Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Budoucnost: EURO 7, 95 g a co to znamená pro Hondu?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 16, 17, 18  Další 
Zaslat odpověď

Strana 8 z 18
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.12.2019 , 22:27   Citovat  

Kterak elektrická Kia Soul sporťáky na okruhu vyprášila HaHaaa
tudy odkaz
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
HIGHTOWER je teď offline  HIGHTOWER
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 11.12.2019 , 22:41   Citovat  

JardaBar napsal:
Často se tu argumentuje tím, že lidé v bytech nemají šanci elektromobily dobíjet, ale zde je přeci také cesta. Dnes ta konkrétní technologie neexistuje (i když principiálně ano), ale jistě budeme dobíjet automaticky v místech parkování. Každé parkovací místo může mít automatickou bezdrátovou dobíječku. Jakmile zde auto zastaví, spustí se dobíjení a platba se provede automaticky.
"Nastartuješ", dobíjení se vypne a jedeš. Nakonec by mohlo být vše jednodušší než s klasickým palivem. Protože už by řidič prakticky "nečepoval", auto by se postaralo samo. Dnešní běhání s kabelem je otrava.

Proboha, kam na toto chodíš? Tak to koukám! JPP? Zajdi na nějakou konferenci s opravdovými odborníky, kteří se celé problematice věnují a třeba se ti v hlavě rozsvítí a probereš se... Protože jsi totálně mimo a s prominutím, meleš tady hlouposti
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.12.2019 , 23:01   Citovat  

HIGHTOWER: na provokace nereagujeme, trolly nekrmíme. Prostě se natáhnou dráty, easy.

Jopeeeno: sedí to určitě líp než běžné SUV, to je bez diskuse, nízké těžiště je jedna z mála výhod elektra. Ale jinak mi přijde směšný ten ukrutný krouťák na výjezdu (e-Nirem jsem jezdil, motor má stejný) a celkově to na mě dělá dojem, že to psal někdo, kdo nikdy neřídil nic než služební fábii.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.12.2019 , 23:11   Citovat  

skyline:
Je pravda, že kvalita toho mediálního "podniku" poněkud upadá, nepopírám. Dal jsem to tu z recese, když už tu diskutujeme, prosté odlehčení. Ono to sice jede, něco to i ujede, za poloviční cenu by to byl asi i "hit", tedy Niro, ne ta obludnost Soul.
Budu se muset ze zvědavosti s něčím takovým povozit, zvídavost "hlodá".
   Návrat  
JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.12.2019 , 0:24   Citovat  

HIGHTOWER: Můžeš se pokusit ty ... Úsměv

skyline: Ještě toho trolla prosím tě zopakuj aspoň 4x ať to má nějaký efekt Velmi šťastný .
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.12.2019 , 0:42   Citovat  

HIGHTOWER napsal:
Proboha, kam na toto chodíš? Tak to koukám! JPP? Zajdi na nějakou konferenci s opravdovými odborníky, kteří se celé problematice věnují a třeba se ti v hlavě rozsvítí a probereš se... Protože jsi totálně mimo a s prominutím, meleš tady hlouposti

Napiš prosím do Continentalu, ať se proberou, že na rozdíl od nich celé problematice rozumíš Velmi šťastný Velmi šťastný

Odkaz

Výroba indukčního dobíjení je plánována na rok 2022. (aspoň u Continentalu)
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.12.2019 , 9:07   Citovat  

JardaBar napsal:
Napiš prosím do Continentalu, ať se proberou, že na rozdíl od nich celé problematice rozumíš Velmi šťastný Velmi šťastný

Odkaz

Výroba indukčního dobíjení je plánována na rok 2022. (aspoň u Continentalu)

Já nemám čas, jako ty v případě F1, prodejů Hond atd., na blbosti. Continental taky dobrý, to je jako by sis myslel, že všechny koncepty představené na výstavách, a nemusí se to týkat jen aut, budou vyráběny sériově v nezměněným provedení Mrk
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.12.2019 , 9:13   Citovat  

No nazdar... Z toho nekouká nic dobrého...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.12.2019 , 9:43   Citovat  

HIGHTOWER napsal:
Já nemám čas, jako ty v případě F1, prodejů Hond atd., na blbosti. Continental taky dobrý, to je jako by sis myslel, že všechny koncepty představené na výstavách, a nemusí se to týkat jen aut, budou vyráběny sériově v nezměněným provedení Mrk

Spíš by ses měl naučit mlčet, když tě elektrotechnika míjí. Už dnes jsou bezdrátové dobíjecí stanice s účinností 97%. To je vynikající hodnota.
Způsob takového dobíjení je jasný cíl. S kabelem vážně běhat nebudeme. Moje představa je, že se takové věci zavedou např. v obchodních centrech a později se rozšíří dál, do ulic větších měst. sopťa sopťa

p.s.: Pokud ti vadí mizerné prodeje Hondy, napiš jim, ať s tím něco dělají, já je na svědomí nemám.
p.p.s.: Když jsem založil HondaClub, pohybovali se v něm přemýšliví lidé, teď je tu sorta podobná těm na Facebooku. Smutný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.12.2019 , 14:44   Citovat  

Jeden z prvních testů (předprodukčních kusů) Mazdy MX-30 Ble Zatím, dle očekávání fakt jen auto do toho města.

tudy odkaz
   Návrat  
marab je teď offline  marab
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.12.2019 , 14:59  Naposledy upravil marab dne 12.12.2019 , 15:44, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

JardaBar napsal:
Často se tu argumentuje tím, že lidé v bytech nemají šanci elektromobily dobíjet, ale zde je přeci také cesta. Dnes ta konkrétní technologie neexistuje (i když principiálně ano), ale jistě budeme dobíjet automaticky v místech parkování. Každé parkovací místo může mít automatickou bezdrátovou dobíječku. Jakmile zde auto zastaví, spustí se dobíjení a platba se provede automaticky.
"Nastartuješ", dobíjení se vypne a jedeš. Nakonec by mohlo být vše jednodušší než s klasickým palivem. Protože už by řidič prakticky "nečepoval", auto by se postaralo samo. Dnešní běhání s kabelem je otrava.

To by bylo super řešení....a díky elektromobilitě na tom vývoji bude aspoň někdo makat Úsměv

Nicméně...nabíjení na ulici už má svá řešení i v dnešní době. PRE například v zastavěných oblastech instaluje 22kW nabíječky na zdech trafostanic, které jsou přístupné u silnice/parkování...náklady v řádech desítek tisíc korun OK
Nebo jsou instalované pouliční lampy s nabíjecíma zásuvkama. V Pražském podání tomu sice říkají chytré lampy, ale šlo by to udělat i levnějí. Ano, jsou to v podstatě jen chytřejší 3 fázové zásuvky s příkonem 22kW, ale pro dobíjení přes noc je to naprosto dostačující.
   Návrat  
marab je teď offline  marab
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.12.2019 , 15:43   Citovat  

Jopeeeno napsal:
Jeden z prvních testů (předprodukčních kusů) Mazdy MX-30 Ble Zatím, dle očekávání fakt jen auto do toho města.

tudy odkaz

Hmm....co se dalo čekat s touhle baterií....a Honda E je v podstatě úplně to samé....
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.12.2019 , 16:25   Citovat  

marab napsal:
Hmm....co se dalo čekat s touhle baterií....a Honda E je v podstatě úplně to samé....

Honda hned od počátku říká, že Honda-e je JEN do města. OK
Všichni ostatní, snad až teď na Mazdu, z elauta dělají univerzální auto, a tím v podstatě myšlence elektromobility škodí. Protože reálně tomu tak není a v dohledné době cca. 5 let nebude. Ble
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.12.2019 , 23:15   Citovat  

JardaBar napsal:
Spíš by ses měl naučit mlčet, když tě elektrotechnika míjí. Už dnes jsou bezdrátové dobíjecí stanice s účinností 97%. To je vynikající hodnota.
Způsob takového dobíjení je jasný cíl. S kabelem vážně běhat nebudeme. Moje představa je, že se takové věci zavedou např. v obchodních centrech a později se rozšíří dál, do ulic větších měst. sopťa sopťa

p.s.: Pokud ti vadí mizerné prodeje Hondy, napiš jim, ať s tím něco dělají, já je na svědomí nemám.
p.p.s.: Když jsem založil HondaClub, pohybovali se v něm přemýšliví lidé, teď je tu sorta podobná těm na Facebooku. Smutný

No vidíš, a já se v elektroautomobilitě pohybuji, chodím na jednání s odborníky, takže si mohu dovolit to komentovat. Jak píšeš, tvá představa, realita je jiná.

Mě mizerné prodeje Hondy nevadí, to právě tobě, své analýzy v prodeji i v F1 bys měl ty posílat do Hondy a nejlépe rovnou do JPN Úsměv

Tak mi klidně napiš, že si myslíš, že jsem ....., já to snesu Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.12.2019 , 23:38   Citovat  

marab:
Ano, slabý bateriérový pack. U Mazdy i Hondy e záměrně (váha, cena), takže to i chápu. Ale už i dnes jsou tady auta, která se pohybují ve stejné cenové relaci a nabízí téméř dvojnásobný dojezd. Jak jsem tady už psal, dejte tomu reálný dojezd 500 km, cenu do 600.000 Kč a budu uvažovat Velmi šťastný
Teď vážně. Já mám v elektromobilitě jasno. E-bike, E-scooter ano, ale auto bych rád plnil ještě alespoň 10 let benzínem, nebo alespoň z většiny tím benzínem (hybrid).
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.12.2019 , 23:59   Citovat  

HIGHTOWER: To si mě tu pak odborně ubil argumenty, ale možná si měl jen smůlu na mizerné odborníky. HaHaaa
"Mě mizerné prodeje Hondy nevadí" ... a proto na ně reaguješ a vytahuješ je naprosto v jiném tématu, to je jasný.

Ještě nedávno si vařil na ohni a dnes na indukci, taky si asi před 10ti lety nevěřil, že opustíš plamen. Úsměv

Bezdrátové dobíjení reálné je, stejně jako elektromobilita samotná.

Jopeeno: A u jiných automobilek by si malý akumulátor v autě do města nechápal? Třeba dříve diskutovaný starý Fiat 500, Citygo?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.12.2019 , 0:22   Citovat  

JardaBar:
Jsou to nové modely, čekal jsem trochu víc. Ale v rámci zachování rozumné hmotnosti a při současných technologiích, to "přehlížím".
   Návrat  
hornet je teď offline  hornet
PříspěvekZaslal: 13.12.2019 , 6:58   Citovat  

JardaBar:
Jenže ty jsi jedinej,kterej sem pravidelně dává tabulky o klesajícím prodeji!
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.12.2019 , 13:58   Citovat  

Tohle není až tak úplně nereálná předpověď... Ble

tudy odkaz
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.12.2019 , 14:31   Citovat  

to mi hlava nebere to mi hlava nebere to mi hlava nebere

"Z analýz vyplývá, že vzhledem k postupnému odstavování uhelných zdrojů a ukončení provozu jaderných zdrojů bude úroveň instalovaného výkonu klesat. Plánovaný rozvoj obnovitelných zdrojů a decentrální výroby podle výpočtů přispívají k zabezpečení dodávek elektřiny pouze v omezené míře. Výsledná bilance pro ČR vychází v obou scénářích jako výrazně deficitní, ČR se od roku 2030 postupně začíná stávat závislou na dovozu elektrické energie ze zahraničí. Vlivem odstavování konvenčních zdrojů dojde k zásadní změně bilance oproti současnému stavu, kdy ČR bude ve scénáři B k roku 2040 potřebovat import až 30 TWh elektřiny.

Z pohledu bezpečnosti provozu a zajištění spolehlivých dodávek elektrické energie je v rámci MAF CZ 2019 sledován rovněž ukazatel LOLE. Ten uvádí počet hodin, kdy je pro dané období hodnota spotřeby vyšší než předpokládaná výroba včetně importu. Při požadavku na disponibilitu regulačního výkonu ve výši nutné k pokrytí výpadku největšího výrobního bloku v soustavě vychází pro rok 2030 ukazatel LOLE v průměrné výši 256 hodin, pro rok 2040 se jedná již o 678 hodin. V jednotlivých scénářích je indikováno riziko neplnění spolehlivých dodávek elektrické energie. S ohledem na vývoj výkonových bilancí okolních zemí v našem regionu však nelze pro zajištění bezpečné a spolehlivé dodávky spoléhat pouze na import."

tudy odkaz
   Návrat  
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.12.2019 , 14:54   Citovat  

Super, očekávám ve druhé půlce příštího roku Hondí akci na nový Jazz hybrid. Velmi šťastný

Jopeeeno napsal:
Tohle není až tak úplně nereálná předpověď... Ble

tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.12.2019 , 15:24   Citovat  

Hellborn:
No, tenhle reálný odhad stavu elektráren, ku snaze elektrifikovat motorismus, působí docela masakrákně. Buďte zelení, kupujte drahá elektrifikovaná auta, ale dobíjet je budete elektrocetrálami Smutný Tady bude ještě "veselo"

anunaki:
Jj, de facto Jazz hybrid s minimální marží Velmi šťastný Tohle přesně kopíruje to, co tu vzpomínal skyline. Auta na benzín budou schovaná pod plachtou a hybridy, či elektromobily budou stát naleštěná na showroomu Ble Ono to takhle nakonec fakt dopadne Bueee
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.12.2019 , 22:31   Citovat  

Problém vyřešen Velmi šťastný

Odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.12.2019 , 22:36   Citovat  

Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný
Má to jednu chybu, při tom burn outu a slidu JI NEPŘEJEL!!! Bueee
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.12.2019 , 13:57   Citovat  

Hellborn: na analýzy jsem taky narazil a dost to koliduje s tím, co kážou elektrikáři. Musím se zeptat kamaráda, co na to říká, protože podle něj teď hromadu elektřiny vyvážíme a když ji vyvážet nebudeme, může u nás jezdit na elektriku úplně všechno.

Ono samozřejmě nemusí být úplně jednoduché přestat vyvážet (protože němečtí greténi "jedou" a my se budem hodit jako vhodný zdroj, black-out v gubernii lepší než "doma"). Plus je tu rozdíl v době, kdy se vyrábí a kdy je potřeba. Nicméně jestli je to už dnes tak špané s výhledy, tak jakákoliv podpora elektromobility je naprostý nesmysl.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.12.2019 , 14:45   Citovat  

No slyšel jsem i nějaké info o tom, že rozvodné soustavy by měly být řízeny centrálně... Z Mnichova...

offtopic
P.S. Aldu C9g (má to tam na olej, kameru apod.) příjemně překvapil, jak pokud jde o stav, tak o jízdu - měl tam i C8g 1.8 a 9g lépe reaguje na plyn a působí jako mnohem silnější (což se divil i můj otec - myslel, že v Toureru máme silnější než v UFU).
   Návrat  
Beno je teď offline  Beno
PříspěvekZaslal: 19.12.2019 , 15:02   Citovat  

Tahle diskuze je pro mě do značné míry sbírkou českých komplexů. Jsem zvědav, kdy se z toho můj nejchytřejší národ na světě vyhrabe a místo soustavné kritiky a posmívání bude schopen přiložit i ruku k dílu společně s ostatními.

K výrobě elektřiny: Nejsnažší je podívat se na ročenku bilancí elektřiny -
tudy odkaz

Na straně 47 najdeme:
Výroba z jádra (Temelín+Dukovany) 29,9TWh; vývoz 25,5TWh. Celková výroba v ČR je 88TWh+12TWh import.

Jinak řečeno, přestože jsme od 90.let byli strašeni že nebude elektřina a Temelín se musí proto dostavět, tak celý Temelín soustavně vyvážíme i přes přímotopovou masírku. Nebo se dá říci, že vyvážíme naše životní prostředí, protože jsme mohli uzavřít část uhelných elektráren.

Do budoucna samozřejmě je potenciální problém s životností Dukovan a zavíráním uhelných elektráren, takže je potřeba to řešit. Na celé diskuzi mě mrzí, že se neřeší energetická náročnost země a možnosti úspor a jen se předpokládá status quo + růst. Je to jako s dopravou, tam se taky neřeší jak omezit/naplnit jinak naše potřeby, jen se řeší jak hladce jezdit a své zvyky neměnit...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.12.2019 , 16:01   Citovat  

Beno napsal:
Tahle diskuze je pro mě do značné míry sbírkou českých komplexů. Jsem zvědav, kdy se z toho můj nejchytřejší národ na světě vyhrabe a místo soustavné kritiky a posmívání bude schopen přiložit i ruku k dílu společně s ostatními.

K výrobě elektřiny: Nejsnažší je podívat se na ročenku bilancí elektřiny -
tudy odkaz

Na straně 47 najdeme:
Výroba z jádra (Temelín+Dukovany) 29,9TWh; vývoz 25,5TWh. Celková výroba v ČR je 88TWh+12TWh import.

Jinak řečeno, přestože jsme od 90.let byli strašeni že nebude elektřina a Temelín se musí proto dostavět, tak celý Temelín soustavně vyvážíme i přes přímotopovou masírku. Nebo se dá říci, že vyvážíme naše životní prostředí, protože jsme mohli uzavřít část uhelných elektráren.

Do budoucna samozřejmě je potenciální problém s životností Dukovan a zavíráním uhelných elektráren, takže je potřeba to řešit. Na celé diskuzi mě mrzí, že se neřeší energetická náročnost země a možnosti úspor a jen se předpokládá status quo + růst. Je to jako s dopravou, tam se taky neřeší jak omezit/naplnit jinak naše potřeby, jen se řeší jak hladce jezdit a své zvyky neměnit...

Copak dneska lze v EU vůbec řešit jen 1 stát? Copak existuje soběstačnost na lokální úrovni v rámci EU? A všichni a jen Češi kritizují elektroautomobilní šílenství? Kdo vůbec všechny do této pozice dostal? EU... Svými nesmyslnými normami, hraním si na spasitele světa.

V samotných větách je odpověď: "Výroba z jádra (Temelín+Dukovany) 29,9TWh; vývoz 25,5TWh. Celková výroba v ČR je 88TWh+12TWh import." - vyvážímě 25,5 a dovážíme 12. A proč jen nevyvážíme 13,5? Protože export i import MUSÍ být, i když by nebylo potřeba, neb zase v jiných odvětvých máme "nedostatky", a tak RUKA RUKU MYJE...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.12.2019 , 16:14   Citovat  

Myslel jsem, že Orwell psal 1984 jako fikci ne jako návod...
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.12.2019 , 16:25  Naposledy upravil hopit dne 19.12.2019 , 17:01, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Beno napsal:

Soudruhu tvůj národ už jednou ruku ke společnému dílu přiložil a velké chyby není potřeba opakovat Nápad je tu!
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Budoucnost: EURO 7, 95 g a co to znamená pro Hondu?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 16, 17, 18  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina