Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Strana 10 z 246
xps je teď offline  xps
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 2.2.2017 , 8:19   Citovat  

Rowen napsal:
Tak já se snažil co to šlo Je to tam. , ale holt manželky civic tourer 1,6D ani asi poslední (služební) accord 2,4 v Evropě, rozhodnutí Hondy nezměnil.

Proč se Honda rozhodla stáhnout tourera, no protože v nové globální platformě (civic X) není a asi se o něm ani neuvažuje (chtělo by ho asi jen zlomek zákazníků v Evropě a to nestačí). Prostě dojede linku staré platformy a na jaře už nezaseje Velmi šťastný . Tady bylo spousta nářků, že tohle je starý, tohle se nelíbí a má to takový a jalový motory. Honda prostě někdy v 2009/2010 se rozhodla, že další cesta budou turbobenzínové motory (emise). Původně 3váles měl být skutečně pro Jazze a dokonce se prohánělo několik prototypů tříválce právě v nich (to měl ještě 88kW), ale pak přišlo zemětřesení, který paralizovalo Hondu, proto musela vývoj se svými evropskými partnery zastavit. V druhé půlce se k vývoji vrátila, ale mezitím se vyměnilo vedení a s tím i strategie. Takže 3válec šup do nové platformy a hlavně pro Čínu - tam se vyrábí a hlavně hodně prodává. A plánovaná produkce se výrazně navýšila a Evopa se, díky svému zájmu o Hondu, prostě odsunula na druhou kolej. Takže Kingu nevím, nevím, jak to bude v dohledné době s 1L pro Jazze. Každopádně už tady lidi vědí, že dvoulitr je vyvynut ve spolupráci s Evropským vývojovým partnerem a to samé je s 1L. Ptáte se proč? No, protože Honda se opravdu snaží pochopit evropský automobilový vývoj a také evropského zákazníka, aby se stala pro Evropany zajímavější. Ale stejně musí během vývoje nového produktu splnit všechna interní kritéria jako jsou tecnická schvalování jednotlivých etap vývoje až pokonečné schválení do výroby. Jou to velice detajlní procesy, které mnohé dodavatele naprosto zaskočily, ale právě proto jsou Honda produkty tak kvalitní. Bohužel negativum je, že všechno se protahuje a spousta věcí je, jak se říká, malinko staromódní. Prostě něco nového prosadit je velice náročné, protože ten kdo to nakonec schválí je za to zodpovědný a to jsou veskrze lidé v Japonsku a tam je pojem zodpovědnost naprosto něco jiného, než si sposta z nás dokáže představit. Jen taková řečnická otázka - kolik manažerů VW spáchalo sebevraždu, jako přijetí zodpovědnosti za Dieselgate skandál?

Ale zpět k 3 novým turbomotorům - pouze 1,5T je ryze Honda - ten si dělala doma, ale ani ostatní dva nelze brát jako, že to pro Hondu někdo udělal - ta měla, sakra, připomínek během vývoje a jasně, že poslední slovo. Akorát si myslím, že po zkušenostech s některými novými dodavately(všeobecně známých různým koncernům), bych dokázal pochopit, že Honda radši napříště zas zvolí japonské...

Platforma desítky je globální a má sloučit několik segmentů vozidel, tak jak to má, třeba zrovna vw koncern. V tom se točí spousta peněz. Já myslím, že to byl nevyhnutelný krok. Desítka je díky tomu o dost větší auto než 9G. Když jsem měl možnost velikost porovnat s 9G, tak interiér je velikostí skoro jako accord, jen s tím, že je vzádu víc míst na nohy, ale to už je skoro dva roky zpátky, tak se těším, až to budu moci zkouknout v ne tak syrovém stavu Honda . Osobně se mi líbí i designem, ale to je otázka osobního vkusu.

Shrnul bych to tak - Honda dělá a bue dělat kvalitní produkty, holt jen nebudou okamžitě nabízet každou blbůstku, kterou mají ostatní, prostě to musí být 100pro odzkoušený. Ale nebojte - bude hůř... Až vás auto nenechá řídit, rád si počtu diskuzi. Teď už stačí, jak King správně podotknul, jen kupovat jejich nová auta. A třeba ty čísla japonské vedení přesvědčí, že si Evropa zaslouží taky trochu větší péči...

Děkuji za názorné shrnutí a něco, co jsem chtěl vědět od počátku - proč by člověk měl takového výrobce podporovat.

Stejně jsem přesvědčen, že když už se s tím vývojem tak tentononc ... wc , tak prodloužit trochu tu kastli na míry sedanu a protáhnout střechu by ta linka v UK zvládla. Když jde udělat kupé, sedan, HB ... Ale rozumím i tomu, že Japonec by k tomu chtěl (trochu zbytečně) upravovat půlku auta a to pro Evropu nechtěl udělat.

Jak říkám - škoda, jsem zvědavý, co dalšího do EU nezahrnou příště. Můj skromný odhad je, že další na řadě je evropský Jazz Smutný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
xps je teď offline  xps
PříspěvekZaslal: 2.2.2017 , 9:16   Citovat  

Téma kombíku bychom mohli uzavřít pohledem na moji myšlenku - jak jsem psal, jsem přesvědčený, že by to šlo, a poměrně snadno. Je to stejná linie zakreslená do pohledů na HB a sedan.

Nu což, musíme hledět vstříc světlejším zítřkům. Kdyby ten sedan měl aspoň možnost liftbacku.

Opouštím vlákno a přeji Honda spoustu majitelů nového C10G a věřím, že to všichni budou šťastní majitelé OK

Slo by to jedna basen.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Slo by to jedna basen.jpg, 389.4 kB
   Návrat  
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
PříspěvekZaslal: 2.2.2017 , 9:52   Citovat  

Kdyz uz tady zaznela zminka o vyhrivanem volantu... (a CR-V coby rodinneho auta)...
Nevim jak vase manzelky a pritelkyne, nicmene kdyz uz se obcas s moji drahou polovickou bavime o nastupci naseho CR-V, tak kdyz se me zepta, zda uz ta 4G ma konecne vyhrivanej volant, kdyz Hjundé jeji kamaradky to ma, tak vazne nevim co na to rict (tedy vlastne vim Úsměv ). Nevim co to stoji ve vyrobe, jak moc je to nakladny, ale minimalne jako doplnkovou vybavu by to sakra mit mohli, ne?
A jinak mi CR-V jako rodinne auto prijde zcela ok. Opet se zeptejte vasich drahych polovicek, co se jim bude s detmi ridit lepe - zda Civic, Accord nebo CR-V...

A jinak C10G Tourer ze nebude? Skoda Smutný Jsem se docela tesil, ze by mohl vypadat fesacky, dynamicky a k svetu, pac s Tourerem C9G tak nejak porad nevim, ty dve pulky auta (rozumej predek a zadek) mi k sobe porad nejak nepasujou...
   Návrat  
rudy5 je teď offline  rudy5
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.2.2017 , 10:25   Citovat  

King napsal:
Prodával se skvěle. Ale ne díky R18, ale kvůli designu. To Peugeot 206 taky. A to byla totální žumpa...

Přechod na menší turba není zoufalý, ale logický krok. Mají z něj radost běžní zákazníci (tahá vocpoda woe), ale to je tak všechno. Pro Hondu je to drahá sranda, jestli si myslíš, že na tobě tím ušetřila, šeredně se pleteš, ale holt emise jsou emise. Fleetový průměr 120 g CO2 při tak malém podílu ropáků a normou WLTP za dveřmi? Nezávidím... A pokud jde o 1.6 i-DTEC, je oproti 2.2 lepší úplně ve všem, jen chybí důraznější zátah z nízkých otáček. Logicky, snaha byla to potlačit, proto biturbo.

Mazda údajně "uvědoměle" odmítla turba, ale v reálu jí stálo za to dát trochu víc peněz na optimalizaci spalování chudé směsi, než platit drahé turbomotory. Někdo si myslí, že je to "cool". Neboj, i Mazda u toho turba skončí, koneckonců u CX-9 ho už má. Ale to, že "oturbit umí každý blbec" taky dávno neplatí. Motory se výrazně liší charakterem i spotřebou. Tak snad to Honda zase zvládla po svém - tedy skvěle. svatoušek

Mazda vyrába turbo motory MPS už možno 12 rokov ale pre bežného uživateľa ma stále v ponuke atmošky ,možno je podľa mňa chýba Hondy že tiež športovejšie auto ako CTR nezačala turbiť už niekde 10rokov späť a dnes by bola na tom ešte lepšie aj ked to asi zlé nie je plus tam hodiť pohon 4x4 .ako napríklad subaru , mitsubisi
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.2.2017 , 10:56   Citovat  

rudy5 napsal:
Mazda vyrába turbo motory MPS už možno 12 rokov ale pre bežného uživateľa ma stále v ponuke atmošky ,možno je podľa mňa chýba Hondy že tiež športovejšie auto ako CTR nezačala turbiť už niekde 10rokov späť a dnes by bola na tom ešte lepšie aj ked to asi zlé nie je plus tam hodiť pohon 4x4 .ako napríklad subaru , mitsubisi

moc nemyslim ,zeby to pomohlo ,zase by to stalo moc penez jak na vyvoj tak na cene a uz ted to stoji dost s toho samyho duvodu ,jinak CTR zahanbil ne jednu ctyrkolku na ringu ..

zde je malej testik od moderatora kteryho mam rad ,ten v malem testu dokaze rict zasadni plusy i minusy oproti starymu modelu ,jinak ten modrej je taky peknej Úsměv tudy odkaz
   Návrat  
Rowen je teď offline  Rowen
PříspěvekZaslal: 2.2.2017 , 13:13   Citovat  

[i]Stejně jsem přesvědčen, že když už se s tím vývojem tak tentononc ... wc , tak prodloužit trochu tu kastli na míry sedanu a protáhnout střechu by ta linka v UK zvládla.[/i]

Já si netroufám říct, že v dálné budoucnosti kombík na téhle platformě nebude a že o tom Japonští soudruzi vůbec neuvažují, ale momentálně se o tom ani nešeptá. Ale pak stačí nový koště, co dobře mete, a jedno rozhodnutí a kombi může být. Prostě ale jen koukněte, jak dlouho to trvalo u 9G - pouhé dvě generace HaHaaa . 8G je totiž ta samá platforma...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.2.2017 , 13:52   Citovat  

zajimave srovnani civic sedan a hnujdaj elantra Velmi šťastný tudy odkaz

a jeden peknej modrasek sedan tudy odkaz
   Návrat  
JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.2.2017 , 16:54   Citovat  

King napsal:
Kolik z vás koupilo Civic Tourer, aby Honda pochopila, že je dobré ho nechat v nabídce? Nekoupili jste Accord? Nedivte se, že se přestal nabízet.

Kdysi Yenda psal, že u nich v rodině zakotvilo mnoho nových Hond (ty lepší kousky), ale stejně je Honda nevyslyšela. Tahle tvá argumentace je mimo mísu.

Ještě jsem se ale nedočkal, proč si nový motor v Civicu 10G vysloužil tvé označení hi-tech? Jak jsem psal, pojede ho kde co ... od Němce po Korejce. Ale možná mi něco uniká a ten motor je něčím víc ...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.2.2017 , 17:04   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
zajimave srovnani civic sedan a hnujdaj elantra Velmi šťastný tudy odkaz

I když je sedan designově slušný (oproti 5D), ta Elantra se mi bohužel líbí víc. Působí lehce, předek je opticky (možná i rozměrově) nižší. Civic má vpředu moc masa a z některých úhlů je výška hmoty nad předním kolem extrémní/nevzhledná.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.2.2017 , 17:22   Citovat  

jc napsal:
To ja jsem novyho UFOna s atmosferou koupil a se mnou pomerne hodne lidi. Ale Honda to vubec nepochopila, udelala osklivy 9G, osklivy 10G a vsechny je (pro mne) pro jistotu zabila turbo moturkama. Asi chteli mit jistotu, ze to nekoupim Velmi šťastný

Ano, Honda to vůbec nepochopila, protože vzala 8G, ocucala ho jak bonbón a vyplivla 9G. Prodeje potvrdily, že sami nepochopili úspěch 8G. tudy odkaz
8G se prodávalo kolem 100 tis. (a to v období roku 2008 !!), 9G polovic (!). Dokonce ani rychlý facelift (podle mě špatný) situaci nevyřešil 2016 - 46 tis. ks.

10G mohlo na 8G navázat, i když třeba u jiných zákazníků. Bohužel minuli správný poměr value/money. Toť můj názor.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.2.2017 , 17:25   Citovat  

JardaBar napsal:
I když je sedan designově slušný (oproti 5D), ta Elantra se mi bohužel líbí víc. Působí lehce, předek je opticky (možná i rozměrově) nižší. Civic má vpředu moc masa a z některých úhlů je výška hmoty nad předním kolem extrémní/nevzhledná.
vidis a pritom je kratsi o 7cm a tezsi o padesat kilo Velmi šťastný ,

nerikam i mne se libi ta elantra i ze zadu ale spis vypada tak mirumilovne a civic po letech konecne dostal do tvaru dravost tak se ted nestezujme ,ze tak vypada kdyz je to konecne tady a ten GDI motor dle mne neni to spravyn orechovy ,dle realnyho mereni ma stejny zrychleni a vyssi spotrebu a to ma mnohem vetsi vykon , proste vtom jsou honda motory vzdy lepsi ,at se dady dokola omyla nesmysly o tabulkovy napraskani je to uplne irelevantni ..
   Návrat  
King je teď offline  King
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.2.2017 , 20:02   Citovat  

Rowen napsal:
Shrnul bych to tak - Honda dělá a bue dělat kvalitní produkty, holt jen nebudou okamžitě nabízet každou blbůstku, kterou mají ostatní, prostě to musí být 100pro odzkoušený.

Rowene - je to dobrý Shrnul jsi to naprosto skvěle. Vývoj, důvody, příčiny i následky. Skoro jako bys do toho viděl nad rámec běžného H+ Mrk . Říkám to samé už roky, jen s tím rozdílem, že určité detaily teď čtu poprvé. to mi hlava nebere Bohužel Honda se historicky potýká s určitými věcmi, u nichž si nejsem úplně jistý, že je schopná je vyřešit. Konkrétně směřování a držení nějaké linie, ale i kontinuity. Ta náchylnost na změnu strategie o 180 stupňů se změnou jednoho manažerského postu je šílená. Ale stejné problémy má teď i Nissan, tam to také válcují zelené mozky - a Renault. Naopak u Toyoty je super šéf a je to hrozně vidět.

Pokud do toho nějak víc vidíš, zajímalo by mě, jestli máš představu, jak se Honda sama teď v Evropě vidí, respektive kam se chce vlastně dopracovat a jakými prostředky. Protože Civic a CR-V naznačují změnu (pro mě)správným směrem, na druhou stranu třeba Jazz je zase příkladem toho špatného.

K tomu Jazzu 1.0 - něco v tom smyslu měl údajně říct PR britské Hondy, tak nevím...

K vývoji motorů: spolupráce s externími firmami je dnes naprosto běžná. To vývoje jsou zainteresováni i dodavatelé dílů - Honda si nepřijde do showroomu Garrettu pro turbo a pak se ho nepokouší nějak nabastlit na motor, ale řekne "nám by se to líbilo tak a tak nebo potřebujeme to a to" a Garrett upravuje a zkouší. To samé Bosch a vstřiky atd atd. To, že si necháš udělat určitou práci jinde, není "Hondě to vyvinul někdo jiný". To je přesně ukázka toho, jaký mají "příznivci Hondy" ke značce vztah. Však jsou u té Hondy blbci, už i motory si nechávají dělat. Viz NSX - Cosworth lije bloky, protože Honda nemá na tyhle malosériové hračky výrobní prostředky. A co bys řekl? V diskuzi se to jen hemží hláškami "Hondě vyrábí pro supersport motor Cossie". Cosworth dělal i určitě věci na 2.0 VT a 1.0 VT. Přeloženo do terminologie hondafandy: "už si ani nevyvíjej motory". Ona Honda vlastně ani nezávodí ve WTCC, dělaj to nějaký Taloši. Honda v Indy? Jaká Honda? koneckonců původní NSX vlastně nebyla pravá Honda, vyvinul to nějakej Senna... zmatenej
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.2.2017 , 2:04   Citovat  

xps napsal:
Děkuji za názorné shrnutí a něco, co jsem chtěl vědět od počátku - proč by člověk měl takového výrobce podporovat.

tvl xps - podporuj třeba Proton. Ale fakt nechápu, co děláš na hondaclubu. nesouhlas
   Návrat  
xps je teď offline  xps
PříspěvekZaslal: 3.2.2017 , 8:03   Citovat  

King napsal:
tvl xps - podporuj třeba Proton. Ale fakt nechápu, co děláš na hondaclubu. nesouhlas

Taky se sam sebe casto ptam. Za ty roky co tady jsem se hodne veci zmenilo, zblaznila se Honda, a zblaznili se nekteri clenove jejiho klubu Ble
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.2.2017 , 11:17   Citovat  

King napsal:

takovych je tady vic ,asi jen z nudy nebo ,ze zvyku ,nebo jen radi nasiraj lidi a nakazujou pesimizmem Velmi šťastný
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.2.2017 , 11:42   Citovat  

King napsal:
Rowene - je to dobrý Shrnul jsi to naprosto skvěle. Vývoj, důvody, příčiny i následky. Skoro jako bys do toho viděl nad rámec běžného H+ Mrk . Říkám to samé už roky, jen s tím rozdílem, že určité detaily teď čtu poprvé. to mi hlava nebere Bohužel Honda se historicky potýká s určitými věcmi, u nichž si nejsem úplně jistý, že je schopná je vyřešit. Konkrétně směřování a držení nějaké linie, ale i kontinuity. Ta náchylnost na změnu strategie o 180 stupňů se změnou jednoho manažerského postu je šílená. Ale stejné problémy má teď i Nissan, tam to také válcují zelené mozky - a Renault. Naopak u Toyoty je super šéf a je to hrozně vidět.

Pokud do toho nějak víc vidíš, zajímalo by mě, jestli máš představu, jak se Honda sama teď v Evropě vidí, respektive kam se chce vlastně dopracovat a jakými prostředky. Protože Civic a CR-V naznačují změnu (pro mě)správným směrem, na druhou stranu třeba Jazz je zase příkladem toho špatného.

K tomu Jazzu 1.0 - něco v tom smyslu měl údajně říct PR britské Hondy, tak nevím...

K vývoji motorů: spolupráce s externími firmami je dnes naprosto běžná. To vývoje jsou zainteresováni i dodavatelé dílů - Honda si nepřijde do showroomu Garrettu pro turbo a pak se ho nepokouší nějak nabastlit na motor, ale řekne "nám by se to líbilo tak a tak nebo potřebujeme to a to" a Garrett upravuje a zkouší. To samé Bosch a vstřiky atd atd. To, že si necháš udělat určitou práci jinde, není "Hondě to vyvinul někdo jiný". To je přesně ukázka toho, jaký mají "příznivci Hondy" ke značce vztah. Však jsou u té Hondy blbci, už i motory si nechávají dělat. Viz NSX - Cosworth lije bloky, protože Honda nemá na tyhle malosériové hračky výrobní prostředky. A co bys řekl? V diskuzi se to jen hemží hláškami "Hondě vyrábí pro supersport motor Cossie". Cosworth dělal i určitě věci na 2.0 VT a 1.0 VT. Přeloženo do terminologie hondafandy: "už si ani nevyvíjej motory". Ona Honda vlastně ani nezávodí ve WTCC, dělaj to nějaký Taloši. Honda v Indy? Jaká Honda? koneckonců původní NSX vlastně nebyla pravá Honda, vyvinul to nějakej Senna... zmatenej

Ale naštestí si Honda dokáže dupnout a udržet kvalitu komponentů i od externích dodavatelů je to dobrý, Ano, taky se někde něco nepovede, ale pořád je na špici spolehlivosti, pořád jako prioritu mají spolehlivost > z čehož právě plyne i ta technologická "zaostalost", oni prostě musí mít všechno odzkoušený je to dobrý viz třeba jak dlouho trval vývoj KB1/2, před pár lety hodně pokrokový auto, který dokonce i funguje poletech, a o novém NSX ani nemluvím, ale bude to nejspolehlivější hybrid supersport, o převodovkách ani radši nemluvím už vůbec ... ale ně se to třeba celkem líbí, a mám rád i ty jejich strohý stupně výbav, prostě mají všechno na sebe dokonale napasovaný a naladěný. Proto se bojím, že v honbě za prodejností hodně věci zničí > nejdřív zkrouhnout modelovou řadu, potom uděláme turbomotor, ... a co bude dál? To je ten můj pesimismus, nechci aby klesli kvalitou a duchem tý značky. Nepohřbili tu historii a všechno okolo jen kvuli nějakým ostatním producentům něčeho čemu se říká auto Úsměv
Z počátku, když s externíma dodavatelama začínali tak jsem si říkal "ty voe proč Bosch, proč Ate? Vždyt to pujde s kvalitou z kopce" ale ukazuje se, že to celkem funguje Úsměv Jinak jak zminuješ ty příznivce Hondy, tak částečně máš pravdu, ale já to zase beru tak, že spousta Hondařů jsou takový velcí "vlastenci" že právě neradi vidí, v tom autě něco cizího evropského co k tomu od začátku nepatří Úsměv mě to taky ze začátku vadilo, pač člověk má zažitý, že Brzdy od Nissinu, elektronika, snímače atd. od japonského Densa + spoustu věcí, který ani nemuseli si vyráběli sami - třeba měli i svojí obroskou továrnu na spojovací materiál atd OK a najednou člověk otevře kapotu a všude vidí evropský Ate, Bosch, Hella apod. a člověk má pocit, že vlastní nějakou Renaultovinu či fauvéčkárnu > a už vidí ty rozsvícený kontrolky, zoxidovaný tiškáky v ecu, zapečený turba atd. ale to je asi profesní deformace Velmi šťastný Úsměv

Jinak Kingu, neutoč na všechny, kdo řeknou něco proti Hondě, všem se nemusí všechno líbit Úsměv ... Já jsem sice ted pesimista, ale Hondu bych nikdy nevyměnil. V práci se svezu lecčím dražším, levnějším, novější, starším a říkám si kolikrát, že to není špatný, ale pak si ve finále vlezu do jakékoliv Hondy z třeba i roku 1989,1991,1998,2004,2010 ... řeknu si "jo, prostě nejlepší auta jsem tu hold doma - můžeme jet na cestu plnou nadšení je to dobrý " přátele

Každopádně díky za názory z jiného uhlu pohledu HaHaaa možná jsi mě přesvědčil, ža to tak hrozný ho budoucna s Honda nebude. Velmi šťastný
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.2.2017 , 16:06   Citovat  

King napsal:
No vidíš - sváry fotíš a výškově nastavení sedadla jsi nevyzkoušel. Mr. Green Nízký posaz je něco, na co Honďák není zvyklý, pokud není pygmej ve 4G a 5G nebo majitel Accordu 7 nebo 8, ale pro pocit v interiéru je to obrovský pokrok. Pokud ti to vadí (viz Acco 6G), není problém se vyráčnovat pod strop. Hihi

Do stran je X širší...

Ne, že bych se bez tyčky neobešel, ale fakt mě to neuráží. Jestli tím půjde i přepínat palubák, bude to bezvadný. Mimochodem mám pocit, že tyčku má i Mercedes C. Nebo A, v něčem jsem to nedávno viděl. Ba co víc, chybí mi v Civicu klasické digitálky muhehe

Z čeho přesně soudíš, že jsem si nevyzkoušel výškové nastavení sedadla řidiče? C4G jsme měli, to se nedá s těmi dnešními kozlíky ani srovnávat...Úsměv

- "Do stran je X širší...", hezky napsáno, tak nějak neurčitě, psal jsem konkrétně o prostoru pro hlavu pro cestující na zadních sedadlech. A tam je to bída.

Představ si, že tu tyčku třeba to Acco 6G nemá, C9G ji má krátkou a tak nějak skrytou přímému pohledu volantem
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.2.2017 , 21:11   Citovat  

ja bych taky rekl jak rekl ,ze se nedivy ,ze honda ocekava ,ze prave trivalec bude jeden z nejprodavanejsich motoru v evrope tudy odkaz

a jeste jeden krasnej cernej sport a test spotreby tudy odkaz

a tady to je 2.0 turbo a 220Ps ,sedan ,zase maj neco lepsiho nez evropa tudy odkaz
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.2.2017 , 19:41   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
spousta Hondařů jsou takový velcí "vlastenci" že právě neradi vidí, v tom autě něco cizího evropského co k tomu od začátku nepatří Úsměv

Ale to jsme na tom stejně! Samozřejmě byly doby, kdy si každá značka dělala sama skoro všechno, ale dneska už to prostě nejde. Relativně je na tom Honda stále ještě dobře, podíl externích dílů je ve srovnání s evropskými značkami stále ještě výrazně lépe. Vezmi si třeba, že BMW snad už nemá žádnou vlastní převodovku... Co se kvality těch externích dílů - je mi sice sympatičtější, když mám v autě japonské komponenty, ale zase si můžeme být jistí, že ten samý díl bude podle standardů Hondy i od evropských a amerických dodavatelů. A koneckonců i těch čínských, ale to se (zatím) neděje.

"Proto se bojím, že v honbě za prodejností hodně věci zničí" - moment - zkrouhnutí nabídky je pro tebe honba za prodejností? pro mě teda spíš příslib, že o to víc si s tím omezeným portfoliem vyhráli. Mrk A jak už jsem vícekrát psal, turbo prostě NENÍ úsporné řešení. Vývoj potřebuje stejný a výrobně je dražší. Výhodu to může mít ve chvíli, když uděláš více výkonových verzí, ale to Honda zatím moc nemá. Litr je v jedné verzi, a 1.5ka sice už brzo ve 3, ale v Evropě zatím v jedné a v US ve dvou, takže to očividně "neždímají", co to jde a nebylo to prioritou.

Donedávna jsem byl taky pesimista a zkoušel jsem z toho méla vykřesta alespoň nějakou naději, jinak bych mohl hondaclub.cz dávno zrušit. Teď už zase začínám mít dobrý pocit. OK Honda

Útočím až ve chvíli, kdy cítím jasnou zaujatost a neobjektivitu. I v mém článku o Civicu X najdeš kritiku, ale střízlivou a v kontextu toho, jak je na tom konkurence. Pokud někdo chce Hondě na fandovské diskuzi nebo webu záměrně uškodit (a že tací jsou a není jich málo), tak mě to štve.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.2.2017 , 19:44   Citovat  

piskot napsal:
C4G jsme měli, to se nedá s těmi dnešními kozlíky ani srovnávat...Úsměv

- "Do stran je X širší...", hezky napsáno, tak nějak neurčitě, psal jsem konkrétně o prostoru pro hlavu pro cestující na zadních sedadlech. A tam je to bída.

Představ si, že tu tyčku třeba to Acco 6G nemá, C9G ji má krátkou a tak nějak skrytou přímému pohledu volantem

To je pravda, ale palubku a boční okno jsi stejně měl v pase, jak to bylo celé placaté. Velmi šťastný

Pokud jsi psal konkrétně toto, tak samozřejmě souhlas.

Tak že bych seděl za volantem a měl celou dobu před očima tyčku, nevím, hele HaHaaa Neříkám, že je to hi-tech, ale fakt mě žíly netrhá. jak říkám, nevadily by mě ani klasické japonské digitálky.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.2.2017 , 19:46   Citovat  

DOHCVTEC napsal:

a tady to je 2.0 turbo a 220Ps ,sedan ,zase maj neco lepsiho nez evropa

Honda nic takového nemá, je to 1.5 a číslo udává točivý moment. Velmi šťastný Spolu s nápisem Turbo to na číňany určitě dojem udělá svatoušek
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.2.2017 , 21:42   Citovat  

tady udělal dojem i s 1.8 Úsměv - civic 1.8 103kW vs hyundai 2.0 112kW vs skoda 1.4 110kW

"The Honda is actually the dynamic leader here. Its electric steering is super quick on centre, and coupled with the balanced chassis and good body control, makes the Civic properly ‘darty’.
The ride is also composed over bumps, with an ability to dismiss and iron out big hits such like a little luxury car.
The Honda has a benchmark cabin feel, a plethora of features including LaneWatch, and the best ride and handling balance.
All of these cars are good buys, but the Honda stole our affections most."
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.2.2017 , 23:37   Citovat  

King napsal:
Honda nic takového nemá, je to 1.5 a číslo udává točivý moment. Velmi šťastný Spolu s nápisem Turbo to na číňany určitě dojem udělá svatoušek

tak v nadpisu je 2.0 Turbo Se stydím ale verim tomu ,ze nakonec neco takovyho azie bude mit ,ty mely i sedana 7G a 8G se dvoulitrem ..
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2017 , 11:32   Citovat  

xenon04 napsal:
tady udělal dojem i s 1.8 Úsměv - civic 1.8 103kW vs hyundai 2.0 112kW vs skoda 1.4 110kW

S 1,8 by se mi líbil je to dobrý
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2017 , 13:45   Citovat  

z brazílie by šel zase 2.0 Úsměv tam mají 3 stupně výbav pro 2.0 a jen jeden pro 1.5T
http://www.honda.com.br/automoveis/civic#sport
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 6.2.2017 , 9:22   Citovat  

xenon04 napsal:
"The Honda is actually the dynamic leader here. Its electric steering is super quick on centre, and coupled with the balanced chassis and good body control, makes the Civic properly ‘darty’.
The ride is also composed over bumps, with an ability to dismiss and iron out big hits such like a little luxury car.
The Honda has a benchmark cabin feel, a plethora of features including LaneWatch, and the best ride and handling balance.
All of these cars are good buys, but the Honda stole our affections most."

Dynamic leader vedle 1.4 TSI? HaHaaa No leda by v té 1.4 TSI půlka stáda pochcípala. U hnujdaje bych i věřil, žádný jejich motor nejede adekvátně papírovým údajům

A ten zbytek? No to mě wc . Vždyť tady VŠICHNI říkají, jaký je Civic X hroznej šunt! Lucy
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 6.2.2017 , 9:23   Citovat  

xenon04 napsal:
z brazílie by šel zase 2.0 Úsměv

Nojo, Čína, Brazílie, to jsou zaostalé trhy, které se spokojí s kdečím. Historie se píše v Evropě. VTEC
   Návrat  
xps je teď offline  xps
PříspěvekZaslal: 6.2.2017 , 11:38   Citovat  

King napsal:
Dynamic leader vedle 1.4 TSI? HaHaaa No leda by v té 1.4 TSI půlka stáda pochcípala. U hnujdaje bych i věřil, žádný jejich motor nejede adekvátně papírovým údajům

A ten zbytek? No to mě wc . Vždyť tady VŠICHNI říkají, jaký je Civic X hroznej šunt! Lucy

Dovolím si lehce nesouhlasit.

Já osobně jsem přesvědčen, že CivicX je opravdu jak Honda tvrdí "best Civic ever". Osobně jsem si to prolezl, ohmatal, zepředu dozadu a shora dolů. Sice nevím jaký má 1.5T zátah, ale z videí nejen HB věřím, že svezení je pro běžného uživatele Civicu skok o třídu, možná o dvě. A kdo zavřel na Civicu dveře, ten tuší, že to není žádný třeskutý žebřiňák.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.2.2017 , 12:32   Citovat  

xps napsal:
Dovolím si lehce nesouhlasit.

Já osobně jsem přesvědčen, že CivicX je opravdu jak Honda tvrdí "best Civic ever". Osobně jsem si to prolezl, ohmatal, zepředu dozadu a shora dolů. Sice nevím jaký má 1.5T zátah, ale z videí nejen HB věřím, že svezení je pro běžného uživatele Civicu skok o třídu, možná o dvě. A kdo zavřel na Civicu dveře, ten tuší, že to není žádný třeskutý žebřiňák.

je to dobrý
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.2.2017 , 17:28   Citovat  

King napsal:
Nojo, Čína, Brazílie, to jsou zaostalé trhy, které se spokojí s kdečím. Historie se píše v Evropě. VTEC

EU zákazník to je znalec , ten si raději připlatí za litrový tříválec wc
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina