Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
zimní pneumatiky... zkušenosti, doporučení...
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
2
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... , 14, 15, 16  Další 
Zaslat odpověď

Strana 15 z 16
Carlos66 je teď offline  Carlos66
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2017 , 12:48   Citovat  

Já zkusím toto tudy odkaz
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2017 , 12:52   Citovat  

Aji ja je uz koupil... Uvidíme jak se budou chovat, necekam zadnou pecku ale pomer cena vykon se zda byt podle referenci vic nez dobrej. A na to jezdeni po meste a sem tam na hory to musí stacit. Zadny krepceni v zimne se u me nekona, takze SAVA byla pro me jasna volba Velmi šťastný

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2017 , 13:14   Citovat  

Dave898 napsal:
Jaja, ten stitek moc neodpovida skutecnosti. Dal jsem sem foto, protoze na pneumatikach maji 73db, tak abych to uvedl na pravou miru.

asi jsem to nepochopil ,takze jsou tizsi jako udavaj ? Velmi šťastný jestli jsi to meril ,tak to nebude asi odpovidat nikdy pac kazde auto je jinak odhlucneny ,ja je treba srovnam s letnimy conti 5 a hluk je na mem aute +- stejnej Úsměv

xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2017 , 13:20   Citovat  

Dave898 napsal:
Jaja, ten stitek moc neodpovida skutecnosti. Dal jsem sem foto, protoze na pneumatikach maji 73db, tak abych to uvedl na pravou miru.

zajímavý, těch 73dB mají i na jiných e-shopech Velmi šťastný

já objednal ty WinGuard Sport 2, uvidíme jestli budou hučet, poslední dvě zimy jsem jezdil Continental TS850, který mají podobný dezén a byly ok OK

Dave898 je teď offline  Dave898
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2017 , 13:23   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
asi jsem to nepochopil ,takze jsou tizsi jako udavaj ? Velmi šťastný jestli jsi to meril ,tak to nebude asi odpovidat nikdy pac kazde auto je jinak odhlucneny ,ja je treba srovnam s letnimy conti 5 a hluk je na mem aute +- stejnej Úsměv

Na e-shopu maji na stitku 73db, na pneu co mi dorazily je 70db. Cca minuly tyden jsme se tu bavili jestli vzit WinGuard nebo WinGuard 2 podle tech db. Tak jsem sem dal foto jaky stitek tam ve skutecnosti je.

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.10.2017 , 12:49   Citovat  

zajimave srovnani 17" 18" 19" tudy odkaz

haman85 je teď offline  haman85
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2017 , 10:50   Citovat  

Pozeral niekto z Vas, kde boli Vase gumy vyrobene? Vcera mi prisli nove gumy Continental WinterContact TS860 a trosku ma prekvapilo, ked som na gumach nasiel napis Made in Romania.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2017 , 11:51   Citovat  

Globalizace výroby, taky jsem byl překvapený - Nokian WR D3, made in Russia. I když v tomto případě to jsou vlastně sousedi Velmi šťastný

Mara008 je teď offline  Mara008
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2017 , 12:54   Citovat  

haman85 napsal:
Pozeral niekto z Vas, kde boli Vase gumy vyrobene? Vcera mi prisli nove gumy Continental WinterContact TS860 a trosku ma prekvapilo, ked som na gumach nasiel napis Made in Romania.

Tak jsi měl koupit Barumky. Jsem byl taky překvapený. Prvně mi obuli špatný rozměr 205/60 R16 a bylo to Made in Romania a teď ten správný 205/55 R16 čekal jsem, že budou třebas České, ale ono Made in Germany Velmi šťastný . Nevím, jestli to má nějaký vliv, ale aspoň pro dobrý pocit ...

Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2017 , 13:42   Citovat  

A neni to v dnesni dobe jedno kde je co vyrobene? Temer 99% elektroniky je vyrobeno v Cine a nikdo to neresi. Úsměv A jestli mate lepsi pocity jen pro to, ze je na necem Made in Germany... Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2017 , 14:13   Citovat  

Jasně Úsměv Pokud se bude dělat PDI v souladu s kvalitativními požadavky EU trhu, je mi de facto jedno, kde se to vyrábí, to bez debat. Měl jsem vytáhlý Connect a na něm štítek Pioneer Japan, made in China. Dneska si nevybereš Mr. Green

spoon je teď offline  spoon
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2017 , 22:46   Citovat  

Jopeeeno napsal:
Globalizace výroby, taky jsem byl překvapený - Nokian WR D3, made in Russia. I když v tomto případě to jsou vlastně sousedi Velmi šťastný

Neboj,maj to pod kontrolou..

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2017 , 23:02   Citovat  

spoon napsal:
Neboj,maj to pod kontrolou..

Zajímavý článek, díky je to dobrý Zaujala mě několikanásobná kontrola každé pneu, supr.

Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.10.2017 , 17:08   Citovat  

Kendik napsal:
A neni to v dnesni dobe jedno kde je co vyrobene?

Ne, není. Když už neberu v úvahu zařízení, tak minimálně materiály na jejich výrobu jsou v každé fabrice různé (i renomovaní výrobci berou "co se dá" a "odkud se dá", rozhoduje cena).

Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.10.2017 , 17:38   Citovat  

Dopis napsal:
Ne, není. Když už neberu v úvahu zařízení, tak minimálně materiály na jejich výrobu jsou v každé fabrice různé (i renomovaní výrobci berou "co se dá" a "odkud se dá", rozhoduje cena).
No prave Velmi šťastný I v Nemecku delaji a nedelaji smejdy. Úsměv Ted jsi mi to vlastne sam potvrdil. Napis "Made in ...." je jiz davno co se tyka kvality nic nerikajici udaj.

rudy5 je teď offline  rudy5
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.10.2017 , 21:50   Citovat  

Dopis napsal:

Nemas.pravdu v kazdej fabrike je material rovnaky od toho.isteho.vyrobcu su tam.na.nakupe.zmluvy.na mnozstva dodavky atd pre vyrobcu by to bola iba nevyhoda kupovat mat pre kazdu fabriku od ineho vyrobcu a vzdy je jedna cenntrala ktora to vsetko obhospodaruje .to neni dopravca kde ides iba po cene tam.sa.robia rozne testy a ine veci ktore to musia splnat

markos je teď offline  markos
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2017 , 1:29   Citovat  

Rudy nesúhlasím- teraz riešime transfer projektu / Ok nie su to gumy ale plecharina/ a uvažujeme o zmene pôvodu surového plechu -> teda jeden projekt bude od iného dodávateľa ako další pritom je to rovnaký zákazník. Takze nikdy nevieš co sa v internom procesi fabriky deje

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2017 , 10:29   Citovat  

Včerejší test zimních pneu na motoring.sk

tudy odkaz

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2017 , 12:04   Citovat  

rudy5 napsal:
Nemas.pravdu v kazdej fabrike je material rovnaky od toho.isteho.vyrobcu su tam.na.nakupe.zmluvy.na mnozstva dodavky atd pre vyrobcu by to bola iba nevyhoda kupovat mat pre kazdu fabriku od ineho vyrobcu a vzdy je jedna cenntrala ktora to vsetko obhospodaruje .to neni dopravca kde ides iba po cene tam.sa.robia rozne testy a ine veci ktore to musia splnat

To je hezká (naivní) teorie.
Praxe je ale jiná.
A nejedná se jenom o materiály.
Další věc, která ovlivňuje kvalitu jsou lidi.
Můžeš mít technické vybavení a procesy jaké chceš, ale vždy může selhat lidský faktor.
A myslím si, že mezi českým nebo německým kvalitářem bude oproti rumunskému velký rozdíl.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2017 , 14:01   Citovat  

markos napsal:
Rudy nesúhlasím- teraz riešime transfer projektu / Ok nie su to gumy ale plecharina/ a uvažujeme o zmene pôvodu surového plechu -> teda jeden projekt bude od iného dodávateľa ako další pritom je to rovnaký zákazník. Takze nikdy nevieš co sa v internom procesi fabriky deje

žena robí vo fabrike vysokopostaveného človeka majú závody asi v 15 krajinách centrála je v DE ak sa vyrába niečo spoločné tým myslím ten istý tovar napríklad v troch krajinách vždy tam idú v každej krajine do toho tie iste suroviny a nákup schvaľuje centrála v DE samozrejme že sa môže stať že nájdu niečo lepšie lacnejšie ale zase sa to bude používať po nekonečnom schvaľovaní a testoch a neviem čom všetkom aj v tých ostatných závodoch na tom danom výrobku.to isté je aj vo firme u nás
S tým plechom to môže byť pravda pretože to je iný projekt to máš ako ked sa vyrába KIA tak na jeden model môže ísť iný plech napr CEED a na SPORTAGE iný plech aj ked zrovna tu je všade rovnaký ale silne pochybujem o tom žeby mala každá CEED v rovnakom modelovom rade iné plechy to by musel byť iba odrb ako sa nedávno o tom písalo .

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2017 , 14:08   Citovat  

Petr 78 napsal:
To je hezká (naivní) teorie.
Praxe je ale jiná.
A nejedná se jenom o materiály.
Další věc, která ovlivňuje kvalitu jsou lidi.
Můžeš mít technické vybavení a procesy jaké chceš, ale vždy může selhat lidský faktor.
A myslím si, že mezi českým nebo německým kvalitářem bude oproti rumunskému velký rozdíl.

Kvalitár môže z istej časti prehliadnuť nejakú chybu "nedostatok" na gume ktorá môže vzniknúť pri lisovaní to je ale zväčša blbosť čo by bežný človek ani neriešil a myslím na kvalitu gumy to vplyv mať nebude , keby ste vedeli aké riešia kvalitári kraviny čoho si v živote bežný spotrebiteľ nikdy nevšimne v bežnom živote lebo to ani nikdy na aute neuvidí .

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2017 , 15:47   Citovat  

rudy5: tady se musím kluků zastat. Často jde o kvalitativně identické pneu, jindy je i u stejného typu, rozměru a všech indexů vlastnostmi o jinou gumu. Silně rozdílné vlastnosti měla např. Bridge Potenza RE050A. Originál vyrobený v Japonsku měl podstatně lepší jízdní vlastnosti a přesto paradoxně i vyšší nájezd, než kusy vyrobené v Maďarsku a tuším i jinde ve východní Evropě (Polsku? nevím už). Ověřeno spoustou majitelů a jejich (našimi) osobními zkušenostmi.

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2017 , 19:02   Citovat  

Já vás rozseknu mám dva rozdílné příklady: HaHaaa

Michelin vyrobený ve Francii a dávaný do prvovýrovy má mnohem vyšší nájezd, než pneu vyrobená jinde. Úsměv

Ale co se třeba týče ruských Nokianů tak ty fungujou stejně jako u jiné země je to dobrý Úsměv

markos je teď offline  markos
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2017 , 22:37   Citovat  

U Automotive platí jedno pravidlo : nikdy si nebuď ničím istý Mrk

Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.10.2017 , 1:30   Citovat  

markos napsal:
U Automotive platí jedno pravidlo : nikdy si nebuď ničím istý Mrk
OK HaHaaa

V práci vyrábíme a dodáváme jednu z hlavních složek směsí na výrobu pryže všem možným pneumatikářům od Bridgestonu až po nějaký Eurotyre či co.

Asi by se někteří hodně divili, jak v praxi funguje "v kazdej fabrike je material rovnaky od toho.isteho.vyrobcu...". Třeba takový Continental by už si spousta lidí sotva koupila pořádnej výtlem

Na tom, odkud je guma, sakra záleží a to hlavně kvůli materiálům. Stačí si uvědomit, z kolika složek se gumárenská směs skládá.

jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.10.2017 , 11:47   Citovat  

K A8G jsem dostal použité zimáky (225/50/17, 6mm vzorek, DOT2013) Bridgestone LM32s a Falken HS449.. Snad to bude fungovat.. Které byste dali dopředu? Velmi šťastný

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 31.10.2017 , 18:17   Citovat  

jakubM: ty s hlubším vzorkem Mrk

Martin T. je teď offline  Martin T.
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2017 , 8:35   Citovat  

Ahoj.

Tak zase vrátím vláknu původní záměr a napíšu svoji zatím krátkou zkušenost s pneu Nexen WinGuard SnowG WH2 v rozměru 205/55 R16 91H. Úsměv Pneu mám teď obuté jenom na předku na svém Accord 7G Tourer 2,0 a najeto zatím jenom pár stovek km a musím říct, že mě pneumatika velmi mile překvapila. Před tím jsem měl Nexen WinSport se kterými jsem byl spokojen, ale tahle pneu se mi jeví ještě lepší. Na suchu působí v zatáčkách a na brzdách velmi jistě a nemám pocit, že by chtěla někam ustřelovat nebo se chovala jakkoliv nepředvídatelně. Handling ve zatáčkách je asi to co mě překvapilo nejvíc, auto reaguje na pokyn volantu velmi rychle a přesně a guma nemá tendenci se někam "hrnout" a drží zvolenou stopu. Reakce mě přijdou lepší než na letních 225/45 R17. Na mokré silnici platí to samé. Guma drží a působí velmi jistě i při prudkém brzdění a rychlejších změnách směru. Člověk cítí jak je pneu zakousnutá a drží stopu. Když už se utrhne (schválně jsem zkoušel), tak to dělá předvídatelně bez žádného zlého kousnutí. Mluvím teď o předních pneu. Na zadku jsem nechal 4 roky staré zimní pneu s 5 mm vzorku a z nedotáčivého auta se za mokra stalo auto spíše přetáčivé a to poměrně záludně. Takže už objednávám další dvě na zadek a dodám reference, jak se chová auto, když tam budou všechny 4. Mám taky možnost změřit brzdnou dráhu, tak pak provedu měření a budu referovat. Ale určitě můžu danou pneu doporučit. Poměr výkon/cena hovoří hodně ve prospěch výkonu.

capino je teď offline  capino
3 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2017 , 16:08   Citovat  

Už někdo zkoušel zimní Toyo? Konkrétně Snowprox S954.. dneska mi přišly, made in japan tak se uvidí to mi hlava nebere

SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2017 , 22:24   Citovat  

capino napsal:
Už někdo zkoušel zimní Toyo? Konkrétně Snowprox S954.. dneska mi přišly, made in japan tak se uvidí to mi hlava nebere

Já mám už od loňska S953 na CR-V... V neděli nahozeno na druhou sezonu. Loni spokojenost, ale loňská zima zase tak drsná nebyla, letos snad bude líp (tedy jak se to vezme, že).

Obsah fóra Honda-club.cz   
zimní pneumatiky... zkušenosti, doporučení...
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
2
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... , 14, 15, 16  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina