Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 143, 144, 145 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Strana 144 z 246
sandu_cz je teď offline  sandu_cz
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.11.2019 , 9:29   Citovat  

citace:
Sandu 2,5 knam jeste dovazejí ??? Jo u zpětného zrcatka je asi mysička Smutný

ano a ptál jsem se prodejce, zda by mohla být další rok nějaká změna kvůli emisí a prý v poho, jak 6 tak CX-5 s motorem 2.5 se bude prodávat v ČR
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
wartas je teď offline  wartas
PříspěvekZaslal: 14.11.2019 , 9:56   Citovat  

Je dobre si priznat ze ten civic je auto nizsi tridy kde vrzou absolutne vsichni. Nedavno jsem jel v mb gla a pocit jsem z toho nemel lepsi jak z civicu. Mazda na tom lip nebude. Civic zacina na 400 tisicich coz je “lidove” auto. Ano vypada to jak auto za milion a jezdi to skvele ale je dobre stat nohama na zemi. Porad je to civic, spoustu kompromisu ze strany vyrobce, hlavne at motorove to slouzi a jezdi. Honda byla vzdycky o motorech.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2019 , 10:16   Citovat  

sandu_cz
Na ten ventilátor pozor, mě ho v háervu měnili na záruku minulý rok v listopadu. Pozoroval jsem mírný hluk od ložiska, zřetelnější to bylo logicky v poloze "na jednu, dvě čárky" stupnice. Zprvu přejímací technik nic neslyšel, ale pak uznal, že to není úplně o.k. Potřeboval "nakopnout". Volal za týden, že díl dorazil, oprava za 45 minut. Opět šepot květin, bez jakéhokoli pazvuku.
   Návrat  
lukasko je teď offline  lukasko
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.11.2019 , 10:29  Naposledy upravil lukasko dne 14.11.2019 , 11:12, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

sandu_cz napsal:

- strašně hlučný ventilátor klimatizace...

Co se týče toho, do čeho bych šel, asi bych to víděl na Skyactive od Mazdy, idealně 2.5 benzín 194 koní.

na klimu je zvolavacka..
a k mazde..prihlas sa na forum mazdy ..a zistis ze skyactive nie je vyhra..
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2019 , 10:37   Citovat  

sandu_cz: M6 je o třídu větší auto se vším, co k tomu patří - včetně ceny (2.5 je od 868k). Přitom první facelift nebyl lepší než A8G, ta propast mezi normálním autem a prémií je prostě velká. Věřím, že druhý facelift je lepší (hlavně Takumi), ale pořád je potřeba myslet na to, že je to "jen" Mazda.

Současně pozor na to, že to sice v nabídce bude, ale odpovídající flastr za emise je pro G194 nemalých 142k CZK. Jak to reálně Mazda do prodejních cen promítne je otázkou, kromě M2 s nejslabším motorem nemají v nabídce nic, za co pokuta nebude (M3 G122 má 117 g/km a flastr 54k). Flotilové emise tedy žádná hitparáda a lze čekat, že to "ze svého" Mazda platit nebude. Chytřejší budem za pár měsíců, nicméně pokud tu M6 chceš novou, moc bych neváhal a minimálně si ověřil, do kdy to půjde objednat a za jakých podmínek, abys za půl roku nezjistil, že je to o 100k dražší nebo to nedovezou vůbec, protože budou mít nějaký interní limit, ze kterého budou vycházet ceny a nebude-li prodaných dost nízkoemisních aut, stopnou prodej těch horších nebo je o to víc zdraží.
   Návrat  
pitbuell je teď offline  pitbuell
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2019 , 10:46   Citovat  

Ano civic je ''levný '' ,ale jak hondu všude chválili tak sem lehce zklamán ze zpracovaní auta.
10 lety seat nebo corolla nevržou...a řazeni taky není uplně na1. Asi to už šulí všichni.
Našťesti podvozek řízeni brzdy a kufr má nejlepší Úsměv
   Návrat  
wartas je teď offline  wartas
PříspěvekZaslal: 14.11.2019 , 10:55   Citovat  

Jopeeeno napsal:
sandu_cz
Na ten ventilátor pozor, mě ho v háervu měnili na záruku minulý rok v listopadu. Pozoroval jsem mírný hluk od ložiska, zřetelnější to bylo logicky v poloze "na jednu, dvě čárky" stupnice. Zprvu přejímací technik nic neslyšel, ale pak uznal, že to není úplně o.k. Potřeboval "nakopnout". Volal za týden, že díl dorazil, oprava za 45 minut. Opět šepot květin, bez jakéhokoli pazvuku.

Ja pozoruju zvuk uvnitr auta, nevim absolutne jak ho popsat, ale kdyz mam zaplou klimu, tak slysim v interieru zvuk, ktery ale neni od ventilatoru, je to nekde dal, dela to jen pod plynem a kdyz mam klimu zaplou.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2019 , 10:59   Citovat  

Wartas Nemá to nějake infeligentni spinaní kompresoru k vuli vykonu emisim?
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 14.11.2019 , 11:03  Naposledy upravil 2bep dne 14.11.2019 , 11:26, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

sandu_cz napsal:
asi bych to víděl na Skyactive od Mazdy, idealně 2.5 benzín 194 koní.

Chápu, no na různé pazvuky jsem zvyklý už z Ufona a o tom jak vrže skoro 30let stará DelSolka asi mluvit nemusím Velmi šťastný Takže se osobně u CXG nejvíc obávám motoru, ale stále si říkám, že správným zacházením a péčí těm zmiňovaným neduhům předejdu.

Já měl defakto ve finále nový CXG 1,5 Sport Plus vs. lehce ojetou M6 2,5 Break (2016/2017) ve výsledku za stejné peníze. No zvitězila koupě nového kompaktnějšího auta se stejnou subjektivní užitnou hodnotou.
Tohle Mazdí fórum funguje celkem slušně -> tudy odkaz
Ale počítej minimálně s tím, že s faceliftem 2018 dostala 2,5 vypínání 2 válců v malé zátěži a už jsou na to snad i nějaké svolávačky, že ty přechody nejsou úplně komfortní :-/

p.s. Kromě prostoru nad hlavou a kufru není M6 Break oproti CXG nějak výrazně prostornější.
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 14.11.2019 , 11:20   Citovat  

Ještě k Mazdě, konkrétně k přímé konkurenci, tzn. M3.
Podle materiálů na tudy odkaz to vypadá, že od 2020 končí 1,8 nafta (D116). Benzíny Skyactive (G122) a Skyactive-X (X180) ještě doplní Skyactive (G150).
   Návrat  
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2019 , 11:26   Citovat  

Ná fakt nevím, ale na Mazdu se dívám trochu z patra. Asi to bude předsudek, nepopírám. Lápálie s 2.2 Skyactiv D, resp. přístup servisu (ochota ve vztahu k záručním opravám + výrobním vadám motoru) a řešení toho, doslova dohadování. Tohle by mě do showroomu Mazdy asi už zřejmě nedostalo. Přeci jen, když vyrobím zmetek, a těch zmetků je víc, snažím se v rámci dobré pověsti řešit odstranění závady a ne se vymlouvat na nedobré zacházení s technikou, či jiné bludy.
Koukal jsem předevčírem na Mazda fórum a něco málo pročetl v tématech M 3 i CX-5 a Mazda taky trpí různými bolestmi. I tam řeší přístupy servisů k různým závadám, výrobním vadám, ještě si to pročtu o víkendu. Fatálního jsem tam zatím nenašel nic (vyjma popisovaného SkyD), no a koroze podvozku a konstrukce sedaček je folklór, se kterým se dá snad preventivně něco udělat. Chybí mi i bytelnost auta, která se ztrácí s technologií Skyactive (odlehčování), neboť nárazníky jsou např. U CX-3 docela tenké, to samé dveře mi připadají, jak z alobalu. Viděl jsem u kámoše v lakovně ani ne rok starou CX-3. Měl demontovanou záď a naskytl se mi tak pohled na zadní stěnu, výfukové potrubí a prvky nápravy. Výfuk a náprava už byly posety liškou. To by mě třeba u voňavky štvalo. No a v neposlední řadě jsou laky, na které snad nadává každý, kdo má svou Mazdu alespoň trochu rád. Tohle už mi jako předsudek nepřipadá, hm.
Kdybych byl postaven před rozhodnutí, zda Mazdu, nebo Hondu, přiklonil bych se k Hondě. Přeci jen, servis byl zatím vždy na jedničku, závad pramálo a za své peníze dostanu kus (zatím "poctivého") auta. Vím, zatím jsem "nepřičichl" ke složitější technice, bo i-VTEC, nebo VTEC, není nic přehnaně složitého, a kdo ví, jak bych mluvil (psal) po zkušenostech s 1.5T, ale servis tu je fajn a věřím, že bych se s nějakou závadou vždy domluvil.
No, dám Hondě šanci i v budoucnu, proč ne.

wartas:
Jak píšeš, tohle jen tak lehce člověk na dálku přes komp nezdiagnostikuje Ble
   Návrat  
Despre je teď offline  Despre
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.11.2019 , 14:01   Citovat  

Ahojte vsetci.

Trochu na odlahcenie.

Chcem sa opytat aku navigaciu najviac v aute pouzivate. Ja tej vstavanej v aute na chut moc neviem prist. Potom mam v telefone Waze, ale neustale pripajat kablik sa mi tiez moc nechce. Mal som v telefone aj Sygyc car. Navigacia sa mi premietla na displej auta, ale akonahle som sa s autom pohol vypisalo sa mi hlasenie ZARIADENIE NEMOZNO POUZIVAT POCAS JAZDY.
Ale pricinu som nedokazal odstranit. Tiez sa mi stavalo, ze som mal problem, ked som navigaciu chcel zmenit. Napr z Waze na Sygyc alebo opacne.
Nakoniec som Sygyc z telefonu odinstaloval. Vacsinou teda pouzivam Waze, hlavne koli aktualnej dopravnej situacii na cestach.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.11.2019 , 14:05   Citovat  

Despre napsal:
Ahojte vsetci.

Trochu na odlahcenie.

Chcem sa opytat aku navigaciu najviac v aute pouzivate. Ja tej vstavanej v aute na chut moc neviem prist. Potom mam v telefone Waze, ale neustale pripajat kablik sa mi tiez moc nechce. Mal som v telefone aj Sygyc car. Navigacia sa mi premietla na displej auta, ale akonahle som sa s autom pohol vypisalo sa mi hlasenie ZARIADENIE NEMOZNO POUZIVAT POCAS JAZDY.
Ale pricinu som nedokazal odstranit. Tiez sa mi stavalo, ze som mal problem, ked som navigaciu chcel zmenit. Napr z Waze na Sygyc alebo opacne.
Nakoniec som Sygyc z telefonu odinstaloval. Vacsinou teda pouzivam Waze, hlavne koli aktualnej dopravnej situacii na cestach.

prave teraz som sa vratil z auta.. a riesim to iste .. pri tej vstavanej mi chyba dopravna situacia tiez.. mobil sa mi tiez nechce pripajat .. rozmýšľal som ci sa nedaju stiahnut google maps rovno do toho radia napr
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.11.2019 , 14:18   Citovat  

lukasko
no ved prave o to ide. Ta vstavana je strasne neaktualna, posielala ma do kolon a zapch. Tiez so na nic neprisiel. V Honde som sa tiez pytal, ale nic mi neporadili. Vraj vstavana garmin sa aktualizuje priebezne cez rozhlasove vysielanie na aktualnu dopravnu situaciu. Sledoval som to ci je tonu tak, ale vobec to tak nebolo. Jednoducho tieto veci neriesi.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.11.2019 , 14:20   Citovat  

Despre napsal:
lukasko
no ved prave o to ide. Ta vstavana je strasne neaktualna, posielala ma do kolon a zapch. Tiez so na nic neprisiel. V Honde som sa tiez pytal, ale nic mi neporadili. Vraj vstavana garmin sa aktualizuje priebezne cez rozhlasove vysielanie na aktualnu dopravnu situaciu. Sledoval som to ci je tonu tak, ale vobec to tak nebolo. Jednoducho tieto veci neriesi.

keby len dopravnu situaciu.. ja mam civic 2019 a mapy su urcite starsie lebo mi neukaze ani kruhac co u nas urobili pred rokom .. takze dost neaktualne podla mna ..

//ale je zaujimave ze sygic ti to vedel zrkadlit bez kabla..tak je to potom len otazka aplikacie
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.11.2019 , 14:35   Citovat  

Sygic som musel pripojit tiez cez kabel, ale dalo sa s nim pracovat len ked auto stalo. Akonahle som zaradi D objavila sa mi hlasenka o nemoznosti pouzivania.
Ale zas waze je tiez cez kabel a je rychlejsi na aktualne situacie.
   Návrat  
nogap je teď offline  nogap
PříspěvekZaslal: 14.11.2019 , 14:50   Citovat  

Roky zapinam iba Waze,zachranil ma od tolkych pokut.Ostatne navigacky mi odtvedy pridu uplne zbytocne
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 14.11.2019 , 14:50   Citovat  

mapy v Garminu si může aktualizovat každý sám tudy odkaz str. 9 resp. tudy odkaz

instalovat něco do toho rádia moc užitku nepřinese... (navíc potřebuješ to autorádio hacknout) je na starym androidu, musíš hledat aplikaci, která na tom poběží, aktualizace si musíš hlídat sám, spouštět hotspot, aby byl connect online...
navíc to zpomalí celý systém

nebo můžeš vyměnit celý rádio Úsměv

za mě je nejlepší řešení Android Auto/Apple car play, všechno máš v telefonu navíc aktuální (hudbu/mapy/kontakty), připojený k internetu a necháš to přes kabel ovládat na connectu
je to svižný/přehledný
telefon připojuju po každém nasednutí... poslouchám podcasty a hudbu přes Spotify a jezdím podle waze
stejně bych ten tel vyndal z kapsy a dal na bezdrátovou podložku

ps. nainstalováno přímo v connectu jsem měl Sygic a mapy.cz

mapy.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
mapy.JPG, 119.69 kB

mapycz.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
mapycz.JPG, 154.74 kB
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.11.2019 , 15:11   Citovat  

xenon04

a v Android Auto bola od leta tohto roku robena nejaka aktualuzacia?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.11.2019 , 15:15   Citovat  

Despre napsal:
xenon04

a v Android Auto bola od leta tohto roku robena nejaka aktualuzacia?

ja som stiahol teraz verziu z 6. novembra .. ale co je tam pozmenené ti neviem povedat ..starsiu som nemal
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.11.2019 , 15:28   Citovat  

Ja mam 4.5.592854
Tak neviem.
Mam tam sygyc, google mapy, spotify a telefon.
   Návrat  
nogap je teď offline  nogap
PříspěvekZaslal: 14.11.2019 , 15:30   Citovat  

Posledna je od oktobra 4.7.593824. Zmenil sa vzhlad ale po poslednej aktualizacii Waze nechyta gps takze pokial nepride nova aktualizacia Waze mam starsi Android auto
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2019 , 15:47   Citovat  

poslední je 4.8.594324 Mrk tudy odkaz
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.11.2019 , 15:54   Citovat  

Dik,
uz mam aktualizovane.
Uvidime aka tam bude zmena.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2019 , 19:56   Citovat  

Tak po dvou dnech staní na dešti zamlžene celá pravá zadní lampa nad tím černym plastem Smutný toje japonska kvalita zkřižená s britským strojirenstvím Velmi šťastný
   Návrat  
HIGHTOWER je teď offline  HIGHTOWER
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2019 , 20:06   Citovat  

Jopeeeno napsal:
sandu_cz

Mě ventilátor taky měnili, ale znám důvod. Nedělá to ventilátor, ale klimatizace. Když jí máš zapnutou a sepnutý klimakompresor, tak to je hnusný zvuk. Když klimu vypneš na OFF, tak ventilátor je v pohodě. Schválně si to vyzkoušej... Mě ta výměna ventilátoru nepomohla tedy. A ani v H nevěděli, že to není ventilátorem, ale klimou a tak ventilátor vyměnili...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2019 , 20:10   Citovat  

lukasko napsal:
na klimu je zvolavacka..
a k mazde..prihlas sa na forum mazdy ..a zistis ze skyactive nie je vyhra..

Je to na dotaz? Na webu H mi to dle mého VIN nic nepíše... Díky za info
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2019 , 20:13   Citovat  

Despre napsal:
Ahojte vsetci.

Trochu na odlahcenie.

Jezdím už jen na Waze přes Android Auto a pohoda jazz, má to sice drobné mouchy, jako nelze si najít ručně cíl a pak dát navigovat (v mobilu to jde, na rádiu ne Smutný), ale jinak jsem spokojený
   Návrat  
sandu_cz je teď offline  sandu_cz
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.11.2019 , 21:51   Citovat  

wartas napsal:
Je dobre si priznat ze ten civic je auto nizsi tridy kde vrzou absolutne vsichni. Nedavno jsem jel v mb gla a pocit jsem z toho nemel lepsi jak z civicu. Mazda na tom lip nebude. Civic zacina na 400 tisicich coz je “lidove” auto. Ano vypada to jak auto za milion a jezdi to skvele ale je dobre stat nohama na zemi. Porad je to civic, spoustu kompromisu ze strany vyrobce, hlavne at motorove to slouzi a jezdi. Honda byla vzdycky o motorech.

Celkově jsem spokojen s CXG, ale za to lidové auto jsem zaplatil nemálo peněz - 630tis Kč. Pochopil bych třeba to vrzání v interéru nebo něco jiného(ne úplně vážného) u Dacii za 300tis, ale u CXG - sorry. Občas to vrzání A sloupu mě dokaže pěkné n**rat.

C9G Tourer 1.8 co jsem měl jako služební jsem takový nepříjemnosti neřešil - a byl to taky Civic, 13 let starý A7G taky byl úplně v pohodě...

Ta Mazda byla jenom příklad, vím že to jde o auto vyšší třídy než je Civic, ale za stejnou cenu nového Civica můžeš mít rok-dva starou šestku s 2.5 a možná i v nejlepší výbavě - jde o preferenci každého z nás. Jezdil jsem s ojetou(3 roky starou M6 kombi G165) a musím říct že svezení(motor, řízení, podvozek) super, stejně tak i komfort Úsměv

Až pojedu příště na výměnu oleje a filtrů, zkusím reklamovat tu klimu a to vrzání.

2bep napsal:

p.s. Kromě prostoru nad hlavou a kufru není M6 Break oproti CXG nějak výrazně prostornější.

já neřeším prostor CXG vs např. M6 break, řeším spíš to auto jako celek, jaký to je. A znovu opakuji, byl to pouze příklad toho, do čeho bych šel, Honda bohužel nemá co nabízet tady jako alternativu k Camry, M6, Insignia nebo Optima.

xenon04 napsal:
poslední je 4.8.594324 Mrk tudy odkaz

já mám Google Pixel 3a XL a od updatu na Android 10 se Android Auto stál "současti" desitky, to že to jde stahnout zvlašť prý bylo jen pro zařízení s Android 9.

HIGHTOWER napsal:
Jezdím už jen na Waze přes Android Auto
od nějakého update, Waze mi hlasí že mám ho nastavít nejprvé v telefonu abych ho mohl použit v Android Auto, se mu zda jako že bych to měl čerstvě nainstalováno...zkoušel jsem odinstalovat i znovu instalovat a pořád nefunguje, jezdím jen s Gmaps a pohoda Mrk
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2019 , 22:28   Citovat  

sandu_cz: mě čeká aktualizace na android 10 nejspíš příští týden, takže netuším, jak to tam bude chodit, jen jsem zachytil, že už AA nejde spustit samostatně v telefonu a vyšel kvůli tomu nějaký opravný update tudy odkaz
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 143, 144, 145 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina