Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 82, 83, 84 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Strana 83 z 246
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.2.2018 , 5:41   Citovat  

King:
něž se k něčemu vyjádřím, ověřím si, jaká je realita, pokud nejde o dotaz... Se stydím
Nicméně předpokládám, že alespoň část z těch, co mají současná auta, Hondy nevyjímaje, ví, že ve svém autě mají akumulátor přizpůsobený pro SSS, tedy AGM, a ne obyčejný olověný akumulátor...

Abych osvětlil, oč se opírám a nejde jen o bludy, kterým se tu někteří podivují. Články z auto.cz jsou dosti často zavádějící, nicméně ty, psané p. Vaculíkem, považuji za technicky v pořádku. Doporučuji přečíst OK

tudy odkaz
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
King je teď offline  King
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.2.2018 , 9:18   Citovat  

Lipák napsal:
Ať při akceleraci jde co nejvíc síly na kola - tak to se mě samozřejmě líbí Velmi šťastný Je to tam. ,ale je to další udělátko(potenciální porucha)

Udělátka už ubývat nebudou, každé snížení spotřeby o 0,0prd se počítá, samozřejmě jde primárně o spotřebu, ne o dynamiku, jak píše Piskot. Ovšem v době standardního Idle-Stop by mě absence dobíjení při akcelerace fakt netrápila. Velmi šťastný Akumulátor prostě dnes dostává do těla jako nikdy a výrobci jde samozřejmě o to, aby vydržel. Že to znamená, že za určitých podmínek baterku vybiješ, asi je nutné zlo.

My, co máme v rodině od ´96 Felicii, bereme startovací kabely a autonabíječku za nedílnou součást garáže. Mr. Green Akumulátor mě trápil tři roky u FR-V, víceméně od začátku, co se auto koupilo, stačilo, aby auto týden stálo a už nenaskočilo, ale to je samozřejmě extrém, baterka prostě byla špatná už od výroby. Po výměně za Vartu startuje jako ďas. Ale kolik má voltů fakt netuším. HaHaaa
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.2.2018 , 9:24   Citovat  

Jopeeeno napsal:
King:
něž se k něčemu vyjádřím, ověřím si, jaká je realita, pokud nejde o dotaz... Se stydím

Však to je naprosto v pořádku Mrk OK fascinuje mě, že si na to dokážeš udělat čas. I když já mám co říkat. pořádnej výtlem

Já tenhle tvůj příspěvek na nové stránce neviděl, napsal jsem to samé - se start-stopem bych fakt nějaké odpojení při zrychlení neřešil. kouř
   Návrat  
Lipák je teď offline  Lipák
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.2.2018 , 13:11   Citovat  

tudy odkaz

Vynikající článek!!! Vaculík je super, škoda, že se mu před lety nepovedl projekt časopisu Ojetiny. Bueee
Jsem elekrikář, takže jsem o bateriích pro S-stop povědomí měl, ale článek naprosto osvětluje veškeré souvislosti i včetně označení typů baterií.

piskot napsal:
Co se všechno v sekci o Civicu 10g neprobere... Tak to koukám!

Fakt se tohle tady řeší? Snad je každému jasné, že když budu v podstatě s jakýmkoli autem jezdit kolem komína, tak baterka dlouho nepřežije. A, mimochodem, koukli jste se z okna? Jaké je roční období?
Doufám, že to CXG nemá...

Tak to koukám!
Ach jo! naštvanej
To jsem měl sáhodlouze popisovat kdy poprvé a po kolika km jsem si změřil baterku, že ne po jízdě do obchodu pro pivo a zpět a pak další měření a po nabití opět a kolik hodin nabíjení a jaké max napětí a že venku bylo nad 10´C a nabíjím v garáži a ne venku na ulici kde jsou horší klimatické podmínky, jo, a hlavně že NEBYDLÍM VE FINSKU kde je větší zima
a že normálně nepoužívám S-stop ,jen když parkuju tak to zkusím abych viděl právě jestli to napíše hlášku "baterie KO".
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.2.2018 , 13:25   Citovat  

Na podzim jsem udělal zkušenost přesně tak, jak je popsaná v článku. Věděl jsem že je baterka "momentálně slabší" 12,4V : po ujetí 120KM za pěkného počasí a večer 120km zpět jsem ihned změřil baterku a měla 12,2V !!

Ted už mě hlášení nevyskakuje, ale nepomohlo jedno nabití nabíječkou ani delší jízdy. Celkem jsem nabíjel během cca měsíce 4x,
až potom se zdá, že je to dobré.
P.S: odcházím změřit baterku Velmi šťastný
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 23.2.2018 , 13:55   Citovat  

nemám to čím změřit, ale tohle posílá obd do aplikace
vlevo voltáž (obd adapter), vpravo napětí (kontrolní modul) - to nevím odkud bere
jezdím každý den min 50km do práce (v součtu)
s baterkou jsem zatím žádný problém nezaznamenal

20180223_133640.png

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
20180223_133640.png, 747.51 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.2.2018 , 17:02   Citovat  

King:
Víš co, auta mě "berou" trošku víc, než je možná zdrávo, ale na druhou stranu ušetřím balík za servis. Někdo třeba chápe výměnu oleje po záběhu, nebo pak co cca dalších 8-10.000 km ujetých kilometrech, jako zbytečnost a nepřesvědčíš ho o opaku. Ale třeba ten olej je alfou a omegou budoucí spolehlivosti, spotřeby PHM i oleje...
Když jsem kupoval Hondu, první volný víkend šlo auto na hever a dělal jsem ochranu podvozku i dutin. Já to možná neocením, ale zatím pokaždé se mi to vyplatilo při následném prodeji, protože podvozek byl bez tečky rzi, což je zrovna u asijských aut malý svátek. Ale to už jsem off topic.

K tomu dobíjení - nedobíjení. Ono se to "možná" u většího vzorku vozidel neprojeví až tak, že auto nedojede do cíle, ale nevěřím tomu, že je taková fičůra prospěšná akumulátorům. Měřil jsem stav napětí akumulátoru za jízdy na svorkách a pokud tam jsou takové výkyvy, tedy téměř polovina Voltu, je to zarážející. Ještě chci koupit ELM327 a otestovat to jak xenon04, přes palubní síť.

A ještě edit:

King:
kup si příště poměrně málo známou značku akumulátoru - Exide, lepší, než přeceňovaná Varta. Odzkoušeno na více, jak 10 autech a 2 čtyřkolkách OK
   Návrat  
JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
PříspěvekZaslal: 23.2.2018 , 17:17   Citovat  

Jopeeeno napsal:
King:
dělal jsem ochranu podvozku i dutin.

OK OK OK
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.2.2018 , 21:00   Citovat  

Jopeeeno napsal:
King:
Víš co, auta mě "berou" trošku víc, než je možná zdrávo

kup si příště poměrně málo známou značku akumulátoru - Exide, lepší, než přeceňovaná Varta. Odzkoušeno na více, jak 10 autech a 2 čtyřkolkách OK

Tuhle psychickou poruchu chápu. Velmi šťastný

Já mám s FR-V trošku problém. Má (asi jako všechna auta s R18, nevím) malinkou baterku s poměrně neobvyklým tvarem (úzká, vysoká) a je problém ji sehnat. Chtěl jsem Yuasu, aby to zůstalo "v rodině", ale v tu doby to bylo nemožné sehnat (nevím, jak teď), ale nakonec jsem byl rád, že byla Varta, jinak bych musel koupit takové ty suspektní produkty jako Bull Power apod. to mi hlava nebere
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.2.2018 , 21:38   Citovat  

Lipák napsal:

P.S: odcházím změřit baterku Velmi šťastný

12,08V Tak to koukám! to bude tím že jsem včera vysával auto a měl hoďku puštěný rádio kouř

12,54V večer po cca 55km , S-stop funguje OK
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.2.2018 , 22:19   Citovat  

Ja dobíjel minulý víkend a stejně mi za dva dny hlasí PP, že je SSS z důvodu nedostatečně nabitého skumulátoru, nefunkční. Před hodkou a půl jsem přijel ze 105 km vyjížďky a stále mi PP zobrazuje stejnou hlášku. Že nefunguje SSS mi zcela nevadí, spíše mě znervózňuje ta hláška. Měřit akumulátor hned po jízdě je blbost, takže to zkusím zítra ráno, ale 12.6V to asi nebude. No, uvidíme.
   Návrat  
jenda200 je teď offline  jenda200
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.2.2018 , 15:56   Citovat  

Tak jestli vas to " uklidni" tak tuhle vymoženost má i 9G. Aktualne mam na baterce 12,2 V ( teplá garáž ). A i po 50 km s jediným startem je to stejné, někdy i horší. Řeší se to i na foru Škoda a Nissan . Specialne u tech Nissanu bylo i dost výměn aku v zaruce - proste to ta baterka nerozdycha...Nevim co mate vy v 10G, ale já mám EFB aku, to je v podstate klasika olovo, jenom zesílená konstrukce aby vydrzela prudke zmeny napeti a proudu. Takze minimalne 1x za mesic davam aku nabijet abych mu trosku prodlouzil zivotnost. Ta baterka je vlastne porad na hranici vybiti... Ble
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 24.2.2018 , 16:42   Citovat  

Pěkné video: CIVIC TYPE-R vs virtuální CIVIC TYPE-R Honda Super nápad, super provedení. VTEC
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.2.2018 , 16:47   Citovat  

King napsal:
Pěkné video: CIVIC TYPE-R vs virtuální CIVIC TYPE-R Honda Super nápad, super provedení. VTEC

jj videl ,jsem akorat jsem cekal neco jako virtual kokpit v real autu ,ale i tak celkem dobry ..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.2.2018 , 17:09   Citovat  

King:
No teda... OK Hry jsem pařil naposledy v dobách jak "letělo" NFS (proseděl jsem u toho i 30 hodin a víc) a jak koukám, hooodně moc se toho změnilo. Až bych si fakt znovu zapařil.
   Návrat  
pata je teď offline  pata
PříspěvekZaslal: 25.2.2018 , 13:37   Citovat  

Keramika nanesena...

IMG_20180221_091652.jpg

IMG_20180221_091652.jpg, 4.85 MB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.2.2018 , 14:09   Citovat  

Civic i-DTEC, Jazz (auto.cz)

tudy odkaz
   Návrat  
cport je teď offline  cport
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.2.2018 , 14:36   Citovat  

Jopeeeno napsal:
Ja dobíjel minulý víkend a stejně mi za dva dny hlasí PP, že je SSS z důvodu nedostatečně nabitého skumulátoru, nefunkční. Před hodkou a půl jsem přijel ze 105 km vyjížďky a stále mi PP zobrazuje stejnou hlášku. Že nefunguje SSS mi zcela nevadí, spíše mě znervózňuje ta hláška. Měřit akumulátor hned po jízdě je blbost, takže to zkusím zítra ráno, ale 12.6V to asi nebude. No, uvidíme.

Panove, s tema baterkama neco delejte (reklamujte). V 9G Toureru mi to hlasku o slabe baterce nehlasilo ani jednou. Parkuji venku. Vcera jsem si v minus 10 dofoukaval kola pres AKU. O hodinu pozdeji jsem klidne nastartoval a jel.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.2.2018 , 19:14   Citovat  

cport napsal:
Panove, s tema baterkama neco delejte (reklamujte). V 9G Toureru mi to hlasku o slabe baterce nehlasilo ani jednou. Parkuji venku. Vcera jsem si v minus 10 dofoukaval kola pres AKU. O hodinu pozdeji jsem klidne nastartoval a jel.

Nejde o to, že by auto nějak blbě startovalo, pouze nejde systém start-stop. Reklamaci uznají po změření zátěžákem a to bude dobré. Prostě jde jen o to , že současná použitá technologie dobíjení nestojí za moc. Viz článek níže.

Jak jsem psal , mě už to chodí, ale chce to použít nabíječku.
Teď po 48h stání auta má baterka 12,34V
   Návrat  
sandu_cz je teď offline  sandu_cz
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.2.2018 , 19:30   Citovat  

Včera se mi rozsvítilo na dálnici error ACC, docela nepříjemný...musel jsem zastavit, vypnout/zapnout motor a mohl jsem jet dal..čelní sklo čisté, vše v pohodě, nechápu proč se to stalo...

20180224_123346.jpg

20180224_123346.jpg, 2.51 MB
   Návrat  
sandu_cz je teď offline  sandu_cz
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.2.2018 , 19:35   Citovat  

pata napsal:
Keramika nanesena...

Já také hledám v Praze nějaký dobrý servis kde by to udělali za zajímavou cenu, zatím nejlevnější co jsem našel bylo za 12000
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.2.2018 , 19:44   Citovat  

sandu_cz napsal:
Včera se mi rozsvítilo na dálnici error ACC, docela nepříjemný...musel jsem zastavit, vypnout/zapnout motor a mohl jsem jet dal..čelní sklo čisté, vše v pohodě, nechápu proč se to stalo...

Musel jsi zastavit? Auto nejelo normálně dál s rozsvícenou chybou?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.2.2018 , 20:13   Citovat  

sandu_cz napsal:

Citace: Rozsvítí se za jízdy - Vozidlo nechte zkontrolovat u dealera.

Taky ti svítí: žlutá brzdový systém , taktéž náštěva servisu

Neměl si auto přetížené ? podle příručky je to jeden z důvodů. Kolik vás jelo?
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.2.2018 , 20:43   Citovat  

jenda200 napsal:
Tak jestli vas to " uklidni" tak tuhle vymoženost má i 9G. Aktualne mam na baterce 12,2 V ( teplá garáž ). A i po 50 km s jediným startem je to stejné, někdy i horší. Řeší se to i na foru Škoda a Nissan . Specialne u tech Nissanu bylo i dost výměn aku v zaruce - proste to ta baterka nerozdycha...Nevim co mate vy v 10G, ale já mám EFB aku, to je v podstate klasika olovo, jenom zesílená konstrukce aby vydrzela prudke zmeny napeti a proudu. Takze minimalne 1x za mesic davam aku nabijet abych mu trosku prodlouzil zivotnost. Ta baterka je vlastne porad na hranici vybiti... Ble

Koukni se pořádně, klasické "olovo" se Start/Stop nekamarádí, proto se dávají AGM baterky.
Provozujeme Tourera denně čtyři roky, garážovaný je venku, a baterka drží. Startování v pohodě, a ano sem tam v zimě je hláška, že S/S nebude, bo baterka, stačí auto projet a je klid.
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.2.2018 , 20:47   Citovat  

cport napsal:

OK
Jen malá technická, na huštění kol si vždy nastartuju, právě abych nevytřískával baterku...Úsměv
   Návrat  
cport je teď offline  cport
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.2.2018 , 21:09   Citovat  

[quote="Lipák"]Nejde o to, že by auto nějak blbě startovalo, pouze nejde systém start-stop. Reklamaci uznají po změření zátěžákem a to bude dobré. Prostě jde jen o to , že současná použitá technologie dobíjení nestojí za moc. Viz článek níže.

Jak jsem psal , mě už to chodí, ale chce to použít nabíječku.
Teď po 48h stání auta má baterka 12,34V[/quote

Joopeno ma technologie 9g a ma tam hlasky. Ja ne. Proto jsem to psal, nepovazuji to za normalni. A uprimne, nepovazuji za normalni ani to, ze by mi u 10g nefungoval SS, na dobijeni pres noc bych se u noveho auta uplne vykaslal. Povazuji to za vec, ktera se ma reklamovat.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.2.2018 , 21:39   Citovat  

[/quote

Joopeno ma technologie 9g a ma tam hlasky. Ja ne. Proto jsem to psal, nepovazuji to za normalni. A uprimne, nepovazuji za normalni ani to, ze by mi u 10g nefungoval SS, na dobijeni pres noc bych se u noveho auta uplne vykaslal. Povazuji to za vec, ktera se ma reklamovat.[/quote]

Ano, jistě. První co servis udělá je že baterku změří a dá ji nabít. Ověřeno.
   Návrat  
pata je teď offline  pata
PříspěvekZaslal: 25.2.2018 , 22:59   Citovat  

sandu_cz napsal:
Já také hledám v Praze nějaký dobrý servis kde by to udělali za zajímavou cenu, zatím nejlevnější co jsem našel bylo za 12000

Teplice 5000,- Ale říkal, strašné auto, moc kostrbaté, navíc i plasty v klavír laku, prý si měl říci více...
   Návrat  
stofesz je teď offline  stofesz
PříspěvekZaslal: 26.2.2018 , 0:55   Citovat  

Sandu : aj mne to raz udelalo ked auto este bolo uplne nove ( zrovne som isiel pre spz). Spytal som sa v servisu , a oni ze ked to udela este raz, tak to asi bude vymena radaru v reklamaci.....toz pred pol rokom a odvtedy ani muk( bud se auto leklo, alebo potajnacky mi tam nieco postelovali ked som si nechal nahodit zimaky).

Ad baterka: u niveho auta ( vsetky cxg povazujem este za nove) to zasadne nepovazujem za normalne. Ja by som to reklamoval dovtedy kym ich neprejde chut.
   Návrat  
JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
PříspěvekZaslal: 26.2.2018 , 8:49   Citovat  

Již je k dispozici víc dat ohledně spotřeby 1.0T a 1.5T

Civic 1.5T

realita 6,86 l / 100km
výrobce 5,8 l / 100km
spotřeba vyšší o 18%

Civic 1.0T
reálná 6,75 l / 100km
výrobce 4,8 l / 100km
spotřeba vyšší o 41%

1.0T je prostě střep, vibruje, žere a nejede. Jinými slovy, jediný použitelný motor v Civicu je 1.5T.

1.0T
tudy odkaz
1.5T
tudy odkaz
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 82, 83, 84 ... 244, 245, 246  Další