Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 361, 362, 363 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Strana 362 z 486
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 11.6.2017 , 14:34   Citovat  

Problém je,že vnitřní klouby se snad v druhovýrobě nedají sehnat. Nikde jsem je neviděl. Poloosy se dají koupit ještě Japanparts. Zajímalo by mě proč je Blue Print šmejd. Slyšel jsem názory,že po výměně poloos za druhovýrobu vibrace přetrvávali. Způsobují ty vibrace určitě poloosy? Tedy vnitřní klouby? Není to třeba právě vůlí v uložení? Škoda že se nevyjádří někdo kdo tohle řešil a vyřešil...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
mad_zed je teď offline  mad_zed
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2017 , 16:43   Citovat  

No zkousel nekdo ty Cinske ODM?Prodavaji to na import poloos,atd...
Vetsinou se na cl9 kaka prava,zacne "cvachtat" ten vnitrni kloub na prodluzovacce.Mam tam tu cinu danou asi tyden a vibrace prestali.Kloub ma mensi vuli,nez origo po tech 300tis.,ale stejne bych ji mel zkontrolovat,protoze ji moc neverim.Je fakt,ze mam reflash a pri predjizdeni jsem ji protahl do 190km/h,ale i tak davam bacha.Ja mel mrtve uz oba klouby oprava by byla ne moc rentabilni...starou mam v garazi,nemel jsem cas se do vnitrniho kinetaku podivat,jestli tam najdu to vydrene,co prezentuji ostatni na internetu(TSX forum,atd.)
Dela to tedy i na Acura TSX 1.gen ne jen na EDM CL9
Jestli ma 2.2 vrakovine stejne poloosy netusim,ale cl7 a cl9 ano.
   Návrat  
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2017 , 17:17   Citovat  

Disel ma ine, vecsi Krútiak
   Návrat  
peterrrpn je teď offline  peterrrpn
PříspěvekZaslal: 11.6.2017 , 20:11   Citovat  

Stal som sa majiteľom accorda 2.4. Mám pár otázok.
1.) Je normálne, že pri väčších vyjazdených kolajach na ceste a nerovnostiach doslova kope do volantu a potočí volantom? Robia do 17ky kolesá? Na civicu 6g, crv 2g mi to nerobilo len neboli tam také velké kolesá.
2.) Spojka je dosť tvrdá má veľký odpor a pri konci tak ako keby pružina škrípe (taký zvuk ako keď sa stláča pružina)je to normálny stav?
3.) Pri rýchlosti napr 90km/h a zaradenom 4 stupni keď človek pustí plyn tak auto by som povedal ako keby prudšie spomalí (tak razantnejšie) jak keby ste trocha pribrzdili. ?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2017 , 21:22   Citovat  

peterrrpn napsal:
1.) Je normálne, že pri väčších vyjazdených kolajach na ceste a nerovnostiach doslova kope do volantu a potočí volantom? Robia do 17ky kolesá? Na civicu 6g, crv 2g mi to nerobilo len neboli tam také velké kolesá.
2.) Spojka je dosť tvrdá má veľký odpor a pri konci tak ako keby pružina škrípe (taký zvuk ako keď sa stláča pružina)je to normálny stav?
3.) Pri rýchlosti napr 90km/h a zaradenom 4 stupni keď človek pustí plyn tak auto by som povedal ako keby prudšie spomalí (tak razantnejšie) jak keby ste trocha pribrzdili. ?

1. zalezi jaky mas ET na kolech, velikost stim nic nema ,spise maly ET ktery taha za volant ..taky jsem to zazil pri prechodu ze serie ET55 na ET 35.. sire disku taky dela svy serie 7,5" ..
2. spojka je asi menena nebo je KO ,taky jsem zazil ,ze druhovyroba uz nefunguje jako prvovyroba a pedal je proste tuzsi ,ale mozna to jde nastavit a mozna jsi byl jen zvyklej na mekci spojku .. to skripani je klasika hondovina ,promazat..
3.pocitej ze accord neni civic a ma nakou vahu navic cca pultuny a setrvacnost uz takova neni ,ale prosel bych klidne brzdice pistky jestli se nevraci ,bezna nemoc hond ,taky to mam a pravidelne promazavam .. taky zkontroluj tlak v pneu jestli mas spravnej 2.4-2.6 ,rozmer pneu to samy 17/225/45 ..
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 11.6.2017 , 22:41   Citovat  

Kolesá sú originál Honda. Nafúkané sú na 2,4 Baru. Sú tam dunlop majú 2roky 225/45R17. Zajtra idem na prehliadku do Hondy aby celé auto čekli.

466f35d0cb5b8.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
466f35d0cb5b8.jpg, 57.42 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2017 , 22:53   Citovat  

peterrrpn napsal:
Kolesá sú originál Honda. Nafúkané sú na 2,4 Baru. Sú tam dunlop majú 2roky 225/45R17. Zajtra idem na prehliadku do Hondy aby celé auto čekli.

tak jestli ne to rizeni co se zde resi kazdej den .. zbytek mozna jen to ,ze jsi mel neco jineho a zda se tito uplne jiny..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2017 , 23:19  Naposledy upravil markos dne 12.6.2017 , 10:45, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Upozornenie pre majiteľov A7G so zníženým podvozkom / netýka sa OEM Showa sport suspension/

Ahojte, dnes som pri čítaní US fór naďabil na jednu zaujímavú vec ohľadom poškodenia poloos vplyvom zníženia vozidla.
Nejeden človek určite aplikoval zníženie auta, či už len pomocou pružín, alebo už kompletného podvozku.

V krátkom článku je popísané, prečo toto opotrebenie vzniká, v skratke vysvetlené, pri nadmernom znížení vozidla a nedostatočne tuhých tlmičoch pri prejazde väčšími nerovnostami dôjde k stretu tripoidu a vonkajšieho kĺbu a teda k jeho otlačeniu ,viď fotografia.

Doplatil na to už edy, ktorý na staré tlmiče dal Eibach pro kit a spoľahlivo odrovnal poloosi

Celý článok nájdete TU

Cieľom môjho komentára je iba upozorniť na to, že niektoré zásahy do vozidla môžu spôsobiť nadmerné opotrebenie poloos, a teda na vine nie je možno ich kvalita, ale iné faktory, ktoré spôsobujú zníženie životnosti.

Ďakujem

axleissue_badjoint03.jpg

axleissue_badjoint03.jpg, 88.26 kB
   Návrat  
tomyks je teď offline  tomyks
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.6.2017 , 7:24   Citovat  

Prave s tou setrvacnosti to je u tezsiho auta naopak lepsi a u meho auta mam dojem ze setrvacnost skoro popira fyziku. A se zarazenou rychlosti ovlivnuje setrvacnost setrvacnik, ne?
Co se tyce brzd, u Civica se mi stavalo ze se obcas jedna brzda kousla pri zahrati. Pridreny pistek. Po jizde zkontrolovat kola, mely by mit stejnou teplotu, nejlepe studene po bezne jizde.
Jinak spojka taky vrze tesne pred dorazem a je trochu tvrdsi nez u nekterych jinych aut.
Co se tyce vyjetych koleji, je to otazka zvyku. Vnimal jsem to stejne. Popripade si zkus prezout na zimni pokud mas v jinem rozmeru a uvidis sam.
   Návrat  
von-pivoj je teď offline  von-pivoj
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.6.2017 , 12:56   Citovat  

peterrrpn napsal:

Ad1. - níže uvedená auta mají jinší rozvor, než Acco7G a je kompatibilní s většinou vyjetých kolejí v ČR (možná i v SR). HaHaaa ,
Ad2. - Po delší době si na chod spojky zvykneš, vrzání u koncové polohy je běžný jev. Odstraníš to dodatečným promazáním jak čepu, tak hlavně toho čepu v podlaze. Někde se to tu rozebíralo, cca 200str. zpět nalezneš i na youtube.
Ad3. - no a na kolik točíš ve zmiňované rychlosti motor? Uvědom si, že převodovka je do 5-tého st. krátká a pak je to již docela delší
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 12.6.2017 , 17:46   Citovat  

Takze bol som v Honde a auto je v slusnom stave. Takze je to vsetko ok no prve co podotknem ze som bol v kolone asi 15 min ked to takto pojde tak budem mat lavu nohu raz taku ako pravu Mr. Green
Inak budem menit pletenec a zadne brzdy ale stym som to kupoval. Pletec sa da zohnat aj komplet druhovyroba tak potom sem hodim info o aky presne typ ide keby niekto zhanal a co to stoji. Tym padom nemusite objednavat z ebayu respektive kupovat v honde origo alebo to rezat a menit cisto len pletenec.
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 12.6.2017 , 18:17   Citovat  

von-pivoj napsal:
Ad1. - níže uvedená auta mají jinší rozvor, než Acco7G a je kompatibilní s většinou vyjetých kolejí v ČR (možná i v SR). HaHaaa ,

pardon, ale jak souvisi rozvor s kolejema?
Pokud jsi myslel rozchod, tak CR-V jestli koukam dobre 1540mm, accord 1515mm. Cili tim to fakt nebude.
Spis, co ja jsem vypozoroval, tak nizsi a zejmena sirsi gumy, na nizsim ET, tahaji za volant.
   Návrat  
floris je teď offline  floris
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.6.2017 , 18:21   Citovat  

Ahoj Honda ři měl bych dotaz, řešil už někdo chladič řízení? Srazil jsem zajíce a díky mlhovce mám načatou trubku chladiče řízení, zatím to moc neutíká tak dolévám, ale samozřejmě řeším kde sehnat, vrakoviště mám obvolaný a nic nebo ve zhruba stejném stavu co mám teď, díval jsem se i na tudy odkaz a tolik se mi za to nechce dát, nevíte z jakého auta by to mohlo pasovat ne bo čím to nejradši nahradit? Předem děkuji za info Jo jedná se 2,4 A7G. Je to díl č.18 na obrázku pro upřesnění.

B__3360.jpg

B__3360.jpg, 56.5 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.6.2017 , 18:37   Citovat  

Myslím že to řešil Kendik...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.6.2017 , 21:46   Citovat  

kandik napsal:
pardon, ale jak souvisi rozvor s kolejema?
Pokud jsi myslel rozchod, tak CR-V jestli koukam dobre 1540mm, accord 1515mm. Cili tim to fakt nebude.
Spis, co ja jsem vypozoroval, tak nizsi a zejmena sirsi gumy, na nizsim ET, tahaji za volant.

Máš naprostou pravdu, spletl jsem si rozvor s rozchodem. Nevím jak u vás u chalupy ale tady u nás jsou koleje na silnicích tak precizně vyjeté, že tam padne můj Acco jak zadek na hrnec ale s mazdou 323F takový problém nemám, ba ani s bývalýmy firemníma Loganama nebo TePee.
   Návrat  
Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.6.2017 , 22:27   Citovat  

floris napsal:
Ahoj Honda ři měl bych dotaz, řešil už někdo chladič řízení? Srazil jsem zajíce a díky mlhovce mám načatou trubku chladiče řízení, zatím to moc neutíká tak dolévám, ale samozřejmě řeším kde sehnat, vrakoviště mám obvolaný a nic nebo ve zhruba stejném stavu co mám teď, díval jsem se i na tudy odkaz a tolik se mi za to nechce dát, nevíte z jakého auta by to mohlo pasovat ne bo čím to nejradši nahradit? Předem děkuji za info Jo jedná se 2,4 A7G. Je to díl č.18 na obrázku pro upřesnění.

Nedávno jsem řešil díl č.19 a skončil jsem u zakázkové výroby (sice to není úplně ono, ale lepší jak nic), starší v dobrém stavu neseženeš.

Pokud můžeš být dva dny bez auta, tak zkus štěstí tady, dělají brzdové trubky a jsou na ně dobré reference. Já si to nechal dělat jinde, ale jak se k tomu dokopu, tak jim tam starou trubku dovezu a nechám udělat pořádnou kopii.

Jo a bacha na tu servo kapalinu, pěkně to žere barvu a ten gumoasfalt na spodku auta zvlášť Smutný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.6.2017 , 12:51   Citovat  

Dopis napsal:
Nedávno jsem řešil díl č.19 a skončil jsem u zakázkové výroby (sice to není úplně ono, ale lepší jak nic), starší v dobrém stavu neseženeš.

Pokud můžeš být dva dny bez auta, tak zkus štěstí tady, dělají brzdové trubky a jsou na ně dobré reference. Já si to nechal dělat jinde, ale jak se k tomu dokopu, tak jim tam starou trubku dovezu a nechám udělat pořádnou kopii.

Jo a bacha na tu servo kapalinu, pěkně to žere barvu a ten gumoasfalt na spodku auta zvlášť Smutný

Takovéto potrubí nemá ani smysl (stejně tak i brzdové) řešit originálem nebo z vrakáče. Cenově i co se dostupnosti týče je nejvýhodnější si to nechat zakázkově udělat, koneckonců v mědi to vydrží mnohem víc jak v oceli nebo hlíně.
   Návrat  
Tommy919 je teď offline  Tommy919
PříspěvekZaslal: 13.6.2017 , 15:53   Citovat  

Kmóďa napsal:
Problém je,že vnitřní klouby se snad v druhovýrobě nedají sehnat. Nikde jsem je neviděl. Poloosy se dají koupit ještě Japanparts. Zajímalo by mě proč je Blue Print šmejd. Slyšel jsem názory,že po výměně poloos za druhovýrobu vibrace přetrvávali. Způsobují ty vibrace určitě poloosy? Tedy vnitřní klouby? Není to třeba právě vůlí v uložení? Škoda že se nevyjádří někdo kdo tohle řešil a vyřešil...

tudy odkaz
Vnitřní kloub ne ? Jde o to jestli kdybych je vyměnil za tyhle nipparts by to dalo pokoj ... to mi hlava nebere
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.6.2017 , 20:13   Citovat  

nahodou kdo si meril tlaky na K24 a jaky mel v jakych km ,jen tak pro srovnani Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.6.2017 , 22:09   Citovat  

Vnútorné kĺby sú aj Lobro, čo čítam tak pomerne sklušná kvalita: tudy odkaz

Vonkajšie kĺby som natrafil že sa dajú objednať z Ameriky:

tudy odkaz
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.6.2017 , 22:13   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
nahodou kdo si meril tlaky na K24 a jaky mel v jakych km ,jen tak pro srovnani Úsměv

Při 177tis.km.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.6.2017 , 22:35   Citovat  

Hellborn napsal:
Při 177tis.km.

zajimave ja mel ted pri 145000km 14-14,3-14,5-15 a pritom mam nejspis vyssi spotrebu oleje Se stydím
   Návrat  
edy je teď offline  edy
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.6.2017 , 12:37   Citovat  

markos napsal:
Upozornenie pre majiteľov A7G so zníženým podvozkom / netýka sa OEM Showa sport suspension/

Ahojte, dnes som pri čítaní US fór naďabil na jednu zaujímavú vec ohľadom poškodenia poloos vplyvom zníženia vozidla.
Nejeden človek určite aplikoval zníženie auta, či už len pomocou pružín, alebo už kompletného podvozku.

V krátkom článku je popísané, prečo toto opotrebenie vzniká, v skratke vysvetlené, pri nadmernom znížení vozidla a nedostatočne tuhých tlmičoch pri prejazde väčšími nerovnostami dôjde k stretu tripoidu a vonkajšieho kĺbu a teda k jeho otlačeniu ,viď fotografia.

Doplatil na to už edy, ktorý na staré tlmiče dal Eibach pro kit a spoľahlivo odrovnal poloosi

Celý článok nájdete TU

Cieľom môjho komentára je iba upozorniť na to, že niektoré zásahy do vozidla môžu spôsobiť nadmerné opotrebenie poloos, a teda na vine nie je možno ich kvalita, ale iné faktory, ktoré spôsobujú zníženie životnosti.

Ďakujem

Ano, přesně tak,příští týden se už dostanu k rodičům a detailně nafotim ty moje.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.6.2017 , 13:58   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
zajimave ja mel ted pri 145000km 14-14,3-14,5-15 a pritom mam nejspis vyssi spotrebu oleje Se stydím

Spotřeba oleje s tím nesouvisí...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.6.2017 , 14:34   Citovat  

Kmóďa napsal:
Spotřeba oleje s tím nesouvisí...

tak beru to tak ,ze kazdej ma svuj styl takze i to je rozdil plus jine faktory ,na mem aute by taky mozna mel mensi spotrebu oleje jako mam ja ,ale kdybych mel 9bar tak by to bylo taky poznat i na spotrebe oleje ne tak jsem to myslel Úsměv

ale stejne jsem nenasel nikde jaky jsou tlaky na novem motoru .. vetsina co jsem videl maji kolem 13bar nebo mene ..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.6.2017 , 15:22   Citovat  

markos napsal:
Vnútorné kĺby sú aj Lobro, čo čítam tak pomerne sklušná kvalita: tudy odkaz

Vonkajšie kĺby som natrafil že sa dajú objednať z Ameriky:

tudy odkaz

Ty Lobro z Carda jsou vnější ne? A ty se dají sehnat v pohodě a nejspíš nejsou ani problémové. Vnitřní jsou problém,to jsou ty z Ameriky jak píšeš...
   Návrat  
benza je teď offline  benza
PříspěvekZaslal: 15.6.2017 , 11:48   Citovat  

Kmóďa napsal:

Myslel jsem, že mám v háji poloosy, protože při rozjezdu (zejména na 2ku) se mi rozklepalo cele auto tak citelně, že to i moje žena poznala. Příčina - vadný čep horního ramene...
   Návrat  
marty89ul je teď offline  marty89ul
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.6.2017 , 12:33   Citovat  

nevi nekdo jake zarovky ma a7g rv 2007 tourer v mlhovkach?
   Návrat  
Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.6.2017 , 12:43   Citovat  

marty89ul napsal:
nevi nekdo jake zarovky ma a7g rv 2007 tourer v mlhovkach?
Tady by to mohlo byt odkaz
   Návrat  
marty89ul je teď offline  marty89ul
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.6.2017 , 13:37   Citovat  

Kendik napsal:
Tady by to mohlo byt odkaz

parada diky moc je to dobrý
   Návrat