Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
zvuk z nápravy - asi prednej
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 4
Probos je teď offline  Probos
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.6.2017 , 20:13   Citovat  

Stepa napsal:
Hele, takový nápad...co do toho zkusit bouchat gumovou paličkou na zvedáku/heveru? Pokud to bude klepat, tak se dá lokalizovat kde a pokud ne, tak vylisovat čepy řízení, aby nebyl spoj s řízením a zkusit to znovu...a měl bys vyloučit konečně to řízení, když o něm neustále povídáš a bojíš se toho...

Dobrý nápad. Musím to ale říct mechanikovi, sám to neudělám. On mi říkal, že to jde vyloučit ještě tak, té by se to řízení dotáhlo úplně na fest a pak by se to projelo. Pokud by to přestalo klepat, je to řízení... Takže to mám určitě v plánu ale nedostal jsem se ještě do servisu. Udělám to snad další týden
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.6.2017 , 11:49   Citovat  

Dnes jsem byl na druhém testu tlumičů. Ty kovové zvuky jako na STK testu se vubec neprojevili. Vše proběhlo hladce. Účinnost předních - 67% a zadních 60%.
Pak si to vzal chlápek ze servisu a říkal, že ty hodnoty jsou takové mezní, ale ještě že to není úplně hrůza. Takže evidentně je to ekvivalent toho měření na STK - kde těch 5% bylo cca jako těch 67% na druhém testu.

Ptal se mě co to dělá, řekl jsem mu to a on říkal, že na tom jejich testu jestli tlumiče vydávají nějaké bouchání nepoznají, že bych si měl zajet na ten vibrátor na STK- že tam mají silnější rázy. Řekl jsem že už jsem tam byl.

Akorát teda vím, že tlumiče budu muset tak jako tak asi vyměnit, jen to ještě tak moc nehoří.

Jarek je teď offline  Jarek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.6.2017 , 18:43   Citovat  

Jo, těch mašin na testování tlumičů je víc druhů. Proto rozdílné výsledky. A některý servisáci tomu nevěří vůbec.
Každopádně zajímavá informace, že divný zvuky při tom prvním testu vydávala i zadní náprava.
Psal jsi, že uložení i tyčky stabíku se na zadku dělali, takže podle toho by to skutečně mohli být tlumiče nebo uložení (i když o s ohledem na neorigo díly na předku bych ten stabík taky nevylučoval). Na třasáku si nevšimli vůle nikde?

Btw. při brouzdní po en fórech jsem narazil na majitele US accordů co si stěžujou na podobný zvuky. Taky to šlo od tlumičů. Dočasně to řešili přitáhnutím středové matky tlumiče, ale za chvíly to začlo klepat zase, v Hondě na to na záruku měnili celou personu (tlumič/pružina/uložení).

Nejhorší se asi bude rozhodnout co vlastně použít, jestliže Bilstein už je načatej, KYB poslední roky taky dobrou pověst ztrácí a origo stojí raketu.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.6.2017 , 19:11   Citovat  

Jarek napsal:
Jo, těch mašin na testování tlumičů je víc druhů. Proto rozdílné výsledky. A některý servisáci tomu nevěří vůbec.
Každopádně zajímavá informace, že divný zvuky při tom prvním testu vydávala i zadní náprava.
Psal jsi, že uložení i tyčky stabíku se na zadku dělali, takže podle toho by to skutečně mohli být tlumiče nebo uložení (i když o s ohledem na neorigo díly na předku bych ten stabík taky nevylučoval). Na třasáku si nevšimli vůle nikde?

Btw. při brouzdní po en fórech jsem narazil na majitele US accordů co si stěžujou na podobný zvuky. Taky to šlo od tlumičů. Dočasně to řešili přitáhnutím středové matky tlumiče, ale za chvíly to začlo klepat zase, v Hondě na to na záruku měnili celou personu (tlumič/pružina/uložení).

Nejhorší se asi bude rozhodnout co vlastně použít, jestliže Bilstein už je načatej, KYB poslední roky taky dobrou pověst ztrácí a origo stojí raketu.

Díky. Musí to projít ještě další kontrolou. Aktuálně pojedu přitáhnout řízení aby se buď vyloučilo nebo potrvdilo. Co se týče tlumičů - tak já už nemám originální ale měněné za bilsteiny. Mají najeto asi 30 tisíc majitel ani nedělal uložení, tak je otázkou, jestli to nebudou ony. Ale u toho druhého testu tlumičů se neozval ani cink, takže jsem torchu na pochybách. V každém případě - za chvíli budou muset jít asi taky.

Klidně bych šel do origo tlumičů, pokud by to měla být ta "finální" investice. Když nebude v háji řízení. Prostě hlavně ať už se to vyřeší. Mimo to je prostě origo tlumič většinou sázka na jistotu.

Otázkou ještě je, jestli ty kovové zvuky co slyšíš na videu opravdu nevylučuje ta "mašina" na stk, která ty tlumiče testuje, ale řekl bych že podle reakce toho pána co to obsluhoval asi ne, jinak by mi řekl že je to normální.

Ještě se měnila spojka a na youtube jsem našel video, ke je celkem podobný zvuk, když nebyl správně uchycený nebo poškozený tzv. "subframe" ale to už je daleko nad mé znalosti, nevím co to je. Ale pochopil jsme, že se to asi při výměně spojky musí vyndat.

Zatím vyčkám až se utáhne to řízení, co to bude a nebude dělat a podle toho se uvidí.

krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.6.2017 , 19:26   Citovat  

Sub frame je cely ten spodni ram pod motorem! Drzi na 4 sroubech? Muze se stat ze se povolil, nebo ze ho neutahly, ale ze by na to mechanik neprisel??? Ve finale se z toho vyklube nejakej zapomenutej nastroj, nebo nedotahla nejaka capina pri vymene spojky, a ja si kaknu!!!

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.6.2017 , 19:27   Citovat  

krtekm napsal:
Sub frame je cely ten spodni ram pod motorem! Drzi na 4 sroubech? Muze se stat ze se povolil, nebo ze ho neutahly, ale ze by na to mechanik neprisel??? Ve finale se z toho vyklube nejakej zapomenutej nastroj, nebo nedotahla nejaka capina pri vymene spojky, a ja si kaknu!!!

já bych si z toho káknul taky, a to fakt Velmi šťastný Ale jistý si nejsem, jen říkám, že na video ty zvuky jsou trošku podobný, ale že jsou přesný, to nepoznán. Může to být milion věcí Smutný

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.6.2017 , 19:43   Citovat  

Jasně, ať to zkusí, aspoň konečně vyloučíš to řízení.

Ad. subframe, no v podstatě cokoliv nedotaženýho na podvozku by mohlo způsobovat nějaký zvuky, ale vycházel jsem zo toho, že když to bylo 3x kontrolovaný, tak by si někdo snad všiml...

Ad. origo tlumiče, v tom případě možná stojí za úvahu sportovní podvozek, protože orig. tlumiče + uložení vyjdou dráž než kompletní sport podvozek včetně uložení a pružin.

Teď tak přemýšlím jestli si to nekupoval od týpka co tu psal, že ty Bilsteiny dával preventivně, aniž by orig. dělali nějaký problémy. Možná tím zadělal na problémy novýmu majiteli..

Každopádně to dotažení středový matky tlumiče, by taky stálo za pokus. Mrk

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.6.2017 , 20:19   Citovat  

No já jsem si skoro jistej, že ten majitel zde na HC nebyl. Protože si myslím, že jinak by to tady i prodával. mám klasické bilsteiny a mají najeto docela málo - 30k a už jsou hyn? Příjde mi to sice divné, ale třeba už měl ty origo tlumiče načatý a chtěl to preventivně jak píšeš ... Budu dávat info když se dozvím něco nového.

Jinak jsem četl. že origo tlumiče jsou prostě best v tom, že dlouho vydží a jsou na to auto v podstatě dělané. Jaký sport podvozek máš namysli? Já se právě bojím, aby to zas nebylo pak moc tvrdý a nebo se to rychle neodrovnalo. Ale to stejně předbíhám....

Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 6.6.2017 , 20:26   Citovat  

Patrně myslí Showu sport suspension...příplatkovou na acco.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.6.2017 , 22:28   Citovat  

Stepa napsal:
Patrně myslí Showu sport suspension...příplatkovou na acco.

No to bych samozřejmě bral hned ale cekat půl roku se mi moc nechce a nevím jestli můžu Velmi šťastný, zatím

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.6.2017 , 22:46   Citovat  

Jo, přesně to jsem měl na mysli. Narozdíl od 7G byla na 8G loni k dispozici hned. Zřejmě se jich prodá víc, i když teoreticky to mohlo bejt třeba díky nějaký nevyzvednutý objednávce. Za dotaz nic nedáš. Jen podotýkám, že v katalogu je jen pro 2.4, ale jde i na 2.0 a amíci je cpou i na TSX V6.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.6.2017 , 9:32   Citovat  

Tak pokud by byla Showa dostupná na A8G, tak ji beru samozřejmě hned - to by bylo super. Záleží čím bude to klepání.

Ještě jsem našel napříkald tohle video tudy odkaz , kde je to klepání slyšet fakt hodně, neřeknu, jestli je identické s tím mým na 100% ale tváří se hodně podobně. Ve videu ten chlápek píše, že musel vyměnit Spodní ramena a ball jonts - problém odstraněn.

Dívám se do faktur a repas předních spodních ramen proběhl ve 151 tisících v Autoelegance v Brně. Těžko říct, z jakého důvodu ale je to dost málo tkm na repas. Současně s tím byly udělané uložení pro přední a zadní stabíky. A výměna vzpěr předních stabíků za neorigo.

Ono se to ze všech videí špatně řeší, může to být fakt skoro cokoli...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.6.2017 , 9:10   Citovat  

Aktuální informace:

Řízení je nakonec vyloučené. Ale je to na dobré cestě. Je pravda, že problém se zhoršuje a proto to dřív nebylo tolik patrné a nedařilo se mi to moc ukázat. Teď už je to patrné dost. Znovu proběhla kontrolova celého podvozku. Nakonec jsme se jeli projet a měl jsem možnost zvuk mechanikovi předvést.

Na porovnání jsme měli ještě druhé A8G. Když jsme zkoušeli tlumiče na tom mém, tak se v uložení úplně hýbalo - asi tlumiče byly možná i špatně přidělané od předchozí výměny co dělal někde po domácku původní majitel. Ten druhý accord měl tlumiče úplně pevné, vubec se to nehlo. Takže aktuálně mám objednanou Showu, na kterou se dost těším.

No a nakonec jsme zjistili, že onen bouchající zvuk asi způsobují vnější klouby poloos. Sice to má netypický projev ale mám tam větší vůle než jiné auta a taky když se s tyčkou zatahá razantněji rukou, tak jde slyšet klepavý zvuk v podstatě identický, akorát ne tak hlasitý.

Není samozřejmě 100% jisté, že tyhle dvě opravy problém vyřeší ale ty klouby stejně nikdy nebyly měněné a dřív nebo později by mě to čekalo při nájezdu 200k, tak jsme objednal OEM..

Snad už teda budu spokojen, minimálně mám radost že jsme se někam posunuli... Bude to i tak pálka ale kdyby to bylo ještě to řízení, výjde to daleko na víc. Jen doufám, že pak na auto nebudu muset delší dobu sáhnout Velmi šťastný ... ale známe to u ojetin...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.6.2017 , 9:20   Citovat  

Ty jo... Dnes rano jsem na tebe myslel, ze ti napisu at mrknes jeste na poloosy. Obecne s nima byly problémy. Myslim ze jsem ti to uz psal, ale porad se to motalo kolem toho rizeni. Rikal jsem ti ze tomu moc neverim! Nicmene kolik stoji nova showa a kolik ty nove poloosy. To bude podle me strasna darda ne???

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.6.2017 , 9:34   Citovat  

Díky, u těch poloos se to sice projevuje dost zvláštně (alespon podle mechoše) ale věřím tomu, že to bude ono. Žádné vibrace do volantu ani bouchání při plynu během zatáčení nemám (měl jsem to takhle na civicu a pak se urvala poloosa Velmi šťastný ). Jen doufám, že to bude opravdu ono Úsměv

Showa výjde na 24 tisíc + práce.
Vnější klouby poloos na 7500 1ks - takže oba cca 15k + práce.

Na ty ceny už si zvykám, co se dá dělat. Měl jsem koupit auto s nájezdem 60k a ne 200k Velmi šťastný . Moje chyba. A taky předchozího majitele. Ale chci to mít všechno v pořádku.

No pořád to sakumprdum výjde rozumněji než kdyby to bylo to řízení + třeba tlumiče...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.6.2017 , 9:40   Citovat  

njn... ono bohužel se nevyplati jit do neceho jiného nez do OEM, protože kvalita aftermarketu je o dost niz. Spis si s tim udelas problém a ve finále financne na stejno. Tohle plati hlavne u tech poloos OK

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.6.2017 , 10:40   Citovat  

krtekm napsal:
njn... ono bohužel se nevyplati jit do neceho jiného nez do OEM, protože kvalita aftermarketu je o dost niz. Spis si s tim udelas problém a ve finále financne na stejno. Tohle plati hlavne u tech poloos OK

Ano, to máš pravdu. proto jsem do toho šel.

Ale třeba často jsem slýchával, že bilstein je dobrá značka tlumičů. Ty moje mají najeto asi 30 tisíc a jsou KO. Pochybení možná bylo i na straně mechanika co to dělal, protože mému mechanikovi se to zdálo fakt podezřelé, že to takhle v tom uložení moc chodí... Já myslím, že ta showa bude pecka.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.6.2017 , 10:50   Citovat  

Njn, tak stane se no. Ja když resil to klepani, tak jsem se taky zamereil na ty poloosy. Když zaberu za vnitrni kloub tak tam lita jak pipik v trenkach. Nepripada mi to normalni, mel bych mit najezd 160k. Na druhou stranu si nejsem jisty jestli to muze nejak klepat, když auto jede. Bud zpomaluje nebo tlaci do predu a tim padem by ta poloosa mela byt vždy jakoby zaprena. Nevim no... Vetsinou se projevuji vibracemi do volantu, nebo krupanim když tocis volantem. Ale moznosti je fakt spousta asi.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.6.2017 , 10:56   Citovat  

Právě že je to divné, jako s jistotou že to vyřeší problém říct nemůžu ale modlím se, aby to bylo tím. Hlavně že je nějaký posun.

Mě to tiž jakoby lítá nahoru dolu když je větší otřes, najedu kolem do díry atp.. proto ten kovový zvuk kov na kov. Nedivil bych se, že to byl právě ten zvuk co to dělalo na STK...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.6.2017 , 12:55   Citovat  

No ja jdu na STK v zari... Tech pazvuku jsem se zbavil, ale po delší době stále citim nejakou vuli kterou jsme tady delší dobu resili. Takze mam v palu prave se na trepadle zamerit i na ty poloosy. Protože tou vuli v ni si taky nejsem jist. Protože je to celkem vaha, a ikdyz leze primo do převodovky, nedivil bych se kdyby to bylo citit i v rizeni jako celku. Samotne rizeni vuli nemá, ale je citit ze tam v te oblasti něco klepne.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.6.2017 , 13:07   Citovat  

Vyměnit jedu za měsíc přesně. Dříve není čas. Snad mi nevyskočí poloosa z kloubu Úsměv No jinak snad budeš mít štěstí. Já dám určitě vědět jak jsem dopadl. V každém případě kdyby ti auto dělalo takové bouchání jak mě, asi to řešíš mnohem víc. Jde to slyšet všude kolem kdyz prejedu i přes menší nerovnosti Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.6.2017 , 13:14   Citovat  

nene. není to vůbec nejak drasticke. z globálního pohledu to nedela skoro vůbec, a kdyz tak to slysim a citim jen ja jako ridic. ale znas to, neda ti to a neda. nesmí klepat proste nic HaHaaa

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.6.2017 , 13:32   Citovat  

Hele jedna mozna uplne stupidni otázka. Není to auto snizene??? Respektive není ted s tim neoriginalnim podvozkem niz nez s originalnim? Protože jestli ano, tak by to mohl byt problém. Nekde jsem to videl popisovane tak, ze pokud se auto snizi, trpi vnitrni klouob - tripoid. Protože pracuje v poleze vyrobcem neuvazovane, narazi ty tri kaminky na zadni stenu ulozeni te hvezdice. Pak vznikaji otisky prave na te stene. Urcite se na to zamer az ti je budou menit a podivej se na to. Zkusim ten clanek ještě najit...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.6.2017 , 13:38   Citovat  

Tak bylo to rychle. Clanek je tady: tudy odkaz

První dva obrazky ukazuji jiny problém, takjici se vibraci při nizkych rychlostech při akceleraci. poslední obrazek pak otisky na zadni stene ulozeni. To ze by neoriginalni podvezek byl niz/vis nez original není nic nového. Stava se to relativne bezne. Je to jen teorie, a spis upozorneni aby sis tu starou polosu pak prohlidl. I to pak podle me muze vest k tomu, ze je ten vnitrni kloub vic vychozenej. Dokonce az tak ze pak mlati.

A jen tak pro info, ja mam snizeny podvozek, mam tam ty otisky a mam ten kloub volnejsi pořádnej výtlem

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.6.2017 , 13:49   Citovat  

Díky za článek, někde jsem ho viděl ale opravdu nevím jestli ten podvozek je snizenej. Neměl by určitě být protože je to úplně klasická, nejlevnější verze bilsteinů (modrá) na A8G. Ale podle me jě to i tak shit. Ale obecně víc snad zjistím až to projde výměnou. jen doufám, že nevyměním kloub a pak bude špatná i poloosa a zase budu muset cekat na další servis atd.. Smutný Never ending stoooooorýýýý

Jinak teda mě nic vubec nevibruje...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.6.2017 , 13:57   Citovat  

no, ono to nemusi byt snizeny jakoze ucelne. proste reknou ze to tam pasuje a neresi ze je to niz...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2017 , 11:02   Citovat  

Tak se zdá, že je po problému.

Vyměnil jsem komplet tlumiče - Showa , a oba vnější klouby poloos. Zjistilo se, že klouby po demontáži jsou KO ale problém s klepáním stále přetrval...

už jsem myslel, že to bude nějaký velký problém a dalších X tisíc navíc a nakonec se zjistilo, že předchozí majitel, který si nechal měnit přední kotouče a desky u nějakého kamaráda mechanika to pěkně podělal. Asi se mu nechtělo během výměny desek nějak čistit držák a nějaké dosedací plochy, které reznou a zanáší se (moc tomu nerozumím) a tak místo toho na brusce obrousil kus nových desek (ale asi mu hodně ujela ruka). Tím tam vznikla vůle a při průjezdu nerovností to čím dál víc a víc bouchalo, ty desky...

Auto mám ještě stále v servise, protože se budou kupovat ještě nové desky, ale věřím, že to problém vyřeší a bude klid. Tlumiče i poloosy stejně byly potřeba, tak doufám, že mám "nové auto" a nebudu na to muset delší dobu sáhnout...

Třeba to nakonec někdy někomu také pomůže. A díky všem za snahu pomoct a reakce. Tohle by asi málo koho jen tak napadlo. VTEC

Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2017 , 11:26   Citovat  

Gratulace, že si to vyřešil...ale nezlob se na mě, ti mechanici ke kterým jezdíš jsou dřeváci, když Tě nechali sypat prachy do spousty věcí, které nebyly potřeba a stačilo koupit desky za litr...tohle prostě musí odhalit, jestli se živí opravou aut. Prostě to jsou vyměňovači.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2017 , 11:26   Citovat  

Jeeeezis... Vzpominas si jak jsem psal ze se mel ten stenjny problém a ukazalo se zeje to brzdama??? Nicmene s poloosama si chybu urcite neudelal a Showa je podle me nejlepší reseni pro tohle auto. Tak ted snad uz bude jen slouzit!

ite je teď offline  ite
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2017 , 11:36   Citovat  

Po bitvě je každý generálVelmi šťastný
Stepa napsal:
Gratulace, že si to vyřešil...ale nezlob se na mě, ti mechanici ke kterým jezdíš jsou dřeváci, když Tě nechali sypat prachy do spousty věcí, které nebyly potřeba a stačilo koupit desky za litr...tohle prostě musí odhalit, jestli se živí opravou aut. Prostě to jsou vyměňovači.

Obsah fóra Honda-club.cz   
zvuk z nápravy - asi prednej
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina