Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Honda Jazz
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 21, 22, 23  Další 
Zaslat odpověď

Strana 15 z 23
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.5.2018 , 8:13   Citovat  

DOHCVTEC:
no jo, co na to říct. Kdo by to byl býval řekl, že malé Hondy se hodí jen na stěhování Velmi šťastný

2bep:
Vím. Zvláštní je, že Chorché v Mexiku to HR-V složil docela dobře, jelikož po 26.000 km v autě zatím nic nevrže Úsměv Korozi Mexikánů do budoucna nedokážu posoudit, resp. vydedukovat, auto šlo proto preventivně na zvedák hned po koupi. Slil jsem ho snad hektolitrem ML vosku OK Jsem zvědavý na japonský ekvivalent.
Stále je ve hře jako náhrada HR-V jeho novější modifikace, ale čert ví, co se mi ještě zrodí v palici Honda HaHaaa

Dnes ráno jsem míjel v Ově černý Jazz FL, bez značek. Podle kol asi Comfort. Někdo si udělal "radost" (pohlaví řidiče jsem nestihl zaregistrovat).
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
dudan je teď offline  dudan
PříspěvekZaslal: 23.5.2018 , 16:48   Citovat  

ANUNAKI:Barvu mám Brilliant sporty blue.Ta akce byla do konce března.Možná je i nějaká nová (nevím).Objednaný mám trend+barva+tažné=360 000kč v OV
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.5.2018 , 17:28   Citovat  

Akce na Jazz + zvyhodnene financovani by mela byt do konce cervna. Modra je dobra. OK
Chtel bych videt nazivo tu novou skyride blue.
Kdy jsi objednaval? Jake jsou tedka vubec cekacky?

dudan napsal:
ANUNAKI:Barvu mám Brilliant sporty blue.Ta akce byla do konce března.Možná je i nějaká nová (nevím).Objednaný mám trend+barva+tažné=360 000kč v OV
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 23.5.2018 , 19:57   Citovat  

anunaki napsal:
Akce na Jazz + zvyhodnene financovani by mela byt do konce cervna. Modra je dobra. OK
Chtel bych videt nazivo tu novou skyride blue.
Kdy jsi objednaval? Jake jsou tedka vubec cekacky?

Objednaval jsem v březnu a jdu pro něj v srpnu.Ja v té světle modré dělal jizdu, zdá se mi taková nevyrazná.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.5.2018 , 20:30   Citovat  

Servisní kódy Jazz 2015+
Video polsky tudy odkaz
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 24.5.2018 , 7:03   Citovat  

dudan: na něktrých fotkách ta sv. modrá Jazzu sluší a na některých je taková hodně světlá, jak říkáš nevýrazná.
Já nikam nespěchám, počkám a uvidím, co Honda ještě vymyslí. HaHaaa Jaký se ti zdál při převáděčce podvozek co se týká komfortu? Toho Jazze budete mít jako druhé auto do rodiny nebo jako rodinné auto?

Jopeeeno: Díky za link, ta bílá Jazzu sluší. Mě zaujalo, že palubní počítač ukazoval průměrnou rychlost 28km/h a dobu jízdy 68h 38min. Jestli se nepletu, tak to odpovídá ujeté vzdálenosti 1921km. Průměrnou spotřebu to ukázalo 8.1 l/100km. Vzhledem k té průměrné rychlosti to jasně budou předváděčky/couračky po Varšavě, ale stejně mě to přišlo jako celkem dost. Měl by to být podle všeho Dynamic s CVT a tam se Hodna chlubí spotřebou 6.4 l/100km.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.5.2018 , 7:38   Citovat  

anunaki
Není zač, chlape. Spotřebu paliva u demo verzí bych až tak neřešil. Ber tak, že ta auta spoustu času nastojí na volnoběh, dostávají sadu, střídá se na nich spousty řidičů. Těch osm je ještě dobrých Velmi šťastný Počkejme na první vlaštovky na spritmonitoru. Jeden už tam je a má průměr 6.12 l/100 km.

tudy odkaz

Je na to lépe, než 1.3 (2018) Velmi šťastný

tudy odkaz

Je to ale ještě stále málo vzorků, uvidíme.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 24.5.2018 , 14:12   Citovat  

Jopeeeno: No vzpomínám si, že při předváděčce HRV 1.5 Comfort ukazoval palubák lehce nad 6 litrů. Dealer to potrvdil, že s tím za tuhle spotřebu takhle jezdí. OK Tak nevím, asi s tím jezdili lidi tak nějak rozumněji a hlavně nebyla to Varšava. Velmi šťastný

Ta spotřeba Jazzu 1.3 2018 mě docela překvapuje, nicméně jsou tam z toho 2 CVTčka. Když to nastavíš od roku 2015, tak to začíná na hezkých pěti litrech.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 24.5.2018 , 20:19   Citovat  

ANUNAKI:Ta světle modrá se mi v katalogu libila hodně ale na živo to už tak nebylo.Ta tmavší vypadá naživo super.Mě se v katalogu libila i ta oranžová ale ve skutečnosti už tak pěkná nebyla.Je to těžko ,každému se líbí něco jiného.U nás doma to bylo tak že žena vybrala barvu a já auto. Úsměv Auto to bude rodinné ale děti už mám velké takže spíš pro dva.Ten podvozek se mi zdál pohodlný uplně v pohodě ale já to nemužu posoudit objektivně protože jsem zvyklý na suzuki ignis a ten ma podvozek hodně tvrdý.Takže pro mě by byl měký i trabant. HaHaaa
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.5.2018 , 8:23   Citovat  

anunaki:
ale ano, koukal jsem i na starší ročníky Jazzu "GK series", tj. posledního modelu a vypadají luxusně, to bez debat. Já bych s tím jezdil do 5l/100 km Velmi šťastný Schválně jsem ale postnul facelift, protože předface nás už nemusí zajímat, za pár měsíců už nebude ke koupi. Rozdíl mezi HR-V a Jazzem 1.5 ve spotřebě jsem čekal větší Ble
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.5.2018 , 11:11   Citovat  

Jopeeno: Myslím, že kdyby změřili tou novou metodikou měření spotřeby HRV 1.5 iVTEC, tak rozhodně 5.7 mít nebude. HRVčka na spritmonitoru jezdí od šesti litrů vejš, průměr z 57 aut tam je 6.8 litrů, což není zrovna málo (o litr víc než slibuje výrobce). Ten Dynamic bude jezdit reálně lehce pod šest v pohodě. Stejný motor, menší hmotnost ale zase kratší převody. Pod 5 litrů dlouhodobou spotřebu mít asi nebude...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.5.2018 , 11:54   Citovat  

Myslím si, že WLTP nebude Hondě způsobovat až takové vrásky, jako ostatním výrobcům, neboť většina výrobců nabízí v menších autech povětšinou už jen turbo motory (až na pár vyjímek). A jak tak pozoruji(jeme), ty mají mnohem větší rozptyl spotřeby paliva, než třeba atmosféry Hondy, které Honda zuby nehty stále v malých autech drží.

Schválně jsem se koukal třeba na Renault Captur. Výrobce tvrdí, že motor 0.9 TCE má průměrnou spotřebu paliva 5,4 l/100 km a motor 1.2 TCE zase 5.5 l/100 km. Realita na spritmonitoru je ovšem docela tristní -- průměr 6.96 l/100 km:
tudy odkaz

A to si vezmi, že Captur je oproti HR-V o 17 cm kratší a o nějakých cca 70 kg lehčí. To pak to HR-V zase až tak špatně nevypadá, no ne?

No a když jsme ve vlákně Jazzu a podíváme se na něj, tak průměr spotřeby paliva u Jazzu od MY 2015 je stále hezkých 5.9 l/100 km
tudy odkaz

Na druhou stranu jsem si vyhledal jeho "konkurenta" Hyundai IX20, se kterým Jazze na diskusích stále srovnávají. O tom, že je dle většiny diskutérů Hyundai lepší volba, levnější a praktičtější auto a bla bla bla, pomlčím. No a tento skvost má průměrnou spotřebu paliva katastrofických -- 7.52 l/100 km. Tomu říkám kauf Velmi šťastný Výrobce aauta tvrdí, že motor 1.4 má průměrnou spotřebu 5.6 l a motor 1.6 zase 5.9 l /100 km, hmmmm.
tudy odkaz

Honda v tomhle směru, alespoň u HR-V a Jazze nijak zvlášť nekecá, to by se měli jiný chytnout za čumák Velmi šťastný
   Návrat  
JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.5.2018 , 21:37   Citovat  

Protože H atmosféra ... Civic 1.0T má psáno 4.8 (man) 4.7 (CVT) a na Spritmonitoru průměr 6,68, o 40% horší spotřeba. tudy odkaz

Až Jazz skončí na 1.0T bude konec.

Hyundai jsou žravější, jenže ix20 koupíš i o 100k levněji. Tam pro spoustu lidí končí veškeré diskuse.
   Návrat  
devil4 je teď offline  devil4
PříspěvekZaslal: 27.5.2018 , 22:44   Citovat  

Tá spotreba čo píšeš je len pre výbavu S a Comfort. Pre všetko vyšie je spotreba 5,1 (5.0 CVT). Keď si dáš vyhľadať 1.0 6MT tak ti nájde len jedno auto vo výbave comfort a priemer 6,27 oproti udávaných 5,1 , čo už tak zle nevypadá Úsměv
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 28.5.2018 , 7:32   Citovat  

Já bych s hodnocením spotřeby ještě počkal. Klukům s 1.5VT spotřeba zatím stále klesá...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.5.2018 , 8:27   Citovat  

devil4 napsal:
Tá spotreba čo píšeš je len pre výbavu S a Comfort. Pre všetko vyšie je spotreba 5,1 (5.0 CVT). Keď si dáš vyhľadať 1.0 6MT tak ti nájde len jedno auto vo výbave comfort a priemer 6,27 oproti udávaných 5,1 , čo už tak zle nevypadá Úsměv

No je pravda, že jedno auto je už slušný vzorek, na tom se dá stavět statistika Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.5.2018 , 8:35   Citovat  

Když si dám 1.0T manuál, tak mě to teda najde 15 aut, z nichž 1/3 má spotřebu pod 6 litrů. Průměr je 6.27 l/100km
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.5.2018 , 11:00   Citovat  

Možná to ještě třídil dle výbavy.
   Návrat  
devil4 je teď offline  devil4
PříspěvekZaslal: 28.5.2018 , 14:42   Citovat  

Zle si ma pochopil. Mne tam našlo 15 áut z toho jedno vo výbave comfort. Spotreba ktorú si tu uviedol tých 4,8(4,7) je práve len pre toto jedno auto...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.5.2018 , 16:34   Citovat  

devil4: ok

tudy odkaz

Civic 1.0T
cvt 7,38 l/100km (výrobce 4,7-5,0, beru 5), horší o 47%
man 6,27 l/100km (výrobce 4,8-5,1, beru 5,1), horší o 23%

Jazz 1.3 od 2016
cvt 5,65 l/100km (výrobce 4,7-5,0, beru 5), horší o 13%
man 5,56 l/100km (výrobce 5,1-5,2, beru 5,2), horší o 7%

Jazz 1.3 od 2015
cvt 5,65 l/100km (výrobce 4,7-5,0, beru 5), horší o 13%
man 5,86 l/100km (výrobce 5,5,1-5,2, beru 5,2), horší o 12%
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.5.2018 , 18:57   Citovat  

Pro Jazz to dopadlo výborně, co by za to dal třeba zmiňovaný Hyundai Velmi šťastný
Mimichodem, klasický případ toho, že většina oturbených malorážek "chlastá víc", než podobně výkonná atmosféra (výkonově samozřejmě v HP, ne Nm.)
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.5.2018 , 21:39  Naposledy upravil piskot dne 30.5.2018 , 7:57, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Já té módě oturbených malorážek nějak nerozumím.
R18 u Tourera podle spritmonitoru bere 7,12 l, papírově by měla 6.2 l, to je cca. 15 % navrch.
Jsem zvědavej, zda někdo udělá testy spotřeby podle nové metodiky i pro tyhle "starší" benzíny, jen tak pro porovnání...
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 29.5.2018 , 23:35   Citovat  

Všechno je to jenom o homologovaných spotřebách/emisích (pokud vím, tak emise CO2 je přímo úměrná spotřebě)
C8G 1,8 6MT -> 6,6-6,7L/100km resp. 152-155g/km dle výbavy spritmonitor = 7,7L/100km +17%
C9G 1,8 6MT -> 5,8-6,1L/100km resp. 136-145g/km dle výbavy spritmonitor = 7,05L/100km +22%
CXG 1,0 6MT -> 4,8-5,1L/100km resp. 110-117g/km dle výbavy spritmonitor = 6,26L/100km +30%
CXG 1,5 6MT -> 5,8L/100km resp. 133g/km spritmonitor = 6,61L/100km +14%
Jazz 1,3 6MT -> 5,1-5,2L/100km resp. 116-120g/km dle výbavy spritmonitor = 5,6L/100km +10%
Jazz 1,5 6MT -> 5,9L/100km resp. 133g/km zatím bez záznamu na spritmonitoru
HR-V 1,5 6MT -> 5,6-5,7L/100km resp. 130-134g/km spritmonitor = 6,75L/100km +21%
Ceníkové/katalogové údaje co jsem dohledal. Odchylku jsem bral vždy proti nižší udávané spotřebě.

Honda nemá v Evropě vysloveně malé auto, Jazz je spíš malé MPV, a i ona musí snižovat flotilové emise. Každá automobilka jde svou cestou většina zmenšuje a turbí, používá masivně hybridy jako Toyota v novém Aurisovi nebo na tříválcích vypíná ještě jeden válec jako nový Focus.
A ano, je zde oldschool mohykán, Mazda:
M3 2,0 (G120) 6MT -> 5,1L/100km resp. 119g/km spritmonitor = 6,62L/100km +30%
M3 2,0 (G165) 6MT -> 5,8L/100km resp. 135g/km spritmonitor = 7,16L/100km +23%
M2 1,5 (G190) 5MT -> 4,9L/100km resp. 111g/km spritmonitor = 5,54L/100km +13%

Kurňa, i ty klasické atmosféry kecaj to mi hlava nebere a kupodivu u srovnání CXG vs. M3 kecá víc u obou ta slabší varianta. Ale, pořád musíme Hondu tepat... šuk

p.s. Evropani, včetně nás, si masově volili a volí za své zástupce různé více či méně levicové budovatele obecného blaha a nejlépe formou příkazů, zákazů či různých finančních zvýhodnění a nejradši by měnili i fyzikální zákony. A v oblasti prodejů aut to masové klientele (těm co si kupují auta jako nová) nijak moc nevadí. Aspoň tak ukazují prodeje v posledních cca 10 letech.

p.p.s. A co se týče prodejů, konkrétně v ČR se zde nikdy neprodalo víc jak 0,5% celoevropských prodejů Jazzu (např. loni ČR 116ks vs. 34.898ks v Evropě) a není to problém jen současné generace.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.5.2018 , 12:19   Citovat  

Jopeeeno napsal:
Pro Jazz to dopadlo výborně, co by za to dal třeba zmiňovaný Hyundai Velmi šťastný
Mimichodem, klasický případ toho, že většina oturbených malorážek "chlastá víc", než podobně výkonná atmosféra (výkonově samozřejmě v HP, ne Nm.)

H mělo vždy žravé motory, ale musíš brát v potaz cenovku, rozdíl spotřeby vyšší cenu H většinou nevynahradí. 1.0T v Civicu žere v průměru o 35% více. U Jazze s 1.3 je rozdíl mnohem menší cca 12%.

1.0T je špatný motor, vibrace, hrozný zvuk, vysoká reálná spotřeba a k tomu ještě tak krátká převodovka. Ten motor je lepší vynechat z hledáčku. V Jazzu bych ho nechtěl.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.5.2018 , 13:43   Citovat  

Já nevím, ale v malém autě, které bude plnit převážně funkci "jezdím kolem komína", bych vždy uvítal R4 atmo motor. Nespočet studených startů a popojížděk, jednodušší konstrukce, možné rozjezdy na 2.RS (tam větsinou tříválec zdechne), kultivovanost (vibrace, utlumení), náchylnost na kolísání spotřeby PHM... To vše mi spíše nahrává se downsizovanému R3T motoru vyhnout.
Nemám úplně jakože chuť ten R3T v Civiku vypískat (krom spotřeby PHM jsem mu neměl až tak co zásadního vytknout), "pár" se jich zřejmě prodá, ale fakt by bylo dobré atmo v Jazzu ponechat.
Ještě to není úplně na pořadu dne, ale jako až odroste prcek bych si Jazze (a třeba i ten ekvivalent Dynamicu) klidně koupil. Pokud bude za 12-15 let v Jazzu jen R3T, tak si radši koupím Swift Sport, kde se podle všeho zatím výhledově nepodělali a čerstvě nasadili 1.4 BoosterJet.

Jasně, pokud se člověk rozdohuje koupit levné auto, může si koupit IX20, to nepopírám. Ale pokud se s tím autem budu chtít i projet trochu dynamičtěji, mít v autě i nějakou tu výbavu, určitě nepůjdu pro tento Hyundai. Dolož si do tohohle auta odpovídajicí vybavu (pokud ji ovšem nakoplé H nabízí) a rozdíl v ceně s Jazzem zřejmě 100.000 Kč nebude. Tedy alespoň vloni nebyl.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.6.2018 , 7:24   Citovat  

Honda Jazz 2018 losí test OK OK OK

edit: Malé rýpnutí. Tohle má být jako ten Německej hothatch etalón? Lucy pořádnej výtlem
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.6.2018 , 10:56   Citovat  

Náááhodou, rýpnutí správným směrem Velmi šťastný Tam, kde Golf GTI s více prvkem končí, malé MPV s vlečnou zadní nápravou teprve začíná pořádnej výtlem
Možná proto si tak Jazze výrobce nacenil Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.6.2018 , 12:02   Citovat  

Tahle disciplína Golfovým holím moc nejde. Jazzová krabice to projede s rychlostí o 10km/h vyšší, a to je propastný rozdíl.
   Návrat  
Tomika je teď offline  Tomika
PříspěvekZaslal: 29.6.2018 , 18:11   Citovat  

Je to cele hlavne o vaze a tezisti auta, pak o podvozku, gumach a rizeni. Jazz ma neco malo pres 1 tunu. Fyziku v tomhle pripade proste neosalite. I Civic X je v tomhle testu horsi, nez maly a lehky jazzik.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.6.2018 , 20:33   Citovat  

... a taky pěkně vysoký. Vzdyť to je mini MPV a natřel to GTI Velmi šťastný
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Honda Jazz
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích: