Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 84, 85, 86 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Strana 85 z 137
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 21.3.2018 , 14:43   Citovat  

piskot: asi to nemáš jen okopírovaný až dolů Úsměv
v katalogu k tourerovi je na výběr hned z pěti druhů 18"

9g_vtp.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
9g_vtp.JPG, 134.13 kB

9g_kola.JPG

9g_kola.JPG, 46.52 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.3.2018 , 15:03   Citovat  

xenon04 napsal:
piskot: asi to nemáš jen okopírovaný až dolů Úsměv
v katalogu k tourerovi je na výběr hned z pěti druhů 18"

Safra, no jo, to mě nenapadlo. Od ten techničák má atypický rozměr a nevejde se na jen A4 skener celý... Smutný
   Návrat  
haman85 je teď offline  haman85
PříspěvekZaslal: 26.3.2018 , 8:03   Citovat  

Zdravím všetkých. Mám taký menší problém so svojím Tourerom. Už minulý rok som si všimol, že sa mi rosia zadné svetlá. Začal som to pozorovať a objavilo sa to opäť. Jedno svetlo mi už vymenili a momentálne čakám na výmenu toho druhého. V servise sa mi snažili nahovoriť, že je to normálne, že tie svetla majú dierky cez ktoré tá vlhkosť zmizne. Musím povedať, že to mizne a potom pri umývaní sa to objaví. Nechcelo sa mi tej teórii veriť lebo podla mňa by malo byť svetlo uzavreté tak, aby sa tam vlhkosť nezrážala. Lenže, na novom, vymenenom svetle sa mi to objavilo zase. V rámci záruky som dal vymeniť aj plastový kryt (torpédo) na čelnom skle v priestore, kde sú stierače lebo sa začal na strane spolujazdca vydúvať. Po zime som si všimol, že sa to začína vydúvať opäť. Má niekto podobné skúsenosti?

IMG_1548.JPG

IMG_1548.JPG, 2.33 MB

IMG_1539.JPG

IMG_1539.JPG, 2.08 MB

IMG_1542.JPG

IMG_1542.JPG, 2.3 MB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.3.2018 , 8:20   Citovat  

Bohužel se to stává... Accord 7g měl problém s předními, na C8g se mi rosí levý zadní blinkr, na C4g to byly přední pozičky...Smutný Na C9g (ťuk,ťuk) zatím nic. Pokud se mi to tam objeví taky, tak budu holt reklamovat a reklamovat...
   Návrat  
out73lander je teď offline  out73lander
PříspěvekZaslal: 26.3.2018 , 11:35  Naposledy upravil out73lander dne 26.3.2018 , 12:01, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

To haman85: Od listopadu zatím nic. 2x mytí, Stojím venku.
Jinak je pravdou , že jak přední tak zadní lampy mají větrací otvory. Byl jsem u výroby lamp na Ford, Rover, Peugeot. A skutečně se tam může těmi otvory dostat vlhkost. Nesmí tam ale zůstat!
Zdá se mi to, nebo máš je máš také zatmavené? Zatím jsem podobné nepotkal
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.3.2018 , 11:42   Citovat  

haman85 napsal:
Zdravím všetkých. Mám taký menší problém so svojím Tourerom. Už minulý rok som si všimol, že sa mi rosia zadné svetlá. Začal som to pozorovať a objavilo sa to opäť. Jedno svetlo mi už vymenili a momentálne čakám na výmenu toho druhého. V servise sa mi snažili nahovoriť, že je to normálne, že tie svetla majú dierky cez ktoré tá vlhkosť zmizne. Musím povedať, že to mizne a potom pri umývaní sa to objaví. Nechcelo sa mi tej teórii veriť lebo podla mňa by malo byť svetlo uzavreté tak, aby sa tam vlhkosť nezrážala. Lenže, na novom, vymenenom svetle sa mi to objavilo zase. V rámci záruky som dal vymeniť aj plastový kryt (torpédo) na čelnom skle v priestore, kde sú stierače lebo sa začal na strane spolujazdca vydúvať. Po zime som si všimol, že sa to začína vydúvať opäť. Má niekto podobné skúsenosti?

Ne, za tři roky ne.

Asi je to tím, že auto je "garážované" venku, takže střídání teplot je rovnoměrné pro celé auto, a vlhkost, o které nepochybuji, že ve světlometech je (páč ty větrací otvory...), nemá šanci zkondenzovat do viditelné podoby.
Např. u Acca mi vlhkost loupe v zadních blinkrech tu oranžovou vrstvu na žárovce, ale zamlžení viditelné není.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.3.2018 , 11:48   Citovat  

piskot napsal:

Asi je to tím, že auto je "garážované" venku.

To by se na mých taky nemělo dělat, ale bohužel, jak jsem psal výš, tak dělo/děje... Smutný
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 26.3.2018 , 11:50   Citovat  

Dnes jsem nechal vyměnit černé lemy za lakované . Servis Honda Trendcar Nový Jičín. Cena za lemy i s montáží 2925,-
Za hodinku hotovo. Kávička. Čistá práce.
V prvním okamžiku jsem si nemohl zvyknout. Dost velká změna designu. Teď pohoda Velmi šťastný

20180326_111250.jpg

20180326_111250.jpg, 2.61 MB

20180326_111506.jpg

20180326_111506.jpg, 2.42 MB
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.3.2018 , 11:54   Citovat  

out73lander napsal:
Dnes jsem nechal vyměnit černé lemy za lakované . Servis Honda Trendcar Nový Jičín. Cena za lemy i s montáží 2925,-
Za hodinku hotovo. Kávička. Čistá práce.
V prvním okamžiku jsem si nemohl zvyknout. Dost velká změna designu. Teď pohoda Velmi šťastný

je to dobrý je to dobrý je to dobrý je to dobrý

Takhle to mělo být z fabriky. Úsměv
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.3.2018 , 12:03   Citovat  

jakmile potkám tourer s lemama v laku, bude 100% z H-C Velmi šťastný
vypadá to dobře OK

jinak světla se mi u modráka nemlží ani po mytí
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 26.3.2018 , 12:23   Citovat  

[quote="xenon04"]jakmile potkám tourer s lemama v laku, bude 100% z H-C Velmi šťastný
vypadá to dobře OK

Ještě plesknu nálepku H-C na zadní sklo nebo plast pod značky. Taky vypadá dobře HaHaaa
   Návrat  
haman85 je teď offline  haman85
PříspěvekZaslal: 26.3.2018 , 14:25   Citovat  

Budem to musieť naďalej sledovať a dúfať, že aspoň na tej pravej strane, čo bude za chvíľu vymenená to prestane robiť. Zaujímavé je, že niekedy to zmizne po dlhšej jazde, inokedy sa to zase po jazde objaví aj za pekného počasia. Odhliadnuc od toho, že auto parkujem vonka by to nemalo robiť. Brat má rovnaké auto a zatiaľ to nespozoroval aj keď musím povedať, že on nie je taký pedant ako ja Úsměv

P.S. to "out73lander" zadné svetlá sú zatmavené od výroby. Ročníky 2017 majú zatmavené zadné svetlá a čierne strešné ližiny
   Návrat  
Joystick je teď offline  Joystick
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.3.2018 , 17:49   Citovat  

Černý hágusy jsou odkajživa. Pouze ty tmavý lampy má ročník 2017.

Jinak musím říci, že na té bílé to je tedy markantní rozdíl je to dobrý
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.3.2018 , 5:52   Citovat  

Joystick napsal:
Černý hágusy jsou odkajživa. Pouze ty tmavý lampy má ročník 2017.

Jinak musím říci, že na té bílé to je tedy markantní rozdíl je to dobrý

Hagusy podle výbavy... Já mám stříbrné.
   Návrat  
JurajP je teď offline  JurajP
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.3.2018 , 7:27   Citovat  

Chcel by som sa spytat, v aute mi zacalo nieco hrkat. Robi to vtedy, ked prejdem po nerovnosti na ceste napriklad, alebo ked sa rozbieham a motor ide do otacok, tak nieco ako keby hrkalo. Nie je to vrzganie plastov. Odkial to vychadza, je dost tazke urcite. Niekedy mam pocit, ze to ide od palubovku, niekedy mam pocit, ze zo zadu. Myslite si, ze s niecim takymto mozno zajst do servisu bez toho, aby mi to dali preplatit (v ramci zaruky)? Uz som aj rozmyslal, ci to nemoze byt ventilator.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.3.2018 , 12:10   Citovat  

Hellborn napsal:
Hagusy podle výbavy... Já mám stříbrné.

Aha, tak to jo. Já jsem zatím nikde jiný než černý neviděl.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.3.2018 , 14:01   Citovat  

"Socky"... pořádnej výtlem pořádnej výtlem HaHaaa Lucy

Byly u Lifestyle a Executive... I když upřímně nechápu proč na auto cpali další barvu (lak, maska černá a hagus stříbrný).
   Návrat  
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.3.2018 , 15:11   Citovat  

Hellborn napsal:
"Socky"... pořádnej výtlem pořádnej výtlem HaHaaa Lucy

Byly u Lifestyle a Executive... I když upřímně nechápu proč na auto cpali další barvu (lak, maska černá a hagus stříbrný).

Bo se to lidem, např. v Číně, mooooc líbí pořádnej výtlem
   Návrat  
Teny85 je teď offline  Teny85
PříspěvekZaslal: 1.4.2018 , 10:43   Citovat  

měsíc a půl provozu, nahrkáno 5500 km. Když jsem to nechal týden manželce, zjistila, kolik stojí provoz benzinového auta a tak mi prej starého Civica (na LPG) už nikdy nepůjčí Velmi šťastný

Minulý týden, Uh. Brod - Praha, 4 v autě + tašky - zelený eko režim, spotřeba 7.2 litru na sto. Praha - Uh. Brod, opět plné auto, eko vypnuté, 20 minut kolony kolem Brna, spotřeba 7.2 litru na sto. Eko režim už tedy nikdy nepoužiju papa Jezdím relativně plynule, rychlostně do 150 km/h tachometrových (tudíž reálná rychlost 140). Teď ještě pojedu na východ SVK, dvakrát otočím Prahu a nechám vyměnit olej. Uvidíme, co to udělá se spotřebou. Jestli už 7.2 bude stálá nebo se dostanu níže. Tourer mě baví, takže kvůli ušetřené desetince opravdu nebudu jezdit ála strejda s platem vajec. Úsměv

Lemy již jsou doma, za týden půjdou na auto společně s letníma gumičkama Mrk

Nedávno jste se zde bavili o kosmetice. Neznáte někdo náhodou nějaký šampon, který je naprosto čistý zhlediska odbouratelnosti? Chemii si na zahradě vypouštět nechci, tak jen sonduju, jestli něco eko-čistého náhodou neexistuje a nevíte o tom. Dík VTEC
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.4.2018 , 19:30   Citovat  

Včera výlet do Prahy, tři + dítě + nějaká bagáž=6,6 l na sto. Tempomatových 125 km/h a pojížďky po Praze. Tak nějak se nedivím, že v bazarech jsou na prodej C9G jen (hlavně) v naftě...
   Návrat  
sadlos je teď offline  sadlos
PříspěvekZaslal: 2.4.2018 , 12:56   Citovat  

Tak se přidám se spotřebou a trochu i s hodnocením. Auto 14 dní doma a prvních 1000km padlo. Předešlé auta byly většinou 15 let staré 1,2 benzin, takže pro mě je to posun o třídu výš a hlavně do nového... A první honda, tak to berte jako info od naprosto nezaujatého člověka, který by možná byl spokojen i s novou Dacii Logan Úsměv

Prvotní spotřeba okolo 9 litrů ve městě mě trochu děsila (a stále teda děsí), ale neb jezdím od března do listopadu na skůtru co žere tři litry a projede každou frontu, tak mě to vůbec nepálí.
O víkendu cesta Praha -> Písek a okolí -> Budějovice. Neboť se tam jede podle toho, jak jede první auto v koloně, tak i s páteční frontou z Prahy to dalo 6,6 litru. Což už je jiná káva, neb ten půllitr od starého auta za ten dvojnásobný výkon stojí Úsměv Jinak spotřeba za prvních 1000km lehce pod 7l, což je sice hodně na to, že to ještě netočím s ohledem na zajíždění, na druhou stranu to auto příjemně jede i když se mu nešlape na krk. Takže to asi moc výš už nepůjde.

Na co si osobně trochu bolestivě zvykám je výhled na semafor, kdy nahoru nevidím a "pravý dolní" semafor mi zakryje senzor se zrcátkem. Tak musím zastavit dál od semaforu, ale pravidelně na to zapomínám. Pak mi přijde hrozně agresivní zadní brzdovka, která mě v nočních hodinách štve ve středovém zrcátku.
Start-stop by mohl jít vypnout na furt (což ale snad nikde nejde) a dost bojuju s klíčkem (systém 2x klikni na celé auto je zase jen o zvyku, který jsem zatím nepochytil). Jednou jsem si urazil koleno ve dveřích, když jsem si po ženě neposunul sedačku.

Jinak auto splňuje co jsem chtěl. Kufr paráda, všechno se mi tam vejde a nemusím v tom hledat jak v minulosti. Auto svižně jede i když se naloží čtyřmi lidmi, nemá turbo (dost kilometrů najedu pracovně způsobem šlapat na to, zastavit, pět minut v supermarketu a opět na to šlapat), což by asi věčně rozpálené turbo s okamžitým vypnutím dlouho nevydrželo. Budí pozornost (tu já rád), suprově sedí na okrskách.

Když vidím pracovní Astry nebo Octávky, co by mě vyšly na stejný nebo dost podobný pěníze prachy, tak ten můj nový kočár je proti nim fakt pohodlný krasavec.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.4.2018 , 13:02   Citovat  

Nejsem si jistý, ale ten dvojcvak na otevření by mohl jít vypnout v nastavení... Nějakou nabídku jsem tam viděl, ale nezkoušel jsem to, protože mi to vyhovuje... Dost často odemknu auto celé, dozadu hodím aktovku, pak zamknu a odemknu jen řidiče...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.4.2018 , 18:00   Citovat  

jj, je to v nastavení. Mám to vypnuté.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 5.4.2018 , 11:05   Citovat  

Tourer má nalítáno 2300 km. Po 1600 výměna oleje. Teď cesta z Kopřivnice Brna tam a zpět 130km/h na tempomat. Dva dny projíždění po Brně. V podstatě mám pořád od novoty průměrnou spotřebu 7,5 l. Vytáčím kolem 3 tis. Jen na dálnici jsem dal motoru tréning a 3x vytáhl na 5 tis. Auto se změnilo v malou raketu. HaHaaa Tak nevím s tou spotřebou co dělám špatně. Chtěl bych jezdit za 7. Snad si to sedne kolem 10 tis nájezdu.

Jinak co se oteplilo, když přejíždím nerovnosti slyším od dveří řidiče zvuk jako by byli lehce volné. Takové tření. Těsnění kolem dveří? Začalo to až právě v Brně
   Návrat  
Teny85 je teď offline  Teny85
PříspěvekZaslal: 5.4.2018 , 14:03   Citovat  

out73lander napsal:
Tourer má nalítáno 2300 km. Po 1600 výměna oleje. Teď cesta z Kopřivnice Brna tam a zpět 130km/h na tempomat. Dva dny projíždění po Brně. V podstatě mám pořád od novoty průměrnou spotřebu 7,5 l. Vytáčím kolem 3 tis. Jen na dálnici jsem dal motoru tréning a 3x vytáhl na 5 tis. Auto se změnilo v malou raketu. HaHaaa Tak nevím s tou spotřebou co dělám špatně. Chtěl bych jezdit za 7. Snad si to sedne kolem 10 tis nájezdu.

Jinak co se oteplilo, když přejíždím nerovnosti slyším od dveří řidiče zvuk jako by byli lehce volné. Takové tření. Těsnění kolem dveří? Začalo to až právě v Brně

S tou spotřebou jsem na tom v těch km byl naprosto stejně. A vlastně i se stylem jízdy. Postupně přidávám, standardně na dálnici 141 tachometr tempomat, dle situace přidávám na 150, ale jen na chvilku. Pomaličku to jde dolů, jak jsem psal, nyní na těch 7.2. U 5000 otáček jsem ještě nebyl, zatím ve 4500 jsem vždy vyměkl, ale líbí se mi, jak nad těma čtyřma už to začíná dávat najevo, že by to rádo letělo kupředu Úsměv Takže vyměním olej a jde se na věc VTEC
   Návrat  
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.4.2018 , 14:16   Citovat  

Chlapi, po tolika najetých kilometrech se už s klidem můžete krátkodobě na ten omezovač "podívat". Postoval jsem tu někde záběh motoru a po 1.000-1.500 km lze bez obav motor postupně zatěžovat i k "červenému".
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.4.2018 , 18:01   Citovat  

Zrovna dojíždím nádrž, palubák ukazuje dojezd 210 km, ujeto 490 km, takže se dá očekávat cca. 6,5 l na sto...
   Návrat  
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.4.2018 , 18:18   Citovat  

Proc to odhadujes? Mas tam dva pocitace prumerne spotreby, ne? Jinak spotrebu ted mame na chlup stejnou. HaHaaa Teda ja podle palubaku, ale dotankovanim to bude stejny. Jako spotreba docela jde, mam najeto 28t a dlouhodoby prumer mam 6.5l/100km. Jezdime spis kratsi trasy, dalky jen parkrat do roka. Takze mam defacto s pneu R17 jen o 0.1l/100km vic nez udava Honda.

piskot napsal:
Zrovna dojíždím nádrž, palubák ukazuje dojezd 210 km, ujeto 490 km, takže se dá očekávat cca. 6,5 l na sto...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.4.2018 , 21:24   Citovat  

No protože třeba u Swifta jsem měl spotřebu 4.5, ale reálně to bylo 5.5... Taky si to radši ověřím přepočítáním u stojanu. Ale v C9g moc nekecá.
   Návrat  
michal.t je teď offline  michal.t
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.4.2018 , 21:39   Citovat  

Mě z posledního dotankování vyšla spotřeba podezřele vysoká , 6.54 na 100 km (palubák ukazoval 6.7), tedy nejvyšší, co jsem za poslední dva roky měl, už jsem si začínal říkat, co s tím je… Ale asi to udělala jen tužší zima (jedna nádrž mi na zimu většinou stačí) a kratší městské trasy (do 15km).
Ale teď, když se oteplilo, tak už v pohodě, posledních cca 500 km v převážně meziměstském provozu, s málem dálnice, za obvyklých 5.5 dle palubáku. 1.8 je opravdu povedenej motor. je to dobrý
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 84, 85, 86 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina