Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vyber Letnich pneu
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
5
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 43, 44, 45 ... 55, 56, 57  Další 
Zaslat odpověď

Strana 44 z 57
jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2017 , 0:39   Citovat  

Kmóďa napsal:
Myslíš ty Landsail co ti nabízeli? Ty si vybíral v dubnu 2015. Jsi spokojený jo?

jj, čekal jsem, že po půl roce budou sjeté a ono prd... doteď jsou v poho použitelné (ještě mají tak 4mm), ale chci zkusit "vyšší" řadu LS588 UHP zde

jen dodám, že s tím autem neblbnu, je to na takové to běžné ježdění... ale ani v chorvatsku (2x) se mi neroztekly Velmi šťastný
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
-1
PříspěvekZaslal: 2.2.2017 , 10:30   Citovat  

vi nekdo rict co je vetsi zlo ,jestli rok dva roky skladovana premiovejsi guma nebo cerstve vyrobena cina co se tyce vlastnosti , ted se prodava hodne stary zasoby letnich a ptam se co je lepsi nebo horsi ? neztraci ta guma ikdyz je nepouzita svy vlastnosti po letech a pak uz jde pohode srovnat s dobrou cinou ?

Martin T. je teď offline  Martin T.
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2017 , 13:11   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
vi nekdo rict co je vetsi zlo ,jestli rok dva roky skladovana premiovejsi guma nebo cerstve vyrobena cina co se tyce vlastnosti , ted se prodava hodne stary zasoby letnich a ptam se co je lepsi nebo horsi ? neztraci ta guma ikdyz je nepouzita svy vlastnosti po letech a pak uz jde pohode srovnat s dobrou cinou ?

Co jsem tak zjišťoval, tak guma by měla v pohodě vydržet pět až sedm let skladování, pokud jsou dodrženy skladovací podmínky (vlhkost, teplota, ochrana před UV). Takže spíš je otázka jak ta guma byla skladovaná. Ale dvou let bych se u letních nebál. Sám jsem jezdil na 9 let starých Michelinech (kupoval jsem ojeté - takže žádné dlouho skladované nové) a překvapivě se ty gumy chovaly velmi dobře.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
TRUcKER je teď offline  TRUcKER
Jak malej Jarda [2]
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2017 , 13:27   Citovat  

S pneu delam uz nekolik let a za sebe muzu jen rict jedno... Radeji starsi znackovou pneu, ktera je vyrobena ,, jakstaks kvalitne" nez chinu u ktere vlastnosti defakto nikdo neresi, ale kazdy jde po cene. A jako jo ona ta china treba funguje rok, ale pak ne a jenom huci a klouze.
jinak nedavno jsem prodal od tatika zimni michelin alpin pilot s dot 2000, borec nevericne koukal, ale vzhledem k tomu, ze uz mel odeme vicero pneu, tak je vzal a po tydnu vola ,, pane ty pneu jsou v naprostem poradku, nehuci a funguji.
Otac je mel na Legacy 5let, byly tam od vyroby a mely 7,2mm. Takze ja jsem zastance starsich pneu, chinu bych si na sve auta nedal. To fakt radeji smradlave barumky, nebo matadory. Predevcirem me kamos svezl na novych sunny a to je jak v tanku Velmi šťastný

Edit: Samozrejme kdo jde po maximalnim gripu, tak si nekoupi 7let stare, ale na rychlejsi jizdu v poradku

4 háčka
-1
PříspěvekZaslal: 2.2.2017 , 13:36   Citovat  

TRUcKER napsal:
S pneu delam uz nekolik let a za sebe muzu jen rict jedno... Radeji starsi znackovou pneu, ktera je vyrobena ,, jakstaks kvalitne" nez chinu u ktere vlastnosti defakto nikdo neresi, ale kazdy jde po cene. A jako jo ona ta china treba funguje rok, ale pak ne a jenom huci a klouze.
jinak nedavno jsem prodal od tatika zimni michelin alpin pilot s dot 2000, borec nevericne koukal, ale vzhledem k tomu, ze uz mel odeme vicero pneu, tak je vzal a po tydnu vola ,, pane ty pneu jsou v naprostem poradku, nehuci a funguji.
Otac je mel na Legacy 5let, byly tam od vyroby a mely 7,2mm. Takze ja jsem zastance starsich pneu, chinu bych si na sve auta nedal. To fakt radeji smradlave barumky, nebo matadory. Predevcirem me kamos svezl na novych sunny a to je jak v tanku Velmi šťastný

tohle bych netvrdil o vsech cinach ,jezdim na 18" zimnich goodride a letni brdgestony jsou hlucnejsi Velmi šťastný
kazdopadne jsem s nima moc spokojenej ,ale letni goodride jsem nemel tak tezko rict ..

Edit: Samozrejme kdo jde po maximalnim gripu, tak si nekoupi 7let stare, ale na rychlejsi jizdu v poradku

TRUcKER je teď offline  TRUcKER
Jak malej Jarda [2]
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2017 , 13:41   Citovat  

Jaky typ? Letni ani nechces vyzkouset, defakto nove 225/55/16 na audi a6 nebylo slyset nic krome brutalniho huceni a to byly 2roky stare, ale jete pouze par km HaHaaa

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2017 , 14:21   Citovat  

TRUcKER napsal:
Jaky typ? Letni ani nechces vyzkouset, defakto nove 225/55/16 na audi a6 nebylo slyset nic krome brutalniho huceni a to byly 2roky stare, ale jete pouze par km HaHaaa

tak ja mam letni conti5 ale braska potrebuje 16/50/205 a vtom rozmeru jety moc nejsou a kdyz tak stary a tvrdy a on fakt neda 400e za novou sadu kdyz jeho auto stalo 1500e vis , ja mam na zimu uz druhou sadu goodride snowmaster a za ten peniz supr guma ,letni ciny jsem nezkousel no,proto zjistuji jestli je nekdo nezkousel a tak ..
pro nekoho je i znackova huma slaba pro nekoho dostacuje i cina co nato rict ..

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2017 , 14:48   Citovat  

TRUcKER napsal:
....

no nevím, když jsem kupoval acco, narychlo jsem potřeboval zimáky, tak jsem vzal jeté pirelli a continental (myslím, že zrovna od tebe) a po necelé jedné zimě byly total KO.. hrozně rychle se sjely a hučely jak letadlo.. tím nic proti tobě, jen že značka taky není asi rozhodující..

Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2017 , 11:54   Citovat  

jakubM napsal:
já si asi na léto objednám opět číňánky, co tam mám už 3 sezony... dal jsem na doporučení obchodu, mile překvapily tak proč ne Úsměv

nebyl si to náhodou ty, kdo ve vláknu o zimních pneu hejtil čiňanky? Úsměv

jakubM napsal:
no nevím, když jsem kupoval acco, narychlo jsem potřeboval zimáky, tak jsem vzal jeté pirelli a continental (myslím, že zrovna od tebe) a po necelé jedné zimě byly total KO.. hrozně rychle se sjely a hučely jak letadlo.. tím nic proti tobě, jen že značka taky není asi rozhodující..

souhlas, pirelli jsem taky jednou zkoušel z druhé ruky a byl to hukot, jako by nademnou letěl vrtulník.

Martin T. napsal:
Sám jsem jezdil na 9 let starých Michelinech (kupoval jsem ojeté - takže žádné dlouho skladované nové) a překvapivě se ty gumy chovaly velmi dobře.

já se na 5 let starých michelinech málem zabil a to měly slušný vzorek. Vůbec to nedrželo a klouzalo to jako prase. Od té doby kupuji gumy nové. Vydrží mi 2-3 sezóny.

markos je teď offline  markos
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2017 , 12:50   Citovat  

Mám 5 ročné Pirelli P7, už pôjdu preč, čo sa týka hluku, čistý súhlas, ale zas stabnilita podvozka je super. A7G tourer

krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2017 , 13:00   Citovat  

Osobne jsem se dostal do stavu, ze jete pneu uz nechci! Mam letni jete pneu, ted myslim kumha. 5let stare krasny vozrek. Huci jak když startuje raketa, klouzou. Zimni jsem dostal k autu ale obdoba. Jen jsem je chtěl nechat dojet tuto zimu. Tak jsem si řekl ze to vydrzi - mají 3.5 - 4mm. Pirelky, Michelinky, Kumha, Contiky. Vsechny co jsem mel po par letech degradovali a byly nepouzitelne. Jedine znacka Vredestain se pozdavala jako odolnejsi vudci starnuti. Ale mozna je to jen muj subjektivni dojem. Uplne se stydim při predstave, ze si vozim prcku v A8G a koupim jete sprcky. Vozim v tom rodinu, a takhle riskuju. Rad bych zase pozkousel ty vredy no Se stydím

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2017 , 13:16   Citovat  

Střelec napsal:
nebyl si to náhodou ty, kdo ve vláknu o zimních pneu hejtil čiňanky? Úsměv

Ano, byl... ALe taky jsem tam jasně psal, že ty zimní nankangy byly zezačátku v pohodě, až v dalších sezónách začaly ztrácet ty dobré vlastnosti (ale furt jsou lepší, než ty zmíněné jeté pirelli a conti) Úsměv

Jinak v ADAC pneu mi frajer narovinu psal, že ty letní Landsail LS388 (či co to tam teď mám) jsou o dost lepší, než dražší Nankangy a Nexeny.. Takže asi není čína jako čína Úsměv

4 háčka
-1
PříspěvekZaslal: 3.2.2017 , 13:24   Citovat  

ja bych chtel vedet jestli ma nekdo nezaujatej objektivni nazor na novy neznackovy pneu vs stary znackovy ,
kdyz koupis jety gumy na jednu , nebo jednu a pul sezony ,pac malokdo zodpovednej dojizdi gumy az na uplnou hranici takze koupus stary gumy se ztratou vlasnosti kdo vi na kolik procent co maj 4-5mm a na rok kupujes zas ,das za ne cca 100e plus prezuiti 20-30e kazdej rok , tak kupis novy gumy za 250e co vydrzi tri sezony tak co je lepsi ... ?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2017 , 13:29   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
ja bych chtel vedet jestli ma nekdo nezaujatej objektivni nazor na novy neznackovy pneu vs stary znackovy ,
kdyz koupis jety gumy na jednu , nebo jednu a pul sezony ,pac malokdo zodpovednej dojizdi gumy az na uplnou hranici takze koupus stary gumy se ztratou vlasnosti kdo vi na kolik procent co maj 4-5mm a na rok kupujes zas ,das za ne cca 100e plus prezuiti 20-30e kazdej rok , tak kupis novy gumy za 250e co vydrzi tri sezony tak co je lepsi ... ?

taky jsem to s letníma řešil... nakonec padla volba na levné číňany (s velmi dobrejma referencema na cz i zahraničních serverech) a nelituju.. po 3 sezonách zvažuju výměnu, ale né že bych vyloženě musel, ale protože chci trošku jinej typ. Jejich cena byla i s dopravou pod 5tis Kč v rozměru 225/45/17

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2017 , 13:47   Citovat  

jakubM napsal:
taky jsem to s letníma řešil... nakonec padla volba na levné číňany (s velmi dobrejma referencema na cz i zahraničních serverech) a nelituju.. po 3 sezonách zvažuju výměnu, ale né že bych vyloženě musel, ale protože chci trošku jinej typ. Jejich cena byla i s dopravou pod 5tis Kč v rozměru 225/45/17

Po dvou sezónách... Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2017 , 14:04   Citovat  

Kmóďa napsal:
Po dvou sezónách... Úsměv

vidíš, třetí teprv začne co Velmi šťastný no i tu asi odjezdím, jelikož se z lenosti nedokopu k výměně Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2017 , 15:20   Citovat  

jakubM napsal:

Landsail LS388 ? a co na obcasnou ostrejsi jizdu da se tomu nejak prispusobit rychlost nebo hnedka klouzou ?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2017 , 16:17   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
Landsail LS388 ? a co na obcasnou ostrejsi jizdu da se tomu nejak prispusobit rychlost nebo hnedka klouzou ?

celkem to šlo, ale jsou pohodlnější... proto jsem uvažoval zkusit ty UHP..

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2017 , 16:36   Citovat  

jakubM napsal:
celkem to šlo, ale jsou pohodlnější... proto jsem uvažoval zkusit ty UHP..

co koukam tak ty LS588 jsou horsi na mokru a maj nizsi spotrebu neni spis obracene ikdyz jsou XL ?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2017 , 17:49   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
co koukam tak ty LS588 jsou horsi na mokru a maj nizsi spotrebu neni spis obracene ikdyz jsou XL ?

no právě bych čekal, že ty UHP budou mít pevnější bočnici...

spoon je teď offline  spoon
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2017 , 17:58   Citovat  

DOHCVTEC napsal:

To by mě taky zajímalo,jestli se vám to vyplatí..Koupit něco,o čem nic nevím..za sadu dat tolik co za jednu novou gumu..každej rok shánět a doufat..zouvat nazouvat..Není ve finále levnější koupit sadu poradnejch gum na 3-4 roky,ušetřit čas při hledání,zouvani/nazouvani,možná i nějakou kacku a nic neřešit?
Mne gumy vždycky 3-4 sezóny vydrzej,pak je ještě rozdavam,pže jsou stále použitelný..Poslední michelin alpin 3 jsem na prelude měnil z důvodu popraskani boku,masa měly ještě hodně,soused na nich kroutí už druhou zimu s oktavkou Velmi šťastný Já radši vyhodil 6tis za nový alpin4 a teď je někomu i s preludou prodal..

Marián je teď offline  Marián
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2017 , 18:27   Citovat  

Ahoj. Já se spíš taky kloním k názoru, že je asi lepší koupit funglovku a nít na 4 roky pokoj. Oni ty ojety gumy aby za něco stáli, tak stojí celkem dost. Podlem mě se to nevyplatí. Ale otázka zněla starý zanačkový vz nový neznačka, to nemůžu posoudit. Koupil jsem na Civica 5g coupe Pirelli Nero, cca 90%. Byla to výhodna cena za sadu, sice jetý, málo použitý, ale starší. Můj pocit, todle není guma, to je lepidlo pořádnej výtlem Neskutečně drží, ten Civic nejde utrhnou ani pod plynem Velmi šťastný Sice krapet víc ubývají, ale je to dobrá guma. V + 5° vlhký silnici drži ještě opravdu dobře, druhej den jsem přezul, stejné podmínky, a skoro jsem nedobrzdil se zimníma Matadorama, ty se kluzali jak svině zmatenej Pravda, vzorek maj ještě dobrej, ale mam je už asi pátou zimu.

shaka je teď offline  shaka
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2017 , 18:36  Naposledy upravil shaka dne 3.2.2017 , 19:27, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

ja som tiež toho názoru, radšej dat 300e ale gumy čo funguju ako nedobrzdit alebo podobne a rozbit auto, potom to človeka mrzí viac a je to drahšie.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2017 , 19:00   Citovat  

zatim jen zaujaty kecy panove nic prukaznyho jako vzdy ,ja mel novy P7000 me staly tehdy 16000kc v akci a v domeni ,ze jsem koupil nej gumu tehdy na trhu a na mokru jsem jednou malem najel do auta predemnou jak jsem slapĺ na brzdu a ono nic ,tak jsem aspon stocil volant a zastavil jsem vedle nej ... taky uz vim ,ze to ,ze je to znacka tak neznamena,ze nejde utrhnout a podobny keci ,jako nic ve zlem ,ale pohadky deda vseveda , z mych zkusenosti vim ,ze muze byt znbac´ka jaka chce ,kdyz je guma stara tak vlastnosti novy gumy jsou ta tam .. ja osobne kupuji na leto to nej ,ale mne hlavne zajimaj zkusenosti lidi co nepotrebujou dat za gumy tretinu ceny svyho auta a pouzili neznackovou gumu a za tu cenu byly proste spokojeni .. ale tady vidim jen blby keci lidi co o tech gumach vi jen ,ze je to cina .. ale co jsem cekal Tak to valím bulvy

Marián je teď offline  Marián
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2017 , 19:18   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
zatim jen zaujaty kecy panove nic prukaznyho jako vzdy ,ja mel novy P7000 me staly tehdy 16000kc v akci a v domeni ,ze jsem koupil nej gumu tehdy na trhu a na mokru jsem jednou malem najel do auta predemnou jak jsem slapĺ na brzdu a ono nic ,tak jsem aspon stocil volant a zastavil jsem vedle nej ... taky uz vim ,ze to ,ze je to znacka tak neznamena,ze nejde utrhnout a podobny keci ,jako nic ve zlem ,ale pohadky deda vseveda , z mych zkusenosti vim ,ze muze byt znbac´ka jaka chce ,kdyz je guma stara tak vlastnosti novy gumy jsou ta tam .. ja osobne kupuji na leto to nej ,ale mne hlavne zajimaj zkusenosti lidi co nepotrebujou dat za gumy tretinu ceny svyho auta a pouzili neznackovou gumu a za tu cenu byly proste spokojeni .. ale tady vidim jen blby keci lidi co o tech gumach vi jen ,ze je to cina .. ale co jsem cekal Tak to valím bulvy

Hele, z mého příspěvku vyplývá, že jsem koupil jetou Pirellku, a že je to dobrá guma. Čínu jsem nekupoval, takže nemůžu posoudit. Vlákno má název "Výběr letních pneu" takže je to moje zkušenost s Pirellkou. Necitoval jsem Tebe. V těch kecech byli smajlíci, takže se maj brát s nadhledem. Samozřejmě, že utrhnout jde všechno. Měl jsem Barumky, Kormorany, Matadorky, a i jiné, ale nejlepší guma co jsem měl je právě Pirelli, na suchu je její přilnavost že všech jmenovanejch nejlepší. Dále jsem psal, že na vlhku ta Pirellka byla lepši, a to o dost, než starší zimní Matador při telotě 5°.

shaka je teď offline  shaka
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2017 , 19:37   Citovat  

bola by hlúpost aby som si kupil čínu , ked mám značkovu gumu za cenu číny Je to tam.

rudy5 je teď offline  rudy5
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2017 , 20:10   Citovat  

chcelo by to nejaké porovnanie to " najlepšie " čínske možno nexen s tým najhorším naším MATADOR , BARUM poprípade Kormorán a taká trieda ako by to bolo z výdržou , tvrdnutím , jazdnými vlastnosťami kto by z toho vyšiel víťazne

rudy5 je teď offline  rudy5
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2017 , 20:10   Citovat  

shaka napsal:
bola by hlúpost aby som si kupil čínu , ked mám značkovu gumu za cenu číny Je to tam.

to máš pravdu

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2017 , 20:18   Citovat  

Marián napsal:
Hele, z mého příspěvku vyplývá, že jsem koupil jetou Pirellku, a že je to dobrá guma. Čínu jsem nekupoval, takže nemůžu posoudit. Vlákno má název "Výběr letních pneu" takže je to moje zkušenost s Pirellkou. Necitoval jsem Tebe. V těch kecech byli smajlíci, takže se maj brát s nadhledem. Samozřejmě, že utrhnout jde všechno. Měl jsem Barumky, Kormorany, Matadorky, a i jiné, ale nejlepší guma co jsem měl je právě Pirelli, na suchu je její přilnavost že všech jmenovanejch nejlepší. Dále jsem psal, že na vlhku ta Pirellka byla lepši, a to o dost, než starší zimní Matador při telotě 5°.

starsi gumy jako je jedno jaky znacky proste uz nejsou novy ,ja te necitoval to bylo vseobecne a matador je sunt to vi snad kazdej za ty leta co se uziva v CR a SK ,ale cina uz je dneska jina uroven nez kdysi samozrejme jak ktera ,ja osobne jsem se otom dvakrát po sobe presvedcil a jinou zimni gumu bych asi ani nekupoval v mem pripade ,naco vyhazovat za zimni gumy 500e kdyz mi stejne poslouzily gumy za 200e .. a jezil jsem v nich na snehu na ledu a bez problemu zastavi auto tak jako zimni continentaly ,v zime jezdim proste jako clovek tak to staci Úsměv
v lete jezdim i na hrane tam nesetrim na gumach,ale kdyby tvuj znamej nebo bracha student ,mel auto za cca 30000kc a potrebuje rozmer 205/50/16 tak bys mu taky cpal gumy za 11000kc kdyz na ne nema ??? nebo bys mu cpal 5-8 let stary jety gumy za 4500kc nebo bys hledal slusnejsi cinu novou s mesic starym DOT za 4500kc ???

spoon je teď offline  spoon
Moderátor
1
PříspěvekZaslal: 3.2.2017 , 20:21   Citovat  

DOHCVTEC napsal:

S tebou nemá cenu se o něčem bavit,nikdo z nás nenapsal nic špatného na čínský gumy,max úvaha nad výhodnosti nákupu..Takže si kupuj co chceš,stejně tak jako ostatní a neptej se..
A jinak,kamos si na superba kupuje činy,protože nejede 60 ročně.Jedny za tepla mlaskaly jak dobře rozdelana frnda,na dalsi se mu vyvalil bok,další plavaly v zatáčkách,neslo udržet volant nad 120kmh,vyvážení nepomohlo..Rozměr 225/?/17,značky nevím,protože mi to bylo vždycky jedno..Teď má "membatflake"? a dobry.Jen jednu roztrh a další nemůže už měsíc sehnat OK

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vyber Letnich pneu
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
5
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 43, 44, 45 ... 55, 56, 57  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina