Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Klepání od motoru
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 3
Blackburn je teď offline  Blackburn
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.6.2009 , 19:20   Citovat  

Klika děla take jiný zvuk(u kamarádova nissana to bylo taky solidní rumplování)
Rozvody a při té příležitosti hlídnout na ventilové ustrojí.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Henges je teď offline  Henges
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 30.6.2009 , 19:21   Citovat  

jj...

Monty máš moc práce? Velmi šťastný

Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 30.6.2009 , 20:00   Citovat  

S podobným zvukem jsem šel pro radu za Tygrem ... ten povídal, že klika na 3tím válci v čojdu ... ok .. prodal jsem auto o 20tisíc levnějš ... nedávno jsem mluvil s majitelem, že jako co motor ... a von "jo, to byl jen vtec ventil ... ". Chvíli mi cukalo v oku kuky kuk

Takže tolik můj příběh a modří už vědí Je to tam.

Filda je teď offline  Filda
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.6.2009 , 20:14  Naposledy upravil Filda dne 30.6.2009 , 20:25, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Jo zaklepani za studena to uz se resilo nekolikrat a nikdo nevedel co to je ,e to taky dela

muzou to byt treba LMA mohou se kousat nebo ta klika ale me to nekdy neudela kdyz neni auto uplne studeny?

Spis mi pripadne ze pada olej z hlavy nebo pri vymene filtru z toho nic moc nevytece u 1.5 vzdycky vyteklo hafo z vrchu

a dokonce jsem nekde v manualu na acuru cetl o kratkem zaklepani pri startu ze to muze byt usazeny karbon na krouzcich a ty se vzprici a zaklepou o stenu valcu

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.6.2009 , 20:19   Citovat  

tady to je web

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.6.2009 , 20:32   Citovat  

Tady to resi taky ale nic nevyresili tu

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 1.7.2009 , 21:05   Citovat  

Tak jsem to byl dnes projel. Po nastartování to pár vteřin klepalo a pak přestalo. Tak jsem to vypnul že to natočím ale po druhém nastartování už to neudělalo. Když jsem jel tak jakobych něco slyšel , ale je docela možný že to je jen zdání. Na volnoběh i prošlapování na místě to také nic už neudělalo.... mravenec Zítra jedu do Brna tak zajedu asi do Hondy se poptat...

PepaCR5446 je teď offline  PepaCR5446
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.7.2009 , 1:44   Citovat  

Jen se zeptám jestli můžou vstřiky taky takhle cvakat nebo jestli je to blbost Nápad je tu! protože mě to příjde krásně pravidelný ale nevim zda můžou cvakat až takhle nahlas, kámošoj ale klepe takhle vstřik když se tomu naloží a pak ubere teda pokud je to vstřik Mr. Green

monty je teď offline  monty
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 2.7.2009 , 5:04   Citovat  

podle mě padá olej a po nastartování to běží chvíli na suchu než se to dotlakuje (zkusit vyměnit olej filtr a zkontroluj tlak oleje).
pozor "vstřiky" či "ventily" klapající v zátěži a reagující na polohu plynu (nejčastěji při plným plynu při nízkejch otáčkách) by mohlo být detonační spalování -chudá směs , špatnej předstih atp

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.7.2009 , 8:51   Citovat  

monty napsal:
podle mě padá olej a po nastartování to běží chvíli na suchu než se to dotlakuje (zkusit vyměnit olej filtr a zkontroluj tlak oleje).
pozor "vstřiky" či "ventily" klapající v zátěži a reagující na polohu plynu (nejčastěji při plným plynu při nízkejch otáčkách) by mohlo být detonační spalování -chudá směs , špatnej předstih atp
Olej jsem měl na spodní rysce tak mě to taky napadlo, už jsem dolil a párkrát to kleplo při nastartování a pak už nic. Uvidím teda dnes jak pojedu jestli se to ozve.... Jinak ho budu měnit samo včetně filtru tak uvidím Úsměv Díky

Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.7.2009 , 9:12   Citovat  

Henges napsal:
Olej jsem měl na spodní rysce tak mě to taky napadlo, už jsem dolil a párkrát to kleplo při nastartování a pak už nic. Uvidím teda dnes jak pojedu jestli se to ozve.... Jinak ho budu měnit samo včetně filtru tak uvidím Úsměv Díky

Když už jsem u toho oleje a klepání ... no nechci strašit, ale u formana jsem přidřel motor, jak jsem jel chvíli bez oleje (asi 10 km).
Pak jsem olej dolil, klepání přestalo. Olej jsem pak měnil poctivě a kontroloval ho. Už to pak nikdy neklepalo.
Ale po ujetí asi 10000 km / 2 letech se motor seknul - netočil už ani startér.
Já jsem s tím celou dobu jezdil jenom po městě, žádné zatěžování, žádné vysoké otáčky, tak to bylo v pohodě.
A jak jsem vyjel na dálnici tak rup, a byl po smrti. A přitom olej tam byl a byl asi 4 měsíce starý.

Tím chci říct, že do té doby než zjistíš čím to bylo, tak s tím jezdi opatrně. Nenech se uchlácholit tím, že po dolití oleje je to OK. A pokud nezjistíš nic, tak uvažuj o GO. Pístní kroužky ... (dál nevím, gufírka ?). Při té příležitosti zkontrolovat vnitřnosti a když tak přebrousit. Určitě to vyjde levněji než opravovat totálně zaseklý motor.

Onyx - Vtec je teď offline  Onyx - Vtec
0
PříspěvekZaslal: 2.7.2009 , 9:18   Citovat  

Zdravim.Ja mam podobnej problem.Shodil jsem vanu a zjistil,ze mam bohuzel pridrenou kliku.Oleje mam dost a pred 5tis jsem ho menil.Taky mi na volnobeh problikava kontroka mazani.Nevim,cim se to mohlo stat.Asi uz unavou materialu,ci co.Takze klika musi ven,prelestit,novy saly...

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.7.2009 , 9:56   Citovat  

No tak když je olej na spodní rysce tak by to melo být snad ok ještě. Když si vemu že Miki má kolekrát normálně celou tu měrku suchou a jezdí dál... HaHaaa Každopádně to asi někomu budu muset dát na kontrolu...

MalTake je teď offline  MalTake
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.7.2009 , 10:08   Citovat  

Henges napsal:
No tak když je olej na spodní rysce tak by to melo být snad ok ještě. Když si vemu že Miki má kolekrát normálně celou tu měrku suchou a jezdí dál... HaHaaa Každopádně to asi někomu budu muset dát na kontrolu...

Já vždycky pravidelně kontroloval olej,před generálkou,protože ho to dost bralo,ale jednou jsem nějak zapomněl
(asi přes půl roku sem na to nekoukl) HaHaaa a měrka byla úplně suchá a tak sem mohl jezdit třeba měsíc nebo dva pořádnej výtlem a že sem jezdil točky Velmi šťastný tak sem dolil a bylo to ok,je fakt že mě nic neklepalo Mrk
Nicméně při generálce motor vypadal zevnitř jako nový...Co teda musim říct,že teď i po 2500km je olej krásně čirý,že ho není na měrce skoro vidět,takže se generálka asi povedla,ťuk ťuk Honda

Onyx - Vtec je teď offline  Onyx - Vtec
0
PříspěvekZaslal: 2.7.2009 , 10:11   Citovat  

Ja mel oleje taky dost,proto se mi to zdalo nejaky divny.Klepalo mi to jen tak zlehoucka,jako by o nejakej plech nebo o tak neco.Zezacatku to na kliku nevypadalo,ale bohuzel je to tak.Tak hned jak se to ozvalo,tak sup do garaze a rozdelat.Ale tezko rict,cim to je u tebe.Chce to slyset primo u auta..Hlavne s tim nejezdi.Nasledky za to nestojej...

jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.7.2009 , 10:20   Citovat  

taky mi bouchala klika teď u preludy... tak jsem se dokopal k tomu, že uděláme GO.. no a po otevření motoru mi z verdiktu jen spadla brada: špatná klika, špatná ojnice a zkroucený blok => sehnat jiný motor... Tak to valím bulvy snad budeš mít více štěstí Mrk

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.7.2009 , 19:51   Citovat  

Tak ohledne toho klepani za studena a pak uz nic.
Dnes jsem rozebram motor a 1 valec na ojnici lozisko docela vydreny a na prostrednim ulozeni kliky ryhy az do bronzu takze Henges vis co te ceka Se stydím

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.7.2009 , 20:12   Citovat  

no zrovna sem to chtel up-ovat a zeptat se hengese co zjistil Cooo???

kamol je teď offline  kamol
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.7.2009 , 21:00   Citovat  

to je tak kdyz se jezdi na spodni rysce HaHaaa ja jak sem mel vti tak sem snad kontroloval olej skoro pokazde nez sem jel a kdyz mi ubylo par mm tak sem hned dolil.jezdil sem porad na horni rysce a to olej neubyval skoro vubec.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.7.2009 , 21:09   Citovat  

kamol napsal:
to je tak kdyz se jezdi na spodni rysce HaHaaa ja jak sem mel vti tak sem snad kontroloval olej skoro pokazde nez sem jel a kdyz mi ubylo par mm tak sem hned dolil.jezdil sem porad na horni rysce a to olej neubyval skoro vubec.
No ty jsi tu chybel šuk Olej kontroluju hodně často,téměř pořád, podle tebe to je ale asi motor kterej jak nemá max oleje tak se hned zadře Hihi Pod půlku mezi ryskami mi to většinou nejde, ale neměl jsem olej tak se mi to dostalo ke spodní což je pořád bezpečné pro provoz snad. Od něčeho tam ty rysky snad jsou. Pro Tebe tam ale meli dát jen jednu s manuálem udržujte přesně na ní Hihi To že se mi zrovna dostal olej ke spodní rysce a to snad poprvé, možná podruhé co autí mám neznamená že to motoru ublíží. To by Miki už měl dávno odježděno Velmi šťastný

Jinak už se mi to neozvalo od té doby co to v ten jeden den zaklepalo takže momentálně čekám na finance až nakoupím rozvody a muže se na to preventivně mrknout při jednom. Prostě od toho co to kleplo v ten den se to už neozvalo.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.7.2009 , 21:16   Citovat  

Henges napsal:
No ty jsi tu chybel šuk Olej kontroluju hodně často,téměř pořád, podle tebe to je ale asi motor kterej jak nemá max oleje tak se hned zadře Hihi Pod půlku mezi ryskami mi to většinou nejde, ale neměl jsem olej tak se mi to dostalo ke spodní což je pořád bezpečné pro provoz snad. Od něčeho tam ty rysky snad jsou. Pro Tebe tam ale meli dát jen jednu s manuálem udržujte přesně na ní Hihi To že se mi zrovna dostal olej ke spodní rysce a to snad poprvé, možná podruhé co autí mám neznamená že to motoru ublíží. To by Miki už měl dávno odježděno Velmi šťastný

Jinak už se mi to neozvalo od té doby co to v ten jeden den zaklepalo takže momentálně čekám na finance až nakoupím rozvody a muže se na to preventivně mrknout při jednom. Prostě od toho co to kleplo v ten den se to už neozvalo.

HaHaaa njn takze vlastne ani olej nemusis kontrolovat,muzes pockat az ti problikne kontrolka mazani HaHaaa dokud nesviti je to dobre.nech si olej na spodni rysce a bez si zajet jak frik na ovalu kdyz je to bezpecne Hihi

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.7.2009 , 21:20   Citovat  

kamol napsal:
HaHaaa njn takze vlastne ani olej nemusis kontrolovat,muzes pockat az ti problikne kontrolka mazani HaHaaa dokud nesviti je to dobre.nech si olej na spodni rysce a bez si zajet jak frik na ovalu kdyz je to bezpecne Hihi
Ježiš to jsou zas kydy Hihi Kdo tady mluví o kontrolce promazávání? Mluvím jen o tom že když se olej dostane mezi ryskami k te spodní tak neznamená že se to za chvilku zadře. Opakuji že mi to téměř pod pulku nešlo a i na spodní hladinu se dá běžne jezdit, nemluvím o okruhu tak to sem neplet a nepřekrucuj ke svemu obrazu Hihi

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.7.2009 , 21:21   Citovat  

Henges napsal:
Ježiš to jsou zas kydy Hihi Kdo tady mluví o kontrolce promazávání? Mluvím jen o tom že když se olej dostane mezi ryskami k te spodní tak neznamená že se to za chvilku zadře. Opakuji že mi to téměř pod pulku nešlo a i na spodní hladinu se dá běžne jezdit, nemluvím o okruhu tak to sem neplet a nepřekrucuj ke svemu obrazu Hihi

ja sem taky nepsal nic o tom ze se to zadre HaHaaa lolku

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.7.2009 , 21:24   Citovat  

kamol napsal:
ja sem taky nepsal nic o tom ze se to zadre HaHaaa lolku
To ne , ale tyhle blbé řeči ..
kamol napsal:
..tomu napovídají. Myslím že se o auto starám dobře a jízda s olejem u spodní rysky ničemu nevadí ale i tak to taky udržuju na horní, to že jsem neměl zrovna olej a jezdil chvilku u spodní rysky nic nedokazuje že by se to mělo zadřít. Ale dost už, debata k ničemu Úsměv

doubler je teď offline  doubler
0
PříspěvekZaslal: 18.2.2010 , 8:56   Citovat  

Zdravim všechny, chtěl bych se zeptat na jednu věc: Jakmile mám zahřátý motor (civic 1.6 sport 2004)tak se ozývají klepavé zvuky, asi z motoru.
Za studena není nic slyšet. Klepání je nejvíce slyšitelné při zařazených nižších přev. stupních. Tento zvuk byl slyšet ještě předtím než jsem navštívil servis, kde jsem byl na servisce, kde údajně prováděli seřízení ventilů. Nejhlasitější je to při razantní akceleraci. čím by to mohlo být způsobeno ????

Matias je teď offline  Matias
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2010 , 18:50   Citovat  

Ahoj,měl bych dotaz taky mi můj motor klepe nejvice za studena a při ohřáti na volnoběh zmizí a při zatížení se trochu projevují.Jedná se o motor B16A2.Je udělaná GO nová klika,ojnice a písty vše kované.Pak komplet těsnéní.Dělalo to hned po sestavení motoru.Že by třeba ohnutej ventil nebo špatně seřízené?Jinak auto jede v pohodě.

exxsodus je teď offline  exxsodus
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.3.2010 , 0:02   Citovat  

my tu mame jednoho souseda co mel fafena a porad doleval a doleval a nekontroloval a doleval az to prelil, takze s tim moc neprehanejte pořádnej výtlem offtopic

David.306 je teď offline  David.306
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2019 , 8:05   Citovat  

Trochu to tu ozivim.
Motor H23a3 accord 5g,studeny start, pár vteřin je slyšet cvakani, jakoby ventily, po těch pár vteřinách ok. Co by to mohlo být u tohoto motoru? Doufám že ne ta klika. Jde to jakoby ze shora. Jinak jde motor krásně hladce a pěkně jede, žádný problémy.

JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2019 , 9:17   Citovat  

Natoč to někdy mobilem.
Jestli je to vážně jen pár vteřin a jen po delším stání auta, ventilový rozvod ztichne až se naplní olejem.
Jestli to trvá déle, možná jde o detonační hoření.

David.306 je teď offline  David.306
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2019 , 10:01   Citovat  

JardaBar napsal:
Natoč to někdy mobilem.
Jestli je to vážně jen pár vteřin a jen po delším stání auta, ventilový rozvod ztichne až se naplní olejem.
Jestli to trvá déle, možná jde o detonační hoření.

Jsou to snad jen 2 vteřiny po startu. Měl jsem strach aby to nebylo na klice. Ale, co jsem tam měl včera kámoše tak jsme se shodli, že je to slyšet ze shora.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Klepání od motoru
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina