Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 443, 444, 445 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Strana 444 z 486
TomTom1 je teď offline  TomTom1
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.2.2019 , 0:00   Citovat  

Tipy na koupi už není potřeba posílat, dva dny zpět jsem si udělal velkou radost.
Accord Type-S, 2.4 Vtec, manuál Úsměv

Fotka taková rozmázlá jen na rychlo z garáží..

Ps: Jakej olej používáte ve 2.4ce a co a kde takujete za benzin?

Acco 7.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Acco 7.jpg, 1.96 MB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
edy je teď offline  edy
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 23.2.2019 , 1:18   Citovat  

TomTom1 napsal:
Tipy na koupi už není potřeba posílat, dva dny zpět jsem si udělal velkou radost.

Vítej,tak jsi ho nakonec vzal, dneska jsem zrovna koukal,že už je pryč,tak jsem říkal že jsi to byl asi ty Úsměv
Dávej 5w40 mobil,valvoline úplně v pořádku,meň co 10 tis. a přidávej VIF do benzínu OK
Nech udělat vůle ventilů , nové svíčky, náplně, výměn olej v převodovce (originál Honda) a lítej!!!
Časem REFLASH Velmi šťastný
Hodně spokojenosti! je to dobrý
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.2.2019 , 11:00  Naposledy upravil DOHCVTEC dne 23.2.2019 , 20:38, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

TomTom1 napsal:

olej nech jakej byl ,je fuk jakej tam je jestli castrol nebo liquid moly ,spis je dulezitejsi nemenit viskozity a specifikace ,akorat si nadelas jen zle a pak ti zacne motor olej zrat ,vyhnul bych se max olejum z cisticim ucinkem a pod.
ideal je tam nechat co tam celou dobu daval majitel pred tebo nebo jakej tam je od nova ,dulezity je zahrivani motoru a intervaly vymeny .Samozrejme nastavovani ventilu ,iridiovy svicky NGK,DENSO a vsechny naaplne a fitry a nesetri natom aute ,nema to cenu,pac levnejsim dilem nic nevyresis.

jeste dodam ,ze me zacala K24 po oleji shell brat olej ,sice byl olej a motor cistouckej ,ale spotreba oleje se zvysila , pokud majitel daval 10W40 tak je dobrej valvoline maxlife pro motory co maj pres 100000km a zvysenou spotrebu oleje
pokud daval 5W40 tak hlavne dodrzet specifika vyrobce ..
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.2.2019 , 20:06   Citovat  

edy napsal:
Vítej,tak jsi ho nakonec vzal, dneska jsem zrovna koukal,že už je pryč,tak jsem říkal že jsi to byl asi ty Úsměv
Dávej 5w40 mobil,valvoline úplně v pořádku,meň co 10 tis. a přidávej VIF do benzínu OK
Nech udělat vůle ventilů , nové svíčky, náplně, výměn olej v převodovce (originál Honda) a lítej!!!
Časem REFLASH Velmi šťastný
Hodně spokojenosti! je to dobrý

Byl jsem to já, tipnul sis správně.
Než jsem k ní přijel, ani jsem si nemyslel, že bude v takovým stavu.
Skládám holt předchozímu majiteli, za péči o auto.

VIF jsem ještě přidávat nikdy nezkoušel, díky za tip, něco o tom načtu.

Spokojenost musím říct, že velká ! Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.2.2019 , 20:08   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
olej nech jakej byl ,je fuk jakej tam je jestli castrol nebo liquid moly ,spis je dulezitejsie nemenit viskozity a specifikace ,akorat si nadelas jen zle a pak ti zacne motor olej zrat ,vyhnul bych se max olejum z cisticim ucinkem a pod.
ideal je tam nechat co tam celou dobu daval majitel pred tebo nebo jakej tam je od nova ,dulezity je zahrivani motoru a intervaly vymeny .Samozrejme nastavovani ventilu ,iridiovy svicky NGK,DENSO a vsechny naaplne a fitry a nesetri natom aute ,nema to cenu,pac levnejsim dilem nic nevyresis.

Taky díky za tipy Úsměv
   Návrat  
Aqwertzz je teď offline  Aqwertzz
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.2.2019 , 10:29   Citovat  

Tak mam další dotaz, vsimnul jsem si ze mam nějake kapky zevnitř okna v kufru vlevo.Někde mi proteka ze střechy voda. Mate tip na co mrknout? Napadlo mě uchyceni podélniku do te strešní drázky?
A když jsem na to koukal zevnitř, všimnul jsem si na stropě je velka boule z tapecu strechy, co je tam schovane?????
   Návrat  
Noxor23 je teď offline  Noxor23
PříspěvekZaslal: 26.2.2019 , 4:19   Citovat  

Zdar, řešil jste někdo ztrátu oleje u 2.2 i-ctdi? Mám spotřebu cca 1l na 15000 km, což není taková hrůza, ale radši bych byl na 0l. Když šlápnu na plyn, tak se z výfuku hrne kouř, jen nevidím barvu.. Černej není, ale prý spíš modro bílej, tak aby ten olej nešel přes turbo. Projevovalo by se to takhle? A co se s tím dá dělat? Pouze výměna turba, nebo je i jiné řešení? Vím že by se to poznalo sundáním trubek, ale na to se v nejbližší době bohužel nedostanu a a do servisu také ne. Kolik tak stojí nové turbo?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.2.2019 , 7:38   Citovat  

1l na 15000km je v pohodě. Taky by to mohlo být na 1l/1000km. Pokud se spotřeba nezvedá, tak se na to vybodni (mě to žere cca to samé a jde to přes turbo). Jaký olej do toho leješ a kolik to má natočeno?

Na to jak popisuješ "hrne se kouř" z výfuku, tak mi přijde, že Ti to žere oleje nějak málo. Mě to teda skoro vůbec nehulí.

Jestli to jde přes turbo (myslím si, že to je Tvůj případ, ale může to jít i přes kroužky) se pozná jednoduše tak, že z intercooleru odděláš spodní hadici(to zvládneš i na ulici za pár minut zkontrolovat).

Repas, nebo jeté je 5-10tKč. OEM cenu nového vědět nechceš Velmi šťastný
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 26.2.2019 , 7:42   Citovat  

No, právě na nové jsem se ptal především Velmi šťastný Najeto má 225k. Ten kouř není ale za dne vůbec vidět, vždy jen večer, když zezadu svítí auto, tak je vidět ve světle,tak třeba to umocňuje pocit, že je ho moc, ale ve skutečnosti nevím
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.2.2019 , 7:50   Citovat  

Takže vlastně nic pořádně nevíš...

Co do toho liješ za olej? Můžeš zkusit dát list papíru před výfuk a šlápnout na to. Pokud Ti z toho jde olej, tak papír bude mastný a budou na něm mapy.

Nové holé turbo bez těsnění je okolo 30-40k(podle katalogu).
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 26.2.2019 , 8:02   Citovat  

Tak, jistej si bohužel nejsem, ale co jiného by to mohlo být, když ne kouř. Pára to nebude, to by dělalo jen za studena a nebo ve velký zimě, ne? Dávám tam 5w40. Napadlo mě ale dát tam 10w40, aby byl hustejsi a třeba by to žrát přestalo, jen jsem se k tomu ještě neodhodlal.
   Návrat  
R4YNE8 je teď offline  R4YNE8
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.2.2019 , 17:29   Citovat  

Kolik oleje budu potřebovat na výměnu převodového oleje do manuální převodovky K24A3 u poface 7g? Někde jsem četl 1,9 L oleje MFT Honda. Je to tak? Abych ho neobjednal málo nebo moc. Díky je to dobrý
   Návrat  
Mara126 je teď offline  Mara126
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.2.2019 , 22:53   Citovat  

Noxor23 napsal:
Zdar, řešil jste někdo ztrátu oleje u 2.2 i-ctdi? Mám spotřebu cca 1l na 15000 km, což není taková hrůza, ale radši bych byl na 0l. Když šlápnu na plyn, tak se z výfuku hrne kouř, jen nevidím barvu.. Černej není, ale prý spíš modro bílej, tak aby ten olej nešel přes turbo. Projevovalo by se to takhle? A co se s tím dá dělat? Pouze výměna turba, nebo je i jiné řešení? Vím že by se to poznalo sundáním trubek, ale na to se v nejbližší době bohužel nedostanu a a do servisu také ne. Kolik tak stojí nové turbo?

15000 ? není to zbytečně moc, já měním raději při 10000.
   Návrat  
Martin T. je teď offline  Martin T.
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.2.2019 , 9:31   Citovat  

Noxor23 napsal:

Zcela upřímně bych takovouto spotřebu oleje u auta tohoto stáří a najezdu neřešil, pokud se to nezačne zhoršovat. Podle mě tě to bude stát akorát spoustu peněz a času a výsledek víceméně žádný. Můj 2litr benzín má spotřebu oleje 0,2 litrů na 1000 km a protože je už 70 000km stejná tak to neřeším.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.2.2019 , 18:26   Citovat  

Martin T. napsal:
Zcela upřímně bych takovouto spotřebu oleje u auta tohoto stáří a najezdu neřešil, pokud se to nezačne zhoršovat. Podle mě tě to bude stát akorát spoustu peněz a času a výsledek víceméně žádný. Můj 2litr benzín má spotřebu oleje 0,2 litrů na 1000 km a protože je už 70 000km stejná tak to neřeším.

Proč to hážeš na všechna auta? Neznamená, že když tobě žere olej, že je to normální u všech a není to závada? Tohle škatulkování mě vždycky rozčiluje. Ble

S tím olejeme do převodovky nikdo neví nebo nechce poradit? Je to tam. Tak to koukám!
   Návrat  
Matěj Krupař je teď offline  Matěj Krupař
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.2.2019 , 18:32   Citovat  

Zdravím!

Nováčkovský dotaz: jaké čidlo klepání mám zakoupit do A7g 2.0 114kW? Cenové rozpětí je 500-2200 Kč, což je velké rozpětí Velmi šťastný
mám k tomu koupit i nějakou kabeláž? bude mi to měnit mechanik, ale mám si to sehnat sám Velmi šťastný
Díky!
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.2.2019 , 18:55   Citovat  

R4YNE8 napsal:
Proč to hážeš na všechna auta? Neznamená, že když tobě žere olej, že je to normální u všech a není to závada? Tohle škatulkování mě vždycky rozčiluje. Ble

S tím olejeme do převodovky nikdo neví nebo nechce poradit? Je to tam. Tak to koukám!

prosim te , dej mi tvyho accorda a kdyz ho poradne parkrat protahnu a udelam par kratkych tras po meste tak si taky veme olej jako kazdej motor od hondy ,my vyme ,ze mas top stav a setris jsi to ,ale tyhle motory spotrebu oleje normalne maji uz od nova ,se podivej do servisky jakou tam mas toleranci a tohle je proste v norme ,taky mam normalne na ufu nulovou spotrebu ,ale ted kdyz jezdim kratky trasy a obcas to vytahnu na dalnici a dam mu co proto ,tak jsi predstav ze si veme a ne malo ,tak uz to neprozivej ju ..

s tim olejem do prevodovky ,ja myslim daval 1,7-1,9L ale je to uz dlouho a servisku accordu uz nemam,nekdo zde,ale urcite ma .
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.2.2019 , 20:45  Naposledy upravil R4YNE8 dne 27.2.2019 , 20:51, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

DOHCVTEC napsal:
prosim te , dej mi tvyho accorda a kdyz ho poradne parkrat protahnu a udelam par kratkych tras po meste tak si taky veme olej jako kazdej motor od hondy ,my vyme ,ze mas top stav a setris jsi to ,ale tyhle motory spotrebu oleje normalne maji uz od nova ,se podivej do servisky jakou tam mas toleranci a tohle je proste v norme ,taky mam normalne na ufu nulovou spotrebu ,ale ted kdyz jezdim kratky trasy a obcas to vytahnu na dalnici a dam mu co proto ,tak jsi predstav ze si veme a ne malo ,tak uz to neprozivej ju ..

s tim olejem do prevodovky ,ja myslim daval 1,7-1,9L ale je to uz dlouho a servisku accordu uz nemam,nekdo zde,ale urcite ma .

Žádnej top stav nemám Velmi šťastný ... To se neboj, zase nejsem takovej žvanil, abych z toho dělal nový auto. Řekněme, že je v hodně zachovalém stavu a tak to je. Vadí mi, když pořád někdo píše řeči o tom, že když něco nefunguje nebo vykazuje nestandartní věci, tak je automaticky vada na všech kusech. Na HD jsem viděl minimálně dva krásné A7g FL a proto takhle reaguju. Nevím, proč se mi to pořád omílá s tím autem. Já se narozdíl od mnových zase tak často fotkama nechlubím. Párkrát jsem sdílel kvůli nějakým decentním úpravám, které jsem učinil.. Píšu to obecně. Snažím se zastávat slušné majitele, co na starších autech nešetří a evidentně se mi to daří Velmi šťastný . Teď si dělám Civica 6g a do toho teprve vyhazuju peníze a čas. Tam je spousta nedostatků a je to pro mne výzva. Ty si taky chválíš ufouna a já to beru. Každý máme něco a budeme obhajovat svoje. Hihi
Ale pořád se mi nedostalo odpovědi na tu převodovku. To fakt nikdo neměnil a nechává to být? V Hondě mi na můj dotaz neodpověděli, když jsem objednával MFT. Jestli mi ty 2 litry nebudou stačit, budu naštvaný. Mr. Green
   Návrat  
Martin T. je teď offline  Martin T.
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.2.2019 , 20:51   Citovat  

R4YNE8 napsal:

Tak začnu olejem do převodovky, dle manuálu je to 1,9l na vyměnu a 2,1l celkem. To plati jak pro 5, tak 6 stupňovou převodovku.

Ten samý návod říká, že spotřeba motorového oleje může být až 1l na 1000km. Úsměv A chtěl jsem říct, že pokud je stabilní spotřeba 1l na 15 000 km a nezhoršuje se to, tak to nepovažuji za závadu a nemá cenu to řešit, protože náklady na řešení budou nesmysl. Obzvlášť u takto starého auta s takovým nájezdem. Já osobně to u sebe neřeším, protože náklady na odstranění by byly tak vysoké, že to nedává racionálně smysl a ještě není jisté, že by se to zlepšilo. Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.2.2019 , 20:58   Citovat  

Martin T. napsal:
Tak začnu olejem do převodovky, dle manuálu je to 1,9l na vyměnu a 2,1l celkem. To plati jak pro 5, tak 6 stupňovou převodovku.

Ten samý návod říká, že spotřeba motorového oleje může být až 1l na 1000km. Úsměv A chtěl jsem říct, že pokud je stabilní spotřeba 1l na 15 000 km a nezhoršuje se to, tak to nepovažuji za závadu a nemá cenu to řešit, protože náklady na řešení budou nesmysl. Obzvlášť u takto starého auta s takovým nájezdem. Já osobně to u sebe neřeším, protože náklady na odstranění by byly tak vysoké, že to nedává racionálně smysl a ještě není jisté, že by se to zlepšilo. Úsměv

Super, děkuju. Tak s 2 litry teda vyjdu? Jsou to dvě balení po 1 litru. Mám to už objednané v Hondě od pana Hrouzka, tak snad mu nebudu muset volat. OK

Já to chápu, že si nějaké auto sem tam vezme olej. To není nic neobvyklého samozřejmě. Ale jsou určitě pořád kusy, která si ten olej vezmou opravdu jen v malinkaté míře a nemusí se mezi výměnami dolévat nic. Většinou je to díky vhodnému a kvalitnímu oleji, který udělá divy a pak samozřejmě styl jízdy a zachovalostí motoru. Ale proč vždycky psát obecně, že je to normální? To mi hlava nebere. Je to prostě vada vlivem stáří, která se někdy projevuje i u 4 ročních vozů, ale není to pravdilo. Potom se toho někdo chytá a šíří se nesmysly že to či ono. je to dobrý
   Návrat  
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.2.2019 , 21:06   Citovat  

Mám 202 000 km, dolievam tak deci, interval 12000, denné dochádzanie do práce, takže aj krátke trasy. A to tam lejem 0W40, riedku žbrdnu Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.2.2019 , 22:26   Citovat  

markos napsal:
Mám 202 000 km, dolievam tak deci, interval 12000, denné dochádzanie do práce, takže aj krátke trasy. A to tam lejem 0W40, riedku žbrdnu Velmi šťastný

az budes jezdit doslova par km tam a zpet a pravidelne to budes tocit samozrejme zahraty tak ver ze tam bude i ten litr,dva Úsměv
   Návrat  
Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.2.2019 , 22:52   Citovat  

Aqwertzz napsal:
Tak mam další dotaz, vsimnul jsem si ze mam nějake kapky zevnitř okna v kufru vlevo.Někde mi proteka ze střechy voda. Mate tip na co mrknout? Napadlo mě uchyceni podélniku do te strešní drázky?
A když jsem na to koukal zevnitř, všimnul jsem si na stropě je velka boule z tapecu strechy, co je tam schovane?????

Řešil jsem to samé, uchycení hagusu je navařené, tam mi to přišlo OK. Někdy při silném dešti se objeví v kufru loužička, jindy zas ne. Měl jsem podezření i na boční okno kufru, ale sprchování hadicí nic neodhalilo. Takže zatím nevyřešeno Ble

Jinak ta boule pod tapecem je el. pohon 5. dveří.
   Návrat  
Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.2.2019 , 22:59   Citovat  

A ještě trochu oleje do ohně k plodné debatě o servisních nákladech.

Výměna fouklého těsnění pod hlavou, vše OEM materiál z JPN za bratru 7.700,- a práce 13.700,-. Jo a je v tom i nová nálepka na víčko chladiče Hihi

A pojedeme dál, teď jsou na řadě silenty zadní nápravy VTEC

P.S. stará vrána 2003 a 348tkm na hrbu.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 28.2.2019 , 3:26   Citovat  

Takže bych ten olej moc řešit neměl? Je to skoro nic, ale i tak. Je ale pravda, že mu dávám docela za uši na německých dálnicích. Tak díky všem
   Návrat  
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.2.2019 , 20:35   Citovat  

Len pre zaujímavosť, v UK sú dostupné komplet poloosi od Insane, do 500 HP a čo som čítal recenzie po internete (US fóra), je to kvalita. Za 236 eur, nie je o čom (oproti 500 za OEM)
   Návrat  
Mara008 je teď offline  Mara008
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.3.2019 , 20:27   Citovat  

Matěj Krupař napsal:
Zdravím!

Nováčkovský dotaz: jaké čidlo klepání mám zakoupit do A7g 2.0 114kW? Cenové rozpětí je 500-2200 Kč, což je velké rozpětí Velmi šťastný
mám k tomu koupit i nějakou kabeláž? bude mi to měnit mechanik, ale mám si to sehnat sám Velmi šťastný
Díky!

Nemám dobré zkušenosti s aftermarketovým (koupil jsem a bylo nefunkční - možná jsem jen zrovna natrefil na špatný kus). Takže radím jedině OEM z Honda nebo použité, ale proměřit ho.
   Návrat  
peterrrpn je teď offline  peterrrpn
PříspěvekZaslal: 2.3.2019 , 11:59   Citovat  

Idem meniť chladiacu kvapalinu je treba si dať na niečo pozor u A7G?
Či iba bežná rutina?
   Návrat  
BeFree je teď offline  BeFree
PříspěvekZaslal: 3.3.2019 , 17:12   Citovat  

Jeden dotaz pred jarem - jake mate na Accordech disky? Mam tourer na zimnich origo r16, na leto hledam r17,r18 (r19 uz je asi moc na nase silnice). Mate nejake rady, nebo zkusenosti, jak moc se zmeni pohodli na r18? Diky moc.
   Návrat  
Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.3.2019 , 18:07   Citovat  

peterrrpn napsal:
Idem meniť chladiacu kvapalinu je treba si dať na niečo pozor u A7G?
Či iba bežná rutina?
Klasicka vymena. Nic extraa co by se muselo delat navic ne jinde jsem nezaregistroval.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 443, 444, 445 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina