Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Čím leštíte svoje miláčky: exterier, interier, motor, kola
Fórum: Exteriér
3
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 50, 51, 52 
Zaslat odpověď

Strana 52 z 52
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2017 , 6:49   Citovat  

A casem budes mit kosmetiku pro auto drazsi nez vsechny baby v ulici dohromady Velmi šťastný
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Dave898 je teď offline  Dave898
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2017 , 10:03   Citovat  

Majkl_MB napsal:
Ůplný základ by se vešel do 1000, záleží kolik do toho chceš dát a co od toho čekáš... Všechno je to hrozně individuální. Samozřejmě pak ty věci použiješ i víckrát.

Ocekavam prevenci proti korozi, jelikoz auto bude cely rok venku. Budu mit ted dost vydaju, tak max. 2000 bych investoval. Dalo by se nebo z levneho kraje? Velmi šťastný

Majkl_MB je teď offline  Majkl_MB
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2017 , 19:37   Citovat  

Něco dám dohromady a pošlu zprávu je to dobrý

Dave898 je teď offline  Dave898
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2017 , 11:58   Citovat  

Majkl_MB napsal:
Něco dám dohromady a pošlu zprávu je to dobrý

BFT - big f*ckin thanks je to dobrý

Teny85 je teď offline  Teny85
0
PříspěvekZaslal: 6.4.2018 , 8:37   Citovat  

Ahoj všem,

možná to tu je, jen nenacházím, tak se předem omlouvám za případné spamování. Nemáte tip na nějaký ekologicky odbouratelný autošampon? Chtěl bych si krasavce občas umýt u sebe na zahradě, ale je mi naprosto proti srsti vypouštění s...ek (obyč šamponu) na zahradě. Inu, nemoc z přírodovědy... Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.4.2018 , 10:34   Citovat  

Teny85 napsal:
Ahoj všem,

možná to tu je, jen nenacházím, tak se předem omlouvám za případné spamování. Nemáte tip na nějaký ekologicky odbouratelný autošampon? Chtěl bych si krasavce občas umýt u sebe na zahradě, ale je mi naprosto proti srsti vypouštění s...ek (obyč šamponu) na zahradě. Inu, nemoc z přírodovědy... Úsměv

Ahoj, většina věcí od AutoFinesse a ValetPRO co používáme není nijak škodlivá. Samozřejmě máme kanál, odtok, atd. ale naše tůjky před garáží dostávají pravidelně plnou dávku a nepřijde mi že by jim to nějak ubližovalo Velmi šťastný
Celkově šetrné jsou i šampony ChemicalGuys, a v zásadě asi vše co je PH neutrální?

Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.4.2018 , 10:59   Citovat  

Teny85 napsal:
Ahoj všem,

Aktivní pěna - ValetPro foam, Ph neutral, šampon - Meguiars Ultimate Wash & Wax, Ph neutral.

Žena má ráda květinky kolem domu a ty tam, i s ohledem na časté mytí auta, stále jsou Velmi šťastný
Jinak, jak psal Majkl_MB, vybíral bych pouze Ph neutral.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.4.2018 , 11:25   Citovat  

Nevím, kde jinde to dát, když se to týká "kabátu" aut...
Minitest tloušťky laků Toyoty, BMW a 30 let starého Mercedesu. Čili vyvrácení jakéhosi mýtusu, že Němci mají ultra hrubé laky, na rozdíl od asijských aut.

tudy odkaz

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.4.2018 , 12:09   Citovat  

Jopeeeno napsal:
Nevím, kde jinde to dát, když se to týká "kabátu" aut...
Minitest tloušťky laků Toyoty, BMW a 30 let starého Mercedesu. Čili vyvrácení jakéhosi mýtusu, že Němci mají ultra hrubé laky, na rozdíl od asijských aut.

tudy odkaz

V testu měří pouze tloušťku laku, ta je u většiny aut standardně kolem 100 mikronů. Rozdíl tam je hlavně v tvrdosti a kvalitě krycího laku, který je japonců opravdu hrozná kaše - snáz se na něm tvoří defekty ale zato je poměrně snadné je odstranit jemným abrazivem. U takového mercedu zase naopak je lak obtížné uvést do slušného stavu a je zapotřebí použít hodně hrubou pastu a kotouče, pokud stejný postup použiješ na mazdu, vzniknou mapy a tahy.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.4.2018 , 12:19   Citovat  

To mi vykládej, na "Crystal black pearl" stačí u mého auta, aby jsi zavřel auto držením za dveře u kliky, namísto za rám dveří u okna (kde je matná fólie) a prsty v kombinaci s drobným prachem, vytvoří v laku mikro rýhy. Tak kvalitní má Honda laky. Ano, na druhou stranu, pokud se dělá jednokrokové leštění, není to takový boj, jak s tvrdými německými laky, to bez debat. Pokud bych si měl vybrat, chtěl bych lak určitě tvrdší, alespoň nepatrně, než ten japonský zázrak, to je totiž to jediné, včetně antikorozní ochrany, co mě u japonských aut fakt docela dost štve.
Videjko jsem tu dal právě k vůli tomu, že se kolem šíří hlášky, že Japonci mají ve srovnání s evropskou konkurencí "tenké" laky. A ano, jsou "jen" měkčí Smutný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.4.2018 , 20:24   Citovat  

Taky mě to na tom dost nebaví... Snažím se mít auto pěkné a dávat si pozor ale pak stačí špatně sáhnout při mytí, nechat auto na servis, nebo jenom někdo de kolem a "jé hele ty to máš fakt hezký" nesouhlas
Takový rozumný střed mají třeba Škodovky, Fordy ale třeba i Jaguar. Není extra tvrdý a dá se s ním rozumě pracovat ale zároveň ho při běžným použití tolik nedo šuk .

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.4.2018 , 5:54   Citovat  

Souhlas. Jestli bude další auto Honda, určitě ne tmavý lak a už vůbec ne černá Honda

jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.4.2018 , 22:36   Citovat  

Nejsem žádný leštěnkář, ale bohužel jsem vlastníkem černého auta Velmi šťastný Takže, jaký byste mi doporučili přípravek/aktivní pěnu, prostě něco co bych nalil do nádobky na trysce tlakového čističe? Něco účinného, ale šetrného (auto ještě nemám ani navoskované).. Ten ValetPro viz níže? Tam však píší, že auto musí být voskované...

A dále, nějaký ověřený přípravek na kožený interiér? V tomhle tématu jich je dost, ale co si budem povídat, doba jde dál, tak jestli někdo nemá zkušenost s nějakou novinkou Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.4.2018 , 23:15   Citovat  

Tak to není. Špatně jsi to pochopil, ValetPro snow foam má PH neutral složení, tudíž "nerozpouští a nenarušuje" případně nanesenou ochranu, tedy třeba ten vosk. Takže se jedná o šetrnou aktivní pěnu OK Jinak, slouží mi dobře, zatím spokojenost.
S interiérem Ti neporadím, mám látkový. Kdysi dávno jsem měl sice RS (v kůži), ale ochranné a čistící prostředky na kůžu se za těch 10 let vyvinuly docela dost. Takže v tom Ti neporadím, bude muset někdo, kdo to má více "vyzkoušené a osahané".

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.4.2018 , 23:21   Citovat  

jakubM napsal:
Nejsem žádný leštěnkář, ale bohužel jsem vlastníkem černého auta Velmi šťastný Takže, jaký byste mi doporučili přípravek/aktivní pěnu, prostě něco co bych nalil do nádobky na trysce tlakového čističe? Něco účinného, ale šetrného (auto ještě nemám ani navoskované).. Ten ValetPro viz níže? Tam však píší, že auto musí být voskované...

A dále, nějaký ověřený přípravek na kožený interiér? V tomhle tématu jich je dost, ale co si budem povídat, doba jde dál, tak jestli někdo nemá zkušenost s nějakou novinkou Úsměv

Ahoj, rozhodně nemusí být navoskované, bral bych to spíš jako doporučení. V případě, že chceš auto voskovat a vyžaduješ něco neutrálního, tak ho klidně vezmi. Ta alkalycká verze je taky v zásadě šetrná k autu, ale může narušovat vosky a zároveň není tolik mazlavá a nedělá tu správnou šlehačku. Jinak samozřejmě jak už se tu psalo několikrát: Auto bez mechanického zásahu nikdy 100% neumyješ, bohužel.

Co se týče kůže tak je dobré ji pravidelně čistit pomocí šetrného přípravku - rovnou na kůži, popřípadě ředitelný universální čistič (AF Verso používám já) - a jemného kartáče, potom vytřít mikrovláknem. Po zaschnutí naimpregnovat. Za mě doporučuji AutoFinesse Hide krém na kůži - neutrální vzhled kůže, neklouže, příjemná na dotek, měkká a vláčná, rozdíl poznáš hned po aplikaci. Tenhle proces opakovat alespoň dvakrát do roka.

je to dobrý

EDIT:
↑ Kolega byl s vysvětlením pěny rychlejší

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.4.2018 , 8:16   Citovat  

jakubM napsal:

Člověk jak ty a černé auto je špatná kombinace. Obzvlášť když jak vidím se ti to nechce ani umýt a myslíš že to za tebe udělá aktivní pěna Úsměv Jinak k tmu voskování,v každém návodu k autu je,že máš pravidelně voskovat karoserii. To auto se potom i lépe myje...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.4.2018 , 9:29   Citovat  

Kmóďa napsal:
Člověk jak ty a černé auto je špatná kombinace. Obzvlášť když jak vidím se ti to nechce ani umýt a myslíš že to za tebe udělá aktivní pěna Úsměv Jinak k tmu voskování,v každém návodu k autu je,že máš pravidelně voskovat karoserii. To auto se potom i lépe myje...

Omg, přečti si to znovu, dej si facku a vyskoč okna... Tak to valím bulvy Velmi šťastný Nikde nepíšu, že se chystám mýt auto jen pěnou, jen si budu pořizovat wapku a chci vědět, co tam nalejt..

A jelikož jsem normální pracující člověk, kterej nemá čas každý víkend pořádně mejt černé auto (hold existuje i soukromý život a přítelkyně), tak to chci někdy alespoň tímhle opláchnout, ale aby to nebyla hnusná chemie, která bude vadit laku...

Výrazy typu "člověk jako ty" mě vždy vytočí, když se s dotyčným neznáme Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.4.2018 , 9:59   Citovat  

Čtu si to znovu,sháníš aktivní pěnu do wapky a něco na kůži. Nic o žádném mytí,čištění a voskování,podle příspěvku chceš něco co naliješ do nádobky a opláchneš s tím rychle auto,protože podle dalšího příspěvku na to vůbec nemáš čas. Takhle by to šlo ale líp právě u navoskovaného auta. A kdyby nebylo černé,ale třeba stříbrné,tím líp. Nechápu proč tě rozčililo to "člověk jako ty". Víš co je takových lidí,co "nemají čas" na opláchnutí auta,nebo to nechtějí dělat,protože je to nebaví a auto přece slouží jim a ne oni jemu. Já to nemyslím nijak zle. Jestli ti vadí že se neznáme osobně,můžeme to napravit Velmi šťastný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.4.2018 , 10:31   Citovat  

Kmóďa napsal:
Čtu si to znovu,sháníš aktivní pěnu do wapky a něco na kůži. Nic o žádném mytí,čištění a voskování,podle příspěvku chceš něco co naliješ do nádobky a opláchneš s tím rychle auto,protože podle dalšího příspěvku na to vůbec nemáš čas. Takhle by to šlo ale líp právě u navoskovaného auta. A kdyby nebylo černé,ale třeba stříbrné,tím líp. Nechápu proč tě rozčililo to "člověk jako ty". Víš co je takových lidí,co "nemají čas" na opláchnutí auta,nebo to nechtějí dělat,protože je to nebaví a auto přece slouží jim a ne oni jemu. Já to nemyslím nijak zle. Jestli ti vadí že se neznáme osobně,můžeme to napravit Velmi šťastný

Ptal jsem se jen na pěnu, protože s tím nemám zkušenost (protože zatím nemám wapku).. Šampón mám, vosk mám, kyblíček, houbičku a utěrku taky Velmi šťastný Ptám se proto jen na to, co neznám...

Setkat se klidně někdy můžem, nejsi v "hejtu" přátele Jen mě vždy vytočí fráze "člověk jako ty" Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.4.2018 , 10:38   Citovat  

Otrok černého auta být clověk nemusí. Aby vypadalo slušně, není třeba ho mýt každý den.

Auto myju jednou za 14 dní pořádně, tzn. lehce owapuji, pak aktivní pěna, owapovat opět, umytí dvojbyblíkovou metodou, owapovat a setřít sušícím ručníkem. Vše do hoďky hotové. Když je čas,v tom 14 denní období to ještě 1-2 spláchnu (od much, prachu, pylu), pokud pršelo předmyju aktivní pěnou, jinak jen wapem.
Auto voskuji jednou za cca tři měsíce. Vosku ale dávám dvě vrstvy, takže každý díl navoskuji 2x po sobě. Podle někoho zbytečné, ale osvědčilo se mi to.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.4.2018 , 10:41   Citovat  

Jopeeeno napsal:
Otrok černého auta být clověk nemusí. Aby vypadalo slušně, není třeba ho mýt každý den.

Auto myju jednou za 14 dní pořádně, tzn. lehce owapuji, pak aktivní pěna, owapovat opět, umytí dvojbyblíkovou metodou, owapovat a setřít sušícím ručníkem. Vše do hoďky hotové. Když je čas,v tom 14 denní období to ještě 1-2 spláchnu (od much, prachu, pylu), pokud pršelo předmyju aktivní pěnou, jinak jen wapem.
Auto voskuji jednou za cca tři měsíce. Vosku ale dávám dvě vrstvy, takže každý díl navoskuji 2x po sobě. Podle někoho zbytečné, ale osvědčilo se mi to.

Presne proto jsem se ptal je to dobrý

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.4.2018 , 10:52   Citovat  

Jopeeeno napsal:

Děláš to perfektně. Nikdo nepsal že to musíš mýt každý den,ale právě postupem jak to děláš. Japonci mají měkké laky,takže šetrnost jako dvoukýblová metoda,kvalitní sušící ručník atd je na místě. Jinak je na laku vidět stopy po mytí a černá je na to nejhorší. Vím o čem mluvím. Pokud se někdo nechce starat,tak nejlepší je asi stříbrná,tam to není tolik vidět...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.4.2018 , 10:58   Citovat  

Jo jinak co vím tak chválená pěna je od Bilt Hamberu. Ale je asi jen v 5l balení. Nepění tolik jako jiné pěny,ale co se týká čištění je prý super...

tudy odkaz
tudy odkaz

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.4.2018 , 13:06   Citovat  

Jo, jo, černá je peklo, a ta od Hondy, peklo dvojnásobné Velmi šťastný
Ale není to mé první černé auto, takže jsem věděl, do čeho jdu. Když se člověk trošku snaží, vypadá lak dobře i tak. Ale určitě bych fakt nepodcenil, po dobrých zkušenostech, tu aktivní pěnu. Jednak toho bordelu vezme dost už při samotném předmytí, a také dobře lubrikuje. Měl jsem se ke koupi téhle chemie dokopat dříve, protože ač se člověk snaží jakkoli, sem tam nějaký ten šrám, i při dvou kyblíkovém mytí, nadělá. S aktivní pěnou je to riziko mnohem nižší.

Od Biltu mám Korrosol (na odstranění náletové rzi). Chtěl jsem i jejich aktivní pěnu, ale nebyla tehdy skladem. Tak jsem vzal ValetPro. Je toho taky 5 litrů, takže než vyzkouším i aktivní pěnu od Biltu, to ještě potrvá Úsměv

Kmóďa: díky OK

spoon je teď offline  spoon
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 22.4.2018 , 20:34   Citovat  

Mam cerny auto a vsadim ho,ze 90% casu je to nejcistsi auto ve meste a prilehlych obcich Velmi šťastný
Je to jen o dukladnym “refreshi” laku,uzavreni voskama a nasledna udrzba uz je hudba OK
Ale letos jde zas pod lesticku,2 roky uz jsou znat..

rotker je teď offline  rotker
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.4.2018 , 6:57   Citovat  

spoon napsal:
Mam cerny auto a vsadim ho,ze 90% casu je to nejcistsi auto ve meste a prilehlych obcich Velmi šťastný
Je to jen o dukladnym “refreshi” laku,uzavreni voskama a nasledna udrzba uz je hudba OK
Ale letos jde zas pod lesticku,2 roky uz jsou znat..

a že né? Velmi šťastný Teď jsem tu měl 2 týdny nejčistší auto já Hihi

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 23.4.2018 , 10:12   Citovat  

spoon napsal:
A casem budes mit kosmetiku pro auto drazsi nez vsechny baby v ulici dohromady Velmi šťastný

No, pravdu díš:
- za ty tři roky, co mi prošlo rukama několik desítek aut a některá i opakovaně, tak se výbava rozrostal o 2 leštičky, různé pasty, kotouče, vosky a vůbec chemii všeho druhu na exteriér i interiér
- s tím černým autem to máme podobně, současná péče je v řádech minut, jak je kvalitně ošetřeno, tak základní péče vyjde na pár minut 15-30minut max. včetně kol.

přátele

Willy Fog je teď offline  Willy Fog
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2018 , 16:43   Citovat  

Ahoj, taky nerad trávím hodně času šudlením auta, na druhou stranu je v tom čistým autíku přece jenom lepší svezení... Takže jsem po mnoha nesmyslných nákupech různých leštěnek a vosků od různých vyhlášených výrobců (člověk na tom mohl nechat ruce, aby to alespoň trochu rozleštil), zkusil pořídit chemii od ValetPro. Už jsem od nich měl ValetPro Blue Gel Wheel Cleaner a docela mě to nadchlo, tak jsem pořídil:
ValetPro Citrus Bling 1L multifunkční detailer
ValetPro Contamination Remover Blue 100g tvrdý clay
ValetPro Mad Wax 50ml tvrdý vosk
ValetPro Purple Passion 500ml leštěnka
Přejel jsem to clayem, vyleštil a navoskoval 2x, sice jenom ručně, ale překvapilo mně, jak snadno se s tím dělalo. Žádnej bílej prášek, lesk jak blesk a to vše za 4 hod.Na druhej den jsem auto opláchl jenom hadicí(prach a pyl), utřel a byla to zas paráda za čtvrt hodinky. Neříkám, že je to ideální, asi by to chtělo už po těch letech přejet strojně(hologramy atd.se ručně šudlí těžko), ale jsem s výsledkem docela spokojený. Za sebe můžu říct, že za vyzkoušení to určitě stojí a nestojí to majlant. Nepročítal jsem to tady do hloubky, takže jestli se opakuju, omlouvám se.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Čím leštíte svoje miláčky: exterier, interier, motor, kola
Fórum: Exteriér
3
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 50, 51, 52 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina