Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 174, 175, 176 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Strana 175 z 246
romča je teď offline  romča
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.2.2020 , 12:01   Citovat  

Je fakt , že na té černé barvě je hodně vidět, toto mi potvrdil i prodejce, když jsem přebíral Civica ( každému který přijede z dalky již do telefonu říká, že na černé při umytí už z výroby jsou vidět hologramy)
- údajně barva polished metal je výborná na údržbu a nejsou na tom tak vidět mikroškrábance ( tak uvidíme ), ještě by bylo dobré zvážit ochrannou folii, ale tam je zase jiná cena, mohl jsem si jí dát aspoň na kapotu, ale teď je asi pozdě když tam mám keramiku asi by to tam nedrželo
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.2.2020 , 12:20   Citovat  

O tmavé laky se člověk musí "starat" víc, to bez debat. Nejde jen o černou, ale i např. o modrou (koukal jsem na Hondu od Tondy /sporty blue/, Romčo a slušně poškrábabé). Dá se to eliminovat, ale chce to zvýšené úsilí.
Hologramy jsou na laku z jiného důvodu, zpravidla od nešetrného voskování, nebo leštění. Špatný postupem při mytí máš spíše auto dodřené a v lepším případě lak "posetý" micromarringem.
Zvolil jsi to dobře, šedá je tmavá tak akorát, aby na tom při přímém slunci pod úhlem nebyly vidět defekty a keramickým povlakem ošetřený povrch, bude při mytí tohle do značné míry eliminovat.
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 16.2.2020 , 17:47  Naposledy upravil xenon04 dne 16.2.2020 , 17:50, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

zadní nárazník SPOON REAR AERO BUMPER FRP, CARBON
tudy odkaz $3,435.00

Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.2.2020 , 17:48   Citovat  

Spíš ten výfuk vypadá zajímavě... Cool
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.2.2020 , 19:27   Citovat  

Čte vám Civic Smsky? Teď jsem jel se Swiftem šéfové a ono to umí text přečíst... Tak to koukám!
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.2.2020 , 19:35  Naposledy upravil Jopeeeno dne 17.2.2020 , 20:03, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Hellborn:
A to si vzpomínám, jak si majitelé nových Vitar na suzuki fóru stěžovali, že infotainment stojí za prd. Přitom ho za pár let vypiplali téměř k dokonalosti (alepoň podle testů a pochval z fóra).
Myslím, že pár stran zpět, se tady o sms psalo.

EDIT: test Litrového Sport line CVT (chválí)
tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.2.2020 , 20:03   Citovat  

litr sport line

Odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.2.2020 , 20:14   Citovat  

xenon04:
Zaslal: 17.2.2020 , 18:35  Naposledy upravil Jopeeeno dne 17.2.2020, 19:03. Na sekundu přesně Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.2.2020 , 20:47   Citovat  

Jopeeeno: Velmi šťastný

Hellborn: čte
a přes Android Auto i WhatsApp, Hangouts, Skype, Messenger a další... - v poslední verzi to čte s horkým bramborem v hubě Tak to valím bulvy snad to zase opraví...
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.2.2020 , 20:58   Citovat  

Trochu jsem se bál pustit video , ale jsem mile překvapen objektivním pohledem autora je to dobrý
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
tomas80 je teď offline  tomas80
PříspěvekZaslal: 17.2.2020 , 23:02   Citovat  

Ahoj, jsem tady nováček, takže všechny zdravím. Jsem rozhodnutý pro civic. Z finančního hlediska :
- 9g asi 1,8
- 10 g (bazar) 1,0 vs 1,5 t

nevíte, jak je na tom v současnosti u 1,5T to prosakování benzínu do oleje? pokud by to již vyřešili, ještě bych možná chvíli počkal na 1,5. díky!
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2020 , 6:51   Citovat  

tomas80: benzín v 1.5t do oleje neprosakuje, to není přesné ("prosakuje" indikuje netěsnost systému). Je to v podstatě vlastnost přimovstřikových benzínů, u Hondy to bylo velké haló, ale stejným problémem trpí hromada dalších motorů. Honda sice udělala nějaké změny v softu ECU, ale problém nemůže zcela zmizet tím, že něco udělá automobilka.

Benzín se z oleje běžně odpaří, jakmile se olej zahřeje. Problém se tedy děje v případě, že se motor dostatečně nezahřeje - dáno buď 1) provozem na krátké vzdálenosti nebo 2) chladným počasím a nejčastěji kombinací 1) a 2). Zda s tím můžeš mít problém tedy závisí na způsobu využívání auta - jestli vozíš děti do školky 500 metrů a pak 2 km do práce, pak bych šel do 9G 1.8, protože hlavně v zimě to pro 1.5t nebude zrovna ideálka. Jestli jezdíš převážně delší trasy (alespoň 7-10 km jedna cesta), s problémem se prakticky nesetkáš (sem-tam popojíždění autu nic neudělá).

Každopádně je dobré měnit olej v autě často, protože jakmile se olej jednou neodpaří, v motoru zůstane a čím víc couraček, tím víc se zředí a včasnou výměnou lze předejít nadměrnému opotřebení. Nicméně tady je většina lidí na auta opatrná, takže i v 9G 1.8 jsem olej měnil co cca 10k km a v 10G 1.5t to nebudu dělat jinak. Pro 1.5t je takové chování nutností, pokud budeš chtít mít auto spolehlivé dlouhou dobu.

Tříválec tu má spousta lidí, pokud to budeš kupovat ojeté, bacha na počet najetých kilometrů - ve 120k km se mění rozvody, není to levné, tuším kolem 25k Kč (řešilo se to tady pár měsíců zpět, můžeš hledat), tak ať tomu odpovídá cena auta.

Jinak jen na okraj - auta jsou hodně rozdílná a jinak zaměřená, takže pokud řešíš praktičnost, je dobré si uvědomit rozdíly v možnostech montáže střešního nosiče a tažného (u 9G obojí bez problému, u 10G je to poněkud komplikovanější dle motoru a výbavy) plus 10G nemá Magic Seats.
   Návrat  
romča je teď offline  romča
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.2.2020 , 7:31   Citovat  

Řešil tady někdo odhlučnění podběhu a kufru u Civic HB, koukal jsem na firmy co to dělají a v galerii už nějakou 10G dělali,zajimalo by mě zda to skutečně jde poznat a stojí za to ta investice... Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 18.2.2020 , 9:00   Citovat  

skyline napsal:
tomas80: benzín v 1.5t do oleje neprosakuje, to není přesné ("prosakuje" indikuje netěsnost systému). Je to v podstatě vlastnost přimovstřikových benzínů, u Hondy to bylo velké haló, ale stejným problémem trpí hromada dalších motorů. Honda sice udělala nějaké změny v softu ECU, ale problém nemůže zcela zmizet tím, že něco udělá automobilka.

Benzín se z oleje běžně odpaří, jakmile se olej zahřeje. Problém se tedy děje v případě, že se motor dostatečně nezahřeje - dáno buď 1) provozem na krátké vzdálenosti nebo 2) chladným počasím a nejčastěji kombinací 1) a 2). Zda s tím můžeš mít problém tedy závisí na způsobu využívání auta - jestli vozíš děti do školky 500 metrů a pak 2 km do práce, pak bych šel do 9G 1.8, protože hlavně v zimě to pro 1.5t nebude zrovna ideálka. Jestli jezdíš převážně delší trasy (alespoň 7-10 km jedna cesta), s problémem se prakticky nesetkáš (sem-tam popojíždění autu nic neudělá).

Každopádně je dobré měnit olej v autě často, protože jakmile se olej jednou neodpaří, v motoru zůstane a čím víc couraček, tím víc se zředí a včasnou výměnou lze předejít nadměrnému opotřebení. Nicméně tady je většina lidí na auta opatrná, takže i v 9G 1.8 jsem olej měnil co cca 10k km a v 10G 1.5t to nebudu dělat jinak. Pro 1.5t je takové chování nutností, pokud budeš chtít mít auto spolehlivé dlouhou dobu.

Tříválec tu má spousta lidí, pokud to budeš kupovat ojeté, bacha na počet najetých kilometrů - ve 120k km se mění rozvody, není to levné, tuším kolem 25k Kč (řešilo se to tady pár měsíců zpět, můžeš hledat), tak ať tomu odpovídá cena auta.

Jinak jen na okraj - auta jsou hodně rozdílná a jinak zaměřená, takže pokud řešíš praktičnost, je dobré si uvědomit rozdíly v možnostech montáže střešního nosiče a tažného (u 9G obojí bez problému, u 10G je to poněkud komplikovanější dle motoru a výbavy) plus 10G nemá Magic Seats.

díky za odpověď. u 1,5 T je řetěz nebo se tam taky dělají rozvody?
   Návrat  
JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2020 , 9:29   Citovat  

tomas80 napsal:
Ahoj, jsem tady nováček, takže všechny zdravím. Jsem rozhodnutý pro civic. Z finančního hlediska :
- 9g asi 1,8
- 10 g (bazar) 1,0 vs 1,5 t

nevíte, jak je na tom v současnosti u 1,5T to prosakování benzínu do oleje? pokud by to již vyřešili, ještě bych možná chvíli počkal na 1,5. díky!

Řešení ředění oleje benzínem samozřejmě existuje, kombinace přímého a nepřímého vstřikování. Ale to by se musela Honda plácnout přes kapsu Úsměv .
   Návrat  
pitbuell je teď offline  pitbuell
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2020 , 10:36   Citovat  

Romča ja zatim tlumil jen plast podbehy a kapotu-primarne vuci teplu. Kapota moc poznat nejde lepsi bybylo asi vytlumit ,,torpedo at nesvisti turbo v kabine. Ale jeto fajn zvuk. Podbehy nevim delal jsem je hned na novem.
V lete budu tlumit podlahu kufru a pod sedakem v zadu + predni dvere a repro pak se uvidi....kufr máš asi něco kolem trojky za matras kapota podbehy tez+- dopredu byto chtelo i z vnejska neco dat atty sutry, tak netlucou je nejaky odolny matsros pro offroady uvidim jeste.a zvetšim zasterky..
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2020 , 11:59   Citovat  

tomas80: 1.5t má řetěz, takže klid na nejspíš delší dobu než jakou to budeš chtít provozovat. U ojetých aut bude hlavně nutné vychytat někoho, kdo se o to dobře staral, holt turbo a zvlášť DI je náchylnější na špatné zacházení než stará dobrá atmosféra. Rozhodně bych se informoval u dealera, kde bylo auto servisované, jaký je tam olej, jak často měněný a podobně.
   Návrat  
Tomika je teď offline  Tomika
PříspěvekZaslal: 18.2.2020 , 14:15   Citovat  

JardaBar napsal:
Řešení ředění oleje benzínem samozřejmě existuje, kombinace přímého a nepřímého vstřikování. Ale to by se musela Honda plácnout přes kapsu Úsměv .

Nemuzu tvoji teorii potvrdit, mam D4S (Toyobaru) a pri "studenych a klidnych trasach" se mi obcas hladina o 1cm zvedne a olej smrdi po benzinu. Pokud jedu dalnice nebo motor vice tocim, tzn. teplota oleje je vyssi, tak se benzin odpari a hladina je pak zase tam kde ma byt vcetne vune. Ten problem velmi pravdepodobne nesouvisi se vstrikovanim.
   Návrat  
JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2020 , 14:27   Citovat  

Paušalizuješ, ale každý výrobce používá kombinaci trysek jiným způsobem a za jiným účelem.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2020 , 14:32   Citovat  

Jestli máte chvilku času, pročtěte si škodovácké fórum a témata, týkající se ředění oleje benzínem. Výživné. Tvrdit, že je "v tom Honda sama", je bez urážky bláhovost, nesmysl.
Už jsem to tu jednou postoval, tak to zde prásknu znovu, pro představu tudy odkaz
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 18.2.2020 , 15:22   Citovat  

Jak to, že se problém s benzinem do oleje neprojevuje u 1,O? Je to tím, že se motor dříve zahřeje? Příjde mi to dost omezující faktor, jelikož jezdíme kombinaci krátkých i delších tras. V jednom dnu klidně 1 km, pak 2 Km, 20 km, 20 km, 2 km... Je to blbé, ale bát se koupit si auto za x stovek tisíc a hlídat ho jako malé dítě, se mi nelíbí. Myslím si, že skončím u atmosféry 1,8 vtec. A je to škoda, 10g je krása Smutný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2020 , 15:41   Citovat  

Sky to popsal vcelku trefně. Pokud chceš sázku na jistotu a "blbuvzdorný" motor, ber 9G s 1.8 I-VTEC. Ten je opravdovým universálem.
Sám jezdím denně 11 km tam i zpět, po cestě z práce družina, tréninky. Jednou za čas pár krátkých tras a se svou skladbou jízd, jsem "na hraně" pro "bezprobrémlový" provoz s motorizaci 1.5T. A věř, že jsem se pravidelně pídil, jak se Honda s tímto problémem poprala. No, moc ne, ale tohle je prostě vlastnost, ne vada.
Budu to řešit, jak u každého auta, zkrácením intervalu výměny oleje na 6.000-7.000 km. Náklady jsou to minimální, za ten charakter to stojí.

Litr se neprodává v zemích, kde na OD přišli, tam je jen 1.5T, 2.0 a 2.4 (CR-V). Buď to souvisí s hysterií amíků, potažmo číňanů, nebo je litr s termomanagementem někde úplně jinde. Nezkoumal jsem.
   Návrat  
stew je teď offline  stew
PříspěvekZaslal: 18.2.2020 , 16:23   Citovat  

JardaBar napsal:

Tento system, kt. ma toyobaru riesi akurat tak problem so zakarbonovanymi ventilmi. Riedenie oleja benzinom asi tazko.
   Návrat  
pitbuell je teď offline  pitbuell
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2020 , 19:58   Citovat  

Litr se ohriva relativne rychle 3,8l oleje lehkou jizdou max 70 km/h, 5km a tep vody ukazuje normal teplotu. Po 3 km je v aute teplo pri 0 °C letos sem jel v mrazu snad dvakraaat. Olej sleduji pravidelně 1x tydně a hladina je neměna jezdim kratší trasy raz za tyden 60 km tomu dam na dalnici. Osobně se bojím karbonu než ředění.
Olej měnim co 5tkm zatím origo Honda 2,0 .
   Návrat  
Tomika je teď offline  Tomika
PříspěvekZaslal: 18.2.2020 , 21:08   Citovat  

Kazdopadne doporucuji vymenu oleje z 0w20 na neco vizkoznejsiho, pokud to vase manualy dovoluji. Vice se mi to projevovalo na prvonaplni 0w20, ted mam 0w30 a s ni uz zvysovani hladiny oleje tak casto nepozoruji.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.2.2020 , 9:22   Citovat  

oleje pro 1.5 s a bez filtru

Screenshot_20200219_081956.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Screenshot_20200219_081956.jpg, 207.96 kB

Screenshot_20200219_082338.jpg

Screenshot_20200219_082338.jpg, 126.85 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.2.2020 , 9:47   Citovat  

xenon04:
Tohle je docela dobrý paradox Velmi šťastný Z kterého roku to je návod?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.2.2020 , 10:00  Naposledy upravil xenon04 dne 19.2.2020 , 10:09, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

je to z návodu pro MY19
tudy odkaz

tady ještě starý manuál MY17 pro 1.5 bez fitru

Screenshot_20200219_090710.jpg

Screenshot_20200219_090710.jpg, 236.41 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.2.2020 , 10:08   Citovat  

Díky Úsměv
Já jen, že "radši" budu mít v autě ACEA C2 nebo C3, než A5 a o viskositě se ani nebavím OK Díky.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.2.2020 , 10:15   Citovat  

ještě poznámka, ten společný obrázek pro modely s i bez fitru je pro modely "kromě" EU
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 174, 175, 176 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina