Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 354, 355, 356 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Strana 355 z 486
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 15.5.2017 , 10:50   Citovat  

LK7R napsal:
No asi kvůli těm kolům "ofuky" dělat budou...

Tak jsem to prověřoval a neměli by, max. nezaplatí poškozenou pneu, ale ta by měla být OK. Zítra jsem chtěl dělat úpravy v pojistce, protože mladá dělá papíry a snížit spoluúčast na minimum. Takhle tam zahučím za 10 :/

Jarek napsal:
Ono to nemlátí, v tom je to zrádný, ale právě ono povrzávání při otáčení volantem je spolehlivým znakem toho, že nějakej čep umírá.
A když tohle způsobovalo tu vůli ve volantu, tak v čepu už musela bejt vůle jako prase.
Pokud by při servise kontrolovali opravdu poctivě, tak by na to museli přijít...

Mimochodem u víceprvků má velikost kol a ET citelnej vliv na životnost čepů a dalších komponentů zavěšení.

Vrzání jsem zaslechl poprvé minulý týden, hned po přezutí na větší kola. Chtěl jsem to tento týden řešit, ale vypadá to, že už mám vyřešeno.... Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
edy je teď offline  edy
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.5.2017 , 11:42   Citovat  

Střelec: hlavně,že se to stalo takhle v couračce a jsi ok!
Jen informativní,nevíš co chtějí za ten spodní čep?
Díky
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PeterAccord je teď offline  PeterAccord
PříspěvekZaslal: 15.5.2017 , 12:17   Citovat  

V servise mi hovorili, ze spodny cap je u A7G casty problem. Az tak nebezpecne to neni pretoze to vzdy prdne v nizkych rychlostiach. Ale napriklad pri vyjazde na hlavnu to moze byt neprijemne... Mne menili preventivne pri 170000 km ked som robil podvozok a silentbloky v spodnych ramenach. Capy by este vydrzali, ale pravy uz vykazoval drobnu volu tak sa to cele spravilo naraz. Davali sa 555 (Sankei) , ktore by mali byt lepsie nez original.
   Návrat  
jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.5.2017 , 12:56   Citovat  

Střelec napsal:
no odtahovka měla hrozný kecy, že jsem to musel slyšet, že to muselo mlátit jako kráva, že ty kola dávají nápravě 4x větší čoud, než 17", že na tom žádný servis nic dělat nemohl, protože by to viděl, ramena že nejsou nová (jsou, dělaly se horní), prostě chytrák až na půdu... naštěstí to bylo do servisu kousek, jinak bych ho něčím vzal po hlavě... Úsměv

mám pocit, že se tu ty praskající spodní čepy často řešily, bohužel se to mimo té vůle a lehkého vrzání při otáčení volantem, nijak neprojevovalo, jinak bych to řešil hned.

v prosinci se mi stalo to samé... btw nereagoval jsem ti někde, že to bude spodní čep tak jako u mého? to mi hlava nebere
   Návrat  
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.5.2017 , 13:51   Citovat  

edy napsal:
Střelec: hlavně,že se to stalo takhle v couračce a jsi ok!
Jen informativní,nevíš co chtějí za ten spodní čep?
Díky

Čo viem tak okolo 80 euro je OEM
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.5.2017 , 17:26   Citovat  

markos napsal:
Čo viem tak okolo 80 euro je OEM

v hondě jsem kupoval asi za 1900,-
   Návrat  
C.M.Burns je teď offline  C.M.Burns
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.5.2017 , 20:17   Citovat  

Ahoj,
potřebuji dát do kupy na svém A7G něco na podvozku (pořád to v předu bouchá (i při zrychlení a zpomalení na rovině)) a klimatizaci. Nicméně jsem volal Petrovi z Vestce a už prý moc do Hond nědělá, tak jsem ho nechtěl nutit.
Mohli byste mi, prosím, doporučit někoho nebo nějaký servis, který se vyzná v Hondách v okolí Prahy západ, Berounsko nebo okolí...? Nejde mi o to ušetřit za každou cenu, ale rád bych fair přístup.
   Návrat  
von-pivoj je teď offline  von-pivoj
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.5.2017 , 21:45   Citovat  

Martin T. napsal:
Ahoj.

Potřeboval bych poradit, musím kvůli STK vyměnit uložení zadního stabilizátoru na svém A7G Tourer s K20A6, 2003 a nemůžu nikde najít vhodný díl. U všech prodejců mají uložení na 14mm stabilizátor a já tam mám 22mm. Prosím nevíte někdo OEM číslo tohoto uložení, či kde přímo sehnat? Moc díky.

Mělo by to být stejné jako u K24, tedy: 52315-SED-004. To, co jsi našel na e-shopech jsou typy pro sedany, je v tom bordel díky chybě v databázi Tec-Doc. V tomto případě máš jen 2 možné varianty, buď originál a nebo YAMATO J74047YMT.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.5.2017 , 0:30  Naposledy upravil Střelec dne 16.5.2017 , 9:45, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

jakubM napsal:
v prosinci se mi stalo to samé... btw nereagoval jsem ti někde, že to bude spodní čep tak jako u mého? to mi hlava nebere

Nevím, ale to auto v každém případě za poslední dobu viděly 2 servisy, včetně autorizáku a v obou případech se řešily věci na nápravě. Pokud je to kritický díl, tak bych čekal, že si toho aspoň všimnou? Tak to valím bulvy
   Návrat  
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.5.2017 , 0:43   Citovat  

C.M.Burns napsal:
Ahoj,
potřebuji dát do kupy na svém A7G něco na podvozku (pořád to v předu bouchá (i při zrychlení a zpomalení na rovině)) a klimatizaci. Nicméně jsem volal Petrovi z Vestce a už prý moc do Hond nědělá, tak jsem ho nechtěl nutit.
Mohli byste mi, prosím, doporučit někoho nebo nějaký servis, který se vyzná v Hondách v okolí Prahy západ, Berounsko nebo okolí...? Nejde mi o to ušetřit za každou cenu, ale rád bych fair přístup.

Opakování je matka moudrosti...
Psal jsem to příspěvku do tématu vedle, tak Ti to zkopíruju i sem...

Odborníků v Praze moc neni, ale já jezdím už nějaký čas do Slaného do tudy Type R a spokojenost na max. Nově mají i na půjčení náhradní auto, takže není problém se dostat zpět kam potřebuješ.
Můžeš ještě zkusit Alda servis, tam jsem jezdil předtím, ale po přestěhování Aldy do jiného působiště už to pro mě neni moc logistické...
   Návrat  
Martin T. je teď offline  Martin T.
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.5.2017 , 10:40   Citovat  

von-pivoj napsal:
Mělo by to být stejné jako u K24, tedy: 52315-SED-004. To, co jsi našel na e-shopech jsou typy pro sedany, je v tom bordel díky chybě v databázi Tec-Doc. V tomto případě máš jen 2 možné varianty, buď originál a nebo YAMATO J74047YMT.

Děkuji, nakonec vyřešeno objednáním OEM dílu.
   Návrat  
Marián je teď offline  Marián
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.5.2017 , 20:04   Citovat  

Myslím, že spodní čep není problém jen Acco 7g, ale obecně u všech Honda Stalo se mi u c5g, jak jsem jednou psal už tady někde. Škody byly minimální, kolo nevyjelo z podběhu, jen to bouchlo, zaskřípalo a samo zastavilo. Takže čep KO a jeho část v ramenu mi vysoustružila maličkou drážku do alu disku. V male rychlosti, výjezd z kruháče, díra a už jsem stál. Ramena jsem přitáhl oranžovým popruhem s ráčnou k sobě a po vlastních dojel domu Velmi šťastný U Accorda jsem si minule všimnul takoveho tichounkého povrzávání při otačení volantem. TeĎ je klid, ale u Civica to vrzalo hrozně i na rovině při přejezdu nerovností a pak to zmizlo. Takže se na to musim zaměřit.

Rada teda zní, spodní čepy měnit i preventivně HaHaaa
   Návrat  
Jarek je teď offline  Jarek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.5.2017 , 20:38   Citovat  

No spíš než problém Hondy, je to problém zanedbaný údržby. Mrk
Děje se to i u jinech značek tudy odkaz
Každopádně vrzání z přední nápravy je třeba řešit hned.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.5.2017 , 22:29   Citovat  

Nechtěl jsem, si uplně sypat popel na hlavu, ale jo je to samozřejmě tak, tou zanedbanou udržbou. Jěnže viděl jsem pár pár značek aut stát s fail-ovým čepem na cestě, zajimavá věc je že Honda neni až tak uplně bežně viditelná značka na cestach, ale přitom už jsem jich viděl víc na cestě stát čepem KO s kolesem do boku. Takže se naskýtají dvě teorie, buď si vetšina Hondařu myslí, že je Honda supr kvalita, stát se to nemůže a v klidu vesele zanedbávají servis. Anebo prostě když už je ten čep vylagrovanej, tak u jinech značek zas tak "rád a často nevyskakuje", což jsem taky už viděl.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.5.2017 , 8:37   Citovat  

Nie som servisák, ale veľa ľudí rve do auta veci typu starline, lebo na servis neostalo (ale nový subwoofer, supermega disky a pod hovadiny, na to samozrejme peniaze boli) - a výsledok je jasný.

To teraz nie je myslené na nikoho v tejto diskusii, len, že takýto postup som videl viackrát. Ďalšia vec je, že sa roztrhlo vrece s fake produktami, takže aj to žiaľ robí bordel...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.5.2017 , 13:20   Citovat  

markos napsal:
Nie som servisák, ale veľa ľudí rve do auta veci typu starline, lebo na servis neostalo (ale nový subwoofer, supermega disky a pod hovadiny, na to samozrejme peniaze boli) - a výsledok je jasný.

To teraz nie je myslené na nikoho v tejto diskusii, len, že takýto postup som videl viackrát. Ďalšia vec je, že sa roztrhlo vrece s fake produktami, takže aj to žiaľ robí bordel...

Nezbývá mi než souhlasit, taky jsem toho byl mnohokrát svědkem, místo aby vyřešil zvlněné kotouče, tak bylo důležitější koupit kameru do auta atd... Po přečtení posledních příspěvků se na spodní čepy taktéž kouknu, zas takový ranec to není, si myslím. Co jsem koukal na Febi 42138 (51220-SDA-305), tak to není tak hrozná cena (kolem 900CZK). Ještě se zkusím poptat v H+ v Brně v Řečkovicích, kolik stojí origo. Jen se mi nechce moc do montáže, jelikož však ale ještě nemám dořešenou výměnu uložení přední stabilizační tyče, tak bych tyto delikátní práce nechal na mechanikovi.

20170506_171654[1].jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
20170506_171654[1].jpg, 1.74 MB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.5.2017 , 21:14   Citovat  

Nič okrem OEM čapu a 555 by som tam nedával. Origo vychádza na cca 1900 kč čo sa tu uvádzalo, nič hrozné. 555 sa už nedá takmer zohnať...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.5.2017 , 21:36   Citovat  

Moc financí nemám, pracuji ve státní organizaci, prachy dělim mezi Civica a Acco. Minulý rok mi ukradli bicykel, takže jsem teď koupil novej. Jistě, problém je dneska sehnat kavalitní a ne předraženej náhradní díl. Tady je vidět ten propastný rozdíl, čep na Civica 5g Lemforder stojí kolem 300 Kć, tuto značku třeba BMW dává jako prvovýrobu. Čep na Acco 7g, kolem 900 stovek a Lemforder jsem prostě nesehnal, jen objednávací číslo, ale nic to nenajde. U Civica jsem těhlici odnesl do autodílny na lis, ale nebylo to o co pořádně opřít a navíc jsme to nechtěli ohnout, těhlici, takže se lisovlo kladivem Velmi šťastný . Asi není od věci mít stejný rozměr čepu jako původní a dát ho na chvíli do mrazáku a těhlici ohřát a pak ještě máznout. Velmi šťastný
   Návrat  
durketa je teď offline  durketa
PříspěvekZaslal: 17.5.2017 , 23:04   Citovat  

a co yamato? tie sa daju v pohodke skoro vsade zohnat
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.5.2017 , 13:22   Citovat  

markos napsal:
Nič okrem OEM čapu a 555 by som tam nedával. Origo vychádza na cca 1900 kč čo sa tu uvádzalo, nič hrozné. 555 sa už nedá takmer zohnať...

Mno, tak originál mi nacenili na 1890CZK, 555 jsem našel za 1400CZK, ještě jsem zjišťoval cenu horního ramene a padl jsem na zadek, 5tis. To za to nedám, to bych musel být fakt na drogách. Rozhodnu se mezi Febi, Meyle nebo Lemforder.
Co se týče toho spodního kloubu, tak jsem myslel, že Meyle nebo Japanparts bude dobrá volba to mi hlava nebere
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.5.2017 , 14:23   Citovat  

von-pivoj napsal:
Mno, tak originál mi nacenili na 1890CZK, 555 jsem našel za 1400CZK, ještě jsem zjišťoval cenu horního ramene a padl jsem na zadek, 5tis. To za to nedám, to bych musel být fakt na drogách. Rozhodnu se mezi Febi, Meyle nebo Lemforder.
Co se týče toho spodního kloubu, tak jsem myslel, že Meyle nebo Japanparts bude dobrá volba to mi hlava nebere

spodní čep bych volil už jen originál, nemá cenu šetřit..
   Návrat  
LK7R je teď offline  LK7R
Administrátor
PříspěvekZaslal: 18.5.2017 , 17:51   Citovat  

555 jsem jezdil na CTR a byly super, vydržel stejně jako OEM.
   Návrat  
Peliator je teď offline  Peliator
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.5.2017 , 18:22   Citovat  

Pokud uvažujete někdo o spodních čepech tak ještě značka CTR. Jsou kvalitní stejně jako 555. Ověřeno.

EDIT: Cca do 2 měsíců se je chystám taky vyměnit (preventivně) tak pokud byste měl někdo zájem, můžu udělat větší objednávku. CTR vychází v přepočtu do 1000Kč/ks a 555 taky tak nějak. Když nás bude víc, dá se cena o něco srazit.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.5.2017 , 19:01   Citovat  

Pokud vydrží OEM spodní čepy 100 - 200 tisíc km, tak to se celkem vyplatí, i za cenu 3800 za předek. Kdyby ale měly druhovýroby vydržet polovičku a půlku ceny, tak pokud si to člověk vymění sám, tak taky asi dobrý. K té značce CTR, co to je, co znamená?? Na Cívu jsem já koupil čep Lemforder a druhý koupil bratrův tchán přes jeho servis,taky LM, na jednom z nich bylo vylisováno (zvrchu na "víčku" čepu) právě CTR. Minulý tyden jsme měnili vrchní čepy na Acco coupé 5g, Jeden JAKOPARTS a druhý NIPPARTS a taky bylo na jednom vylisováno CTR. Mrzí mě že asi i Lemforder přebaluje naštvanej
   Návrat  
Peliator je teď offline  Peliator
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.5.2017 , 19:05   Citovat  

CTR jsou korejci. tudy odkaz
   Návrat  
Jarek je teď offline  Jarek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.5.2017 , 19:38   Citovat  

Marián napsal:
Pokud vydrží OEM spodní čepy 100 - 200 tisíc km, tak to se celkem vyplatí, i za cenu 3800 za předek. Kdyby ale měly druhovýroby vydržet polovičku a půlku ceny, tak pokud si to člověk vymění sám, tak taky asi dobrý. K té značce CTR, co to je, co znamená?? Na Cívu jsem já koupil čep Lemforder a druhý koupil bratrův tchán přes jeho servis,taky LM, na jednom z nich bylo vylisováno (zvrchu na "víčku" čepu) právě CTR. Minulý tyden jsme měnili vrchní čepy na Acco coupé 5g, Jeden JAKOPARTS a druhý NIPPARTS a taky bylo na jednom vylisováno CTR. Mrzí mě že asi i Lemforder přebaluje naštvanej

Lemforder přebaluje už dlouho. Konkrétně na starší Civicy dělá už jen čepy řízení, vše ostatní už jsou bohužel přebaly.
CTR by měli bejt slušný, ale dneska nikdy nevíš... že by vydrželi 100tis pochybuju...
Já teď budu dávat na Civu origo (myslím že byli 1500/ks v akci). Původní maj najetý 300tis a pořád drží, ale udělaj se když už půjdou těhlice ven kvůli ložiskům.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.5.2017 , 19:49   Citovat  

von-pivoj napsal:

Lemforder horní ramena jsem měnil před měsícem a cena byla 2800,-/ks i s marží servisu.

Kdybych věděl, že je čep načatý, tak jsem místo silentbloků, ramen, kol, pneu a reflashe udělal ten a byl klid, ale jaksi mě nikdo nevaroval, i když měli auto na zvedáku 2 servisy a z toho jeden autorizovaný, včetně příplatku za kompletní prohlídku vozu a druhý specializovaný na Honda KO
   Návrat  
scorpion je teď offline  scorpion
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 18.5.2017 , 23:59   Citovat  

Zdravím, chtěl bych se zeptat, co používáte za stěrače na čelní sklo? Co jsem se tak díval, tak by tam měli přijít 650 + 400 mm. Zatím se mi asi nejvíc líbí Bosch Retro Aerotwin, ale pokud máte dobré zkušenosti s jinýma, tak si rád nechám poradit. Teď tam mám po původním majiteli šmejdy z Kauflandu, sice stírjí, ale jsou dost hlučné.
   Návrat  
LK7R je teď offline  LK7R
Administrátor
PříspěvekZaslal: 19.5.2017 , 6:43   Citovat  

scorpion napsal:
Zdravím, chtěl bych se zeptat, co používáte za stěrače na čelní sklo? Co jsem se tak díval, tak by tam měli přijít 650 + 400 mm. Zatím se mi asi nejvíc líbí Bosch Retro Aerotwin, ale pokud máte dobré zkušenosti s jinýma, tak si rád nechám poradit. Teď tam mám po původním majiteli šmejdy z Kauflandu, sice stírjí, ale jsou dost hlučné.
Originál Honda s přítlačným křídlem funguje parádně a cena nebyla nijak závratná.
   Návrat  
MAREKB je teď offline  MAREKB
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.5.2017 , 7:36   Citovat  

Zdar, 29.5. Davam auto do servisu, ohledne reseni poloos a pri jednom bych vymenil spodní cepy. Hodite tu nekdo odkaz na kvalitni dily?
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 354, 355, 356 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina