Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 110, 111, 112 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Strana 111 z 246
Djabel je teď offline  Djabel
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 29.10.2018 , 21:09   Citovat  

Tak já mám jen Sport rok 2017. Z těch vrzacích, praskacích věcí se mi neděje nic.
Dneska poprvé v tom hnusu venku se mi zbláznily ty přední čidla.
Pak mě štvou stěrače. Na automat a na nejmíň a občas se prostě nevypnou a stírají furt.
A poslední věc, z pravé strany slyším jakoby chrastil ventilátor, dokonce se mění zvuk podle otáček motoru.
Když vypnu klímu, tak je ticho.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
DusanUsan je teď offline  DusanUsan
PříspěvekZaslal: 29.10.2018 , 21:33   Citovat  

To mi robi tiez Úsměv Daj vediet ak prides na to co to je Velmi šťastný Servisak mi pvoedal ze je to vyparnik, ale neverim tomu.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
HIGHTOWER je teď offline  HIGHTOWER
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.10.2018 , 22:46   Citovat  

Djabel napsal:
Tak já mám jen Sport rok 2017. Z těch vrzacích, praskacích věcí se mi neděje nic.
Dneska poprvé v tom hnusu venku se mi zbláznily ty přední čidla.
Pak mě štvou stěrače. Na automat a na nejmíň a občas se prostě nevypnou a stírají furt.
A poslední věc, z pravé strany slyším jakoby chrastil ventilátor, dokonce se mění zvuk podle otáček motoru.
Když vypnu klímu, tak je ticho.

Mě kvůli tomu měnili motorek s ventilátorem topení, že to je jako jím, ale není, a je to stejné, dělá to jen při sepnutí klimatizace, jinak ne. Takže jestli to dělá klima kompresor a přenáší se to potrubím do kabiny a nebo někde nějaká ta část okruhu klimatizace, kdo ví, respektive ani v Hondě ještě neví, co to dělá...
   Návrat  
Kosho je teď offline  Kosho
PříspěvekZaslal: 30.10.2018 , 11:58   Citovat  

Caute ludia, dakujem velmi pekne za tieto posledne zhrnutia (uz som bol nachystany ist kupit sedan) - aspon viem, ze mam dat od tohto auta ruky prec Ble
   Návrat  
DusanUsan je teď offline  DusanUsan
PříspěvekZaslal: 30.10.2018 , 12:40   Citovat  

Samozrejme je to tvoje rozhodnutie. Mna to tiez deprimuje ze su tam taketo fakt ze hluposti. Ale to auto jazdi fantasticky, takze by som nemenil Úsměv Dufam ze ked sa vychytaju tieto muchy tak to bude sluzit dobre.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 30.10.2018 , 12:53   Citovat  

Tiez som si hned povedal ze taketo hluposti, to snad nie...Jazdit na tom bol pozitok ale ruku na srdce, nie je to jedine auto na ktorom sa vyborne jazdi Úsměv a "detskym chorobam" sa chcem radsej vyhnut Se stydím
   Návrat  
Ivoč je teď offline  Ivoč
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.10.2018 , 13:36   Citovat  

Kosho napsal:
Caute ludia, dakujem velmi pekne za tieto posledne zhrnutia (uz som bol nachystany ist kupit sedan) - aspon viem, ze mam dat od tohto auta ruky prec Ble

Pokud tomu dobře rozumím, tak většina se týká problémů v hatchbacku Sport+ a ne v sedanu. V sedanu klid, nic není slyšet... á sorry, zapoměl jsem nastartovat HaHaaa
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 30.10.2018 , 14:31   Citovat  

Přesně tak, trochu bych ubral na panice.
Pokud se správně orientuju, tak většinu těch závad hlásí majitelé 5D výbava Sport+.
Tzn. problém se stropnicí u panoramatické střechy. Tudíž u výbav s pevnou střechou je v tomto ohledu klid Úsměv

Důležité je také to, že všechny 5D vyjíždí z Anglie (fabrika Swindon) a všechny 4D pro EU vyjíždí z Turecka. Úplně jiná linka a fabrika...

to Kosho: Pokud máš samozřejmě v merku víc alternativ, tak je jenom na Tobě, která Tě přesvědčí nejvíc Cool
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.10.2018 , 14:40   Citovat  

2bep napsal:

Pokud se správně orientuju, tak většinu těch závad hlásí majitelé 5D výbava Sport+.
Tzn. problém se stropnicí u panoramatické střechy. Tudíž u výbav s pevnou střechou je v tomto ohledu klid Úsměv

Takže to chce CTRo... Se stydím
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.10.2018 , 15:23   Citovat  

Hele mě pořád drží Sport v manuálu ve Sporty Blue, ale třeba mi s faceliftem udělá Honda opět radost s barvou exkrementu v perleti pořádnej výtlem
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 30.10.2018 , 15:28   Citovat  

Vobec nechcem rozputat ziadnu paniku a uz vobec nie hatovat Úsměv , s tou strechou naprosto suhlasim ale tymto stylom sa obhajit nedaju blbnuce senzory ci vrzgajuci interier - alebo nedajboze je sedan uplne ine auto? Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 30.10.2018 , 15:31   Citovat  

Vzdy treba mat alternativu a uz len porovnavat to primarne a velke + ma civic za povedzme "inakost" je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.10.2018 , 16:03   Citovat  

Jak ses mohl dočíst, tak třeba ty senzory jsou ze strany Hondy řešeny.
Co se týče rozdílnosti karoserií. Fakt, že někde něco vrže bývá dost často způsobeno kvalitou montáže. A zde platí moje, "jiná země i fabrika".

Pro Tebe by měly být směrodatné zkušenosti majitelů sedanů, pokud chceš sedan Úsměv
Osobně čekám na facelift (odhaduju 2020), který se Hondě většinou povede jak do zlepšení designu (subjektivní), tak co se kvalit auta týče obecně. Nebo počkat příští rok na novou Mazdu 3 či Corrolu od Toyoty Cool
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.10.2018 , 19:13   Citovat  

pro ty s hučící klimou, nechte si zkontrolovat náplň a případnou netěsnost systému

Dealer response on report was, "Noise when a/c is on confirmed customer complaint. Noise is from low refrigerant in system. Suspect leaking condenser. Ask customer to return for a/c diagnosis and leak testing for a/c system."

Replaced a/c condenser. Installed new o-rings. Performed leak test and passed. System can hold vacuum. Charged system and added oil. Turned a/c on and noise is gone.
   Návrat  
Hondak je teď offline  Hondak
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.10.2018 , 6:28   Citovat  

Co sa tyka mojho sedanu :

Nieco mi rezonuje zhruba v strede palubnej dosky, je to zavisle na kvalite asfaltu, vonkajsej teploty, pripadne zaplat na ceste. Ked sa teraz schladilo, tak rezonuje v A stlpikoch, uchytenie airbagu, chcem to ist riesit teraz v zime, mam pocit ze toho bude viac. Tie predne senzory neviem, tie mam stale vypnute Velmi šťastný Ale skusim to mat zapnute chvilu, ci spozorujem to iste.
Ale je pravda, ze nebyt tych roznych pazvukov z interieru, tak to jazdi super. Úsměv
   Návrat  
krivaneka je teď offline  krivaneka
PříspěvekZaslal: 31.10.2018 , 9:22   Citovat  

Zdravím,
koukám, že (ne)kvalita interiéru se nám tu množí.
Mám sedana a chystám se reklamovat 2 věci:
- vrzání od středu palubky - zjistil jsem, že to jde z místa, kde si opírám pravou nohu
- uvolněný tapecírung na dveřích spolujezdce - lupne při opření ruky

Ano, jezdí to skvěle, ale toto je pro mě velké zklamání. Moje 15 let stará Octavia vrzala méně...Smutný

Nehledě na to, že v létě se mi 2x stalo, že motor falešně hlásil, abych zkontroloval hladinu oleje. V servisu to vysvětlovali, že olej hodně pění...
A v Plzni i v Přibrami nejsou ochotni tam dát jiný olej než tu řídkou sra..u 0w20...

Každopádně moje počáteční nadšení ochladlo a znova už bych si to auto asi nekoupil, anebo počkal alespoň na facelift...

Uvidíme, jaká bude nová Corolla.
   Návrat  
marwek201 je teď offline  marwek201
PříspěvekZaslal: 31.10.2018 , 11:16   Citovat  

krivaneka napsal:
Zdravím,
koukám, že (ne)kvalita interiéru se nám tu množí.
Mám sedana a chystám se reklamovat 2 věci:
- vrzání od středu palubky - zjistil jsem, že to jde z místa, kde si opírám pravou nohu
- uvolněný tapecírung na dveřích spolujezdce - lupne při opření ruky

Ano, jezdí to skvěle, ale toto je pro mě velké zklamání. Moje 15 let stará Octavia vrzala méně...Smutný

Nehledě na to, že v létě se mi 2x stalo, že motor falešně hlásil, abych zkontroloval hladinu oleje. V servisu to vysvětlovali, že olej hodně pění...
A v Plzni i v Přibrami nejsou ochotni tam dát jiný olej než tu řídkou sra..u 0w20...

Každopádně moje počáteční nadšení ochladlo a znova už bych si to auto asi nekoupil, anebo počkal alespoň na facelift...

Uvidíme, jaká bude nová Corolla.

To chybove hlasenie kontroly hladiny oleja aj mne vypisovalo, ale len pri jazde na dialnici ked som poskocil na nejakej nerovnosti, podla mna ho museli dat nejak viacej ci menej, lebo od poslednej vymeny oleja uz nic...
   Návrat  
stofesz je teď offline  stofesz
PříspěvekZaslal: 31.10.2018 , 11:19   Citovat  

V pribrami tam daj olej jaky chces, len si ho musis sam sehnat -> tak to provozuju ja Mrk
   Návrat  
krivaneka je teď offline  krivaneka
PříspěvekZaslal: 31.10.2018 , 11:47   Citovat  

marwek201 napsal:
To chybove hlasenie kontroly hladiny oleja aj mne vypisovalo, ale len pri jazde na dialnici ked som poskocil na nejakej nerovnosti, podla mna ho museli dat nejak viacej ci menej, lebo od poslednej vymeny oleja uz nic...

U mě se to dělo před výměnou oleje - ryska byla nahoře.
Osobně si myslím, že olej už byl dost degradovaný, proto pěnil a čidlo to vyhodnotilo jako úbytek.

V Příbrami si olej přinést můžu, ale otázka je, co potom záruka...
   Návrat  
W.T.Riker je teď offline  W.T.Riker
PříspěvekZaslal: 1.11.2018 , 10:48   Citovat  

Pár stránek zpátky jsem našel zmínku ohledně pronikání benzínu do oleje a plánované svolávací akci Hondy, která by měla přijít někdy v půlce listopadu. Chci tu napsat taky svoje zkušenosti...

Mám sedana s 1.5 a po prvních 3,5 kkm jsem vyměnil olej jakože po záběhu, ačkoli mi v Hondě tvrdili, že to je zbytečné. Poté jsem najel dalších asi 6 kkm a jednou při cestě po dálnici se mi najednou rozsvítila kontrolka nízké hladiny oleje. Zastavil jsem a kontroloval horký olej na měrce a v tý tmě se mi zdálo, že ho je tam opravdu málo. Koupil jsem na benzínce olej a dolil cca 0,5l. Po dalších 100 km se kontrolka rozsvítila znovu. To už se mi zdálo, že ho tam je nějak moc. Otočil jsem se a dojel radši domů. Po vychladnutí jsem zjistil, že ho tam mám cca 1,5 cm nad horní rysku!!! Dojel jsem do servisu a tam zjistili, že tam mám o cca 1,5 l oleje víc, než bych měl mít. Nechal jsem ho tedy vyměnit a teď sleduju hladinu. Během posledních 1000 km stoupla hladina o cca 3 mm. Problém se má zvětšovat v chladném počasí, takže teď v zimě to bude asi ještě horší (auto mám od dubna, takže zatím jezdilo docela v teple).
Má někdo podobný zkušenosti? Předpokládám, že by se to mělo dít všem nebo jsou z jiné továrny motory pro sedan z Turecka a pro hatchback z Anglie?
Každopádně to vidím jako docela velký problém. Logicky asi 4 litry oleje naředěné litrem benzínu nebudou mazat tak dobře, jak by měly...
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.11.2018 , 15:54   Citovat  

W.T.Riker: to není problém montáže, ale motoru jako takového --->> je fuk, odkud je motor. Dle všeho je to problém tam, kde se motor nestačí během jízdy zahřát a benzín se neodpaří. Není to tedy jen o okolní teplotě, ale hlavně délce cest. Chladné počasí to pochopitelně zhoršuje, ale není příčinou.
   Návrat  
Lipák je teď offline  Lipák
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.11.2018 , 18:00   Citovat  

To, že sterače běží příliš rychle a stále, jsem párkrát zaregistroval, ovšem u nás půl roku nepršelo, takže je neni důvod používat Úsměv Hihi
Jednou jedinkrát, když se rozeběhli jsem měl silnou vůli a nechal je běžet - po čase zpomalili a pak zastavili.Bylo to za hustého mrholení, takže mě to přišlo spíš jako vlastnost než porucha.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 1.11.2018 , 18:31   Citovat  

skyline: JJ, tomu bych rozuměl, ale nechápu, že jsem po 300 km poměrně ostré jízdy na dálnici naměřil o 1,5 cm oleje víc, než by tam mělo být. Za takovou dobu by se to mělo přece odpařit. To se ale očividně nestalo... Smutný .
   Návrat  
cport je teď offline  cport
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.11.2018 , 7:48   Citovat  

W.T.Riker napsal:
Pár stránek zpátky jsem našel zmínku ohledně pronikání benzínu do oleje a plánované svolávací akci Hondy, která by měla přijít někdy v půlce listopadu. Chci tu napsat taky svoje zkušenosti...

Mám sedana s 1.5 a po prvních 3,5 kkm jsem vyměnil olej jakože po záběhu, ačkoli mi v Hondě tvrdili, že to je zbytečné. Poté jsem najel dalších asi 6 kkm a jednou při cestě po dálnici se mi najednou rozsvítila kontrolka nízké hladiny oleje. Zastavil jsem a kontroloval horký olej na měrce a v tý tmě se mi zdálo, že ho je tam opravdu málo. Koupil jsem na benzínce olej a dolil cca 0,5l. Po dalších 100 km se kontrolka rozsvítila znovu. To už se mi zdálo, že ho tam je nějak moc. Otočil jsem se a dojel radši domů. Po vychladnutí jsem zjistil, že ho tam mám cca 1,5 cm nad horní rysku!!! Dojel jsem do servisu a tam zjistili, že tam mám o cca 1,5 l oleje víc, než bych měl mít. Nechal jsem ho tedy vyměnit a teď sleduju hladinu. Během posledních 1000 km stoupla hladina o cca 3 mm. Problém se má zvětšovat v chladném počasí, takže teď v zimě to bude asi ještě horší (auto mám od dubna, takže zatím jezdilo docela v teple).
Má někdo podobný zkušenosti? Předpokládám, že by se to mělo dít všem nebo jsou z jiné továrny motory pro sedan z Turecka a pro hatchback z Anglie?
Každopádně to vidím jako docela velký problém. Logicky asi 4 litry oleje naředěné litrem benzínu nebudou mazat tak dobře, jak by měly...

No jestli neni chyba na tvoji strane. Mohlo tam byt vic oleje uz od tve vymeny. Kdyz jsi pak meril ve tme na dalnici, tak ten olej jeste nebyl usazeny dole a tak jsi dle rysky mohl videt nizkou hladinu oleje. Takze jsi dolil dalsi olej a pak jsi meril uplne za studena a uz byl tech 1,5cm nad rysku.

Uprimne, nezda se mi, ze by ten motor jednou olej zral a podruhe pridaval Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 2.11.2018 , 9:34   Citovat  

to cport: Jj, určitě jsem se překouk a dolil olej, i když tam bylo nad rysku. Problém je v tom, že ten 0,5l (co jsem dolil) je tak 0,5 cm nad rysku, ale v autě i po 300 km jízdě bylo 1,5 cm nad rysku a jak jsem psal v servisu museli odlít 1,5 l, aby se dostali na správné množství oleje. Jedině, že by tam při předchozí výměně nalili litr oleje navíc, ale to nebude moc pravděpodobná varianta... Prostě to vypadá, že ani po dlouhé jízdě se zahřátým motorem se ten benzín z oleje nevypaří. Budu to halt dál sledovat a uvidíme...
   Návrat  
cport je teď offline  cport
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.11.2018 , 9:38   Citovat  

A ten olej jsi menil sam a nebo oni? A kolik se ho presne dolivalo?

Jinac mam dojem, ze ta kontrolka neukazuje jen nizkou hladinu oleje, ale proste problem s olejem, tj. i prilis velke mnozstvi oleje, ne?
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.11.2018 , 11:21   Citovat  

Já vždy myslel,že benzín se má v motoru spálit a ne odpařit...
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.11.2018 , 11:34   Citovat  

Kmóďa napsal:
Já vždy myslel,že benzín se má v motoru spálit a ne odpařit...

je to dobrý

A pokud se z oleje odpaří, tak znovu zkondenzuje, protože nemá kam utéct...pochybuju že přes odvětrání to všechno zmizí.
   Návrat  
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.11.2018 , 13:00   Citovat  

Trochu to souvisí i s tímto tématem. Mě by zajímalo, který "machr" vymyslel u R18 a L15 motorů plastový konec oil měrky. Odečíst z toho relevantní údaj je téměř nadlidský úkol.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.11.2018 , 13:09   Citovat  

to Jopeeeno: No musel to bejt fakt orgán Ble Ale co jsem u Aviaczka viděl měrků na 1,5 Turbo, tak jsem rád za to co mám v R18 Je to tam. Na druhou stranu můžeme bejt ještě rádi. Jiné automobilky měrku zrušily úplně pořádnej výtlem
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 110, 111, 112 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina