Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[0]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vyber Letnich pneu
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
5
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 45, 46, 47 ... 55, 56, 57  Další 
Zaslat odpověď

Strana 46 z 57
jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
1
PříspěvekZaslal: 24.2.2017 , 19:54   Citovat  

rudy5 napsal:
Ved to stale na aute cosi riesi a taketo sroty tam obut .

máš s tím osobní zkušenost? pokud ne, tak mlč...
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
sandu_cz je teď offline  sandu_cz
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.2.2017 , 20:02   Citovat  

Kmóďa napsal:
Tímhle chceš vylepšit to tvé řízení? Tak to koukám!
To je až podezřele levný ne? tudy odkaz

jsou levnější oproti těch z Adac Pneu kvůli DOT, jsou tam starší něž to co prodava ADAC Pneu (432016)

Ostatní eshopy co jsem zjištoval tak maji ještě starší pneu, skoro polovina maji ještě pneu z roku 2015

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 24.2.2017 , 20:55   Citovat  

sandu_cz napsal:
jsou levnější oproti těch z Adac Pneu kvůli DOT, jsou tam starší něž to co prodava ADAC Pneu (432016)

Ostatní eshopy co jsem zjištoval tak maji ještě starší pneu, skoro polovina maji ještě pneu z roku 2015

presne proto jsem se ptal na DOT pac vsichni vyprodavaj 2 roky stary zasoby a dat plnou cenu za 2 roky starou gumu to bych jim je vratil zpet ..

rudy5 je teď offline  rudy5
2 háčka
-1
PříspěvekZaslal: 24.2.2017 , 22:06   Citovat  

jakubM napsal:
máš s tím osobní zkušenost? pokud ne, tak mlč...

mám rád ked tu ide niekto riešiť japonskú kvalitu a obuť na to čínsky šrot , nie nemám s tým skúsenosť ani nechcem žiadnu takúto pneu by som si na auto nedal mám sa moc rád je to hanba na to auto obuť také pneu.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.2.2017 , 22:32   Citovat  

rudy5 napsal:
mám rád ked tu ide niekto riešiť japonskú kvalitu a obuť na to čínsky šrot , nie nemám s tým skúsenosť ani nechcem žiadnu takúto pneu by som si na auto nedal mám sa moc rád je to hanba na to auto obuť také pneu.

no, mam rad lidi kteri rikaji neco o necim s cim nemaji zkusenost a jeste k tomu bez konkretnich argumentu...ta doba kdy cinani delali nekvalitni veci uz je pryc..telefony,nabytek,etc skoro vse okolo nas je made in china a vse v poho,ne? ano, neco kvalitnejsi, neco ne, ale nemuzes hazet vsechno do jednoho pytle..

ja osobne jsem jezdil celou zimu na pneu znacky RIKEN, nemel jsem zadny problem vubec

Marián je teď offline  Marián
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.2.2017 , 23:08   Citovat  

sandu_cz napsal:
no, mam rad lidi kteri rikaji neco o necim s cim nemaji zkusenost a jeste k tomu bez konkretnich argumentu...ta doba kdy cinani delali nekvalitni veci uz je pryc..telefony,nabytek,etc skoro vse okolo nas je made in china a vse v poho,ne? ano, neco kvalitnejsi, neco ne, ale nemuzes hazet vsechno do jednoho pytle..

ja osobne jsem jezdil celou zimu na pneu znacky RIKEN, nemel jsem zadny problem vubec

No taky bych neházel všechno číský do jednoho pytle, funguje to trochu jinak, no asi by se dalo říct v uvozovkách že je jiná doba. Můj strýc ve firmě obchodoval s Čínou, celkem specifický zboží, ale to je jedno, princip je stejný, ale nenakupoval, ale nechal si přímo vyrábět. To není problém, všichni víme, číňani dokaží vyrobit všechno. Přirovnám to ke gumám, pokud si seženete v Číně výrobce a řeknete, je mi fuk co mi dodáte, hlavně ať je guma za 100 Kč (v přepočtu) tak s tím číňani nemaj problém. Pokud řeknete, že chcete aby nebyla šišatá, číňan na to "nene to nedokážem, za 150Kč už jo. A tak jde dál a dál i s dalšíma specifikami výrobku, takže ve finále, když to zaplatíte i čína umí vyrobit celkem kvalitu. Ale kterej obchodník v čechách to chce prodávat z minimálním ziskem. Jiná doba je dneska v tom, že zákazník už nechce uplně to nejlaciněnjší a je mu fuk co to je, ikdyž to stále převládá. Ale lidi už dneska maj nějaký prachy, a chtěj nějakou kvalitu a jsou ochotni si i za to připlatit, ale ne zas moc Velmi šťastný Teď jenom zjistit, které číny jsou vyrobeny pro méně ziskuchtivého obchodníka.

Jarek je teď offline  Jarek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2017 , 1:06   Citovat  

Tak o Landsail LS588 UHP se hodně lidí začalo zajímat, když před 2 lety slušně dopadli v tom finským testu.
Chvála byla na brždění na mokru i suchu, ale naopak kritika za řízení a aquaplaning.
Takže Střelec, s ohledem na co řešíš vedle, nevím jestli to je guma zrovna pro tebe... Mrk

markos je teď offline  markos
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2017 , 1:39   Citovat  

Jarek napsal:
Tak o Landsail LS588 UHP se hodně lidí začalo zajímat, když před 2 lety slušně dopadli v tom finským testu.
Chvála byla na brždění na mokru i suchu, ale naopak kritika za řízení a aquaplaning.
Takže Střelec, s ohledem na co řešíš vedle, nevím jestli to je guma zrovna pro tebe... Mrk

Presne ako môj prípad s Hankook....

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2017 , 8:50   Citovat  

markos napsal:
Presne ako môj prípad s Hankook....

jak na accorda na leto bych si taky neco takoveho nedal ,tuplem kdyz bych resil naky plavani a problemy z rizenim idyz verim ,ze jsou landsail dobry ,vsude ctu jen chvalu ,ale rad vim ,ze se na gumu muzu na hrane spolehnout proto mam conti5 ,prej se delaj uz i conti6 v 17 co v dobe kdyz jsem vybiral nebylo ve 17" ,na zimu mam goodride a nemohu si stezovat na bezne jezdeni po snehu ledu za ten peniz totalna spica a verim ze letni landsail budou podobny na leto ,na bezny jezdeni akorat ,proto jsem je doporucil brachovy kterej nema na novy continentaly a kupovat neco mezi je dle mne blbost ,jak pises Hankook i dle mne nestoji zato co stoji ..to uz priplatim a mam poradnou gumu nebo nato nemam a musim jezdit jak clovek a koupim jsi Tomek nebo goodride nebo landsail ..

rudy5 je teď offline  rudy5
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2017 , 9:20   Citovat  

sandu_cz napsal:

No ja by som si to na auto nedal ziadne riken nic v zime chodim dost na hory rychlo po dialnici po kasovitom snehu tak potrebujem dobre pneu testovat nieco co budem banovat nemusim a ktore telefony robia cinania dobre alebo co robia dobre ?gumy su na auto asi ta najdolezitejsie vec a urcite osobne ja v tom experimentovat nebudem.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2017 , 9:30   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
jak na accorda na leto bych si taky neco takoveho nedal ,tuplem kdyz bych resil naky plavani a problemy z rizenim idyz verim ,ze jsou landsail dobry ,vsude ctu jen chvalu ,ale rad vim ,ze se na gumu muzu na hrane spolehnout proto mam conti5 ,prej se delaj uz i conti6 v 17 co v dobe kdyz jsem vybiral nebylo ve 17" ,na zimu mam goodride a nemohu si stezovat na bezne jezdeni po snehu ledu za ten peniz totalna spica a verim ze letni landsail budou podobny na leto ,na bezny jezdeni akorat ,proto jsem je doporucil brachovy kterej nema na novy continentaly a kupovat neco mezi je dle mne blbost ,jak pises Hankook i dle mne nestoji zato co stoji ..to uz priplatim a mam poradnou gumu nebo nato nemam a musim jezdit jak clovek a koupim jsi Tomek nebo goodride nebo landsail ..

Lenže je to o výber, Juraj (Varuj) ho má v XL verzii, Showa a EBC komplet brzdy a tie gumy mu plne vyhovujú. Ja som nemal XL, takže žiaľ, nebolo to príliš dobré pre handling. A guma R17 za 70 euro. Inak Hankook Prime 3 bol veľmi dobree hodnotený čo sa týka vlastností a za tú cenu neni o čom. Len žial som mal brať XL verziu Smutný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2017 , 9:56   Citovat  

markos napsal:
Lenže je to o výber, Juraj (Varuj) ho má v XL verzii, Showa a EBC komplet brzdy a tie gumy mu plne vyhovujú. Ja som nemal XL, takže žiaľ, nebolo to príliš dobré pre handling. A guma R17 za 70 euro. Inak Hankook Prime 3 bol veľmi dobree hodnotený čo sa týka vlastností a za tú cenu neni o čom. Len žial som mal brať XL verziu Smutný

tak 37e za dobrou cinu kdyz nemam na drazsi a chci jezdit jako clovek ,ale dat 70e za prumer na sportovnejsi jizdu nebo rovnou 90e za nejlepsi gumu na trhu , neni o cem rozmyslet ... a to rikam kazdymu,kdo mi zacne mavat nakou takovou znackou a chce natom zavodit .. tam moc nenasetris ..

Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2017 , 10:49   Citovat  

Ona je otázka, jestli to u mě není třeba horníma ramenama, budeme prověřovat v týdnu.

Gumy mám v hledáčku, ještě jsem se nerozhodl, snížená citlivost řízení by mi už asi vadila. Chci si jízdu užít. Přinejhorším budu muset připlatit no. Dřív jsem kupoval taky Conti, ale nějak naivně jsem začal věřit tomu, že pneu za 1/3 možná udělají stejnou službu Úsměv Než je koupím, tak stejně musím mít nápravu ve 100% stavu, jinak je to jedno...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2017 , 11:39   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
tak 37e za dobrou cinu kdyz nemam na drazsi a chci jezdit jako clovek ,ale dat 70e za prumer na sportovnejsi jizdu nebo rovnou 90e za nejlepsi gumu na trhu , neni o cem rozmyslet ... a to rikam kazdymu,kdo mi zacne mavat nakou takovou znackou a chce natom zavodit .. tam moc nenasetris ..

Conti je super - ale co som čítal tak hodne rýchle mizne - ako to je u teba?

4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 25.2.2017 , 12:07   Citovat  

markos napsal:

nijak zvlast ,ale zatim jsem najel jen 3000km na nich pac jsem je kupoval na konci minulého leta ,nemeril jsem je ,ale nevypadaj zeby stratili co jen 1mm .. samozrejme guma z nejlepsimy trakcnimy vlastnostmi neujede tolik co nejaka ecoguma ktera vubec nedrzi ,to je snad logicky .. ono spis to vidim vtom ,ze je kupujou lidi co jejich potencial plne vyuzivaj a tam ta guma moc nevydrzi jako kazda jina ,verim ,ze na bezny jezdeni tolik neubyva ..
ja jezdim v lete ostre a rad si uzivam trakce ktera je u nich neskutecna .. bridgestone potenza se muze jit schovat .. puvodne jsem chtel RE070 ,ale to je uz starej model a co jsem cetl podstatne horsi nez conti5 ..

JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2017 , 12:07   Citovat  

Já letos nakonec zkusím Kumho ECSTA PS91 , moc se o nich nikde nepíše, ale na suchu se zdály ok. Uvidíme.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2017 , 13:28   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
nijak zvlast ,ale zatim jsem najel jen 3000km na nich pac jsem je kupoval na konci minulého leta ,nemeril jsem je ,ale nevypadaj zeby stratili co jen 1mm .. samozrejme guma z nejlepsimy trakcnimy vlastnostmi neujede tolik co nejaka ecoguma ktera vubec nedrzi ,to je snad logicky .. ono spis to vidim vtom ,ze je kupujou lidi co jejich potencial plne vyuzivaj a tam ta guma moc nevydrzi jako kazda jina ,verim ,ze na bezny jezdeni tolik neubyva ..
ja jezdim v lete ostre a rad si uzivam trakce ktera je u nich neskutecna .. bridgestone potenza se muze jit schovat .. puvodne jsem chtel RE070 ,ale to je uz starej model a co jsem cetl podstatne horsi nez conti5 ..

No lenže tu sa dostávame ku koreňu veci. Ja najazdím 30 tisíc ročne vyše, ale odmietam jazdiť na nejakých eko sprostých gumách. A tiež nechcem meniť gumy každú chvíľu a preto hľadám niečo, čo je dobrý kompromis.
Pokukujem teraz po Goodyear F1 assymetric, len neviem koľko vydržia.

Tým že prechádzam na športový podvozok, tak nepotrebujem aby boli gumy megašportové, podvozok to už vykryje, skôr riešim teraz brzdnú dráhu lebo dvojpiesty z type R už troška rapídnejšie brzdiť budú Úsměv

tukkan je teď offline  tukkan
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2017 , 14:06   Citovat  

Ja som si teraz kupil Fulda Ecocontrol HP v 195/60/15. Pobavil ma napis na nalepke: Premium German tyre. A na pneu napis MADE IN TURKEY. Ale ved to su vlastne domaci v nemecku pořádnej výtlem
V sklade, kde som si ich prevzal, mali kopy Landsail pneu na export a podla skladnikov tie ciny idu ako teple rozky.
Mozno niesu zle. Ale viem ako funguju cinske tovarne. Vedia robit kvalitne vyrobky, ale podla mojich skusenosti viem, ze v Cine takmer neexistuje vystupna kontrola a castokrat kolise kvalita vyroby. Takze teraz su ok, potrebuju sa presadit na trhu, ale co dalej ?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2017 , 14:32   Citovat  

markos napsal:
No lenže tu sa dostávame ku koreňu veci. Ja najazdím 30 tisíc ročne vyše, ale odmietam jazdiť na nejakých eko sprostých gumách. A tiež nechcem meniť gumy každú chvíľu a preto hľadám niečo, čo je dobrý kompromis.
Pokukujem teraz po Goodyear F1 assymetric, len neviem koľko vydržia.

Tým že prechádzam na športový podvozok, tak nepotrebujem aby boli gumy megašportové, podvozok to už vykryje, skôr riešim teraz brzdnú dráhu lebo dvojpiesty z type R už troška rapídnejšie brzdiť budú Úsměv

ja bych rekl ,ze ty z conti5 dve sezony udelas urcite a zas neverim ,ze stejnym stylem udelas s goodyearem ctyri ,mozna dve a neco max tri .. hodne lidi dela kompromisy a ziskaj co ,jednu sezonu navic na trech,ctyrech milimetrech.. z casti to chapu nekomu se nechce vyhazovat za sadu na dva roky 400e tak vyhodi za jinou 300-350e na tri roky , dle nekoho to je mozna velka uspora ,dle mne neni .. kdyz uz mam velkej najezd a fakt chci usetrit tak bych koupil ten Tomek nebo landsail pac tam opravdu usetris a lidi si to chvaly a udelas ty dve sezony urcite a za sadu das 150e .. takze tam uspora citalne je .. ale je to jen muj nazor ,mel jsem goodyear F1 kdysi, tehdy to byla spicka ,ale zas tak nedrzely kolik staly ,dneska nevim .. i potenzy kdysy byly spicka dneska se jim vyrovna kde jaka guma .. co novy model to lepsi technologie a smes ..

Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2017 , 17:50   Citovat  

markos napsal:

Conti5 jsem měl a neměl jsem vůči nim výhrad. Vydržely přes 50.000 km, což je trochu v rozporu s tím, co se o nich občas dočtu - že jsou po 25-30tis zralé na vyhození. A to jsem jim taky občas dával za uši. Možná mohlo mít vliv, že byly na permanentní čtyřkolce?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2017 , 19:54   Citovat  

Střelec napsal:
Conti5 jsem měl a neměl jsem vůči nim výhrad. Vydržely přes 50.000 km, což je trochu v rozporu s tím, co se o nich občas dočtu - že jsou po 25-30tis zralé na vyhození. A to jsem jim taky občas dával za uši. Možná mohlo mít vliv, že byly na permanentní čtyřkolce?

to bude tim jak jsem psal ,ti co pisou ze nic nevydrzi ,bud maj moc tezky predek nebo proste jezdi porad agresivne , nebo maj proste takovy auta ,kdyz jsi nekdo koupy novy CTR se conti6 tak asi nebudee snim jezdit jako duchodce ,to ale neznamena ,ze ty gumy neudelaj slusnej najezd pri normalni jizde .. a na takovy CTR kdyz das jakykoliv gumy tak moc nevydrzi ,ze ano ..

Jarek je teď offline  Jarek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2017 , 20:50   Citovat  

Velký vliv na výdrž jakýchkoliv pneu má sezónní nájezd.
Kdo udělá 20-30t za sezónu, tak je jasné, že gumy mu vydrží výrazně menší počet km, než tomu kdo najede 10t, protože gumy do příští sezóny ztvrdnou a pak ubývají méně. Tedy čím více najedete první sezónu, tím méně km gumy vydrží.
Jinak samozřejmě hraje roli mnoho faktorů, ale o tomhle se většinou mlčí, přitom ze zkušenosti jde o zcela zásadní věc.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2017 , 13:15   Citovat  

Má ich kamoš z Slovenska, z HC clubu, a hovorí že mu miznú dosť rýchlo. Samozrejme geometriu a pod má OK.

Phoxinus je teď offline  Phoxinus
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2017 , 13:51  Naposledy upravil Phoxinus dne 26.2.2017 , 14:42, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Vredestein Ultrac Satin - 205/50 R16. Na běžné ježdění by to mohla být solidní guma ? Sice vyšší cena než jsem chtěl, ale moc na výběr není Velmi šťastný mam jit do nich ?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2017 , 14:17   Citovat  

markos napsal:
Má ich kamoš z Slovenska, z HC clubu, a hovorí že mu miznú dosť rýchlo. Samozrejme geometriu a pod má OK.

nevim na cem je ma a co pouzival drive , akorat vim ,ze asi tezko mel gumy co drzi minimalne stejne dobre a vydrzi mnohem dele , jedine mozna nove dunlop RT max ...
ja odjel cca 3000km v lete a daval jsem jim pres drzku pekne hned od zacatku abych vedel co si muzu dovolit a dovolil jsem si hodne a to mam 1700kg a proto jsem je koupil ..
a akorat je videt mirne opotrebeni na hranach jinak jako novy ..

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2017 , 14:21   Citovat  

Ahojte, tak jsem včera přezouval na letní gumy,Landsail LS588 UHP. Podvozek mám stock. Projel jsem skoro 120km(dalnice D11+pražský okruh). Pocitově - jsou o mnohem lepší něž starší letní Barumy co jsem měl, o zimních RIKEN ani nemluvim. V zatáčkách jsou dobré, řízeni je takové "ostrejší" a precizní. Hluk je minimální. Na mokru ještě neměl jsem možnost to vyzkoušet, doufám že budou ok Úsměv

Na závěr, vím že jsem jel ještě hodně málo abych mohl objektivně posoudit kvalitu těch pneu, ale zatím nelituji že jsem šel do takové "činy", jsem spokojen s nákupem. Honda

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2017 , 15:23   Citovat  

Phoxinus napsal:
Vredestein Ultrac Satin - 205/50 R16. Na běžné ježdění by to mohla být solidní guma ? Sice vyšší cena než jsem chtěl, ale moc na výběr není Velmi šťastný mam jit do nich ?

Nema i A6G 205/55×16?

Phoxinus je teď offline  Phoxinus
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2017 , 15:31   Citovat  

Bully napsal:
Nema i A6G 205/55×16?

Můj nemá Velmi šťastný
Nad tím jsem taky uvažoval, ale obvod by se zvětšil o 3,3% oproti stávající výšce.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2017 , 17:23   Citovat  

Phoxinus napsal:
Můj nemá Velmi šťastný
Nad tím jsem taky uvažoval, ale obvod by se zvětšil o 3,3% oproti stávající výšce.

zadnej A6G nema 205/55/16 ..

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2017 , 17:58   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
zadnej A6G nema 205/55/16 ..

coupe by mít mělo Úsměv