Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
rattray: Honda Civic 4G ED7 - "CTR"
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 22, 23, 24, 25, 26  Další 
Zaslat odpověď

Strana 23 z 26
infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 2.7.2017 , 23:37   Citovat  

Za ty penize, co jsi dal za opravy, odtahy, analyzy a vyvoje jsi mohl mit davno tohle...a bez tech hemeroidu kolem.

Proc se nepoucit z chyb ostatnich? Úsměv

BTW: Kup si b18c4 spodek za par korun. NIC S TIM NEDELEJ, nastav si otacky do 8000 a vklidu jezdi.

saniK20.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
saniK20.jpg, 589.06 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 3.7.2017 , 9:10   Citovat  

Z hlediska motorizace je K určitě lepší než B. Pokud by si se pro něj rozhodnul, tak bych ale popřemýšlel nad tím, jestli rovnou nekoupit celý CTR 7g, pořádně ho neodlehčit, udělat základní bolt-on úpravy a jezdit.

Jako projekt to sice nebude tak zajímavý, ale bude to podstatně spolehlivější a cenově to bude prakticky stejný jako swap K do ED kasle (se započítáním ceny kasle). Tam totiž bude hodně záležet na tom jaký máš zázemí a co všechno si budeš schopný udělat sám. Mimo základních nákladů na swap samotný je ještě potřeba počítat s drobnostma okolo (vyšší kapota, ...), který budou v celkovým součtu tvořit taky docela znatelnou částku.

Kdyby si koupil C4 blok a osazoval ho svojí C6 hlavou, tak v ní opravdu pořádně vyčisti mazací kanály, aby si nepřenesl nečistoty, ze stávajícího mazacího okruhu do novýho motoru. Jestli si na tomhle motoru nepoužíval řemenici s tlumičem torzních kmitů (OEM řemenice kliky). Tak jí tam osaď, protože její vypuštění zvyšuje namáhání ložisek kliky, obzvlášť u motorů pracujících dlouhodobě ve vysokých otáčkách. Taky si pořiď nějaký budík pro sledování teploty oleje, aby si měl přehled jak je na tom olej v zátěži.
   Návrat  
R3S je teď offline  R3S
Moderátor
PříspěvekZaslal: 3.7.2017 , 12:23   Citovat  

Za me koupit zarucene dobry c4 blok , dat itr pisy a z5tvoji hlavu
   Návrat  
jagy je teď offline  jagy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.7.2017 , 13:17   Citovat  

Pokud se to ma skladat znovu, tak je dobre prvne zjistit, proc se to stalo (asi vickrat) a predejit tomu.

- Byla klika origo nebrusova a zmerena?
- Byly origo loziska?
- Je tam chladic oleje + spravny olej?
- Nema motor problem s odlevanim oleje?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
rattray je teď offline  rattray
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.7.2017 , 13:34   Citovat  

klika je origo C6 nebroušená a meřená, Blok po vybrusu uložení klikovky, ložiska ACL race...
leju tam kastrool 10w60, auto jezdilo vesměs jen okruh...
Odlejvaním oleje by to taky nemělo být, po prvním problemu se udelali přepážky, navíc ted se to stalo při běžné jízdě na okresce(pod vtecem), jinak samozřejmě budík mam , jak na tlak tak teplotu,vše bylo v zelených číslech když to řeknu takhle...zkráka budto ten blok je už tak vyhřátej že se kroutí bo nevim jak je to možný...už to najelo po GO 10k což je zase dost na to abych mohl říct že to bylo blbě složený.... no nevim.
Samozřejmě mě laká varianta K20, hlavně kvuli te spolehlivosti,ale zase je pravda ,že panenský blok C4 je za zlomek ceny swapu na K-series...a že by to auto s k20 jelo líp se zase nemyslim , bylo by to spolehlivější a mělo by to 6ku...
Takže ted baboraď...momentalní finanční prostředky mi říkají jedině jiný blok...nebo auto odstavit a šetřit na k20no...
Varianta co doporučoval LJay s CTR mě taky napadla,ale mě jde hlavně o fun factor,asi ani ne tak o time attack...a CTR je oproti tomuhle opravdu nuda.Určitě chci pokračovat se stavající karoserií... OK
   Návrat  
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 3.7.2017 , 14:10   Citovat  

A nebo ještě jedna možnost a to spodek b16a2, které nejsou tak vyběhané jak B18c6 a spíše je seženeš než B18C4.

Měl by jsi sice míň koní a menší krouťák, ale větší jistotu než u 1,8miček.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 3.7.2017 , 14:45   Citovat  

O použití 10W60 sem se zrovna bavil s lidma na Honday. Podle mně to není úplně dobrá volba. Respektive nejlepší postup je použití výrobcem předepsanýho oleje, zjištění jeho průměrný a maximální teploty ve vztahu k reálnýmu použití danýho motoru a podle toho buď zkrácení intervalu výměny, doplnění chladiče, nebo změna oleje.

Změna viskozity totiž přímo ovlivňuje vlastnosti ložisek kliky, u kterých jsou tolerance počítaný pro zachování určitýho průtoku oleje, který neslouží jen k mazání (tvorbě kluzný mezivrsty), ale taky k odvodu tepla z ložisek. Hustší olej má pak nižší průtok a neodvádí tak rychle teplo.

Tady je odkaz na téma z JDM fora kde se to rozebíralo: tudy odkaz
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 3.7.2017 , 14:47   Citovat  

S CTR7g sem bohužel nikdy nejel, tak nedokážu posoudit jakej je jeho fun factor. Tak nějak ale předpokládám, že oproti C4G (s dostatečným výkonem) bude trochu utlumený váhou a velikostí auta. To by se právě dalo částečně kompenzovat jeho odlehčením.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.7.2017 , 17:28   Citovat  

Na HD jsem se zrovna svezl troufám si říct s jednou z nej CTR u nás a ano, jede to jak blázen, rychlý to je strašně,ale prostě se v tom nebojim, neni to strašidelný Velmi šťastný
K oleji...Jezdil jsem předepsaný olej od začátku,ale i tak to šlo do kytek, na 10w60 jsem ve finále odjezdil vubec nejvíc km. Auto bylo primárně určene na okruh a tudíš se předpokladalo na mazaní ve vysokých teplotách ...že by tomu tam moc uškodily přejezdy? zrovna do mýta jsem risknul jet po ose...200km podle předpisů.
No každopádně každej říká něco jiného a já dal na vlastní zkušenost, motor i pocitově s 10w60 šel lépe, zdál se být kultivovanější (tišší)...gpamatuju že jsem byl z přechodu z 5w30 na 10w60 velmi překvAPENÝ a spokojený. ale už je to zase pár let Velmi šťastný
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.7.2017 , 18:56   Citovat  

Já se tě na ten olej taky na honday nenápadně zeptal a můj výraz na 10W60 jsi viděl Velmi šťastný LJay má pravdu...
Jinak chválím rozhodnutí zůstat u C4G (fun factor je úplně jinde než u CTR) a taky se přikláním k variantě C4 je to dobrý když už tam tenhle swap jednou je, je blbost to předělávat zase na úplně něco jiného
   Návrat  
zyx je teď offline  zyx
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.7.2017 , 20:00   Citovat  

10-60 leju cca 7let.Najeto 40tkm. Motor kontrolujem kazdej rok s Alienem kvuli titanovym retainerum a je absolutne cisty. Tot vse Hihi .
Kazdopadne me mrzi co stim mas za trable a taky bych se priklanel ke K20.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 4.7.2017 , 7:56   Citovat  

Při volbě oleje jsou nejdůležitější vůle v ložiscích a provozní teplota v jaký se olej pohybuje převážnou část svý životnosti. Pokud je motor sestavený podle tolerancí daných výrobcem, tak bych použil olej s viskozitou doporučenou výrobcem. Stejně tak i v případě kdy motor stráví X hodin na přejezdech a X minut na okruzích.
   Návrat  
jagy je teď offline  jagy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 9.7.2017 , 11:32   Citovat  

Presne tak... stavba motoru a pouzity olej je komplexni vec, bohuzel to 99% lidi neresi a sklada nejaky "internetovy setup" vcetne spatneho vyberu oleje. A proto je takova hromada lehlych udajne nejspolehlivejsich Honda motoru. Mr. Green Pritom je obecne navod na funkcni motor velmi jednoduchy - origo loziska, nebrus klika, ne "zavodni" 10w60 olej a chladic oleje. Keep it simple...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.7.2017 , 19:08   Citovat  

Věc se má takhle , rozhodně jsem rozhodnutý pro swap k20,ale take mam chuť jezdit. Tudíš jsem vymyslel že dam dohromady motor jak to pujde aby to zase jezdilo a budu pomalu šetřit a studovat swap K do ED...

Momentálně se mi nabízejí dvě varianty opravy:

-blok b18c4 se zdravým spodkem na výbrus válců. To by znamenalo nove písty,výbrus a jedem...

-varianta dvě by byl spodek b16b ketrý bych osadil svojí b18c klikou abych zachoval 1.8 a dal Honda lágry a jedeem...

ted kterou cestou se vydat? První varianta bude asi drobet lacinější , a druhá bude lepší pro vyšší otáčky(pro muj klid)...
   Návrat  
R3S je teď offline  R3S
Moderátor
PříspěvekZaslal: 13.7.2017 , 0:06   Citovat  

rattray napsal:
Věc se má takhle , rozhodně jsem rozhodnutý pro swap k20,ale take mam chuť jezdit. Tudíš jsem vymyslel že dam dohromady motor jak to pujde aby to zase jezdilo a budu pomalu šetřit a studovat swap K do ED...

-blok b18c4 se zdravým spodkem na výbrus válců. To by znamenalo nove písty,výbrus a jedem...

-varianta dvě by byl spodek b16b ketrý bych osadil svojí b18c klikou abych zachoval 1.8 a dal Honda lágry a jedeem...

ted kterou cestou se vydat? První varianta bude asi drobet lacinější , a druhá bude lepší pro vyšší otáčky(pro muj klid)...

c4 spodek,itr písty a jízda
   Návrat  
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.7.2017 , 8:41   Citovat  

škoda do toho cpát peníze když stejně chceš Kčko, radši bych šetřil protože to nebude levná záležitost
jak píše krkonošský šaman, dal bych C4 a lítal
   Návrat  
pospa je teď offline  pospa
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.7.2017 , 13:48   Citovat  

rattray napsal:

Pokud se budeme držet především toho že chceš opravdu jezdit tak kup bseries spodek/swap v kterým se nikdo ideálně nehrabal, zkontroluj čerpadlo a jízda. Žádný výbrusy a nový písty,ložiska atd., zas bys musel zajíždět a už je červenec. Furt jen samý obrovský investice a kilometrů pomálu.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 24.7.2017 , 19:13   Citovat  

finanční tíseň mě nutí k tomu v tuhle chvíli dál nepokračovat...auto na prodej tak jak je , přidřený spodek ....

cenova představa 80000,- popřípadě dohoda.......
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.7.2017 , 21:47   Citovat  

tvle Ratrayi neblazni, takovy skody, zaparkuj to někam do stodoly a vytahni to třeba za dva roky naštvanej
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 24.7.2017 , 22:32   Citovat  

Becky napsal:
tvle Ratrayi neblazni, takovy skody, zaparkuj to někam do stodoly a vytahni to třeba za dva roky naštvanej
to víš že to nechce prodat. Nastavil schválně takovou cenovku za kterou to vzivote nikdo nekoupí takže i rattray je v klidu Cool
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.10.2017 , 11:22   Citovat  

Díky Pospovi se podařilo sehnat "nový" polomotor , takže na jaře auto zase v plne zbroji...
Navíc přes zimu se chystá kontrola podvozku,repase zadních brzd,uprava řízení a pokud čas dovolí , něco se i nalakuje.
Jedeme dál... HaHaaa je to dobrý
Ps: omlouvam se těm kteří měli o auto zajem že to je nakonec takhle ,ale došlo mi že to asi nikdy nemužu prodat. G4G VTEC
   Návrat  
94EJ★1 je teď offline  94EJ★1
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.10.2017 , 11:47   Citovat  

nikdy neříkat nikdy
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 28.10.2017 , 22:35   Citovat  

Mám radost je to dobrý Rád tě v tom zase potkám na hondayi přátele
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.1.2018 , 9:03   Citovat  

chlapci, co by jste udělali na mém místě ?
Mám zdravý nastrojený blok b18C4, a ted přemýšlím po všech těch peripetiích s mým puvodním blokem co s tím než to dam do auta... Vubec se mi do toho nechce šahat když vím že to fugovalo parádně, akorád si trošku veme oleje.
Ale.. trochu se bojim nižší komprese c4 oproti C6,jak moc by to bylo znát? Což o to, písty C6 ,Ojnice i zdravou kliku je to dobrý mám ,ale má to smysl přehazovat a tím pádem dělat GO ? Navíc podstupovat riziko že do toho bloku šáhnu a zjistím že je špatná ovalita , tudíš nutný výbrus, tudíš moje písty naprd atd...
Nejradši bych to tam vrazil a jezdil , ale pojede to ? Velmi šťastný
díky za postřehy
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.1.2018 , 9:38   Citovat  

Hodil bych tam písty z Rka a překroužkoval. Radši bych nic neměřil, protože stejně zjistíš že je vše na serv. limitu, nebo za. Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.1.2018 , 10:37   Citovat  

Mám za to že první motor jsi zadřel proto že jsi ho swapnul tak jak byl bez go a jezdil a prostě už měl něco za sebou tak jsi ho uhnal. Kde bereš jistotu že se to stejné nestane znovu když nevíš jak moc jsou ložiska na klice vyběhane?
Další věc, určitě bych nezvyšoval CR a neskladal to na původní šálky. Taky víme jak pár motorů dopadlo po generace hlavy, kdy vzrostly tlaky a na spodek se nesahalo.
Takže těžko říct. to mi hlava nebere Ble
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.1.2018 , 10:46   Citovat  

právě že do puvodního motoru se hned šáhlo a než se dal do auta , kroužkovalo se a delala se hlava , takže přesně jak píšeš,nahoře se obnovily tlaky a dole to zaklepalo , tohle byl muj případ...každopádně to co píše beckouš mi už radilo par lidí tudíš kup C4 hod tam tvoje písty netoč 9k a jezdi..., spíš mě právě zajímá jestli je to hovadina a prasarna a anebo t to udelam pořádně od začátku, což by určitě znamenalo další rok bez auta...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.1.2018 , 13:09   Citovat  

Ale to bude zase přece úplně stejný případ. Koupíš C4, rozeberes, určitě uděláš go hlavy když bude sundana, dáš tam svoje písty, tím úplně stoupnou tlaky a pak co? Všechno to vrátíš na původní ložiska a olejové čerpadlo?
Ten motor podle mě bude nejlíp fungovat když ho tam dáš tak jak je, bez rozebrání čehokoliv. Pokud teda říkáš že jel parádně a nehulil. Jakmile bys do něj sáhl z kterékoliv strany (go hlavy, jiné písty apod.) a pak ho drtil na okruhu tak je to třeba udělat komplet. Můj názor.
Vem si pospa, taky zadřel dělaný motor. Teď fouká do série a jak to funguje.

Já koupil motor co měl najeto 50tis. Dal jen kompresní ventily Ferrea go hlavy a kašlat. Hlavně pokud ten motor delší dobu stál, musíš ho před prvním točením (byť jen bez svíček na prázdno) důkladně předmazat. Jinak pojde i když byl předtím v kondici
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.1.2018 , 13:32   Citovat  

Právě ten c4 blok je ona Pospova serie co tak funguovala, on přechazí na 1.6 turbo.
Jinak věř že ti rozumím , muj rozum mi říká to samé, jen se bojim aby to nejak výrazně výkonově nechcíplo s timhle spodkem ,přeci jen už jsem na něco zvyklej VTEC svatoušek
No pokud chci jezdit a ne na to jen čumět, možná se budu muset s ubytkem par koniku smířit a flaknu to tam jak to je a nazdar. Na další GO nemam momentálně prostředky a čekam už dost dlouho pořád na něco..třeba tohle vyjde.
   Návrat  
pospa je teď offline  pospa
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.1.2018 , 13:39   Citovat  

Vole, si zvyklej že to nejezdí tak co. Velmi šťastný Razantního úbytku koní bych se nebál. Po nalazení musí mít 185 a více. Dobrý exhaust máš a intake itr.
Já tam teď jezdím stock B16, netvrdím že to jede, ale je to zábava a o to jde ne. je to dobrý
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
rattray: Honda Civic 4G ED7 - "CTR"
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 22, 23, 24, 25, 26  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina