Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Nový majitel nepřihlasil auto
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 2
Mickey Mouse je teď offline  Mickey Mouse
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 9.3.2020 , 12:58   Citovat  

To skyline: smutné je to z pohledu mezilidských vztahů a vážení si věcí a majetku. Pro mě osobně je to nepředstavitelný scénář, že bych si nepřepsal auto,protože (jako většina z vás) chodím do práce, vydělávám ,a na nové/jiné auto si musím našetřit,a přišlo by mi zbytečné vyhazovat x tisíc,kdybych si auto nepřepsal,takže by mi vlastně neříkalo pane. Ale to je očividně některým občanům jedno. Lidé si dnes už neváží věcí,to je to smutné
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.3.2020 , 12:58   Citovat  

Hellborn: ten paragraf máš výš v mém příspěvku. Není tam ani slovo o tom, že by k zápisu nemuselo dojít, naopak je tam jasně napsáno, že "..provede obecní úřad obce s rozšířenou působností zápis změny rovněž na žádost dosavadního nebo nového vlastníka." Ale třeba mi něco jen uniká...?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.3.2020 , 13:12   Citovat  

Vím, že loni tu změnu provést nemuseli a pak musel prodávající žádat soud o nahrazení projevu vůle kupujícího rozsudkem soudu, ale jestli byla nějaká další novela...

Prostě není nad vzorného kupujícího,viď? Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.3.2020 , 13:22   Citovat  

Mickey Mouse napsal:
To skyline: smutné je to z pohledu mezilidských vztahů a vážení si věcí a majetku. Pro mě osobně je to nepředstavitelný scénář, že bych si nepřepsal auto,protože (jako většina z vás) chodím do práce, vydělávám ,a na nové/jiné auto si musím našetřit,a přišlo by mi zbytečné vyhazovat x tisíc,kdybych si auto nepřepsal,takže by mi vlastně neříkalo pane. Ale to je očividně některým občanům jedno. Lidé si dnes už neváží věcí,to je to smutné

Ale ono Ti říká pane - z důvodu kupní smlouvy (písemné nebo ústní). Akorát to není v registru...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.3.2020 , 13:28   Citovat  

Hellborn: podle mě je to pořád stejné, z čeho vyplývá to co píšeš tedy netuším, ale na to jsou právníci.

Optimální kupující byl ten co chtěl targu, přijel už se svým PR a přepsali jsme to spolu Úsměv Neměl s tím problém, protože v minulosti už zažil zde popisovanou situaci, okořeněnou tím, že nový majitel to za 14 rozbil a přepsat to odmítl a dál už nereagoval.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.3.2020 , 13:36   Citovat  

To je ideál, ale pak je tu omezení prodeje pouze na úřední dny... Smutný A když Ti pak přijedou 3-4 zájemci, kteří to nevezmou...
   Návrat  
padam je teď offline  padam
3 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 9.3.2020 , 13:37   Citovat  

skyline: později jsem zjistil, že je kupující v oddlužení, takže i přestože mám v kupní smlouvě smluvní pokutu postihující současnou situaci, tak se mi asi stejně žaloba a následné vymáhání nevyplatí.
Hellborn: dva body proč si myslím, že to krajský úřad zruší a vrátí zpět. 1) MěÚ doručil kupujícím veřejnou vyhláškou (a i kdyby nedoručil) tak 2) odst. 3 není vylučující podmínkou pro provedení odst. 1. Uvidím jak kraj rozhodne, další postup znám, ale nejdřív chci po úřadu aby udělal co má zákonem nařízeno. V druhém kroku se pak můžu obrátit na soud.

Jinak obecně k těm co se nepřepíšou a myslí, že v pohodě. Úřad při podání mé žádosti a vysvětlení situace zrušil stávající velký TP a OTP a vydal nové, protože jsem je nemohl předložit. Takže kdyby policie zastavila někoho v tom autě, tak good luck.

Každopádně pro každého dvě doporučení:
1) vždy si udělat evidenčku
2) nedávat papíry z ruky a při prodeji o víkendu trvat na plné moci od kupujícího a zařídit si přepis sám. Nepodlehnout ukecávání, že bez TP nemůžu odjet a já si to určitě přepíšu (čestné pionýrské!).
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.3.2020 , 13:59   Citovat  

Hellborn: jasně, že je to omezení, za "pohodu" o víkendu platíš rizikem, každý se musí rozhodnout, co je pro něj důležité. Kdyby Civika bral někdo neznámý, minimálně PR by musel mít svoje. Mohl by ho mít už z domu (nic to nestojí a lze to případně zrušit) nebo by si ho naťukal u mě doma. Pokud bych neměl důvěru, pak holt smůla, auto se Vám líbí, přijeďte v týdnu a vyřídíme to i s přepisem nebo dovezte plnou moc s ověřeným podpisem a vyřídím to já. Tohle totiž taky o víkendu nevyřešíš a kdo ví, jestli plnou moc dotyčný pak pošle.

Další variantou je oželet nějaké peníze a hodit to do bazaru a neřešit nic.

padam: nemyslel jsem žalovat kupce, ale úřad pro náhradu škody způsobené nesprávným úředním postupem. Není to ani zdaleka jisté, ale ani předem ztracené (co jsem tak nečetl, osobní zkušenost nemám, ale jednou jsem pátral po zkušenostech jiných kvůli jiné záležitosti).
ad 2) plná moc musí mít ověřené podpisy, takže toto není o víkendu řešení

Zajímavý poznatek je každopádně zrušení TP a OTP a vydání nových.
EDIT: by mě zajímal cíl takového jednání. Kupujícímu auto patří, že to nepřehlásil přece nijak nedělá TP neplatným. Jak to bylo zdůvodněno? Dle čeho přesně úřad postupoval?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 9.3.2020 , 14:41   Citovat  

skyline: ad plná moc, kupující si jí může přivést na prohlídku, ověřený podpis stačí jeho a 30Kč není snad takový problém.

Co se týká TP, tak k žádosti se přikládají, tj. když jsem je neměl, tak úřednice nelenila, zaplatil jsem dalších 200 Kč a řekla, že vystaví nové. Žádnou další žádost o vystavení duplikátů jsem nepodával. Jestli je tento postup správně nebo ne, když už de facto nejsem ani vlastník ani provozovatel, jsem neřešil.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.3.2020 , 15:26   Citovat  

padam: jasný, nepřemýšlím a to je teprve pondělí. Tj. plná moc s sebou a PR vyřešit na místě před odjezdem, pak je to na mě a nemusím se bát. Bát se musí akorát kupující, protože jede bez papírů, které mu pošlu po převodu Úsměv
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 9.3.2020 , 16:26   Citovat  

skyline: přesně tak, kupujícímu dát jen kopii TP a pak se může jen "bát" a čekat až mu pošlu papíry po přepisu. Nebo přijede v týdnu/v úředních dnech a udělá se přepis na místě. Bohužel stát evidenci vozidel kupujícím/prodávajícím vůbec nijak neusnadňuje. Proč se třeba nemůže udělat přepis na STK při evidenčce? Tam aspoň mají otevřeno v sobotu.
   Návrat  
tomas281 je teď offline  tomas281
PříspěvekZaslal: 9.3.2020 , 19:19   Citovat  

Souhlasím s vámi, bohužel to přítelkyně nechala na svém bratrovi který měl zajistit komplet prodej s přepisem. Bohužel se zjistilo až po delší době že lhal (a že je to k.o.k.o..) a auto už bylo někde ve světě. Ted se to snažím dát do pořádku i s vědomím že se zaplatí pokuta nebo právník. Tímto bych se chtěl optat zdali neznáte právníka který se orientuje v téhle problematice,ideálně Praha a okolí. Jsem moc vděčný za každou pomoc.
   Návrat  
rybka je teď offline  rybka
PříspěvekZaslal: 9.3.2020 , 21:22   Citovat  

Kolega z práce měl podobný problém. Chtěl sešrotovat jednickovou Octavii, nakonec mu za to někdo nabidl vic než ve sběrně. Tak mu ji prodal s tím že si ji kupující přepíše. Po pul roce mu začaly chodit pokuty za špatné parkovani auto bylo už znovu přeprodane a stále neprepsane. Kupni smlouvu samozřejmě někde ztratil.
Nakonec mu na evidenci poradili aby nahlasil ztrátu TP a ztrátu RZ ty pak ulozil do depozitu kvůli pojištění.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Nový majitel nepřihlasil auto
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina