Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Strana 9 z 246
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 1.2.2017 , 22:04   Citovat  

King napsal:
Pohrdáním? Pouze konstatuji. Honda vyrábí to, co prodá nebo si myslí, že prodá. Co si ti, co nekoupili a nekoupí, myslí, že by měla vyrábět, je irelevantní. Pro obě strany.

Definice marketingoveho ignoranstvi.....
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
King je teď offline  King
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.2.2017 , 22:08   Citovat  

Hellborn napsal:
Je to SUV - ala tereňák, který nezvládne o moc víc než polňačku... Transit se 5 sedačkama je rodinné auto? Podle mě ne...

Bavíme se tu o SUV, ne o Defenderu. CR-V je auto s kabinou a pohodlím osobáku a navrch větším interiérem a kufrem. A řízením, které může Accord závidět. Jediným handicapem je vyšší těžiště a z něj pynoucí horší jízdní vlastnosti. Horší relativně, v autě naloženém rodinou pojedeš stejně rychle s obojím. Transit je dodávka s kabinou a pohodlím dodávky.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Marián je teď offline  Marián
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.2.2017 , 22:09   Citovat  

King napsal:
Dovez si to z Kanady Hihi

Jasně, taky jsem o tom přemyšlel, že je to možná alternativa. Ale myslím, že v otázce zanělo "zitra půjdu do Hondy" Ne do Acury Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.2.2017 , 22:11  Naposledy upravil King dne 1.2.2017 , 22:14, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

kandik napsal:
Definice marketingoveho ignoranstvi.....

Ty jsi už podruhé nezpochybnitelným přínosem debaty. Když nemáš chuť diskutovat, netrol diskuzi ostatním. Ty jsi MODERÁTOR??? Je to tam.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.2.2017 , 22:13   Citovat  

Marián napsal:
Jasně, taky jsem o tom přemyšlel, že je to možná alternativa. Ale myslím, že v otázce zanělo "zitra půjdu do Hondy" Ne do Acury Úsměv

Honda nemá Accord? Ten si btw můžeš dovézt i z Ukrajiny, jsi tam za pár hodin autem. Mrk
   Návrat  
xps je teď offline  xps
PříspěvekZaslal: 1.2.2017 , 22:15   Citovat  

King napsal:
Tourer 9g se prodává bídně, proto 10G nebude. CO na tom přesně nechápeš?

Nechapu prave tuhle logiku.

Stavajici Jazz se prodava jeste hur bych rekl. Supr auto, ale hold to nechteji. Proc? Znamena to, ze je spatny a dalsi generace nebude? Maly? Drahy? Zamysli se nad tim nekdo? Kdo si koupil neco jineho a proc?

Probuh C9G - udelam chybu, je to osklive jak pondelni rano, technika nic hi-tech, a trvanlivost to sama nezachrani. OK, poucim se, design zkrotim, a zkusim to znovu, alespon to nabidnu ne? Proc C10G dospel jen jako hatch a sedan?

Jinak - to ted, po trech generacich Jazzu zjisti, ze to byla slepa ulicka? Jen proto, ze aktualni model a jeho nabidka je ... skoro zadna? Jeden model? Dva?

To budou takhle strilet a menit ty modely od generace ke generaci?

To prece nedava smysl. Vyvinu motory. OK, nabidnu spektrum cele flotile. At si clovek vybere velikost a vykon.

Ale nechci radit. Je to tak,jak vedeni Hondy chce. Nemuzou se divit mrzutym prodejum, ne kazdy si takovy diktat necha libit.
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.2.2017 , 22:17  Naposledy upravil RIZ3K9 dne 1.2.2017 , 22:24, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

King napsal:
Honda nemá Accord? Ten si btw můžeš dovézt i z Ukrajiny, jsi tam za pár hodin autem. Mrk

-
Jo to můžeme my nadšenci, ale řekni to nějakýmu člověku uživateli z ulice - vysměje se ti a jde pro ochcavku co má za rohem - bohužel Úsměv Mě to hrozně prostě štve - Honda je dobrá značka, prakticky životní styl. Má super modely, techniku a nápady, proč ten EU trh nezkusí nasytit? Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.2.2017 , 22:20   Citovat  

King napsal:

Ano, ale RIZ3K9 formuloval otázku takto: "Ted zamyšlení - mám rád vetší komfortní sedany ideálně s V6 (není podmínka), takže mám zítra jít do Hondy a co mám říct že chci za model???" Je to vytržený z kontextu jeho příspěvku, ale myslím že měl na mysli zastoupení Hondy v ČR.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.2.2017 , 22:23   Citovat  

Marián napsal:
Ano, ale RIZ3K9 formuloval otázku takto: "Ted zamyšlení - mám rád vetší komfortní sedany ideálně s V6 (není podmínka), takže mám zítra jít do Hondy a co mám říct že chci za model???" Je to vytržený z kontextu jeho příspěvku, ale myslím že měl na mysli zastoupení Hondy v ČR.

Jo přesně, prostě jako bežný uživatel, člověk negramotný v autech, co chce jen koupit auto, se zárukou, s českým manuálem a za pár hodin ho přihlásit bez komplikací do provozu ..
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.2.2017 , 22:24   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
-
Jo to můžeme my nadšenci, ale řekni to nějakýmu člověku uživateli z ulice - vysměje se ti a jde pro ochcavku co má za rohem - bohužel Úsměv Mě to hrozně prostě štve - Honda je dobrá značka, prakticky životní styl. Má super modely, techniku a nápady, proč ten EU trh nezkusí nasytit Úsměv

Obávám se, že by se Ti čecháček vysmál, ikdyby toho Accorda nabízeli hned vedle tý Ochcávky pod jednou střechou pořádnej výtlem
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.2.2017 , 22:25   Citovat  

Marián napsal:
Obávám se, že by se Ti čecháček vysmál, ikdyby toho Accorda nabízeli hned vedle tý Ochcávky pod jednou střechou pořádnej výtlem

No právě, pač na japonce jsou drahý náhradní díly a nikdo je neumí opravit pořádnej výtlem
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.2.2017 , 22:27   Citovat  

xps napsal:
Nechapu prave tuhle logiku.

Všechno stojí a padá s velikostí trhu. Jazzu se v Evropě prodá relativně málo (řekl bych, že asi jako Tourerů Velmi šťastný ), ale navrch se ho prodají statisíce v Asii a Americe. Honda si to vykompenzuje jinde. Slepá ulička? Jazz je v Japonsku v Top10...

Počkej počkej - Tourer 9G je oproti Civicu 9 5D nějaká méněcenná plečka? To jsem si vůbec nevšiml. Běžný mix prodeje je cca 60:40 pro hatche, u Hondy to to myslím 15 %. Nebo aspoň bylo. Není to o tom, že by zákazník nechtěl Civic. On nechce Civic Tourer. Jestli je hnusný? Mě se předface líbil víc, než 5D, poface je 5D lepší, ale určitě to není wow vs hnus.

A čem je problém? Honda vyvinula motory - litr pro Civic, HR-V a (asi) Jazz, 1.5 pro Civic, CR-V a (asi) Accord. Základ nabídky máš pokrytý nejprodávanějšími verzemi, vcelku levně a můžeš začít pracovat na tom, aby ses dostal ze ztráty. Až se z ní vyhrabeš, bude prostor pro další legrácky. jako třeba Accord. HaHaaa
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.2.2017 , 22:29   Citovat  

King napsal:
Všechno stojí a padá s velikostí trhu. Jazzu se v Evropě prodá relativně málo (řekl bych, že asi jako Tourerů Velmi šťastný ), ale navrch se ho prodají statisíce v Asii a Americe. Honda si to vykompenzuje jinde. Slepá ulička? Jazz je v Japonsku v Top10...

Počkej počkej - Tourer 9G je oproti Civicu 9 5D nějaká méněcenná plečka? To jsem si vůbec nevšiml. Běžný mix prodeje je cca 60:40 pro hatche, u Hondy to to myslím 15 %. Nebo aspoň bylo. Není to o tom, že by zákazník nechtěl Civic. On nechce Civic Tourer. Jestli je hnusný? Mě se předface líbil víc, než 5D, poface je 5D lepší, ale určitě to není wow vs hnus.

A čem je problém? Honda vyvinula motory - litr pro Civic, HR-V a (asi) Jazz, 1.5 pro Civic, CR-V a (asi) Accord. Základ nabídky máš pokrytý nejprodávanějšími verzemi, vcelku levně a můžeš začít pracovat na tom, aby ses dostal ze ztráty. Až se z ní vyhrabeš, bude prostor pro další legrácky. jako třeba Accord. HaHaaa

Doufejme, jestli bude tohle jak se vrátit zpět na vrchol "potravinového řetězce" tak jim držím pěsti ....
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 1.2.2017 , 22:31   Citovat  

King napsal:
Ty jsi už podruhé nezpochybnitelným přínosem debaty. Když nemáš chuť diskutovat, netrol diskuzi ostatním. Ty jsi MODERÁTOR??? Je to tam.

Ale ja mam chut diskutovat, to se neboj. Reagoval jsem nazorem na tvuj nazor, tomu se rika diskuse. Pokud to nedavas, a musis stacet k frazičkam o troleni apod., tak to je tvuj problem
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.2.2017 , 22:31   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
-
Jo to můžeme my nadšenci, ale řekni to nějakýmu člověku uživateli z ulice - vysměje se ti a jde pro ochcavku co má za rohem - bohužel Úsměv Mě to hrozně prostě štve - Honda je dobrá značka, prakticky životní styl. Má super modely, techniku a nápady, proč ten EU trh nezkusí nasytit? Úsměv

Ano, ale my přece mluvíme o nadšencích, kteří pláčou, že Accord zmizel. Nějaký člověk z ulice nechce Accord, protože ho nevidí na showroomu nebo v časopisech. Pokud ho prostě MUSÍŠ mít, cesty jsou. Tak chceš ho opravdu, nebo jen brečíš, že tu není? Kamarádka chtěla Civic Si Mugen, dovezla si Si Mugen. Známý dovezl z US Civic Si. Chtěl ho. Udělej to taky.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.2.2017 , 22:33   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
No právě, pač na japonce jsou drahý náhradní díly a nikdo je neumí opravit pořádnej výtlem

No a ještě k tomu todle Je to tam.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.2.2017 , 22:33   Citovat  

kandik napsal:
Ale ja mam chut diskutovat, to se neboj.

Jo, všímám si OK
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.2.2017 , 22:34   Citovat  

Marián napsal:

Jo, to člověk slýchá "Co sis to koupil? Vždyť je to drahý atd." "A co si mám koupit?" No Oktávka nebo VW jsou dobrý..." HaHaaa
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.2.2017 , 22:49   Citovat  

King napsal:
Ano, ale my přece mluvíme o nadšencích, kteří pláčou, že Accord zmizel. Nějaký člověk z ulice nechce Accord, protože ho nevidí na showroomu nebo v časopisech. Pokud ho prostě MUSÍŠ mít, cesty jsou. Tak chceš ho opravdu, nebo jen brečíš, že tu není? Kamarádka chtěla Civic Si Mugen, dovezla si Si Mugen. Známý dovezl z US Civic Si. Chtěl ho. Udělej to taky.

Jo jasný, ale Honda potřebuje prodávat a proč by ten člověk z ulice neměl chtít Acco? Dle mého strašně před cca 10-15 lety zaspali jak v marketingu tak v technice atd. a proto se ted snaží všemi prostředky vyhrabat nahoru na ukor spousty věcí - uvidíme, zatím jsem negativista, ale jsem stále 100% na straně Hondy.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.2.2017 , 23:01   Citovat  

Já sice brečim, že tu už není novej Acco, ale koupil bych si ojetýho za nějakej čas, na novýho prostě nemam. kdyby jo, tak vím, že cesty jak se k němu dostat existují. Ale brečím spíš protože je česky trh a zakazník totalně "zadubenej"Už jsem to tu psal výše: Rozhovor s klasickým českým zákazníkem:
Ty vole, co jsis to koupil, nějakej smradlavej korejec" -- "hele ale to není korejec, to je přece Japonec" -- "Ale se prober, vždyť to jedno a to samý, proč jsis nekoupil pořádný auto??" -- "A co je podle Tebe pořádný auto??" -- "Třeba Oktávku v dízlu, nebo Pašíci, ty jsou taky dobrý"
A to je ostatně i důvod, proč tu neměl Acco takový prodeje jako jinde, proto spíš brečim. Proč musí být typický český auto oturbená dýmovnice od koncernu. Ten už jaksy taky nevyrábí tak kvalitně jako kdysy, ale čecháček néé, tomu to nejde vysvětlit. EU normy o emisích, nemyslím že by benzínový motory K-série na to byl tak zle optoti těm dýmovnicim. Nemůže v to být nějaká lobby?? Todle je taky k pláči, je to opravdu jak se nám to tu předkládá??
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.2.2017 , 23:06   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
Jo jasný, ale Honda potřebuje prodávat a proč by ten člověk z ulice neměl chtít Acco? Dle mého strašně před cca 10-15 lety zaspali jak v marketingu tak v technice atd. a proto se ted snaží všemi prostředky vyhrabat nahoru na ukor spousty věcí - uvidíme, zatím jsem negativista, ale jsem stále 100% na straně Hondy.

No, zaspali v technice - tom už jsem psal. Bohužel to zaspání souviselo s tím, co všichni tak nesnášíte - diesely a turbobenziny. Civic 7 měl být poslední s atmosférami a pětistupňovým automatem. A co se marketingu týče, tam se ještě neprobudili. Doufám, že se to s X změní.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.2.2017 , 23:08   Citovat  

Marián napsal:
je česky trh a zakazník totalně "zadubenej"

Tak hlavně může koupit český kombík ix25 a český liftback i30 Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.2.2017 , 23:19   Citovat  

King napsal:
No, zaspali v technice - tom už jsem psal. Bohužel to zaspání souviselo s tím, co všichni tak nesnášíte - diesely a turbobenziny. Civic 7 měl být poslední s atmosférami a pětistupňovým automatem. A co se marketingu týče, tam se ještě neprobudili. Doufám, že se to s X změní.

S technikou možná usnuli na vavřínech, ale jejich technika byla vždycky bez problému, ale jak říkáš přišli s ní pozdě. Ta byla v pohodě, přečila i o deset let mladší jiná auta. A s nasazením naftového motoru N22 zase nebyl problém po technické stránce, koncepčně stejnej turbomotor jako maj koncerny, ale narozdíl od nich se tak nekazil.
   Návrat  
jc je teď offline  jc
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.2.2017 , 23:48   Citovat  

King napsal:
Ba jo, jsi. Hejtuješ první ligu. Velmi šťastný Zcela upřímně - kdybych si mohl dovolit - finančně i logisticky, taky bych si koupil 86 nebo MX-5. Ale fakt nevím, proč bych měl plivat na všechno ostatní. Jestli máš pocit, že ti to závidíme málo, tak se pleteš. Závidíme to hodně moc. zmatenej

Jestli tak pusobim, tak mne to dost mrzi a rozhodne to neni umysl. Jen jsem se snazil vysvetlit, ze jestli to delali spatne (treba ty motory), tak to pro mne to bylo a je spravne. Treba si vzpomenes, ze od doby, kdy zacali prodavat 9G, jsem se tesil na 10G. Doufal jsem v nejaky myslenkovy navrat k 8G (je jasny, ze vyvoj musi jit dal). Bohuzel se tak nestalo, zazrak se nekona. Rozhodne se na to kouka lip nez na 9G, ale s motorama bych mel ted stejny problem, jako kdysi u koncernu. S vyberem novyho auta to taky nebylo jednoduchy, koukal jsem po HH, ale proste jsem si dlouhodobe nevybral a netykalo se to jen Hondy.

Na vsechno ostatni neplivu, treba cesta Mazdy je mi hodne sympaticka a k M3 jsem mel z normalnich aut asi nejbliz.

Takze jestli bys mel neco cist z mych prispevku, tak je to zklamani. Coz nemusi byt spatne pro automobilku, asi nejsem typicky kupec. Kazdopadne beru na vedomi ten jiny pohled na stejna pismenka, dam si pauzu a nebudu Hondarum nejaky cas kazit diskuzi Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.2.2017 , 23:57   Citovat  

King napsal:
Tak hlavně může koupit český kombík ix25 a český liftback i30 Velmi šťastný

To může, ale já na rozdíl od nich vím, že nakopnutý Háčko není to "správnácký" Háčko. Ale cena mluví jasně, další neduh čecháčků, pozabíjet se ve frontě na slevy. Nicméně ti korejci měli vždycky takovej divnej "bublinoidní" dezign, ale asi se fakt snaží, co nedoženou kvalitou, nahradí kvantitou a za "rozumný peníz". Ta jejich poslední myslím i30-ka se fakt deizgnově povedla, aby pasovali na evropský trh, zezadu trochu golf a zepředu ford, nebo taky trochu golf. A není to náhoda, prodává tu levně auta, co už trochu vypadaj jako koncern, co na tom že možná ne tak spolehlivé. Honda poslední pěkný Civic skočila u šesté generace a pak začli dělat dezign alá-korejec, až do teď. A to se tu v čechách neodpouští, když má vypadat auto "jako golf" Samozřejmě je to věcí vkusu, 100 lidí 100 názoru. Ale ten fialový cxg, jak sem někdo dával foto, vypadá dobře. Jen se bojím, aby ty zadní svítilny netrčeli do prostoru mimo obrys auta, jako předchozí generace. To začli u Hondy praktikovat u Ufonů, u předních a i zadní svítilen. Bězně právě k vidění u Hyundai nebo u KIA, ale i jinde, ovšem kromě koncernu. Proti koncernovému dezignu nic nemám.
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.2.2017 , 0:09   Citovat  

King napsal:

C8G se prodával špatně? Z mého pohledu se nedalo motorům nic vytknout . R18 je trochu bezcharakterní , ale velmi odolný a s minimálními riziky drahých oprav. I-ctdi bez DPF v C8G byl také skvělý , byl to poslední diesel, se kterým byla radost jezdit. Současný přechod na malé turbomotory naopak vidím jako zoufalý krok .
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.2.2017 , 0:09  Naposledy upravil King dne 2.2.2017 , 0:46, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

jc napsal:
jestli to delali spatne (treba ty motory), tak to pro mne to bylo a je spravne.

Vzpomínám si na příchod 8G. Vedle R18 působil můj D16 v Civicu 7 jako maximálně sportovní motor (což nepůsobil vedle B series), ale jen do chvíle, než se auta postavila vedle sebe a můj lehoučký 120k sedan dostal nehezky napráskáno. R18 je super, po stránce uživatelské, ale už tam chyběl ten "spirit". To i L13 v Jazzu byl záživnější. R18 má plochou křivku točáku, divný zvuk a na hondu nic moc špičku. V kontextu konkurence furt dobrý, ale už ně to nějak nevzalo po stránce emocí. A chybí mi D16, což taky nebyl žádný zázrak. L13 dobré, ale chybí výkon. Jediná kloudná atmosféra od Hondy je dneska 1.5ka, lepší zvuk, než R18, lepší špička, ale že bych si řekl JO! to chci, tak to ne. Jo a pardon - ještě R20 v CR-V, ten se na dnešní armosférickou bídu povedl, má víc charakteru, než všechny dvoulitry Mazdy dokupy. Ale taky žádná extáze, jakkoli by to v Civicu mohlo být dobré.

Nenadchly mě ani ty Mazdy. Poslední, co se mi z atmosfér líbilo, bylo V10 5.2 v R8 Velmi šťastný Jo a MX-5 1.5. atmosféry už prostě jsou pasé. Pro mě, neberu ti spokojenost s tím Subaru. Stýská se mi po B16, B18, F20, K20. Ale ty zabily emise a atmosféry už mi nechybí. Ale pochopitelně nesmí zklamat něčím zásadním ta turba. Ovšem CTR VTEC Turbo je super, nebojím se. Spíš jsem zvědavý na srovnání s konkurtencí, která v tom jede o dekádu déle. Ale zase - očekávám situaci jako u prvních dieselů Hondy kouř
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.2.2017 , 0:13   Citovat  

hopit napsal:
C8G se prodával špatně?

Prodával se skvěle. Ale ne díky R18, ale kvůli designu. To Peugeot 206 taky. A to byla totální žumpa...

Přechod na menší turba není zoufalý, ale logický krok. Mají z něj radost běžní zákazníci (tahá vocpoda woe), ale to je tak všechno. Pro Hondu je to drahá sranda, jestli si myslíš, že na tobě tím ušetřila, šeredně se pleteš, ale holt emise jsou emise. Fleetový průměr 120 g CO2 při tak malém podílu ropáků a normou WLTP za dveřmi? Nezávidím... A pokud jde o 1.6 i-DTEC, je oproti 2.2 lepší úplně ve všem, jen chybí důraznější zátah z nízkých otáček. Logicky, snaha byla to potlačit, proto biturbo.

Mazda údajně "uvědoměle" odmítla turba, ale v reálu jí stálo za to dát trochu víc peněz na optimalizaci spalování chudé směsi, než platit drahé turbomotory. Někdo si myslí, že je to "cool". Neboj, i Mazda u toho turba skončí, koneckonců u CX-9 ho už má. Ale to, že "oturbit umí každý blbec" taky dávno neplatí. Motory se výrazně liší charakterem i spotřebou. Tak snad to Honda zase zvládla po svém - tedy skvěle. svatoušek
   Návrat  
bphot0 je teď offline  bphot0
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.2.2017 , 1:20   Citovat  

King napsal:
Nejvíc mě baví ti negativisté, ideálně "zarytí hondaři" kteří nikdy žádnou novou Hondu nekoupili (a nejspíš ani nekoupí), ale cítí se dostatečně kvalifikovaně na to, školit Hondu, co má vyrábět a jak. pořádnej výtlem

Kolik z vás koupilo Civic Tourer, aby Honda pochopila, že je dobré ho nechat v nabídce? Nekoupili jste Accord? Nedivte se, že se přestal nabízet. Koupili jste Accord? Byli jste jedni z mála, nestačilo to. A to šlo de facto o prémiovku, opravdu špičkový model! Nebyl důvod to nekoupit.

Mimochodem CR-V je klasický rodinný vůz, jeden z nejlepších, co může být.

Asi Fiat ho vyvinul woe Mr. Green

No, ja jsem par mesicu pred koncem roku koupil... a ted koukam, ze nemusim litovat, protoze novej Tourer nebude. Navic jsem trosku anti-Hondarsky koupil naftu, tak vidim, ze casem budu asi majitelem hodne exotickeho zviratka

Dneska Mnichov/Praha - 140km/h na tempomat, obcas vic = 4.9 l/100km. Cely zivot mne firma nutila jezdit skodovky = od sluzebni Felicie v roce 1998 az po Superb II kombi. Proto ted mam Hondu a te moji jsem poridil CX-3, samo, ze v benzinu. Nechapu, proc lidi (jo, urcite i obycejni lidi, ne jen firmy) to VW kupuji

Akorat mne dneska poprve vypekl Tourer s funkci "zelva": po poklesu dojezdu z 1km na 0km naraz bez varovani padnul do nouzaku. Byl jsem v kopci v rychlem pruhu smer Rudna (ze natankuji Vervu) a nebylo to moc prijemny
   Návrat  
Rowen je teď offline  Rowen
PříspěvekZaslal: 2.2.2017 , 3:30   Citovat  

[quote="King"]Nejvíc mě baví ti negativisté, ideálně "zarytí hondaři" kteří nikdy žádnou novou Hondu nekoupili (a nejspíš ani nekoupí), ale cítí se dostatečně kvalifikovaně na to, školit Hondu, co má vyrábět a jak. pořádnej výtlem

Kolik z vás koupilo Civic Tourer, aby Honda pochopila, že je dobré ho nechat v nabídce? Nekoupili jste Accord? Nedivte se, že se přestal nabízet. Koupili jste Accord? Byli jste jedni z mála, nestačilo to. A to šlo de facto o prémiovku, opravdu špičkový model! Nebyl důvod to nekoupit.
[/quote]

Tak já se snažil co to šlo Je to tam. , ale holt manželky civic tourer 1,6D ani asi poslední (služební) accord 2,4 v Evropě, rozhodnutí Hondy nezměnil.

Proč se Honda rozhodla stáhnout tourera, no protože v nové globální platformě (civic X) není a asi se o něm ani neuvažuje (chtělo by ho asi jen zlomek zákazníků v Evropě a to nestačí). Prostě dojede linku staré platformy a na jaře už nezaseje Velmi šťastný . Tady bylo spousta nářků, že tohle je starý, tohle se nelíbí a má to takový a jalový motory. Honda prostě někdy v 2009/2010 se rozhodla, že další cesta budou turbobenzínové motory (emise). Původně 3váles měl být skutečně pro Jazze a dokonce se prohánělo několik prototypů tříválce právě v nich (to měl ještě 88kW), ale pak přišlo zemětřesení, který paralizovalo Hondu, proto musela vývoj se svými evropskými partnery zastavit. V druhé půlce se k vývoji vrátila, ale mezitím se vyměnilo vedení a s tím i strategie. Takže 3válec šup do nové platformy a hlavně pro Čínu - tam se vyrábí a hlavně hodně prodává. A plánovaná produkce se výrazně navýšila a Evopa se, díky svému zájmu o Hondu, prostě odsunula na druhou kolej. Takže Kingu nevím, nevím, jak to bude v dohledné době s 1L pro Jazze. Každopádně už tady lidi vědí, že dvoulitr je vyvynut ve spolupráci s Evropským vývojovým partnerem a to samé je s 1L. Ptáte se proč? No, protože Honda se opravdu snaží pochopit evropský automobilový vývoj a také evropského zákazníka, aby se stala pro Evropany zajímavější. Ale stejně musí během vývoje nového produktu splnit všechna interní kritéria jako jsou tecnická schvalování jednotlivých etap vývoje až pokonečné schválení do výroby. Jou to velice detajlní procesy, které mnohé dodavatele naprosto zaskočily, ale právě proto jsou Honda produkty tak kvalitní. Bohužel negativum je, že všechno se protahuje a spousta věcí je, jak se říká, malinko staromódní. Prostě něco nového prosadit je velice náročné, protože ten kdo to nakonec schválí je za to zodpovědný a to jsou veskrze lidé v Japonsku a tam je pojem zodpovědnost naprosto něco jiného, než si sposta z nás dokáže představit. Jen taková řečnická otázka - kolik manažerů VW spáchalo sebevraždu, jako přijetí zodpovědnosti za Dieselgate skandál?

Ale zpět k 3 novým turbomotorům - pouze 1,5T je ryze Honda - ten si dělala doma, ale ani ostatní dva nelze brát jako, že to pro Hondu někdo udělal - ta měla, sakra, připomínek během vývoje a jasně, že poslední slovo. Akorát si myslím, že po zkušenostech s některými novými dodavately(všeobecně známých různým koncernům), bych dokázal pochopit, že Honda radši napříště zas zvolí japonské...

Platforma desítky je globální a má sloučit několik segmentů vozidel, tak jak to má, třeba zrovna vw koncern. V tom se točí spousta peněz. Já myslím, že to byl nevyhnutelný krok. Desítka je díky tomu o dost větší auto než 9G. Když jsem měl možnost velikost porovnat s 9G, tak interiér je velikostí skoro jako accord, jen s tím, že je vzádu víc míst na nohy, ale to už je skoro dva roky zpátky, tak se těším, až to budu moci zkouknout v ne tak syrovém stavu Honda . Osobně se mi líbí i designem, ale to je otázka osobního vkusu.

Shrnul bych to tak - Honda dělá a bue dělat kvalitní produkty, holt jen nebudou okamžitě nabízet každou blbůstku, kterou mají ostatní, prostě to musí být 100pro odzkoušený. Ale nebojte - bude hůř... Až vás auto nenechá řídit, rád si počtu diskuzi. Teď už stačí, jak King správně podotknul, jen kupovat jejich nová auta. A třeba ty čísla japonské vedení přesvědčí, že si Evropa zaslouží taky trochu větší péči...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina