No mne to tak.nepripada mozno.na.papieri to tak.je ale.jazdil som superbom x krat v tej.honde tiez par km a mne teda A8 pride vnutri dost stiesneny mensi ako hocake.auto mensej triedy vzadu miesta strasne malo zato superb miestom.bezkonkurencny.

Když se podíváš na papírové hodnoty,tak A8g je uvnitř širší než Superb 2 a to o 7 cm vpředu a 5 cm vzadu. Superb se šířkou uvnitř může rovnat s A7g,spíš má ještě papírově o nějaký 1-2 cm méně než A7g. Když jsem uváděné hodnoty u A7g měřil v autě tak to souhlasilo. Pokud budeme porovnávat podélné místo,hlavně vzadu tak Superb bezkonkurenčně vede,tam si sedneš a máš před koleny půl metru místa,až zbytečného půl metru. V A8g vzadu je to nic moc,tam je dokonce o nějaké cm méně místa než v A7g.
Takže A8g je hodně široký a podélné místo nic moc,Superb je zas dlouhý a úzký,proto se mu přezdívá jezevčík...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.12.2016 , 19:15   Citovat  

krtekm napsal:
Kdyz jsem jel naposledy v novem Sharikovi tak jsem nadaval jak cert. Otresne malo mista pro ridice (kolena, lokty) Dost me to sklamalo Smutný

Jestli Sharikem myslíš nového Superba,tak tam je na šířku už o nějaký ten cm více místa než v A8g. Papírově si Superb mezigeneračně polepšil vpředu o 9 cm a vzadu o 6 cm...
   Návrat  
fera2 je teď offline  fera2
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.1.2017 , 10:38   Citovat  

krtekm napsal:
A8G je nafouknuta jak zvenku, tak zevnitr... Coz ma urcite negativni vliv na misto. Ale alespon to nepusobi jak papirak, prave naopak! O miste na zadnich sedackach nemuze byt vubec rec! Se superBckem proste neporovnatelne. Nicmene ptal se ridic, takze je vice mene jasny, ze ho misto v zadu az tak nezajima. Tak bych to sem vubec netahal. Kor kdyz ma A7G a chce jit do 8my, kde urcite nebude ve srovnani nejak moc markantne malo mista! Jestli vubec... Svoji sirkou podle me vede a je to velmi prijemne... Kdyz jsem jel naposledy v novem Sharikovi tak jsem nadaval jak cert. Otresne malo mista pro ridice (kolena, lokty) Dost me to sklamalo Smutný

Za me ve srovnani 7g a 8g, coz je nac se ptas je to urcite posun dopredu! Matrose, misto, erogonomie, posez... Jen bych zvazil toho dvoulitra no Hihi

díky moc za postřehy...skutečně mi prioritně jde o místo v předu, zejména o šířku. Měl jsem A6G, teď mám 7G a zkušenost, osobní vkus a srdce mě táhne do 8G, ale 2.4 se pořád pohybuje mimo relevantní sumu, kterou chci investovat, proto sbírám praktické informace o dvoulitru. Mám několik variant výběru: a) Civic Tourer 1.8 (+ stáří, výbava, prostor, design), b) A8G 2.0 (+ design, šířka interiéru, srdce; - motor), c) A7G 2.4 (+ motor; - stáří, nájezd, mizerný výběr s manuálem)
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.1.2017 , 12:36   Citovat  

Kmoda: nene myslel jsem Sharana! Jak rikam, totalne me to vykolejilo. Mel jsem zafixovane ze je to obrovske auto. Coz je celkem relativni pojem kdyz uz jsme u toho premerovani!!! Kazdy ma v aute jinou polohu, ja spis lezim a to tak ze sedacka co nejniz (zacinal jsem v CRX a Preludce no HaHaaa ) a nekdo zase spis sedi jak za jidelnim stolem a chce byt hodne vysoko. Nekdo je hodne vzadu, nedko zase vepredu. Kazdej mame jinou postavu. Ja sem teda celkem malinkej HaHaaa Ale i pro me to bylo pro kolena a lokty po zkusenosti s osmicou utrpeni.

Fera2: ja mel taky 6ku, a skok na 8ku to byl teda obrovskej!!! Jako nechci tady nekomu neco vnucovat ale podle me je A8G mezi nej autama od Hondy. Porad se do ni strasne rad vracim a uzvivam si ji, kor po nejake sluzebce kdyz mam auto pujcene. Design, kvalita zpracovani a pohodlicko je pro me fakt na urovni. Ale kazdej to mame jinak. 2.4 dela opravdu moc, kdyz srovnavame s dvoulitrem!!! Tourer 1.8 jsem mel tyden pujcene, a to auto me neskutecne bavilo. Hodne me prekvapilo a zena si mlaskala jak krasne se ji ridi. Prijemne auto, moc! Nemenil bych, ale nezlobil bych se kdybych ho mel... Jenze pro me nesplnuje ten kompromis jako ze dostatecne svizne sportovni auto jako je K24 no Smutný
   Návrat  
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
PříspěvekZaslal: 1.1.2017 , 12:56   Citovat  

rudy5 napsal:

Pocity jsou jedna věc a to co píše Kmoda věc druhá.Jsem nad tím nikdy nepřemýšlel,pac je mi to fuk,ale majitel supa mi v autě začal fňukat hned jak si sednul dovnitř,protože byl strašně hrdej na svoje široký auto a všude dělá test,ze natáhne ruku a zkouší,dotkne-li se sloupku Velmi šťastný O místě vzadu na nohy se nebavím,tam Superb válcuje snad všechno,kromě pasika b3..
Už dávno jsem psal,ze a8g je ideální rodinný auto pro dva Úsměv
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.1.2017 , 15:39   Citovat  

fera2 napsal:
díky moc za postřehy...skutečně mi prioritně jde o místo v předu, zejména o šířku. Měl jsem A6G, teď mám 7G a zkušenost, osobní vkus a srdce mě táhne do 8G, ale 2.4 se pořád pohybuje mimo relevantní sumu, kterou chci investovat, proto sbírám praktické informace o dvoulitru. Mám několik variant výběru: a) Civic Tourer 1.8 (+ stáří, výbava, prostor, design), b) A8G 2.0 (+ design, šířka interiéru, srdce; - motor), c) A7G 2.4 (+ motor; - stáří, nájezd, mizerný výběr s manuálem)

dneska uz bych rozhodne sel do civica ,ten je lepsi nez A7G, A8G v mnoha smerech .. je to dobrý
a nemel bych o cem premyslet jestli A8G se 2.0 za 350000kc nebo temer zajetyho civica tourer ve sportu s navi ..
   Návrat  
Punisher je teď offline  Punisher
PříspěvekZaslal: 1.1.2017 , 17:58   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
dneska uz bych rozhodne sel do civica ,ten je lepsi nez A7G, A8G v mnoha smerech .. je to dobrý
a nemel bych o cem premyslet jestli A8G se 2.0 za 350000kc nebo temer zajetyho civica tourer ve sportu s navi ..

Naprostý souhlas. V létě jsem vyměnil Accorda 8g 2.4 za Civica hatch 1.6 a jsem opravdu velmi spokojený. Už teď vím, že za nějaké tři čtyři roky vezmu zase Civic, láká mě ten sedan 1.5 turbo. Jediné dvě věci co mi chybí, jsou větší prostor na šířku, a taky výkon 2.4 řekněme na německé dálnici od nějakých 170km/h. Ale když jsem z Accordem jezdil 200 v průměru za 12 litrů a sto, teď dám z chipnutou 1.6 cca 170 na tempomat a žere to 6.5 litrů, takže to docela vyvažuje Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.1.2017 , 18:22   Citovat  

DOHCVTEC napsal:

Jasný,Civic je lepší než Accord,Octávia lepší než Superb,Golf lepší než Passat a Focus lepší než Mondeo. Proč tu střední třídu vůbec dělají??
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.1.2017 , 18:34   Citovat  

Kmóďa napsal:
Jasný,Civic je lepší než Accord,Octávia lepší než Superb,Golf lepší než Passat a Focus lepší než Mondeo. Proč tu střední třídu vůbec dělají??

no staci ,ze si projdes svuj seznam a zjistis vcem jsou lepsi nebo vcem je horsi vyssi triada a odpovis si sam ..
a hlavne ja porovnaval civica jeste v zaruce se starsimy auty a to ver,
ze komplexne jako rodinny auto je civic za ty samy prachy lepsi ..
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.1.2017 , 18:35   Citovat  

Proc by nemohl byt lepsi??? Zalezi z jakeho poledu to ale beres!!! Respektive jak si to dokazes sam pro sebe zduvodnit. Ja srovnani mam a dokazal bych si predstavit ze civa bude u me v garazi. Ale ted rozhodne ne!!! Je to jen uhel pohledu, proto si myslim je lepsi se vyhnout nekomu rikat ze to je lepsi nez ono. Jsou to dobra auta obe dve. Pro me jednoznacne vitezi Acco. Treba prijde doba kdy budu chtit civu. Pro nekoho muze byt nejlepsi nejake coupe a pro druheho zas ja nevim. Treba Jezzik. Nemuzeme generalizovat, kdyz kazdy ma predstavy o aute jine.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.1.2017 , 22:07   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
no staci ,ze si projdes svuj seznam a zjistis vcem jsou lepsi nebo vcem je horsi vyssi triada a odpovis si sam ..
a hlavne ja porovnaval civica jeste v zaruce se starsimy auty a to ver,
ze komplexne jako rodinny auto je civic za ty samy prachy lepsi ..

Vím o lidech co nový Civic vyměnili za desetiletý Accord a chrochtali si blahem Velmi šťastný
Napsat "Accord je sice lepší,ale mě vyhovuje víc Civic" by se asi hodilo víc. Taky přece nenapíšu že Felicia kombi je lepší než Accord,jen kvůli tomu že má lepší přístup do kufru pořádnej výtlem
Nebo co tam dodat svůvka PRO MĚ je Civic lepší než Accord...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.1.2017 , 22:48   Citovat  

Kmóďa napsal:
Vím o lidech co nový Civic vyměnili za desetiletý Accord a chrochtali si blahem Velmi šťastný
Napsat "Accord je sice lepší,ale mě vyhovuje víc Civic" by se asi hodilo víc. Taky přece nenapíšu že Felicia kombi je lepší než Accord,jen kvůli tomu že má lepší přístup do kufru pořádnej výtlem
Nebo co tam dodat svůvka PRO MĚ je Civic lepší než Accord...

to bych je chtel videt ty lidi a chtel bych znat duvod HaHaaa co vymeni novy bezproblemovy auto v zaruce za accorda kde nektery dily stoji co dvoulety servis na civica Velmi šťastný jo accord je dobry auto jsem snim spokojenej ,ale vymenit novyho civica za 4 kila za accorda za 2 kila mi prijde jako pripad pro pana chocholouska pořádnej výtlem
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.1.2017 , 23:14   Citovat  

SZ tady jsme mimo téma...
   Návrat  
Punisher je teď offline  Punisher
PříspěvekZaslal: 1.1.2017 , 23:33   Citovat  

Já měl Accorda 2009 Tourer a nemohu říct špatný slovo. Ale několik "drobností tu bylo". Teď mám za dva roky se Civicem 1.6 ujeto asi 50t km a kromě dvou garančních prohlídek vůbec nic. Prostě v pohodě jezdim. Kdežto u Accorda už mi touhle dobou krom tří servisek měnili přední repráky, po půl roce i subwoofer (fakt mě premium audio neskutečně na.ralo), baterku !! a taky kožený potah volantu. 8g pro mě rozhodně nebyla tak spolehlivá, jako 7g. U Civica jsem doteď moc spokojenej.

A k čemu je teda střední třída? Pro mě k ničemu, jelikož nižší střední se jí skoro vyrovnala. Když jsem Acco 2.4 prodal s nájezdem asi 188 tisíc, byla měněná baterka ještě jednou, odešly i xenony, 2 čidla zadní parkovací senzory, alternátor, začaly chrastit i zadní repráky, odešel kompresor klimy a 2x jsem měnil vyhřívací dečku u sedadla řidiče. Suma sumárum to nebyly velký závady, ale rozhodně to nebylo v pohodě, jelikož opravy vyšly na desítky tisíc. Auto mě stálo nový na firmu 660 tisíc bez DPH a když jsem pořídil Civica, stál v Comfortu vyšel mě na 400 klacků bez DPH a mám navíc kožený volant, couvací kameru a parádní orig. celočerná kola 17" Neon. Navíc pro mě je tu i znatelná úspora ve spotřebě a zbytek peněz investuju jinam. Jo a u Acco jsou děsně zapadlý i 18" kola, nevypadalo to moc dobře.

Je každýho věc, co si koupí, ale já bych rozhodně nešel do jakýhokoliv Accorda za 230-300 tisíc na úkor ročního Civica za dejme tomu +-400. Accord jsem měl rád, ale už je to dost starý auto a nový Civic je dál. Jsem rád, že se desítka povedla a trochu narostla, s tou 1.5 to bude dost dobrý auto. No a konečně má parádní interiér. Honda
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.1.2017 , 23:48   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
to bych je chtel videt ty lidi a chtel bych znat duvod HaHaaa co vymeni novy bezproblemovy auto v zaruce za accorda kde nektery dily stoji co dvoulety servis na civica Velmi šťastný jo accord je dobry auto jsem snim spokojenej ,ale vymenit novyho civica za 4 kila za accorda za 2 kila mi prijde jako pripad pro pana chocholouska pořádnej výtlem

Já bych s tím Chocholouškem tak nespěchal...

Můžu srovnat jen A7g a C8g, ale Accord líp topí, je pohodlnější, u K24 objem nenahradíš... Sice u C9g taky možná skončím (Acco 8g pro naše potřeby nevyhovuje), ale na tom si už málo co člověk udělá sám - i při blbé výměně kol na menší zimní bude "řvát" kontrolka tlaku a bude potřeba to přes nastavení upravit... Navigace a další aplikace = opruz. Obtěžuje mě i mobil, který pořád chce něco aktualizovat... KO
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.1.2017 , 0:29   Citovat  

Punisher napsal:
Já měl Accorda 2009 Tourer a nemohu říct špatný slovo. Ale několik "drobností tu bylo". Teď mám za dva roky se Civicem 1.6 ujeto asi 50t km a kromě dvou garančních prohlídek vůbec nic. Prostě v pohodě jezdim. Kdežto u Accorda už mi touhle dobou krom tří servisek měnili přední repráky, po půl roce i subwoofer (fakt mě premium audio neskutečně na.ralo), baterku !! a taky kožený potah volantu. 8g pro mě rozhodně nebyla tak spolehlivá, jako 7g. U Civica jsem doteď moc spokojenej.

A k čemu je teda střední třída? Pro mě k ničemu, jelikož nižší střední se jí skoro vyrovnala. Když jsem Acco 2.4 prodal s nájezdem asi 188 tisíc, byla měněná baterka ještě jednou, odešly i xenony, 2 čidla zadní parkovací senzory, alternátor, začaly chrastit i zadní repráky, odešel kompresor klimy a 2x jsem měnil vyhřívací dečku u sedadla řidiče. Suma sumárum to nebyly velký závady, ale rozhodně to nebylo v pohodě, jelikož opravy vyšly na desítky tisíc. Auto mě stálo nový na firmu 660 tisíc bez DPH a když jsem pořídil Civica, stál v Comfortu vyšel mě na 400 klacků bez DPH a mám navíc kožený volant, couvací kameru a parádní orig. celočerná kola 17" Neon. Navíc pro mě je tu i znatelná úspora ve spotřebě a zbytek peněz investuju jinam. Jo a u Acco jsou děsně zapadlý i 18" kola, nevypadalo to moc dobře.

Je každýho věc, co si koupí, ale já bych rozhodně nešel do jakýhokoliv Accorda za 230-300 tisíc na úkor ročního Civica za dejme tomu +-400. Accord jsem měl rád, ale už je to dost starý auto a nový Civic je dál. Jsem rád, že se desítka povedla a trochu narostla, s tou 1.5 to bude dost dobrý auto. No a konečně má parádní interiér. Honda

presne to jsem myslel a plne souhlasim ,me treba accord taky sklamal oproti civicu a jak rikas civic 9G je proste uz jinde a 10G bude zase kousek dal ikdyz tam to bude na ukor stylu kde byl 9G na ukor prakticnosti ,zlatej stred by neuskodil Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.1.2017 , 0:56   Citovat  

Mezi auty za skoro milion a za půl milionu musí být rozdíl v materiálech,zpracování,motorech atd...
Sice rozdíl deseti let už je dost,ale ten člověk u A7g upřednostnil pohodlnější podvozek a kvalitnější interiér oproti C9g. Nevím C9g neznám,nemůžu soudit,přes okno to vypadá pěkně. Samozřejmě nové auto má ve výbavě věci,které v době výroby A7g ani neexistovali...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.1.2017 , 0:58   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
presne to jsem myslel a plne souhlasim ,me treba accord taky sklamal oproti civicu a jak rikas civic 9G je proste uz jinde a 10G bude zase kousek dal ikdyz tam to bude na ukor stylu kde byl 9G na ukor prakticnosti ,zlatej stred by neuskodil Velmi šťastný

Accord 7g tě zklamal oproti jakému Civicu? V čem?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.1.2017 , 1:37   Citovat  

Kmóďa napsal:
Mezi auty za skoro milion a za půl milionu musí být rozdíl v materiálech,zpracování,motorech atd...
Sice rozdíl deseti let už je dost,ale ten člověk u A7g upřednostnil pohodlnější podvozek a kvalitnější interiér oproti C9g. Nevím C9g neznám,nemůžu soudit,přes okno to vypadá pěkně. Samozřejmě nové auto má ve výbavě věci,které v době výroby A7g ani neexistovali...

no ja bych rekl ze cenovej rozdil je s casti za tridu a vybavu a vice plechu z casti za komfort (drazsi podvozek) ..
a kvalitu ? no nevim ..
me treba neprijde ,ze byl natom z kvalitou nejak lepe A7G jako C7G spis nastejno jak interier tak exterier ,
..u A8G a C8G tam bude vetsi rozdil v kvalite materialu hlavne ve vnitr .. C8G me treba sklamalo prave tou kvalitou v interieru , A8G tam je to dle mne o neco lepsi jako A7G aspon v interieru ,exterier nevim od techniku v honde jsem slysel neco jako ,rezne upne stejne jako A7G neboli hur ,ale urcite bych nerekl ze A7G ma pouzity lepsi materialy kdekoliv jako C9G , to nevim jak nato dotycny prisel .. jedine ze srovnaval 1.4 comfort vs 2.4 executive ..
mne A7G vcelku vyhovuje ,ale sklamal me prave kvalitou ,kde by to melo byt jednou tak lepsi jako u C7G a taky cenou dulezitych dilu a nedostatek druhovyroby ..to se civicem fakt neda srovnavat..
nebyt tehle nedostatku tak je u mne A7G tourer dosavadnim favortitem v mnoha smerech ..
kazdopadne bych urcite nevolil A8G za ty penize co bych mohl mit zanovniho civica .
   Návrat  
rudy5 je teď offline  rudy5
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.1.2017 , 9:34   Citovat  

To je zrovnanie A8g a civic ako zrovnavat Audi A6 a A3 alebo volvo S80 a V40 bud na to mam alebo na to nemam ja jasne ze ten servis bude.na.auto vyssej triedy vzdy drahsi.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.1.2017 , 12:30  Naposledy upravil Probos dne 2.1.2017 , 13:22, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Jako poměrně čerstvý majitel A8G 2.4 manuál se taky můžu podělit o své postřehy z tohoto auta.

Jsem určitě H positive člověk a dříve jsem byl majitelem C6G v sedanu (econom). Dlouhou dobu (cca 3 roky) jsem pak chtěl hrozně moc A7G 2.4 a když jsem začal reálně uvažovat o koupi, byl těžký nedostatek (dle mých kriterií). Proto jsem si řekl, že když už do toho půjdu, ať je to tedy A8G. Auto nesrovnávám jen s C6G, to ani moc srovnávat nejde. Když si sednu zpět do C6G, připadám si, jako bych seděl v motokáře. Ale jel jsem samozřejmě i v jiných Hondách, i jiných autech obecně.

V první řadě design (sedanu): myslím, že je opravdu povedený, i po nějakých letech stále velice atraktivní vůz a jde s dobou. Podle mě je fakt moc krásný ale vím, že to je subjektivní a najdou se i odpůrci. Mrzí mě, že nemám type s body kit, protože ten tomu ještě dodává "grády", ale to už je něco, co není tak podstatné. Auto navíc působí robustně, nafoukle a to se mi taky moc líbí. Navíc A8G v sedanu tak moc nejezdí, takže to není okoukané a nezapadne v davu.

Teď k autu:

Určitě je super, jak je auto prostorné. Vše mi vyhovuje. Ale mluvím hlavně o šířce vozu, ne o délce. Ten prostor na zadních sedadlech pro nohy je fakt celkem žalostný, ale pro mé potřeby akorát. Takže spíš záleží, jaké kdo má potřeby. Mě jde aktuálně spíš víc o velikost kufru u sedanu, než o prostor na zadních sedadlech a to si myslím, že accord splňuje. Velikost kufru mi opravdu dostačuje.

Accord má v executive super pohodlné přední sedačky. Osobně jim nemůžu nic vytknout. Dál jde auto krásně za volatem, volant je správně tuhý, velice dobře se drží.

Interiér je moc hezký, materiály jsou podlě mě dostačující, není to sice špička ale jsou fajn. Exterier rezne, to mě hodně štve ale na druhou stranu jsem to věděl už před koupí, tak si na to nemůžu stěžovat.

Celkově to auto mám rád, hned jsem si ho oblíbil. Rozhodně je to nadstandard a jízdní vlastnosti jsou super.

Toho co mě zklamalo bude asi víc, ale není to tak, že by převažovaly zápory. Spíš těch kladů si už člověk tolik nevšímá, bere je jako samozřejmost.

co musím zmínit jako první, je bohužel motor. Na dálnici je auto super, ale celkově jsem od 2.4 čekal opravdu víc. Občas mi připadá, že při předjíždění na okrescích auto postrádá výkon. Je to samozřejmě dané tím, že je auto tak těžký, ale v tom případě bych čekal, že tam narvou něco trošku silenějšího. Možná, že nejsem ještě pořádně s autem sehraný, nevím... Nejsem žádný závodník ale ten výkon se čas od času hodí. Zase díky tomu obsahu auto jede v podstatě pořád stejně i když je plně naložené, a to je výhoda. Nedovedu si představit, jak líná musí 2.0 být. Na lepší se zvyká rychle ale asi to není taková hrůza.

To co honda považuje za premum sound system je hodně nepodařený vtip. O tom se snad ani nemá smysl bavit. Nehledě na to, že ty repráky fakt hodně odcházejí a už i mě bude brzy čekat asi výměna.

Odhlučení vozu - neřekl bych, že mě vyloženě zklamalo, ale tak nějak jsem podvědomě čekal, že to bude lepší. Rozhodně to není špatné. Superb je odhlučněný daleko, daleko lépe - stejný rok výroby.

Obecně má auto celkem dost vad, které bych zkrátka u hondy nečekal. Trošku mě to mrzí. Mluvím o různých svolávčách v minulosti, odcházející VTC actuator a v podstatě i ostatní komponenty. Já vím, že nelze očekávat 100% spolehlivost při nájezdu 180k, ale přece jen, jak už tady psalo více lidí, těch problému je tam víc a když má honda renomé opravdu spolehlivých vozů, je to trošku zklamání - je to jeden z důvodů, proč volím hondu, že.
Ano, motory jsou držáky, o tom žádná, ale k čemu je mi 100% spolehlivost motoru když budu každou chvíli v servise s něčím jiným. Nechci to ale zase nějak extra hanit, protože jsem neměl například audi a6 v podobnym nájezdu - nemůžu posoudit, kolik tam se v tomto ozývá problému atd... A zatím ani z mé strany toho není až tak moc, že by to byla hrůza. takže uvidím až odstupem času.

Opět se budu opakovat po ostatních - ceny některých dílů jsou fakt mazec a a u některých je úplná absence druhovýroby.

Ještě z mého pohledu takový nedostatek, že auto nemá vyhřívané i zadní sedačky. Občas někoho vezu a v té zimě ta kůže fakt studí. Tohle si myslím že je škoda. Stejně tak, že není 4x4. Občas se fakt hodí. Ale jsou to věci o kterých jsem věděl, takže to jen taková poznámka.

Ještě teda musím říct, že se tady hodně lidí chvástá s tím, jak krásnou spotřebu s motorizací 2.4 mají ale už nikdo nenapíše, že s tím jezdí jako důchodce, ne-li ještě pomaleji. Věřil jsem tomu, dokud jsem auto nekoupil. Já se teda se spotřebou pod 10l nedostanu a to bych neřekl, že motor nějak extra točím a na dálnici jezdím tempomat cca 130 max 150.

Obecně nevidím aktuálně moc alternativ. Uvidím, jak bude auto sloužit dál, kolik bude případných problémů. C9G (jak tady zmiňuji ostatní) je určitě super, ale hatch je pro mé potřeby moc malý, tourer zase zbytečně velký. Když už bych do něj šel, asi bych preferoval type r, ten se ale cenově pohybuje ještě stále nad moje možnosti. Zvažoval jsem taky přejít za nějaký ten rok třeba ke kontkurenci buď audi, nebo BMW. Ale rozhodnutý nejsem a změny se taky trošku bojím - byl by to pro mě krok do neznáma.
   Návrat  
jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.1.2017 , 13:08   Citovat  

Probos napsal:
Jako poměrně čerstvý majitel A8G 2.4 se taky můžu podělit o své postřehy z tohoto auta.

možná jsem to přehlédl, ale máš manuál či automat?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.1.2017 , 13:16   Citovat  

jakubM napsal:
možná jsem to přehlédl, ale máš manuál či automat?

nepřehlédl, nenapsal jsem to. Mám manuál. Jen pro všechny - pokud moje hodnocení zní moc kriticky, není to tak. tu a tam jsem jen čekal něco víc, naopak něco překvapilo. V každém případě se jedná o kvalitní vůz a bude mi snad i v budoucnu dělat radost Úsměv

Jinak myslím, že ani auutomat nebude špatná volba. Rozhodně teď po všech zkušenostech s tímto vozem bych ho rád otestoval.... Musí to být příjemné.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.1.2017 , 14:01   Citovat  

Jako důchodce jezdí s 2.4 v A7g Kojak (dálnice 3000ot. - 120km/h, okresku nevím, obce předpisově) a jezdí za cca 7l... Já jezdím +/- Tvou rychlostí po dálnici a kde to jde i po okresce ( Se stydím ) a nad 9.5l se dostanu málokdy... K24 má u 7g kolem 5500-6000 propad výkonu, asi to 8g zůstalo...

Já už prostor vzadu řešit musím + i ten kufr,takže tím pro mě A8g asi definitivně padá... Smutný C9g zas (stejně jako C8g) nepojede.. Smutný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.1.2017 , 14:07  Naposledy upravil DOHCVTEC dne 2.1.2017 , 14:15, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Probos napsal:
Jako poměrně čerstvý majitel A8G 2.4 se taky můžu podělit o své postřehy z tohoto auta.

Jsem určitě H positive člověk a dříve jsem byl majitelem C6G v sedanu (econom). Dlouhou dobu (cca 3 roky) jsem pak chtěl hrozně moc A7G 2.4 a když jsem začal reálně uvažovat o koupi, byl těžký nedostatek (dle mých kriterií). Proto jsem si řekl, že když už do toho půjdu, ať je to tedy A8G. Auto nesrovnávám jen s C6G, to ani moc srovnávat nejde. Když si sednu zpět do C6G, připadám si, jako bych seděl v motokáře. Ale jel jsem samozřejmě i v jiných Hondách, i jiných autech obecně.

V první řadě design (sedanu): myslím, že je opravdu povedený, i po nějakých letech stále velice atraktivní vůz a jde s dobou. Podle mě je fakt moc krásný ale vím, že to je subjektivní a najdou se i odpůrci. Mrzí mě, že nemám type s body kit, protože ten tomu ještě dodává "grády", ale to už je něco, co není tak podstatné. Auto navíc působí robustně, nafoukle a to se mi taky moc líbí. Navíc A8G v sedanu tak moc nejezdí, takže to není okoukané a nezapadne v davu.

Teď k autu:

Určitě je super, jak je auto prostorné. Vše mi vyhovuje. Ale mluvím hlavně o šířce vozu, ne o délce. Ten prostor na zadních sedadlech pro nohy je fakt celkem žalostný, ale pro mé potřeby akorát. Takže spíš záleží, jaké kdo má potřeby. Mě jde aktuálně spíš víc o velikost kufru u sedanu, než o prostor na zadních sedadlech a to si myslím, že accord splňuje. Velikost kufru mi opravdu dostačuje.

Accord má v executive super pohodlné přední sedačky. Osobně jim nemůžu nic vytknout. Dál jde auto krásně za volatem, volant je správně tuhý, velice dobře se drží.

Interiér je moc hezký, materiály jsou podlě mě dostačující, není to sice špička ale jsou fajn. Exterier rezne, to mě hodně štve ale na druhou stranu jsem to věděl už před koupí, tak si na to nemůžu stěžovat.

Celkově to auto mám rád, hned jsem si ho oblíbil. Rozhodně je to nadstandard a jízdní vlastnosti jsou super.

Toho co mě zklamalo bude asi víc, ale není to tak, že by převažovaly zápory. Spíš těch kladů si už člověk tolik nevšímá, bere je jako samozřejmost.

co musím zmínit jako první, je bohužel motor. Na dálnici je auto super, ale celkově jsem od 2.4 čekal opravdu víc. Občas mi připadá, že při předjíždění na okrescích auto postrádá výkon. Je to samozřejmě dané tím, že je auto tak těžký, ale v tom případě bych čekal, že tam narvou něco trošku silenějšího. Možná, že nejsem ještě pořádně s autem sehraný, nevím... Nejsem žádný závodník ale ten výkon se čas od času hodí. Zase díky tomu obsahu auto jede v podstatě pořád stejně i když je plně naložené, a to je výhoda. Nedovedu si představit, jak líná musí 2.0 být. Na lepší se zvyká rychle ale asi to není taková hrůza.

To co honda považuje za premum sound system je hodně nepodařený vtip. O tom se snad ani nemá smysl bavit. Nehledě na to, že ty repráky fakt hodně odcházejí a už i mě bude brzy čekat asi výměna.

Odhlučení vozu - neřekl bych, že mě vyloženě zklamalo, ale tak nějak jsem podvědomě čekal, že to bude lepší. Rozhodně to není špatné. Superb je odhlučněný daleko, daleko lépe - stejný rok výroby.

Obecně má auto celkem dost vad, které bych zkrátka u hondy nečekal. Trošku mě to mrzí. Mluvím o různých svolávčách v minulosti, odcházející VTC actuator a v podstatě i ostatní komponenty. Já vím, že nelze očekávat 100% spolehlivost při nájezdu 180k, ale přece jen, jak už tady psalo více lidí, těch problému je tam víc a když má honda renomé opravdu spolehlivých vozů, je to trošku zklamání - je to jeden z důvodů, proč volím hondu, že.
Ano, motory jsou držáky, o tom žádná, ale k čemu je mi 100% spolehlivost motoru když budu každou chvíli v servise s něčím jiným. Nechci to ale zase nějak extra hanit, protože jsem neměl například audi a6 v podobnym nájezdu - nemůžu posoudit, kolik tam se v tomto ozývá problému atd... A zatím ani z mé strany toho není až tak moc, že by to byla hrůza. takže uvidím až odstupem času.

Opět se budu opakovat po ostatních - ceny některých dílů jsou fakt mazec a a u některých je úplná absence druhovýroby.

Ještě z mého pohledu takový nedostatek, že auto nemá vyhřívané i zadní sedačky. Občas někoho vezu a v té zimě ta kůže fakt studí. Tohle si myslím že je škoda.

Ještě teda musím říct, že se tady hodně lidí chvástá s tím, jak krásnou spotřebu s motorizací 2.4 mají ale už nikdo nenapíše, že s tím jezdí jako důchodce, ne-li ještě pomaleji. Věřil jsem tomu, dokud jsem auto nekoupil. Já se teda se spotřebou pod 10l nedostanu a to bych neřekl, že motor nějak extra točím a na dálnici jezdím tempomat cca 130 max 150.

Obecně nevidím aktuálně moc alternativ. Uvidím, jak bude auto sloužit dál, kolik bude případných problémů. C9G (jak tady zmiňuji ostatní) je určitě super, ale hatch je pro mé potřeby moc malý, tourer zase zbytečně velký. Když už bych do něj šel, asi bych preferoval type r, ten se ale cenově pohybuje ještě stále nad moje možnosti. Zvažoval jsem taky přejít za nějaký ten rok třeba ke kontkurenci buď audi, nebo BMW. Ale rozhodnutý nejsem a změny se taky trošku bojím - byl by to pro mě krok do neznáma.

no dle mne je A8G vcelku precenovan a jsem rad zes to napsal ,pac co slycham od kluku v H servisu tak nikdo znich by jsi to nekoupil mozna zanovny a az se ozvou drazsi opravy prodat ,ale to je zas palka jako za novyho civica .. na tvem miste bych nesel do konkurence kdyz se jedna o ojetinu kterou neznas a nevis naco dat pozor ,pockej si na C10G s turbem ,v azii to uz bezne cipujou v mezich zaruky a jezdi to slusne a netaha to sebou takovou vahu jako A8G a kvalita je trosku zase jinde .. mne osobne se na A8G neliby ze ho zvenci tolik nafoukly a pritom to neni tak vekly auto jak pusobi ..
trochu nechapu kde je C9G dle tebe maly dit ma magic seats a vetsi kufr jako A8G s paradnim pristupem, tourer ma zase cca o 100l vice ,ale dle mne je diky zadnimu previsu a tvaru zadnich vrta hezci nezli kratkej hatch a C10G hatch ma taky slusnej kufr a sedan prej jese vetsi oproti A8G a o dost a misto magic seats se prej v zadu pohodlneji sedi jako v C9G .. tudy odkaz ja by si pockal na sedana C10G zatim to vypada na moc moc povedeny auto je to dobrý tudy odkaz
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 8G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 107, 108, 109  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina