Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 164, 165, 166 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Strana 165 z 246
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.1.2020 , 13:19   Citovat  

Pokud se dobře dívám do konfigurátoru, tak v Americe je základní motor v nabídce pro Civic 2.0 i-VTEC (158 PS), tak jak pro CR-V je základ taky atmo 2.4 i-VTEC. Až nad 2.0 je 1.5T. A ano, paradox je taky to, že u 1.5T HB nejsou ve všech výbavových stupních výfuky uprostřed přiznané, tudíž tam si pořízením tažného nemusí tolik lámat hlavu.
To se opět potvrzuje, že pro Hondu není EU prioritním trhem.

tudy odkaz

Screenshot_20200119-130806_Samsung Internet.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Screenshot_20200119-130806_Samsung Internet.jpg, 463.43 kB

Screenshot_20200119-131039_Samsung Internet.jpg

Screenshot_20200119-131039_Samsung Internet.jpg, 311.08 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 19.1.2020 , 16:53   Citovat  

HIGHTOWER napsal:
Takže prostě dikták, co si mám koupit, neb alternativa není...

Ale za ten diktát můžu EU svou politikou, resp. to jak svazuje výrobcům ruce. Honda není sama Smutný Už se během loňského roku z EU "odhlásila" řada modelů, či se již nechystá nová generace.
Celkově jsem zvědavej jak dlouho vydrží v nabídkách nižší střední motorizace v rozmězí 150k+ až 250k+ Zatím to spíš vypadá, že mezi běžnou a "ostrou" verzí daného auta bude velká díra ničeho... to mi hlava nebere

to Jopeeeno: Pozor, nepřiznaný výfuk u 1,5T 5D neznamná, že je uprostřed. Bývá vyveden do stran jako u sedanu. Viz. v Evropě končící Prestige.
   Návrat  
pitbuell je teď offline  pitbuell
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.1.2020 , 19:29   Citovat  

Výfuky uprostřed a nemožnost taž.z. a menší kufr má./měl/ sport, sprot+ ,TR.
Myslim ze diesel a litr ma jednu a 1,5 ma dva vyfuky.
   Návrat  
HIGHTOWER je teď offline  HIGHTOWER
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 19.1.2020 , 19:55   Citovat  

2bep napsal:
Ale za ten diktát můžu EU svou politikou, resp. to jak svazuje výrobcům ruce. Honda není sama Smutný Už se během loňského roku z EU "odhlásila" řada modelů, či se již nechystá nová generace.
Celkově jsem zvědavej jak dlouho vydrží v nabídkách nižší střední motorizace v rozmězí 150k+ až 250k+ Zatím to spíš vypadá, že mezi běžnou a "ostrou" verzí daného auta bude velká díra ničeho... to mi hlava nebere

to Jopeeeno: Pozor, nepřiznaný výfuk u 1,5T 5D neznamná, že je uprostřed. Bývá vyveden do stran jako u sedanu. Viz. v Evropě končící Prestige.

Vím, i u Škodovky byla možnost tuším Fabie III jen s 1.0 manuál, pokud si chtěl 1.5?, tak leda s automatem, neb s automatem splní emise, s manuálem ne. Nemyslím diktát jen Hondy (i když oni částečně taky pod vlivem EU - nenabízí Accorda, nedělá Civic combi, takže pokud chceš větší auto, jedině CRV...). Svět, a nejen automobilový, se v kiss me obrací, a hlavně díky EU...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.1.2020 , 20:08   Citovat  

to pitbuell: Sedan 1,5T a hatch 1,5t Prestige má 2 výfuky, ukryté za nárazníkem a jsou po stranách.
Ano, Sport/Sport+ mají menší kufr, ale jde o prostor pod podlážkou. Což generuje jednu jedinou významnou nevýhodu, že s těmito výbavami nemůžeš mít dojezdovku.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.1.2020 , 20:51   Citovat  

Dojezdovka je fajn sice s heverem a klíčem za necelé 4Tkč ,ale mezi lesy v noci za deště Velmi šťastný jak jinak že Se sem tam hodí OK jen má dost omezenou životnost...

Jinak stím tažným kolik lidí to potřebuje Ja jsem nadtím uvažoval sem tam se hodí ,ale nakonec ne musí se nahradit al narazník železným do elektriky hrabat... spořebiče, gauč dovezou stavět už nebudu, krosku nemám, místo v kempu dražší jak penzion....
   Návrat  
D.a.l.i je teď offline  D.a.l.i
PříspěvekZaslal: 19.1.2020 , 22:06   Citovat  

2bep napsal:
to D.a.l.i: Aha, Ty máš sedana, tak to bohužel.
Sedan byl stavěn spíše do elegance a komfortu, tam holt asi 215/50R17 stačí. Navíc se to pozitivně projevuje na emisích Tak to valím bulvy
Ale když plánuješ koupit aftermarket kola, navíc OZ, tak by neměl být problém je sehnat i s typovým listem a v rámci něj snad zapsat další alternativní rozměr, třeba masovku 225/45R17. Zkus se poptat tam kde plánuješ kola koupit Úsměv

Moc díky za tip.

Ke kolům dostanu typový list s asi 4 dalšími rozměry - 215/45 R17, 215/50 R17, 225/45 R17, 235/45 R17, 245/45 R17.
Takže super, na sadě 225/45 ušetřím oproti 215/50 (Goodyear Effigrip) cca 2.500Kč (to jsou pak ceny prakticky na úrovni 205/55/R16).

Díky za tip, aspoň je lepší důvod sáhnout po těch dražších kolech OZ Hyper GT (mám je objednány) Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.1.2020 , 22:22   Citovat  

to D.a.l.i: je to dobrý hlavně ve 225/45R17 máš i násobně větší výběr Úsměv Těším se na jaro a fotky na autě.

to pitbuell: Té životnosti dojezdovky bych se zas tolik nebál Úsměv Loni v září jsem musel tahat dojezdovku na DelSolce z 92 Velmi šťastný Kupodivu naprosto v pohodě absolvovala 50km.
Takže doufám, že mám vybráno na roky dopředu Velmi šťastný Jinak holt lepící sada a asistenčka.
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2020 , 9:10   Citovat  

tady je máte v 19x8.5 ET45 s pneu 235/35/19 + na spodním obrázku Eibach Pro pružiny

Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2020 , 9:33   Citovat  

Hmmm, moc pěkné. I se sériovými pružinami to vypadá hezky Úsměv By mě zajímalo, jak se ten rozdíl ve výšce (27 mm) projeví na(ne)komfortu to mi hlava nebere 35% pneu jsem nikdy neměl.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2020 , 9:35   Citovat  

D.a.l.i. To budeš mít vymazlené
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2020 , 9:40   Citovat  

Jopeeeno

Promě je tak snesitelný profil něco kolem 45% ( tz. 9- 10 cm pneu od rafku k obvodu ) na rozbitych okreskách.
V Belgii asi mají hezké cesty a mosty Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2020 , 9:57   Citovat  

pitbuell:
To je takový ideál. Sériový Sport, Sport plus, je na 106 mm, a to je už docela slušný kus gumy Úsměv Jám mám v létě 101 mm a spokojenost OK
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2020 , 12:20   Citovat  

Oficiální ceník 5D 2020 již k dispozici i na stránkách Hondy.cz

tudy odkaz
   Návrat  
Zdenda_T je teď offline  Zdenda_T
PříspěvekZaslal: 20.1.2020 , 14:07   Citovat  

Na autě mám aktuálně najeto necelých 90tis Km a tak píšu další dojmy.
Přezul jsem na zimní 16 palcovou sadu Conti TS860 a rozdíl je citelný. Hluk od pneumatik je slyšitelně nižší než u 235/45/17 Conti Premium (i přes to, že se jedná o zimáky). Ty letní Continy prostě docela hučí. O něco lepší je i komfort jízdy, ale je to na úkor sportovního pocitu v zatáčkách. Pořád je to nadmíru stabilní i při vyšší rychlosti, ale 17 s nižšími bočnicemi byly o chlup stabilnější – pochopitelně.
Vyskytla se jedna menší závada se zpětným samozatmavovacím zrcátkem – vyřešeno výměnou obratem na záruku, takže OK (samostmívalo nějak méně, občas vůbec).
Dále jsem se pustil do vytlumení dveří a kufru a je to přínos, hlavně tedy ty dveře. V autě se teď lépe cestuje na delší vzdálenosti, akustická pohoda je lepší než v sérii.
Změnil se i zvuk repro, přibyly trochu basy, ale pořád se nejedná o žádnou hi-fi aparatůru Úsměv.
Se sedadly problém nemám, i po delší cestě (600km) z auta vylezu relativně v pohodě. 8g je má opravdu pohodlnější a měkčí, ale i tyto v 10g a v koženém provedení jsou OK. Textil hodnotit nemůžu.
Vyměnil jsem i seriové stěrače a šel do oblíbených Bosch Aerotwin, se kterými jsem byl prozatím spokojený na každém autě.
Brzy mě čeká servis při 90tis Km a pravděpodobně se budou měnit brzdové destičky, jinak je všechno v pořádku.
Problémy s přibýváním oleje nepozoruju, ale pro dobrý pocit měním olej co 15tis Km.
Jedná se o verzi 1,5l s CVT a výbavou Prestige, barva polished metal.
   Návrat  
King je teď offline  King
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2020 , 20:13   Citovat  

Honda se vycenila s Civicem MY2020 - výbavy, ceny, technické specifikace. Z motoru 1.5 Turbo se nám stala exkluzivní motorizace. Bueee

tudy odkaz
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2020 , 21:03   Citovat  

King: Nový Model Sport Line s 1litrovým motorem VTEC Turbo, který kombinuje vynikající výkon a úsporu paliva a inspiruje se designem modelu Type R
Tady má někdo smysl pro humor Velmi šťastný
   Návrat  
D.a.l.i je teď offline  D.a.l.i
PříspěvekZaslal: 20.1.2020 , 21:37   Citovat  

xenon04 napsal:
tady je máte v 19x8.5 ET45 s pneu 235/35/19 + na spodním obrázku Eibach Pro pružiny

Na stránkách OZ mají i červeného sedana, ale taky má 19".
Je to krása i s tím sníženým podvozkem, budu to mít sice obyčejnější, ale pro běžný provoz podstatně vhodnější Se stydím

Návrat  
Lipák je teď offline  Lipák
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.1.2020 , 22:05   Citovat  

Jopeeeno napsal:
Lipák:
Tak ještě tu je sedan, tam tažné jde. Vím, v sedanu nepřevezeš skříň z Ikei, ale řešení pro "tahouny" existuje Úsměv

Já měl sedany dva Astru a Corollu, takže s tím problém nemám, ovšem oba měli o trochu větší objem kufru než současný Civic.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2020 , 22:08   Citovat  

Co jiného zbýva než vychvalovat litr. Jako základ ok ,ale když chci víc a menší spotřebu...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2020 , 22:23   Citovat  

Lipák:
Chápu. Nemám srovnání. Jediný sedan, kterého jsem kdy měl, byl Passat, tam byl zavazadelník o.k. Okukoval jsem i Civika 4D a zase takový děs to není, zdá se mi použitelné. Narážím na to, že pokud nevýjde natipované auto č. 1 (hybrid) a Sport plus, jakožto varianta č. 2, bude stále stát nesmysl, vzal bych zřejmě i Civika 4D Elegance. Asi bych s tím dokázal žít.

Našel jsem starý ceník Civika v době uvedení na Český trh Ble

20200120_221454.jpg

20200120_221454.jpg, 194.04 kB
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2020 , 23:11   Citovat  

Jopeeeno: všechna zdražení s sebou automaticky nesla "akční ceník", takže reálná cena klesala. Teď poprvé tomu tak není a reálná cena jde zpátky na začátek. Holt o 20k vyšší ceníková cena a o 20k nižší bonus je rozdíl 40k a to už je poznat. Je to tedy na úrovni těch nejhorších předpovědí (loni mi dealeři říkali od "10-15k" přes "20k" až po "40-50k"). Současně je to bohužel přesně jak jsem čekal - zdražení není nijak drastické, ale současně s ním je nižší sleva, takže celkový nárůst už není zrovna malý, 40k je pěkný týden u moře. Nebo sada pěkných kol. Nebo nová zrcadlovka. Ale to jsou zbytečnosti, správný chlap to dá na elektromobilitu a pomůže tak státu zaplatit dotace těm bohatším, kteří mají na Teslu Velmi šťastný

Asi v žádném jiném oboru není pro běžného člověka tak očividné, že dotace jdou lidem, kteří je potřebují nejméně, na úkor lidí, kterým by se hodily. Četl jsem článek, jak to dělají soudruzi ve Francii - v rámci "boje proti zlým SUV" jsou největší pokuty pro ty zbohatlíky, co mají víc dětí a pro živnostníky, jak už to tak v socíku bývá. Galaxy je v sazbě 95k CZK, dodávky typicky 304k CZK (!!), mezi tím střední a větší SUV, MPV a sedany 170k. Největší machři pak zaplatí půl mega. Naopak pro elektromobilistu je připraveno 150k dotace, akorát rodince, která potřebuje 3 děti je to k hownu, ta na to napak ze svého Galaxy chudákovi co má na Teslu přispěje, aby tolik nestrádal.

Jinými slovy, je tu ještě spousta způsobů, jak s námi pořádně vy šuk
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.1.2020 , 7:58   Citovat  

Skyline: A prča je, jak fr. vláda oznámila očekávaný příjem z této daně XY milionů €... Asi očekává, že se těch "zlých" SUV prodá hodně...
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.1.2020 , 8:16   Citovat  

D.a.l.i: znám OK

skyline: přidávám ceník 4D z 2017

2017_4D.png

2017_4D.png, 545.33 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.1.2020 , 9:42   Citovat  

Hellborn: přesně tak, 35M EUR. Je to stejné, jako když se u nás bojuje radary kvůli bezpečnosti, přitom se ale počítá s milionovými příjmy z pokut do obecních rozpočtů. Nebo se teď zvýšila spotřební daň, přičemž příjmy z ní mají být taky vyšší (tedy se ve skutečnosti doufá, že lidi nepřestanou hulit a chlastat, ale že to prostě bez keců zacálují, aby si to soudruzi mohli rozdělit na důležité projekty - třeba takový eshop na dálniční známky, někdě je těch 400 mega potřeba nabrat - a to není žádný velký tunel, v porovnání s jinými státními zakázkami).

Bohužel, průměrný hlupák tohle nechápe.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.1.2020 , 9:43   Citovat  

xenon04: no vida, sedan je tedy levnější než kdysi - po slevě stojí Elegance jen 610k.
   Návrat  
HIGHTOWER je teď offline  HIGHTOWER
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.1.2020 , 13:23   Citovat  

xenon04 napsal:
D.a.l.i: znám OK

skyline: přidávám ceník 4D z 2017

Takže sedan jen 1.5, hatchback de facto jen 1.0, až na nejdražší výjimku (prodávat se nebudete a bude jen a jen 1.0)? No, alespoň se tu (zatím) prodává a ne jako Accord, který tu už dávno skončil...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.1.2020 , 15:27   Citovat  

Tak prodeje budou zajímave, nejspíž z opačného konce. Dival jsem se na ceníky konkurence a hold honda je drahá. Focus st line za 555 tkc...
   Návrat  
gregy4 je teď offline  gregy4
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.1.2020 , 12:17   Citovat  

Vymena zpetneho zrcatka za samostmivaci probehla uspesne, reakcni doba je docela dobra. Funguje to trochu i ve dne kdyz ma nekdo agresivnejsi denni svetla. Jeste jsem ale netestoval v noci ...

Mam sedan ale je potvrzena uspesna vymena i u hatchbacku z uk.

Diky xenon04 za fotky funkcnosti zpetneho zrcatka Úsměv
   Návrat  
Chorge je teď offline  Chorge
PříspěvekZaslal: 23.1.2020 , 9:07   Citovat  

Ahoj,
Mám civic X 2018 a už od počátku se potýkám s problémem - píská a jinak divně hučí něco od klimatizace z motorového prostoru. Vždy to přestane když se vypne klima. Sahara, motorky větráku i kompresor už vyměněný, přesto to dělá i nadále.
Neřešil jste někdo podobný problém, popř. nějaké tipy?
Díky
Chorge
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 164, 165, 166 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina