Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 353, 354, 355 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Strana 354 z 486
MAIKY 35 je teď offline  MAIKY 35
PříspěvekZaslal: 11.5.2017 , 8:42   Citovat  

MAREKB napsal:
Mam benzin, projevuje se to tak, ze klepe pri nizsi rychlosti na nerovnostech. Přední stabilizatory jsou menene za meyle Hd. Delalo to stejne i vzadu a tam jsem vyměnil uložení pricneho stabilizatoru a je klid. Nikde jinde nic volneho neni. Takže podle me to bude zase to uložení. Na zvedaku, pri zvednutych kolech to clovek nepozna.

Tak ten vnútorný homokinetický /podľa mňa/ budete meniť zbytočne. Klepanie - hlavný zdroj sú kosti stabilizátora ale aj tlmiče /máš OE podvozok ?/ a silentbloky v spodnom ramene. Uloženie stabilizátora by muselo byť totálne KO aby to nejak klepalo..ono sa skôr len vytlačí na tých okrajoch a to spôsobí, že auto sa tým viac "nakláňa". Tým nevravím, že to netreba vymeniť, jazdným vlastnostiam to uloženie určite pomôže ale klepanie nevyrieši. Uloženie iba OE, všetky náhrady sú oproti OE užšie čo do šírky, nesedí ani vnútorný priemer a iná (oveľa horšia) kvalita gumy.

Klepanie sa prenáša aj do volantu ?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
MAREKB je teď offline  MAREKB
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.5.2017 , 10:31   Citovat  

MAIKY 35 napsal:
Tak ten vnútorný homokinetický /podľa mňa/ budete meniť zbytočne. Klepanie - hlavný zdroj sú kosti stabilizátora ale aj tlmiče /máš OE podvozok ?/ a silentbloky v spodnom ramene. Uloženie stabilizátora by muselo byť totálne KO aby to nejak klepalo..ono sa skôr len vytlačí na tých okrajoch a to spôsobí, že auto sa tým viac "nakláňa". Tým nevravím, že to netreba vymeniť, jazdným vlastnostiam to uloženie určite pomôže ale klepanie nevyrieši. Uloženie iba OE, všetky náhrady sú oproti OE užšie čo do šírky, nesedí ani vnútorný priemer a iná (oveľa horšia) kvalita gumy.

Klepanie sa prenáša aj do volantu ?

Takhle, at se chapeme. Vnitřní kloub je ko i dle mechanika i me. Vibrace pri akceleraci, nejznatelneji na 3.ku kolem 3000ot.to je jeden problem. A druhy to klepani, delalo to uz pred tou poloosou a kdyz uz tam bude auto, chtel jsem to vyresit. Vsechny silenty jsou na predku nove, cepy taky.v podstate jedina vec, ktera to mze delat je to ulozeni. Stejny problem byl vzadu, nikdo tm nic nenasel, vsechno bez vůli le vyměnil jsem to a byl klid. Mam seriovy podvozek.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: 11.5.2017 , 11:19   Citovat  

MAREKB napsal:
Takhle, at se chapeme. Vnitřní kloub je ko i dle mechanika i me. Vibrace pri akceleraci, nejznatelneji na 3.ku kolem 3000ot.to je jeden problem. A druhy to klepani, delalo to uz pred tou poloosou a kdyz uz tam bude auto, chtel jsem to vyresit. Vsechny silenty jsou na predku nove, cepy taky.v podstate jedina vec, ktera to mze delat je to ulozeni. Stejny problem byl vzadu, nikdo tm nic nenasel, vsechno bez vůli le vyměnil jsem to a byl klid. Mam seriovy podvozek.

A podľa čoho ste zistili, ktorý homokineťák to určite je (určili ste vnútorný pravý). /Silenty v ramenách sú nové OE ? čap je nový aj ten spodný v tehlici ?/ daj potom vedieť, či výmena odstránila problém..
   Návrat  
von-pivoj je teď offline  von-pivoj
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.5.2017 , 17:39   Citovat  

MAREKB napsal:

Nazdar, aby se ti projevovalo klepání vymlácených silentbloků během jízdy, tak by jsi je musel mít tak vymlácený, že by jsi auto neudržel během jízdy v pruhu, a při rozjezdu by jsi slyšel velkou ránu a zavrzání. Klepání je na 99% způsobeno buď klouby a nebo vzpěrami. Vytlačené uložení stabilizátoru ti způsobí většinou jen nepříjemné vrzání a jinou charakteristiku naklonění při průjezdu zatáčkou. Takže bych doporučil ještě jednou zkontrolovat vzpěry (kosti) stabilizátorů (předek + zadek, nevím, co vše jsi měnil) a potom horní kloub uložení ramena a dolní kloub (v těhlici). Já když měnil všechny kosti tak, před demontáží nevykazovaly vůli. Po demontování byly 3 ze 4 KO, zadní byly totálně vysypané a vyrezlé, ale jelikož v klubu byla vlhkost, tak ten vydřený prach v kloubu nasákl, nabobtnal a choval se jako tmel, tudíž nebyla znatelná vůle. Ta se projevila až na zvedáku, kdy celé auto vyselo a technik s tím zápolil pomocí páčidla. V domácích podmínkách jsem to nemohl odhalit, kvůli napružení/zatížení vedlejší nápravy.
   Návrat  
Jarek je teď offline  Jarek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.5.2017 , 18:39   Citovat  

No moje zkušenost je jiná, i malá vůle v uložení může způsobit nežádoucí pohyb stabilizátoru, který pak klepe o nápravu.
Měli jsme to takhle na Civicu i Accordu.
   Návrat  
MAREKB je teď offline  MAREKB
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.5.2017 , 21:15   Citovat  

Tak pro vsechny znovu. Nemam jakkykoliv jiny problem na podvozku. Nejsou tam vule, nove silenty nq spodnim ramenu, cepy taky. Tu gumu na stabilizatoru necham vymenit je to 100% ono. Mel jsem to same vzadu, tq guma je vymackana a proste to klepe, netreba v tom hledat nic jineho. Co s3 tyce toho kloubu, byl jsem u mechanika v kvalitnim servise a navlastni oci jsem videl, ze k tom je vule jak prase. Proto vim, ze je to PP. Kola jsem vyvazil, donvolantu to nejde. A co se tyce toho cepu, co mi odepsal servisman z hondy slo o kosti, jen se spatne vyjadril.
   Návrat  
nudissima je teď offline  nudissima
PříspěvekZaslal: 12.5.2017 , 9:39   Citovat  

MAIKY 35 napsal:
Ten vzduch sa tam dostáva len cez nejakú netesnosť. tá trubka dole bude na 99% "zhnitá" - starú odrezať a vymeniť napr. za medenú podobného priemeru a vytvarovať tak ako bola pôvodná. Vymeniť podľa možností aj celý servo olej. Bublinky tam nemajú vznikať nie je to OK, preto to aj "cvaká".

Ahoj kapalina jeste nebyla menena, trubka na prvni pohled vypada jeste OK, ale detailne jsem ji neprohlizel. Kazdopadne moc dik
   Návrat  
hoJDa je teď offline  hoJDa
PříspěvekZaslal: 12.5.2017 , 10:06   Citovat  

Gavly napsal:
Díky, vypadá to dobře, asi lepší než kupovat parrot.
ještě jsem se chtěl zeptat jestli když máš puštěné radio, tak jestli se samo přepne ne ten telefon při příchozím hovoru?
Jinak já jsem ještě uvažoval o brutálnější náhradě, sice už to má všechno co by si člověk přál, ale ta cena je už jinde.
Display

Jasně, samo se to přepne a ztlumí a po ukončení zase samo zesílí a pokračuje.Mrk Jen bacha pokud máš něco jiného než iOS. Jak jsem psal, mám to vyzkoušené jen s tím a i když tam píšou, že to má makat i s Androidem, Windows Mobile a BlackBerry, tak např. ten WindowsPhone to Bluetooth vůbec neviděl a musel se připojit jackem.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 12.5.2017 , 21:46   Citovat  

nudissima napsal:
Ahoj kapalina jeste nebyla menena, trubka na prvni pohled vypada jeste OK, ale detailne jsem ji neprohlizel. Kazdopadne moc dik

Trubka zvykne prehrdzavieť totálne v tých príchytkách, vzniknú tam až také malé dierky, ale tie príchytky to zároveň tak trocha tesnina, takže úniky odtiaľ sú malé a nie je to na prvý pohľad dobre vidieť. Kvapalina serva ti predpokladám po troche ubúda a posilovač pri otáčaní volantu na mieste trasie viac ako je normál.
   Návrat  
sandu_cz je teď offline  sandu_cz
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.5.2017 , 18:19   Citovat  

Zdravím, jaké destičky přední jsou lepší na A7G sedan v naftě? TRW? ATE? Brembo? nebo znáte nějaké lepší s dobrým poměrem cena/kvalita? Díky moc OK
   Návrat  
edy je teď offline  edy
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 13.5.2017 , 18:59   Citovat  

sandu_cz napsal:
Zdravím, jaké destičky přední jsou lepší na A7G sedan v naftě? TRW? ATE? Brembo? nebo znáte nějaké lepší s dobrým poměrem cena/kvalita? Díky moc OK

Originální je dobrá volba! Mrk
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.5.2017 , 19:26   Citovat  

A který výrobce dodává Hondě brzdové díly? Velmi šťastný
Já dnes dal na předek ATE kotouče a ATE desky,vyšlo to na 3 tisíce a jsem spokojen. Originál budou stát více jak 2x tolik. Záleží kolik chceš za to dát a jestli vůbec poznáš rozdíl...
   Návrat  
sandu_cz je teď offline  sandu_cz
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.5.2017 , 19:32   Citovat  

Kmóďa napsal:
A který výrobce dodává Hondě brzdové díly? Velmi šťastný
Já dnes dal na předek ATE kotouče a ATE desky,vyšlo to na 3 tisíce a jsem spokojen. Originál budou stát více jak 2x tolik. Záleží kolik chceš za to dát a jestli vůbec poznáš rozdíl...

jde o to že poslední doba vic s Accordem jezdi manželka, na nákupy, navštěvy atd, tak že nechci tam davat EBC nebo neco podobneho.. na bežne jezdeni bude ji stačit i ATE Úsměv OK

zadní brzdy jsem měnil v listopadu 2016, dál jsem tam TRW, zatím vše v pohodě, ale včera a dnes jsem přečetl na foru že ATE bue o něco lepší..

ale brzdy na A7G, dle mého názoru, jsou na nic...kdybych vedel že si necham Acco ještě dalších x let, tak bych rad investoval do nějakých lepších...brzděni z 160-180 do 90-100 kmh občas auto mi dava takovy dojem ze nedobrzdim. KO .
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.5.2017 , 20:30   Citovat  

Já nevím co všichni máte proti brzdám na A7g. Jsou přesně dávkovatelné,takže přesně jakou silou šlápnu na pedál,tak brzdí. Nechtěl bych brzdy,kterých se jen dotknu a jdu na sklo. Ještě se mi nestalo že by zvadly,Accord není okruhové auto. Vždycky když to zašlápnu,mají problém gumy a ne brzdy,takže se aktivuje ABS. Možná by jste měli cvičit nohy...
   Návrat  
Mara008 je teď offline  Mara008
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.5.2017 , 22:00   Citovat  

Kmóďa napsal:
Já nevím co všichni máte proti brzdám na A7g. Jsou přesně dávkovatelné,takže přesně jakou silou šlápnu na pedál,tak brzdí. Nechtěl bych brzdy,kterých se jen dotknu a jdu na sklo. Ještě se mi nestalo že by zvadly,Accord není okruhové auto. Vždycky když to zašlápnu,mají problém gumy a ne brzdy,takže se aktivuje ABS. Možná by jste měli cvičit nohy...

Souhlas. je to dobrý Při normální jízdě se mohou jevit slabší, ale jsou dostatečné. Zkoušel jsem s deaktivovaným ABS zabrzdit (jen z malé rychlosti cca 40 km/h, abych to otestoval a neodrovnal moc gumy), natvrdo jsem zašlápnul až se od pneu kouřilo Velmi šťastný (takže zde problém na straně brzd opravdu nebyl Mrk ).
Upgrade brzd není nikdy k zahození, ale využijí jej asi jen závodníci VTEC .
Na C6g se brzdy nechají utavit po cca 5-10 min testovací jízdy stylem brzda-plyn, na acco nezkoušeno.

Jinak ATE není špatná volba je to dobrý .
   Návrat  
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.5.2017 , 5:30   Citovat  

Šiel som do ATR brdičov a neľutujem. Dávkovanie je podla mňa lepšie ako na pôvodných ATE, ale je pravda že som rovno menil aj brzdovku. A hlavne, človek získa lepšie brzdy a nemusí kupovať nejaké prehnane drahé kotúče a dosky. Samozrejme, na okruh to nie je, ale s Tourerom si tie brzdy hravo poradia.

Hlavne sa mi páči, že ked tu dupnem na brzdu, tak tie brzdy sa fest kusnú, plocha platničky je o cca 15% väčšia, takže ten nástup je lepší. Treba vyskúšať.

Mal som na sedane ATE, nedá sa to s týmto porovnať...to hovorím na rovinu (teraz tam mám vpredu OEM kotúče, a nejaké čínske platničky od kamoša, na zabehnutie nových brzdičov. Vzadu mám OEM platne a ferrodo nejakú shit verziu platničiek

ec2ec73f5dfac556a9c3d66e37105879.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
ec2ec73f5dfac556a9c3d66e37105879.jpg, 592.87 kB
   Návrat  
Martin T. je teď offline  Martin T.
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.5.2017 , 7:48   Citovat  

Ahoj.

Potřeboval bych poradit, musím kvůli STK vyměnit uložení zadního stabilizátoru na svém A7G Tourer s K20A6, 2003 a nemůžu nikde najít vhodný díl. U všech prodejců mají uložení na 14mm stabilizátor a já tam mám 22mm. Prosím nevíte někdo OEM číslo tohoto uložení, či kde přímo sehnat? Moc díky.
   Návrat  
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.5.2017 , 8:12   Citovat  

Ráno jedu do práce, rána a hotovo. Být to na dálnici, tak je po mě...

IMG_20170515_080404.jpg

IMG_20170515_080404.jpg, 2.38 MB

IMG_20170515_080544.jpg

IMG_20170515_080544.jpg, 3.18 MB
   Návrat  
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.5.2017 , 8:18   Citovat  

ČO sa presne stalo?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.5.2017 , 8:27   Citovat  

markos napsal:
ČO sa presne stalo?

Jak píšu nahoře, jedu rovne po městě tak 30 do křižovatky a najednou rána a konec.
   Návrat  
Mara008 je teď offline  Mara008
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.5.2017 , 8:41   Citovat  

Tak to koukám! Hlavně, že jsi vpoho.
Tipoval bych pořadí: čep řízení, dolní čep (popř. opačně) a nasledek poloosa. Jen tak po rovině, ani žádná díra tam nebyla?
   Návrat  
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.5.2017 , 8:51   Citovat  

Střelec napsal:
Jak píšu nahoře, jedu rovne po městě tak 30 do křižovatky a najednou rána a konec.

To jsi ty co popisoval vůle v řízení? že auto plave a je na volantu cca 1-2cm vůle?
Jinak opravdu štěstí v neštěstí, hlavně že žiješ.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.5.2017 , 9:05   Citovat  

Přesně jak píšete, spodní čep, následně poprava poloosy. Odhad opravy 20-30k, půjde to na havárko, byla tam rozbitá silnice. Bohužel mám 10tis. spoluúčast. V servisu se divili, že to nemlátilo, ale mimo vůle a volantu trochu nakřivo jsem nepozoroval nic. cože cože ?
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.5.2017 , 9:22   Citovat  

Střelec napsal:
Ráno jedu do práce, rána a hotovo. Být to na dálnici, tak je po mě...

fotrovi se tohle stalo po sjezdu z dalnice kdyz odbocoval a auto jelo rovne ,ale nastesti takovou skodu nemel asi mel jen cep rizeni ,ten spodni je asi nebezpecnejsi ,divny je ,ze neprognozoval to nakej zvuk nebo neco ,trochu jsi me postrasil asi si je necham vymenit taky ,preci pri 140000km je mam vsechny jeste puvodni to mi hlava nebere
mozna to dokoncili ty 18" ...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.5.2017 , 9:43   Citovat  

Střelec napsal:
Přesně jak píšete, spodní čep, následně poprava poloosy. Odhad opravy 20-30k, půjde to na havárko, byla tam rozbitá silnice. Bohužel mám 10tis. spoluúčast. V servisu se divili, že to nemlátilo, ale mimo vůle a volantu trochu nakřivo jsem nepozoroval nic. cože cože ?

To byl ještě originál nebo nějaká druho výroba? A kolik měl najeto, ten čep.
Jinak gratulace, že škoda je "jen" na autě.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.5.2017 , 9:44   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
fotrovi se tohle stalo po sjezdu z dalnice kdyz odbocoval a auto jelo rovne ,ale nastesti takovou skodu nemel asi mel jen cep rizeni ,ten spodni je asi nebezpecnejsi ,divny je ,ze neprognozoval to nakej zvuk nebo neco ,trochu jsi me postrasil asi si je necham vymenit taky ,preci pri 140000km je mam vsechny jeste puvodni to mi hlava nebere
mozna to dokoncili ty 18" ...

no odtahovka měla hrozný kecy, že jsem to musel slyšet, že to muselo mlátit jako kráva, že ty kola dávají nápravě 4x větší čoud, než 17", že na tom žádný servis nic dělat nemohl, protože by to viděl, ramena že nejsou nová (jsou, dělaly se horní), prostě chytrák až na půdu... naštěstí to bylo do servisu kousek, jinak bych ho něčím vzal po hlavě... Úsměv

mám pocit, že se tu ty praskající spodní čepy často řešily, bohužel se to mimo té vůle a lehkého vrzání při otáčení volantem, nijak neprojevovalo, jinak bych to řešil hned.
   Návrat  
LK7R je teď offline  LK7R
Administrátor
PříspěvekZaslal: 15.5.2017 , 9:57   Citovat  

Střelec napsal:
no odtahovka měla hrozný kecy, že jsem to musel slyšet, že to muselo mlátit jako kráva, že ty kola dávají nápravě 4x větší čoud, než 17", že na tom žádný servis nic dělat nemohl, protože by to viděl, ramena že nejsou nová (jsou, dělaly se horní), prostě chytrák až na půdu... naštěstí to bylo do servisu kousek, jinak bych ho něčím vzal po hlavě... Úsměv

mám pocit, že se tu ty praskající spodní čepy často řešily, bohužel se to mimo té vůle a lehkého vrzání při otáčení volantem, nijak neprojevovalo, jinak bych to řešil hned.
No to potěš koště teda! To je v Krči, nechal jsi to hodit na Jarov - Kunratice jo? Ty 18" asi ten načatej čep dodělali. Byl origo ten spodní čep? Fakt hustý... Tak to koukám!
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.5.2017 , 10:11   Citovat  

LK7R napsal:
No to potěš koště teda! To je v Krči, nechal jsi to hodit na Jarov - Kunratice jo? Ty 18" asi ten načatej čep dodělali. Byl origo ten spodní čep? Fakt hustý... Tak to koukám!

Pojišťovna mi jako nejbližší doporučila autoservis Sapa, tak jsem to odvezl tam. Otázkou je, jestli od nich něco dostanu, dneska jsem chtěl zajet pro typový list a nechat kola zapsat Smutný

Čep bude předpokládám původní, stejně jako vše, co jsem dosud neudělal já. Najeto 223.000 km. Škoda, že si toho nikde ve 3 servisech, kde jsem byl, nevšimli dřiv...
   Návrat  
LK7R je teď offline  LK7R
Administrátor
PříspěvekZaslal: 15.5.2017 , 10:23   Citovat  

Střelec napsal:
Pojišťovna mi jako nejbližší doporučila autoservis Sapa, tak jsem to odvezl tam. Otázkou je, jestli od nich něco dostanu, dneska jsem chtěl zajet pro typový list a nechat kola zapsat Smutný

Čep bude předpokládám původní, stejně jako vše, co jsem dosud neudělal já. Najeto 223.000 km. Škoda, že si toho nikde ve 3 servisech, kde jsem byl, nevšimli dřiv...
No asi kvůli těm kolům "ofuky" dělat budou...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.5.2017 , 10:29   Citovat  

Střelec napsal:

Ono to nemlátí, v tom je to zrádný, ale právě ono povrzávání při otáčení volantem je spolehlivým znakem toho, že nějakej čep umírá.
A když tohle způsobovalo tu vůli ve volantu, tak v čepu už musela bejt vůle jako prase.
Pokud by při servise kontrolovali opravdu poctivě, tak by na to museli přijít...

Mimochodem u víceprvků má velikost kol a ET citelnej vliv na životnost čepů a dalších komponentů zavěšení.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 353, 354, 355 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina