Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 37, 38, 39 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Strana 38 z 246
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 8.7.2017 , 11:48   Citovat  

cvt srpen, manuál píšou 3 a více kusů říjen Mrk
jeden stříbrný exe mají na Moravě, ale já ho budu mít za lepší cenu u zdejšího dealera Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.7.2017 , 11:54   Citovat  

xenon04 napsal:
sedan, executive 1.5 manuál, lunar silver Honda

Jdeš z praktického kombi do nepraktického sedanu? To moc lidí asi nedělá...
   Návrat  
chrobok je teď offline  chrobok
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.7.2017 , 11:59   Citovat  

Do pytle, kdyby přišli s 10g tourerem tak si pro něj jdu hned! Úsměv Tak musím počkat až odroste druhý prcek, jak nebudu muset vozit kočár, tak beru hatche Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.7.2017 , 12:01   Citovat  

kombi zůstává manželce, takže já už si můžu dovolit něco míň praktickýho Úsměv
   Návrat  
Aviaczek je teď offline  Aviaczek
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.7.2017 , 13:01   Citovat  

Tak dneska jsem byl projet Sport s CVT. Z te prevodovky mam smisene pocity, porad nevim co by mi sedelo lepe. Nevite nekdo, kde se da v okoli Prahy (stredoceskem kraji) projet 1.5 v manualu? Prekvapili me na Jarove. Porad se chvastaji, jak jsou jediny dealer v Praze a nemaji k dispozici manual.

Jinak se tam na showroomu hezky vystavovala Sport plus stribrna.. Az me prekvapilo, jak dobre to v te barve vypada. Úsměv
   Návrat  
sandu_cz je teď offline  sandu_cz
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.7.2017 , 16:41   Citovat  

Aviaczek napsal:
Tak dneska jsem byl projet Sport s CVT. Z te prevodovky mam smisene pocity, porad nevim co by mi sedelo lepe. Nevite nekdo, kde se da v okoli Prahy (stredoceskem kraji) projet 1.5 v manualu? Prekvapili me na Jarove. Porad se chvastaji, jak jsou jediny dealer v Praze a nemaji k dispozici manual.

Jinak se tam na showroomu hezky vystavovala Sport plus stribrna.. Az me prekvapilo, jak dobre to v te barve vypada. Úsměv

O AutoJarove radši nebudu komentovat, jediný slušný člověk je tam pan Píchl, ostatní nic moc... bohužel v Praze jsou opravdu jediný dealer ... jediné zkusit zavolat třeba v Příbramí (tam měli v manuálu) nebo v Mladé Boleslavi. Já jsem jel s tím CVT a teď jak mám v manuálu tak vůbec nelituji ze jsem si ten manuál vybral OK
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 8.7.2017 , 17:07   Citovat  

Pribram i Kolin maji 1,5 v manualu
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.7.2017 , 17:13   Citovat  

I Šmucler...
tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.7.2017 , 18:16   Citovat  

piskot napsal:
I Šmucler...
tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz

Mají to v prodeji ale to neznamená že budou dělat testovací jízdy Mrk lepší je zavolat předem a zjistit to je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.7.2017 , 19:10   Citovat  

v ústí nad labem jsem se projel v
modrý 5D 1.0 MT executive
modrý 5D 1.5 MT sport plus
černý sedan 1.5 CVT elegance
   Návrat  
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.7.2017 , 20:30   Citovat  

Proč jsi dal přednost sedanu před hatchem? Lepší komfort od podvozku? Nebo jsi zkrátka potřeboval něco méně, jak to mám říct, extravagantního?

xenon04 napsal:
v ústí nad labem jsem se projel v
modrý 5D 1.0 MT executive
modrý 5D 1.5 MT sport plus
černý sedan 1.5 CVT elegance
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.7.2017 , 22:48   Citovat  

asi stárnu Velmi šťastný šel jsem z coupe přes hatche do kombi, takže na řadě je sedan Velmi šťastný

teď vážně, sedan se mi zkrátka líbí víc (i když i ten je dost extravagantní)
5D prestige (bez těch koncovek) pak stojí stejně jako sedan executive... takže za stejný peníze beru větší (pro mě i hezčí) kus auta Úsměv

než se King vytasí s recenzí, tak zatím nějaký čtení tady Úsměv
tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.7.2017 , 16:22   Citovat  

Tak mám za sebou prvních 500km na kterých Civic si vzal celkem 36l benzinu, prům.spotreba vyšla na úrovni 7,3l/100km, o jeden litr min než ukazuje palubní počítač, styl jízdy nebyl vůbec na spotřebu Velmi šťastný OK H+
   Návrat  
rudy5 je teď offline  rudy5
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.7.2017 , 20:10   Citovat  

Tak ten palubak meria dost mimo teda s takou odchylkou.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.7.2017 , 20:45   Citovat  

rudy5 napsal:
Tak ten palubak meria dost mimo teda s takou odchylkou.

Jj, ještě ten dojezd není správný, předtim jak jsem natankoval plnou nádrž tak mi ukazovalo jen 50km, ale víc jak 36L nešlo do nádrži, i když dle výrobce mělo by být 46L...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.7.2017 , 23:09   Citovat  

xenon04: recenze vesměs pochvalé. OK Škoda, ze ten sedan nemá vyklopné celé zadní dveře i se sklem. Bylo by to praktičtejší. C10G hatch mi na můj vkus přijde celkem extravagantni a vyzývavej, designově úplnej hot hatch. Pro určité typy řidičů bude určitě výzva ho vyškolit. Sebekriticky nejsem typ řidice, který soupeří. Jezdím spíš tak nejak predpisově, na pohodu. Když je někdo pomalejší než já, tak ho předjedu. A naopak. Ploužit se devádesátkou v hatchi 1.5 vtec turbo mi nějak k tomuhle autu nesedí. HaHaaa

sandu: spotřeba není fakt špatná. OK U C9G tourer mi spotřeba na palubaku přesně sedí s dotankovaním do plné. Ty chybičky PP asi snadno vyreší upgrade softu. Když mi palubák zahlásí právě dojezd 0km a natankuju, tak tam nedám víc jak 44 litrů. Prostě těch 6 litrů je rezerva na 90km. Z mého pohledu je to zbytečně velká rezerva a dojezd je tak zbytečně pesimistický (mohl by být klidně o 50km delší).
   Návrat  
Aviaczek je teď offline  Aviaczek
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.7.2017 , 9:57   Citovat  

Diky za tipy panove, obvolam to a zajdu se projet.. Uvidi se jestli zustane 9g, nebo me opusti rozum a pujdu do X Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.7.2017 , 12:01   Citovat  

anunaki napsal:

sandu: spotřeba není fakt špatná. OK U C9G tourer mi spotřeba na palubaku přesně sedí s dotankovaním do plné. Ty chybičky PP asi snadno vyreší upgrade softu. Když mi palubák zahlásí právě dojezd 0km a natankuju, tak tam nedám víc jak 44 litrů. Prostě těch 6 litrů je rezerva na 90km. Z mého pohledu je to zbytečně velká rezerva a dojezd je tak zbytečně pesimistický (mohl by být klidně o 50km delší).

tak ja se nestěžuji na spotřebu, jen na ten palubák, který není vůbec přesný co se týka spotřeby a dojezdu Tak to valím bulvy Mám za to že u Hondy je to standardní věc, služební CRV a 9G Tourer máji úplně stejný, jen jsem si myslel že třeba u CXG to bude lepší
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 10.7.2017 , 12:49   Citovat  

však jsem psal, že spotřebu nemáš vůbec špatnou. Úsměv

Vidíš, já s 1.8 iVTECem mám úplně opačnou zkušenost. Koukám do Fuelia a PP souhlasí s dotankováním většinou přesně, teda až na pár odchylek 0.1 l/100km.

sandu_cz napsal:
tak ja se nestěžuji na spotřebu, jen na ten palubák, který není vůbec přesný co se týka spotřeby a dojezdu Tak to valím bulvy Mám za to že u Hondy je to standardní věc, služební CRV a 9G Tourer máji úplně stejný, jen jsem si myslel že třeba u CXG to bude lepší
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.7.2017 , 12:50   Citovat  

sandu_cz napsal:

futr lepsi kdyby ukazoval o litr dva mene jako u BMW a podobne Velmi šťastný ,zlaty casy kdy hondy nemely palubak Velmi šťastný

zaklad je vedet jakej to je realni rozdil ,pak je zbytecny to resit ,mne spis furt trapilo proc hondy nemaj vyrovnavaci nadrzku na olej pořádnej výtlem
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.7.2017 , 12:59   Citovat  

tak jsem asi spatne pochopil(jazykova bariera) Úsměv ja nemám problém se skutečnou spotřebou, jen mi trochu vadi ten palubak(jeho přesnost) ale není až tak velký problém Velmi šťastný ja jsem vůbec očekaval že budu mít vyšší tu spotřebu, třeba kolem 9-10 Velmi šťastný ale jsem moc rad za těch 7,3 ))

ted přemýšlím, zda bych šel do výměny oleje a filtru dřiv třeba v 5tis km nebo mám nechat na těch 10tis km co je dle knižky první výměna oleje? v PELE-SI mi nabidli že maji zdarma pickup servis (přijedou do Prahy pro auto, budou si učtovat jen material a práce a potom přivezou zpět).. někdo mi říkal že na Jarově hodinové sazby maji mnohem vyšší něž v okoli Prahy
   Návrat  
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.7.2017 , 13:54   Citovat  

Ahoj,
mám dotaz na uživatele CXG, týkající se specifikace motorového oleje. Koukněte do manuálu a podívejte, co tam smí. To, že tam bude Honda preferovat 0W20 ACEA A5, mi je jasné, ale je možno i alternativu? Taková ta formulace "není-li k dispozici originální olej Honda green, OW20 ... lze použít 0W30, 5W30 ACEA A3, ACEA A5... "
Zajímalo by mě, co do nových turbo motorů v EU Honda předepisuje.
Díky za ochotu je to dobrý

Jen na okraj, já bych první olejovou náplň v motoru určitě měnil dříve, než po dvou letech, nebo 20.000 km.
   Návrat  
marwek201 je teď offline  marwek201
PříspěvekZaslal: 10.7.2017 , 14:27   Citovat  

sandu_cz napsal:
Tak mám za sebou prvních 500km na kterých Civic si vzal celkem 36l benzinu, prům.spotreba vyšla na úrovni 7,3l/100km, o jeden litr min než ukazuje palubní počítač, styl jízdy nebyl vůbec na spotřebu Velmi šťastný OK H+

Nechapem ako ti to moze tak nepresne ukazovat, za 1800 km mam 6,1L, realne neviem ale nizsie to nemoze byt.
Poslednych cca 700 km jazda po dialnici a statie v kolone asi 5 km ale spotreba o deci dole, zatial fajn, musim si prepocitat realne spotrebu
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 10.7.2017 , 14:29   Citovat  

Jopeeeno napsal:
Ahoj,
mám dotaz na uživatele CXG, týkající se specifikace motorového oleje. Koukněte do manuálu a podívejte, co tam smí. To, že tam bude Honda preferovat 0W20 ACEA A5, mi je jasné, ale je možno i alternativu? Taková ta formulace "není-li k dispozici originální olej Honda green, OW20 ... lze použít 0W30, 5W30 ACEA A3, ACEA A5... "
Zajímalo by mě, co do nových turbo motorů v EU Honda předepisuje.
Díky za ochotu je to dobrý

Jen na okraj, já bych první olejovou náplň v motoru určitě měnil dříve, než po dvou letech, nebo 20.000 km.

IMG_20170710_152906.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_20170710_152906.jpg, 1.89 MB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.7.2017 , 14:51   Citovat  

marwek201: díky moc.

Hm, tak toho jsem se bál. Pro EU jen oleje 0W20, bez alternativy. Trochu a docela zádadně si tam ale protiřečí, nebo to mají špatně přeložené. Protože olej OW20 (ACEA A5 - eko se sníženou HTHS viskozitou) nemůže mít specifikaci ACEA A3 (oleje s normální a poctivou HTHS viskozitou). Jsem zvědavý, co do těchto motorů budou nalévat v Hondě při výměnách. Protože ve zdejší Hondě mohli a také používají vhodnější a pro motor bezpečnější olej (v manuálu mám 0W20 ACEA A5, nebo alternativně 0W30, 5W30 ACEA A3), než tu eko olejo vodu 0W20. Toť otázka.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.7.2017 , 15:01   Citovat  

marwek201 napsal:
Nechapem ako ti to moze tak nepresne ukazovat, za 1800 km mam 6,1L, realne neviem ale nizsie to nemoze byt.
Poslednych cca 700 km jazda po dialnici a statie v kolone asi 5 km ale spotreba o deci dole, zatial fajn, musim si prepocitat realne spotrebu

tudy odkaz budu tady davat další údaje, až natankuju plnou...ale opravdu to takhle je, viz foto

IMG_3927.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_3927.JPG, 2 MB
   Návrat  
King je teď offline  King
2 háčka
PříspěvekZaslal: 10.7.2017 , 15:22   Citovat  

sandu_cz napsal:
https://www.spritmonitor.de/en/detail/850776.html budu tady davat další údaje, až natankuju plnou...ale opravdu to takhle je, viz foto

Spotřeba super, ale ten palubák, to je haluz. Tak to koukám! Na druhou stranu je dobré, být vždy příjemně překvapen. Mě auto na krátkých trasách kecá až 0,7 do mínusu, na delších pak 0,2-03...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.7.2017 , 16:40   Citovat  

Jopeeeno napsal:
Ahoj,

pokud si nemylim, tak první vyměna oleje a filtru v servisce maji uvedeno na 10tis km, ale chci to udělat prostě dřív, třeba 5-6 tis kč. Mrk
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 10.7.2017 , 16:59   Citovat  

sandu_cz napsal:
pokud si nemylim, tak první vyměna oleje a filtru v servisce maji uvedeno na 10tis km, ale chci to udělat prostě dřív, třeba 5-6 tis kč. Mrk

20tis. km ale pojdem tiez skor.

Btw, prvykrat som vidrl na ceste CXG a dedko z estonska na Slovensku Velmi šťastný Cervena farba tiez vo sporte:D
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.7.2017 , 17:00   Citovat  

sandu_cz:
Pokud by byla v servisním plánu u CXG uvedena výměna 1. olejové náplně a filtru v 10.000 km, tak to by byla Honda fakt exot. Za mě v dobrém slova smyslu, pro lidi, šetřící provozní náklady auta, spíše opačný efekt. Bohu žel, takových je stále dost.
Článků a odborných statí na téma včasných (dřívějších) výměn olejů už bylo napsáno víc než dost a de facto uděláš jen dobře. Já to vylil po 2.000 km.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 37, 38, 39 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina