Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 126, 127, 128 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Strana 127 z 246
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.6.2019 , 10:47   Citovat  

To 2bep: To o ceně jsem nechtěl psát, protože se tu vyrojí x-zastánců toho, že za ta cena je adekvátní tomu, co v tom autě je.

Sice se F/L u C9G povedl, ale na prodejnost to mělo pramalý vliv. Takže tudy cesta (pro Hondu) taky nevede.

CXG nemá v Evropě cílovou skupinu potencionálních zákazníků. Ti, marketingem zmasírovaní, chtějí krabice typu Golf, Rapid, i30, atp. V tomhle Hondu chápu, že nemá cenu na poli marketingu bojovat.
A mnozí z těch 80 % majitelů Hond, co se vrací zpátky ke značce, vidí v CXG, i HR-V, něco, s čím se neidentifikují. A proto nekupují...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 20.6.2019 , 11:46   Citovat  

to piskot: Spekulace o ceně by byly na hodně dlouho. Ano jsou výrazně nižší "ceny od" u řady konkurentů, ale cestou cenového růstu za dobře vypavené auto jde i Mazda nebo Toyota.
Ale tím jak je Honda marketingově mrtvá ji prostě spousta zákazníků totálně přehlíží, resp. ji vůbec neberou při výběru v potaz. Bohužel dnešní spotřební člověk jde po tom, co mu je naservírováno až pod nos.
Honda ČR uskuteční kampaň tak na měsíc po příchodu nového nebo faceliftovaného modelu a pak nic.

Mě například od plánovaného nákupu Cvičky neodradila nová Mazda 3 ani Corolla 2,0 hybrid Mrk

Povedený facelift neměl vliv ani na prodeje C8G, ikdyž tam do velké míry ovlivnila krize.
   Návrat  
Vobchick je teď offline  Vobchick
PříspěvekZaslal: 21.6.2019 , 10:33   Citovat  

Tři měsíce ježdění v 1.5 MT Sport utekly jak voda a jsem na 7500km. Dieselgate u nás vrátila služebáky do normálu a mohl jsem v naší firemní Octavia/Passat flotile rozčeřit vody s novou CX 1.5 v benzínu. V dlouhodobém porovnání se mi konečně vrátila radost z jízdy v Hondě. Oproti předchozí 8G a 9g Tourer s 1.6 dieselem se to dá pochopit.
Dojmy (emotivní level bez ohledu na empirii) - motor jen přede a ve volnoběhu tichošlápek. Výfuky nad 5t ot. zvoní a s padajícími otáčkami poprskávají. Ticho, nikde nic nedrnčí, nevrčí. Sedačka se zase dá dát "na zem" a zadek má lepší kontrolu (můj i auta). Kufr je jen středně nákupní. Ekoteroristův vliv (debilní tlačítko s rostlinou) je výrazně citelnější než u 1.6d. Tempomat (nyní adaptabilní) se chová jako idiot. I bez auta před sebou vyhodnocuje chiméry a v nižších rychlostech "pocukává" že mám pocit jako by lehce šahal i na brzdy. Delší trasy (700km) končí s menším pocitem únavy oproti dieselu. Senzor v nárazníku v dešti při stání v koloně mi několikrát vyhlašoval přibližujcí se objekt. Elektrická ručka je sice praktická i v automatickém režimu do kolon, ale zimě se mi bude stýskat po staré EG a výhledu do zatáčky bočním okénkem.
Parametricky - spotřeba si sedla na 6,3-6,7 s cca jedním dynamický předjetím na 20km. Vliv ekoteroristy při stejném stylu jízdy a stejné trase kolem 0,5litru úspora. U 1.6d nebyl rozdíl eko/normál měřitelný. Skandální je ale porovnání dieselu a benzínu. S 1.6d jsem jezdil dlouhodobě za 6,0 a s benzínem s turbem jen o půl litru výš s úplně jiným fun faktorem u CX.
Takže můj osobně rodinný aktualizovaný "Hondí" žebříček dle zábavnosti teď vypadá takhle:
1. CX 1.5 MT
2. Prelude 2.0 4WS
3. Stream 2.0
4. CRX 1.6 EE8
5. Civic 1.6 Vti EG6
6. Honda CX500 (sorry jako motorka)
7. Honda Shuttle 4wd (snow!)
8. Civic 1.3 EG3 karbanátek
9. N360 (nástup adrenalinu už v 90km/h)
10.FR-V 2.2d
11. C9 Tourer 1.6d
12. C8G 1.8 Sport

Praktická - benzín v oleji je mediálně něco podobného, jako boj s klimatickými změnami. Shitstorm - KAŽDÝ studený benzinový motor chvíli sosá trošku benzínu za studena a po ohřátí ho odpaří. Osobně jsem pozoroval tento jev v největší míře u svého prvního auta - Škoda 1000MB za tuhé zimy. U CX zatím ani náznak. Jestliže konkurenční PR nenašla nic horšího než popis známého fyzikálního jevu, beru to jako dobrou zprávu pro CX.

Zdravím oba čerstvé majitele šedých CX z okolí Hradce Králové, škoda že jste šli do litru. Ty peníze navíc by se za 1.5 vyplatily.
   Návrat  
sofad je teď offline  sofad
PříspěvekZaslal: 27.6.2019 , 9:00   Citovat  

Zdravím.
Od júna 2018 som majiteľom Civic Sport 1.5 MT. Moja prvá Honda. 26 000 km a to auto jednoducho milujem. Okrem nervozity z potencionálnych problémov v budúcnosti kvôli "oil dilution" nie je veľmi čo riešiť. Možno jediné. Sedačky. Viem, že som nekúpil hot hatch, ani náradie na pretekanie, ale sedačky s tak slabým bočným vedením som ešte nemal. Stačí výjazd z diaľnice alebo ostrejší prejazd zákrutou a človek sa musí držať volantu ako kliešť. Má niekto skúsenosti s výmenou sedačiek ? A ak nie výmena sedačiek tak existuje niečo ako vložka, ktorá by tento parameter sedadiel vylepšovala ?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
sandu_cz je teď offline  sandu_cz
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.6.2019 , 11:24   Citovat  

Vobchick napsal:

Takže můj osobně rodinný aktualizovaný "Hondí" žebříček dle zábavnosti teď vypadá takhle:
1. CX 1.5 MT
2. Prelude 2.0 4WS
3. Stream 2.0
4. CRX 1.6 EE8
5. Civic 1.6 Vti EG6
6. Honda CX500 (sorry jako motorka)
7. Honda Shuttle 4wd (snow!)
8. Civic 1.3 EG3 karbanátek
9. N360 (nástup adrenalinu už v 90km/h)
10.FR-V 2.2d
11. C9 Tourer 1.6d
12. C8G 1.8 Sport

Stream 2.0 a Prelude 2.0 4WS zábavnejší než EE8 a EG6? cože cože ? Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 28.6.2019 , 17:48   Citovat  

Jeden príspevok k oil dilution z našich končín. Oficiálna odpoveď Honda na môj dopyt. Nekrátené v pôvodnom znení Úsměv

Vážený pán XXXXX,

ďakujeme Vám za kontaktovanie zákazníckej podpory spoločnosti Honda.

Nižšie Vám zasielame vyjadrenie k Vášmu prípadu.

Určitá miera prenikania benzínu od oleja sa v zážihových motoroch bežne vyskytuje, pričom to nie je považované za vadu. Vzniká ako dôsledok vstrekovania a nedokonalého/nekompletného spaľovania bohatej zmesi paliva so vzduchom. Časť nespáleného paliva sa zachytáva na stenách valcov a tu je piestnymi krúžkami sťahovaná do kľukovej skrine. Takéto podmienky vznikajú najmä pri prevádzke nezahriateho motora, ale aj pre nastavenie a optimalizáciu parametrov emisných systémov vo výfuku, napr. čo najrýchlejšie dosiahnutie pracovnej teploty katalyzátorov, regenerácia katalyzátorov a prípadne filtrov pevných častíc.
Motory a turbo motory s priamym vstrekovaním paliva sú navyše generálne výrazne náchylnejšie na pribúdanie benzínu v oleji ako motory so vstrekovaním do sacieho potrubia. Vstreknutie dávky paliva priamo do valca výrazne skracuje čas na odparenie paliva v zmesi. Ak motor nie je dostatočne zohriaty, neodparené palivo sa vo forme mikrokvapiek ľahšie zachytáva na stenách valca a piestnymi krúžkami je sťahované do kľukovej skrine.

Riedenie oleja benzínom v takej miere, že to ovplyvnilo alebo neumožnilo prevádzku motora, boli na vozidlách Honda zaznamenané v US a Čine pri veľmi chladných klimatických podmienkach – týkalo sa to vozidiel CR-V s motormi 1,5 turbo. Pre vozidlá CR-V boli v týchto regiónoch vydané aktualizácie riadiacej jednotky motora pre úpravu vstrekovania. Netýkali sa vozidiel Civic s podobným motorom 1,5 turbo (v Civicu má vstrekovanie iné parametre – motor má nižší výkon, navyše vozidlo má nižšiu hmotnosť). V rámci EU je výskyt takéhoto extrémneho riedenia oleja benzínom veľmi zriedkavý, preto je momentálny stav v EU a našom regióne taký, že sa zvolávacia akcia alebo aktualizácia produktu/vozidiel s motorom 1,5 turbo (CR-V, HR-V Sport, Civic) neplánuje.

V prípade benzínových/zážihových motorov sa benzín, vzhľadom na jeho relatívne nízky rozsah teplôt vyparovania a prchavosť, po dosiahnutí prevádzkovej teploty oleja relatívne rýchlo odparí a cez systém odvetrania kľukovej skrine spáli v spaľovacom priestore motora. Preto, pri benzínových motoroch, pri prevádzke s vyšším podielom dlhých jázd – rádovo 50km a viac – pribúdanie oleja nie je zákazníkmi ani pozorované.

V tejto súvislosti by som chcel ešte upozorniť, aby pri meraní výšky hladiny oleja bol dodržiavaný správny postup, ktorý je uvedený aj v Uživateľskom návode: Výšku hladiny oleja merajte na zahriatom motore, 2-3 minúty po vypnutí motora. Vozidlo musí pritom stáť na vodorovnom povrchu.

Diskutovaným dôsledkom kontaminácie oleja palivom je znižovanie viskozity oleja. V každom motore ale k tomuto javu bežne dochádza, preto výrobcovia motorov a olejov pri návrhu zloženia odporúčaných olejov s týmto javom počítajú. Celkové dobré mazacie vlastnosti týchto olejov sú výsledkom obsahu vhodných aditív, preto dobré mazacie vlastnosti si udržia aj pri znížení viskozity oleja. V prípade vysokého podielu krátkych jázd, pre ktoré je kontaminácia oleja palivom typická, systém pripomenutia servisu (SvRS) skráti servisný interval výmeny oleja. Všeobecne, prevádzka s vysokým podielom krátkych jázd je považovaná za „sťažené podmienky prevádzky“.

Momentálne nemáme exaktne určenú maximálne prípustnú percentuálne hmotnostnú kontamináciu oleja benzínom. Zvyčajne hodnota tohto parametra do 10% hmotnostných, je akceptovateľná.

Poznámka: Presná hodnota tohto parametra nie je rozhodujúca pretože:

1. Krátkodobo vyššia koncentrácia, napr. v chladných mesiacoch pri častých krátkych jazdách nemusí predstavovať pre motor problém alebo vadu niektorého komponentu motora

2. Určenie presnej hmotnostnej kontaminácie oleja benzínom nie je jednoduchú určiť. Určuje sa zvyčajne plynovou chromatografiou – tu je nutné dodať referenčnú vzorku nekontaminovaného oleja a aj v tomto prípade ide len o odhad, nie exaktnú hodnotu.

3. Pri neoriginálnych olejoch nepoznáme vplyv kontaminácie palivom na mazacie vlastnosti takéhoto oleja.

Nevylučujeme, že Honda môže v budúcnosti vydať pre niektoré typy motorov a trhy aktualizácie riadiacich jednotiek, ktoré môžu optimalizovať vstrekovanie tak, aby sa riedenie oleja benzínom znížilo.

Takisto nevylučujeme, že extrémne pribúdanie benzínu v oleji môže byť dôsledok poruchy niektorého komponentu motora alebo vstrekovania. Ak hladina oleja (zmeraná korektným spôsobom) trvalo narastá, je na mierke oleja hladina viac ako 20mm nad maximom, prípadne samo diagnostika motora zaznamená chyby (vynechávanie zapaľovania, nerovnomerný chod motora), odporúčam navštíviť servis a tu vykonať diagnostiku na vylúčenie/potvrdenie poruchy niektorého z komponentov vstrekovania/motora.

Problematika riedenia oleja palivom je relatívne často riešená na internete (skúste dať do internetového vyhľadávača text „oil dilution“). Dá sa tu nájsť mnoho racionálnych odpovedí a vysvetlení.

S pozdravom,

Zákaznícke centrum Honda
Honda Motor Europe Limited,
Slovensko, organizačná zložka
Cesta na Senec 2/A,
821 04 Bratislava, Slovak Republic
tudy odkaz
   Návrat  
wartas je teď offline  wartas
PříspěvekZaslal: 28.6.2019 , 18:48   Citovat  

Moc nevim co si mam myslet o tom systemu SvRS, ktery jde z palubaku vynulovat bez jakehokoliv upozorneni a nasledneho potvrzeni vynulovani.

Mi se stalo, ze po servise mi misto km zacal ukazovat dny do dalsiho servisu. Sel jsem do nastaveni udrzby, jestli nejde zobrazeni zmenit a povedlo se mi to vynulovat, takze vlastne nevim, kdy mam podle SvRS letet na olej. Budu menit stejne po 8tkm mestskeho provozu, ale v servise mi rekli, ze mam dojet kdy uznam za vhodne ja, ze na tom palubaku nezalezi. Asi tak k SvRS.
   Návrat  
Vobchick je teď offline  Vobchick
PříspěvekZaslal: 1.7.2019 , 8:08   Citovat  

sandu_cz napsal:
Stream 2.0 a Prelude 2.0 4WS zábavnejší než EE8 a EG6? cože cože ? Úsměv

Jojo. Bouračky s EE8 a EG6 mi posunuly vnímání deformačních zón. Co máme děti, běží mi v mozku na pozadí autonomní omezovač.
Smutný
   Návrat  
King je teď offline  King
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.7.2019 , 8:39   Citovat  

sofad napsal:
Jeden príspevok k oil dilution z našich končín. Oficiálna odpoveď Honda na môj dopyt.

Velmi dobře, profesionálně vysvětleno. OK
   Návrat  
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.7.2019 , 9:23   Citovat  

sofad: OK

a opět se dostávame k tomu, co se zde zmiňuje opakovaně --> časté, krátké jízdy ("couračky") = ztížené podmínky provozu, tedy důvod zkrácení výměne oleje v motoru o polovinu.

SvRS systém je sice fajn, ale otázkou zůstává, zda jsou ty algoritmy "napsány" tak, aby opravdu odpovídaly včasné výměně vyčerpaného oleje. Po zkušenostech z koncernovými auty, kdy PP poslal auto, jezdící "kolem komína", na servis až po 28.000 km, v objektivitu moc nevěřím.
Trochu jsem tu zprvu sledoval u sebe na palubáku, ale i tak jsem v cca polovině zbývající doby, olej svépomocně vyměnil (samozřejmě jsem systém neresetoval).
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 1.7.2019 , 9:34   Citovat  

mě to km nikdy neodpočítávalo, vždycky jen dny

aktuálně mi auto připomíná necelý měsíc do servisu, od minulého mám najeto 12,5tis km
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 3.7.2019 , 23:07   Citovat  

Vysvetlené to je pekne, ale...
Napriek tomu, že manželka to má do práce 8km, čiže jednoznačne krátka trasa, tak minimálne 2 x týždenne jazdím ďalších 200 km trasami o minimálnej vzdialenosti 33km. Predpokladám, že to stačí k zohriatiu oleja a problém by som nemal mať. Na druhej strane, predajca sa ma ani raz nepýtal na môj plánovaný spôsob používania a, že toto môže byť problém. To sa dnes fakt kupuje auto tak, že HALO pan predajca, budem jazdiť krátke trasy, môžem si kúpiť to od vás ?

Napriek tomu, že v informácii konštatujú že v Europe sa vyskytlo zopár prípadov. Tak sa asi čaká či bude väčší počet porúch, a až potom prestanú hovoriť, že oni tu v Europe problém nemáme.

Ďalej tvrdenia, že sa to netýka Civicu. To je čo za blbosť. Na dve kliknutia sú na www k dispozícii oficiálne vyhlásenie Honda Canada, že problém má Civic aj CRV a v USA bola zvolávačka pre CRV aj Civic a nielen v štátok tzv. studeného pásu. Okrem preprogramovania predlžujú záruku na motory.

Podľa mňa odpoveď je úplne alibistická. Osobne si myslím, že HYPE okolo "oil dilution" je čiastočne prehnaný. Ale oficiálne zvolávačky na najväčších trhoch, a teda reálny problém, sa jednoducho nedá poprieť. Či ?

Ešte za mňa. Ja sa neobávam, že zostanem dnes či zajtra visieť na diaľnici kvôli vysokej hladine oleja, ale pozerám sa dopredu. Auto som neplánoval na 4 roky. Moje posledné som jazdil 8. Vydrži moja 1.5, alebo o pár rokov budem s ďalšími neštastníkmy stáť v rade pred Omnia Motors Bratislava a počúvať ich argumenty typu "Prečo ste sa neozvali pred 4 rokmi ???"
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.7.2019 , 10:54   Citovat  

To sofad: Vlastně jsi to všechno popsal tak, jak to nejspíš je. Kanada a USA je pro Hondu "poněkud" větší trh, takže tam to řeší, Evropa s prodanými 40 tis. kusy za rok nestojí zařeč. Možná jen automaticky přehrajou SW v rámci servisní prohlídky.

Někde tu myslím zaznělo, že je problém způsobený příliš dobrou funkcí stíracích kroužků. Naopak, za studena jsou ve válci vůle takové, aby se minimalizovalo tření (->pronikání benzínu do oleje), po zahřátí nastupuje vliv materiálů, použitých pro stěny válců, že se prostor mezi písty a válci utěsní natolik, že už stírací kroužky začnou spolu s tou ekovodou 0w-20 fungovat. Tak nějak se mi příčí užít slova "mazat"...
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.7.2019 , 18:33   Citovat  

Type R vs i30N je to dobrý tudy odkaz
   Návrat  
Ten od vedle je teď offline  Ten od vedle
PříspěvekZaslal: 6.7.2019 , 10:26   Citovat  

Zdravím všechny místní přispívající, v květnu jsem rozšířil Hondí komunitu a stal se hrdým majitelem Civica 4D 1.5 přátele
Jedná se o mojí první Hondu a vlastně i první nový automobil a po dvou měsících spokojenosti bych se rád doptal na pár věcí, je mi jasné, že se tady určitě řešily,ale kdyby mi to někdo stručně shrnul do pár vět, byl bych rád. Úsměv
Zajímá mě po cca. kolika km bych měl u nového kousku vyměnit olej nad rámec servisního intervalu a jaký olej byste mi doporučili ?
Dále by mě zajímalo jak je na tom Honda v posledních letech s korozí? Má cenu uvažovat nad nějakou dodatečnou antikorozní ochranou a pokud ano může to mít vliv na záruku ?
A na závěr bych se chtěl zeptat, jestli bych měl mít nějaké větší obavy z toho neustále řešeného problému s motory 1.5 turbo ? Velmi šťastný A ano, jezdím s tím primárně trasy 30 km +, občas pár kiláků do města a snažím se dodržovat "správné zacházení" s tímto motorem je to dobrý . Jen bych chtěl vědět, jestli je zde někdo, kdo už s tím měl reálně nějaké problémy a nebo je v naších krajích kolem toho jen zbytečně velký humbuk Cooo??? Budu rád ze veškeré odpovědi a klidně můžete přihodit další rady,názory a postřehy, které mohou začátečníkovi pomoci papa
   Návrat  
gregy4 je teď offline  gregy4
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.7.2019 , 19:27   Citovat  

Podvozek a dutiny jsem si nechal osetrit za zhruba 10t, je to docela levne vzhledem k tomu ze se musi dost veci odstrojit a je to dost spinava prace.

Oproti evropskym znackam nemaji hondy (a treba i mazdy) zadnou ochranu podvozku, sam jsem to videl kdyz jsem se rozhodoval jestli do toho jit.

Prodejci jsem to pro jistotu rekl, a zadny problem se zarukou neni. Na druhou stranu pry v servisu neresili problemy s korozi u hond v poslednich generacich az na snad jedno misto v podbehu od soli.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.7.2019 , 20:37   Citovat  

gregy4 napsal:
Na druhou stranu pry v servisu neresili problemy s korozi u hond v poslednich generacich az na snad jedno misto v podbehu od soli.

U našeho čtyřletého Tourera při pololetní výměně gum pohledem i omakem kontroluju, jak je na tom spodek auta a podvozkové díly. A nic. I ta "lešenářská trubka" je pořád černá... Auto je garážované venku před barákem a funguje v podstatě v režimu 365 dní/rok.
   Návrat  
sandu_cz je teď offline  sandu_cz
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.7.2019 , 20:47   Citovat  

Ten od vedle napsal:
Zdravím všechny místní přispívající, v květnu jsem rozšířil Hondí komunitu a stal se hrdým majitelem Civica 4D 1.5 přátele

ahoj Úsměv ohledne prvni vymeny oleje a filtru, doporucuji to udelat tak v 5tis km a pak az za 10tis km Úsměv potom muzes pokracovat tak jako ja, ze kazdych 10tis km necham vymenit olej Úsměv co se tyka oleje, tak vim ze v Praze na Jarove davaji Shell 5w30 (za silenou cenu, mimochodem)...ja zatim mam jen 35tis km a davam tam origo Honda 0w20 Úsměv. Doporucuji jeste udelat ochranu laku karoserie (kvalitnim voskem), prijde mi, ze kvalita laku je horsi jak u jinych znacek a chtelo by ten lak zachranit Úsměv

Dotaz pro ty, co maji Sport Plus/panoramatickou strechu u CXG - resite nejak udrzbu? je potreba pravidelne cistit kanalky + mazani?
   Návrat  
stofesz je teď offline  stofesz
PříspěvekZaslal: 7.7.2019 , 10:27   Citovat  

Intervaly oleje delam jak Sandu, s tym rozdilem ze na leto ( mam velky najezd, takze menim 3x do roka) davam vlastni 0w30 ( minulej rok motul, tento rok testujem Ravenol), na zimu origos hondackej 0w20 ( Honda Pribram to nesidi, a nemali problem ani s vlastnym olejem) .
Co sa ochrany podvozku tyka, tak to jsem si nechal delat rovno u hondy v Pribramy , nechcu kecwt ale myslim kolem 9t to stalo.
Co sa ochrany laku tyka, tak kazde jaro tam davam ( po dekontaminacii laku ) Jet Seal od Chemical Guys, a nasledne natiram Meguiars ultimate paste wax kazde 3 mesiace + po wapke vzdicky jejich quick detailer. DO PORTALOVEK MICKY NEBRAT!!!.
   Návrat  
Tomika je teď offline  Tomika
PříspěvekZaslal: 8.7.2019 , 8:50   Citovat  

gregy4 napsal:
Podvozek a dutiny jsem si nechal osetrit za zhruba 10t, je to docela levne vzhledem k tomu ze se musi dost veci odstrojit a je to dost spinava prace.

Oproti evropskym znackam nemaji hondy (a treba i mazdy) zadnou ochranu podvozku, sam jsem to videl kdyz jsem se rozhodoval jestli do toho jit.

Prodejci jsem to pro jistotu rekl, a zadny problem se zarukou neni. Na druhou stranu pry v servisu neresili problemy s korozi u hond v poslednich generacich az na snad jedno misto v podbehu od soli.

Mohu se zeptat, kde jsi to osetreni podvozku nechaval delat ? Diky
   Návrat  
Ivoč je teď offline  Ivoč
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.7.2019 , 9:40   Citovat  

Tomika napsal:
Mohu se zeptat, kde jsi to osetreni podvozku nechaval delat ? Diky

já si to nechal dělat tady
   Návrat  
Ivoč je teď offline  Ivoč
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.7.2019 , 9:47   Citovat  

tak jsem zkoušel jet trochu ekonomicky, zapnuté EKO, dálnice tachometrových 139, mimo 98, obce 54-56 a sundával jsem z plynu místo brzdění. A za celou dobu jízdy mě předjelo akorát 1 Porsche a BMW

IMG_20190709_184526.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_20190709_184526.jpg, 446.29 kB
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.7.2019 , 10:40   Citovat  

Ivoč OK na dlouhý cesty to umí parádní spotřebu

já zkoušel celou nádrž na econ, to je těch 6,3
normálně jezdím za 6,8-7, na okresky se nedostanu, takže to nemám kde srážet Velmi šťastný jezdím z města po dálnici do druhýho města a po městě...
teď cestu na HONDAy a zpět jsem udělal bez econu (470km) s průměrem 5,2 Úsměv

IMG_20190707_144036.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_20190707_144036.jpg, 474.42 kB
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 11.7.2019 , 10:33   Citovat  

Pre info, dodatok k oil dilution.
V pondelok som absolvoval výmenu oleja po cca. 13 500 km, druhú celkovo. Nechal som analyzovať obsah benzínu v použitom oleji. Ukázalo 4,6%.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.7.2019 , 10:46   Citovat  

sofad napsal:
V pondelok som absolvoval výmenu oleja po cca. 13 500 km, druhú celkovo. Nechal som analyzovať obsah benzínu v použitom oleji. Ukázalo 4,6%.

Hele, nechoď kolem horké kaše... Úsměv
4,6 % je moc, málo, v normě?

Jo, a jakej olej to byl?
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 11.7.2019 , 11:25   Citovat  

Honda Europe v oficiálnej odpovedi uviedla, že 10% nie je problém. Takže asi tak..
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 11.7.2019 , 11:34   Citovat  

Fajn článok k problematike
tudy odkaz
   Návrat  
HIGHTOWER je teď offline  HIGHTOWER
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.7.2019 , 13:34   Citovat  

sofad napsal:

Analýzu ti dělal kdo, kde, za kolik? Díky
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 11.7.2019 , 13:48   Citovat  

Petrolab Bratislava
39,97 EUR
   Návrat  
JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.7.2019 , 18:47   Citovat  

Tzn. při cca 4l náplně 0,4l benzínu. To až mi bude motor žrát olej, budu dolévat benzínem, je MNOOOHEM levnější. HaHaaa
Díky Honda Motor Europe za radu! OK Velmi šťastný

p.s.: najde se tu někdo, kdo si nalije do motoru k motorovému oleji dobrovolně 0,4l benzínu?
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 126, 127, 128 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina