Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 8G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 38, 39, 40 ... 107, 108, 109  Další 
Zaslat odpověď

Strana 39 z 109
krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.2.2017 , 12:47   Citovat  

Nejsem si ted jistej, ale tech sedesat bude ve stizenych podminkach... 120 je must!

BTW A34 znamena mimojine i svicky ne? Nastesti tohle delal majitel predemnou. Stali ho 4000,- Tak to koukám!
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
fernando je teď offline  fernando
PříspěvekZaslal: 19.2.2017 , 14:22   Citovat  

Zrovna na oleji do převodovky bych už jen pro klid duše já osobně raději nešetřil
, ale třeba jsem divnej a nemám dost informací o náhradě za origo MTF...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Radek_KA7 je teď offline  Radek_KA7
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 19.2.2017 , 15:41   Citovat  

Jofrey se o tom pídil a Ravenol to vyrábí pro Hondu. Je to to samé akorát jiná nálepka a cena....

Ano i svíčky + palivák Úsměv myslím si že to je to nejmenší
   Návrat  
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
PříspěvekZaslal: 19.2.2017 , 15:42   Citovat  

krtekm napsal:
Nejsem si ted jistej, ale tech sedesat bude ve stizenych podminkach... 120 je must!

BTW A34 znamena mimojine i svicky ne? Nastesti tohle delal majitel predemnou. Stali ho 4000,- Tak to koukám!

Proto je dobré si je s předstihem objednat z USA za třetinu i s dopravou.
Teď budu objednávat na obě auta a cena sedí OK
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.2.2017 , 15:56   Citovat  

pokud jsem nehledal špatně tak origo tam byly tyto tudy odkaz
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.2.2017 , 16:29   Citovat  

spoon napsal:
Proto je dobré si je s předstihem objednat z USA za třetinu i s dopravou.
Teď budu objednávat na obě auta a cena sedí OK

Objednáváš svíčky z USA? Tady vyjde sada 4ks na zhruba 1200-1500 Kč i s poštou. A z USA? Bereš NGK nebo Denso?
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 19.2.2017 , 18:29   Citovat  

Kmóďa napsal:
Objednáváš svíčky z USA? Tady vyjde sada 4ks na zhruba 1200-1500 Kč i s poštou. A z USA? Bereš NGK nebo Denso?

Z USA NGK uz od 2006 Velmi šťastný
Min.tyden mi psali z hondy,ze za svicku 759 bez DPH -20% v kampani,tak jsem koukal na zdroj a necelych 1400 za sadu i s honda krabickou Velmi šťastný
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 19.2.2017 , 18:53   Citovat  

Radek_KA7 napsal:
pokud jsem nehledal špatně tak origo tam byly tyto tudy odkaz

V manuálu jsou podle mne psány tyhle
(mluvím o 2.4)
a pro 7g tyto
   Návrat  
DworiBak je teď offline  DworiBak
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.2.2017 , 21:02   Citovat  

Radek_KA7 napsal:
Jofrey se o tom pídil a Ravenol to vyrábí pro Hondu. Je to to samé akorát jiná nálepka a cena....

Ano i svíčky + palivák Úsměv myslím si že to je to nejmenší
To říkal kdo. Proč je tedy od Hondy levnejsí než od Ravenolu.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.2.2017 , 21:06   Citovat  

spoon napsal:
Z USA NGK uz od 2006 Velmi šťastný
Min.tyden mi psali z hondy,ze za svicku 759 bez DPH -20% v kampani,tak jsem koukal na zdroj a necelych 1400 za sadu i s honda krabickou Velmi šťastný
bacha na to NKG nejvíce padělané svíčky,hlavně v Honda krabičkách i jiných značek. Jestli pak upálená elektora od svíčky spadlá ve válci stála za ty ušetřený stokoruny. Nemusíte kupovat přímo v Honda ale podle toho čísla NGK
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.2.2017 , 21:14   Citovat  

Radek_KA7 napsal:
jaký olej mám dát do převodovky ? a kolik ? (2.4 manuál)

někde jsem četl že Ravenol vyrábí olej stejné specifikace jako origo Honda

MTF 3, nápln cca 2l, jeste podložky na výpustný a napustný šroub.
   Návrat  
Probos je teď offline  Probos
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.2.2017 , 13:21   Citovat  

Zdravím,

Napadlo mě, že bych zkusil sundat šíbr a tu korozi omrknout trošku podrobněji. Možná, že to nebude tak hrozné a třeba by to šlo ještě na pár let zachránít - samozřejmě s tím, že by se to udělalo nějak důkladněji, obrousilo, odrzeilo, natřelo.

Našel jsem tohle video na sundání šíbru u CU2 - myslím, že samotné sundání je v pohodě ale ten chlápek nesundává i těsnění kolem šíbru - jen to vytírá vazelínou jako prevenci. Mě především zajímá, jestli vůbec to těsnění sundat jde, abych to neshodil a pak se nedivil... Má s tím někdo zkušenosti ?

Video zde: tudy odkaz
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.2.2017 , 19:04   Citovat  

DworiBak napsal:
To říkal kdo. Proč je tedy od Hondy levnejsí než od Ravenolu.

Vždyť píšu že Jofrey to zjištoval a platí to prý i pro náplň do serva atd .... u motorového oleje jsem cenu ještě nezkoumal (kupuju Castrol magnatec) ale u servo kapaliny je rozdíl asi 6x menší

jinak u MTF 3 je to 300 ravenol - origo Honda 500

těsnění koupím jen v Hondě že ? kolik stojí?
To jsou ty nový auta, dřív tam těsnění nebylo a šlo to taky.... asi se poučili od Škodovky
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.2.2017 , 20:44   Citovat  

Neplaš...je to měděná podložka, stojí to řádově koruny a v Hondě ji kupovat nemusíš.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.2.2017 , 8:09   Citovat  

díky bohu Úsměv já už se lekl že je to tak špatný

doufal jsem že půjdu jen po rozměru Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.2.2017 , 21:43   Citovat  

Radek_KA7 napsal:
Vždyť píšu že Jofrey to zjištoval a platí to prý i pro náplň do serva atd .... u motorového oleje jsem cenu ještě nezkoumal (kupuju Castrol magnatec) ale u servo kapaliny je rozdíl asi 6x menší

jinak u MTF 3 je to 300 ravenol - origo Honda 500

V hondě jsem platil 370kč za litr
při objednání z UK cena 280kč
Stepa napsal:
Neplaš...je to měděná podložka, stojí to řádově koruny a v Hondě ji kupovat nemusíš.
Originál je hliníková cena cca 20kč
   Návrat  
PaloSV je teď offline  PaloSV
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.2.2017 , 21:43   Citovat  

Probos napsal:
... Mě především zajímá, jestli vůbec to těsnění sundat jde, abych to neshodil a pak se nedivil... Má s tím někdo zkušenosti ?

Guma sa dá dať dole, ale pri spätnom nasadzovaní rusi píšu, že sa tam musí dať silikónový tuk alebo aj WD-40 som našiel, lebo inak to tam je problém dostať.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.2.2017 , 22:38   Citovat  

PaloSV napsal:
Guma sa dá dať dole, ale pri spätnom nasadzovaní rusi píšu, že sa tam musí dať silikónový tuk alebo aj WD-40 som našiel, lebo inak to tam je problém dostať.

Díky za info, v tom případě asi stojí za to to vyzkoušej. V podstatě nemám co ztratit Úsměv Max koupím nový, no....
   Návrat  
PaloSV je teď offline  PaloSV
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.2.2017 , 23:11   Citovat  

Nejaké inšpirácie z východu:
tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.2.2017 , 23:59   Citovat  

PaloSV napsal:
Nejaké inšpirácie z východu:
tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz

Díky moc je to dobrý Bude se hodit ! Akorát v žádném odkazu není, jestli borci i brousí nečím. Zatím jsem to teda nepřekládal. Ale myslím, že to nebude obecně až takový problém snad.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 23.2.2017 , 12:58   Citovat  

Ahoj,

pridavam sem mensi zkušenost s filtrem od K&N, v zasade ale bude tato zkušenost se vsemi ostatními bavlněnými filtry stejna...

Kvuli prani filtru jsem nasadil papirak, na prechodnou dobu. Po dvou cestách do práce + nejaky vochomejtacky, tedy asi 100km se objevila chyba motoru. Kod P0172, referujici na bohatou smes. Muze mit několik pricin, jako například vadna vaha vzduchu, lambda atp. Mam overeno, ze chyba je zpusobena zmenou filtru. Staci chybu vymazat a vyresetovat ECU, aby se naučila nove hodnoty pro mapy.

Je to logicke, za predpokladu ze filtr propusti vice vzduchu. Filtracni schopnosti jsou samozrejmne diskutabilni!!! Auto jede citelne jinak ve vyssich točkách a to ze si ECU upravila mapy na idealni smes tedy potvrzuje to, ze tam opravdu vice vzduchu slo! S méně propustnym filtrem byla smes bohata - malo vzduchu. Tak jen pro info, aby jste se nedesili. Na zaklade zkusenosti ocekavam nižší spotřebu paliva, ale nehodlam to nejak dramatizovat a spekulovat nad tim. Nicmene premyslim ze necham papirak a balvnu dam jen na srazy, pripadne blbnuti na okruhu a popodbne eskapady. Mozna nasadim zpet i komplet rezonator wokurka

Nicmene restart ridici jednotky je vhodne sem tam provest kazdopande!
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 23.2.2017 , 13:23   Citovat  

Ahoj, a jak se dělá restart jednotky?

Co přesně jsi koupil za filtr?
   Návrat  
rudy5 je teď offline  rudy5
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.2.2017 , 14:12   Citovat  

Už som to tu písal v inom vlákne a dával aj link KN filter je v aute na dve veci vôbec neplní úlohu filtra teda ako by mal plniť ,prepúšťa až 7 násobok nečistôt ako origo filter jediné čo ti spôsobí ak máš lepší výfuk tak zvuk motora nič iné.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 23.2.2017 , 14:22   Citovat  

Radek_KA7 napsal:

Najdi si na netu presny postup. Mas to i s videem. V praci bohužel nemuzu na youtube. Je jedno jaky filtr, jde o komplexni porovnani jakéhokoliv papipraku vs odpoba bavlny ala K&N.

Reset:

2 poloha klice v zapalovani
všechny palubni sytemy vypnute tedy vetrak, svetla radio atp.
seslapnuti plynového pedalu na podlahu po minimalne 35s. Delam to na minutu?
klicek na vychozi pozici

Podle me by se to mělo delat s ohratym motorem na provozni teploty. Reset a pak nekam jet. Klidnym normalnim tempem a nechat auto přeladit mapy. Postara se to o sebe samo. Nevim presny postup, mozna by neuskodilo delat to jako dřív, a nechat auto chvilku bublat na miste kvůli volnobehu atp.

EDIT: tudy odkaz
   Návrat  
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
PříspěvekZaslal: 24.2.2017 , 11:23   Citovat  

Radek_KA7 napsal:

odpojím baterku, chvilku počkám a znovu připojím Mrk

rudy5 napsal:
Už som to tu písal v inom vlákne a dával aj link KN filter je v aute na dve veci vôbec neplní úlohu filtra teda ako by mal plniť ,prepúšťa až 7 násobok nečistôt ako origo filter jediné čo ti spôsobí ak máš lepší výfuk tak zvuk motora nič iné.

kam ten bordel jde? Taky mám KN od začátku, tzn jsem na něm najel cca 60.000 km a ještě jsem ho nečistil, ani ho nekontroloval. Přemýšlím, jestli má cenu ho vyprat v tom jejich prostředku, nebo se ho zbavit a jít do origa? Je vůbec nějaký rozdíl v projevu? O víkendu to chci zkontrolovat a vyčistit.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 24.2.2017 , 11:41   Citovat  

Střelec napsal:
kam ten bordel jde? Taky mám KN od začátku, tzn jsem na něm najel cca 60.000 km a ještě jsem ho nečistil, ani ho nekontroloval. Přemýšlím, jestli má cenu ho vyprat v tom jejich prostředku, nebo se ho zbavit a jít do origa? Je vůbec nějaký rozdíl v projevu? O víkendu to chci zkontrolovat a vyčistit.

čistit pouze s tím jejich přípravkem - koupíš to za 200 Kč jako set - jeden nastříkaš před, to vyžere nepořádek, pak se to propláchne vodou, nechá vyschnout a následně se nastříká ten jejich olej aby to líp těsnilo.

Já mám od koupi A8G taky KN (už tam byl) a jak to tady tak čtu, taky nevím jestli ho radějí vymenit za origo - ale kolik na něm už bylo najeto reálně nevím. Já ho čistil hned po koupi.

BTW: KN udává, že by se měl čistit jednou za 70k, ale popravdě si myslím, že to už tam musí být tolik hmyzu že to není moc reálný. Řekl bych že tak polovinu max.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 24.2.2017 , 13:09   Citovat  

To Strelec: proc delat cachry s baterkou když to jde pohodlne delat přes ten plynovy pedal. Zabere to jednu minutu OK

Jinak K&N:

Asi takhle... Duveru v ten filtr proste nemam. Mam jiz nekolikaty (3 vozy) a nelibi se mi na tom hned několik věci.

1) Ne vždy pasuji dokonale. To muze nastat ale i u neorigo papiraku. Podle me je jedna nej ze znacek MANN
2) Jsou v nem diry vetsi jak spendlik, tedy filtrace dostava na frak
3) První zkušenost byla ta, ze jsem nasel volne zapichany draty v bavlne. Ty draty ze kterých je udelana ta nosna mrizka bavlneny vrsty/vrstev. Tzn ze muzou proniknout az dko vi kam!
4) Cena paipraku není zas tak velka a vymenny interval je naprosto v poho. To je to poslední co Vas zrujnuje
5) Olej! Když to prezenete, zapraskate si s tim sani. Hlavne teda MAF a ten se muze tim padem i znicit. A to není levna zalezitost.
6)Proces cisteni si pak zvazte každý sam, jestli můžete odstavit auto nez filtr vyperete, nechate vyschnout, naimpregnujete a znova nechate vyschnout. Minimalne jeden den...

Performance je stranka samo o sobe. Zalezi co je v sacim traktu restrikce a jestli ma na tom ci na tom konkretnim voze nejaky vliv. Ja na K24Z3 rikam ze to citit jde ve vyssich točkách. Ve nizzsich se mi zda min kroutaku. Je hlucnejsi coz se mi sem tam moc libi - tunel Se stydím Vic vzduchu, vic benzinu protože pomer smesy musí byt zachovan. Tedy vetsi spotřeba. jinak cistim a kontroluju 4x do roka a tim jejich prostředkem 1x do roka. Nedelejte to ve vane, zapraskate si s tim celou koupelnu a manželka Vam pak podekuje naštvanej
   Návrat  
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
PříspěvekZaslal: 26.2.2017 , 22:15   Citovat  

krtekm napsal:
Najdi si na netu presny postup. Mas to i s videem. V praci bohužel nemuzu na youtube. Je jedno jaky filtr, jde o komplexni porovnani jakéhokoliv papipraku vs odpoba bavlny ala K&N.

Reset:

2 poloha klice v zapalovani
všechny palubni sytemy vypnute tedy vetrak, svetla radio atp.
seslapnuti plynového pedalu na podlahu po minimalne 35s. Delam to na minutu?
klicek na vychozi pozici

Podle me by se to mělo delat s ohratym motorem na provozni teploty. Reset a pak nekam jet. Klidnym normalnim tempem a nechat auto přeladit mapy. Postara se to o sebe samo. Nevim presny postup, mozna by neuskodilo delat to jako dřív, a nechat auto chvilku bublat na miste kvůli volnobehu atp.

EDIT: tudy odkaz

Díky za tip. Vědět to dřív, tak jsem nemusel pokaždé odpojovat baterku, když jsem chtěl otevřít kufr s vadným čidlem v zámku Úsměv

krtekm napsal:

Jinak K&N:

Asi takhle... Duveru v ten filtr proste nemam. Mam jiz nekolikaty (3 vozy) a nelibi se mi na tom hned několik věci.

1) Ne vždy pasuji dokonale. To muze nastat ale i u neorigo papiraku. Podle me je jedna nej ze znacek MANN
2) Jsou v nem diry vetsi jak spendlik, tedy filtrace dostava na frak
3) První zkušenost byla ta, ze jsem nasel volne zapichany draty v bavlne. Ty draty ze kterých je udelana ta nosna mrizka bavlneny vrsty/vrstev. Tzn ze muzou proniknout az dko vi kam!
4) Cena paipraku není zas tak velka a vymenny interval je naprosto v poho. To je to poslední co Vas zrujnuje
5) Olej! Když to prezenete, zapraskate si s tim sani. Hlavne teda MAF a ten se muze tim padem i znicit. A to není levna zalezitost.
6)Proces cisteni si pak zvazte každý sam, jestli můžete odstavit auto nez filtr vyperete, nechate vyschnout, naimpregnujete a znova nechate vyschnout. Minimalne jeden den...

Performance je stranka samo o sobe. Zalezi co je v sacim traktu restrikce a jestli ma na tom ci na tom konkretnim voze nejaky vliv. Ja na K24Z3 rikam ze to citit jde ve vyssich točkách. Ve nizzsich se mi zda min kroutaku. Je hlucnejsi coz se mi sem tam moc libi - tunel Se stydím Vic vzduchu, vic benzinu protože pomer smesy musí byt zachovan. Tedy vetsi spotřeba. jinak cistim a kontroluju 4x do roka a tim jejich prostředkem 1x do roka. Nedelejte to ve vane, zapraskate si s tim celou koupelnu a manželka Vam pak podekuje naštvanej

OK Co tam vůbec dává Honda jako origo? Asi taky zkusím změnu.
   Návrat  
maverick je teď offline  maverick
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.3.2017 , 19:30   Citovat  

ahoj, má acco 8G 2,2 idtec 2008 olejový filtr nebo pouze vložku, díky OK
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.3.2017 , 22:54   Citovat  

Nejjednodušší je podívat se pod haubnu Úsměv. Je tam vložka.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 8G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 38, 39, 40 ... 107, 108, 109  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina