Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 74, 75, 76 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Strana 75 z 137
JurajP je teď offline  JurajP
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.7.2017 , 20:23   Citovat  

mne predali taku co mali na sklade. som povedal farbu a taku predali. aj si to nejak obrusil?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.7.2017 , 20:34   Citovat  

Stačí to otevřít, nepáchne to po acetonu. Nebrousil jsem nic, stačí jen odmastit. Jiná situace by byla, kdyby tam už byla rez, což zřejmě nebude Tvůj případ. Pokud si s tím vyhraješ, nebude to téměř vidět. Jeď fakt s citem.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.7.2017 , 18:37   Citovat  

Dnes som pisal do servisu AM servis plus Brno, ci mozem prist na servisnu prehliadku s vlastnym olejom. Odpovedali mi
citace:
Vlastní olej si také můžete dodat. Tímto ale přijdete o 8let premium quality program- prodlouženou záruku na vybrané díly (motor,převodka)  a el. řídící jednotky ve vašem voze.

Ja si chcem doniest 0w-30 A3, ktory je aj v uzivatelskej prirucke ako doporuceny. Neviem, preco by som mal prist o zaruku. Nevravel niekto, ze servis v Brno-Zidenice je dobry? Zas naliat si sracku 0w-20 nechcem a takisto 8 rokov zaruka mi pride ako marketing, a neviem kto by realne 8 rokov chodil do autorizovaneho servisu Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.7.2017 , 20:09   Citovat  

Tak to čumím. Jak můžeš porušit záruku olejem, který je doporučený výrobcem?!!!! To je sprosté vydírání.
Si udělej prázdninový výlet do Frýdku-Místku. Tam jsem vzal svůj olej 0W3 ACEA A3 a no problemo Honda

Edit chybička se vloudila, 0W30, samozřejmě.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.7.2017 , 20:52   Citovat  

mozno by som tam zasiel, ale ukazuje mi do prehliadky 990km, to uz nedam. Aj to mi je take zvlastne, pretoze na 1. servisnej som bol, ked som mal 18989km. este som nepresiel 20 000km a uz mi ukazuje servisnu.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 25.7.2017 , 21:06   Citovat  

Tak o tom v Bolce neřekli ani slovo... to mi hlava nebere A jak přijdu kvůli oleji o záruku na elektriku? to mi hlava nebere
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.7.2017 , 21:19   Citovat  

neviem, ako ti olej poskodi elektriku Velmi šťastný. ale myslim, ze ked sa ti nieco s elektrikou pokazi, tak to mozu aspon na co zhodit, aj ked suvis to nema absolutne ziadny. tie servisy su vychcane k*rvy
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.7.2017 , 22:21   Citovat  

Tipuju, že tam jde o ojebávku ve smyslu nemožnosti garance kvality oleje, co si přineseš a tím padne celá premium záruka.
   Návrat  
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.7.2017 , 7:12   Citovat  

Za pár dní pojedu do Pardubic, tak se na to zeptám. Letos na druhé garančce jsem se domluvil na vlastním oleji (Mobil 1 New Life 0W-40) a bez problémů. Podle mě to je nesmysl z jednoho prostého důvodu. Servis by Tě na to měl předem upozornit. A to se nestalo. Jen blázen by do toho dobrovolně šel, tzn. trvat na vlastním oleji a přijít tak o Premium záruku. Hondě zrovna ve spolehlivosti částí, které pokrývá premium záruka věřím, ale 100% spolehlivého není nic.

Jopeeeno napsal:
Tak to čumím. Jak můžeš porušit záruku olejem, který je doporučený výrobcem?!!!! To je sprosté vydírání.
Si udělej prázdninový výlet do Frýdku-Místku. Tam jsem vzal svůj olej 0W3 ACEA A3 a no problemo Honda

Edit chybička se vloudila, 0W30, samozřejmě.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.7.2017 , 8:59   Citovat  

anunaki:
Přiznávám, že si sedím na vedení, protože jsem Tě asi nepochopil. Co se nestalo? Já o záruku nepříjdu, vlastní oil byl domluvený předem s vedoucím pobočky.
Navíc oil mám zakoupen od ofiko dealera Motulu pro ČR, kde odebírá i zdejší Honda (faktura uschována v servisce).
Ty máš v R18 povolený olej 0W40? To hledím, co vím, tak poface v EU končí maximálně na 0W30, 5W30... 0W40 bych chtěl taky, leč nelze. A New life je hooodně dobrý oil, jenže v EU pomalu končí, škoda ho, hold emise (zřejmě).
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.7.2017 , 10:08   Citovat  

To nevadí. Velmi šťastný Trochu to tedy rozvedu. Před garančkou jsem kontaktoval Hondu CZ, kde mi na použití vlastního oleje odepsali:

"Pro model CIVIC 1,8 i-VTEC je předepsaný olej specifikace ACEA A3/A5 nebo A5/B5 s viskozitou 0W-20. Z hlediska doporučených olejů Honda doporučuje originální olej Honda Oil HFE-20 0W-20 (Cena pro zákazníka 4L za 1940 Kč včetně DPH).

Při použití oleje jiných výrobců je nutné dodržet předepsané specifikace. Obecně se však autorizované servisy Honda použití vlastního oleje brání, protože nemohou převzít plnou zodpovědnost za provedenou údržbu, neboť nemohou ručit za kvalitu dodaného oleje. "

Kontaktoval jsem následně vedoucího servisu zda můžu dodat vlastní olej Mobil 1 0W-40, A3/B3. Mimochodem tenhle olej jsem vybral pro skvělý poměr jeho kvality a ceny. Neměli žádný problém. Vzpomínám si, že jsme při předávání vozu zabrousili do olejů a eko vodiček. Říkal mi, že motor R18 není vybíravý na olej, že snese skoro cokoliv, narozdíl od dnešních moderních přímovstřiků. Vodičce 0W-20 se jen smál. Vzpomněl jsem si v tu chvíli na vyjádření Hondy. Je to smutný, když výrobci/zástupci nejde o to, aby olej ochránil především motor a pro pochybnou eko úsporu vyžaduje 0W-20. Ptal jsem se ho na nové HR-V a říkal mi, že tenhle olej Mobil 1 New Life by mi tam nenalil.

Proto mě překvapilo vyjádření AM servisu plus Brno. Podle mě prostě a jednoduše nechtějí přijít o kšeft z oleje a tak vlastní olej odmítají a musí to nějak zdůvodnit. Asi nenapíší, že by přišli o zisk z oleje. Jasně, na to mají právo, jak mimochodem uvádí i zastoupení Hondy. Protože kdyby se mi něco stalo s motorem a zjistilo by se, že to bylo způsobenou nevhodným nebo nekvalitním olejem (což je samozřejmě apriori nesmysl), tak by zastoupení popotahovalo servis, co mi tam ten olej nalil a ne mě. To je logické, protože servis je vykonavatelem garanční prohlídky a má právo si určit, jaký materiál použije, protože to je na jejich zodpovědnost. Palmový olej z friťáku by mi tam asi nenalili, že? pořádnej výtlem

Jopeeeno napsal:
anunaki:
Přiznávám, že si sedím na vedení, protože jsem Tě asi nepochopil. Co se nestalo? Já o záruku nepříjdu, vlastní oil byl domluvený předem s vedoucím pobočky.
Navíc oil mám zakoupen od ofiko dealera Motulu pro ČR, kde odebírá i zdejší Honda (faktura uschována v servisce).
Ty máš v R18 povolený olej 0W40? To hledím, co vím, tak poface v EU končí maximálně na 0W30, 5W30... 0W40 bych chtěl taky, leč nelze. A New life je hooodně dobrý oil, jenže v EU pomalu končí, škoda ho, hold emise (zřejmě).
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.7.2017 , 10:19   Citovat  

včera jsem se celkem pobavil na STK... (btw. nevím, kdo vymyslel takový nesmysl... auto neprodávám, skončilo mi financování a chtěl jsem změnu ve VTP, člověk musí na evidenčku 400,- a pak ještě zaplatit poplatek za přehlášení 800,- Tak to valím bulvy )

vyfotit do systému VIN v motorovým prostoru je lahůdka Velmi šťastný
chvilku ho technik hledal, pak se zeptal, říkám netuším, předchozí model to měl za plastem pod stěračema...
taky že jo, prostřední díl se musí vysadit a VIN je na plechu směřujícím do motoru Velmi šťastný průhled minimální na kontrolu pohledem, natož tam cpát foťák Velmi šťastný
nakonec se i s mojí asistencí podařilo, ale tohle škodolibý umístění muselo dát hodně práce vymyslet Velmi šťastný
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.7.2017 , 10:27   Citovat  

xenon04 napsal:
...ale tohle škodolibý umístění muselo dát hodně práce vymyslet Velmi šťastný

Asi to je takhle blbě umístěný, aby se nedal štítek jednoduše vyměnit, kdyby to byla čórka Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.7.2017 , 10:53   Citovat  

volal som do jedneho servisu, a pytal som sa na vlastny olej a zaruku. zevraj to sa posudzuje tak, ze ci to suvisi s olejom. napr. zadretie motora, vznietenie, poskodenie nejakej kluky, alebo snimacov. ak sa pokazi klucka na dverach, tak to samozrejme s tym nesuvisi.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.7.2017 , 11:26   Citovat  

A co? Když se zákazník na vlastním oleji domluví se servisem, tak servis přebírá rizika. Já jsem dodal olej originál zabalený 4l + 1l na dolévání. Měl jsem i fakturu od oficiálního distributora, prostě že jsem to nekoupil na tržnici v Polským Těšíně. pořádnej výtlem Servis s tím neměl problém, tak to tam nalili. Je totiž jasný, že o auto mám zájem a nechci tam nalít nějakou sra*ku. Rozhodně kvalitní 0W-40 ochrání motor, který v 35°C pařáku jede celý den a vytáčí se, určitě lépe, než 0W-20. Nebavím se teda o oleji s nano částicema. To spíš vyhraju Super rentu, než že se R18 poškodí olejem Mobil 1 New Life 0W-40. Je to tam.

JurajP napsal:
volal som do jedneho servisu, a pytal som sa na vlastny olej a zaruku. zevraj to sa posudzuje tak, ze ci to suvisi s olejom. napr. zadretie motora, vznietenie, poskodenie nejakej kluky, alebo snimacov. ak sa pokazi klucka na dverach, tak to samozrejme s tym nesuvisi.
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.7.2017 , 13:11   Citovat  

Nechápu, proč by měl vlastní olej vadit... kdo a jak zkontroluje, co se tam doplňuje při úbytku mezi intervalama? to mi hlava nebere

Stepa: tady pro představu, kde je VIN Velmi šťastný
tím, že není přímo na kastli mi to naopak pro čórky přijde jednodušší (nepředpokládám, že to na technický budou odstrojovat celý) Úsměv

20170727.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
20170727.jpg, 443.93 kB
   Návrat  
Aviaczek je teď offline  Aviaczek
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.7.2017 , 13:26   Citovat  

xenon04 napsal:
včera jsem se celkem pobavil na STK... (btw. nevím, kdo vymyslel takový nesmysl... auto neprodávám, skončilo mi financování a chtěl jsem změnu ve VTP, člověk musí na evidenčku 400,- a pak ještě zaplatit poplatek za přehlášení 800,- Tak to valím bulvy )

vyfotit do systému VIN v motorovým prostoru je lahůdka Velmi šťastný
chvilku ho technik hledal, pak se zeptal, říkám netuším, předchozí model to měl za plastem pod stěračema...
taky že jo, prostřední díl se musí vysadit a VIN je na plechu směřujícím do motoru Velmi šťastný průhled minimální na kontrolu pohledem, natož tam cpát foťák Velmi šťastný
nakonec se i s mojí asistencí podařilo, ale tohle škodolibý umístění muselo dát hodně práce vymyslet Velmi šťastný

Vcera jsem podstoupil to stejne. Po zkusenosti, kdy jsem byl na evidencce s predfacem, jsem predem upozornil, kde se VIN nachazi. Technik tvrdil, ze je s tim obeznamen, ale fotil to 3x a porad nadaval jak to neni videt. Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.7.2017 , 13:42   Citovat  

anunaki:
Tak to jsem pochopil správně Velmi šťastný Domluvím, nemají problém, nalijou, zaplatím 1.500 peněz za prohlídku, včetně oil filtru a jedu. Nedomluvím, riskuji, a nebo mastně zaplatím Bueee Ne, teď vážně, to víš, že jde hlavně o money, vyvařit na litru oleje 300 Kč + prohlídka, a nebo jen za prohlídku, je sakra rozdíl. Snad jen trdlo obecné by nalilo do svého auta srajdu - panč z Ukrajiny, nebo podobné země.
U R18 to máš v poho, protože existuje už řadu let a byl mj. na W40 oleje konstruován, Ty mu tedy dopřáváš to, co v pohodě snese a bude si u toho chrochtat blahem, což u W20 jaksi není úplně top, že...
Vy.ral bych se na celé ty eko oleje, a taky, že jsem to hned udělal. Kluci z oil fóra mi sice taky radili W40 oil, ovšem nechtěl jsem riskovat. 1.5 i-VTEC & VTC je new motor, právě kontruovaný na ty eko srajdy, takže skočit rovnou do W40 jsem neměl odvahu. Navíc v naší Hondě mi to potvrdil i majitel, že W40 kategoricky nee, tak jako W20 - taky nee. Takže jakoukoli W30 s A5, A3. A jelikož mám motor rád, tak jednoznačně A3 a ester k tomu.
Na oil fóru máš ten Tvůj New life jako jeden z nejlepších olejů současnosti v rámci cena/výkon/vlastnosti je to dobrý
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.7.2017 , 14:42   Citovat  

Jopeeeno: Přesně to mi říkal v servisu ten vedoucí, že do HR-V by mi ten New Life rozhodně nenalil, že to je nový motor zkonstruovaný na nízkou viskozitu. Vadí mi, že tyhle lidi z praxe vědí, co je pro tyhle starší motory dobrý a maník z Hondy od stolu bude povídat o zlatém grálu 0W-20. Ať si tu vodu naleje do sekačky. sopťa sopťa
Škoda, že ten New Life prý končí. Mám ještě nerozdělaný litr na dolití a v té čtyřlitrové pixle taky něco zbylo. Narozdíl od zázraků z Boleslavy jsem nemusel dolívat ani mililitr.
Láká mě zkusit nějáký ten nano Millers Oils, jestli by to mělo vliv na výkon, spotřebu,... tak uvidím příští rok. Předtím se teda ještě zeptám v servisu, jestli mi ho tam nalejou. pořádnej výtlem

A tak jak HR-vo? Pořád spokojený? Přítelkyni se líbí, jenže já bych radši počkal na nějáký ten facelift s turbem a CVT. HaHaaa

Jopeeeno napsal:
anunaki:
Tak to jsem pochopil správně Velmi šťastný Domluvím, nemají problém, nalijou, zaplatím 1.500 peněz za prohlídku, včetně oil filtru a jedu. Nedomluvím, riskuji, a nebo mastně zaplatím Bueee Ne, teď vážně, to víš, že jde hlavně o money, vyvařit na litru oleje 300 Kč + prohlídka, a nebo jen za prohlídku, je sakra rozdíl. Snad jen trdlo obecné by nalilo do svého auta srajdu - panč z Ukrajiny, nebo podobné země.
U R18 to máš v poho, protože existuje už řadu let a byl mj. na W40 oleje konstruován, Ty mu tedy dopřáváš to, co v pohodě snese a bude si u toho chrochtat blahem, což u W20 jaksi není úplně top, že...
Vy.ral bych se na celé ty eko oleje, a taky, že jsem to hned udělal. Kluci z oil fóra mi sice taky radili W40 oil, ovšem nechtěl jsem riskovat. 1.5 i-VTEC & VTC je new motor, právě kontruovaný na ty eko srajdy, takže skočit rovnou do W40 jsem neměl odvahu. Navíc v naší Hondě mi to potvrdil i majitel, že W40 kategoricky nee, tak jako W20 - taky nee. Takže jakoukoli W30 s A5, A3. A jelikož mám motor rád, tak jednoznačně A3 a ester k tomu.
Na oil fóru máš ten Tvůj New life jako jeden z nejlepších olejů současnosti v rámci cena/výkon/vlastnosti je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.7.2017 , 15:36   Citovat  

anunaki:
Asi tak nějak, vybírám si servis podle přístupu a ne z nouze. No a v "mém" servise je vše v pořádku, za to třeba vedle, v Ově, by mi do HR-V dali jen 0W20 a basta.
Ano, New life končí a ten nástupce má mj. nižší TBN (alkalyckou rezervu). Na oil fóru o tom vcelku debatí a radost jim to nedělá.
Probírají tam i Millerse, a s ním je jeden uživatel se Subaru nespokojen ohledně spotřeby PHM, víc mu to papá. Ostatní vlastnosti ale chválí. Chce to pročíst celé, moc dat Úsměv
Dokud bude Motul s esterem a A3, určitě budu s ním. Dám klidně 1.500 za olej, ale ať má nějakou přidanou hodnotu Úsměv
HR-Vo v pohodě, 16.000 km, spotřeba fajn, motor se ještě trošku rozjel, nic nevrže, nerezonuje, netřepe, nebouchá - co víc si přát, volbu nelituji. Jsem zvědavý na facelift, ještě rok... VTEC
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.7.2017 , 16:00   Citovat  

mne na oleje.cz bol doporuceny, pre mna uplne neznamy, olej znacky Ravenol. Je to Raveno SSO 0W-30, ACEA A3 a API SN. Vyrabaju ho v Nemecku. Objednal som ho z Nemecka a s postovnym ma vysli 4L na 45e. Rozmyslal som nad Motul 0W-30 8100-Xlite, ale v obchodoch som ich moc nenasiel, a ked ano, tak cena za 1L bola tak 15e. Zevraj obsahuje aj esterovu zlozku.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.7.2017 , 17:30   Citovat  

S Ravenolem chybu neuděláš, je to tak, jak píší chlapi, slušný olej, ale Motul s Esterem je o level lepší.
Od Ravenolu beru oleje do převodovek a spokojenost.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.7.2017 , 7:20   Citovat  

este mam otazocku ku kontrole. palubny pocitac hovori, 930km do servisnej, ale podla tachometra a aby som dodrzal 20 000km interval, mam este 1100km do kontroly. neviete, co je zavazne? ten palubny pocitac to aj tak nejak zvlastne ukazuje, pretoze prejdem 20km a km do servisnej kontroly sa znizia o 30km. vsetko je to pocitac a vyhodnocuje to podla nejakych kriterii, ale podla mna je zavazne 1 rok alebo 20k km. Takto by mi mohol pocitac ukazat aj servisku po 5000km, co by bol nonsens podla mna.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.7.2017 , 7:42   Citovat  

Spíš než olej je důležitější jeho včasná výměna. Ideálně po 10-15.000 km. Každej olejář ti řekne, že je lepší vyměnit už klidně v 10tis km za obyč olej než tam nechávat 20tis km nějakej dražší olej byť s lepšíma parametrama. Jestli tam máš vodu 0W-20, tak to potěš koště.

JurajP napsal:
este mam otazocku ku kontrole. palubny pocitac hovori, 930km do servisnej, ale podla tachometra a aby som dodrzal 20 000km interval, mam este 1100km do kontroly. neviete, co je zavazne? ten palubny pocitac to aj tak nejak zvlastne ukazuje, pretoze prejdem 20km a km do servisnej kontroly sa znizia o 30km. vsetko je to pocitac a vyhodnocuje to podla nejakych kriterii, ale podla mna je zavazne 1 rok alebo 20k km. Takto by mi mohol pocitac ukazat aj servisku po 5000km, co by bol nonsens podla mna.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.7.2017 , 7:50   Citovat  

Jopeeeno: Ten Motul 8100 X-lite 0W-30 bych bral taky, ale cena přes 2.000Kč jen s estry je podle mě přemrštěná. Když už, tak bych zkusil novinku 2017 od Millerse, Nano motorsport olej CFS 0w30 NT+ resp. CFS 5w40 NT+. "Vysoce výkonný plně syntetický low-friction motorový olej vhodný pro sportovní a závodní aplikace. Sestaven z plně syntetických základových olejů s použitím polyalfaolefinů (PAO) a vícenásobných esterů (3estery) a optimálního množství ZDDP. Aditivován nanočásticemi pro razantní snížení tření, opotřebení součástí a pro zvýšení výkonu motoru - nyní s vylepšeným složením oproti původní CFS NT verzi." Je to tam.

Jopeeeno napsal:
S Ravenolem chybu neuděláš, je to tak, jak píší chlapi, slušný olej, ale Motul s Esterem je o level lepší.
Od Ravenolu beru oleje do převodovek a spokojenost.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.7.2017 , 8:05   Citovat  

anunaki napsal:
Spíš než olej je důležitější jeho včasná výměna. Ideálně po 10-15.000 km. Každej olejář ti řekne, že je lepší vyměnit už klidně v 10tis km za obyč olej než tam nechávat 20tis km nějakej dražší olej byť s lepšíma parametrama. Jestli tam máš vodu 0W-20, tak to potěš koště.

ked som kupil auto, bol tam 0w-20 ako u kazdeho, kto kupoval noveho civica. Ale prvykrat bol olej meneny az po cca. 19000km. Viem, bola to chyba, islo o nevedomost. Ked som sa zacal o to zaujimat, tak som si po cca. 11 000km vymenil filter aj olej sam natajnasa (shell 5w-30). Teraz ma caka 2. servisna, tak uvidim, ci si tam dam naliat ten Ravenol, alebo to necham na servis, ktory mi tam naleje 5w-30, pravdepodobne A5, a potom zas po 10k km vymenim sam.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.7.2017 , 8:25   Citovat  

anunaki:
To máš recht, Motul je drahý a dost, ale mám ho za nákupku - jednou za čas kámoš pustí žilou Úsměv Cenu tedy neřeším.
Millers je hoooodně fajn, ale Motul je o kapánek lepší, hlavně v HTHS viskozitě a TBN, což jsou důležité parametry...

Motul 0W30 Xlite

PROPERTIES
Viscosity grade SAE J 300 0W-30
Density at 20°C (68°F) ASTM D1298 0.853
Viscosity at 40°C (104°F) ASTM D445 68.7 mm²/s
Viscosity at 100°C (212°F) ASTM D445 11.9 mm²/s
HTHS viscosity at 150°C (302°F) ASTM D4741 3.6 mPa.s
Viscosity index ASTM D2270 171
Pour point ASTM D97 -54°C / -65.2°F
Flash point ASTM D92 232°C / 450°F
Sulfated ash ASTM D874 1.5% weight
TBN ASTM D2896 11.2 mg KOH/g

Millers oils OW30NT

SAE viskozita: 0w30 
Hustota při 15°C: 0.853 
Kinematická viskozita při 100°C: 11.1cSt 
Kinematická viskozita při  40°C: 62.2cSt 
Viskozitní index: 173 
Bod skápnutí: -51°C 
Bod vzplanutí: >227°C 
Viskozita při studeném startu -35oC (CCS): 6, 200cP
HTHS: 3.11 mPa.s
TBN: 10.11 mg KOH/gm

A samotný guru oil fóra Pitris (taky honďák) mi říkal, když jsem uvažoval nad změnou, že mám zůstat u Motulu, jelikož je to opravdu vynikají olej.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.7.2017 , 9:38   Citovat  

Jopeeeno:
Tak jasně, když ho máš za nákupku, tak není co řešit a za tu cenu asi nic lepšího není.
   Návrat  
michal.t je teď offline  michal.t
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.7.2017 , 10:40   Citovat  

JurajP napsal:

Tento týden jsem se o tom bavil s technikem na servisce - bylo mi řečeno, že počítač si zbývající kilometry do výměny oleje počítá sám ze stylu jízdy, provozních podmínek, atd. Měl jsem za poslední rok najeto jen něco přes 5 tkm, takže by mi prý měl olej vydržet v pohodě ještě další rok. (z čehož opravdu nemám obavy)

Žádné kritérium výměny po 1 roce tady není (zřejmě pokud ještě nebylo překročeno 20 tkm)... Stejně tak bych se nedivil, kdyby si auto řeklo o olej až daleko později po překročení 20tkm, např. ve 25 tkm, pokud by bylo provozováno extra příznivě.
Na druhou stranu, pokud budeš s autem „závodit“, možná bude vyžadovat nový olej už i po těch 5000 km.

Myslím že to takto dává i větší smysl, než jen paušlizovat limit 20 tkm a 1 rok.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.7.2017 , 10:57   Citovat  

anunaki:
Jestli mi ale utne olejovod, tak budu mít po ptákach. Ale víš co, dát dvojku za olej ročně nás nezabije.

S tím servisem a "hláškami" je to přesně tak. Je to popsáno v návodu na obsluhu. Dokonce to proměřuje i "ztížené podmínky", tedy rozdíl mezi klidnou, dravou, dlouhou jízdou, i popojíždky. Když jsem teď byl na roční prohlídce, měl jsem do výměny oleje dle BC ještě spousty času a km, přesto jsem to nechal vyměnit. Než tam jet jen k vůli oleje za půl roku, a nebo přejíždět ten původní, budu chodit jednou ročně (po + - 10.000 km).
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 74, 75, 76 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina