Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 77, 78, 79 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Strana 78 z 246
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2018 , 14:56   Citovat  

hopit napsal:
Tohle vše bych považoval pouze za výhodu , ještě by si mohli nechat el. ruční brzdu Úsměv

tak si zajed pro noveho civika do uzbekistanu nebo kde to delaj z atmosferou a zebrak vybavou ,kdyz ti tolik chyby chciplej motor co musis tocit Velmi šťastný jako tyhle argumenty u rodinnyho auta proste nechapu,snad se nebavime o CTR nebo GTi ,ale beznem rodinnem autu,.. R18,R20 nikdy nebyla a ani nebude sportovni motor na toceni a o zvuku ani nemluvim ,kyz jsem ho prvne slysel , myslel jsem ,ze je motor KO Velmi šťastný jestli je dle tebe tohle vyhra oproti trihrnku tak to nevim ,stejne dnes uz nikdo nekupuje auta na celej zivot, ale tak na max pet let a to ty motory proste vydrzi z prehledem ,hondy by jsi to ani nemohla dovolit delat jinak ,tak nevim co furt mate s tou nejistou zivotnosti,snad to neni prvni trihrnek od hondy ,ty snad dela uz par desitek let Tak to valím bulvy ze se nesmiris stim ,ze atmosfery uz proste nebudou ,uz ani mazda je nebude delat,pac ji doslo ,ze to stejne neokeca..
nebudes jeden s tech to by nejradeji na novem civiku torzni pricku misto multilinku HaHaaa
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2018 , 15:43   Citovat  

Dumám nad tím už spousty let a v téhle poslední debatě mi to nedá znovu si zadumat...
Proč asijští výrobci aut, tedy i Honda, nestaví výbavové stupně jak ti evropští? Dám na výběr tři, čtyři motory, včetně dieselu i nějakého výkonného, a nechám na zákazníkovi, ať si výbavu nakonfiguruje jak chce.
Ještě jsem se tím nezabýval, ale ve státech takovýho způsob výbav preferují? Pokud ano, tak bych se, vzhledem k prodejům v US, nedivil, že na to kašlou...
Jasně, tuším, ze od 2019, jak už tu bylo zmíněno, budou muset výrobci cpát i do holobytů bezp. asistenty a Honda s nimi přišla už v HR-V a CXG, takže de facto ji budou ostatní výrobci v tomto dohánět, možná i cenově... Proto v tomhle kontextu ta cena je, jak je.
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2018 , 15:51   Citovat  

2bep napsal:
ad nádrž: C8/9G 3/5D i Tourer mají nádrž uprostřed.

- to víme, ale otázka byla na sedan, jak ten to má...

to piskot: Pokud stavíš spíš lepší/dražší výbavy tak holt nemůžeš očekávat tak masové prodeje, jako Dačka či jiní, kteří mají hranici základu výrazně níž.

U mě prodejnost/neprodejnost C9G obhajovat nemusíš, jak jsem psal, za mě byly výbavy C9G nastaveny rozumně. Jako se mi C8G nelíbil kvůli jeho vajíčkovatosti, tak zase C9G víc připomíná auto a v Toureru jsme našli rozumné rodinné auto od Hondy. Ani nás nenapadlo jít třeba ke Škodě či Seatu, ač je tam Šmucler má. Nebo si za cenu Tourera koupit dvě Dacie...Úsměv

Celou dobu tu poukazuju na to, že Honda zabíjí prodeje neodpovídající cenovkou aut, což jiní obhajují "nadupanou" výbavou, postupně se měnící v argument, že to vlastně extra výbava není, že jsou to bezp. asistenti, vyžadované EU. Pak se naskýtá otázka, na čem šetří ostatní výrobci aut, kteří ty asistenty mají v autech taky, a přesto jsou cenou jinde. Např. ta Dacie je asi nejspíš auto pro sebevrahy... Proč do ní necpou jakýsi "Sensing"? Protože je to pro potřeby jejích majitelů zbytečnost. A Honda myslí za nás, že prostě např. ten Sensig chceme, tak ho náležitě zaplať.

CXG je hezké auto (v sedanu!!!), ale oproti C8G a C9G se dle mého naprosto míjí s cílovou skupinou, která by chtěla C8G (a možná už i C9G) vyměnit za novější model. Ti volají po Magic Seat, ti volají po atmosféře, protože na normální ježdění v poho stačí, těm je Honda Sensing šumafuk, palubka od kolotočářů jakbysmet. Ne, nejsem pro "staré dobré časy", ale Honda s Civicem každou generací cvičí tak, že minulou klientelu v podstatě hodí do koše. Např. přechod z C6G na C7G, potom opět šok C7G na C8G, když už alespoň dvě generace jsou si podobné, tak prsk, a je tu ničemu nepodobný (z dřívějška) CXG.
To má s prodeji potom Honda těžký, když znovu a znovu hledá lidi, které by v podstatě při nulovém marketingu přesvědčila ke koupi Civicu.

Jo, a víte co? Další nové auto do rodiny bude opět od Hondy. A doufám, že než s něčím z mého pohledu rozumným přijdou, že to Tourer do té doby zvládne... Úsměv
   Návrat  
DusanUsan je teď offline  DusanUsan
PříspěvekZaslal: 5.2.2018 , 18:28   Citovat  

offtopic
mam kurioznu otazku. Vcera som bol na wapke a dnes ked stiahnem akekolvek okno je potom po zavreti mokre Tak to valím bulvy

Vyschne to same?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 5.2.2018 , 18:56   Citovat  

to Jopeeeno: No jedním z důvodů může být snadnější výroba, resp. linka musí zvládnout výrazně menší variabilitu. Ale ani v EU to není tak růžové. Nejvíc mám proklikanej koncern a ikdyž to na první pohled vypadá dost svobodně, stejně Tě svážou omezenými kombinacemi.
Nyní z toho mají díky novým pravidlům měření spotřeby hodně veselo tvůrci "konfigurátorů". Dřív si měl jednu spotřebu/emise na auto/motor/výbava. Dnes tam musí zohledňovat, každou variabilitu auta. Takže z 5 údajů bude klidně 100 Velmi šťastný
Osobně bych si taky uměl představit trochu lépe poskladanou výbavu u CXG Sport/Sport+ (ideálně Sport+ bez panoramy Velmi šťastný ).

to piskot: Taky jsem uvažoval o Tourerovi a možná bych mu díky praktičnosti i odpustil nižší strop a horší výhled nahoru/semafory (ikdyž na mých 187cm a oblíbený posez za volantem je to hodně na limitu), ale ropěnu nechci a vím, že mi R18 příjde na limitu už teď v Ufu a to jezdím často sám, případně ve dvou s něčím v kufru. Rodinně naložené kombi běžně v provozu s 1.500-1.600kg na 142k/174Nm, ne děkuji Úsměv Naštěstí my zatím prostorově bohatě stačí 5D Ufo, které zatím není ani příliš staré/olítané. A že by zrovna verze s FullLed byla za hubičku se mi taky nezdá. Mám za to, že se dnes doprodává za podobné peníze jako CXG 1,5T Sport.
Smutné je, že se s kombi zatím nepočítá u CXG, když už jsou konečně i benzíny s krouťákem.

CXG je hezké auto (hlavně v hatchbacku!!! Je to tam. ) a Sport/Sport+ jsou správně na naštvanej svatoušek A jestli v dané výbavě cenu proti konkurenci obhájí či nikoliv si musí každý zvážit dle svého výběru a svých preferencí. Za mě zůstává pořád favoritem v případě, že bych potřeboval nahradit Ufona novým autem. A to jsem si v rámci nižší střední asi vyzkoušel vše co bylo v Praze možné a splňovalo moje požadavky či me neodradilo už jenom statickou návštěvou v salónu.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2018 , 18:59   Citovat  

to DusanUsan: No pokud Ti nešplouchá ve dveřích, jako kdysi C8G předface kvůli ucpaným odvodňovacím kanálkům Velmi šťastný, tak by to mělo vyschnout. V tomhle počasí holt ta těsnění schnou pomaleji.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2018 , 19:39   Citovat  

2bep:
Já letos nekonfiguroval, ale vloni jsem čuměl po Leonu FR. Vybral jsem si motor podle chuti a nemusel k němu "zbytečně" kupovat něco, co nechci. Jasně, jsou tu i jejich pakety, nekoupíš třeba samotné LED světlomety...
Ale o.k., prozřel jsem a třeba mi jednou Honda ve výbabě trefí vkus. U HR-V jsem max. spokojený s Elegancí, jen bych "rád" LED světlomety a jen k vůli nim nechci Executive s blbým střešním a čorkaři oblíbeným keyless.
S CXG o.k., tam by mi taky pasoval Sport+ (bez střešního) Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2018 , 22:01   Citovat  

2bep napsal:
a vím, že mi R18 příjde na limitu už teď v Ufu a to jezdím často sám, případně ve dvou s něčím v kufru. Rodinně naložené kombi běžně v provozu s 1.500-1.600kg na 142k/174Nm, ne děkuji Úsměv

No vidíš, a já testnul čtyři dospěláky s nějakou tou bagáží po D1, a víkendový provoz ta R18 dala naprosto v pohodě na tempomat 135 km/h. Ale na rovinu zase při přejezdu na Slovensko od Uh. Hradiště jsou táhlé kopečky a jen max. povolených 90 km/h dělalo šestce zle nedobře. Párkrát jsem musel jít i na čtyřku, abych nebyl brzdou provozu... Holt se musí R18 točit, a to dneska už není v módě...

Ale zpět k CXG...
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 6.2.2018 , 9:22   Citovat  

ceníkový ceny bez slev jsou děsivý, co si budem povídat, holt to Honda hraje na akční ceny Tak to valím bulvy
nevím, jak v německu, ale tam je ceník ještě cca o 10 a víc % horší... namátková kontrola v příloze
litr v comfortu se přitom u nás normálně prodává 420-430 bez smlouvání

cz-de_5D_1.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
cz-de_5D_1.JPG, 85.31 kB

cz-de_5D.JPG

cz-de_5D.JPG, 87.56 kB

cz-de_4D.JPG

cz-de_4D.JPG, 97.9 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.2.2018 , 10:12   Citovat  

to xenon04: Na tom rozdílu mě nejvíc překvapuje to, že Němci neberou zdejší příhraniční prodejce útokem...

to piskot: Já netvrdím, že R18 nezvládne 135 tempomat a nemám problém ani s vytáčením motoru (mimochodem, Buchláky se jezdí na 2./3. max. 4. rychl. stupeň VTEC )
Ale oproti C8G 1,8 je i prázdnej Tourer o skoro metrák těžší (1.265 vs 1.359kg), takže tam kde jsem zvyklej na nějakou dynamiku toho motoru zatíženého nějakými 1.300-1.400kg by to najednou bylo 1.400-1.500kg a u Tourera s rodinným výhledem by to bylo spíš 1.500-1.600kg. Už dnes poznám na známých trasách nějakých +75kg, když jedu sám vs. vezu přítelkyni a nějakou její bagáž.
Nejsem moc náročněj, kdyby dali do Tourera k R18 i R20 (+11kW/+18-20Nm), byl bych spokojenej a možná bych ho v pofaceliftu i koupil.

Když bych se ale dnes měl rozhodnout mezi atmosférickým C9G 1,8 Tourer Lifestyle a CXG 1,5T Sport (oboje dost podobná výbava a za ceníkových cca 650.000,-), tak hned beru jasně CXG.
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.2.2018 , 11:58   Citovat  

2bep napsal:
to xenon04: Na tom rozdílu mě nejvíc překvapuje to, že Němci neberou zdejší příhraniční prodejce útokem...

Nemají náhodou reimport zakázaný právě kvůli rozdílným kupním silám?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.2.2018 , 12:56   Citovat  

Stepa napsal:
Nemají náhodou reimport zakázaný právě kvůli rozdílným kupním silám?

Něco takového se dá "zakázat"??? Tak to koukám!
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.2.2018 , 12:59   Citovat  

Jopeeeno napsal:
Něco takového se dá "zakázat"??? Tak to koukám!

Firmě jo, normálnímu člověku ne...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.2.2018 , 13:31   Citovat  

Hellborn napsal:
Firmě jo, normálnímu člověku ne...

Právě proto čumím jak puk. Připomínalo by mi to doby dávno zapomenuté. Dik za info.
Takže bezpredmětné, když Hondy ve fleetu pravděpodobně (i v DE) moc nejsou, ne? Jednu dobu jezdili místní kupovat Qashqaie do PL, tady byly dražší a delší čekačky (v roce kolem 2010)
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.2.2018 , 13:36   Citovat  

Já si zase matně vybavuju nějaké historické vlákno z 8G fora, jak někdy v letech 2007/8 si lidi dělali skoro organizované zájezdy a jezdili kupovat levnější Ufony do Maďarska Velmi šťastný

Ikdyby byla nějaká omezení či regulace, ještě nikdo nevymyslel takovou, aby s ní Český člověk nevy šuk
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.2.2018 , 15:06   Citovat  

2bep napsal:

to piskot: Já netvrdím, že R18 nezvládne 135 tempomat a nemám problém ani s vytáčením motoru (mimochodem, Buchláky se jezdí na 2./3. max. 4. rychl. stupeň VTEC )
Ale oproti C8G 1,8 je i prázdnej Tourer o skoro metrák těžší (1.265 vs 1.359kg), takže tam kde jsem zvyklej na nějakou dynamiku toho motoru zatíženého nějakými 1.300-1.400kg by to najednou bylo 1.400-1.500kg a u Tourera s rodinným výhledem by to bylo spíš 1.500-1.600kg. Už dnes poznám na známých trasách nějakých +75kg, když jedu sám vs. vezu přítelkyni a nějakou její bagáž.
Nejsem moc náročněj, kdyby dali do Tourera k R18 i R20 (+11kW/+18-20Nm), byl bych spokojenej a možná bych ho v pofaceliftu i koupil.

Když bych se ale dnes měl rozhodnout mezi atmosférickým C9G 1,8 Tourer Lifestyle a CXG 1,5T Sport (oboje dost podobná výbava a za ceníkových cca 650.000,-), tak hned beru jasně CXG.

Tak ještě jede vstup... Úsměv
Motoricky je to jasné, že to turbo je jinde, než atmosféra. Ale uživatelsky vyhrává Tourer. Jo, kombinace Tourer a 1,5T, to by bylo...Úsměv
Plusem pro dynamiku R18A2 z C8G je jen EURO 5, R18Z4 "trpí" normou EURO 6, ještě by to chtělo porovnat převodové poměry...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.2.2018 , 15:48   Citovat  

to piskot: Zopakuju svoji hlavní myšlenku.
Je celkem jedno, zda R18A2 z C8G Euro5 nebo R18Z4 z C9G s Euro6 a lehce těžšíma převodama. Zásadní "problém" u Tourera a to i oproti krátkému C9G je fakt, že stejný výkon se musí vypořádat s cca 10% nárůstem váhy. Proto jsem psal a ne poprvé, že měli do Tourera k R18 nabídnout i R20, která Euro6 také splňovala a vyrovnala by ten váhový nárůst přibližně 10% nárůstem výkonu.
Ano, na běžné ježdění dle vyhlášky je R18 dostačující. Já jsem holt pirát Mr. Green
Viníka asi nemusíme dlouho hledat, tak na snižování emisí C02...

A uživatelské srovnání s CXG.
Ok, Tourer má větší kufr, MagicSeats a víc místa nad hlavou vzadu. Ve všech ostatních parametrech, ale nabízí prostornější kabinu (mezi A7G a A8G), čistě subjektivně výrazně lepší pracoviště řidiče a o nízkém posazu za volantem asi mluvit nemusím Mrk
Pokud si dobře pamatuju, tak si v minulosti uváděl, že měříš nějakých 175cm, takže chápu, že některé věci Tě přímo netrápí...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.2.2018 , 18:13   Citovat  

2bep napsal:
to piskot: Zopakuju svoji hlavní myšlenku.
Je celkem jedno, zda R18A2 z C8G Euro5 nebo R18Z4 z C9G s Euro6 a lehce těžšíma převodama. Zásadní "problém" u Tourera a to i oproti krátkému C9G je fakt, že stejný výkon se musí vypořádat s cca 10% nárůstem váhy. Proto jsem psal a ne poprvé, že měli do Tourera k R18 nabídnout i R20, která Euro6 také splňovala a vyrovnala by ten váhový nárůst přibližně 10% nárůstem výkonu.
Ano, na běžné ježdění dle vyhlášky je R18 dostačující. Já jsem holt pirát Mr. Green
Viníka asi nemusíme dlouho hledat, tak na snižování emisí C02...

A uživatelské srovnání s CXG.
Ok, Tourer má větší kufr, MagicSeats a víc místa nad hlavou vzadu. Ve všech ostatních parametrech, ale nabízí prostornější kabinu (mezi A7G a A8G), čistě subjektivně výrazně lepší pracoviště řidiče a o nízkém posazu za volantem asi mluvit nemusím Mrk
Pokud si dobře pamatuju, tak si v minulosti uváděl, že měříš nějakých 175cm, takže chápu, že některé věci Tě přímo netrápí...

No, trochu víc, nízký posaz je taktéž subjektivní disciplína, ale jinak OK

Jo, a tak trochu flame otázka na ty, co mohou konkrétně porovnávat (xenon04), v čem je to "pracoviště" řidiče lepší...?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.2.2018 , 18:26   Citovat  

to piskot: Ono je to vždy hlavně relativní s ohledem na toho kdo posuzuje. offtopic Tobě bude MX-5 tak akorát, mě bude malá Mrk
Stejně tak v C9G pro sebe nepotřebuješ tolik místa a v CXG je toho místa pro Tebe třeba i moc a sedačku si klidně přizvedneš.
Když přesedám z DelSolky, tak mi i Ufo příjde jako vysoká koza pořádnej výtlem
   Návrat  
Lipák je teď offline  Lipák
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.2.2018 , 19:49   Citovat  

piskot napsal:
No, trochu víc, nízký posaz je taktéž subjektivní disciplína, ale jinak OK

Jo, a tak trochu flame otázka na ty, co mohou konkrétně porovnávat (xenon04), v čem je to "pracoviště" řidiče lepší...?

Já tedy C9G nevlastnil, ale původně jsem si do salónu šel vyzkoušet Tourera, protože C10G se mi nelíbil vizuálně,(P.S. naživo vypadá líp než na fotkách), ale už první projížďka v obou modelech je nebe a dudy.
Prostě C10G jede ve všech směrech lépe ! - a to nepočítám motor
Pracoviště řidiče není možná o tolik rozdílné ale celek ANO.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.2.2018 , 9:40   Citovat  

Když to tak čtu, čekám, kdy mě postavíte ke zdi, že tu neadoruji CXG tak, jak bych asi dle vás měl. Když mě se ten sedan ale opravdu líbí... Snad tohle prohlášení bude stačit, abych u té zdi fakt neskončil... Velmi šťastný

Srovnání C9G a CXG je mimo mísu, ta auta spojuje snad jen to slovo "Civic".
   Návrat  
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.2.2018 , 10:43   Citovat  

Lipák: Jaký motor v CXG jede podle Tebe lépe než C9G 1.8? Snad ne ten tříválec?

TEST: Honda Civic 1,0 VTEC Turbo – dokáže nahradiť 1,8 i-VTEC?
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.2.2018 , 12:13   Citovat  

anunaki napsal:
Lipák: Jaký motor v CXG jede podle Tebe lépe než C9G 1.8? Snad ne ten tříválec?

TEST: Honda Civic 1,0 VTEC Turbo – dokáže nahradiť 1,8 i-VTEC?

za prvni , takove srovnani to zas nebylo ,trochu reci o vyhodach nevyhodach jinak zadny parametry ,za druhy litr nenahrzuje 1.8 ,ale 1.4 ..a za treti dynamikou a spotrebou je litr plus minus na urovni 1.8 s prehledem ,uz jsem v tomhle tematu daval srovnani dynamiky vetsiny konkurentu litru vcetne mazdy a civicku 9G tak nevim proc by ho nemohl nahrazovat kdyz vypustim , zbesily vytaceni o tech par sto otacek vice a tu udajnou nizsi zivotnost litroveho agregatu a taky jineho zvukoveho projevu , kdo jel taky v litru uzna ,ze ten motor zni v kabine sportovneji ,ma takovy dunivy pozadi coz 1.8 je v tomhle proste mixer a sam o sobe zvuk motoru neni davno naco jsme byly u hondy zvykly ...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.2.2018 , 12:36   Citovat  

to anunaki: Byl si ten motor vyzkoušet, že hned víš jak jede?
Na to, že je to základní motorizace u současného Civicu, tak předchozí 1,4 i-VTEC (74kW) si dá s přehledem a 1,8 i-VTEC (104kW) se bude muset hodně snažit, aby ho setřásl -> tudy odkaz (a to je to srovnání s C8G oproti které je C9G trochu udušenější, holt Euro6).
Navíc jsme si to loni vyzkoušeli s Kingem, kdy jsme se naháněli po okreskách (moje C8G 1,8 6MT Sport vs. CXG 1,0 Exe CVT) a auta jsme si prohazovali. Warťas má lepší dynamiku a z 1,8 musíš dolovat každého koně, aby ses vzdálil
Takže je CXG 1,0 výkonově mnohem blíž C9G 1,8 než 1,4 a dle spritmonitoru má stejnou spotřebu jako 1,4.
C9G 1,4 (74kW/127Nm) -> 6,28L/100km -> max = 187km/h a 0+100 = 13-14s (katalog)
C9G 1,8 (104kW/174Nm) -> 7,05L/100km -> max = 215km/h a 0+100 = 8,7-9,7s (katalog)
CXG 1,0 (95kW/200Nm) -> 6,22L/100km -> max = 203km/h a 0+100 = 10,4-11,2s (katalog)

to piskot: Nikdo nikoho nevěší ani nestřílí Mrk Souhlasím s Tebou, že CXG je úplně jiné/nové auto, na C9G pořád nahlížím jen jako na velký facelift C8G. Jak už jsem psal, s ohledem na jinou tělesnou konstituci a i jiné potřeby mám holt jiné preference Úsměv

Pár novinek od dealera:
Ráno jsem byl na jarní kampani v Kolíně a čekání si krátil kecáním s prodejcem, tak se s Vámi podělím. Snad prominete, že něco zde bude trochu offtopic Se stydím

- Obecně Honda UK
Ve Swindonu se nadále již počítá jen se specializací na výrobu Civicu 5D.
Současný Jazz, facelift HR-V i CR-V5G jsou/budou již z jen z Japonska.

- Konkrétní modely
facelift HR-V - měl by zůstat 1,5 i-VTEC + nově 1,5 Turbo o 4x4 si prý zatím může nechat EU zdát.
CR-V4G - ropák se přestal vyrábět loni na jaře, od té doby jede jen benzín a poslední objednávky se berou snad letos do konce května. Což bude nejspíš i příčinou pádu prodejů za 2017.
CR-V5G - výroba začne koncem léta. Otázkou je, kdy se dostanou první auta k zákazníkům.
CXG - 1,0 je za plánem. Původně si Honda malovala rozložení 60/40 (1,0/1,5) a ono je to spíš obráceně. Většina lidí vezme spíš 1,5. Takže nyní jsou i na warťase větší akce, začíná na nějakých 420t a plná palba (6MT Exe + Premium) se dá pořídit za 560t (tzn. nějakých -120t oproti ceníku). Pokud si ale někdo myslí, že chudáci jedou na sklad, tak pokud nemá člověk štěstí na skladovku, tak si počká do května/června.
Pozn. CXG 1,6 dehet - také moc nechápou proč Honda věnovala energii udržení tohoto motoru, když ho ke konci skoro nikdo nebral ani do C9G, maximálně k pár Tourerům.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.2.2018 , 13:05   Citovat  

2bep:
informace - plán Hondy souhlas, podobné info mám i z F-M. Jen mě zaráží, že HR-V se bude vyrábět v Japonsku, když tam vyrábějí jen Vezel. HR-V (a tuším, že část produkce Jazzu) pro Evropu montují v Mexiku... Že by to tam chtěli pohřbít? Nic bych proti tomu neměl Velmi šťastný
   Návrat  
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.2.2018 , 14:41   Citovat  

DOHCVTEC: Výkonem třívalec tu starou 1.4 samozřejmě rozmázne. Bohužel nám ale Civic pěkně podražil a cenou se dostal na úroveň 1.8. Časy, kdy se 1.4 v Comfortu prodávala za 350 tis (a že se jich prodalo dost) jsou už dávno pryč. A asistentama v základu to CXG neokecá. Ty si musí zákazník stejně hezky zaplatit ať chce nebo ne. Nic není zadarmo. Žádná měření neudává, je to názor fandy staré poctivé (ale bohužel už přiškrcené) atmosféry.
Se zvukem 1.8 při vytočení nemám problém. Příjemné zpestření při předjíždění, což oceňuje nejvíc malej vzadu. Jako to turbo bych si chtěl někdy vyzkoušet, proč ne. Když třeba se zařazenou šestkou dojedu slimáka, který jede třeba 70km, tak jestli při předjíždění taky musím podřadit nebo stačí setlápnout plyn a předjet rychle a bezpečně. papa

2bep: Na kampaň se chci taky objednat, tak třeba se taky něco dozvím. Dealer mně předváděčku s 1.0 samozřejmě nabízel. Teďka mě nekamenujte. Když otevřel u toho třívalce kapotu, tak se mi udělalo lehce šoufl. Takový bastl zahnutých trubek, hadic,.... Jak kdyby to turbo tam dodělávali maníci v garáži. to mi hlava nebere

Nepochybuji, že se s tříválcem nechá s lehkou nohou jet za pěkný čísla začínající pětkou. Ale když chceš trochu svezení, jde to o to víc nahoru. U C9G se pořád motám dlouhodobě kolem 6.5 a to jezdím myslím docela svižně. Kdybych nebubnul, šlo by to i za míň. Každopádně nepozoruju, že by svižná jízda měla nějaký větší vliv na spotřebu. Spíš naopak.

Novinky od dealera:
Holt časy downsizingu jsou pryč, teď frčí upsizing. Honda zaspala tak o 5-7 let. Vyhozený prachy za vývoj. Kdyby investovala do 1.2 turbo čtyřválce, udělala by líp. Ideální plnohodnotný základní motor pro Civica nebo HR-V.

Ani se nedivím, že HR-V nedostane do základu třívalec. Asi to přehodnotili, když ho ani v Civicu moc nikdo nechce... HaHaaa

O těch podpůrnejch akcích na třívalec jsem četl. V Polsku loni dávali na CXG 1.0T tuším bonus + plnou prodlouženou záruku na 5 let.

Jopeeno: Někdo tu kdysi psal, že Honda má s výrobou v Mexiku nějaký problémy. Pokud by se HR-V vyrábělo přímo v JP, tak tím líp.
   Návrat  
DusanUsan je teď offline  DusanUsan
PříspěvekZaslal: 7.2.2018 , 15:09  Naposledy upravil DusanUsan dne 7.2.2018 , 16:33, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Len ci tam ten trojvalec nemaju, aby plnili hlupe EU normy a mohli pokojne predavat 1.5turbo a 2.0turbo. V US maju stale aj atmo.

Nemyslim ze je to zaspatie doby, ale to co chcu/musia mat ludia v europe. A tiez neviem ako je to s poistkami inde vo svete - ze cim mensi objem tym nizsia cena.

A aj 1.5 turbo je nutne tocit a radit. nie je to kopanec a smrt a teiz sa da jazdit s lahkou nohou zacinajuc 5kou Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.2.2018 , 16:31   Citovat  

anunaki:
Podívej se pod kapotu 1.5T - podobný spletenec hadic a kablů je tam taky. Když jsem to prvně viděl, čuměl jsem na to jak puk. Honda a tohle? No, kdyby to alespoň částečně zakrytovali, jak u CTR... Budiž, ještě ze ty motory jsou parametrově o.k.
Jestě k tomu tahu na 6.RS při Tebou zmiňovaných 70 km/h... V žádném případě neplatí, že když máš pod kapotou turbo, můžeš v pohodě kdykoliv zadupnout akcelerátor. Vysvětloval nám to člověk z vývoje v Kvasinách. Ničí se tím motor, neboť v takovémto režimu, tj. když je motor podtočený, zvyšujes mj. tlak na ojniční a pánevní ložiska. Takže tohle dělat radši až nad úrovní 2.000 ot./min. a možná o kousek výš. Tohle bych svému autu nedopřával, Tome.

Ad Mexico. Ano, kradli jim tam mj. kola a díly, jak ze skladů, tak během transportu. Taky bych byl radši, aby nástupce mého háerva vyráběli šikmoočka, než Chorché s Díazem Velmi šťastný
   Návrat  
marwek201 je teď offline  marwek201
PříspěvekZaslal: 8.2.2018 , 16:41   Citovat  

A, ze Honda nema reklamu Velmi šťastný zadna strana casopisu Úsměv

20180208_163901.jpg

20180208_163901.jpg, 4.49 MB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.2.2018 , 19:11   Citovat  

Něco k CXG 1.6 i-DTEC:

Michal Borský (AUTO 7) aktuálně v kokpitu 2018 Civicu i-DTEC Diesel a jeho první pocit z motoru:
"Dieselová jednašestka v novém Civiku je papírově starý známý, pocitově jde ale o jiný motor, než v předchozí generaci. Zůstala příznivá spotřeba, kterou lze udržet do pěti litrů, novinka je však ještě kultivovanější než dřív. Projev motoru celkově působí uhlazeněji a nemotivuje řidiče tak jako dřív k dynamické jízdě. Mnohem víc naopak potěší klidnější šoféry, kteří ocení vynikající pružnost od nízkých otáček nenutící k častému řazení."

tudy odkaz
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 77, 78, 79 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina