Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 132, 133, 134 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Strana 133 z 246
lukasko je teď offline  lukasko
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.8.2019 , 18:41   Citovat  

my sme boli so zenou a 2 rocnou dcerou skusat najprv proceed ... potom civic a zena mi povedala ze civic ma podstatne viac miesta vzadu ..ja neviem..nesedel som vzadu..ale verim jej Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Honzam79 je teď offline  Honzam79
PříspěvekZaslal: 30.8.2019 , 8:07   Citovat  

[quote="2bep"][b]to Honzam79:[/b] Civic patří ve své třídě k nejprostornějším (šířka a prostor na nohy), ale je pravda, že místa nad hlavou moc není díky liftbackové karoserii. Svažující se záď a panty 5.dveří nad zadními opěrkami. Ale problém mají až osoby nad 180cm cestující vzadu. Na předních sedačkách by si problém mít neměl.
Nejlíp uděláš, když si auto vyzkoušíš sám u dealera, ideálně i s prckem a jeho sedačkou.[/quote]
Ahoj,
ano, děkuji. Právě kvůli často zmiňované vnitřní prostornosti jsem o Civicu vůbec začal uvažovat. V autě jsem už seděl, ale jak píšeš, musím to zkusit i s těmi dětskými sedakami a dítětem.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: 30.8.2019 , 8:11   Citovat  

[quote="Despre"]Ahoj,
som presne vlastnikom CXG s tymto motorom a prevodovkou. Mozem z vlastnych skusenosti potvrdit, ze manipulacia s autosedackou je na zadnych sedadlach upne v pohode. Miesta je tam podstatne viac ako v BMW 320 r.v.2017. Hlavne v priestore za prednym sedadlom a autosedackou. V BMW musim mat predne sedadlo nepohodlne posunute do predu. Tak isto miesta na sirku je tu menej a aj nad hlavou. A v Honde je vasci manipulacny otvor po otvoreni zadnych dveri, ktory je potrebny pri manipulaci s dietatom. Ale najlepsie je si to vyskusat.[/quote]
Ahoj,
děkuji za konkrétní zkušenosti. Mohu tě trochu vyzpovídat? Úsměv
Jak jsi spokojený s projevem motoru a převodovky? Konkrétně zvukový projev tříválce, vibrace na volnoběh? A CVT - pochopil jsem z článků správně, že i 1,0 má u CVT ,,virtuální" stupně? Jak jsi s převodovkou spokojený?
Používáš Apple car nebo Android auto? Funguje spolehlivě?
Občas se zmiňují pazvuky v interiéru nebo špatná kvalita laku či audia. Jakou zkušenost máš ty?
Koupil by sis stejné auto zase? Úsměv
Jaký je servisní interval a kolik cca stojí servisní prohlídka?
Děkuji za pomoc, snad tě dotazy moc nebtěžuji.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 30.8.2019 , 8:12   Citovat  

[quote="lukasko"]my sme boli so zenou a 2 rocnou dcerou skusat najprv proceed ... potom civic a zena mi povedala ze civic ma podstatne viac miesta vzadu ..ja neviem..nesedel som vzadu..ale verim jej Velmi šťastný[/quote]
Díky. Nejlepší asi bude fakt to vyzkoušet v praxi. Jenom jste zkoušeli, nebo uvažujete o koupi?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.8.2019 , 8:53   Citovat  

Honzam79 napsal:
Díky. Nejlepší asi bude fakt to vyzkoušet v praxi. Jenom jste zkoušeli, nebo uvažujete o koupi?

nakoniec sme zobrali 1.5t civic Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 30.8.2019 , 9:24   Citovat  

[quote="lukasko"]nakoniec sme zobrali 1.5t civic Úsměv[/quote]
Pěkné!
A spokojenost?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.8.2019 , 10:05   Citovat  

Honzam79 napsal:
Pěkné!
A spokojenost?

az v oktobri pride..takze cakame
   Návrat  
Despre je teď offline  Despre
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.8.2019 , 10:08   Citovat  

Ahoj.
O trojvalci som ciatocne pisal predosle na strane 129,130. Ci by som si ho vybral zas? S motorom som spokojny, nemam s nim ziaden problem a nakolko som mal podmienku CVT a financie do 20 000 eur tak som sa rozhodol takto. Samozrejme rozmyslal som nad 1.5 CVT ale tam by som musel ist do Sport plus.
Prevodovka ma 7 prednastavenych stupnov, v pripade potreby si mozes podradit rucne pod volantom alebo prepnut do modu sport. Auto dost ozije, motor pracuje vo vyssich otackach. Vyuzil som to pri jazde v Alpach v Rakusku. Tak isto pri jazde po dialnici ak potrebujes prudsie zrychlit tak staci podradit o jeden stupen alebo dva.S lakom problem nemam, ani s pazvukmi v intetieri. V aute mam android auto a Waze koli jazdam po Bratislave. Aj z toho dovodu CVT. Ci by som si ho kupil? Hondu Civic urcite ANO. A s akym motorom? Ak by som chcel investovat o 4000 eur viac tak 1.5 CVT Sport plus. Samozrejme netreba zabudat na vysku poistiek a platbe pri prihlaseni do evidencie.
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.8.2019 , 10:38   Citovat  

Despre napsal:
Ahoj.
O trojvalci som ciatocne pisal predosle na strane 129,130. Ci by som si ho vybral zas? S motorom som spokojny, nemam s nim ziaden problem a nakolko som mal podmienku CVT a financie do 20 000 eur tak som sa rozhodol takto. Samozrejme rozmyslal som nad 1.5 CVT ale tam by som musel ist do Sport plus.
Prevodovka ma 7 prednastavenych stupnov, v pripade potreby si mozes podradit rucne pod volantom alebo prepnut do modu sport. Auto dost ozije, motor pracuje vo vyssich otackach. Vyuzil som to pri jazde v Alpach v Rakusku. Tak isto pri jazde po dialnici ak potrebujes prudsie zrychlit tak staci podradit o jeden stupen alebo dva.S lakom problem nemam, ani s pazvukmi v intetieri. V aute mam android auto a Waze koli jazdam po Bratislave. Aj z toho dovodu CVT. Ci by som si ho kupil? Hondu Civic urcite ANO. A s akym motorom? Ak by som chcel investovat o 4000 eur viac tak 1.5 CVT Sport plus. Samozrejme netreba zabudat na vysku poistiek a platbe pri prihlaseni do evidencie.

bud rad za litr ,ten zatim nema zadny problemy na rozdil od 1.5ky ,do dvacky je jeste lepsi varianta nafta ,je skvela na delsi trasy ,dokonce tizsi jako litr kterej je taky skvelej. ale spis na kratky trasy .. rychle se ohreje ..
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.8.2019 , 10:50   Citovat  

Ano ano.
Ked som auto objednaval naftova varianta este nebola. A potreboval som auto na jazdenie a v cene ako som uvadzal. Automat je v meste super a hlavne asistent pre jazdu v kolonach. Takze co som chcel mam.
Stretol som znameho, mal a stale ma C8G. Chcel skusit nieco ine. Kupil cca pred dvomi rokmi Opel Insignia. Teraz prisiel na CXG sedan. Pytam sa kde mas Insigniu. Odpovedal predal som ju. Vratil som sa k Honde.
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 30.8.2019 , 11:15   Citovat  

Honzam79: mám tříletou cácorku, ale typ dětský sedačky, kterou budeš nejspíš používat i ty
ještě jezdím s 9g civicem tourerem, kde mám stejnou sedačku jen s isofixem, desítka má větší dveře i o dost víc místa vzadu Mrk jen je to fotka sedanu ne hatchbacku

IMG_20190830_094727.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_20190830_094727.jpg, 666.54 kB
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.8.2019 , 11:34   Citovat  

Ahoj Xenon04.
Chcem sa Ta opytat ci sa da prijimat hovor z aplikacie WhatsApp cez AP Android auto do auta? Mne prichadzajuci hovor zvoni ale prijat ho nedokazem.
Dakujem.
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.8.2019 , 12:06   Citovat  

Despre: nikdo mi ještě přes WA nevolal, tak jsem to šel zkusit... z volantu mi hovor přijmout nejde nesouhlas , jen tahem na telefonu, hovor pak probíhá normálně přes repro i mikrofon auta
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.8.2019 , 12:11   Citovat  

Dakujem za info. U mna to prebieha tak isto ako popisujes. Ale nedalo mi to a tak ze sa Ta opytam.
Dik. Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 30.8.2019 , 12:34   Citovat  

Ještě jednou ahoj a moc všem děkuji za užitečné informace.
Mohu ještě poprosit o servisní interval 1,0 CVT a jak se cca nákady na pravidelnou prohlídku pohybují? Děkuji.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.8.2019 , 12:44   Citovat  

Na tuto otazku Ti neviem odpovedat. Rocny servis mam v 10-tom mesiaci. Teda po roku.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.8.2019 , 13:02   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
bud rad za litr ,ten zatim nema zadny problemy na rozdil od 1.5ky ,do dvacky je jeste lepsi varianta nafta ,je skvela na delsi trasy ,dokonce tizsi jako litr kterej je taky skvelej. ale spis na kratky trasy .. rychle se ohreje ..

mas s 1.5 vlastnu skusenost?
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 31.8.2019 , 6:19   Citovat  

[quote="Despre"]Na tuto otazku Ti neviem odpovedat. Rocny servis mam v 10-tom mesiaci. Teda po roku.[/quote]

Ok, děkuji.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.8.2019 , 7:27   Citovat  

Prave dnes sa mi rozsvietilo upozornenie na servis po 10 000 km.
Tak v pondelok sa pojdem objednat a potom sa mozem ozvat co a ako.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 31.8.2019 , 18:17   Citovat  

[quote="Despre"]Prave dnes sa mi rozsvietilo upozornenie na servis po 10 000 km.
Tak v pondelok sa pojdem objednat a potom sa mozem ozvat co a ako.[/quote]
To by bolo fan. Děkuji!
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.8.2019 , 22:03   Citovat  

lukasko napsal:
mas s 1.5 vlastnu skusenost?

jezdil jsem se vsema novyma hondama a motorizacema ,snad krome civic nafta 9AT .. jinak problem z 1.5kou je prokazatelny,nerikam ,ze se to stava na kazdem motoru ,ale kratky trasy proste ten motor nema rad .. o litru jsem jeste nic spatnyho neslysel a lidi si to kupujou hlavne do mesta ..
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 3.9.2019 , 12:28   Citovat  

Děkuji všem za odpovědi. Dnes jsem se byl s vozidlem projet a hned objednal. Jízda je opravdu silný argument pro koupi Civicu.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.9.2019 , 12:42   Citovat  

Honzam79 napsal:
Děkuji všem za odpovědi. Dnes jsem se byl s vozidlem projet a hned objednal. Jízda je opravdu silný argument pro koupi Civicu.

gratulujem Úsměv aky motor si nakoniec zobral?Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 3.9.2019 , 13:47   Citovat  

1,0 s CVT, jak jsem plánoval. 95% času jezdím autem sám, tak snad bude vyhovovat.
Nejvíc mě asi pobaví konfrontace některých závěrů z testů různých médií se zkušeností vlastní Úsměv, ale to je asi na nějaký delší samostatný příspěvek.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.9.2019 , 14:18   Citovat  

Gratulujem k objednavke, dufam ze budes spokojny.
Na servis po 10 000 km idem v pondelok, tak potom sa ozvem kolko to stalo.
   Návrat  
barakus je teď offline  barakus
PříspěvekZaslal: 3.9.2019 , 19:47   Citovat  

Ahoj,
stal jsem se majitelem nového Civicu 1.0 a jelikož se pomalu blíží zima, měl bych dotaz ke kolům. Vím, že už se to zde v několika příspěvcích řešilo, ale nikde uceleně, snad mi poradíte.

Řeším variantu, zda koupit origo zimní kola od Hondy (ocelové kola R16 + zimní gumy) za 18tis nebo "složit" sám.

Ocelové kolo KFZ 7520 (7Jx16" 5x114,3 ET45)
Pneu 215/55 R 16 97H

Co je potřeba dále? TPMS?

Děkuji.
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.9.2019 , 7:08   Citovat  

barakus: proč plecháče? Zimní gumy (např. Bridge Blizzak) pořídíš za cca 8k a za těch zbývajících 10k lze koupit nějaké nic moc elektrony, které ale budou pořád vypadat o 1000% líp než plecháče (třeba Racing Line, Dezent nebo tak něco).

TPMS - máš senzory v každém kole (vidíš na displeji přesný tlak pro každé kolo) nebo máš jen kontrolku a nepoznáš, které kolo uchází, dokud nezměříš všechny? Jestli to druhé, není třeba řešit nic, jen pak systém po výměně kol resetovat.
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 4.9.2019 , 7:26   Citovat  

Pokud vím, tak CXG nemá aktivní TPMS, tudíž senzory ve ventilkách. Má pasivní, tudíž počítá a srovnává počet otáček jednotlivých kol z čidel ABS/VSA.

Ohledně samotných zimáků. Je super, že oproti C8G má CXG normálnější rozměr, takže sehnat v evropě disk (7Jx16" 5x114,3 ET45) není problém. A liťák vs. plechotron, holt záleží na vkusu každého Úsměv

K samotné pneumatice. Dle příručky by měl být rozměr 215/55R16 93V, zvážil bych, zda je potřeba koupit XL provedení 97H. Přeci jenom kupuješ lehčí litr.
   Návrat  
bphot0 je teď offline  bphot0
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.9.2019 , 8:59   Citovat  

Jaky byl rozmer disku na C8G??

Ted jsem resil C9G vs. CXG a sice CXG ma mozna normalni disk, ale zato ten rozmer pneu a jejich ceny jsou docela narez. Pocital bych 10 tis. za sadu pneu nejmim. I kdyz ten Blizzak neni zrovna drahej.

Jeste davam ke zvazeni, zda kupovat neoriginal elektrony a k tomu pak mit krouzky na redukci stredove diry. Ja jsem po zkusenostech durazne proti krouzkum. But YMMV Úsměv
   Návrat  
bphot0 je teď offline  bphot0
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.9.2019 , 9:03   Citovat  

Jinak asi vis, ze Honda ma tedka na zimni komplety akci. Porad je to dost penez, ale ve srovnani se standardnimi cenami je to prece jen levnejsi. Ja pred par lety bral komplety s 205/55 R16 s tema Yokohamama a jsem na snehu docela dost spokojen.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 132, 133, 134 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina